Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Figaro
MIAZGA!!! Nie pozostało nic oprócz czekania na premierę... Znów się wytworzy nieprawdopodobny hype....
XM16E1
CYTAT(Dabman @ 11 07 2007, 13:27) *
zastanawiam sie co ja tu robie? o tym wlasnie filmie mowimy od kilku stron tematu... dry.gif

Wiem stary ale jeszcze mnie podjara trzyma i niezobaczyłem 1 stronyXD
nightrunner
CYTAT(Figaro @ 11 07 2007, 13:28) *
MIAZGA!!! Nie pozostało nic oprócz czekania na premierę... Znów się wytworzy nieprawdopodobny hype....

Tyle, że teraz ten hype będzie poparty faktycznym gameplayem smile.gif Teraz wszyscy wiedzą na czym stoją, czego się spodziewać - może być już tylko lepiej (pamiętacie jaką metamorfozę przeszedł motorstorm w ostatnim okresie developingu?) biggrin.gif
Figaro
Tak się tylko wydaje chytry_.gif - Może np. być baaardzo krótki czas gry, kiepskie sterowanie łorewer.
walek
Jakby nie było pamiętnego rendera z 2005, to mógłbym krzyczeć MIAZGA. Jak narazie jest "za(pipi).iście"!

Za kazdym razem jak oglądam trailer, to wk.rwia mnia ta tekstura, na której siedzą badz kucają zolnierze ISA, w czasie lotu. Mizernie to wygląda.

PS. Dajcie znać jak pojawi się na PS Store trailer (da sie go uploadować na megaupload lub rapidshare?)
YETI
No to znamy odpowiedz na pytanie: "KillZone2, wypas czy porażka?"
WYPAS!!!
wink.gif hehe

Polecam sprawdzic co sie dzieje na zachodnich forach ;D heheh
LiSoQuan
Ja niestety sie zawiodlem... gra bedzie bardzo fajan itp itd ale grafa sie zawiodlem.. oczywiscie na podstawie tego trailera, nie lubie urywanych scen, nic w nich nie widac.. zaobaczymy pozniej .. ale na ta chwile to nic ciekawego.. kolejny fps ktorych na konsole wychodzi co chwile i robi sie to nudne...
Noth

Shot at 2007-07-11
Gemi
Jak juz gdzies kiedys pisalem... chyba przy okazji Uncharted wink.gif Albo zaje....ste textury albo wypas animacja i inne smaczki biggrin.gif Tutaj, przynajmniej po tym trailerze, widze ze animacja zabija.. jak narazie zdecydowanie najlepsza animacja jaka kiedykolwiek widzialem w jakiejkolwiek grze (no moze nie liczac bijatyk). Masa przekozackich efektow, sypice sie otoczenie itp itd.. Juz widac ze jesli jakis developer zdecyduje sie postawic na interakcje z otoczeniem to ucierpia na tym texturki.. a szkoda ;/
komar737
Porownanie u samego dolu jest najbardziej interesujace.
YETI
Podobno bedzie mozna odrywac rozne czesci ciała, np. rzucamy granat i nie ma nogi smile.gif hehe

http://japii.net/various/kz3.gif
jucha wyglada kapitalnie smile.gif

reaction to killzone!
http://i7.photobucket.com/albums/y272/darklordxero/tspaz.gif
http://xs217.xs.to/xs217/07282/crazy_kermit.gif
lol

Jezeli ktos nie widzial wersji HD to polecma, bo podobo

"Obejrzalem znow trailer, tym razem w HD i zostalem zniszczony!. JESUS,to kompletnie inaczej wyglada w HD, a poczatek to praktycznie jak w renderze, naprawde latwo sie pomylic, watpliwosci rozwiewa dopiero fatalnie wykonanie ognia."

Ja czekam na wersje z PS Store hyh.gif i na...20:30 wink.gif

CYTAT(Noth @ 11 07 2007, 13:40) *

Shot at 2007-07-11

haha i juz sie zaczyna wink.gif

CYTAT(Gemi @ 11 07 2007, 13:44) *
Jak juz gdzies kiedys pisalem... chyba przy okazji Uncharted wink.gif Albo zaje....ste textury albo wypas animacja i inne smaczki biggrin.gif Tutaj, przynajmniej po tym trailerze, widze ze animacja zabija.. jak narazie zdecydowanie najlepsza animacja jaka kiedykolwiek widzialem w jakiejkolwiek grze (no moze nie liczac bijatyk).

