Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
YETI
CYTAT(GMB @ 11 07 2007, 18:47) *
Ja się pytam ŻE CO? To ściema na 100%! Przecież to wygląda naprawde genialnie więc niech nie wciskają kitów że mają coś lepszego. To już takie nakręcanie hype'u na siłę.

Tez tak sadze, to juz podnoszeniu cisnienia na siłe. No ale za kilka godzin sie przekonamy.
DJ1988
Widze że ktoś tu zapomniał wspomniec że to jest trailer z pre-pre alphy (czytaj: w ch*** dużo czasu na szlify). Konferencja Sony pokaże więcej materału.
Jacobss
Apropo tego Hype'u na siłę. Jeżeli na konferencji Sony okaże się, że Killzone wygląda jeszcze lepiej nie omieszkam się wam tego wspomnieć. Ciekawe co wtedy powiedziecie... Jeżeli chodzi o mnie to nic nie sądzę, ponieważ zostaliśmy już zaskoczeni tym filmikiem, więc kto wie czy jeszcze raz nie zostaniemy. Oczywiście to tylko gdybania. Może być tak jak mówicie, ale nie wykluczajcie, że Sony może mieć coś jeszcze w zanadrzu.
KOMODO
Widzialem trailer Killzone 2 - fajnie wyglada. Mowie - wejde na forum - a tu tradycja, wszyscy juz szczekaja. A to poziom GoW, a to ze nie GoW, a ze fake, a ze to tylko trailer. Hehe:). Gra wyglada kozacko i zamiata graficznie. Nie chodzi to nawet o ilosc polygonow, cudow-nie widow, ale o animacje postaci i takie smaczki jak "rozmywajaca" sie przed "szturmowka" chmura. Wyglada to wszystko bardzo realistycznie i z kilometra wali mi klimatem wojny. Pierwszy Killzone byl swietny pod wzgeldem realizmu (mam na mysli sposob strzelania), designu lokacji i klimatu samej futurystycznej, brudnej wojny. Dwojka tez bedzie zacna. Moze nie bedzie to gra na 11/10 ale 8+ zapewne. Tak - po jedynce i Liberation mozna smialo zalozyc taki scenariusz, a nie ze "trailer dobry to mozna nawet z crapa zmontowac". Ludzie, przeciez to nie bedzie crap.
kratos_
CYTAT(Litwin25 @ 11 07 2007, 18:05) *
Jest odpowiednikiem II generacji gier dla PS3 a GOW był III generacją,także powoli PS3 pokazuje pazury.

Chyba coś ci się pomyliło kolego... GoW wyszedł rok po premierze x360, a Killzone wyjdzie pewnie na początku 2008r, czyli gdzieś 1,5 roku po premierze PS3... LOL
walek
Fragmenty gameplay'u, jaki mozna było zobaczyć na konferencji Sony pokazały rzeczywiście tą wojenną zawieruche, jaką znamy z pamiętnego rendera. W kwestii oprawy, wciąż nic nie wiadomo. Trza czekać na kolejną porcję doniesien naocznych świadków.

"Ladies and gentleman, this is real-time!"- czy to tak naprawdę "za(pipi)i.ście" wygląda, ze Harrison'a uzył takich mocnych słów. Czy to zwyczajny przechwałki gupego-łysego? I jakie elementy przerosły render???
Jacobss
I ktoś po tym pokazie gameplayu ma jeszcze wątpliwości co do mocy Killzone 2? Bo ja nie mam nic do zarzucenia happy.gif . Chociaż, wiem, że zaraz tu przylecą fanboye 360 i powiedzą, że wygląda słabo. Zawsze tak będzie... Gdyby Killzone 2 był na 360 to by piali z zachwytu.
Jinxters
Ładne to to , tylko takie pomieszane strasznie, niby leci dzwięk z gameplayu a tu znowu na ekranie trailer...ale te kilka sekund "gry" pokazują bardzo ładną graficzke...a mnie osobiście rozwaliły dzwięki towarzyszące,normalnie jak na wojnie !!!!
AngelOfDust
Grafika grafiką, ale klimat w tej grze jest nieziemski... wszechobecny chaos, jakieś krzyki, wybuchy, jęki etc. Piękne, ciemne niebo, które dość sugestywnie działa na wyobraźnię, silny wiatr, który tworzy odpowiednią atmosferę, armie Helghastów, design otoczenia. No nie mam słów po prostu, jeszcze nigdy chyba w żadnym FPS nie widziałem tak genialnie wykonanego otoczenia. Biję pokłony przed Guerilla Games i czekam na więcej! smile.gif
consoleboy
Zaraz słabo..... taka mocna ósemeczka by stykła ale co tu jest takiego Boskiego poza klimatem?? Do premiery jeszcze szmat czasu, wiec nareszcie zadatki na "Halo killera" są ale ile razy to już słyszałem..... Poza tym, Jacobss ile tego gameplay'u tak faktycznie pokazali?? Zaledwie mała namiastkę którą nie ma się narzazie co podniecać ale wszyscy fanboje PS3 i Killzona, podniecają się jak dzieci i leja w portki z szczęścia, w szczególności ty jako zdeklarowany Fanboy Killzona....chyba naprawdę w życiu mało widzieliście..... Nic to, killzone2 vs Halo 3..... 1-0 for killzone 2.
komar737
No wlasnie obserwuje od jakiegos czasu Jacobsa i dochodze do podobnych wniskow, co wyzej consoleboy...

