Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
helveg
nie gralem w MS, nie bede polemizowal z ocena za grafike czy zywotnosc, ale muzyke to moge ocenic po samej liscie trackow w grze, jezeli to nie zasluguje na 10 to co zasluguje? arcade w blocie maszynami potworami z nirvana w tle IMO 10/10
Kali
QUOTE(VascoDa @ 23 02 2007, 11:39) *

Bardzo cie prosze, podaj jakies proste argumenty wg ktorych MS nie zasluguje na 10 za grafike.
To pomoze nam w rozmowie, inaczej bedziemy sie krecic w miejscu.

Po pierwsze: trasy. Za bardzo wieja pustkami i wyraznie odczuwa sie - jak to mozna ujac - brak jakis specjalnych elementow ozdobnych. Po drugie: grafika jest dosc monotonna - miejscowki sa bardzo do siebie podobne. Po trzecie: 30 fps'ow, z okazjonalnymi dropami. I po czwarte: w porownaniu, do tej wersji z TGS (ktora tez mialem okazje przetestowac) mozna zauwazyc, ze plynnosc animacji (a i tak jedyne 30 fps) uzyskano kosztem fajerwerkow - dokladniej chodzi o to, ze w tamtej wersji samochody wyraznie bardziej sie sypaly (kola zapasowe spadaly z plandek, w cholere rzeczy fruwalo w powietrzu) i bardziej stopniowo sie niszczyly (w pelnej wersji sa praktycznie nie wiecej, jak trzy stany roznego poziomu uszkodzenia pojazdu).

Tylko zebysmy sie zle nie zrozumieli: MS od strony graficznej wypada absolutnie rewelacyjnie, ale naprawde daje sie odczuc, ze moglby wygladac (i chodzic) jeszcze lepiej.

Z mojej strony, patrze na racery arcade, typu RRacer. NFS, Burnout, FullAuto... i nie widze tu nigdzie poziomu wyzszego niz MS jesli chodzi o grafike.

Nie porownujmy w ten sposob - ze wyglada lepiej. Nie wyglada miazdzaco lepiej, zeby ta dyszke wylapac. Wyglada swietnie, ale naprawde, ma sie takie poczucie, ze dycha za grafe bylaby przegieciem. Za to zaje.biscie mocna dziewiatka - jak najbardziej.

ps. dwa slowa na temat fanboystwa. Jestem nalogowym fanboyem ARCADE i w tym temacie MS dla mnie ma spokojne 9+ lub 10- , jak kto woli smile.gif

Cheers - ja tez jestem wlasnie arcade maniac smile.gif . Fanbojstwo podejrzewalem, przez te gadki o "przelomowosci" MS - ktory IMO nie jest przelomowy. Odskakuje nieco od konkurencji tymi modelami aut, praca zawieszenia i fizyka, ale to nie jest wyczuwalny przelom. A ocene rzedu 9+ calkowicie eleminuje to, jak BIEDNE sa tryby gry. Czy raczej: jeden tryb. Narzucone trasy, narzucona kategoria pojazdu, narzucony poziom trudnosci... Lipa - przeszkadza nawet w wygodnym i jak najbardziej spektakularnym zaprezentowaniu tytulu znajomym maniakom gier (no, chyba, ze znasz wszystkie tickety na pamiec) - tak, zeby dany pojazd wystartowal na trasie odpowiednio wykorzystujacej jego mozliwosci.

PS Tnij cytaty.
Ural
QUOTE(Pablo el @ 23 02 2007, 17:00) *

pierwsze lepsze screeny

duuuza fota
duza fota - tutaj nie ma ani AA i AF ktore poprawiaja znacznie jakosc obrazu smile.gif
jak bede na bazie zapodam swoje screeny.

Dodam ze gra zap.i.e.rdala konkretnie smile.gif

Ok, więc odpaliłem demko - dałem 1920x1200, antialiasing, itp. - słowem wszystko co dało się włączyć - pierwsze miłe zaskoczenie - że gierka mykała płynniutko na moim lapku, a trzeba powiedzieć że najnowszy on nie jest (GF 6800 na pokładzie lekko przeze mnie podkręcony smile.gif), drugie miłe zaskoczenie - całkiem sympatyczna gierka.