Racja aniamcja jest swietna (przeskakiwanie przez plot, czy bieg z bronią-wyglada identycznie jak w 2005)
Ale dzies NaughtyDog prezentuje nowe demo Uncharted, wiec... cool.gif
Emet
Tu ( http://www.gamersyde.com/news_4581_en.html ) jest tez w HD (zajmuje dużo więcej niż ten z GT więc może jest w lepszej jakosci, napisane, że jest w 60fps'ach).
WESKER-DL
Killzone poprostu mnie powalił, grafika jest przepiękna, animacja to poezja, a gore to najwyższy poziom ale po koleji. Muzyka brzmi znajomo wink.gif Klimat powraca i to z dużym hukiem. Broni zbytnio nam nie zaprezentowano no ale to w niedługim czasie powinno nastąpić. Sama grafik delikatnie jest gorsza od renderu który był puszczany jako ściema ale podkrteślam delikatnie. klimat walki z helghastami jest na najwyższym poziomie, pioruny uderzające w budynki które rozsypują się niczym w Black'u, ruchy postaci i ich animacja to wysoka półka. Reasumując nie zawiodłem się i tego oczekiwałem teraz niech no tylko dorwę kolejny Trailer wink.gif a już nie mówię o preorderze
Matrox
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 11 07 2007, 14:01) *
Sama grafik delikatnie jest gorsza od renderu który był puszczany jako ściema ale podkrteślam delikatnie

Ekhm... grafika jest faktycznie ladna ale do renderu to jej daleko.
Noth
detal wymiata

Shot at 2007-07-11
Jacobss
CYTAT(Matrox @ 11 07 2007, 14:10) *
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 11 07 2007, 14:01) *
Sama grafik delikatnie jest gorsza od renderu który był puszczany jako ściema ale podkrteślam delikatnie

Ekhm... grafika jest faktycznie ladna ale do renderu to jej daleko.
No, nie wiem. Zobacz na screeny, które porównują render z gameplayem. Jak ja się cieszę, że Beta-testy będą tym roku. Na pewno się na nie zapisze smile.gif.

Noth - To i tak nie ma sensu, bo niektórzy powiedzą, że i tak grafika jest do kitu. Choćby ta gra wyglądała jak rzeczywistość, niektórzy nie-obiektywni ludzie powiedzą, że wygląda do kitu. wink.gif
Dabman
ludzie to przeciez bitmapa, plaska czapka, znaczy plaska tekstura, widac to po dziurkach:/ to tak jak by sie excytowac re 0... jest czym, ale to same zdjecia:/
YETI
CYTAT(Noth @ 11 07 2007, 14:13) *
detal wymiata

Shot at 2007-07-11

nice twisted.gif
Soul
Proponuje obejrzeć ten filmik w HD i tamten render w dobrej wersji (najlepiej też w HD) IMO render wygląda dużo lepiej.Co nie oznacza że ten zaprezentowany dziś(!) gameplay (?)wygląda nadzwyczaj przyzwoicie ninja.gif No ale tamten taką grafę by się chciało :)
Matrox
CYTAT(Jacobss @ 11 07 2007, 14:15) *
No, nie wiem. Zobacz na screeny, które porównują render z gameplayem. Jak ja się cieszę, że Beta-testy będą tym roku. Na pewno się na nie zapisze smile.gif .

Noth - To i tak nie ma sensu, bo niektórzy powiedzą, że i tak grafika jest do kitu. Choćby ta gra wyglądała jak rzeczywistość, niektórzy nie-obiektywni ludzie powiedzą, że wygląda do kitu. wink.gif

Te screeny sa ciut przymale zeby cokolwiek na nich porownywac. Jak juz mowilem dla mnei to wyglada bradzo ladnie (ale do renderu troche drogi ma), wystarcz, ze poprawia wybuchy.
WESKER-DL
CYTAT(Dabman @ 11 07 2007, 14:19) *
ludzie to przeciez bitmapa, plaska czapka, znaczy plaska tekstura, widac to po dziurkach:/ to tak jak by sie excytowac re 0... jest czym, ale to same zdjecia:/

