Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
YETI
Panowie dobre wiadomosci (heh ^^)

http://ps3.ign.com/articles/697/697633p1.html

Compared to the E3 presentation, the game looked surprisingly like its promise.

Pokazali gameplay ktory wyglada tak jak prezentacja gry na E3 (IGN)
biggrin.gif
Hela
"The game was unfortunately not confirmed to be playable at E3 in May yet"

...
Czemu musza dawac dobre wiesci obok tak tragicznych?
Matrox
Z tego co wyczytalem to na jednej czesci tej prezentacji byl pokazany tylko jeden klad (czy jak to sie nazywa smile.gif ) ktory jezdzil i kurzyl, a na drugiej motocykl, do tego byla to tylko rezyserowana scenka na silniku gry. Ciekaw jestem jak konsole bedzie sobie radzila gdy bedzie musiala przeliczac to wszystko gdy na ekranie bedzie kilka pojazdow, wszystkie beda wywalaly tony blota itd. Mam nadzieje, ze na E3 bedzie juz grywalna wersja.
Solidny (pan)
QUOTE(Matrox @ 23 03 2006, 21:03) *

Z tego co wyczytalem to na jednej czesci tej prezentacji byl pokazany tylko jeden klad (czy jak to sie nazywa smile.gif ) ktory jezdzil i kurzyl, a na drugiej motocykl, do tego byla to tylko rezyserowana scenka na silniku gry. Ciekaw jestem jak konsole bedzie sobie radzila gdy bedzie musiala przeliczac to wszystko gdy na ekranie bedzie kilka pojazdow, wszystkie beda wywalaly tony blota itd. Mam nadzieje, ze na E3 bedzie juz grywalna wersja.

Możliwe że będzie jak z Full-Auto i całe te fajerwerki zeżrą framerate.
YETI
SAN JOSE, Calif.--Today at the Game Developer's Conference, Scott Kirkland and Mick Hocking from Evolution Studios showed off a bit more of MotorStorm, their racing game that made a big splash with its cinematic trailer at E3 last year. Anyone who watched the trailers from E3 will remember MotorStorm's debut as one of the highlights of the PS3's third-party offerings, with some slick graphics and down-and-dirty racing.

The emphasis in MotorStorm appears to be to reproduce the dirt and mud inherent in off-road and rally racing. To date, all of the footage we've seen of the game has taken place on off-road tracks, and the footage shown today shows just how far Evolution has come in its attempts to model the natural grime that builds up on vehicles when they leave the asphalt. If you're tired of pretty-boy cars that never get dirty, then Motor Storm is shaping up to be the racer for you.

The first section of the GDC demo showed off a yellow buggy doing doughnuts in--what else?--a bunch of mud. The car was obviously well detailed, with tiny elements, like individual welding points, visible. As the car circled around and around, it kicked up so much dirt that it actually deformed the ground underneath it, and it appears that this deformation actually does have an impact on gameplay, since the suspension and wheels of the car bounced over the ruts that were being created. It'll be interesting to see how this effect impacts gameplay. In a multilap race, you could conceivably wind up having to stick to the ruts worn into the turns if you want maximum speed, whereas pristine mud would slow you down.

The second section of the demo was of an off-road motorcycle, which would seem to be confirmation that Motor Storm is going to feature multiple types of vehicles. (The E3 footage showed off ATVs, motorcycles, buggies, and rally cars of various types.) This was effectively a "mud demo," where the bike's wheels would kick up huge amounts of dirt and mud into the air, all accompanied by some slick motion-blur effects and the requisite particle overload.

The last part of the demo featured the bike kicking up mud onto another truck. In one of the neater aspects of the game's engine, you can get mud stuck to your car as the result of following another vehicle in front of you. Mud will usually be initially oozy and wet when it hits your car, but over time it'll dry off, leaving you with a coat of grimy goodness that would make any SUV commercial proud.

While we didn't get many more details on MotorStorm's gameplay as a result of the GDC demo, Evolution promised that the game would be showing at E3, so be sure to stick to GameSpot this summer for more details on one of the dirtiest racers for the PS3.