Ale do Motorstorma daleko - bardzo daleko. W Motorstorma szarpałem w dodatku na TV 720p, a w tego Flatouta w rozdzielczości ciut powyżej 1080p, a i tak wyglądał gorzej - oświetlenie, otoczenie, efekty, szczegółowość bolidów, kierowców, itd. - w każdym aspekcie Motorstorm wygląda znacznie lepiej. W kwestii fizyki można się tam w jakimś stopniu spierać, ale tylko z tego względu, że Flatout jest trochę jak Full Auto, tj. zabawa w dużej mierze polega na rozwalaniu elementów otoczenia, bardziej w stylu arcade, natomiast Motorstorm pomimo iż też na rozwałce polega, to jednak podchodzi do tematu bardziej poważnie (lub bardziej realistycznie). Stąd w kwestii fizyki porównania mogą być trudne. Natomiast co do uszkodzeń wozów - lepiej to wygląda w MS. A niektóre trasy w tym Flatout wyglądają biednie - szczegółów naprawdę jest mało.

Zresztą zrobiłem zrzut ekranu podczas zabawy - na trasie, która imho prezentuje się w tej grze najatrakcyjniej - na screenie nie wygląda ten Flatout tragicznie, zgadzam się, tyle tylko, że Motorstorm to taka gra, którą trzeba oglądać w ruchu - no po prostu MS jest o klasę wyżej (albo i dwie). W kategoriach PS3 Flatout by ode mnie dostał 7+, no, może 8- gdybym miał dobry dzień wink.gif.

A tu link do screena:

http://budyn.scene.pl/pliki/flatout2.jpg
Trzcina
Nie no ;] Pablo znazy jest z bardzo abstrakcyjnych porownan ;P I wlasnie tutaj takie bylo ;]

Wysoka rozdzielczosc i FSAAx16 to nei wszystko i powininies o tym wiedziec. hyh.gif
Kali
QUOTE(helveg @ 23 02 2007, 18:27) *

nie gralem w MS, nie bede polemizowal z ocena za grafike czy zywotnosc, ale muzyke to moge ocenic po samej liscie trackow w grze, jezeli to nie zasluguje na 10 to co zasluguje? arcade w blocie maszynami potworami z nirvana w tle IMO 10/10

Sciezka dzwiekowa jest swietna i bardzo dobrana do gry. Problem tylko taki, ze jest kilka utworkow wyraznie slabszych, czasem wrecz drazniacych.

Co by jednak nie gadac: jak na gre STARTOWA systemu, to jest po prostu absolutna rewelacja. Od czasow szaraka zadna konsola nie miala tak swietnego tytulu, dajacego lekki przedsmak mocy, jaka drzemie w "chlebaku". I kolejna mocna rzecz MS: oryginalnosc. Dawno nie bylo naprawde jakichs fajnych wyscigow off-roadowych. A zadna gra w historii nie oddawala tak fantastycznie tego klimatu - to, co sie dzieje na trasie, to cos pieknego*. Jeszcze w zyciu nie spotkalem sie z wyscigiem, przy ktorej tak mocno nie moglbym przebolec braku replayow. Naprawde, solidnie jestem z tego powodu rozczarowany - tu az sie prosi o powtorki i liczne kamery, przedstawiajace jakze niesamowite wrazenia z wyscigu.

* - przyklad z wczoraj - male domowe konsolwe party - prezentacja PS3 smile.gif . Popylam na quadzie, przede mna starcie dwoch ciezarowek, ktore wy.du.pcyly w powietrze jeepa; przejazd na pelnej parze pomiedzy obiema ciezarowkami (tuz przed momentem odbily sie od siebie) i pod spadajacym na glowe jeepem - niemalze zahaczyl o kask kierowcy smile.gif . Cos absolutnie przeqrwiscie pieknego smile.gif
Ural
Nie pisz takich rzeczy - niektórzy muszą jakoś wytrzymać do 23 marca smile.gif.
GMB
QUOTE(ural @ 24 02 2007, 00:33) *

Nie pisz takich rzeczy - niektórzy muszą jakoś wytrzymać do 23 marca smile.gif.

