Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
VascoDa
"- Czy w japonskiej wersji tez tak migaja cienie na niektorych trasach?"

Tak. Jak stoisz w miejscu to cienie migotaja. Wystarczy jednak wcisnac gaz i juz tego nie bedziesz czul smile.gif

"- Speed gry rozczarowuje - nawet motocykl jest slamazarny"

Moze R2 ciezko ci chodzi, albo jeszcze nie uzywales boost? wink.gif , ewentualnie zmien widok na ten znad maski. To ci poprawi wrazenia.

"Momentami rozdzielczosc tekstur wole o pomste..."

Tak jak poprzednio. Tu sie jezdzi i to dosc szybko i tekstury+model oswietlenia sprawdzaja sie doskonale w akcji.

"jak narazie grywalnosc nie szokuje - model jazdy przyjemny ale bez rewelacji, fajne zmiany podloza, rally car fajnie driftuje, buggy fajnie smiga po piachu ale szoku nie ma. RR7 mnie bardziej wessal"

Wszystko ci sie podoba ale nie szokuje..ehh, ciezkie czasy nastaly.. wink.gif

"Zeby gra pojawila sie na Playstation 2 z gorsza grafa przeszlaby bez wiekszego echa."

Ciekawe czy zgodziliby sie z toba developerzy zajmujacy sie racerami na rozne platformy.
Ja sie nie zgadzam.
Model jazdy+doskonaly model swiatla, zniszczen, dynamika i efekty dodatkowe stawiaja ta gre ponad innymi.
Bez wzgledy na migotajace cienie smile.gif

Pablo el
Wiem ze jestem dziwny i oczekuje od gry czego wiecej niz pozadnej rozwalki o ladnej grafki wink.gif No a jak rozwalka to juz na maxa. Dlatego bardzo mi sie podoba Full Auto 2 bo jak sie rozpedzisz (a sie smiga niczym w Wipe Out) juz tylko model samochodu wyglada biednie tongue.gif

Po 3h smigania na triggerach musialem zmienic na klasyczne ustawienie bo paluch mnie bolal tongue.gif

Widok z maski jest dla samobojcow tongue.gif No ale wtedy faktycznie speed wyraznie wzrasta i pewnie za jakis czas tak bede smiagc smile.gif pozatym wykrzywilo mnie Full Auto 2 tongue.gif

Modelu swiatla nie bylem jeszcze wstanie ocenic bo nie widzialem jednej trasy o 
roznej porze. Na razie jestem w polowie level 2.
VascoDa
a Evolution dalej pracuje. Time Trial Mode dla MS do bedzie do zciagniecia z sieci.
Gemi
O i to chcialem uslyszec.. a nei ze wychodzi gra i jest slaba .. no trudno to robimy nastepna ;D

Cos nie wyszlo to dorabiamy ... tylko amm andzieje ze to nie bedzie platne. .a jesli juz to jakas symboliczna suma.
GMB
Dla spragnionych potyczek online w Motor Storm (czyli dla mnie teżtongue.gif) wrzucam 3 filmiki z zabawy po sieci:

http://youtube.com/watch?v=L_TxmItMq-I

http://youtube.com/watch?v=imwKczYnw6g&...ted&search=

http://youtube.com/watch?v=hYINpP6sZPM
Deadeye
CYTAT(Gemi @ 11 03 2007, 09:37) *
O i to chcialem uslyszec.. a nei ze wychodzi gra i jest slaba .. no trudno to robimy nastepna ;D

Cos nie wyszlo to dorabiamy ... tylko amm andzieje ze to nie bedzie platne. .a jesli juz to jakas symboliczna suma.

trial platny?! to by byl dobry zart ;] w ogole dziwi czemu nei dali triala od razu, przeciez to nie powinien byc zaden problem od strony technicznej, a przez to dostali (sluszne) baty w chyba kazdej recce ze nie ma nic oprocz podstawowego trybu i online
YETI
Video recenzja IGNu i GS - polecam!