BTW, mozna gdzies zassac ta prezentacje?
Foxter
na PSS USA jest

innego zrodla w tej chwili nie ma.. tongue.gif

EDIT
nie ma sensu nowego posta pisac smile.gif

http://www.gametrailers.com/player/21584.html
Jacobss
CYTAT(komar737 @ 11 07 2007, 22:53) *
No wlasnie obserwuje od jakiegos czasu Jacobsa i dochodze do podobnych wniskow, co wyzej consoleboy...

BTW, mozna gdzies zassac ta prezentacje?
Nie rozumiem o co wam chodzi, przecież mówiłem w tym temacie nawet, że jestem Fanboyem Killzone. Więc, nie rozumiem czego wy ode mnie chcecie tongue.gif. A to, że Killzone 2 wygląda wspaniale, tak consoleboy leje jak to powiedziałeś w "portki" ze szczęścia bo wspaniały wygląd Killzone 2 to po prostu fakt. Aha i jeszcze jedna rzecz, kocham serie Halo, tak dla ścisłości i posiadam X360 (31 lipca zawita u mnie PS3). Nie zmienia to faktu, że oszalałem na punkcie Killzone 2. Moja sprawa nie?
walek
Słabej jakośc gameplay z konferencji SOny: http://gametrailers.com/game/1668.html

Co się stało gun'em szturmowym ISA? W jedynce mialem wrazenie jakbym strzelał z ciezkiej, potęznej broni. Tutaj przypomina mi to lekki karabinek maszynowy ala'a CoD4. No i i wymiana magazynka jest szybsza- czyzby koniec eksponowania bron. smile.gif

PS. Słyszeliście te niemrawe brawa po zakonczeniu pokazu? Co musi byc nie tak. Na E3 2005, po zakonczeniu renderu, uslyszec mozna było burze braw. smile.gif
the_m
http://download.gametrailers.com/gt_vault/..._e32k7_h264.wmvTrailer HD! biggrin.gif

Gra prezentuje sie super, co najmniej poziom Gearsow (i blisko poziomu trailera z e305)... szkoda tylko ze nie lubie FPSow tongue.gif Ale na ladna gre zawsze przyjemnie popatrzec smile.gif
misiaj
Nie no niewierze huh.gif juz kocham te gre tylko co my teraz zrobimy gra ma być dopiero w 2008 roku wub.gif
walek
CYTAT(the_m @ 12 07 2007, 01:22) *
http://download.gametrailers.com/gt_vault/..._e32k7_h264.wmvTrailer HD! biggrin.gif

Gra prezentuje sie super, co najmniej poziom Gearsow (i blisko poziomu trailera z e305)... szkoda tylko ze nie lubie FPSow tongue.gif Ale na ladna gre zawsze przyjemnie popatrzec smile.gif

Damn! Awsome! Ludzie ściągac to, bo to najlepszej jakość film-gra. smile.gif Jesli to pre-alhpa, to ja wymiękam. Jak dopracują jeszcze grafe, to bedzie rzeźnia! Na dzisiaj koniec postowania z moje strony.

Good bye... killzone urywa wiele jaj!
YETI
CYTAT(walek @ 12 07 2007, 00:42) *
Good bye... killzone urywa wiele jaj!

thumbsup.gif

a co do trailera... slinotok.gif
zaraz beda to ogladał na 32 calowym lcd hehehe ^^
Obsolete
Dobra, dojdzmy do chlodnych, konstrukcyjnych wnioskow.

