Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
YETI
QUOTE(AbraHAM @ 5 02 2007, 12:15) *

czyli jednak onlin bez rewelacji , bez rankingu , najlepszych czasow, klanow

"I’m pretty sure there’s going to be more online “stuff” down the pipeline like maybe leagues and cup’s and such"
smile.gif

i jeszcze jedno, chyba najwazniejsza rzecz

It all works really great on the test servers, no lag, no problems but there’s no thousands of players either. You can voice chat from the lobby through the loading screens and during the gameplay. This is really a great experience to take online, it’s that kinda racing. Still, it’s very sparse, the interface is also a bit more about style than functionality.

Still, on a good HDTV running at 720p, MotorStorm does look awesome and like a racing game you haven’t quite seen before.
cool.gif
mczaper
Hehe YETI i taki cytat mi starczy aby kupic MotorStorma przy premierze biggrin.gif
GMB
QUOTE(YETI @ 5 02 2007, 10:37) *

i jeszcze jedno, chyba najwazniejsza rzecz

It all works really great on the test servers, no lag, no problems but there’s no thousands of players either. [b]

Dobrze że dodali zdanie o małe ilości graczy. Zobaczymy co będzie po premierze w Europie jak na serwery zacznie wbijać się coraz więcej ludu. Obyśmy mogli spokojnie i bez lagów rozbijać swoje terenówki o skały.
YETI
Bedzie dobrze, w koncu pracowali nad tryb online ładnych kilka miesiecy, zapowiadali ze wszytsko bedzie smigalo bez zadnych lagow (mam wielka nadzieje ze im sie udało)
Ale skoro w takim RESISTANCE nie ma zadnym opóźnien/lagow przy 40 graczach na mapie to tu powinno byc podobnie smile.gif
Ciekawe tylko do jakiej liczby dobili, ostatnio mowili o 12 graczach na jedenj trasie a chca osiagnac (pracowali/pracuja?) nad liczba 16 osob.
YETI
Czasami na trasach w MS jest baaaardzo tłocznie icon_twisted.gif
http://www.youtube.com/watch?v=3yA3CIhHCnw
YETI
MotorStorm - Multiplayer Online!!!
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...erace_gp_gt.wmv
sciagac!

litry miodu wylewaja sie z tego filmiki, pod tym wzgledem ta gra bedzie znakomita!
slinotok.gif

PS. W demku prasowym mogło sie scigac tylko 7 osob, w ostatecznej wersji liczbe skoczy do 12 lub 16 osob.

Kotaku Motorstorm online impressions
http://kotaku.com/gaming/original/motorsto...ions-236355.php
cool.gif
hiv
wyjątkowo nijaka zajawka - zero kontaktu. w singlu, gdy napiera kilkanaście pojazdów, jest moc. pewnie będzie ostro, jak na trasie spotka się kilkunastu świrów online:).
YETI
QUOTE(hiv @ 14 02 2007, 18:47) *

wyjątkowo nijaka zajawka - zero kontaktu.

pewnie dla tego ze na trasie jest tylko 5 pojazdów.
Ale preview z Kotaku nastraja mnie bardzo optymistycznie smile.gif
Ural
Będzie dobrze - ta gra jest idealna do potycznek online smile.gif.
mczaper
QUOTE(hiv @ 14 02 2007, 16:47) *

wyjątkowo nijaka zajawka - zero kontaktu.

Tez zalezy od ilosci graczy jaka jest na serwie jak rowniez od samych userow, jak spotkasz na serwie samych lamusów co jezdzic nie potrafia to zajawka bedzie lipna, a spotkasz rownych tobie to bedziesz gral do upadlego.
YETI
QUOTE(mczaper @ 14 02 2007, 19:20) *

a spotkasz rownych tobie to bedziesz gral do upadlego.

