Temper-Tantrum
24 03 2007, 15:48
gry na ps3 naprawde wciagaja . Na x ostatnia gra ktora mnie wciagnela do gow .
Ta gra juz mi sie tez podoba . Mam nadzieje , ze ps3 sie rozbuja
Jak ma się sprawa z oświetleniem w nocnych wyścigach?
Trzcina
24 03 2007, 21:00
Swiatel brak. Ale to nie jest z powodu ograniczen sprzetowych. Trasa jest SLICZNIE oswiecona swiatlem ksiezycowym i w niekorych jej momentach widac wszystko bardzo dobrze, a gdzie indziej widac gorzej... Aczkolwiek z checia obadalbym to ze swiatlami... Tak czy siak, nie przeszkadza to jakos specjalnie. Ciemna trasa mocno utrudnia rozgrywke.
MaxVarEmreis
24 03 2007, 21:04
Z tego co zauwazyłem, jak narazie sa 3 servery do gry. 2 US i jeden Australia. Czy planuja uruchomienie jakiegos w Europie ??
CYTAT(MaxVarEmreis @ 24 03 2007, 21:04)

Z tego co zauwazyłem, jak narazie sa 3 servery do gry. 2 US i jeden Australia. Czy planuja uruchomienie jakiegos w Europie ??
U mnie jest Australia i EU. Na tym drugim jest podzielone na English Speaking, Italian, German itp. itd. (Polski brak).
Duzo ludzi gra?
Jest jakis ranking?
Jak ogolne wrazenia? (Oczywiscie chodzi o online)
Trzcina
24 03 2007, 21:17
Btw, Sidewinder Clutch to najtrudniejsza trasa w calej grze... Ogrom skrotow i mozliwosci przejazdu PRZERAZA!!! KAzdy samochod ma inna trase, optymalna dla siebie... Na innych trasach jest podobnie, ale na tej widac to najbardziej

Od 4 godzin gramy z bratem na zmiane i nie mozemy sie oderwac ;] Z czego od 2 godzin na sidewinder ;P Bo to jedyne trasy ktorych wczesniej nie zrobilismy

Aktualnie meczymy rally car... i jest CIEZKO ale ten rodzaj furki jest po prostu MEGAZAJEFAJNY
Ja obecnie mam 7 biletow zaliczonych na 100% (kazdy wyscig 1 miejsce) i juz zaczynaja sie schody. Trzeba nieźle sie napocic aby dojechac do mety jako pierwszy (a co bedzie później ?)
PS. Jeźdze tylko i wyłącznie z kamera z nad maski, po pierwsze znacznie lepszy speed a po drugie to wszytsko prezentuje i rusza sie mega za(pipi)iscie ^^
CYTAT(YETI @ 24 03 2007, 21:14)

Duzo ludzi gra?
Jest jakis ranking?
Jak ogolne wrazenia? (Oczywiscie chodzi o online)
Sporo ludzi gra. Dwa pokoje angielskie często zapełnione 256/256 graczy.
Ranking jest. Są rangi i ogólne informacje o kierowcach (ulubiony typ pojazdów itp.)
Jest też fajny bajer Buddies gdzie widzimy obecnie grających w Motor Storm kumpli z listy Friends.
Wrażenia powalające!!! Jak na trasie śmiga 12 szaleńców w tym kumple (pozdro Ural

) i jest totalna rozpierducha. Opisze tylko jeden z wielu motywów jaki mi się przydarzył. Jade sobie dosyć płytkim kanionem i nagle jakiś koleś przed headset coś tam krzyczy. Widze niepokojący cień przedemną ale auta nie ma. Chwile później facio spada centralnie przed moją fure a nad nami sekunde później przeskakuje inny zawodnik. MOC!!!
maUpEck
24 03 2007, 23:07
uhm...ze tak pozwole sobie zapytac.. a w ktorym pokoju na serwerze EU najczesciej kompanow z kraju nad wisla mozna spotkac ?
Pytanie:
Wlasnie sciagnalem demo Motorsport. Jak sie ma do niego pelna gra ?
Jakies zmiany w grafice ? Fizyce ?
Bo ogolnie przyznam ze milo sie jezdzi.
VascoDa
25 03 2007, 22:56
kupilem dzisiaj MS w Mediamarkt.
Porownalem wydanie JAP i EU. Europa to ubogi kontynent