Czyli Motor Storm pojawi się 23 marca? Pytam bo ktoś wcześniej rzucił info jakoby premiera tej ścigałki miała mieć miejsce 30 marca.
walek
Ja dorzuce od siebie jedno pytanie. Co z brakiem wibracji? Czy jest ono odczuwalne, czy gameplay w ten sposob nie jest troche "ubozszy"? Bo pykajac dzis w GT4, z wylaczona wibra, miale wrazenie jakbym jezdzil kartonowy modelem samochodu.
Kali
Powiem tak: jak ktos nie mysli o tym, to nawet nie zauwazy.

Przy six-axisie na pierwszy plan wybija sie niesamowita lekkosc manetki - jak piorko. Tylko mam taka cicha nadzieje, ze w Europie dostaniemy ciut wieksze pady, niz japonskie. Jak dla mnie, to nie powiem, aby dotychczasowe granie bylo dla mnie przyjemne - lapy mam calkiem duze, jak i palce dlugie... ktorymi chetnie bym zadusil debila, co rozkazal takie rozwiazanie konstrukcyjne (skrocone raczki).
Pablo el
QUOTE(Trzcina @ 23 02 2007, 16:52) *

Nie no ;] Pablo znazy jest z bardzo abstrakcyjnych porownan ;P I wlasnie tutaj takie bylo ;]

Wysoka rozdzielczosc i FSAAx16 to nei wszystko i powininies o tym wiedziec. hyh.gif

Te porownanie (jak abstracyjne bo one nie bylo wink.gif) ma na celu przyhamowanie zachwytu nad grafika Motorstorm. Szczegolnie jak odpali sie jedno po drugim widac jak mala jest roznica.

pare screenow z FL2
jeden dla leniwych wink.gif

Full Auto 2 wyglada duzo biedniej a jest "next gen", MS nieco lepiej kosztem pustej trasy (praktycznie zero obiektow). Mam nadzieje ze chlopaki naucza sie wykorzystywac te 7 rdzeniu a nie jechac tylko na jednym wink.gif
Pajda
mogles pokazac jak to wyglada w ruchu
http://www.youtube.com/watch?v=gfmTRaj2Sbc

Ural
QUOTE(Pablo el @ 25 02 2007, 01:40) *

Te porownanie (jak abstracyjne bo one nie bylo wink.gif) ma na celu przyhamowanie zachwytu nad grafika Motorstorm. Szczegolnie jak odpali sie jedno po drugim widac jak mala jest roznica.

pare screenow z FL2
jeden dla leniwych wink.gif

Full Auto 2 wyglada duzo biedniej a jest "next gen", MS nieco lepiej kosztem pustej trasy (praktycznie zero obiektow). Mam nadzieje ze chlopaki naucza sie wykorzystywac te 7 rdzeniu a nie jechac tylko na jednym wink.gif

Coś taki uparty przecież na pierwszy rzut oka widać, że Motorstorm wyprzedza Flatouta o całą generację - wystarczy odpalić obie gierki. To mniej więcej tak, jakbyś Mercedesa serii A przyrównywał do Maybacha.

I proponuję już na tym zakończyć dyskusję o tym Flatout, bo zrobił się strzaszny offtop.
Trzcina
Ja tez uwazam ze dyskusja o flatout 2 nie ma wiekszego sensu. Jezeli pablo chce uwazac ze sa sobie rowne to jego sprawa, nikt go zmuszac do niczego nie bedzie tongue.gif

Jakkolwiek NIEPRAWDOPODOBNIE ABSTRAKCYJNE stwierdzenie by to nie bylo O_o
GMB
Swoją drogą ciekawe co tam szykuje Evolution na premiere w Europie skoro gra pojawi się dopiero 30 marca. Po ciuchu licze na widok FPP z mototcykla. Mam też nadzieje że uda im się bez starty na animacji i grafie dociągnąć do obiecanych 16 graczy w multi.
mczaper
QUOTE(GMB @ 25 02 2007, 14:41) *

...dopiero 30 marca...