Ale jak to wygląda, w ruchu prezentuje się jeszcze lepiej, co do porównania to RE0 ma rysowane tła a tu jest tylko jeden element czapka, a do tego jak wygląda, liczy się przecież wrażenie wizualne. W RE0 nie rozwalisz ściany a czapkę gwarantuje ci że owszem (może nawet spaśc podczas ostrej strzelaniny)
YETI
A tak w ogole to co sie dzieje na roznych forach. W innych tematach cisza (RE5, HALO3, ASSASSINS CREED itd)
Wątki o KZ2, rosną w zastraszajacym tempie smile.gif
Jacobss

A nie mówiłem? Że i tak nie będą zadowoleni? Ty pewnie Dabman byś się nawet przyczepił do much w grze, że mają słabo zrobione skrzydełka. Swoją drogą czy ja wiem, czy w tym renderze była taka super grafika... W każdym razie, mnie bardzo animacje w renderze się spodobały, a w tym trailerze nie są wcale gorsze, wręcz przeciwnie.
szymku

Bo przecież chustka Marcusa Phoenixa wygląda lepiej, zapomniałeś dodać.

Proszę cię....
Noth

Shot at 2007-07-11

oswietlenie kosi na maxa
YETI
http://m1.freeshare.us/157fs882848.gif
^^
walek
CYTAT(Emet @ 11 07 2007, 14:54) *
Tu ( http://www.gamersyde.com/news_4581_en.html ) jest tez w HD (zajmuje dużo więcej niż ten z GT więc może jest w lepszej jakosci, napisane, że jest w 60fps'ach).

Ściągnąłem plik z serwera Xbox360. biggrin.gif
Niestety zadnym programem nie moge go odpalić- nie działa w winamp'ie, mediaplayer, mp4 player, all play'erze, w zadnym. Help! Ajuto! smile.gif

Ps. w winampie słysze dzwięk, lecz obrazu nie ma
Lestat
Oj jak dla mnie to troche za bardzo sie podniecacie, owszem wyglada dobrze, ale ni jak ma sie do rendera. Obecnie COD 4 prezentuje identyczny poziom co Killzone 2, czyli super poziom graficzny, ale killzone mialo zmasakrowac konkurencje, a tak sie nie stalo.
WESKER-DL
Oświetlenie jest cudowne, choćby na 3 screenie, w samym filmiku zauważcie jak sie oświetlają budynki po walnięciu pioruna, poprostu miód
Jacobss
Teraz dopiero przyjrzałem się dokładnie oświetleniu w HD. Naprawdę kosi, oświetlenie w grach, które widziałem nie umywa się do tego. Wszystkie smaczki wypływają dopiero przy wersji HD. smile.gif.

CYTAT
Oj jak dla mnie to troche za bardzo sie podniecacie, owszem wyglada dobrze, ale ni jak ma sie do rendera. Obecnie COD 4 prezentuje identyczny poziom co Killzone 2, czyli super poziom graficzny, ale killzone mialo zmasakrowac konkurencje, a tak sie nie stalo.
A dla mnie to ty za bardzo się podniecasz CoD 4. Jasne, jak ten trailer ma się nijak do rendera to nie wiem jaki ty trailer oglądałeś. Chyba nie ten sam. I Killzone masakruje konkurencję choćby pod względem animacji. Postacie w Cod 4 się poruszają jak kukły. A poza tym porównamy do końca gry, jak wyjdą.
KRATOS_PL
Wedlug mnie wypas na MAXA! tylko te "niektore" tekstury draznia oczy...
XM16E1
Wypas,wypas ale rany po strzałach niezostają ;/
Gemi
Sorry panowie ale wypas na maxa to to nie jest. Jestem tu max obiektywny i niestety, ale przy ogladaniu tego trailera nie musialem zbierac szczeny z ziemi.. Juz powoli przestaje wierzyc w to ze na ktora kolwiek konsole wyjdzioe gra chocby rownie dobra graficznie co Crysis.. smutne bo tak naprawde konsole dopiero co mialy swoj start ;/ Czyli cos bylo w slowach szefow Cryteka, konsole zwyczajnie maja za slaba moc obliczeniowa. Ale co ja bede tu jakies farmazony prawil. Jesli tytul ktory byl oczkiem w glowie sony po ponad roku wyglada tak jak wyglada, to czego mozna sie spodziewac po innech grach sad.gif Smutne to niestety, ale prawdziwe. Pociesza mnie jedynei fakt ze na PC ktory pociagnie Crysisa w max detalach trzeba bedzie wydac pewnie z 2 razy tyle co na PS3 wink.gif jak nie wiecej smile.gif Oczywiscie mowie o premierze gry a nie o obecnych cenach (2000zl za GF 8800GTX tongue.gif).
ziemia1
CYTAT(walek @ 11 07 2007, 14:29) *