Ksiazeczka jak z odpadow sklecona black&white..3 zdania na krzyz.
JAP ma full color ksiazeczke z masa informacji..o trasach..charakterystyki pojazdow itd..
Za to zawwartos Bluraya juz byla odmiennej jakosci.
Masa poprawek wzgledem wersji JAP

Dopracowane cienie, lepsze tekstury, dynamika po korekcjach, swiatlo..wiele drobiazgow. Naprawde milo to bylo ogladac.
No i oczywiscie ONLINE.
Przejde do konkretow:
Gdzie i kiedy panowie?
CYTAT(mrynk @ 25 03 2007, 00:47)

Pytanie:
Wlasnie sciagnalem demo Motorsport. Jak sie ma do niego pelna gra ?
Jakies zmiany w grafice ? Fizyce ?
Bo ogolnie przyznam ze milo sie jezdzi.
Jak juz pisalo kilka osob, ta trasa zawarta w demie wyglada słabo jezeli porownasz ja do reszty. Z czego to wynika trudno powiedziec, ale tak własnie jest. Inwestuj w ta gre bo to obecnie najładniejsze wyscigi na PS3 (i nie tylko)
Obecnie ładniejsza gra od MS?...only Gears of War.
CYTAT(GMB @ 24 03 2007, 23:00)

Wrażenia powalające!!! Jak na trasie śmiga 12 szaleńców w tym kumple (pozdro Ural

) i jest totalna rozpierducha. Opisze tylko jeden z wielu motywów jaki mi się przydarzył. Jade sobie dosyć płytkim kanionem i nagle jakiś koleś przed headset coś tam krzyczy. Widze niepokojący cień przedemną ale auta nie ma. Chwile później facio spada centralnie przed moją fure a nad nami sekunde później przeskakuje inny zawodnik. MOC!!!
0_o
Dzis prawdopodobnie wpadne wieczorkiem (tylko musze zadzwoinic do dostawcy netu i podac MAC PS3)
HeHe! Wiecie co? Grając w tą gre odnosze wrażenie że wraz z postępem ugrywamy nową grafike hehe. Ta gra ma tyle smaczków wizualnych że momentami patrze się zupełnie gdzie indziej niż trasa prowadzi. Np. światło przebijące się przez mostek ze zbijanych desek do tego przenikające przez kurz. Błoto to już wogóle ryje beret. Pomyśleć że to jedna ze startowych gier na PS3.

BTW. Czemu na trasie nie zawsze startuje 16 zawodników? Jak są wyścigi ciężarówek to 9 się ściga z tego co pamiętam. Why?
mczaper
26 03 2007, 20:04
CYTAT(GMB @ 26 03 2007, 19:56)

BTW. Czemu na trasie nie zawsze startuje 16 zawodników? Jak są wyścigi ciężarówek to 9 się ściga z tego co pamiętam. Why?
Ograniczenia sprzetowe

a tak swoja droga to 16 ciezarowke w porownaniu do 16 motorow czy kladow to drobna roznica, wiec nie wiem gdzie bys sie zmiescil tymi kolosami przy takiej liczbie graczy
CYTAT(GMB @ 26 03 2007, 19:56)

HeHe! Wiecie co? Grając w tą gre odnosze wrażenie że wraz z postępem ugrywamy nową grafike hehe. Ta gra ma tyle smaczków wizualnych że momentami patrze się zupełnie gdzie indziej niż trasa prowadzi. Np. światło przebijące się przez mostek ze zbijanych desek do tego przenikające przez kurz. Błoto to już wogóle ryje beret. Pomyśleć że to jedna ze startowych gier na PS3.