Czyli wychodzisz juz z załozenia ze bedziesz PROsem w MS?
wink.gif heheh
Ural
Ja mam tylko nadzieję, że na moim łączu 512 ta giera będzie śmigać.
mczaper
QUOTE(YETI @ 14 02 2007, 17:23) *

wink.gif heheh

Hehe, wychodze z zalozenia ze zawsze sie znajdzie gorszy... ale lepszy ofkorz tez tongue.gif Zeby jasne bylo
Ryo-San
QUOTE(YETI @ 14 02 2007, 17:23) *

QUOTE(mczaper @ 14 02 2007, 19:20) *

a spotkasz rownych tobie to bedziesz gral do upadlego.

wink.gif heheh

nie trzeba byc prosem wystarczy sytem rankingowy, ktory dobiera graczy zblizonych skillem do ciebie - cos jak w Halo 2
Ural
Z tego co czytałem, to w MS myk polega, czy też ma polegać na tym, że ci którzy się wloką mają mieć lepszą dopałkę. Ale nie wiem czy to było w sferze plotek, czy też sprawdzone. Pewnie wkrótce się wyjaśni. A na jakiejś większe rankingi, czy systemy rankingowe w MS jakoś nie liczę - niestety.
saper39
QUOTE(ural @ 14 02 2007, 18:48) *

Z tego co czytałem, to w MS myk polega, czy też ma polegać na tym, że ci którzy się wloką mają mieć lepszą dopałkę. Ale nie wiem czy to było w sferze plotek, czy też sprawdzone. Pewnie wkrótce się wyjaśni. A na jakiejś większe rankingi, czy systemy rankingowe w MS jakoś nie liczę - niestety.

Może byc.Podobna sytuacja miała miejsce w CTR.Ci co byli z tyłu mieli większe szanse na turbo i maski.
Deadeye
QUOTE(ural @ 14 02 2007, 18:48) *

mozna to wlaczyc i wylaczycz przy tworzeniu wyscigu, tak przynajmniej czytalem w jakims hands-on. opcja wlasciwie dostepna od pierwszego nfs:underground (nie mowiac juz o takich burnoutach, tam zreszta moze nawet byla wczesniej), wiec nic dziwnego w zasadzie ;]
Memory
Nowy trailer (Behind the Scenes Exclusive) - http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1678
Kali
Dodam troszke od siebie - to, co nie zmiescilo sie w trzech groszach przy recenzji.

Po ukonczeniu gry stwierdzam, ze 8+ to jest absolutne max dla tej gry. Nie zgadzam sie z opinia, jakoby gra byla trudna i przyznam szczerze, ze naprawde brakuje mi wyboru poziomu trudnosci. Po prawdzie, to dopiero przy wyscigach level 4 na czole pojawia sie pot, reszte wygrywa sie praktycznie z marszu po poznaniu trasy - a chcialem zaznaczyc, ze jak po pierwszych kilku wyscigach przelaczylem sie na niezbyt praktyczny tryb ~FPP, tak od niego sie nie odczepilem. Wrazenia z jazdy na takim widoku po prostu MIAZDZA, sa absolutnie bezkonkurencyjne - nie znam zadnego innego racera, ktory przy takim widoku oferowalby rownie niesamowity urok. Przy tym widoku gra prezentuje sie o kilka razy lepiej, niz przy standardowym widoku zza pojazdu - goraco polecam.

Szkoda tylko ogromna, ze TOTALNIE pokpiono sprawe trybow. Przy tak wielkiej frajdzie plynacej z zabawy (gameplay jest genialny) chcialoby sie naprawde wiecej. Nie mowie nawet o trybie "kariery", lecz chociaz najbardziej standardowym zestawie trybow rozgrywki - w MS jest dokladnie JEDEN. Brakuje nawet tak oczywistej opcji, jak "wybierasz trase i pojazd" (nie mowiac o okresleniu, jakie kategorie pojazdow maja brac udzial w wyscigu). Tutaj wszystko jest z gory narzucone. Zdecydowanie najlepszy tytul, jaki dotychczas wyszedl na PS3, ale uprzedzam: jezeli tryb online nie bedzie kosil, to jest to gra na tydzien - pozniej to mozna odpalac co jakis czas, by zaprezentowac znajomym.
Ural
Zgadzam się - przy widoku znad maski gra prezentuje się znacznie lepiej, bo dopiero wtedy widać wszystkie szczegóły, które składają się na budowę fur, a świetnego wrażenia dopełniają wtedy efekty - szkoda tylko, że z kolei przy tym widoku nie widać wszystkiego co się dzieje na trasie (mam na myśli przede wszystkim wypadki, które mijamy). Co do ogólnych odczuć - mam podobne, ale właśnie liczę na tryb online - jeśli będzie dobry, to w taką grę można szarpać miesiącami.