Kto tak mówi ? Na ign i gamespot nadal jest data 23 marca 07
Ural
IGN i Gamespot z reguły są w tyle z tego rodzaju wiadomościami. Oprócz Motorstorma również VF5 trafi do sklepów dopiero w tydzień po premierze.
GMB
Play Magazine ocenił Motorstorm na ... 10/10
AbraHAM
maja pelna wersje z online??
GMB
QUOTE(AbraHAM @ 26 02 2007, 00:10) *

maja pelna wersje z online??

Czy pełna to nie wiem ale jest to wersja z online bardzo zbliżona do tej jaką dostanie USA i Europa.
YETI
QUOTE(GMB @ 26 02 2007, 01:21) *

Plusy i minusy

Motorstorm
+ Real-time terrain deformation, excellent diversity, technique and conrol, visual bliss, lots of game to bite into... vas replayability, awesome tunage, male and female racers, awesome character and vehicle design, insane slo-mo crashes.
- ...Yeah right.

coż za minus laugh.gif

PS. W tym samym numerze ocenili Virtual Fighter5 na 9.5
PS. PlayMagazyn jest to gazeta multiplatformowa w najnowszym numerze niexle zjechali np. nowego DefJema.
the_m
QUOTE(YETI @ 26 02 2007, 15:58) *

QUOTE(GMB @ 26 02 2007, 01:21) *

Plusy i minusy
Motorstorm
+ Real-time terrain deformation, excellent diversity, technique and conrol, visual bliss, lots of game to bite into... vas replayability, awesome tunage, male and female racers, awesome character and vehicle design, insane slo-mo crashes.
- ...Yeah right.
coż za minus

Dobre fajnie ze potwierdza sie teza o zajefanjnosci MS, chociaz jedna jakolka wiosny podobno nie czyni smile.gif Strzelam ze w PE MS za online podskoczy do 9+ wink.gif Bo 10 mu nie dadza dla zasady i dlatego ze to tytul startowy wink.gif
Kali
QUOTE(YETI @ 26 02 2007, 15:58) *

- ...Yeah right.

coż za minus laugh.gif

PS. PlayMagazyn jest to gazeta multiplatformowa w najnowszym numerze niexle zjechali np. nowego DefJema.

Takie potraktowanie sprawy swiadczy o niekompetencji recenzenta, tudziez fanboyowym zaslepieniu - bo MotorStorm, choc wspanialy, to jednak posiada EWIDENTNIE widoczne minusy (jak chocby wspomniana kwestia trybow gry, czy tez malej ilosci tras).
rad
QUOTE(Kali @ 27 02 2007, 01:31) *

Takie potraktowanie sprawy swiadczy o niekompetencji recenzenta, tudziez fanboyowym zaslepieniu - bo MotorStorm, choc wspanialy, to jednak posiada EWIDENTNIE widoczne minusy (jak chocby wspomniana kwestia trybow gry, czy tez malej ilosci tras).

Na szczescie zyjemy w dobie coraz bardziej powszechnego internetu i jak juz zostalo zapowiedziane, nowe trasy beda do pobrania z PSStore smile.gif . A co do trybow, to faktycznie feler, mocno wierze ze w europejskiej wersji dodadza tak oczywisty i nieodlaczny element kazdej scigalki.
YETI
QUOTE(Kali @ 27 02 2007, 02:31) *

Kali tylko ze oni oceniali amerykanska wersje, czyli juz z online i moze kilkoma innymi trybami.
Axonn
Mam jednak cichą nadzieję że już w wersji US będzie multiplayer na split screenie blush.gif
VascoDa
o ile pamietam wywiad z dev. to nie planuja splitscreena bo znaczaco wplywa na framerate.
MS chodzi dsoskonale i tylko przy naprawde duzych zadymach na wiele aut na krotki moment spada framrate. Przy splitscreenie jednak mogloby byc gorzej.