Dokładnie, czym dłuzej grasz tak gra wydaje sie jeszcze bardziej lepsza graficznie, efektowniejsza

Własnie skonczyłem około 3h sesje z MS, człowiek juz tyle ma godzin za soba a nadal nie moze sie na dziwic jak to wszytsko wyglada/rusza sie.
Dodatko to za(pipi)iste kraksy, Burnout moze sie schowac

Dzis miałem fajna akcje, jade sobie moim zółtym buggie, patrze po lewo na półce skalnej dwa samochody ostro sie przepychaja. Za chwile laduja kilka metrow przed moim pojazdem pieknie sie roztrzaskujac, na dodatek w to wszytsko wpada dwoch motocyklitow

(dodatko jeden z nich przed chwila cos mi tam pokazywał ;P ) Pieknie to omijam, ale pacjentowi ktory jechał za mna to sie nie udało

. Gosc robi dwa salta w powietrzu i laduje kilka metrown przed moim buggy

. M A S A K R A ze sie tak wyraze!
Kocham tą gre, EVOLUTION STUDIO to geniusze
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
Ja osobiscie jestem tym tytułem oczarowany!!!
Nie wiem jak wy ale ja jeźdze tylko i wyłącznie z kameta z nad maski, tylko ona oddaja piekna tej gry.
OsciBosci
26 03 2007, 21:31
A moze ktos opisac wrazenia jezeli takie miał, kiedy to jechal, a nagle z gorny tuz przed niego spadla ciezarowka. Jak to wyglada?? Bo powiem szczerze ze najbardziej podobaja mi sie w tej grze ciezarowki i ich moc.
Pablo el
26 03 2007, 21:39
CYTAT(OsciBosci @ 26 03 2007, 15:31)

A moze ktos opisac wrazenia jezeli takie miał, kiedy to jechal, a nagle z gorny tuz przed niego spadla ciezarowka. Jak to wyglada?? Bo powiem szczerze ze najbardziej podobaja mi sie w tej grze ciezarowki i ich moc.
Opisac? Jade sobie, jade motocyklem a tu widze cien. Potem bum i respawn

Ciezarowka wlaczyla tylko wycieraczki
Fajna zabawa jest tez z Racing Truck i Mudd Plugger - mozna przejechac po rally car czy buggy
basbot11
26 03 2007, 21:40
OsciBosci na gametrailers.com masz niezłą videorecenzje i mase innych zajawek z motorstorma, kilku minutowe video oddaje 1000 słów.
OsciBosci
26 03 2007, 22:04
CYTAT(basbot11 @ 26 03 2007, 22:40)

OsciBosci na gametrailers.com masz niezłą videorecenzje i mase innych zajawek z motorstorma, kilku minutowe video oddaje 1000 słów.
Ogladalem juz, chcialem poprostu wiedziec czy robi wrazenie?? A np. dwie ciezarowki ktore chwile temu walczyly o pozycje...?? O albo dwie ciezaroki jada z dwoch stron i nagle zgniataja, jest to mozliwe??
Pablo el
27 03 2007, 13:35
CYTAT(OsciBosci @ 26 03 2007, 16:04)

O albo dwie ciezaroki jada z dwoch stron i nagle zgniataja, jest to mozliwe??
to nie jest mozliwe - cos takiego jest na porzadku dziennym
Co prawda do poziomu rozwalki z Full Auto 2 troche brakuje ale nie jest zle
OsciBosci
27 03 2007, 16:25
Powiem szczerze ze wolalbym zeby zniszczenoia byla na wzor tych z Destruction Derby, tzn. ze samochody rozpadaja sie stopniowo az wreszcie zniszczy sie tak ze koniec wyscigu. Albo ze ciezarowka spadnie to tez koniec wyscigu dla danego pojazdu.
Trzcina
27 03 2007, 16:28
Tak wlasnie jest... Uderzysz lekko odpada ci maska przednia albo tylna. Z boku? Odpadaja drzwi... itd itp...
OsciBosci
27 03 2007, 17:12
CYTAT(Trzcina @ 27 03 2007, 17:28)

Tak wlasnie jest... Uderzysz lekko odpada ci maska przednia albo tylna. Z boku? Odpadaja drzwi... itd itp...
Ale chodzi mi oto ze jak sie rozwalisz to Game Over, anie jak Burnoucie, pojazd wraca na trase "jak nowy"...
Gawlick
27 03 2007, 17:15
Hehe, w taki sposób to dłuuugo trzeba by było grac żeby skończyć wyścig, szczególnie w poźniejszych ticketach, gdzie i bez tego jest trudno
CYTAT(OsciBosci @ 27 03 2007, 18:12)

