Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
abradab75
X-owcy są jak Jehowi - nie chcesz a i tak Ci się wpier-doli do domu
GMB
VascoDa mam podobne odczucia. Wszędzie na forach w dziale PS3 znajdzie się kilku kolesi, ktorzy chcą uświadamiać wszystkim że gry czy sama konsola jest bee i fee. Może to zazdrość, albo strach że znowu jak Microsoft przegra wojne to bardzo szybko uśpi swoją konsole odcinając jej dopływ gier.

Wracając do Motor Storm'a to ja osobiście wole zdać się na opinie profesjonalistów (chociaż teraz już nie musze bo sam gram w MS) i dla mnie najbardziej wymierną oceną jest ta z PE i Neo+. A jak wiemy w obydwuch tych miesięcznikach redaktorzy rozpływali się nad grafiką i zgodnie twierdzą że jest bardzo blisko rendera.

CYTAT(abradab75 @ 2 04 2007, 08:11) *

Buhaha dobrze to ująleś.
Goldi69-PL-
no akurat mam obie konsole, w przeciwienstwie do wiekszosci tu komentujacych do tego dosc dobry TV, wiec mam skale porownawcz, nie bede tu rozkrecal kolejnej wojny PS3vsX360 ale na chwile obecna to Sony jest lata swietlne za M$, i nie tylko mowie o dostepnosci tytulow bo to oczywiste, ale nawet takie XBL porownujac do tego z PS3 to niebo a ziemia do tego PS Store ktory jest namiastka Marktplace.

Wiecej nie bede pisal, a posiadacze PS3 only niech sie ciesza Motorstormem, ja i tak kupilem PS3 z mysla o BlueRay'u a gry moze kiedys jak wyjdzie cos dobrego to tez sie zakupi.
GMB
CYTAT(Goldi69-PL- @ 2 04 2007, 08:26) *
no akurat mam obie konsole, w przeciwienstwie do wiekszosci tu komentujacych do tego dosc dobry TV, wiec mam skale porownawcz, nie bede tu rozkrecal kolejnej wojny PS3vsX360 ale na chwile obecna to Sony jest lata swietlne za M$, i nie tylko mowie o dostepnosci tytulow bo to oczywiste, ale nawet takie XBL porownujac do tego z PS3 to niebo a ziemia do tego PS Store ktory jest namiastka Marktplace.

Wiecej nie bede pisal, a posiadacze PS3 only niech sie ciesza Motorstormem, ja i tak kupilem PS3 z mysla o BlueRay'u a gry moze kiedys jak wyjdzie cos dobrego to tez sie zakupi.

No widzisz, akurat ja swego czasu mialem X0 do pogrania pożyczone na spory czas i też mam porównanie. Nie chce tego powtarzać w kółko ale gry startowe z PS3 zjadają te z X360 na śniadanko. Wogóle tutaj nie ma co nawet porównywać. Odnośnie online to się zgodze z Tobą, aczkolwiek jak na bezpłatną usługe ze strony Sony jest naprawde dobrze. Najbardziej cieszy że wraz z premierą PS3 otrzymalismy multitasking gdzie na X0 trzeba było troszke (bodajże 11 miesięcy) na to czekać. Nasuwa się tylko jedna myśl. Jeśli Sony zaczyna z tak wysokiego poziomu to o przyszłość PS3 nie ma się co martwić.

BTW. Podaj PSonline ID bo nie widze Cie w spisie posiadaczy PS3 a dodaje każdego z forum do listy friends.
VascoDa
Goldi. Nie pomogą ci nawet 4 konsole jeśli pozwalasz sobie na teksty w stylu "lata świetlne" i "niebo a ziemia" i nie pisz, że nie będziesz zaczynał wojny konsolowej jak rzucasz pod nogi zapalone zapałki, bo zaprzeczasz sam sobie.
Zarzuć egzaltacje, nie offtopuj i napisz coś o MS co może być ciekawe dla innych. Jeśli nie widzisz nic ciekawego, to milczenie nie zawadzi.
Nie było gdzieś ogólnego wątku do takich bzdur? Przepraszam za kolejny offtop. Więcej się nie odezwę.