I tak wiemy, ze wiekszosc fanbojow czekala na cos co chociaz czasami bedzie przypominac render. Sa albo bardzo mlodzi i wciaz zyja wojnami konsolowymi psx/saturn, ps/xbox/, ps3/xbo360 i lykaja jak pelikan WSZYSTKO co jest w miare dobre i to wyolbrzymiajac do superlatywow, albo po prostu sa totalnymi fanami sony z dziwnych wzgledow. Prawda jest taka - po e2k5 ciezko bylo zachowac rozsadek i hype rosl.
Ja jestem bardziej zdystansowany (czyt. nie kupilem jeszcze ps3, bo wedlug mnie nie ma jeszcze dobrych gier - wiec nie mam manii szukania koniecznie tytulow usprawiedliwajacaych wydanie sporej kasy) i uwazam, ze KZ2 (czy jak to sie bedzie nazywalo..) jest naprawde przyzwoity.
Minelo cholernie duzo czasu, hype narosl niewyobrazalnie i dla mnie sukcesem developerow jest to, ze dali rade. Jezeli chodzi o calosc, KZ2 prezentuje sie gorzej niz render z 2k5 (ktos w to watpil;]?), ale naprawde nie jest tak daleko od niego.
Scenariusz mogl byc taki, ze KZ2 bylby kijowy...nijak moglby sie imac do rendera (wiekszosc fanbojow by i tak go usprawiedliwiala...), ale jednak w jakims stopniu jest porownywalny. To jest podstawowy sukces sony. BY byl porownywany z tym slynnym pokazem....
Teraz? Teraz jest tak. O grafike sie martwic nie musimy. Jasne..sa zgrzyty, tylko, ze sa one napedzone przez hype. Ludzie? Ludzie wytkna kazda bitmape i blad. To ich problem i osob, ktore sie nastawily na 8 cud swiata. Problem osob, ktora chca pokazac, ze cos nie jest idealne. Szkopul jest taki, ze zbyt dlugo interesuje sie ta branza, by wiedziec, ze ZAWSZE mozne sie do czegos przywalic. W przypadku KZ2 drogi byly dwie, albo zawod, albo zawchyt.
Wyszlo to 2 i wypada sie z tego cieszyc...umiarkowanie. Pierwszy KZ nie blyszczal gameplayem, widzac te naprawde badzo dobra garfike w KZ2, wcale nie musimy zawierzac Guerilla, ze 2 czesc bedzie oferowala super gameplay. Tyle, ze przekonamy sie o tym dopiero przy demie/pelnej grze. Na razie wstep jest optymistyczny.
Mamy naprawde bardzo dobra grafe ( a na ten aspekt poszlo glowne cisnienie tlumu), czekajmy na wiecej. Mam nadzieje, ze developerzy poszli duuuuzo dalej jezeli chodzi o rozgrywke, niz w przypadku KZ1.
KRATOS_PL
Ogladajac nowy trailer z setny raz, zauwarzylem ze gdy leca pojazdem grafa jest taka sobie (slabe tekstury) ale gdy juz wyladuja a rozgrywka zaczyna sie na ziemi gra jest w tedy idealna, nie mozna sie do niczego przyczepic. O slabych tekstorach nie ma mowy, efekty swietlne i cieniowanie swietne, animacja jak na renderze z 2005 roku, i calosc wogule prezentuje sie lepiej niz na jakiekolwiek innej grze a ten ponury klimat rzadzi. PS. jedynka wedlug mnie gameplay ma swietny.
komar737
Powiem tak, obejzalem prezentacje HD i powiem, ze coraz bardziej sie ta gra jaram. Do tego nalezy dodac, ze to pre-alpha... bedzie KOZAK.
YETI
Trailer z konferencji
http://www.gametrailers.com/player/21600.html
Swietna akcja z granatem (zniszczone filary) lub w skoczeniem do pokoju, zapalniem latarki i wywaleniem serii w helgasta biggrin.gif
MIODZIO!
Sarge
Obsolete => w 100% się z Tobą zgadzam, teraz (gdy w kwestii grafy możemy być chyba spokojni) trzeba się martwić o gameplay, bo jednak w jedynce choćby wielkie ograniczenia i niskie AI opponentów działały mocno na minus tej gry i trzeba mieć nadzieję, że autorzy wyciągną odpowiednie wnioski przy pracach nad sequelem...

CYTAT("walek")
Słabej jakośc gameplay z konferencji SOny: http://gametrailers.com/game/1668.html

No i proszę, mamy już ten sam filmik z gameplaya w jakości HD biggrin.gif :
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...tended_h264.wmv

Ja go wprawdzie sprawdzić nie mogę (za słaby komp), ale obejrzałem to samo w jakości SD i... jestem tak samo optymistycznie nastawiony, jak byłem po prezentacji trailera. Jeszcze raz radzę zwrócić uwagę nie tylko na samą oprawę, ale i na dynamikę starć, wszystko to co dzieje się dookoła (wystarczy popatrzeć na niebo i te wszystkie latające maszyny) - właśnie takich akcji oczekuję od next-genów! Chociaż wiem, że znajdą się i spokojniejsze misje, to jednak teraz ufam bardziej Guerilla Games, że mogą zrobić przynajmniej coś widowiskowego. A czy będzie z tego coś więcej? Prawdopodobnie przekonamy się dopiero po premierze tongue.gif .