Gra bedzie zaprezentowana na E3
Mikes
auto wygląda identycznie jak na E3(dobrze) i o ile błoto przy pojezdzie wygląda dobrze to im dalej robi się brzydziej(źle)
Trzcina
... Przeciez na tych screenach prawie nic nie widac O_O Wiec jak mozna oceniac czy cos sie gdzies robi brzydsze?
Pavlis
Trzcina ma racje , ale przeciez widzimy to co jest blisko czyli otoczenie kolo samochodu i to jest fenomenalne przecierz to tak wyglada ze ja jakbym tam podstawil noge to by mi sie wbiła z metr w ziemie happy.gif
Matrox
Tylko czemu ten samochod jest taki czyty ?
TomisH
Samochód samochodem - ani śladu błocka na oponach o_O
Memory
QUOTE(TomisH @ 25 03 2006, 23:43) *

lol

Np. Colin mcrae rally
http://gr.bolt.com/download/pc/racing/coli...rae_rally_3.jpg
http://www.frictionlessinsight.com/Console...ally3/CMR3a.jpg

Daje możliwosc techniki PS3!
Jakim
QUOTE(TomisH @ 25 03 2006, 21:43) *

jak ty na tym screenie wycziłes brak śladu błotka na oponach O_o
OsciBosci
Fragment artykulu dotyczacego prezentacji na GDC. Artykul pochodzi ze strony gaming-age

" Next up was Motorstorm and just like Warhawk was no where near the E3 target render. The car models and physics were decent although the texturing and the environment was PS2 level of quality. The real star of the demonstration was the deformable terrain which worked quite well with the physics of the cars. The demo also had HDR, post processing effects, and occlusion."
Matrox
QUOTE(Jakim @ 25 03 2006, 21:55) *

QUOTE(TomisH @ 25 03 2006, 21:43) *

Przeciez widac, ze sa idelnie czarne, normalnie jak nowki.

memory, co mnie obchodzi CMR ? Na renderze MS, wszystkie wozy byly cale uwalone blotem, a ten wyglada jakby dopiero z salonu wyjechal confused.gif
TomisH
QUOTE(Jakim @ 25 03 2006, 21:55) *

Zapodaję screena, którego kiedyś zapodał memory:

Widać o co mi chodzi? Błocko jest tutaj takie... plastyczne?
Memory
Co zwraca naszą szczególną uwagę , to doskonałe odwzorowanie błota i fizyki jego zachowania. Samochody zostawiają błotniste ślady, mokry piach rozsypuje się efektownie, błoto paćka obiekty i szybko zasycha, co same w sobie wygląda rewelacyjnie.

Zrodlo: gameonly

Pierwsza część filmiku pokazuje wykonany z dużą dokładnością, żółty pojazd buggy. Zatacza on koła na błotnistej nawierzchni, a w oczy rzuca się znakomita fizyka. Błoto, bo to ono jest tu głównym bohaterem, pryska na wszystkie strony, zaś pojazd wytwarza wyraźne koleiny, które według twórców będą miały przełożenie na prowadzenie maszyny! Wyraźnie widać jak koła auta oraz jego zawieszenie reagują na każdą grudę błota. Ponoć będzie można uszkodzić maszynę, nieumiejętnie przemierzając zoraną trasę! Drugie demo pokazywało jak w tych warunkach radzi sobie motor crossowy. Tutaj również na pierwszy plan wysuwają się „pióropusze” błota wyrzucane z pod kół maszyny. Dodatkowo całość potraktowano subtelnym motion-blurem. Ostatnia część dema ukazywała jak błoto wyrzucone z pod kół motoru ląduje na karoserii ciężarówki (normalna sprawa jeśli ktoś jedzie przed nami w takim terenie). Pojazd jadący z tyłu ponoć stopniowo obracał się w „błotnego bałwana”. Szykuje się prawdziwa gratka dla miłośników off-road’u!

Zrodlo: next - gen

Power PS3! cool.gif
TomisH
Więc czekamy na filmik - bo po screenie tego nie widać.
Memory
QUOTE(TomisH @ 26 03 2006, 00:19) *

Więc czekamy na filmik - bo po screenie tego nie widać.