Wracając do tematu... czy widzicie duze roznice w mocy maszyn z jednej kategorii? Np rozne motory? WIdze ze pewne maszyny pojawiaja sie dopiero po odblokowaniu. Czy sa szybsze, czy po prostu inne? Moze ktos po 4 levelu mi doradzic?

p.s. Goldi..zerknalem na twoj TV. Czy to jet Plazma 1024 x 768 ? Moze on ci skaluje jakoś brutalnie w dół grafę?
Słyszałem o plazmach dużo dobrego, ale jak obrazek 720p skaluje się w dół to może coś się popsuć..? hm.. to oczywiście spekulacje.
GMB
CYTAT(VascoDa @ 2 04 2007, 08:52) *
Wracając do tematu... czy widzicie duze roznice w mocy maszyn z jednej kategorii? Np rozne motory? WIdze ze pewne maszyny pojawiaja sie dopiero po odblokowaniu. Czy sa szybsze, czy po prostu inne? Moze ktos po 4 levelu mi doradzic?

Ciężko powiedzieć. Niby z postępem się może wydawać że nowe pojazdy są coraz lepsze ale już np. na online tego zupelnie nie widać. Najbardziej denerwuje mnie fakt że Big Rigs'y potrafią zapierniczać szybciej niż Buggy czy Mud Plugger'y.
VascoDa
Ciezar chyba robi swoje. Jak rozpedzisz... wink.gif Podłoże ma też spore znaczenie. W błocie przyspieszenie spada masakrycznie. Jak złapię kołem glebe to od razu lepiej. To wszystko w sumie decyduje o tym, ze nie szybkość bryki jest najważniejsza a umiejętności wykorzystania terenu i fizyki. Na tym polega prawdziwy nextgen gameplay i to mnie bardzo cieszy smile.gif
GMB
CYTAT(VascoDa @ 2 04 2007, 09:10) *
Ciezar chyba robi swoje. Jak rozpedzisz... wink.gif Podłoże ma też spore znaczenie. W błocie przyspieszenie spada masakrycznie. Jak złapię kołem glebe to od razu lepiej. To wszystko w sumie decyduje o tym, ze nie szybkość bryki jest najważniejsza a umiejętności wykorzystania terenu i fizyki. Na tym polega prawdziwy nextgen gameplay i to mnie bardzo cieszy smile.gif

Dokładnie! To własnie decyduje o mocy tego tytułu. Po pierwszych zajawkach tej gry obawiałem się że będzie to taki Wild Wild Racing na PS3. Ale to co ta gra potrafi zabija na miejscu!
dylemat
Żadnej fajnej fizyki w tej grze nie ma. Tylko ci co ją kupili wmówili to sobie aby zrekompensować jej braki. Pojazdy nienaturalnie się rozbijają, dziwnie rozlatują na kawałki. Kto to widział? To wymysł jakiegoś pijanego programisty. Ogólnie lipa.
Trzcina
Offtopicznie, kiedys jak przegladalem forum x360, goldi chwalil sie swoim TV'kiem, po czym ktos go uswiadomil ze on nie obsluguje 720p, tylko 480p O_o Nie sledzilem jak to sie skonczylo, ale tutaj moze tkwic przyczyna.

http://maximedia.pl/?c=telewizory_plazmowe...nic_th_42pv60eh

Wlasnie sprawdzilem... twoj tv nie obsluguje 720p natywnej (jest to duzo wyzsza rozdzialka niz twoj tv moze pociagnac), tylko skaluje gry do takiej rozdzialki. ZADNA gra w przypadku PS3 nei jest skalowana do gory, tylko w dol. Czemu? Nie wiem, nie obchodzi mnie to specjalnie moj tv obsluguje wszystko jak trzeba. Ale wartoby wykazac minium checi dowiedzenia sie dlaczego, co i jak.

