Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Trzcina
Poniewaz wiekszosc postow byla tak totalnie z pu,py wzieta i tak bardzo nie na temat i tak bardzo nie na miejscu, postanowilem zamknac temat do czasu pokazu. Jak juz bedzie cos wiadomo, to gdybanie nie bedzie sie pojawiac...
YETI
JEST CHYBA PIERWSZY SCREEN Z KILLZOEN!
http://www.ps3site.pl/ps3-news/screen-z-ki...ne-t3145.0.html
Yup guys, it is real. It is a little bit early, but it is 100% in-game.

Seb Downie - QA Manager
walek
Killzone to jest pewien fenomen, jeśli chodzi o screen'y. W pierwszej części fotki z gameplay'u wyglądały oszałamiająco, i co istotne nie byly mastetowane, i rzeczywiście pokazywały grafę taką jaka jest. Ale w ruchu, wyglądało to zdecydowanie gorzej (animacja, niski framerate, etc). Mam nadzieje, ze w przypadku KZ2, bedzie odwrotnie.

Zauwazyliście ten czerowny punkcik na środku screen'a. Czyzby to celownik?
Jacobss
CYTAT(YETI @ 10 07 2007, 12:30) *
JEST CHYBA PIERWSZY SCREEN Z KILLZOEN!http://www.ps3site.pl/ps3-news/screen-z-ki...ne-t3145.0.html
Yup guys, it is real. It is a little bit early, but it is 100% in-game.

Seb Downie - QA Manager

Wow, szkoda tylko, że taka słaba jakość, ale wygląda bardzo ładnie. Czekamy na filmik. Już niedługo smile.gif.

No i zaczęły się porównania Killzone z renderem:

Znalezione na forum gry-online.pl
YETI
lepsza jakosc screena!

Zdaniem Three speech (nieoficjalny blog Sony) jest to screen z levelu, który zostanie zaprezentowany na zamknietym pokazie KillZone (6:30 naszego czasu).
http://www.ps3site.pl/ps3-news/screen-z-ki...ne-t3145.0.html

1 - will we get anything else today or only the next days?

2 - is the helghast covered in snow on that pic?

3 - where's the crosshair or whatever for aiming your gun?

4 - what's your personal opinion, comparing the 05 trailer with how the game looks right now?

--------------------------------------------------------------------------------

1. There will be more released as E3 gets under way.
2. No, its light.
3. Switched off for the purpose of the screenshot.
4. Wait and see for yourself as more content is released.

Seb Downie - QA Manager - Guerrilla Games

EdgeUK wrote:
Here we go...analysis paralysis!

Can you coment on what sort of build this is..like pre-alpha or beta?

Will there be opportunities for improvements for things like self-shadowing and shadow aliasing etc...?

If I am going of topic/thread just bang me into the right place...

Thanks

1. Pre-pre alpha.
2. Please wait to see more content before judging it.

SCREEN Z PRE-PRE ALPHY

render VS real-time
http://img341.imageshack.us/img341/6207/506gzzsdw8.jpg
Emet
Kiepsko to wygląda. Co prawda screen mało pokazuje ie jest dosyć ciemny... ale mimo wszystko. To co tu widać, to słabe tekstury, niemrawa kolorystyka... i ogólnie przeciętność. Oby to była wina takiego a nie innego screena. Oczywiście niech nikt mi nie piszę tekstów typu "A czego się spodziewałeś??" bo nie spodziewałem się oprawy z rendera (sam jako jeden z niewielu kłóciłem się nawet, że to w tej generacji jeszcze nierealne) ale liczyłem na coś pod GoW lub Uncharted.
Er_WolvEr
Jeżłei to białe to ani nie łupierz, ani nie śnieg, a światlo to I be damned dziwny. Kawałek oberwanej ściany z lewej ocydny, a i cieniowanie do poprawy. Jednakże porównaując broń to zwygląd wydaje sie być podobny, a ,,światłą z oczu" nawet lepsze.

Jeżeli ludzie z PSXa sie sprężą to będą pierwsi jeżeli chodzi o info o E3 - CDA wychodzi dzisiaj, więc o infie z E3 nie ma mowy, NEO+s spóxni sie z miesiąc to już będzie za puźno, a PSX wychodzi w tym miechu 20stego. Dla mnie osobiście mogli by nawet przełożyć wyjście o kilka dni żeby tylko dotarły teksty, screeny itp z E3.
YETI
Najnowsze wjesci o KZ
-w najblizszym czasie mozemy spodziewac sie nowych screenow
-na E3 zaprezentuja nowy trailer, ktor bedzie do pobrania z PS Store
Jacobss
CYTAT(YETI @ 10 07 2007, 16:24) *
Najnowsze wjesci o KZ
-w najblizszym czasie mozemy spodziewac sie nowych screenow
-na E3 zaprezentuja nowy trailer, ktor bedzie do pobrania z PS Store

Można prosić o linka do tych wieści smile.gif. Będę wdzięczny.