Motorstorm review IGN
http://www.youtube.com/watch?v=8CQ8arY5NEw

MotorStorm review Gamespot PS3
http://www.youtube.com/watch?v=HI9zQpRPOks...ted&search=
Kali
A ja tam z opinia Pabla sie zgadzam. Owszem, MotorStorm jest bardzo dobry, a nawet swietny, ale NIE JEST to killer najpotezniejszego kalibru. Niektorym fanbojom Sony brakuje po prostu jakiejs prawdziwie nokautujacej gry na tej platformie (czegos, jak Gears of War w przypadku x360) i na sile probuja wylansowac MotorStorma ponad to, co tak naprawde prezentuje. Powtarzam: naprawde bardzo dobry i niezwykle grywalny szpil, ale ani nie rewolucja, ani gra zdolna sama sprzedawac konsole.

O wlasnie - time trial... Dobrze, ze sie pojawil... Dodam jeszcze, w celu uzupelnienia stwierdzenia o porazajacej biedzie z trybami rozgrywki w pelnej wersji gry, ze czasy za przejazdy NIGDY nie sa zapisywane. Nie ma zadnego zylowania rekordow, jakiegos takiego pierwiastka zachecajacego do dluzszego szarpania. Przejdziesz wszystkie wyscigi, co zajmuje znacznie mniej czasu, niz w przypadku innych gier wyscigowych i MS staje sie tytulem, ktory odpala sie kumplom w celu demonstracji, tudziez od czasu do czasu sie sporadycznie poszarpie jeden-dwa wyscigi.

I tak w momencie premiery PS3 w Europie, najlepszym tytulem, w jaki mozna zagrac na tym cacku, jest God of War 2 - dzieki emulacji PS2 smile.gif .

PS Na widoku blizszym mozna z powodzeniem grac z taka sama skutecznoscia, jak przy widoku TPP - tyle tylko, ze trzeba juz znac trase. No i czasem na momencik przelaczyc sie na widok TPP - przy co poniektorych wysokach, gdy nie masz pojecia, gdzie spadasz.
OsciBosci
No sorry ale akurat wiekszosc ludzi za bardzo podniecila sie grafika i calym tym hypem gry (GoW). Gram w ta gre i jakos nie widze zeby byla taka super, na 9+, powiem wrecz ze po pewnym czasie zaczyna mnie nudzic...

A moc MotorStorm i tak bedzie w trybie online o ile bedzie tak rozbudowany wszelkimi rankingami, jak chocby PGR3.
Pyszny(***)
ja tam wcale po obczajeniu motorstorma go za gre bardzo dobrą nie uważam, ale oczywiscie kazdy ma inny gust... moim zdaniem to model jazdy jest tam gorszy niz w wyscigach dodatkowych w Crash Bandicoot 3: Warped na PSXa... ladnie moze i wyglada, ale jesli to jest grafika na "9" (ocena PE) to ja zaczynam watpic w PS3... nie zmienia to faktu, ze i tak ja za kilka miesiecy sam kupie...
Terrago
Model jazdy uwazam za b.dobry choc nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego lecac w powietrzu mozna sterowac pojazdem (samolot?)?
Deadeye
CYTAT(Terrago @ 11 03 2007, 23:03) *
Model jazdy uwazam za b.dobry choc nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego lecac w powietrzu mozna sterowac pojazdem (samolot?)?

arcade - ta idea przyswiecala tej grze, wiec trudno sie dziwic smile.gif
VascoDa
CYTAT(Kali @ 11 03 2007, 21:53) *
Niektorym fanbojom Sony brakuje po prostu jakiejs prawdziwie nokautujacej gry na tej platformie (czegos, jak Gears of War w przypadku x360) i na sile probuja wylansowac MotorStorma ponad to, co tak naprawde prezentuje.