Co do online, to jakos wczoraj gralismy przez 3 godziny, w 9, bez zadnych lagow (praktycznie caly czas) z pewnymi problemami jesli chodzi o headsety (niedlugo patch, moze cos sie zmieni na lepsze). Do tego CALKOWICIE ZA DARMO biggrin.gif

Nie wspomne o tym ze 20 GB w x360 pozala na sciagniecie 1/3 stuffu z marketplace (jak nie mniej), ja w tym momencie mam zajete 10 GB samymi downloadami z PS Store.
O reszcie 'zarzutow' nawet nie wspomne... przez grzecznosc.

Ogolnie to zakoncze ten offtop tu i teraz. Jezeli jeszcze raz ktos zacznie takie porownania, potem podjedzie do online i znow powie ze cos jest fee, to nei bedziemy juz rozmawiac tylko warnowac. Sa pewne granice dobrego smaku, ktorych kupno danej konsoli nie zmieni.

Wiec ostrzegam, niech kazdy kto nie ma nic ciekawego do powiedzenia, ma sie na bacznosci. smile.gif

Offtop konczy sie tu. Wlasciwie to odpowiedz na zaistniala sytuacje.

Vascoda, nowe pojazdy maja chyba taka sama predkosc, ale wydaje mi sie z wraz z kolejnymi ticketami na single zwieksza sie predkosc maksymalna pojazdow. I to dosc znacznie, odpal grizzliego na 1 tickecie, a potem na 4 ;] Wez ten samm rally car i zobaczysz ;P
YETI
CYTAT(abradab75 @ 2 04 2007, 08:11) *

spadłem z krzesła laugh.gif

CYTAT(GMB @ 2 04 2007, 09:38) *
No to jeśli w Motor Storm nie ma fizyki to w takim razie w Gears of War nie była ona nawt napisana przez developerów.

drugi raz spadłem z krzesła laugh.gif

CYTAT(GMB @ 2 04 2007, 09:38) *
BTW. Proponuje uspokoić tego kolesia bo przemawia przez niego totalny fanboy'izm i zazdrość.

1 fanboy tego forum jest ZA wink.gif

Jezeli chodzi o oprawe graficzna MS. Polecma recenzje w PSXE lub N+.
I tyle... smile.gif

CYTAT(Trzcina @ 2 04 2007, 09:46) *
Co do online, to jakos wczoraj gralismy przez 3 godziny, w 9, bez zadnych lagow (praktycznie caly czas) z pewnymi problemami jesli chodzi o headsety (niedlugo patch, moze cos sie zmieni na lepsze). Do tego CALKOWICIE ZA DARMO biggrin.gif

No fajnie było, tylko jakims dziwnym trafem zaraz na poczatku co drugiego wyscigu albo dostałem od kogos z łokcia, albo ktos mnie spychal z trasy.
;P hehe
Goldi69-PL-
Trzcina wtedy miale Plasme LG 480p (kupilem na oko, bo grala ok, i wsio wygladalo (pipi)) z czasem jak sie wkrecilem w HD (dzieki HDTV Polska z pomoca GMERU) zmienilem TV na najlepsza (stosunek jakosci do ceny) Plasme jaka jest na rynku (www.hdtv.com.pl <--poczytaj).

Zreszta moze faktycznie kazdy z Was ma Sharpy XD1 lub Samsungi serii F i u Was gra wyglada duzo lepiej.

koniec offtop////

dam znac jeszcze po zapoznaniu sie z opcja online.

moj ID: Goldi69PL lub Goldi69UK <-- do sciagania (ktos sie pytal wczesniej)