[na marginesie dodam ze drugi MS, zamowiony z Yesasia.com po miesiacu nie dotarl i sklep wlasnie wysyla mi druga paczke. Moze problemem bylo to, ze zamawialem pakiet MS,F1,NFR3. Troche sie wkurzylem, ale podoba mi sie kultura tego sklepu]
Memory
Recenzja IGN

6.5 Presentation
9.0 Graphics
9.0 Sound
9.0 Gameplay
7.5 Lasting Appeal
8.9 OVERALL

http://ps3.ign.com/articles/768/768820p3.html
Gemi
8.9 ing.com ... hmm i co wy na to ? biggrin.gif

Ja mysle ze to jest dobrze ale bez fajerwerkow.. Rozplywaja sie nad grafa (ogolnie mowiac).. nad multi, no i nad sama fizyka. Dostaje sie grze oczywiscie za uboga ilosc trybow... przede wszystkim.
Jak dla nie niemal 9/10 to solina dobra ocena ktora w graczom nie pozostawi zludzen co maja nabyc z konsola a samym developerom dad troche do myslenia zeby przypadkiem sodowa im nie udezyla i w takiej sytuacji mozemy sie spodziewac sqela maksymalnie dopasionego z jeszcze lepsza grafa... :>
CELL7777
trochę zanizyli ocenę... no ale...ign przewaznie daje niskie oceny
Ryo-San
a tak ogolnie to olac noty serwisow - ja tam czekam na recki ale zwyklych przecietnych szarych graczy - bo to jest najwazniejsze; ) stay tuned pals

Cell akurat IGN IMO ocenia w porzadku - GS jest za to cholernie surowy - choc nie zawsze
Memory
Review GamePro, ocena 4.5/5 smile.gif

http://www.gamepro.com/sony/ps3/games/reviews/103390.shtml
the_m
CYTAT
ja tam czekam na recki ale zwyklych przecietnych szarych graczy
Jako szary gracz po pieciu min spedzonych z ta gra (tylko tyle mialem bo pokaz sie konczyl) powiem tyle - MASAKRA!!! Ta gra wymiata. Posmigalem sobie motorkiem ale najlepsze jest to ze przez pierwszy moment nie moglem skapnac jak sie tym steruje, probowalem galka ale nic to nie dawalo (juz myslalem ze SA sie popsol) ale potem sobie uswiadomilem ze to SixAxis a nie DS lekko wychylilem pada... genialny patent! Troche ciezko mi sie sterowalo ale to kwestia praktyki. Ogolnie gra, konsola i pad mnie zaczarowaly (nie brakowalo mi wibracji co wiecej wibra moglaby nawet mi troche przeszkadzac bo i tak ciezko mi blo zapanowac nad padem tongue.gif ).
Ja juz chce miec ta konsole i ta gre!!!1 Nie interesuje mnie juz jakie oceny gra zbierze jak dla mnie to masakrator w 100%!
Ryo-San
jakby kogos interesowalo to 1UP wypunktowal Motorstorma na... 7.5/10
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3157687
szkoda, ze tryb online zostal podzielony na kontynenty - czyli amerykanie nie moga grac z europejczykami i vice versa - nonsens.
gamespot cos sie ociaga z ta recka:f

CYTAT(the_m)
Nie interesuje mnie juz jakie oceny gra zbierze jak dla mnie to masakrator w 100%

sam licze na to ze bedzie to masakrator w 100% ale nie wydaje Ci sie ze po 5 min spedzonych z obojetnie jakim tytulem pisanie takich peanow jest "troszke" na wyrost? do gry trzeba przysiasc, pograc kilka/kilkanascie godzin(chociazby w demo), wychwycic bledy i wtedy mozna juz pisac o roznego typu masakratorach; ]
jednym tchem moge wymienic kilka/kilkanascie gier ktore po pierwszym fantastycznym wrazeniu okazaly sie mocno srednie.