Kali, masz level 666 - gratuluję, diabelskie osiągnięcie smile.gif.
GMB
BTW. W grze jest widok FPP podczas jazdy motorkiem? W recenzji nic o tym nie pisze a dla mnie byłby to minus. Może mi się zdaje ale kiedyś na starych filmikach z MS był widok FPP na jednośladach.
Ryo-San
widok fpp z motocykla byl tylko w renderze z E3 2K5 - we wlasciwej grze widoku tego niestety nie ma.
Kali
Przy motorach jest tylko widok zza plecow - ale tuz za motocyklista. Ale jakby zaserwowali tutaj taki widoczek, jak w Test Drive Unlimited (z kasku), to bym sie na pewno nie obrazil smile.gif
McDrive
QUOTE(Kali @ 19 02 2007, 17:53) *

Przy motorach jest tylko widok zza plecow - ale tuz za motocyklista. Ale jakby zaserwowali tutaj taki widoczek, jak w Test Drive Unlimited (z kasku), to bym sie na pewno nie obrazil smile.gif

Pewnie będzie, ale będziemy musieli poczekać do MS2
YETI
Jakis czas temu IGN donosilo ze nasza wersja bedzie posiadała kilka dodatkowych trybów (nie tylko onlina) plus wybor trudnosci.

PS. Nie była to informacja na 100% pewna, ale samo Evolution Studio jak to okresliło, te kilka miesiecy po premierze w Japonii poswieca na tryb online...i nie tylko smile.gif

PS. Kali czyli w nastepnym PSXE mozemy spodziewac sie recenzji "naszej" wersji, oceniona na pełne 9 wink.gif
the_m
http://www.gameonly.pl/images.php?s=newsy&id=11209
Patrzac na te skriny az dziw birze ze gra nie dostala 10 za vizualia - przeciez to obecne jedna z najladniejszych gier! (sadzac po screenach)

No wlasnie Kali MS dostanie jeszcze jedna recke w przyszlym miesiacu, czy raczej tylko jedno stronnicowa ocene online?
Kali
A tego to ja nie wiem - pytac Sciere.

the_m: zastanow sie jeszcze raz - czy uwazasz, ze wystawianie 10 za grafike tytulowi startowemu konsoli, ktora pokazala zaledwie skrawek swojego potencjalu, to naprawde dobry pomysl?

Powiem jeszcze tylko, ze statyczne screeny to pikus z obrazem tej gry w ruchu - praca zawieszenia w takich np. buggych, to male mistrzostwo swiata. No i wspomniany widoku ze srodka - jezeli jeszcze w to nie grales, to po raz pierwszy koniecznie odpalaj to na takim widoku. Startujesz - i momentalnie lezysz... Polecam testowac to w nocy, najlepiej przy zgaszonym swietle, ze sluchawami na uszach - potega! Tylko koniecznie trzeba w menusach wyregulowac dzwieki silnikow do MINIMUM 40%, bo sa zdecydowanie za glosne i calkowicie tluma naprawde swietna muzyke. Nie ma to jak sobie po.pier.dalac ciezarowka przy dzwiekach Nirvany, idac jak taran po wszystkich motorkach i samochodzikach - komentujac kazdego rozdu.pconego przeciwnika wesolym "oho ho ho", czy jeszcze lepszym, dobrze znanym "nioch nioch" biggrin.gif
Trzcina
Kali, jezeli tylko na CHWILE OBECNA, ma grafike zaslugujaca na 10 (czyli jedyny konkrutent to gears of war) to jak najbardziej uwazam ze moznaby spokojnie postawic 10. To nie ma znaczenia ze w przyszlosci beda lepsze graficznie gry. Wazne jest to co jest na dzis dzien.