Edit By Trzcina

Goldi, w profilu masz mozliwosc wpisania PS ID tak samo jak gamertaga. Jesli chodzi o TV to akurat ja mam samsunga serii N smile.gif Anyway, zakonczmy juz ten temat...
donalduck
Ja ze swojej strony chcialem tylko powiedziec ze mi gra sie bardzo podoba i jestem nia zachwycony, chce pograc 15 minut a siedze godzinke he he.Dodam tez ze nie mialem wczesniej stycznosci z xbox 360 bo zaciekle zbieralem na ps3 a zaden kumpel x-a nie mial, tyle co sie widzialo w supermarkecie ping ponga na xbox-a(nawiasem mowiac super gierka chetnie bym pogral na ps3 w cos takiego), dla mnie przeskok jesli chodzi o grafike miedzy ps2 a 3 jest duzy, to moje subiektywne odczycie mam tv hd ready 46 calowa bravie i paluszki lizac gierka, wciaga na maksa i grafa mi sie podoba, nie zwracam uwagi na jakies szczegoly, jedyne co mnie drazni to jak czasem gierka przywala jak sie za duzo dzieje ale zdazylo mi sie to raptem ze 3 razy dla mnie giera ma 9 na 10.
izon
Ja dzisiaj popykalem w empiku w giere i naprawde musze powiedzieć że za(pipi)ista.Grafa mnie nie powaliła ale jest naprawde dobrze.Wkurzyly mnie tylko commenty Pctowcow wstylu ze spokojnie jak by mieli hd to by i komp to pociagnol ze zero realizmu i fizyki...Oni to wiedza najlepiej ludzie ktorzy w jedyne co mogą pograc to need for speed na srednich detalach...
hacik
Czy zdaza wam sie, ze po zwycieskim wyscigu wciskacie opcje "continue" i gra wam sie bezczelnie zawiesi? Siec bezprzewodowa miga normalnie ale konsola nie reaguje na wciskanie przyciskow na padzie. Trzeba ja wylaczyc przytrzymujac kilka sekund przycisk I/Ó. Mnie sie to zdarzylo 2 razy moze na 30 wyscigow. Zajezdzam na pierwszym miejscu po ciezkiej walce na torze a tu taki zonk. Oczywiscie moge zapomniej o zaliczeniu takiego wyscigu. Myslalem, ze moje piekne czarne cacko poleci z 3 pietra!

pozdrawiam
LiSoQuan
Mnie sie zawiesiła gra/konsola podczas odliczania wyscigu online.
Soul
Ja o pograłem sobie w "to" motorstorm laugh.gif i?!! He....Grafika okej bez rewelki!!! momentami wręcz gra wygląda słabo (textury bieda ) no ale nie o tym sam gameplay może być,choć to nie mój gatunek....pograłem trochę jest naprawdę ok. Ale to gra nie dla mnie....a i nie czaje ,grzania się grafiką tej gry ,jest ładnie ale bez rewelacji!!!! huh.gif ;> Grę widziałem na dobry tiviku nie jakimś tam balasie..... wink.gif Jak na start może być, czekam aż ta konsola pokaże pazury....he przypomina mi się komę taż pewnego gościa(nie pamiętam ksywy) "MotoStorm wygląda lepiej od Forzy 2" he.....jestem tego ciekaw , po tym jak zobaczyłem motostorm..... cool.gif Tyle od de mnie tongue.gif cool.gif aaaa efekt świetlne , słonce itp Naprawdę dają rade ;] Nie powiem że nie ;f
Shadow864
CYTAT(LiSoQuan @ 3 04 2007, 21:19) *
Mnie sie zawiesiła gra/konsola podczas odliczania wyscigu online.

Mnie raz tez
................................................................................
.................................................
Jak wam w singla idzie ? ilu juz punktow nabiliscie? A co do gry online to jaki HS polecacie?
GMB
Soul pograj więcej a jak zobaczysz trasy w różnych porach dnia to Cie wryje w ziemie. Mówie Ci ja też z początku myślalem że ta gra jest poprostu ładna. Ale im dalej jestem tym bardziej sie szokuje bo grafa naprawde robi ogromne wrażenie. Faktem jest że nie wszystkie teksturki są najwyższej jakości ale masa smaczków i kozackich efektów jakie ta gra pokazuje daje konkretnie rade. Ja osobiście jestem pod tak samo wielkim wrażeniem jak redakcja PE czy Neo+ o czym możemy przeczytać w reckach Motor Storm.
Soul
Spoko,pogram trochę na pewno smile.gif Mówię póki co grafa jest dobra, a sama gra daję radę smile.gif Pogram dłużej i skrobne coś od siebie;)
LiSoQuan
Widac że Soul to nastepny Fanboy X0 ... az musze sprawdzic czy na forum Xa jacys Fanboye Sony sie pokazuja i krytykuja wszysko jak leci... smile.gif