I tak w momencie premiery PS3 w Europie, najlepszym tytulem, w jaki mozna zagrac na tym cacku, jest God of War 2 - dzieki emulacji PS2 smile.gif .

Kali, nie flame`uj, bo po co?
GoW do MS ma sie jak piernik do wiatraka. Po co sie nim co chwile podcierac?
Naprawde nie przepadam za pilami tarczowymi a racery uwielbiam. Czy to znaczy, ze lansuje cos, zachwycajac sie MS ? huh.gif
Kali
No przeciez dodalem usmieszek na koncu tego tekstu z GoW - co by to zostalo odebrane jako swoisty zarcik.

Ja z kolei uwielbiam arcade'owki (a wprost kocham futuracery), w inne gry wyscigowe praktycznie w ogole nie gram. Jak wspominalem, MS bardzo mi spodobal, czego wyrazem byla ocena 8+ w PE w trzech groszach. Niemniej jednak hype zorganizowane wokol tej gry wydaje mi sie zdecydowanie przesadzone, bo jak wspomnialem, ludzie probuja przedstawiac ta gre jako osmy cud swiata, co jest IMO gruba przesada. Naprawde swietny racer, z miejsca wzbudzajacy na poczatku zachwyt, ale to nie jest prawdziwa kosa w nogi. Tym bardziej, ze sprawa olania wszystkiego innego, poza sama jazda, jest irytujaca - jak mozna bylo stworzyc tak swietna gre, a jednoczesnie tak dac ciala z dostepnymi mozliwosciami zabawy ta gra? I wtf, gdzie do cholery sa replaye - ktore przy takich akcjach, jakie maja miejsce na torze, powinny wrecz byc obowiazkowe?

Nota bene: od tygodnia nie mam juz kilku gierek na PS3, w tym MS. Przyznam jednak szczerze, ze znacznie bardziej tesknie za Ridge Racer 7, niz MotorStormem - ja ta gra sie juz nabawilem.
YETI
IGN UK ocenił MS na 9.0

7.5 Presentation
Aside from the basic one-player run and online modes there’s little else to explore, although the ticket system introduces the different elements of the game well.

9.0 Graphics
Whether you’re gawping at the superbly-realised tracks or drooling over the insane detail of the cars, MotorStorm’s sharp visuals will make your jaw hit the floor.

9.0 Sound
The ‘live’ versions of rock classics that pound away in the background match the action perfectly, while the guttural grunt of your mud-buster is suitably meaty.

8.5 Gameplay
This is off-roading at its most visceral, a high-octane racing epic that really does push your driving skills to the limit. The AI can be a bit much sometimes, though.

8.0 Lasting Appeal
Grabbing gold in all 21 tickets will take some doing, then there’s the brilliantly simple but infinitely enjoyable online mode to get stuck into. No split-screen is disappointing.

9.0 Outstanding OVERALL

http://ps3.ign.com/articles/771/771780p1.html
GMB
GDC 07 Multiplayer and Community Interview HD.

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game

Dobra jakość filmiku.
SpideyPL
Gra świetna to muszę przyznać, ale reklama gry i tekst jaki wyczytałem dziś w neoplus jest zabójczy.
Ciekawe kto tam pracuje w marketingu Sony?
Zacytuję:
"Doświadcz brutalnego, terenowego wyścigu, w którym poprowadzisz wszystkie możliwe pojazdy, poczynając od motorów terenowych, a kończąc na wielkich ciężarówkach, słuchając przy tym Queens Of The Stone Age, Primal Scream czy Nirvany. Ścigaj się przez dziewiczą dzicz Arizony, niszcząc teren w ten sposób, by żadne okrążenie nie wyglądało tak samo!"
Czy tylko mi się wydaje, że jakoś dziwnie to brzmi?!