Tak samo moznaby powiedziec 'po co stawiac tekkenowi 5 ocene 9+' skoro Tekken 6 'najprawdopodobniej' bedize gra lepsza smile.gif

Ogolnie to nigdy nie zrozumiem wystawiania ocen 'na zapas'. Oceny powinny byc IMO adekwatne do obecnej sytuacji na rynku a nie do tego co 'bedzie za jakis czas' ;P
_Milan_
QUOTE(Trzcina @ 21 02 2007, 10:58) *

Kali, jezeli tylko na CHWILE OBECNA, ma grafike zaslugujaca na 10 (czyli jedyny konkrutent to gears of war) to jak najbardziej uwazam ze moznaby spokojnie postawic 10. To nie ma znaczenia ze w przyszlosci beda lepsze graficznie gry. Wazne jest to co jest na dzis dzien.

Tak samo moznaby powiedziec 'po co stawiac tekkenowi 5 ocene 9+' skoro Tekken 6 'najprawdopodobniej' bedize gra lepsza smile.gif

Ogolnie to nigdy nie zrozumiem wystawiania ocen 'na zapas'. Oceny powinny byc IMO adekwatne do obecnej sytuacji na rynku a nie do tego co 'bedzie za jakis czas' ;P

w sumie trzcina ma racje, ale pewnie 10-tki nie ma ze wzgledu na jedna poprawke:

to sa pierwsze gry na ps3, chyba rzeczywiscie 10 mozna bez problemu przyznawac gdy sprzet jest juz choc troche okielznany.

NO ale jesli nie ma maxa tylko dlatego ze kiedys beda ladniejsze to troche smiechawa, bo w takim razie wsyzstkie gry powinnny miec za grafe 1 teraz ;]
YETI
Własnie skonczyłem czytac recenzje MS z najnowszego PSXE (HIV)
Coz można tu napisac… bardzo dobra recenzja, napaliłem się na gierke okrutnie ^^
Wszystkim gorąco zacheca z zapoznaniem się z tą recka (wer. japonska bez trybu online)
GMB
QUOTE(Kali @ 21 02 2007, 02:03) *

the_m: zastanow sie jeszcze raz - czy uwazasz, ze wystawianie 10 za grafike tytulowi startowemu konsoli, ktora pokazala zaledwie skrawek swojego potencjalu, to naprawde dobry pomysl?

Przypomnij sobie Kali jakie oceny zebrał TTT podczas premiery PS2. Już masz odpowiedź na Twoje pytanie.
k9
Recenzja w psx wporzo
lecz screeny z gry powinny być większe, a nie dużo kurdupli co trza wzrok wysilać
the_m
QUOTE(Kali @ 21 02 2007, 02:03) *

A co jest w nim zlego? Przeciez nikt niebedzie porownywal tej 10 z grafike z 10 za grafike ktora zgranie jakas gra za 2-3 lata. Przeciez wiadomo ze ocenia sie to ta gre tu i teraz i na podstawie gier ktore wyszly do momentu wydania gry/napisania recenzji. Przeciez nie bedziem czekac do konca zywota ps3 zeby zobaczyc ktora gra tak naprawde "zasluguje" na 10 za wizualia - w takim wypadku GoW2 na ps2 powinien byc jedyna gra ktoa dostanie 10 za grafe, a reszta to co najwyzej powinny byc dziewiatki.
Ja sie zgdzam z Trzcina

IMO MS bedzie graficznym killerem i pewnie, ze nikt nie bedzie piał z zachwytu tak jak nad Gearsami ale MS to jest (na podstawie screenow i opinii) najlepiej wygladajaca gra na PS3 i IMO druga po Gearsach jezeli chodzi o next geny smile.gif

Chcialbym juz w to zagrac! wub.gif
Ural
The_m ma rację, tzn. zgadzam się z tym, że "10" dziś, to nie to samo co "10" jutro. Tyle tylko, że Motorstorm na 10 nie zasługuje. Jest parę szczegółów, które wymagałyby dopracowania, dlatego moim zdaniem "9", to w pełni adekwatna ocena. A "10", to można na Killzone rezerwować (tzn. taką mam nadzieję) smile.gif.
Axonn
A się czepiacie jaką ma ocenę dostać. Mnie to osobiście pstryka czy ma dostać 10, 9 czy 8. Po porostu już jestem i tak przekonany że na tą grę wstyd jest się nie skusić. Poczekam jednak do premiery usa, tryb online robi mi jednak różnicę. BTW, ile mniej więcej godzin trzeba poświęcić na zaliczenie tego tytułu?
Trzcina
Tutaj nie chodzi o to ze musi dostac 10. Tylko o to ze jezeli wg autora recki gra zasluguje na 10, ale nie dostajej jej tylko dlatego ze to gra 'post-launch' to jest to niesprawiedliwe. smile.gif