Niestety zadnym programem nie moge go odpalić- nie działa w winamp'ie, mediaplayer, mp4 player, all play'erze, w zadnym. Help! Ajuto! smile.gif

vlc media player
XM16E1
CYTAT(Gemi @ 11 07 2007, 14:39) *
Sorry panowie ale wypas na maxa to to nie jest. Jestem tu max obiektywny i niestety, ale przy ogladaniu tego trailera nie musialem zbierac szczeny z ziemi.. Juz powoli przestaje wierzyc w to ze na ktora kolwiek konsole wyjdzioe gra chocby rownie dobra graficznie co Crysis.. smutne bo tak naprawde konsole dopiero co mialy swoj start ;/ Czyli cos bylo w slowach szefow Cryteka, konsole zwyczajnie maja za slaba moc obliczeniowa. Ale co ja bede tu jakies farmazony prawil. Jesli tytul ktory byl oczkiem w glowie sony po ponad roku wyglada tak jak wyglada, to czego mozna sie spodziewac po innech grach sad.gif Smutne to niestety, ale prawdziwe. Pociesza mnie jedynei fakt ze na PC ktory pociagnie Crysisa w max detalach trzeba bedzie wydac pewnie z 2 razy tyle co na PS3 wink.gif jak nie wiecej smile.gif Oczywiscie mowie o premierze gry a nie o obecnych cenach (2000zl za GF 8800GTX tongue.gif).

Ej ale jeśli w killzone 2 przeciwnicy mają być takimi durniami kosztem wypasionej grafy co w Crysis to ja dziękuje bardzo.Wole killzone w 100% cool.gif
walek
Po takiej serii powinien miec w strzępach te łachmany, tu tylko krew- nie wiadomo skąd. smile.gif
Jednak porównujac ten elemet z Halo, to i tak dobrze tongue.gif
Jacobss
CYTAT(Gemi @ 11 07 2007, 14:39) *
Hehe, jak zwykle Gemi walnął lola i sobie poszedł. Uwielbiam jego posty happy.gif Są zawsze takie zabawne.
Noth
obczajcie detale broni

Shot at 2007-07-11
tomci23
Nic dodac nic ujac biggrin.gif
YETI
Jeden nowy art
FobiAone
BIeda , poprostu Bieda . Wy sie tak tym filmikiem podniecacie , a ja , ja ku**a musze czekać XXXX godzin , aż mi ya neostrada zbuforuje choć 15%. A co do tego rendera co pojawił się wcześniej, pozamiatało mnie , i osobą którym to pokazałem:P
WESKER-DL
CYTAT(YETI @ 11 07 2007, 14:46) *
Jeden nowy art

Art wygląda świetnie widac dokładnie scenerię i teren walki, już widzę rozwalające się balkony i mayeh uliczny, trochę mi to zapachniało resistance
Emet
CYTAT(walek @ 11 07 2007, 14:29) *

Mi działa w każdym playerze happy.gif

Co się tyczy Gemi'ego to... trochę racji ma, ale IMO PS3 (być może X360 też ale na pewno byłby konieczny HDD) pociągnie Crysis'a na 100%. Jedyne co uległoby cięciom to tekstury (nawet streamując dane, pewnych ilości nie da się zastąpić).
Ural
Niestety siedzę właśnie nad morzem i przeglądam forum przez GPRS i chamy zdzierają ze mnie (płacę nie za czas w necie, tylko za dane), więc filmiku nie widziałem - niemniej wybędę sobie do jakiejś kafei by obadać wszystko w tym konferencję Sony (o ile łącza się nie zapchają wink.gif). Ale do rzeczy - po screenach widzę, że jest bardzo dobrze - tak jak się spodziewałem Killzone zapowiada się na killera, a w 2005 nikt mi nie chciał wierzyć, że tak będzie hyh.gif. Co do tekstur - nie widziałem, sam ocenię, ale bierzcie zawsze poprawkę na 2 rzeczy: 1) oglądacie filmiki (które są skompresowane, co wiąże się z utratą jakości - nawet jeśli filmik jest w HD), 2) gry w ostatnich miesiącach developingu dostają dużego szlifu jeśli chodzi o oprawę, efekty, itd., więc na 100% mogę powiedzieć już teraz nie widziawszy w ogóle gameplay'a, że Killzone będzie wyglądał lepiej niż wygląda obecnie - a skoro jak większość twierdzi już dziś zapowiada się na niezłe wymiatanko, to może być tylko lepiej! Osobiście jestem tylko ciekaw jak będzie wyglądać interakcja z otoczeniem - oczywiście tekstury mają znikomy wpływ na interakcję, w przeciwieństwie do tego co napisał bodaj Gemi - tekstury są głównie pamięciożerne, za to fizyka i interakcja wymaga jeno większej mocy. Co do tekstur to też pytanie, czy autorzy gry korzystają już ze streamingu - a jeśli jest to faktycznie wersja pre-alpha, to można mieć wątpliwości. Dlatego moja sugestia - nie ma sensu patrzeć na to jak na wygląd finalny, bo jeszcze sporo się zmieni - jak Killzone wyjdzie w 2008 roku, to zapewne na jesieni/święta, a to oznacza jeszcze ponad rok developingu - tak ważne tytuły zwykle wydaje się pod koniec roku, więc wiadomo co to oznacza smile.gif. Długie czekanie, ale chyba już widać że warto... tzn. ja się przekonam o tym za parę godzin dopiero, ale i tak jestem pewien swego, hehe.