EDIT: Neoplus oceniło MS na 9/10, nieźle.
AbraHAM
bylem na pokazie gry w dublinie , hmm nie wiem czy to stare demo mieli czy jak , ale textury otoczenia samochodu i wogole tragedia , no moze nie tragedia ale ta gra wcale nie wyglada tak strasznie nextgenowo , no niewiem albo ja mam wade wzroku albo te monitory za jaskrawe byly confused.gif
Pablo el
CYTAT(AbraHAM @ 16 03 2007, 10:59) *
bylem na pokazie gry w dublinie , hmm nie wiem czy to stare demo mieli czy jak , ale textury otoczenia samochodu i wogole tragedia , no moze nie tragedia ale ta gra wcale nie wyglada tak strasznie nextgenowo , no niewiem albo ja mam wade wzroku albo te monitory za jaskrawe byly confused.gif

Trasa z dema pozwala na smigania motocyklem i truckiem, zaraz za startem jest jump i headpin a potem dluga prosta (kilka skokow)... no ale w pelnej wersji nie wyglada jakos znacznie lepiej. To chyba na
jbiedniejsza trasa w Motorstormie tak BTW.

No i troche przesadzasz z ta tragedia - po prostu gra wyglada duzo gorzej niz na renderze a filmiki w sieci maja za slaba jakosc zeby to zobaczyc. No i stad rozczarowanie - staralem sie was jakos na to przygotowac wink.gif
AbraHAM
No pisze ze znowu nie taka tragedia tongue.gif , jak dla mnie ta gra pokazuje jak ciezko pisac na PS3 , autorzy majac niewiele czsu musieli stworzyc super grafe , nie poswiecajac praktycznie nic czasu na dopieszczenie roznorakich trybow gry confused.gif , zreszta grafa jak juz pisalem nie zachwyca ( to nie jest to cos jak w GOW na X360) , hmm trawa to bitmapy niby , bryly skal to cos jak na sredniego pc a przy tym ostrosc textur to PS2 , no modele autek fajne fizyka tez daje rade , ale tak to ta gra jest no nie wiem jak to okreslic , fajnie jakby jeszcze te trasy nie byly takie ciasne , mazylo mi sie smigac po wielkim otwartym terenie pelnym blotnistych plapek i wogole miod na patyku mi sie snil tongue.gif , ehh oczekiwania przerosly rzeczywistosc , zreszta jak zawsze...
VascoDa
to wada wzroku. luzik. teraz daje sie to leczyc laserowo wink.gif
Minishcap
ale abraham ma racje to demo motorstorma jest biedne nie ma nic do wersji finalnej tej gry wink.gif
VascoDa
marudzenie snuje sie po topiku, a tymczasem Evolution dalej pracuje:
http://ps3.qj.net/Push-It-Evolution-speaks...pg/49/aid/86335
GMB
AbraHAM to dosyć dziwne co piszesz i faktycznie możesz mieć wade wzroku. Przeczytałem recke w PE, potem w Neo+ i wszędzie piszą że gra ma niesamowitą grafe i że niewiele jej brakuje do rendera. Może faktycznie powinieneś zgłosić się do okulisty.
Ural
Do rendera tak znowu daleko nie jest. Oczywiście, gra nie wygląda jak niesławny render, ale prezentuje się naprawdę świetnie - niemniej głównie z widu znad maski - wtedy właśnie do tego rendera jest na wyciągnięcie palca. Bo już z kamery zza samochodu nie widać wszystkich graficznych smaczków.

Najgorsze jest to, że ludzie pisali, jak to mało dobrych tytułów na start z PS3 będzie, a ja mam problem nadmiaru - no ale to już tylko taka moja mała dygresja...
Alibaba
CYTAT(ural @ 16 03 2007, 21:21) *
Do rendera tak znowu daleko nie jest.