Nie mowie zeby wszystkim grom dawac 10, bo ja sam uwazam ze jedynie motor storm wyglada pieknie. Czy na 10? Nie wiem, nie gralem to juz musi autor recki podjac decyzje w porownaniu z Gears of War na x360 wink.gif
ocelot007
Witam! Moze to juz było ale spytam jeszcze raz. Chodzi mi o to czy faktycznie premiera w Europie MotorStorm będzie 30 marca a nie tak jak zapowiadano wczesniej czyli 23? Pozdrawiam!!!
VascoDa
QUOTE(k9 @ 21 02 2007, 14:57) *

Recenzja w psx wporzo
lecz screeny z gry powinny być większe, a nie dużo kurdupli co trza wzrok wysilać

dolaczam sie do tego glosu.
Konsole sa juz HD ..czas na szate graficzna pasujaca do tego formatu.

MS wedlug oficjalnego info ma byc 30marca. Nie moge teraz znalezc linka do tego, ale tak to pamietam.

Co do oceniania..hm..
Nie znam wszystkich racerow na nextgeny, ale na podstawie tych w ktore gralem, MS wybija sie znaczaco.
Jesli gra jest przelomowa to powinna dostac od reki 10 bez zbednego belkotu, bo jest to nagroda dla developerow i uznanie ich dorobku jako wytycznej dla innych devsow.
Jesli jednak, mimo ze jest przelomowa, ma jakies niedopracowane elementy to ocene mozna obnizyc, ale nie o cale punkty tylko ich ulamki. Ocena koncowa powinna sie zamknac miedzy 9 i 10. Jak jakis recenzent nie moze uzywac ulamkow to zwykle ma minusy lub plusy i wtedy powinno byc 10- albo 9+

Tak ocenialbym MS.
Nie wiem jakimi kryteriami kieruja sie pisma, ale na rynku gier jest juz tyle szmalu ze te oceny zaczynaja byc strategiczne i tym samym z pewnoscia probuje sie na nie wplynac roznymi zielonymi metodami wink.gif

Oby psx to ominelo.
Kali
QUOTE(VascoDa @ 22 02 2007, 23:38) *

Nie znam wszystkich racerow na nextgeny, ale na podstawie tych w ktore gralem, MS wybija sie znaczaco.
Jesli gra jest przelomowa to powinna dostac od reki 10 bez zbednego belkotu, bo jest to nagroda dla developerow i uznanie ich dorobku jako wytycznej dla innych devsow.

Dziesiatke... ale za co? Za grafe IMO nie (i wcale nie patrzac "na zapas"), za grywalnosc/zywtonosc tez nie, ocena glowna... bron boze. Muza swietnie wypada, ale nie na dyszke.

Jesli jednak, mimo ze jest przelomowa, ma jakies niedopracowane elementy to ocene mozna obnizyc, ale nie o cale punkty tylko ich ulamki. Ocena koncowa powinna sie zamknac miedzy 9 i 10. Jak jakis recenzent nie moze uzywac ulamkow to zwykle ma minusy lub plusy i wtedy powinno byc 10- albo 9+

Tak ocenialbym MS.

A grales cos w Motorstorma, czy tylko podejrzewasz? Gra jest bardzo dobra, moze nawet swietna, ale ani ciut ciut ponadto. Rozsiewanie plotek o przelomowosci Motorstorm smierdzi mi zdecydowanie fanboystwem.

A co do tego zalozenia "zadnej dychy na starcie" - troszke moze zle sie wyrazilem.
Co by bylo jednak jasne: MotorStrom na ocene 10 za grafe nie zasluguje, nie patrzac nawet na to, ile konsola jest na rynku.
Pablo el
QUOTE(Kali @ 22 02 2007, 19:34) *

A grales cos w Motorstorma, czy tylko podejrzewasz? Gra jest bardzo dobra, moze nawet swietna, ale ani ciut ciut ponadto. Rozsiewanie plotek o przelomowosci Motorstorm smierdzi mi zdecydowanie fanboystwem.