By Soul

A warna nie chcesz?! dry.gif za pisanie nie na temat i wypisywanie bzdur....To że mi się nie podoba się ta gra czego wcale nie napisałem ,nie oznacza że jestem fanbojem dry.gif Mam prawo napisać swoje zdanie na temat tej gry i to robie.....he inni też marudzą ale to ja jestem fanboyem X360 mellow.gif
Goldi69-PL-
wczoraj znowu nieco pogralem i musze powiedziec ze fizyka (praktycznie jej brak) jest lipna na maxa, nie mam pojecia jak sie mozna tym tak jarac, do tego kolizje na maxa nienaturalne.
przyklad: jadac ciezarowka wypadam bokiem, lece 30 metrow uwalam sie na bok ale jednak w ostatniej chwili podnosi sie sama na kola i jade dalej.
a na motorach to juz takie kosmosy wychodza ze wola to o pomste do nieba, zdaje sobie sprawe ze to Arcade ale fizyka jest na maxa zwalona i nienaturalna do bolu.
Albo akcje (to na mapie tej co jest w demie) uwalisz sie w przepasc, dostaniesz respa na gorze tuz przed sama rampa (za ktora jest kolejna przepasc) i ni cholery nawet na boscie nie masz szans przeskoczyc rampy (musisz cofnac sie z 20m).
GMB
Eee no Goldi już nie przesadzajmy. Szopy, stodoły, wraki aut czy beczki ślicznie fruwają po zderzeniu z nimi. Obiekty fajnie się rozpadają a deski naturalnie miotają po trasie.
nightrunner
Mi od samego początku fizyka przypadła do gustu, właściwie to uważam, że właśnie to fizyka najbardziej rządzi w MotorStorm. Oczywiście zdarzaja się (jak dla mnie rzadko) różne "kwiatki" ale przeciez gdyby fizyka w grze byłaby realna do bólu to po pierwszym skoku z 2 metrów już byś dalej nie pojechał.

BTW: Jestem spokojny o kontynuację MotorStorma i nowe części WRC biggrin.gif
FaRgAtE
ja miałem ostatnio okazje zapoznać się z motorstrom'em i już nie mogę sie doczekać następnej wizyty u ziomka biggrin.gif

co do problemu fizyki to przyjrzałem sie mechanice gry. I tak: wspomniane otoczenie (beczki, plotki itp) działają na właściwym silniku fizycznym. Zachowanie samochodów, motocykli jest oparte na uproszczonej wersji (to jest cały czas jeden silnik fizyczny tylko np. bierze mnie danych podczas pracy), prawdopodobnie gdyby modelami samochodów rządziły prawa fizyki otoczenia gra mogla by stracić na dynamice (przy takich prędkościach, zwłaszcza na boost'cie najmniejszy wybój i uczycie sie latać) i choć nie jest łatwa to grało by sie jeszcze trudniej. Poza tym wyszło by z tego "Live for speed".
IMO (jest to moje gdybanie i gdyby oczywiście było by to prawda to co tu napisałem) to był by świetny kompromis, bo mamy poprawna fizykę i przy tym świetny model jazdy biggrin.gif

pozdro
Pablo el
Sama fizyka (jako engine) nie robi zadnego wrazenia. Wyglada na to ze AGEIA jest wogule nie wykorzystana w tej grze - warto porownac sobie flagi z gry i z tech dema. 

To ze wszystko wyglada fajnie wynika z ilosci latajacego badziewia - sam amortyzator rozpada sie na 3 czy 4 czesci  wink.gif
YETI
Evolution Studios celebrate Motorstorm success
Evolution Studios were today celebrating the news that their Playstation 3 off-road racer, Motorstorm has reached Number One spot in the Japanese, US and European charts. The Runcorn-based developer have previously produced the popular World Raly Championship series.
“To see MotorStorm top the European, the Japanese and the US PlayStation 3 charts is just fantastic,” says Martin Kenwright, CEO Evolution Studios.
“Developing MotorStorm to a standard we were all happy with was certainly a challenge – but the team here really delivered. Evolution has a reputation for delivering high quality racing titles, but the consensus was to come up with something really special for Sony’s new hardware. We’re delighted that the public has agreed with the press and made MotorStorm a worldwide number one PLAYSTATION 3 title.”