Do renderera zawsze będzie daleko. Człowiek to zwierzątko nie potrafiące być obiektywne, i nie potrafiące wyciąć doskonałej reżyserii, montażu i scenariusza z tego co ogląda. Tak wiec porównanie trailera do gameplayu często nie jest możliwe. Swoją drogą uważam, że tachniczna różnica w motorstormie miedzy trailerem a grą to wyłącznie troszkę niższa rozdziałka tekstur, brak AA i troszkę mniej efektowne błoto. Ale mimo tego nie odbiera sie tego jak renderer, ale głównie z uwagi na reżyserie, a nie jakąś przepaść jakościową. Zreszta tak samo bedzie z killzone. Spróbujcie oddzielnie ocenić każdy z elementów tamtego trailera a wyjdzie wam ze jest to do osiagniecia. Modele postaci nie sa wcale lepsze od tych w GoW. To samo otoczenie. Animacja postaci jest bardziej zależna od umiejętnosci animatora niż od sprzętu i bariera technologiczna nie ma tu znaczenia. Efekty wybuchów, dymów i tym podobnych efektów wlasciwie juz w tej jakości w różnych grach spotykałem. Fizyka, co pokazuje przyklad motorstorm jest spokojnie do osiągnięcia. Niewiadoma pozostaje AI i klimat tamtego trailera. I niestety w tym miejscu wszyscy przeżyja rozczarowanie, bo w czasie normalnej gry nie można zaoferowac jednoczesnie doskonalego timeingu i reżyserii. Albo dostajemy film, albo pozwalająca na większa lub mniejsza swobodę grę. Ale nigdy, i jedno, i drugie.
Emet
Powiedzmy.. wink.gif O ile przy Motorstormie po części się z tobą zgodzę o tyle w KZ juz nie do końca. Pomijając sprawę animaci z rendera (częściowo zastąpiona będzie pewnie skryptami, chyba ze wykorzystają ten system animacji postaci z nowego Havoka) to modele postaci są DAAAALEEEKO do przodu względem tych w GoW i względem jakich koliwek postaci z jakiel kolwiek gry. Nie pod względem design'u ale pod tym ile mają polygonów, jaki mają tekstury itp, itd. Z pewnej odległości mogą się prezentować mniej efektownie niż te z GoW bo nei widać szczegółów które tam są, a w GoW nie ma. Ale dzięki temu, że w grze nie oglądamy zazwyczaj postaci z odległości kilku cm lub mm to ogólny efekt (podczas gry) jest do osiągnięcia (mam na myśli KZ render -> KZ real-time).
Ps.Sorry za lekki OT wink.gif
Alibaba
Polygonów wcale nie mają aż tak dużo. Poprostu używaja normal map. Tak samo zreszta jak GoW i nowy MGS.
Minishcap
abraham nie ma wady wzroku gralem w to demo motorstorma i moje spostrzezenia byly podobne ale to demo nie ma nic wspolnego z wersja finalna tej gry wiec o co wam chodzi wink.gif
Emet
CYTAT(Alibaba @ 17 03 2007, 14:58) *
Polygonów wcale nie mają aż tak dużo. Poprostu używaja normal map. Tak samo zreszta jak GoW i nowy MGS.