P.S.: Jak myślicie, czemu GG zaprezentowali nam level, który akurat mocno przypomina lokacje i akcję z rendera tongue.gif ?
a_di1
Po obejrzeniu trailera pierwszy raz byłem umiarkowanym sceptykiem nie oczekiwałem jakości rendera bo i po co ale jakoś mnie to z nóg nie zwaliło. Dodam jedynie że jakość tego filmiku była marna. Natomiast to co GG zaprezentowali na konferencji SONY jakoś bardziej do mnie przemówiło chodzi mi głównie o kawałki gamepaya ( biggrin.gif ) to jest to co mną pozamiatało. Klimat masakryczny, rozperdziucha niezgorsza a muza miodzio dla uszu. Jeżeli GG wpakują tu jakiś kawałek ciekawej fabuły to nie mam pytań brać i grać. (ja to kupuję)- GG mnie kupili i tyle.
Sarge
BTW pojawiło się ciekawe porównanie rendera z 2005 roku i trailera z obecnego poziomu oprawy gry.

Tu w zwykłej jakości SD:
http://download.gametrailers.com/gt_vault/..._comparison.wmv

A tutaj w HD:
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...arison_h264.wmv

Najbardziej rzucającą się w oczy różnicą są wybuchy - te z gameplay'a nie dorównują tym, które widzieliśmy dwa lata temu. I chciałbym, żeby do premiery jeszcze ten element (i w ogóle efekt ognia) GG poprawiło - o resztę się nie martwię, bo różnice nie są aż tak znaczne, żeby robić z tego tragedię. Porównania w stylu "czapka na którym trailerze ma więcej polygonów" pozostawiam innym tongue.gif . No offense smile.gif .
YETI
czapka na trailerze z 2007 roxuje!!! ale to chyba kazdy wie wink.gif heheh
nightrunner
Ogień i wszelkie wybuchy raczej na pewno poprawią, osobiście mam nadzieję, że polepszą tekstury (ale broń Boże kosztem animacji!!) i będę usatysfakcjonowany tongue.gif
McDrive
Grafa miodzio. Nie liczyłem, że zdołają tak bardzo zbliżyć się do renderu z E3'05. Muszą poprawić tylko dym, ogień i kilka tekstur.
Sialala
ja sie Killzone nie jaram i nawet nie planuje tego kupowac - ale czekalem na ten pokaz z zainteresowaniem - wiadomo: render w 2005 namieszal i to bardzo, kazdy byl ciekaw jak wypadnie porownanie z gameplayem.
tak jak jezdzono na Motorstorm (po demku), ze nie umywa sie do rendera, tak przy Killzone nawet przeciwnicy Sony przyznaja, ze "no no... wyglada niezle", krytykujac zaraz potem co tylko sie da. a jest co krytykowac: niektore tekstury wygladaja jak z PS2, ze dym kiepski (IMO najslabsza strona tej prezentacji), ze polygonow miejscami brakuje itp itd.
jednak trzeba przyznac, ze chyba malo kto sie spodziewal, ze bedzie az tak dobrze. a majac na wzgledzie to, ze Motorstorm (szczegolnie rajdy przy zachodzacym sloncu i w blocku) momentami prezentuje sie prawie tak dobrze jak render - i to w praniu, czyli w grze - to jako pokazowka mozliwosci konsoli KZ2 mnie zachwycil. wierze, ze gra bedzie wygladac duzo lepiej (poziom pokazany na prezentacji momentami wyglada lepiej niz render - zabudowa, otoczenie!!!). i tylko jedno mnie martwi - fizyka czasteczek, czyli dym i ogien.
teraz czekam na gry od tworcow ICO, cos ze studiow odpowiedzialnego za Sly, Jaka, cos innego niz "szczelanki" ;-)
ogolnie - uspokoilem sie troche i utwierdzilem w przekonaniu, ze kupilem prawdziwy potencjal, a nie ladna skrzyneczke...
VascoDa
Dolączam się do opinii Sialala. Mam podobne odczucia i na temat MS i K2. Tak samo czekam na tytuly inne niz szczelanki.
K2 zrobil na mnie duze wrazenie. Szczerze mowiac klimatem przeskakuje trailer z 2005.
Ta gra ma wyjatkowy charakter i pewnie bede w nia gral wlasnie tla tego klimatu.
Nie znalazlem tak mocnego klimatu w Halo, ktore wydaje sie stawiac bardziej na epicka historie i dobry scenariusz.
UT jest podobnie cukierkowy jak Halo smile.gif Mowie o stylu graficznym.
K2 stawialbym blizej GoW. Za malo znam GoW zeby sie wypowiadac. GoW z filmow wydaje sie bardziej Funky wink.gif A K2 ma wiecej filmowego ostrego klimatu.
Oba podejscia mi sie podobaja. Chetnie zagram w GoW jak wyjdzie na PC. K2 jednak ma zadatki na nr1 wsrod FPS (oczywiscie na mojej amatorskiej liscie)
KRATOS_PL
CYTAT(pack @ 12 07 2007, 07:43) *