Ale chodzi mi oto ze jak sie rozwalisz to Game Over, anie jak Burnoucie, pojazd wraca na trase "jak nowy"...
A co za problem? Po kazdej rozwalce dawaj restart - i po sprawie. Powodzenia.
adamcky
28 03 2007, 11:49
Heh. Dopiero odkrylem, ze mozna skrecac pojazdem wychylajac pada na boki;] Nie wiedzialem, ze MS korzysta z mozliwosci sixaxisa;] Czemu wczesniej nic o tym nie pisaliscie? ;] Juz dawno pokazywalbym znajomym dodatkowe mozliwosci konsoli;]
Calkiem przyjemnie sie tak gra.Dwa wyscigi dla przyzwyczajenia i juz czujesz, ze SIXAXIS to przedluzenie Twojego ciala;]
basbot11
28 03 2007, 12:54
adamcky nie gadaj że majac ps3 i gry na nią nie sprawdziłeś czy sixaxis działa z nimi
CYTAT(Kali @ 28 03 2007, 02:52)

CYTAT(OsciBosci @ 27 03 2007, 18:12)

A co za problem? Po kazdej rozwalce dawaj restart - i po sprawie. Powodzenia.
LOL
MotorStorm new game modes coming soon!http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=64623Za jakis czas dostaniemy tez trasy. Mam nadzieje ze beda oferowały pełno skrotow, beda dosc długie i...tanie
Trzcina
28 03 2007, 19:43
Ktos wie kiedy ten stuff ma byc dostepny?
ziemia1
30 03 2007, 15:15
a ja zakupiłem swój egzemplarz (na tyle starczyło kasy) i czekam do 4 aby móc to gdzie użyć
dylemat
30 03 2007, 20:41
Gra jest fajna. Grywalność na niezłym poziomie. Tak samo jak fizyka. Niestety grafika nie ma co się równać do tej z GOW. Moja ocena 7.
Mastah27
30 03 2007, 22:50
Szkoda, że nie porównałeś grafiki do powiedzmy, hmm... Battle for the Middle-Earth 2 albo Viva Pinata, bo to w końcu te same gatunki gier

.
W Motostorma grałem jakieś pół godziny na standzie w MM i muszę powiedzieć, że ssą tekstury, antialiasing i krzaki w postaci obracających się bitmap (bez jaj, ja rozumiem, że mogą one występować w otwartym świecie Test Drive Unlimited, ale na jednej, ograniczonej trasie w MS?

). Cała reszta jest świetna i będzie to z pewnością jedna z pierwszych gier, w którą zagram na mojej PS3.
Trzcina
31 03 2007, 00:50
To chyba faktycznie ten truck daje taki efekt

Na moi TV aliasingu nie ma, a tekstury wcale nie zasysaja. wrecz przeciwnie, czasami specjalnie pauzuje gre i bawie sie galkami, zeby poogladac samochod i otoczenie z kazdej strony.