http://www.totallyps3.com/gameinfo.php?gam...s&newsid=73
Soniak
Witam
Od razu chcę zaznaczyć że nie jestem zadnym fanboyem, ani zwolennikiem M$ poprstu chciałbym podzielić sie moim zdaniem na ten temat.
Osobiście posiadam Xboxa 360 jednak niedawno mój kumpel wpadł do mnie z PlayStation 3 i własnie MotorStormem oraz Residance
Telewizor na jakim graliśmy to Sony Bravia 46 cali z pełnym HD. Dla porównania daliśmy Test Drive Unlimited, oraz Gears of War.
No cóz MotorStorm graficznie jest średni - słabe tekstury, "księzycowa" fizyka i dziwny model jazdy. Skupmy się jednak na grafice- w PSX gra otrzymała (za grafikę) ocenę 9/10 a ja pytam JAKIM CUDEM - ta jak pisałem wczesniej są bardzo słabe tekstury i bardzo nieestetycznie zrobione samochody(widok z środka).
Niektórzy zachwycają sie błotem, deskami i elementami wozu. No ok moze latające dookoła tarcze i spręzyny są ok ale błoto, deski? pfff starszna kaszanka. TDU posiada duzo ładniejszą grafike. Residance - 0 dynamiki, wszystko jest sztuczne i niedopracowane GoW jest o 2 długości za Residance tak samo jak Xbox. Niektórzy będą bronić PlayStation 3 tym że ma "mocniejsze bebechy". Tak jest to prawda ale tylko Xbox360 pokazuje jego PRAWDZIWĄ moc. Dajcie mi lepsze graficznie gry - wtedy może sie przekonam co do PlayStation. Pozdrawiam wink.gif
Pablo el
Zgadzam sie co do wiekszosci Twojej wypowiedzi Soniak. Ale co do TDU bede sie klocil - gra wyglada biednie nawet przy GT4/Forza a modele samochodow sa wrecz tragicznie nienaturalne.

Co do Motorstorma - masz racje. Na szczescie nie tylko grafa ciagnie te gre wink.gif
Odpal sobie cos w Full HD np Ridge RAcera 7 i porownaj go do 6. Albo Full Auto 2
 vs 1. Bedzie latwiej porownac  wink.gif
Sanryu
Ogolnie porownanie niezle Soniak oprocz tego ze porownujesz gry ktore wyszly jako tytuly startowe na Ps3 z tytulami, ktore wyszly rok po premierze Xboxa 360 wink.gif
Soniak
Jeżeli MotorStorma nazywają grą "kryształową" i perfekcyjną to do czego mam ją porównać? biggrin.gif Narazie widziałem tylko te 2 gry ale spróbujemy porównac jeszcze inne. Dobrym przykładem są Cod 3 na X360 i Ps3 ale nie od tej gry jest ten post. Poprostu nie zgadzam sie z fanboyami PS3 dla których grafika zawsze bedzie lepsza. Narazie Ps3 mnie nie przekonuje. Jeśli pokaze naprawde na co ją stać ok wchodze w to.
YETI
"To najładniejszy, najefektownieszy wyscig, na wszytskich maszynach do grania. Nic nie ma do niego najmniejszej nawet pojarki"
N+

"MotorSTorm prezentuje sie doskonale, prawie tak jak w pierwszy trailerze"
PSXE

"In short it's the most impressive racing game we've seen in a long time"
IGN

To tyle jezeli chodzi o grafike wink.gif
PS. Są i ludzie ktorzy twierdza ze Gears of War pod wzgledem graficznym to nic specialnego wink.gif

PS2. Fajny gif, chodzi i moment w ktorym to zołte buggy przeskakuje nad tym pacjentem na motorze (prawa reka 0_o)
http://i9.tinypic.com/4bh4m61.gif
Soniak
CYTAT(YETI @ 5 04 2007, 15:47) *
"To najładniejszy, najefektownieszy wyscig, na wszytskich maszynach do grania. Nic nie ma do niego najmniejszej nawet pojarki"
N+