Oczywiscie nie mowie, ze podobnie bedzie z MS - chociaz i tak(patrzac TYLKO na noty) wypada ponizej oczekiwan - mial byc killer app, a jest tytul conajwzyej bardzo dobry - dlatego jedyne co mi pozostaje to odliczanie czasu do premiery i przetestowanie tej gry na spokojnie, samemu w 4 scianach; ]
the_m
CYTAT(Ryo-san)
sam licze na to ze bedzie to masakrator w 100% ale nie wydaje Ci sie ze po 5 min spedzonych z obojetnie jakim tytulem pisanie takich peanow jest "troszke" na wyrost? do gry trzeba przysiasc, pograc kilka/kilkanascie godzin(chociazby w demo), wychwycic bledy i wtedy mozna juz pisac o roznego typu masakratorach; ]
jednym tchem moge wymienic kilka/kilkanascie gier ktore po pierwszym fantastycznym wrazeniu okazaly sie mocno srednie.
Masz racje, ze po 5 minutach nie ale gralem w sumie ze 20 tongue.gif hehe A tak na serio mowiac, wiem ze ta moja opinia to troche na wyrost moze byc ale ta gra ma w sobie cos takiego - taki troche efekt WOW i wydziela feromony (?), poprostu podchodzisz, zaczynasz grac i juz cie ma. MotorStorm oczarowywuje ale nie swietna grafika a nieskrepowana zabawa. To nic ze moja najlepsza pozycja to 5 i to tylko przez chwilke, miomo ze jechalem caly czas z tylu to zabawa byla przednia. Kontakt z ta gra to takie troche spotkanie 3ego stopnia - mozliwe ze to ten caly hype sie ujawnil ale cos w tym bylo, wrazenie byly nawet mocniejsze niz po Gears of War (co nie umniejsza tej grze) biggrin.gif A moze poprostu jestem inny wink.gif

CYTAT
Oczywiscie nie mowie, ze podobnie bedzie z MS - chociaz i tak(patrzac TYLKO na noty) wypada ponizej oczekiwan - mial byc killer app, a jest tytul conajwzyej bardzo dobry - dlatego jedyne co mi pozostaje to odliczanie czasu do premiery i przetestowanie tej gry na spokojnie, samemu w 4 scianach
E tam ponizej oczekiwan, to ze gra nie zgarnia samych 10 nic nie zmienia, jak to mowisz: jednym tchem jestem wstanie wymienic gry ktore mimo niskich ocen dla mnie byly masakratorami smile.gif Wszystko rzecz gustu (a ja za scigalkami nie przepadam) tongue.gif Na zachodzie moze nie odbieraja tego jak ja bo oni maja PS3 na wlasnosc, a ja poczekam sobie jeszcze rok confused.gif nvm
YETI
CYTAT(Ryo-San @ 6 03 2007, 02:09) *
szkoda, ze tryb online zostal podzielony na kontynenty - czyli amerykanie nie moga grac z europejczykami i vice versa - nonsens.

Ma to zostac naprawiona z patchem, ktora ma sie ukazac jakis czas po premierze.
Mastah27
Recenzja Gamespot:

http://www.gamespot.com/ps3/driving/motorstorm/review.html

Ocena: 7.9

YETI
PSU 81/100

85/100 Gameplay
The variety of vehicles, great terrain, physics and highly satisfying vehicle scrapping, make MotorStorm the best dirt racer around. It's just a shame there's no sandbox mode or different modes to straight racing.

88/100 Graphics
Easily some of the best visuals on PS3 to date, but long load times and lack of customisation options hold them back.

70/100 Sound
Good range of backing music and meaty engine sounds, but little to set it apart as 'next generation'.

80/100 Value
A limited array of tracks is offset by the differing challenge posed by each vehicle class and time of day. The solo game will keep you interested for some time to come, but a split-screen option would have helped.

http://www.psu.com/node/8439
VascoDa
Jak mialem 6 lat i na palcach siegalem do automatu z donkey kong jr. to po 20 dniach grania przez cale wakacje nonstop nie pamietam zebym wychwytywal jakies bledy smile.gif Moze mnie pamiec zawodzi, ale czerpalem czysty, niczym nieskalany FUN z kazdej minuty przy tej grze.

