QUOTE(VascoDa @ 23 02 2007, 11:39)

Bardzo cie prosze, podaj jakies proste argumenty wg ktorych MS nie zasluguje na 10 za grafike.
To pomoze nam w rozmowie, inaczej bedziemy sie krecic w miejscu.
Po pierwsze: trasy. Za bardzo wieja pustkami i wyraznie odczuwa sie - jak to mozna ujac - brak jakis specjalnych elementow ozdobnych. Po drugie: grafika jest dosc monotonna - miejscowki sa bardzo do siebie podobne. Po trzecie: 30 fps'ow, z okazjonalnymi dropami. I po czwarte: w porownaniu, do tej wersji z TGS (ktora tez mialem okazje przetestowac) mozna zauwazyc, ze plynnosc animacji (a i tak jedyne 30 fps) uzyskano kosztem fajerwerkow - dokladniej chodzi o to, ze w tamtej wersji samochody wyraznie bardziej sie sypaly (kola zapasowe spadaly z plandek, w cholere rzeczy fruwalo w powietrzu) i bardziej stopniowo sie niszczyly (w pelnej wersji sa praktycznie nie wiecej, jak trzy stany roznego poziomu uszkodzenia pojazdu).
Tylko zebysmy sie zle nie zrozumieli: MS od strony graficznej wypada absolutnie rewelacyjnie, ale naprawde daje sie odczuc, ze moglby wygladac (i chodzic) jeszcze lepiej.
Z mojej strony, patrze na racery arcade, typu RRacer. NFS, Burnout, FullAuto... i nie widze tu nigdzie poziomu wyzszego niz MS jesli chodzi o grafike.
Nie porownujmy w ten sposob - ze wyglada lepiej. Nie wyglada miazdzaco lepiej, zeby ta dyszke wylapac. Wyglada swietnie, ale naprawde, ma sie takie poczucie, ze dycha za grafe bylaby przegieciem. Za to zaje.biscie mocna dziewiatka - jak najbardziej.
ps. dwa slowa na temat fanboystwa. Jestem nalogowym fanboyem ARCADE i w tym temacie MS dla mnie ma spokojne 9+ lub 10- , jak kto woli

Cheers - ja tez jestem wlasnie arcade maniac

. Fanbojstwo podejrzewalem, przez te gadki o "przelomowosci" MS - ktory IMO nie jest przelomowy. Odskakuje nieco od konkurencji tymi modelami aut, praca zawieszenia i fizyka, ale to nie jest wyczuwalny przelom. A ocene rzedu 9+ calkowicie eleminuje to, jak BIEDNE sa tryby gry. Czy raczej: jeden tryb. Narzucone trasy, narzucona kategoria pojazdu, narzucony poziom trudnosci... Lipa - przeszkadza nawet w wygodnym i jak najbardziej spektakularnym zaprezentowaniu tytulu znajomym maniakom gier (no, chyba, ze znasz wszystkie tickety na pamiec) - tak, zeby dany pojazd wystartowal na trasie odpowiednio wykorzystujacej jego mozliwosci.
PS Tnij cytaty.