No właśnie w tym rzecz że mają DUŻO polygonów. Na tym polega różnica między renderami a real-timem. W renderze są modele hi-poly które składają sie z kilkanaście lub kilkadziesiąt razy większej ilości polygonów niż model low-poly używany do real-time. Mam (lub miałem) na kompie screeny z Unreal Engine gdzie były porównane modele hi-poly i low-poly (były to akurat modele z GoW'a). Mam nawet na kompie stosowny programik z kilkoma modelami z Far Cry.
Kończe OT wink.gif
Memory
DLC Confirmed for Motorstorm (including Time Trial Mode / IR / Ghosts)
http://threespeech.com/blog/?p=349#more-349
Gawlick
Jako ze dzisiaj stałem się szcześliwym posiadaczem TRÓJKI wraz z MSem i Resisem napisze krótko co myśle o Motorstormie. W sumie to mam zaliczone 3 pierwsze tickety tylko, ale gra już pierdzielneła mnie w łeb łopatą i omało co nie zakopała gdzieś w lesie. Wielokrotnie złapałem się na tym że nie scigałem się normalnie, tylko demolowałem rożne rzeczy, tak żeby był szpas jak największy. Nie mam jeszcze wszystkich pojazdów, ale nawet na samym początku ilość daje radę. Każdy wechikuł to zupełnie inny styl rozgrywki i to jest prawdziwą mocą. Osobiście jak narazie najlepiej jaza mi sie rajdówkami (jest tam nawet jedna ala Lancia Delta hehe ), bo świetie mozna driftować przy pomocy turbo. Co do tras to jak narazie widziałem tylko 4 ale przejeżdzałem je w tylu rożnych wariantach ze tylko poczatek i koniec to ta sama droga była. Kolejnym plusikiem jest scieżka dzwiękowa. Nie ma jak wbić motocykliste w skałe, kiedy leci Slam Penduluma w tle hehe. Jak narazie denerwuje mnie tylko troszke lołding podczas wybierania fur, ale kto wie mozę cos się jeszcze znajdzie wink.gif
Pablo el
musze ciebie rozczarowac Gawlick - nowych furek nie ma. Znaczy sie sa ale roznica sie tylko wygladem confused.gif

Najlepsze jednak jest to

CYTAT
MotorStorm
Any PS3 owner playing MotorStorm online will receive Time Trial Mode automatically – you won’t even need to download this one from the PLAYSTATION Store. Take any vehicle out on the track of your choice and go hell for leather to lay down the quickest lap time. You can race against ghost vehicles of your previous efforts, other players’ times and the best attempts from the MotorStorm development team – and then upload your best times to the global online rankings. In addition, more tracks, vehicles and game modes will be available later in the month, and thereafter on a regular basis.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Znaczy sie szansa jest na nowe autka, trasy itp. Juz sobie wyobrazam trase w egipcie z piramidami - sfinks te sprawy biggrin.gif
GMB
Żeby grać online musze mieć ukończone jakieś wyścigi. Bo łacze się z serwaerami i jak wchodze dalej to mi pisze not yet played i nie moge się dołączyć do wyścigu. Zaznaczam że nie grałem jeszcze na singlu.
Goldi69-PL-
Gralem wlasnie w demo MS i ta gra zalatuje mega balasem, nie wiem czy w fullu cos poprawili ale jak to jest gra ktora miala byc najladniej prezentujaca sie gra ever to sorki, bo nie jedna pozycja z x360 ja zjada na sniadanie, jedyny duzy + to to ze samochody jadace 500m przed toba nadal dobrze widac, a co do modelu jazdy to wogole lipa na maxa samochody plywaja jak w Sega Rally co mi nie pasuje.
Trzcina
A ja gram w MS (pelna wersje) u siebie i jestem calkowicie odmiennego zdania. Jedyna pozcyja na X360 jaka mi sie bardziej podowala do GoW. A model jazdy mi bardzo pasuje, bo zamiast zastanawiac sie czu tuningowac tlumik czy spoilery, moge wpasc na trase gdzie nawet mojej aktualnej predkosci nie widac ;]

Oczywiscie kazdemu pasuje co innego... smile.gif
GMB
Mnie ta gra zabiła! Totalny odlot! Wygląda naprawde genialnie a tryb online zdejmuje kapcie z nóg i wyrzuca przez okno!
Pablo el
CYTAT(GMB @ 23 03 2007, 04:41) *
Żeby grać online musze mieć ukończone jakieś wyścigi. Bo łacze się z serwaerami i jak wchodze dalej to mi pisze not yet played i nie moge się dołączyć do wyścigu. Zaznaczam że nie grałem jeszcze na singlu.

czekasz po prostu w kolejce az dojada zeby zaczac nowy wyscig - cierpliwosci. Loadingingi online sa niesamowicie irytujace i uruchomienie jednego przejazdu zajmuje minimum minute.