I jeszcze jedno co do tego co napisał Gemi - do Crysisa styknie komputer w cenie PS3 (bez monitora) - możesz mi wierzyć wink.gif.
Noth
tla sa za(pipi)iste

Shot at 2007-07-11
YETI
nie tak jak czapka wink.gif
czapka rox
hehhe

Aurally, the game will offer 7.1 surround sound, audio occlusion with wave tracing. We're assuming the game is running in 1080p, as we sat in the first row of a massive screen ... and it still looked stunning. The developers noted that they were "grateful for Blu-ray" as a single level has already taken 2GB of space. "The PlayStation 3 allows us to do so much ... [it] would not be possible on any other platform."
komar737
Wyglada dobrze, chociaz szczerze spodziewalem sie czegos lepszego, naprawde. Pozostaje miec nadzieje, ze finalna wersja urwie jaja.
YETI
http://i8.tinypic.com/62416dl.gif
Swietne wyładowanie piorunów...jest klimacik smile.gif

http://i15.tinypic.com/680403q.gif
cos to komus przypomina wink.gif
Sarge
Eh, niektórzy tutaj naprawdę chyba sami nie wiedzieli czego się spodziewać wink.gif . Ja tym trailerem przekonałem się do Killzone, że jednak można zrobić coś, co śmiało może konkurować z akcją zaprezentowaną na renderze - spójrzcie tylko na animację, grę światła i cienia i dynamikę! Nie powiedziałbym, żeby ten dzisiejszy filmik ustępował temu sprzed dwóch lat - jestem pozytywnie zaskoczony i teraz z niecierpliwością będę czekał na kolejne informacje!
raven_raven
Ale muli forum... przed chwilą chciałem posta napisać a mi się forum zacieło, a posta nie dodało... Jeszcze raz.

Ale masakra. 36 osób ogląda ten temat, strony pojawiają się w tempie 1 na 3 minuty, a Sony tylko zaciera łapki patrząc na ten hype który się rozpętuje. Ale należy im się, widać że doganiają render. I wierzcie czy nie, ale PS3 jest w stanie pociągnąc to co widzieliście na renderach z E3 2005. Zresztą, spójrzcie na to co było z PS2. Porównajcie pierwsze produkcje z ostatnimi, takimi jak GoW II, RE4, MGS3, B:R czy Black. Skok o prawie generację! To samo będzie z PS3. Byłbym szczerze zdziwiony gdyby Motorstorm dał radę dogonić render. I tak jest świetnie jak na launch title. Motorstorm 2 dogoni bez problemu poziom rendera. A Killzone... będzie jeszcze lepszy icon_twisted.gif

mellow.gif ohmy.gif O_o... trailer mnie zabił. Po prostu szok! Jak tak wygląda pre-alpha... To LUDZIE! Ja chce takie pre-alphy zawsze! A co dopiero pełna wersja!

Mówię Wam, Killzone 2 waz połnie, przeżuje, wypluje a wy na kolanach będzie błagać o więcej icon_twisted.gif, a PS3 dopiero się rozkręca na dobre.

Dobra, a ja taki podjarany idę kończyć Killzone biggrin.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.