PSXE

IGN

PS. Są i ludzie ktorzy twierdza ze Gears of War pod wzgledem graficznym to nic specialnego wink.gif

Grając w MotorStorma spróbuj zatrzymac sie w miejscu! kiedy jedziesz i tak nic nie widac
Soul
Co nie zmienia faktu że napisał tak jak jest, miało być ho-ha a póki co jest jak jest bez rewelki! cool.gif Zobaczymy co będzie za rok! tongue.gif
Soniak
no niestety niektórym nie da się tego wytłumaczyc:) ale tak jak pisałem wyzej jak ktoą gra niech spróbuje zatrzymac sie w miejscu i rozejrzec.
mistrzostwo świata to to nie jest
Pablo el
CYTAT(Soniak @ 5 04 2007, 10:00) *
no niestety niektórym nie da się tego wytłumaczyc:) ale tak jak pisałem wyzej jak ktoą gra niech spróbuje zatrzymac sie w miejscu i rozejrzec.
mistrzostwo świata to to nie jest

niestety wieksza czesc populacji na calym swiecie jest "close minded" wink.gif Dlaczego tak jest i jakie sa tego konswekwencje to juz zupelnie inny temat....

Na przyklad dla mnie lepiej wyglada Full Auto 2 i cieszko moje zdanie zmienic wink.gif
GMB
Wy chyba na głowe upadliście. Ta gra wygląda kozacko i co do tego nie ma wątpliwości. Mam tu na myśli całokształ i dynamike. Wyścigi nie są od tego żeby stać i się rozglądać. To tak jak bym powiedział żeby ktoś spróbował rozwalić otoczenie w Gears of War albo pokazał mi tam jakieś efekty oświetlenia, które równają się z tymi od Motor Storm. GOW to świetna gra (IMO obecnie najładniejsza wizualnie) i MS to również bardzo dobra gra ale porównywanie tych tytułów to kompletna pomyłka. Pomijając już fakt że to zupełnie odrębne gatunki (jak tu porównywać ogromne trasy w MS i zamknięte plansze w GOW) to przypomne że Motor Storm jest tytułem startowym dla PS3.
Jeśli miał bym powiedzieć, które gry robią na mnie największe wrażenie od strony technicznej to pierwsza 3 wyglądała by tak:
Gears of War (X0)
Motor Storm (PS3)
God of War 2 (PS2)

EOT.
Gemi
CYTAT(Soniak @ 5 04 2007, 15:48) *
CYTAT(YETI @ 5 04 2007, 15:47) *
N+

PSXE

IGN

Grając w MotorStorma spróbuj zatrzymac sie w miejscu! kiedy jedziesz i tak nic nie widac

A ja myslalem ze wyscigi sa po to by jechac jak najszybceij a nie zatrzymywac sie ;( ... caly moj swiatopoglad legl w gruzach sad.gif((((((((((

Rownie dobrze moge powiedziec o GTA.. ze wyglada slabo ale tu nie o to chodzi GTA ma byc ogromne a grafika przy tym nie ma wiekszego znaczenia.. jest wszystkiego duuuuzo i to robi wrazenie.. tak samo tutaj grafika ma robic wrazenie w ruchu a nie w momencie gdy zaczesniesz szukac robaczkow na skalach. Gatunki takie jak bijatyki czy fpsy maja miec grafike jak zyleta bo czlowiek chodzi zazwyczaj powoli i rozglada sie dookola.. Platformery maja byc kolorowe bez zbednej szcegolowosci bo graja zazwyczaj w to mlodsci odbiorcy.. wyscigi za to maja miec super modele samochodowm, poprawne najblizsze otoczenie i wypasione tla.. tak zwany trzeci plan. itd itp....
goggy
moim zdaniem porównywanie wszystkiego do GOW jest głupotą. Bo nie uwzględniasz ogromnych przestrzeni oraz wszystkich detali takich kilkadziesiąt pojazdów naraz. Jeśli tak będziesz sądził to jesteś w kropce bo nie wieże że halo3 będzie lepsze graficznie od GOW, po prostu więcej mocy pójdzie na inne detale.