A tak ogólnie do innych: Ludzie spoko, rozczarowywać się będziemy po pokazie. Na razie został podany screen o niskiej rozdzielczości, więc wszystko tak naprawdę jutro się okaże. Ale jeżeli chodzi o mnie, screen mi się bardzo podoba i dla mnie tak może wyglądać Killzone.
GMB
Ja pie...e ale jaja!!! Patrzcie na to!!!

http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=123164

Sony chciało nas oszukać odnośnie Killzone. Ten screen to był plakat na ścianie w grze!
YETI
WTF!?
0_____O

Jezeli to prawda...mistrzowska akcja, hahaha (MEGA LOL!!!)
Amer
jesli nie ma w tym ściemy, to bardzo przyda się teraz screen na którym plakat ten bedzie widoczny smile.gif to by była dopiero miazga.
Trzcina
http://i192.photobucket.com/albums/z17/Cha...ntitled-6-1.jpg

Mowisz, masz wink.gif

Problem w tym ze to troche inne ujecie i bron zaslania nogi... wiec ciezko cos powiedziec naprawde wink.gif

ALE! Pojawil sie drugi screen... i tak jak obiecalem Mastahowi, otworze temat o killzone. Jesli jednak bedzie SLOWO spamu, wojenek, albo niewiadomo czego... to go zamkne az do momentu premiery ;]]]
YETI
http://www.weimage.com/out.php/i6017_killzonefinal.jpg
Takich akcji jeszcze nie było!!! 0________o

edit:
widze ze Trzcina był szybszy.

Ale tak w ogole to swietna akcja Sony, i juz ludzie maja o czym dyskutowac. Hype cały czas rosnie.
smile.gif hehe
Jacobss
No to wciąż nie wiemy jak Killzone wygląda naprawdę smile.gif. Bardzo miło się rozczarowałem. Najlepsze jest to, że Seb Downie nie chce tego skomentować. Nie chcą się przyznać, że ludzie mają rację tongue.gif
polaki899
Na tym obrazku nie jest plakat tylko LUSTERKO koło którego stoimy (tak mi sie wydaje )
Kiedyś było napisane że bedziemy mogli wybierać różna rase w multii biggrin.gif

Ale i tak sony zrobiło niezłego wałka biggrin.gif

Nom dopiero to zobaczyłem.
SOrry za moje małe nie celne spostrzeżenie. Ale fakt jest taki że trzeba czekać do jutra biggrin.gif
gok

FAKE?
Na pierwszym screenie widać taśme trzymającą plakat/lustro(czymkolwiek to jest:P) na drugim jej nie ma.
Jednak sobie i wam życze abym był w błędzie iż to fake.
Jacobss
CYTAT(polaki899 @ 10 07 2007, 17:46) *
Na tym obrazku nie jest plakat tylko LUSTERKO koło którego stoimy (tak mi sie wydaje )
Kiedyś było napisane że bedziemy mogli wybierać różna rase w multii biggrin.gif

Ale i tak sony zrobiło niezłego wałka biggrin.gif
To nie lusterko smile.gif. Zobacz na broń trzymaną przez gracza. Różni się od tej od Helghasta. A poza tym, poster jest zawieszony taśmą. Popatrz po bokach.
Deadeye
jest zawieszony tasma tylko z jednego boku, a wisi prosto... cos podejrzane chytry_.gif
Jacobss
CYTAT(Deadeye @ 10 07 2007, 17:58) *
jest zawieszony tasma tylko z jednego boku, a wisi prosto... cos podejrzane chytry_.gif

Najbardziej podejrzane jest to, że Seb Downie w temacie o Killzone na oficjalnym forum Playstation, zawsze dementował screeny, które nie były prawdziwe. A tego screena nie chce skomentować. Coś mi tu śmierdzi. Ja chce jutro whistling.gif
Jakim
powiem tak... jeśli sama gra wygląda jak na screenie to ammy grafikę na 7, no max 8 (oczywiście oceniam ją po 1 screenie co jest bezdenną głupotą) jednak jeśli to naprawdę jest plakat i sama gra wygląda o wiele lepiej :
1) brawa dla sony za niezłą akcję
2) jeśli grafa będzie lepsza to zostaje liczyć na mega miodny gameplay, w którym wróg ściele się równo z otoczeniem w drobny mak.