Oglądając te screeny można stwiedzić że gra wygląda lepiej niż render z 05. Gdy jeszcze lecą grafa troche słaba ale gdy akcja dzieje się na ziemi to wszystko wygląda lepiej. Przyjrzyjcie się.
saper39
Po obejżeniu porównania trailerów z e3 2005 i 2007 nie moge powiedziec ze grafika jest taka sama a juz napewno nie lepsza od tej z rendera ale niewiele jej brakuje.Najbardziej od reszty odstaje wykonanie ognia i dymu.Zwróćcie tez uwage na słabe tekstury podloza latającego pojazdu zaraz na początku nowego trailera.A jesli chodzi o fizyke to chyba nikt nie ma tu złudzeń.
Mikes
CYTAT(KRATOS_PL @ 12 07 2007, 12:19) *
CYTAT(pack @ 12 07 2007, 07:43) *

Oglądając te screeny można stwiedzić że gra wygląda lepiej niż render z 05. Gdy jeszcze lecą grafa troche słaba ale gdy akcja dzieje się na ziemi to wszystko wygląda lepiej. Przyjrzyjcie się.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Spójrzcie prawdzie w oczy, NIE wygląda to lepiej(tekstury, wybychy i ogólny feeling) Owszem, jest naprawdę za(pipi)iście, oglądałem to z otwartą szczeną ale do rendera jeszcze brakuje. Myślę że przy końcu życia PS3 dostaniemy tak wyglądające tytuły, spójrzcie jakie dostajemy już teraz catfight.gif
Sialala
no jesli roznica mialaby byc taka jak miedzy TimeSplitters 1 i TimeSplitters:Future Perfect (w co osobiscie nie wierze, nieporownywalna skala nakladu srodkow) to te rendery z 2005 roku moglyby sie schowac. ale to by oznaczalo ze na gre musielibysmy czekac kilka (na pewno grubo ponad 2) lat.
IMO gierki na PS3 pod koniec zycia konsoli nie beda sie az tak drastycznie roznic od tych, co zaczna wychodzic juz po wakacjach, gdy developerzy jako-tako opanuja architekture PS3, jak to bylo w przypadku PS2. choc na pewno roznica bedzie dostrzegalna - tylko po prostu nie bedzie az tak gigantyczna.
KRATOS_PL
CYTAT(Sialala @ 12 07 2007, 15:19) *
no jesli roznica mialaby byc taka jak miedzy TimeSplitters 1 i TimeSplitters:Future Perfect (w co osobiscie nie wierze, nieporownywalna skala nakladu srodkow) to te rendery z 2005 roku moglyby sie schowac. ale to by oznaczalo ze na gre musielibysmy czekac kilka (na pewno grubo ponad 2) lat.
IMO gierki na PS3 pod koniec zycia konsoli nie beda sie az tak drastycznie roznic od tych, co zaczna wychodzic juz po wakacjach, gdy developerzy jako-tako opanuja architekture PS3, jak to bylo w przypadku PS2. choc na pewno roznica bedzie dostrzegalna - tylko po prostu nie bedzie az tak gigantyczna.

a skąd o tym wiesz? z fusów wyczytałeś?? A pamiętasz jakie gry były na starcie PS2, to teraz se porównaj jakie gry wychodzą teraz, a z PS3 różnica będzie jeszcze większa. Czemu? bo cell jest trudniejszy w oprogramowaniu niż cała PS2-dwójka.
Litwin25
Ile w tym kraju wróżek,czemu się do nas nie zgłaszają inne kraje które chcą znac przyszłość?Jak na razie to twórcy sami mówią że jeszcze się uczą PS3,a prawda jest taka ze graficzne perełki wychodziły pod koniec życia PS2,więc z czego wnioskujesz że identycznie nie będzie przy PS3?
Gasei
IMO graificznie kozak oprocz niektorych tekstur.
Oby tylko poprawili mimikę postaci i ich gęby bo te z 2007 nijak maja sie do tych z 2005.
Soul
CYTAT(VascoDa @ 12 07 2007, 12:10) *
Dolączam się do opinii Sialala. Mam podobne odczucia i na temat MS i K2. Tak samo czekam na tytuly inne niz szczelanki.
K2 zrobil na mnie duze wrazenie. Szczerze mowiac klimatem przeskakuje trailer z 2005.
Ta gra ma wyjatkowy charakter i pewnie bede w nia gral wlasnie tla tego klimatu.
Nie znalazlem tak mocnego klimatu w Halo, ktore wydaje sie stawiac bardziej na epicka historie i dobry scenariusz.
UT jest podobnie cukierkowy jak Halo :) Mowie o stylu graficznym.
K2 stawialbym blizej GoW. Za malo znam GoW zeby sie wypowiadac. GoW z filmow wydaje sie bardziej Funky ;) A K2 ma wiecej filmowego ostrego klimatu.
Oba podejscia mi sie podobaja. Chetnie zagram w GoW jak wyjdzie na PC. K2 jednak ma zadatki na nr1 wsrod FPS (oczywiscie na mojej amatorskiej liscie)