co do trawy, to faktycznie, nie tylko jest to dziadowska bitmapa, ale dodatkowo przenika przez samochody... szczegolnie dobrze widac to w kamerze 'z samochodu' gdzie mamy tylko maske i od czasu do czasu widac zielony krzaczek przenikajacy przez maske.
Nie zmienia to faktu ze to jedne z najladniejszych wyscigow jakie do tej pory wyszly i chyba najladniejsza obecnie gra na ps3.
Trzcina
31 03 2007, 13:18
Tenderaizer gdy trzeba jechac buggim, w 'ciemnej pogodzie' to NAJBARDZIEJ W(pipi)AJACA, NAJBARDIZEJ PO(pipi)ANA TRASA W CALEJ GRZE.
Nie ma GORSZYCH SAMOCHODOW NIZ TE (pipi)E BUGGIE, ktore nie maja ANI JEDNEGO PLUSA! Sa wolne, latwo sie niszcza, nawet motor moze je zepchnac, beznadziejne przyspieszenie i nawet nie maja zadnej ulubionej nawierzchni.
BUGGIE TO WIES NIE Z TEJ ZIEMI, nienawidze ich.
Huh dziś poszalałem troszkę.
Powiem co myślę o tym szpilu. Zaznaczam że gram na razie na 20 calowym (sic!) SD-ku a mimo to na niektórych trasach w odpowiednich porach dnia gra i tak wygląda obłędnie! Oczywiście zdażają się trasy i pory doby podczas których gra niczego specjalnego sobą nie reprezentuje. Mimo to widac oczywistą i wyraźną różnice przy przeskoku z PS2, co wydaje sie raczej normalne.
Sama gra jest dobra ale nie rewelacyjna. Na pewno nie jest to system seller ale jak na dobry start absolutnie wystarcza.
Po moich niesamowicie skomplikowanych kombinacjach podczas próby połączenia z internetem w końcu udało się i postanowałem poszpilac przez neta. i UWAGA UWAGA. Dla osób posiadających łącze nie większe niż 1MB- gra chodzi ultrapłynnie bez NAJMNIEJSZYCH lagów. Czułem się jakbym w singla grał (płynność). Fajna sprawa- plus dla SONY.
Gra w Multi jest zajefajna. Musze przyznać że nie często (a raczej prawie wcale) nie miałem okazji grać z żadne tytuły po sieci, więc dla mnie jest to coś nowego i cieszy jak cholera.
Wracam szpilać

wieczorkiem możemy sie na jakieś szpile ustawić.
ocelot007
31 03 2007, 15:30
Witam! Proponuje wszystkim, ktorzy maja Motorstorm aby sie umowic na gre online dzisiaj. Moj nick to ocelot007PL. Pozdrawiam
mastah:
Temat od ustawek - klik.
master_PL
31 03 2007, 16:34
CYTAT(Mastah27 @ 30 03 2007, 23:50)

CYTAT(dylemat @ 30 03 2007, 21:41)

Gra jest fajna. Grywalność na niezłym poziomie. Tak samo jak fizyka. Niestety grafika nie ma co się równać do tej z GOW. Moja ocena 7.
Szkoda, że nie porównałeś grafiki do powiedzmy, hmm... Battle for the Middle-Earth 2 albo Viva Pinata, bo to w końcu te same gatunki gier

.
W Motostorma grałem jakieś pół godziny na standzie w MM i muszę powiedzieć, że ssą tekstury, antialiasing i krzaki w postaci obracających się bitmap (bez jaj, ja rozumiem, że mogą one występować w otwartym świecie Test Drive Unlimited, ale na jednej, ograniczonej trasie w MS?

). Cała reszta jest świetna i będzie to z pewnością jedna z pierwszych gier, w którą zagram na mojej PS3.
Dokładnie..Textury są do BANI..A widownia jest poskładana z bitmap, jak na PS2..

<SZOK> !!!!
Racja, krzaki jak i publicznosc to porazka, ale nie zmienia to faktu ze to obecnie najładniejszy racer (zdanie min. polskich i zachodnich recenzentow)

Juz mam ponad połowe gry za soba i robi sie dosc trudno. Przeciwnicy sa strasznie uporczywi, spychaja, uderzaja z całej siły itp. Czyli jest...miło ^^
Goldi69-PL-
1 04 2007, 19:32
ta gra jak by wygladal tak jak demo przed odpaleniem to byla by super ladna, a tak to grafa na gora 7, i nie piszcie ze tylko GoW lepiej wyglada bo wiele gier lepiej wyglada
CYTAT(Goldi69-PL- @ 1 04 2007, 20:32)

ta gra jak by wygladal tak jak demo przed odpaleniem to byla by super ladna, a tak to grafa na gora 7, i nie piszcie ze tylko GoW lepiej wyglada bo wiele gier lepiej wyglada
Np? Która gra ma takie efekty oświetlenia (słońce przebijające się przez kurz itp.)? Albo, która gra ma tak dynamiczną i świetną fizyke?
Gdy wracałem do domu z Mtoro Stormem i PS3 spodziewałem się po tym co widziałem że gra będzie tylko ładna. Jednak to co zobaczyłem wcisnęło mnie w fotel!!! Zgadzam się w 100% z opinią PE i Neo+ że MS wygląda genialnie i jest bardzo blisko rendera.
OsciBosci
1 04 2007, 20:13
CYTAT(Goldi69-PL- @ 1 04 2007, 20:32)