Spotkalem potem wiele tytulow ktore potrafily dac to samo.
Dzisiaj mam to dzieki Motorstorm. Czysty fun! Po 5, 10, 20h grania.. dalej maxymalny fun...
Wyglada na to ze zdziecinnialem, bo nie szukam wad tej gry..hehe

Zycze wam tego samego.

ps. Pozyczylem koledze MS na kilka dni i powialo nuda w hacie.. kumpel za to codziennie zdaje mi relacje z wypiekami na twarzy co przezyl i na jakim torze.
To co z nim jest? On tez jest niepowazny? wink.gif
YETI
Reklama
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...torstorm_tv.wmv
Całkiem fajna.
Jakim
Huh dzisiaj pograłem chwilkę w ten masakrator i cóż mogę powiedzieć... wszystko co było powiedziane jest prawdą. Grafika niszczy a sama jazda jest przyjemna jak cholera. Jedyny minus pokazu Sony w trucku to taki, że matryce tych 40 calowych tv są full hd a sama gra chodzi w 720p. Drugi minus to że stanie pół metra od ekranu 40 calowego powoduje że wychwytujemy słabe tekstury i pikselki.
Taki np. Resistance na 40 calowym full hd z odległości pół- jeden merta jest wręcz brzydki.

Motorstor jest na bank pierwszym tytułem który kupuję. Aha na standach podana jest cena i data kiedy gra będzie w sprzedarzy. 229zł i 23marca? Coś chyba im się poknociło.
GMB
CYTAT(Jakim @ 7 03 2007, 14:54) *
229zł i 23marca? Coś chyba im się poknociło.

huh.gif No to jak to jest w końcu?
mczaper
Wlasnie ultima.pl tez nadal twierdzi ze premiera 23 marca i sprzedaje w pre-orderze po 219PLN
Jakim
No to może szykuje sie konkretny launch title na nasza skromnie opóźniona premierę.
Pablo el
Mala ciekawostka - premiera oficjlana Motorstorm byla wczoraj w USA a do dzis zaden Gamestop w NY nie ma gry in stock catfight.gif  Mowia ze czekaja na shipment i kasuja 5$ za zamowienie gry laugh.gif
Mastah27
Videorecenzja Gametrailers:

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1678
YETI
GDC: MotorStorm Interview
http://www.gamevideos.com/video/id/9806
Pablo el
Wczoraj posmigalem troche w pelna wersje us Motorstorma.

- Czy w japonskiej wersji tez tak migaja cienie na niektorych trasach? Bo jest to zdeka irytujace zeby nie powiedziec ze doprowadza do nerwicy ohmy.gif  Wyglada to jak bug drivera w windowsie icon_evil.gif
- W pelnej wersji przydaloby sie zeby byly jakies bajery/mini gierki tak jak we Flat Out - w koncu na filmiku w menu sa pokazane i budowaly by klimat gry. Ot tak zeby nie bylo tak przerazliwe pusto w menu wink.gif
- Speed gry rozczarowuje - nawet motocykl jest slamazarny huh.gif  
- Poprawa grafiki w stosunku do dema jest minimalna - ot kilka obiektow, troche zielska na drodze i tyle. Momentami rozdzielczosc tekstur wole o pomste do nieba - mud wyglada jak g*wno raczej niz prawdziwe bloto tongue.gif No chyba ze to wina 720p na monitorze zamiast TV
- jak narazie grywalnosc nie szokuje - model jazdy przyjemny ale bez rewelacji, fajne zmiany podloza, rally car fajnie driftuje, buggy fajnie smiga po piachu ale szoku nie ma. RR7 mnie bardziej wessal tongue.gif

Podsumowujac pierwsze wrazenia - 8+/10 jest jak najbardziej na miejscu. Zeby gra pojawila sie na Playstation 2 z gorsza grafa przeszlaby bez wi
ekszego echa.

Playstation 3 jeszcze poczekac na gre godna 9. Mam nadzieje ze GTA 4 wymiecie wszystko i dostanie 10 biggrin.gif

CYTAT(Jakim @ 7 03 2007, 08:54) *
Jedyny minus pokazu Sony w trucku to taki, że matryce tych 40 calowych tv są full hd a sama gra chodzi w 720p. Drugi minus to że stanie pół metra od ekranu 40 calowego powoduje że wychwytujemy słabe tekstury i pikselki.
Taki np. Resistance na 40 calowym full hd z odległości pół- jeden merta jest wręcz brzydki.

