Niestety siedzę właśnie nad morzem i przeglądam forum przez GPRS i chamy zdzierają ze mnie (płacę nie za czas w necie, tylko za dane), więc filmiku nie widziałem - niemniej wybędę sobie do jakiejś kafei by obadać wszystko w tym konferencję Sony (o ile łącza się nie zapchają

). Ale do rzeczy - po screenach widzę, że jest bardzo dobrze - tak jak się spodziewałem Killzone zapowiada się na killera, a w 2005 nikt mi nie chciał wierzyć, że tak będzie

. Co do tekstur - nie widziałem, sam ocenię, ale bierzcie zawsze poprawkę na 2 rzeczy: 1) oglądacie filmiki (które są skompresowane, co wiąże się z utratą jakości - nawet jeśli filmik jest w HD), 2) gry w ostatnich miesiącach developingu dostają dużego szlifu jeśli chodzi o oprawę, efekty, itd., więc na 100% mogę powiedzieć już teraz nie widziawszy w ogóle gameplay'a, że Killzone będzie wyglądał lepiej niż wygląda obecnie - a skoro jak większość twierdzi już dziś zapowiada się na niezłe wymiatanko, to może być tylko lepiej! Osobiście jestem tylko ciekaw jak będzie wyglądać interakcja z otoczeniem - oczywiście tekstury mają znikomy wpływ na interakcję, w przeciwieństwie do tego co napisał bodaj Gemi - tekstury są głównie pamięciożerne, za to fizyka i interakcja wymaga jeno większej mocy. Co do tekstur to też pytanie, czy autorzy gry korzystają już ze streamingu - a jeśli jest to faktycznie wersja pre-alpha, to można mieć wątpliwości. Dlatego moja sugestia - nie ma sensu patrzeć na to jak na wygląd finalny, bo jeszcze sporo się zmieni - jak Killzone wyjdzie w 2008 roku, to zapewne na jesieni/święta, a to oznacza jeszcze ponad rok developingu - tak ważne tytuły zwykle wydaje się pod koniec roku, więc wiadomo co to oznacza

. Długie czekanie, ale chyba już widać że warto... tzn. ja się przekonam o tym za parę godzin dopiero, ale i tak jestem pewien swego, hehe.
I jeszcze jedno co do tego co napisał Gemi - do Crysisa styknie komputer w cenie PS3 (bez monitora) - możesz mi wierzyć

.