Zobaczymy , pożyjemy albo PS3 do kosza. biggrin.gif
Pavlis
Może na tym screenie z GDC to jakis start ,bo jakos cieżko mi uwiezyć że Motor Storm bedzie beż błota............. wink.gif
Maiden
Coz błotka rzeczywiscie brak a gorka jest... kanciasta... Najlepiej widac to po prawym gornym rogu... Textury tez nie zachwycaja...
C1REX
Im więcej informacji i screenów, tym nabieram pewności, że nie tą grą ps3 zawojuje świat.

Słabiutko to wygląda IMO. Gdyby nie wysoka rozdziałka, to byłoby bardzo źle.
dragu
Mi naprawdę zwisa górka, którą, siłą rzeczy, zobaczę z bliska przez dwie sekundy. Jeśli patenty z błotem, koziołkowaniem fur, wbijaniem się w chatki będą w grze, będzie naprawdę dobrze. Z next genów to nadal jedyny tytuł, który wywołał we mnie chęć grania. Reszta, nawet jeśli piękna, gdzieś już była.
Trzcina
Na tym screenie gra wyglada slabo... powinna wygladac lepiej confused.gif No nic trzeba czekac na filmik.
Jakim
noo w porównaniu do tego screena który ktoś wcześniej wkleił wyglada wrecz mizernie:/
chodzi mi o samą "jakość" błotka
Emet
Trochę się zdołowałem, bo na podstawie powyższego screena z całą powagą stwierdzam, ze PS2 byłoby w stanie pociągnąć to bez najmnijeszego problemu. Na tym screenie wygląda to tak, że ślady na błocie to zwykła tekstura (na trailerze z E3 widać było wyraźnie że zostają wgłębienia), poza tym całe otoczenia jest strasznie puste. Nie ma nawte jednego krzaczka, źdźbła trawy, czy czegokolwiek innego. IMO bida, aż piszczy.
YETI
Jedynie ten screen wyglada w miare
http://static.flickr.com/19/117465126_9dccea53fb_o.jpg

Na reszczcie nic nie widac i prezentuja sie słabo.

A jesli chodzi o brak błota na oponach...LOL ludzie o co wy sie tu sprzeczacie, sadze ze PS3 jest tak mocna konsola ze poradzi sobie aby samochod był brudny lub jego opony były w błocie (ROTFL!!!)
Memory
http://www.godgavestyle.nl/raaf/20.jpg
Maiden
Yeti... Nie wyglada to lepiej... Po prostu nic nie widac ; /
YETI
QUOTE(Maiden @ 26 03 2006, 20:07) *

Yeti... Nie wyglada to lepiej... Po prostu nic nie widac ; /

IMO ta fotka jest znacznie lepszej jakosci niz reszta (wiecej i lepiej widac) ale tak jak napisałes duzo po tych screenach wywnioskowac nie mozna confused.gif.........E3 wink.gif
http://static.flickr.com/19/117465126_9dccea53fb_o.jpg
YETI
Ten filmik zaprezentowany na GDC pochodzi z grudnia.
Czyli był pisany na pierwszych dev-kitach ("drugie" dev-kity były rozsyłane w lutym, a trzecie ostateczne w czerwcu)
MotorStorm:(december Build)
http://ps3forums.com/viewtopic.php?t=18715&start=0

Wreszcie, po ponad sześciu miesiącach oczekiwania (od czasu TGS’05), Sony pokazało nowe dema gier na PS3. Pokaz miał miejsce na tegorocznej GDC (Konferencji Twórców Gier), a jednym z prezentowanych tytułów był MotorStorm. Gra nad którą pracuje (znane z serii WRC) Evolution Studios, prezentuje się ponoć wybornie, nieznacznie odstając od dema koncepcyjnego z targów E3 2005. Pierwsza część filmiku pokazuje wykonany z dużą dokładnością, żółty pojazd buggy. Zatacza on koła na błotnistej nawierzchni, a w oczy rzuca się znakomita fizyka. Błoto, bo to ono jest tu głównym bohaterem, pryska na wszystkie strony, zaś pojazd wytwarza wyraźne koleiny, które według twórców będą miały przełożenie na prowadzenie maszyny! Wyraźnie widać jak koła auta oraz jego zawieszenie reagują na każdą grudę błota. Ponoć będzie można uszkodzić maszynę, nieumiejętnie przemierzając zoraną trasę! Drugie demo pokazywało jak w tych warunkach radzi sobie motor crossowy. Tutaj również na pierwszy plan wysuwają się „pióropusze” błota wyrzucane z pod kół maszyny. Dodatkowo całość potraktowano subtelnym motion-blurem. Ostatnia część dema ukazywała jak błoto wyrzucone z pod kół motoru ląduje na karoserii ciężarówki (normalna sprawa jeśli ktoś jedzie przed nami w takim terenie). Pojazd jadący z tyłu ponoć stopniowo obracał się w „błotnego bałwana”. Szykuje się prawdziwa gratka dla miłośników off-road’u!