Dokladnie, podobny problem ma Resistance. Ot gra fajna ale nie swietna/przelomowa. Dodatkowo na sile (albo i bezwiednie) promowana przez ludzi wierzacych w moc PS3 ktorzy takowego na oczy nie widzieli smile.gif

Na prawdziwego killera przyjdzie jeszcze troche poczekac. Moze Motorstorm 2? Who knows...
Trzcina
No i wszystko jest git ;]

Jezeli kali mowi ze na 10 za grafe nie zasluguje to ja mu wierze. Po prostu wczesniej wyszla interpretacja ze nie daje 10 bo to launch title (w mocno swobodnej interpretacji wink.gif ).

Ide sie uczyc na kolo sad.gif
VascoDa
QUOTE(Kali @ 23 02 2007, 02:34) *

QUOTE(VascoDa @ 22 02 2007, 23:38) *

Dziesiatke... ale za co? Za grafe IMO nie (i wcale nie patrzac "na zapas"), za grywalnosc/zywtonosc tez nie, ocena glowna... bron boze. Muza swietnie wypada, ale nie na dyszke.

Tak ocenialbym MS.

A co do tego zalozenia "zadnej dychy na starcie" - troszke moze zle sie wyrazilem.
Co by bylo jednak jasne: MotorStrom na ocene 10 za grafe nie zasluguje, nie patrzac nawet na to, ile konsola jest na rynku.

Gram w MS od premiery w jap. Za mna sporo gry ale jeszcze masa przede mna.
Pisze o przelomowosci MS z prostej przyczyny. Od czasu Burnout`a zaden racer mnie tak nie zaskoczyl na plus w tak wielu aspektach (model jazdy,grafika,fizyka,dzwiek)
Oczywiscie to ocena subiektywna, ale zaden z moich znajomych grajacych w MS (5 osob) nie watpil w mistrzowskie wykonanie tej gry.

Bardzo cie prosze, podaj jakies proste argumenty wg ktorych MS nie zasluguje na 10 za grafike.
To pomoze nam w rozmowie, inaczej bedziemy sie krecic w miejscu.

Z mojej strony, patrze na racery arcade, typu RRacer. NFS, Burnout, FullAuto... i nie widze tu nigdzie poziomu wyzszego niz MS jesli chodzi o grafike. Chcac wdawac sie w szczegoly, mozemy utopic sie w dywagacjach na temat shader`ow, uzycia hdri czy ilosci polygonow na model. Wydaje mi sie jednak, ze moglibysmy sobie to darowac, bo na zwyklym screenshocie MS pokazuje lepsza prace swiatla, detal modelu, i zniszcezn fizyki..itd.. Nie mowiac juz o grze w pelnej akcji.

Jesli pominalem jakies tytuly, ktore na pewno deklasuja MS to podaj je prosze, chetnie po nie siegne.
Jesli jednak niska ocena wynika z porownywania MS do gry marzen, ktora moze kiedys wyjdzie na nextgeny, to wybacz, ale takiej recenzji nie moge brac na powaznie.

ps. dwa slowa na temat fanboystwa. Jestem nalogowym fanboyem ARCADE i w tym temacie MS dla mnie ma spokojne 9+ lub 10- , jak kto woli smile.gif
Pablo el
Grafika w motorstorm jest na poziomie Flat Out 2 PC. A demo wyglada duzo gorzej. I tyle w temacie smile.gif
Gemi
QUOTE(Pablo el @ 23 02 2007, 14:36) *
Grafika w motorstorm jest na poziomie Flat Out 2 PC. A demo wyglada duzo gorzej. I tyle w temacie smile.gif