Wlasnie mam ten problem  - chyba bede musial specjalnie kupic TV 720p do X360 i Motorstorma tongue.gif
GMB
Pablo el czytając Twoje posty stwierdzam że wybrałeś nie tą konsole, którą powinieneś wybrać. Sprzedaj PS3 komuś komu się będą podobac się gry na maszyne Sony bo Tobie mało która przypasowała. Ja po samych filmikach z dema Motor Storm i z full wersji widze dużą poprawe a Ty wymieniasz same minusy a co zabawane w świetle tych minusów wystawiasz ocene 8+ co zupełnie gryzie się z poprzednimi zdaniami.
Pablo el
CYTAT(GMB @ 9 03 2007, 10:53) *
Pablo el czytając Twoje posty stwierdzam że wybrałeś nie tą konsole, którą powinieneś wybrać. Sprzedaj PS3 komuś komu się będą podobac się gry na maszyne Sony bo Tobie mało która przypasowała. Ja po samych filmikach z dema Motor Storm i z full wersji widze dużą poprawe a Ty wymieniasz same minusy a co zabawane w świetle tych minusów wystawiasz ocene 8+ co zupełnie gryzie się z poprzednimi zdaniami.

Sama konsola jest bardziej niz ok. Wysoka kultura pracy, duze mozliwosci, SIXAXIS wymiata (mimo wszystko wink.gif) moge jeszcze dlugo wymieniac jako Fanboy Sony smile.gif

Motorstormowi towarzyszyla ogromna kampania reklamowa ktora wywindowala moje (i nie tylko) oczekiwania do niespotykanego poziomu. Demo troche sprowadzilo mnie na ziemie ale myslalem ze podkreca troche speed dodadza troche bajerow i bedzie kosmos smile.gif I nie musze chyba ukrywac ze dostalem bardzo dobra, nieco niedopracowana gre ktora dostarczy mi solidnej porcji rozgrywki. Ale do zapowiedzi niestety brakuje sad.gif Dlatego wymieniajac minusy staram sie sprowadzic was troche na ziemie bo nie jest to killer a po prostu bardzo dobra gra. Ocene IGN uwazam za zanizona tak zupelnie BTW  wink.gif

Ciekawe tez ze swoja ocene opierasz na filmikach (czyli materialach prasowych imo) nie widzac gry w akcji. 720p baaardzo boli te gre i widac to praktycznie na kazdym kroku. Moze na TV  natywnym 720p nie bedzie tego widac ale jak juz pisalem opieram sie na 1080p monitorze. Postaram sie podlaczyc konsole d
o TV 1080p i 720p i byc moze zweryfikuje swoj poglad.

Podsumowujac moje pierwsze wrazenie- Motorstorm ma dokladnie taki sam problem jak inne gry pierwszej generacji Playstation 3. Jest to bardzo dobra gra, ale nie killer na miare Tekkena 5, God of War 2, Final Fantasy XII...

Mam nadzieje ze pieprze glupoty i online wessie mnie na maxa wub.gif
Mendrek
Widziałem tą grę w akcji w Showtrucku i nawet sporo w nią grałem i powiem, że ta gra wybija się niewątpliwie wsród gier pierwszej generacji. Ogółem plansze i fizyka oddana jest kapitalnie i ogółem to ta gra zrobiła na mnie największe wrażenie. Słabość gier pierwszej generacji widać np. przy Genji czy przy Resistance (aczkolwiek tu niekoniecznie pod względem grafiki). Tak na pierwsze moje oko bynajmniej. Błądząc po showtrucku niespodziewanie dobre wrażenie zrobiła na mnie FORMULA ONE: Championship Edition. To coś miało bardzo przyjemną dla oka grafikę. Podobała mi się bardziej niż ta od Ridge Racera, która wydawała mi się jakaś taka siliconowa zbyt smile.gif Ogółem w Motorstorma gra się ciekawie, duża ilość przeciwników, skróty i różnorodność pojazdów bardzo ciekawie się prezentuje. No i pierwszy raz zobaczyłem jak się kieruje za pomocą czujników ruchu. Fajna sprawa, ale w przypadku motoru to chyba dla masterów wyczucia smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.