NEXT-GEN.PL
Memory
Znalazłem... cool.gif
Chyba suchy piasek na pustyni.

YETI
Chyba najlepsza fotka jaka do tej pory pokazala sie na necie.
Jakim
no nie powiem że fajnie sie to rusza:D
może i błotko nie zostaje na kółkach ale tak ładnuie się rozbryzguje i pozostawia fachowe koleiny
YETI
No nieźle nieźle smile.gif
Ja tylko dodam ze to demo(jak i reszta prezentowanych na GDC) było pisane na starych devkitach (słaby CELL bez RSX)
IMO E3 mozemy sie spodziewac znacznie podciagnitej grafy ^^
Mikes
lol, czy tylko ja na tym filmiku z youtube widzę napis? pierwszy kadr, popatrzcie na błoto, wygląda jak anpis na błocie.

coś w stylu BREK... , BREAK..
nie wiem

a co do traileru, mimo słabej jakosci wygląda nieźle a moim zdaniem brak błota na kołach(i ogółem na całym aucie) to po prostu nie dodoanie go do gry właściwej, na E3 na pewno wszytsko będzie wporzo hyh.gif

EDIT. przy końcu widać, na ziemi jest wyryte GROUND BREAKING..
YETI
pewnie gosc prezentował jakie to maja wypasone błoto i sobie napisał cos (oczywiscie nie tym samochodzikiem)
YETI
niezłej jakosci filmik (z głosem)
http://www.youtube.com/watch?v=GVQhWUlv2-A
Solidny (pan)
Grafika coraz lepsza SCREEN
C1REX
Dobrze, że jednak coś się dzieje.

Ja jeszcze profilaktycznie ponarzekam, co by się nie rozczarować na koniec : )
YETI
QUOTE(Solidny (pan) @ 1 04 2006, 13:28) *

Grafika coraz lepsza SCREEN

darujcie sobie te zarty (1 kwietnia)
Memory

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_...pic_id=24488666

22min Q&A video with Phil Harrison

The Motorstorm demo was, what we tried to do was give you a flavor of that game, but without showing too much of the game itself. So we stripped out alot of the gameplay just to focus on some of the cool technologies. And we'll come back at E3 to show more about the game itself.

http://video.google.com/videoplay?docid=31...DC+2006&pl=true
Jakim
ładnie się koleś napracował nie powiem.

nie powiem też że fajnie jest sobie pomarzyć, choć chciałbym sie mylić;]
YETI
QUOTE(Jakim @ 2 04 2006, 09:23) *

nie powiem też że fajnie jest sobie pomarzyć, choć chciałbym sie mylić;]

co masz na mysli ?
Mikes

co masz na mysli ?

to ze nie wiadomo czy finalna wersja Motostorma bedzie wyglądała tak jak ostatnia faza tego obrazka xD
Jakim
yup
YETI
Ja jestem dobrej mysli.
IMO do trzeciego zdjecia nie ma wiekszej roznicy miedzy fotkami.
Na E3 powinni pokazac gre juz z wszytskimi nowymi efektami itp.
McDrive
QUOTE(Memory @ 1 04 2006, 20:01) *

The Motorstorm demo was, what we tried to do was give you a flavor of that game, but without showing too much of the game itself. So we stripped out alot of the gameplay just to focus on some of the cool technologies. And we'll come back at E3 to show more about the game itself.

http://video.google.com/videoplay?docid=31...DC+2006&pl=true

Wypowiedź Phil'a nastraja optymistycznie. Ciekawe co tam pokażą na E3 skoro na GDC pokazali tylko kilka efektów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.