taaaa... :>

oczywiscie zartujesz ?biggrin.gif
Pablo el
QUOTE(Gemi @ 23 02 2007, 10:29) *

QUOTE(Pablo el @ 23 02 2007, 14:36) *

taaaa... :>

oczywiscie zartujesz ?biggrin.gif

Odpal sobie Flatouta z 16SAA 16AF (wyczysci ladnie brzydkie tekstury na glebie) @ 1920x1200 a wywali Ciebie w kosmos. W MS nie ma tyle detali na trasie, ze nie wspomnie o smiganiu wsrod drzew... no i z tego co gralem w demo i bylo pokazane na filmikach gra jest wolniejsza. Zdecydowanie lepiej wygladaja same pojazdy ale juz model zniszczen bardziej pasuje mi we Flatoucie. No i jak narazie mud level to porazka (sadzac po filmikach/screenach bo pelnej wersji nie mam) w porownaniu do tego co bylo pokazane kiedys na renderze. Oczywiscie Flatout na kilka bardzo brzydkich elementow (vide woda) ale niektore trasy sa naprawde piekne smile.gif

Z ostatateczna ocena wstrzymam sie do premiery pelnej wersji us bo maja gre dopiescic smile.gif Ale jak narazie Flatout 2 jest na poziomie Morostorm. Graficznym. wink.gif
Ural
Ściągam demo tej gierki (Flatout 2) - jak ktoś też chce podaję linka:

http://i.download.idg.pl/fannef/3fd8364d8d...atout2_demo.zip

Sprawdzę czy faktycznie masz rację, choć szczerze wątpię smile.gif.
Pablo el
pierwsze lepsze screeny

duuuza fota
duza fota - tutaj nie ma ani AA i AF ktore poprawiaja znacznie jakosc obrazu smile.gif
jak bede na bazie zapodam swoje screeny.

Dodam ze gra zap.i.e.rdala konkretnie smile.gif
Emet
No nie przesadzaj.
FO2 wygląda naprawdę świetnie. IMO to jedna z najładniejszych (i przy okazji najlepszych) wyścigów jakie są, ale bez przesady.
Sam swego czasu tweirdziłem że FO wygląda lepiej niż MS, ale to było porównywane do wczensych dem MS.
Owszem tereny zalesione itp. we FO2 wyglądają świetnie. A i teksturki urywają łeb (o dziwo nawet te na PS2).
Ale z drugiej strony, technicznie gra nie równa się do MS (oświetlenie, cieniowanie, róznego rodzaju mappingi).
Jedynie zniszczenia IMO też są naprawdę świetne i w wielu aspektach biją MS na łeb.
GMB
QUOTE(Pablo el @ 23 02 2007, 17:00) *

Tutaj bieda jak nic. Auto frunie a posypały sie tylko szyby. W Motor Storm części furaczy latają po całej trasie przy takich dzwonach.
Pablo el
QUOTE(Emet @ 23 02 2007, 11:11) *

Ale z drugiej strony, technicznie gra nie równa się do MS (oświetlenie, cieniowanie, róznego rodzaju mappingi).

Oswietlenie, cieniowanie i model samochodu jest zdecydowanie lepsze w Motorstrom - i tu nie ma zadnej dyskusji. Ale samo filtrowanie tekstur mozesz podkrecic we Flatout 2 PC znacznie co niweluje roznice. No i jak narazie Flat Out 2 jest szybszy smile.gif

W Motorstorm Demo zniszczenia sa przesadzone - jeden dzwon i odpadaja wszystkie blotniki laugh.gif Drugi dzwon i juz nie ma co odpadac tongue.gif Tak wiec jak wspomnialem zniszczenia we Flatout duzo bardziej mi sie podobaja szczegolnie ze duzo syfu na trasie mozna rozwalic (vide szopa, stodola, plotki, drzewka ...) a i samo autko ladnie zdemolowac biggrin.gif

I pragne powtorzyc raz jeszcze - Flat Out 2 momentami wyglada brzydko co nie zmienia faktu ze niektore trasy wygladaja po prostu pieknie smile.gif Jak narazie to ten sam poziom grafy co w Motorstorm Demo.

Miejmy nadzieje ze duzo bledow, kiepskich tekstur no i speed zostana poprawione w ostatecznej wersji Motorstorm. Bo o grywalnosc raczej nie ma co sie martwic tongue.gif

BTW Nowystary Flatout na x360 - Flat Out 2 + podkrecone tekstury + pare bajerow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.