Może klimatem i tak , ale na pewno nie grafiką kiss.gif Po obejrzeniu tego trailera w HD (gameplay) nie ma porównania do tego co pokazali w 2005 roku, jest ładnie ,nawet bardzo ładnie .Ale porównywanie tego filmiku z renderem jest nie na miejscu blush.gif Wiesz do Ciebie przemawia ten klimat, a do mnie i do innych graczy ,przemawia klimat Halo.Wszystko zależy od gusty,a jak wiadomo o tym się nie rozmawia .Ut jest takie cukierkowe jak Halo ? LOOOOOOOOOOOL ,coś Ci się chyba pomyliło.To UT zdecydowanie bardziej przypomina GoW( w końcu ten sam silnik) niż killzone ,giera i może wygląda bardziej realistycznie niż Halo ,ale to już jest kwestia "dizajnu",natomiast jeżeli chodzi o textury , to póki co Halo 3 ma dużo lepsze niż te w killzonie .I widać że mało wiesz o GoW,do czego sam się przyznałeś (ciekawe jak na PC to będzie wyglądać czyy.jaki pc będzie musiał być że by to pociągnąć) IMO Najlepiej zaprezentował się nowy Call of Duty 4 po prostu miazga!!!!
Na prawdę nie wiem czym się tak grzejecie . Póki co jest ładnie i tyle;]
GMB
Soul myśle że VascoDa kiedy pisał o cukierkowej grafice w UT3 miał na myśli wszędobylskie kolorowe laserki, plazmy itp.

Odnośnie tekstur w Killzone to faktycznie mogłyby być lepsze w niektórych momentach. Natomiast porównywanie ich do tych z Halo nieco się mija z celem. Akcja jaka ma miejsce w Killzone, jej ogrom jest znacznie bardziej dopasiona niż ta w Halo. To tak jak z COD4. Wygląda naprawde bardzo łądnie ale wystarczy oblukać filmik z multi i widać że mapy są tworzone tak typowo jak w każdym kolejnym FPP. Natomiast gdy patrzę na miejscówki w KZ to widze całkowicie inne, nowe, lepsze pole walki tętniące życiem i przepełnione ogromną masą szczegółów. Killzone prezentuje się jak typowa konsolowa gra (cokolwiek to znaczy) bez naleciałości klimatów PC. Wiem że to zdanie dziwnie brzmi ale mam nadzieje że mnie zrozumiecie. Po prostu KZ jest czymś takim jak Heavenly Sword czy Rachet. Takich gier nie widuje się na kompach.
walek
GMB ma racje, Killzone jest swego rodzaju uniaktowe. Ta gra ma potęzną ilość detali, co widać na filmikach, a ich jakość mogą oceniać tylko i wyłącznie ci, którzy to widzieli na oczy- szkoda ze tylko IGN i jakis tam australijski serwis, napisali preview (gdzie opinie pozostalych ludzi? Przecie 300 osob co najmniej to widziało!). Nie wierze, ze juz 3 gra na next-geny sygnowana tytułem CoD od 3rd party develper'a, bedzie oferowała lepszą grafe, niz dwuletnie projekt (a zamierzają szlifowac ten szpila jeszcz pare/naście miesięcy), w który pompuje sie milony euro. Killzone jest oczkiemw głowie Sony, ta marka ma sprzedawać system.

PS. Jak w końcu KZ2 wygląda na filmikach z ścignietych z PS Strore?
Trzcina
Obejrzalem wszystkie trailery z PS Store, plus wiekszosc tego co mozna bylo sciagnac. Wszystko na moim 32 calowym HDTV.

CoD 4 jest tak daleko od killzone jak soul od profesora nadzwyczajnego ;] NA ekranie HDTV trailer CoD4 wyglada 'zwyczajnie' i jesli uwazasz inaczej soulik to musisz sobie sprawic okulary.