mówicie że o której tak na oko wypłyną screeny?
Jacobss
CYTAT(Jakim @ 10 07 2007, 18:57) *
powiem tak... jeśli sama gra wygląda jak na screenie to ammy grafikę na 7, no max 8 (oczywiście oceniam ją po 1 screenie co jest bezdenną głupotą) jednak jeśli to naprawdę jest plakat i sama gra wygląda o wiele lepiej :
1) brawa dla sony za niezłą akcję
2) jeśli grafa będzie lepsza to zostaje liczyć na mega miodny gameplay, w którym wróg ściele się równo z otoczeniem w drobny mak.

mówicie że o której tak na oko wypłyną screeny?
Żadne screeny nie wypłyną. Będzie zaprezentowany oficjalny trailer. Będzie także 2-godzinna prezentacja, ale tylko dla wybranych osób. Sam Trailer dla nas będzie zaprezentowany na konferencji Sony jutro wieczorem. Dokładna godzina jest w temacie o E3. Z tej prezentacji Killzone, możemy liczyć tylko na opowiadania jak było.
Maciomaniak
Już się nie moge doczekać. Błagam, żeby tylko Killzone okazał się kapitalnym FPS'em. Uwielbiam ten gatunek, a to jest jedna z głównych produkcji dla której kupowałem PS3. Niech już będzie jutro...
KRATOS_PL
CYTAT(Maciomaniak @ 10 07 2007, 18:47) *
Już się nie moge doczekać. Błagam, żeby tylko Killzone okazał się kapitalnym FPS'em. Uwielbiam ten gatunek, a to jest jedna z głównych produkcji dla której kupowałem PS3. Niech już będzie jutro...

Ja tez glownie dla tej gry kupilem PS3.
Trzcina
SUPER!!!! Ale fajnei ze mi to mowicie! Normalnie zycie znow ma sens!!!

...

Deadeye, w lewym dolnym rogu tez jest 'plaster przyklejacy' wink.gif Ktos na tym obrazku go nie zaznaczyl... ;]

Jesli o mnie chodzi to GG mogli specjalnie wypuscic dwie wersje screena, zreszta... bedzie pokaz i wszystko bedzie jasne, ale jesli oprawa jest na takim poziomie (niskim) jak na tym pierwszym screenie, to nawet pre pre alpha jej nie uratuje ;]
walek
Z tą ścianą to rzeczywiście może być fake (szkoda)... szkoda... sad.gif

http://boardsus.playstation.com/playstatio...ing&page=59
YETI
Patrząc na to jak taki Heavenly Sword czy LAIR prezentują sie nie za dobrze na screenach, a jak w ruchu...mam nadzieje ze to samo bedzie sie tyczyło KILLZONE wink.gif
Deadeye
developer gg pisal ze screen wyglada jak wyglada bo w pomieszczeniu jest ciemno, a jedyne swiatlo rzuca latarka na broni - i wg niego w ruchu wyglada to o wiele lepiej smile.gif
Dochodiaga
Nie mówiąc już o tym, że to screen z preprealfy, więc równie dobrze może mieć z rok wink.gif
Guerillas nie są głupi, specjalnie puścili średni screen w obieg nakręcić hypea a jutro zmasakrować (miejmy nadzieje) publike prawdziwym materiałem smile.gif
Poczekamy, zobaczymy.
KRATOS_PL
CYTAT(Dochodiaga @ 10 07 2007, 21:58) *
Nie mówiąc już o tym, że to screen z preprealfy, więc równie dobrze może mieć z rok wink.gif
Guerillas nie są głupi, specjalnie puścili średni screen w obieg nakręcić hypea a jutro zmasakrować (miejmy nadzieje) publike prawdziwym materiałem smile.gif
Poczekamy, zobaczymy.

Wzyscy gracze na calym swiecie na to licza:)
gok

Teraz jestem juz na 99% pewny ze patent z plakatem to fake.

Edit. Nowy przeciek LOL biggrin.gif

i jeszcze jeden ^^

WESKER-DL
To raczej był Fake ale moim zdaniem celowy happy.gif Ten tytuł z pewnością rozwali wszystko, fani na ta liczyli przez spory okres czasu teraz gg musza się z tego wywiązać i raczej mam pewność że tak bedzie, no cóż obecnie GTA4 stoi u mnie na 2 miejscu bardziej interesują mnie Helghaści
Er_WolvEr
Proszę Was, już nie komentujmy - za kilka godzin finishline, może lepiej trochę odsapnąć ? smile.gif. Za 4 i pół godziny sie rozpoczyna.

