QUOTE(Kali @ 23 02 2007, 02:34)

QUOTE(VascoDa @ 22 02 2007, 23:38)

Nie znam wszystkich racerow na nextgeny, ale na podstawie tych w ktore gralem, MS wybija sie znaczaco.
Jesli gra jest przelomowa to powinna dostac od reki 10 bez zbednego belkotu, bo jest to nagroda dla developerow i uznanie ich dorobku jako wytycznej dla innych devsow.
Dziesiatke... ale za co? Za grafe IMO nie (i wcale nie patrzac "na zapas"), za grywalnosc/zywtonosc tez nie, ocena glowna... bron boze. Muza swietnie wypada, ale nie na dyszke.
Jesli jednak, mimo ze jest przelomowa, ma jakies niedopracowane elementy to ocene mozna obnizyc, ale nie o cale punkty tylko ich ulamki. Ocena koncowa powinna sie zamknac miedzy 9 i 10. Jak jakis recenzent nie moze uzywac ulamkow to zwykle ma minusy lub plusy i wtedy powinno byc 10- albo 9+
Tak ocenialbym MS.
A grales cos w Motorstorma, czy tylko podejrzewasz? Gra jest bardzo dobra, moze nawet swietna, ale ani ciut ciut ponadto. Rozsiewanie plotek o przelomowosci Motorstorm smierdzi mi zdecydowanie fanboystwem.
A co do tego zalozenia "zadnej dychy na starcie" - troszke moze zle sie wyrazilem.
Co by bylo jednak jasne: MotorStrom na ocene 10 za grafe nie zasluguje, nie patrzac nawet na to, ile konsola jest na rynku.
Gram w MS od premiery w jap. Za mna sporo gry ale jeszcze masa przede mna.
Pisze o przelomowosci MS z prostej przyczyny. Od czasu Burnout`a zaden racer mnie tak nie zaskoczyl na plus w tak wielu aspektach (model jazdy,grafika,fizyka,dzwiek)
Oczywiscie to ocena subiektywna, ale zaden z moich znajomych grajacych w MS (5 osob) nie watpil w mistrzowskie wykonanie tej gry.
Bardzo cie prosze, podaj jakies proste argumenty wg ktorych MS nie zasluguje na 10 za grafike.
To pomoze nam w rozmowie, inaczej bedziemy sie krecic w miejscu.
Z mojej strony, patrze na racery arcade, typu RRacer. NFS, Burnout, FullAuto... i nie widze tu nigdzie poziomu wyzszego niz MS jesli chodzi o grafike. Chcac wdawac sie w szczegoly, mozemy utopic sie w dywagacjach na temat shader`ow, uzycia hdri czy ilosci polygonow na model. Wydaje mi sie jednak, ze moglibysmy sobie to darowac, bo na zwyklym screenshocie MS pokazuje lepsza prace swiatla, detal modelu, i zniszcezn fizyki..itd.. Nie mowiac juz o grze w pelnej akcji.
Jesli pominalem jakies tytuly, ktore na pewno deklasuja MS to podaj je prosze, chetnie po nie siegne.
Jesli jednak niska ocena wynika z porownywania MS do gry marzen, ktora moze kiedys wyjdzie na nextgeny, to wybacz, ale takiej recenzji nie moge brac na powaznie.
ps. dwa slowa na temat fanboystwa. Jestem nalogowym fanboyem ARCADE i w tym temacie MS dla mnie ma spokojne 9+ lub 10- , jak kto woli