Obejrzalem parenascie razy, rozne prezentacje, w tym te porownujaca i takie wyciagnalem wnioski. Vascoda ma racje mowiac o cukierowosci Unreala, i chodzi mu o te wszystkie plazmy i palete barw uzyta w tej grze. I jest w tym podobne do Halo (mowie o starszych czesciach Halo nie o 3).

Halo 3 nie wyglada w zadnym momencie lepiej niz Killzone. A killzone wyglada lepiej niz soul pisze. Niemniej jednak wyglada gorzej niz render. Glownie widocznie jest tona postaciach, ktore pomimo tego ze wygladaja genialnie, to jednak detale twarzy sa duzo gorsze.

Prezentacja z konferencji odpalona w HD i na TV daje o niebo wiekszego kopa niz sam trailer, gralem sporo w gearsy u siebie na pozyczonym x360 i uwazam ze conajwyzej tak samo dobre jak killzone, glownie z powodu rozmachu w KZ. Natomiast elementem w ktorym KZ bije gearsy ( i wiekszosc innych gier) na pewno jest animacja i interakcja z otoczeniem (ktorej jest wbrew pozorom sporo).

Nigdy nei bylem fanem FPP, skonczylem w swoim zyciu tylko jednego (Resistance) ale killzone wyglada naprawde swietnie i co najwazniejsze pod wzgledem oprawy spelnia oczekiwania. Teraz tylko trzeba zrobic swietny gameplay, conajmniej taki jak w resistance i tyle ;]

PS. Gamespot tez zrobil preview.
GMB
Sorki że w tym temacie. Właśnie przed chwilką widziałem gameplay COD4 (wersja PS3) pobrany z PStore (jest ukazany w jednym z filmików o nadchodzących grach) i faktycznie jest tak jak Trzcina pisze. W przeciwieństwie do Killzone które oglądane na dużym ekranie HD nabiera mocy COD4 po porostu wygląda gorzej. Widać mase niedopracowań i słabych elementów. Gorąco polecam zobaczyć filmik pobrany z PStore ukazujący gameply Uncharted. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
Soul
CYTAT(Trzcina @ 12 07 2007, 16:10) *
Obejrzalem wszystkie trailery z PS Store, plus wiekszosc tego co mozna bylo sciagnac. Wszystko na moim 32 calowym HDTV.

CoD 4 jest tak daleko od killzone jak soul od profesora nadzwyczajnego ;] NA ekranie HDTV trailer CoD4 wyglada 'zwyczajnie' i jesli uwazasz inaczej soulik to musisz sobie sprawic okulary.

Obejrzalem parenascie razy, rozne prezentacje, w tym te porownujaca i takie wyciagnalem wnioski. Vascoda ma racje mowiac o cukierowosci Unreala, i chodzi mu o te wszystkie plazmy i palete barw uzyta w tej grze. I jest w tym podobne do Halo (mowie o starszych czesciach Halo nie o 3).

Halo 3 nie wyglada w zadnym momencie lepiej niz Killzone. A killzone wyglada lepiej niz soul pisze. Niemniej jednak wyglada gorzej niz render. Glownie widocznie jest tona postaciach, ktore pomimo tego ze wygladaja genialnie, to jednak detale twarzy sa duzo gorsze.

Prezentacja z konferencji odpalona w HD i na TV daje o niebo wiekszego kopa niz sam trailer, gralem sporo w gearsy u siebie na pozyczonym x360 i uwazam ze conajwyzej tak samo dobre jak killzone, glownie z powodu rozmachu w KZ. Natomiast elementem w ktorym KZ bije gearsy ( i wiekszosc innych gier) na pewno jest animacja i interakcja z otoczeniem (ktorej jest wbrew pozorom sporo).

Nigdy nei bylem fanem FPP, skonczylem w swoim zyciu tylko jednego (Resistance) ale killzone wyglada naprawde swietnie i co najwazniejsze pod wzgledem oprawy spelnia oczekiwania. Teraz tylko trzeba zrobic swietny gameplay, conajmniej taki jak w resistance i tyle ;]

PS. Gamespot tez zrobil preview.

To samo i ja zrobiłem obejrzałem wszystko na swoim 32 calowym HDTV.

Trailer i może i wygląda zwyczajnie , nie jego miałem na myśli tylko gameplay który był prezentowany na konferencji prasowej M$(polecam go zobaczyć i gdzie ja napisałem że wygląda to lepiej od kZ ?! O_o).
Jak to lepiej wygląda niż ja napisałem? jak dla mnie wygląda bardzo dobrze ale nie powala.Halo 3 może i nie wygląda lepiej ,za to same tekstury lepiej się prezentują ziom.