No i co z tego skoro GoW jest nudny??
CYTAT
No i co z tego skoro GoW jest nudny??
No i co z tego ,ze jest nudny (Twoim zdaniem) jesli oni rozmawiaja o grafice ,wtracenie bez najmniejszego sensu.
Po drugie to ok Motorstorm wyglada dobrze i czy nie mozna skonczyc swojego stwierdzenia na tym ,czy naprawde trzeba odrazu sypac niepotrzebnymi porownaniami ?Nie rozumiem o co wam ludzie chodzi czy to wam daje jakas satysfakcje ,ze porownacie sobie jakas dobrze wygladajaca gre na PS3 z czyms na x360.
Pozatym to jest temat o MS nie o Gears czy czyms innym wiec rowniez przepraszam za offtop...
Goldi69-PL-
1 04 2007, 23:15
Widzialem najpierw demo na Sony Bravia (stand z PS3) wygladalo przecietnie, u siebie na Panasonicu 42pv60 tez wyglada lipnie, textury sa tak tragiczne ze glowa mala, do tego wszystko wyglada max nienaturalnie (np bloto) a co do fizyki (szczegolnie kolizje) to zupelnie nie masie czym zachwycac.
Nie wiem gdzie ma to byc (niby render) bo po za demem na poczatku to gra wyglada naprawde biednie.
Plusy to ze wsio widac po choryzont i ilosc przeciwnikow.
Co do lepiej wygladajacych gier o nawet nie trzeba na x360 szukac bo taki VF5 zjada MS na sniadanie pod wzgledem grafiki.
No skoro tak mowisz... U mnie gra wyglada swietnie

Ale nie chce mi sie prowadzic jalowej dyskusji nt grafiki ;] Oczywiscie render to to nie jest... Ale zeby na tekstrury narzekac? O_o
No coz, co glowa to opinia.
Goldi69-PL-
1 04 2007, 23:30
Zdaje sobie sprawe ze to 2 zupelnie inne gry, ale MS jest powszechnie uwazany za najladnejsza gre na PS3, a moim zdaniem nie jest.
Do tego w singlu mnie uspil po ok 10 wyscigach, jutro Online sprawdze jak sie smiga jak bedzie podobnie do multi to pewnie all... bedzie grane.
Pomine fakt, ze ta gra smierdzi balasem i jest w opor nudna (to moje wlasne odczucie, nie naleze do fanow wyscigow). Chcialem sie wypowiedziec na temat grafiki. Ta jest IMO mocno hiperbolizowana przez wielu milosnikow PS3, mistrzowo odwzorowana jest tekstura drog, skal czy jak to nazwac, + plus kilka efektow typu wspomniane promienie sloneczne itd. Fizyka jest tylko przecietna, (czym niby sie rozni od reszty gier tego typu?) a tekstury gapiow za bandami przypomniaja trybuny z pesa5 - koszmar. Graficznie gre oceniam na mocne 8 patrzac przez pryzmat tego co o tej grze mowiono. Do GOW'a nie ma podejscia zupelnie. Zwroccie jeszcze uwage na dosyc ubogi design wszedzie praktycznie to samo. Aha i pole widzenia niezle robi. Co do porownania do rendera to nie wiem jak to skomentowac... hmm... moze utkneliscie na filmiku poczatkowym
Nie ma to jak wycieczki posiadaczy X360 do działu PS3 i porównywanie ścigałki do GOW.
Ciekawe czy ktos z posiadaczy PS3 tez spedza czas na forum GoW i wypisuje tam podobne bzdury?
To nawet byłoby śmieszne, gdyb nie to, że ten topik zamienia się w śmietnik pełen dziecinnych wrzutek.
Czy rzeczywiście PS3 az tak zagraża Xowi ?
Hmm.. może uspokoją się jak wyjdzie Dirt na Xa

,
bo narazie nie ma na Xa nic na tak dobrym poziomie w temacie wyścigów offroad.. a tu już drugi rok konsoli leci hehe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.