YETI
Pablo FA2 ładniejsze od MS? Spadłem z krzesla smile.gif Wystarczy poprzegladac oceny jakie te gry otrzymały za grafike.

Obecnie jestem w ostatnim bilecie, jest naprawde ciezko. Udało sie komus zaliczyc gre na 100% ?
Pablo el
CYTAT(YETI @ 6 04 2007, 12:31) *
Pablo FA2 ładniejsze od MS? Spadłem z krzesla smile.gif Wystarczy poprzegladac oceny jakie te gry otrzymały za grafike.

Jak juz mowilem wiekoszosc ludzi jest twardoglowych -jestem jednym z nich i jestem z tego dumny wink.gif

Nie chce Ciebie przeciagac na ciemna strone mocy ale pograj w demko full auto i sam ocen grafe - zwroc uwage nie na ilosc poly (bo ich praktycznie nie ma wink.gif) a na rozdzielczosc tekstur (full 1080p sie klania) i efekty. Nie wspomniam juz wogule o roznicy speeda czy klimacie totalnej rozwalki smile.gif
Dr.Czekolada
Ta gra przypomina mi FlaOut-y, najwazniejsze jest rozważna jazda, strasznie latwo pierdyknąć o skałe obok, albo gorzej - spaść z urwiska. BTW gracie na gałkach czy Six Axisie wirless controler biggrin.gif ?.
pietreksen
ja gram na gałkach jak próbowałem jechać na czujnik ruchu to ciężko było mi sterować według mnie kierowanie ruchem pada w MS to ciekawostka przynajmniej dla mnie
mczaper
Wychyleniami steruje sie fajnie, ale trzeb rowno pada trzymac biggrin.gif Raz jechalem i chcialem sie podrapac no i przekrecilem joya i wiadomo jak sie to skonczylo... samochod do kasacji laugh.gif
Ural
A mnie na czujnikach gra się bardzo dobrze - trzeba tylko pada trzymać jedną ręką, bo dwoma nie da się tak precyzyjnie wtedy kierować. No i żaden problem się wtedy podrapać po jajkach - ogólnie granie na czujnikach jest całkiem wygodne, choć w rozgrywkach online jednak lepiej jechać na analogu.

Mnie natomiast momentami wkurza poziom trudności - zresztą poziom trudności to może za dużo powiedziane, raczej fakt, że gra nam narzuca pojazd, który nijak nie pasuje do danej trasy - niestety, ale na dalszych wyścigach jest naprawdę cieżko i potrafi to zdrowo wkurzyć. Ale gra i tak jest świetna.
YETI
Panowie, MotorStorm ukonczony na 100%! Wszystkie bileciki zaliczone na złoto winner_first_h4h.gif
Jakim
fajno ja mam dopiero 14 bilecik.

wczoraj za to pograłem po sieci do 2 w nocy z australijczykami i 2 wygrane hehe. Teraz mam tytuł LEGEND:D

Zobaczymy dzisiaj co uda mi się zdziałać. Kurde fajna gra Sony wyszła. Gdyby tak jeszcze trochę tras dodano.
YETI
CYTAT(Jakim @ 8 04 2007, 20:03) *
Gdyby tak jeszcze trochę tras dodano.

Beda, za jakis czas.
Wiśnia San
CYTAT(YETI @ 8 04 2007, 20:00) *
Panowie, MotorStorm ukonczony na 100%! Wszystkie bileciki zaliczone na złoto winner_first_h4h.gif

ja jestem na 11 bileciku i już powoli mam kłopoty z przeciwnikami, w środę może będę miał PS3 podłączoną do neta to zobaczę co tam się dzieje smile.gif
mczaper
Ja zakupilem zcekam na przesylke przez te swieta sie opoznia confused.gif Ale jak tylko zasiade to odrazu online idzie w ruch biggrin.gif Cena okazyjna tylko 140 PLN twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.