Masz racje w HD widać dużo więcej nie do ciągnięć i brzydkich tekstur(n/p MGS4),co tak samo dobre jak killzone ?O_o ....Aha czyli GoW graficznie nadal the best cool.gif

btw Na psStore jest już ten gameplay z COD4 ten z konferencji prasowej M$?
Trzcina
Nie wiem, nie obchodzi mnie to mowiac szczerze. To co sie pojawilo jest duzo gorsze od KZ.

Z reszta posta tez sie nie zgadzam, ale kazdy ma swoje zdanie smile.gif
GMB
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 18:46) *
Masz racje w HD widać dużo więcej nie do ciągnięć i brzydkich tekstur(n/p MGS4),co tak samo dobre jak killzone ?O_o ....Aha czyli GoW graficznie nadal the best :cool:

Jak kto uważa. W GoW też trafiają się słabe tekstury (np. deski na wszelakiego rodzaju pomostach albo platformach). W Killzone słabsze tekstury na trailerze widać wtedy gdy ulegnie zniszczeniu jakiś elemnt (np. kolumna) więc w takim razie Gears'om to nie grozi bo tam nic się nie da rozwalić. Co do najlepszej graficznie gry to do niedawna GOW za taką uważałem. Do niedawna bo Naughty Dog zaprezentowało Uncharted, który po prostu miażdży oprawą wizualną.

PS. Po zobaczeniu nowych zajawek z gameplay'u Rachet & Clank do gier, które uważam za zdecydowanie najładniejsze dodaje tą pozycje. To jest k...a jakieś NIE DO WIARY! Totalny opad szczeny.

CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 18:46) *
btw Na psStore jest już ten gameplay z COD4 ten z konferencji prasowej M$?

Z tego co widziałem to nie. Zapewne piszesz o tym co dwóch snajperów przemierza pola (genialnie jest to zrobione ale tekstura podłoża to poziom PS2). Na PStore jest pare urywków ze strzelaniny w mieście itp.
walek
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 19:46) *
Jak to lepiej wygląda niż ja napisałem? jak dla mnie wygląda bardzo dobrze ale nie powala.Halo 3 może i nie wygląda lepiej ,za to same tekstury lepiej się prezentują ziom.

Słaba tektura podciągnieta do rozdzielczości 1080p zmieni postać rzeczy, bo taka ma być własnie w Killzone (jak nie to mnie poprawcie). Zresztą wydaje mi sie, ze gra pokazana była w "surowym" stanie, bez zaawasnowanych shaderów, bum-mapping'ów, i innych takich dupereli (w koncu to pre-alpha). Daje ręke uciąć, ze to bedzie lepiej wyglądało niz GoW. smile.gif

Ps1. Oderwane kończyny included- dlaczego tego wczesnie nie zauwazyłem.
Ps2. Jaka jest róznica miedzy pre alphą, a betą? Bo sie kompletnie na tym nie znam.
adamcky
Oj Soul się tu z Tobą nie zgadzam. KZ już jest lepszy graficznie od Gearsów (których przeszedłem i spędziłem sporo czasu na splicie grając na 26 calowym samsungu itp- to tak, żeby nie było, że nie znam GoW), a wraz z premierą będzie jeszcze ładniejszy. Tutaj ładność grafiki to pojęcie względne. Zależy jakich efektów użyje developer. Niektórym bardziej podoba się sterylność i ostrość, niektórym kolory, a niektórym klimat mroczny gdzie można zauważyć pięć kolorów na krzyż.

Nie podobają mi się tekstury na statku z początku trailera. Animacja wymiata. Jest lepiej niż myślałem i rzeczywiście na porównaniu trailerów niektóre elementy są ŁADNIEJSZE z nowego trailera. I tu znów wchodzą w grę gusta, bo naprzykład ogień teraz jest gorszy, ale mi podoba się bardziej.
Ciężko się dyskutuje na takie tematy, ale NAPEWNO KZ nie będzie brzydszy niż GoW czy HALO!
I żeby nie było, że fanbojuję to GOW i HALO to moje ulubione xboxowe gry (halo 1 oczywiście).
Soul
Zgadza się ,brzydsze na pewno nie będzie jeszcze dużo czasu mają.

Czy lepiej wygląda od GoW no nie wiem.Kwestia gustu . ;)
Xymek
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 20:45) *
Zgadza się ,brzydsze na pewno nie będzie jeszcze dużo czasu mają.

Czy lepiej wygląda od GoW no nie wiem.Kwestia gustu . wink.gif

ja tez uwazam ze wyglada gorzej od GoW i od COD4 i od UT3 i od Uncharted i od HS...i wiele wiele innych osob tez tak uwaza...

no ale kazdy moze miec swoje zdanie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.