@Goldi69-PL- zagraj w pelna wersje a potem sie wypowiedz. Trasa z dema jest biedna jak nie wiem co i wogule nie pokazuje sily Motorstorma. Najgorsza trasa w grze "by miles" IMO.
YETI
A wiec od wczoraj mecze MS, ostatni raz z takimi wypiekami na twarzy grałem w Gears of War. Co mnie dosc mocna zaskoczyło to fakt ze gra jest trudna. Sadziłem ze to bedzie taka lajtowa przejazdzka jak w Burnoucie...okrutnie sie myliłem biggrin.gif (obecnie mam 6 pierwszy biletow zaliczonych na 100%). Aby cos osiągnec w tej grze po pierwsze trzeba DOKłąDNIE poznac trasy. Wszelkiego rodzaju wzniesienia, pagurki, skrotky itp. jest tego pełno, trasy sa naprawde zdraaadliwe. Boost to truga sprawa, trzeba go uzywac "z głową" bo trzymacie ciagle X do niczego dobrego nie prowadzi. Tras jest tylko 8, ale sa naprawde fachowo pomyslane. Jest sporo skrotow, dzis jechałem chyba z 6 raz na tej samej trasie i w pewnym momencie złapałem sie na tym ze mimo juz tylu okrezene, dopierow pierwszy raz jade w tej czesci kaniona smile.gif
Muzyka daje rade, w koncu kawałki sa licencjonowane. Slipknot czy Nirvana, chyba dalszy komentarz jest zbedny biggrin.gif (jezeli komus nie pasuje jakis kawałek moze go całkowicie wyłączyc w opcjach)
Grafika a raczej...GRAFIKA ohmy.gif czasami az człowiek kreci glowa z niedowiezania, widoki sa cuuudowne. Najlepiej oddac komus pada i podziwiac co sie dzieje na ekranie TV (kaniony w oddddali zwala z nog swoim wykonaniem!). Dodatkow blotko, ktore bryzga w wszystkie strony, podcza 3 okrazenia kolejny sa fachowe biggrin.gif (slady nie znikaja!)
Jest kilka elementow do ktorych mozna sie przyczepic, zwłaszcza jezeli staniemy i podjedziemy do jakiegos głazu (widac tu i owdzie słabe tekstur). Tak poza tym to w pełnie sie zgadzam z ocena w PSX i N+ dotyczacej grafiki, mocna 9.
Jedynie trasa ktora jest dostepna na PS Store (zapomnaiłę nazyw, ale chyba cos na R..wink.gif ) jakos dosc znacznie odstaej od pozostałych, nie wiem czym to jest spowodowane (Pablo dokładnie o tym pisał w swoim poprzednum poscie)
Ale to co zrobiło na mnie najwieksze wrazenie to fakt jak to sie wszytsko RUSZA! Jedziemy sobie w srodku kanionu, obok nas kilka pojazdów, po prawej i lewej połka skalna na niej jacys motocyklismy itp. I teraz wyobraźcie sobie cos takiego, po prawej doszło do jakies kraksy, widac tylko jak jakies buggy rozsypuje sie na drobne czesci, na srodu walczymy ostro z przeciwnikami(przepychanki z jakims wozem strazakim wink.gif ), ktos tam wypad z trasy i uderzył w jakis wielki głaz. Po lewo na półce skalnej nad nami mamy grupe motocyklistow, ktorzy spadaja 2 metry przed naszym pojazdem przy tym pieknie sie rozplatujac. I to wszytsko dzieje sie w przeciagu 3-4 sekund. Człowiek po czym takim tylko jest w stanie wydusic z siebie...ekh widziałes to, albo łaaaa smile.gif
Dodatko takie doznania poteguje kamera z nad maski, cos wpaniałego (ale to juz opisywał HIV w swojej recenzji)

CYTAT(Trzcina @ 23 03 2007, 14:50) *
A ja gram w MS (pelna wersje) u siebie i jestem calkowicie odmiennego zdania. Jedyna pozcyja na X360 jaka mi sie bardziej podowala do GoW.