Stay come, good night, die helghast.
Zeratul
Pierwszy screen zostal potwierdzony, jest z wersji pre-alpha. Biednie to wyglada, ale tez nie mozna nic ocenic, bo to w koncu pre-alpha, no i w ogole malo widac... zobaczymy co GG pokaze na konferencji. Jezeli nadal sa na etapie pre-alpha (w koncu gra sie ma ukazac w 2008), to zas pokaza jakis trailer.
tomci23
Panowie trwa pokaz killzone:D czekamy
Jacobss
CYTAT(tomci23 @ 11 07 2007, 06:55) *
Panowie trwa pokaz killzone:D czekamy

Wiesz może gdzie będzie opis konferencji?
tomci23
sam szukam
Jacobss
CYTAT(tomci23 @ 11 07 2007, 07:14) *
sam szukam
Spoko, ale faktycznie jest to pokaz zamknięty. Szkoda, bo po rozczarowującej konferencji Microsoftu, zobaczyłbym Killzone.
goggy
zapowiada się gorąco
hehe
Osobiście nie mątwie się killzone 2, gra na bank będzie dobra.
Ale czy rozwali konkurencje to zobaczymy wink.gif
YETI

WYWIAD!
Dla przykładu podam Wam fakt, że pojedyncza postać ma taką liczbę elementów, jak cały poziom z części pierwszej.
http://www.ps3site.pl/ps3-news/kill-kill-k...ad-t3226.0.html
tomci23
Szkoda ze niemoglismy zobaczyc pokazu Killzone
nightrunner
http://media.ps3.ign.com/media/748/748475/imgs_1.html dwa nowe screeny

na razie nie wyglada to imponująco, ale povczekajmy do trailera jeszcze...

marcin0903
CYTAT(gok @ 11 07 2007, 01:01) *

Hahhaahha, a to co:)? Nie rozpoznajecie tego paska naboji i broni w rogu? No no ja rozpoznaję - to jest pasek z Gears of War, nawet miejscówka i styl napisów podobny, tylko broń inna happy.gif
Emiel
Opis za www.joystiq.com:

CYTAT
Clouds dash by as a flying vehicle zooms ahead. Armored soldiers are yelling frantically, as the chaotic sounds of a war zone fill the jam-packed auditorium. Sound familiar? It's meant to be. The opening seconds of the new Killzone presentation bring to life the infamous E3 trailer from 2005-only this time, it's in real-time.

Certainly, the question on everyone's mind is: does it look as good as the notorious it's-not-CG-we-swear trailer from 2005? In many ways, the visual fidelity of the updated presentation matches the highly polished look of the debut trailer. Beautiful volumetric smoke filled the screen, and the characters were alive with animation. However, unlike the deceptive E3 presentation of yore, this one had an aura of believability. A critical eye could note a few rough jagged edges, and textures that are a far cry away from Hollywood renders. The floor textures were no short of terrible. The facial animation system in Were we a little disappointed to notice polygons and texture work so quickly? Certainly. In spite of all the flaws within the game, there's no denying that Killzone 2 provides a visual feast that effectively demonstrates the technical prowess of the PlayStation 3.

The presentation continues with a Helghast that gets burned alive, much to the delight of this blogger. Although the fire didn't look particularly "next-gen," the way it interacted with the flailing body was intensely lifelike. Action connoisseurs would certainly be impressed by the first few non-interactive moments of the presentation, with innumerable explosions that would make Michael Bay jealous.

As the airship landed, we were delighted to see the presentation transition to gameplay seamlessly. The onscreen player moves down a passage, with rows of barricades, and dozens of soldiers being torn apart by Helghast fire. Even if the finer details of the game's visuals couldn't live up to the expectations created by the original E3 trailer, the actual gameplay maintained much of the same intensity. The senses become easily overwhelmed by an apocalyptic feast of aural and visual information: comrades fall, in battle, under a hailstorm of bullets and explosions. The director of the game noted Guerilla's team to create a "hostile theatre of war." They've undeniably succeeded in that.

tomci23
wlasnie dobrze zauwarzyles pasek taki w Gersach smile.gif
nightrunner
http://ps3.ign.com/articles/803/803129p1.html

Killzone 2 Impressions

Cytat:

"When are we finally going to see some in-game footage?" The only thing was that we had been looking at in-game footage. As soon as our soldier hits the ground and his gun comes into view, very much like what we saw with the opening to Resistance, we couldn't help but think, "Holy hell, all of that was in-game?" smile.gif
Emiel
Najbardziej cieszy wiadomość:

Note: Images and video coming very soon.

Want to see the game for yourself? Head to the PlayStation Network at 3pm PST on Wednesday and you'll find a brand-spanking-new trailer waiting there for you.
Noth

http://www.insidegamer.nl/playstation3/killzone2/screenshots

ooo (pipi)aa!!! smile.gif
tomci23
te Screenshoty juz byly dajcie ten trailer z zamknietego pokazu biggrin.gif juz jest 22 czytajacych ten post biggrin.gif
YETI
Indeed, it's quickly apparent that Guerilla has come much closer to the original trailer than most anyone thought possible. It's not 100% identical to be sure, but there are times (quite often) when it's really, really damn close." - IGN

Awesome Baby!!!! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.