Mam takie same zdanie, obecnie jedyna gra na n-g ktora prezentuje sie lepiej od MS to własnie Gersy.

PS. Sorry za wszelkie błedy ktory jest ich pewnie od groma, ale pisałem to szybko, zerkajac kontem oka jak brat gra w MS ^^
Temper-Tantrum
Ta gra nie jest zla ...
Emiel
Moje pytanie brzmi czy Motorstorm można zainstalować, jak niektóre gierki na dysku? Bo mam wrażenie po demku, że loadingi mogą przyprawić o frustrację?
Kali
Loadingi to masakra. Zreszta ten problem mozna zauwazyc przy wiekszosci gier na PS3. Musza cos tutaj zoptymalizowac, bo generalnie przy 90% gier mozna miec wlasnie zastrzezenia do tak glupiej sprawy.
jasiumaster
CYTAT(Kali @ 23 03 2007, 23:32) *
Loadingi to masakra. Zreszta ten problem mozna zauwazyc przy wiekszosci gier na PS3. Musza cos tutaj zoptymalizowac, bo generalnie przy 90% gier mozna miec wlasnie zastrzezenia do tak glupiej sprawy.

A jak jest w przypadku z X360 i czym spowodowane są tak długie loadingi w PS3??
Temper-Tantrum
Strasznie frustrujaca gra . Spodziewalem sie wyscigowego twisted metal .Moim zdaniem autorzy chcieli stworzyc cos w stylu wipeout 2097 - za(pipi)iscie trudna perfekcyjna w wykonaniu gre , od ktorej nie mozna sie oderwac . Wyszlo nie wiadomo co ... Po temacie spodziewalem sie rozwalki w tylu flat out 2 . Gra mnie denerwuje - pojazd rozwala sie o byle wertep , dziwnie sie steruje ... Pady do ps3 sa kiepskie . W pad od xboxa mozna bylo przy(pipi)ic z calej sily piescia i co najwyzej sie pokaleczyc . Pad do ps3 skrzypi jak sie go sciska ... Szkoda mi pada w sumie , moze jutro sprobuje ...
Pablo el
wiecie co? Mozna grac miedzy kontynentami bez problemu rolleyes.gif  Buddy jest niesamowitym narzedziem - buddy w konsoli = buddy w grze hyh.gif
Trzcina
Przez pierwsze 2 godziny kazdy tak mysli. Wystarczy opanowac pojazdy, poznac troche trasy i wtedy rozbija sie tlyko raz na okreznie a nie 3 razy na minute smile.gif

A pad sie spisuje swietnie O_O
drako
A jak ma sie sprawa z lagami????
GMB
CYTAT(drako @ 24 03 2007, 06:05) *
A jak ma sie sprawa z lagami????

Nie uświadczyłem takowych. (Neo 1MB)
Trzcina
Ja dodam tylko ze widok ze 'srodka' plus sterowanie poprzez motion sensor to combo ktorego sie nie zapomina biggrin.gif Takiej radochy z jezdzenia smaochodem daaawno nie mialem ;]

Co wiecej, moja dziewczyna ktora pierwszy raz grala w jakies wyscigi, bo defaultowo NIE LUBI niczego innego niz jrpg i singstary, przejchala 8 wyscigow, wszystkie na motion sensor i szlo jej 3 razy lepiej niz na galce... Cholera szlo jej lepiej niz mi ;P

Motion sensor to bardzo przyjemna sprawa i bez znaczeia jest to ze nie sie grac na tym 'profesjonalnie' liczy sie fun ;D
mczaper
Mam motorstorma demko i stwierdzam ze kamerka z maski jest mistrzowska biggrin.gif Zreszta cala gra daje kupe frajdy nawet w wersji demo tongue.gif Mam nadzieje ze full upoluje juz w nastepnym tygodniu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.