ziolo69
30 06 2007, 16:34
Fajna sprawa z tym glosowaniem. Zalozyc moze, tylko czy chce. ?
ściągnąłem sobie Time Attack,zainstalowałem i.....nic.Gram na "polskim" profilu a dodatek ściągnąłem z US store.W przypadku Ridge racera taka kombinacja działała,więc chyba nie o to chodzi?
Groosiek
12 07 2007, 19:44
Na E3 pokazana została nowa mapa (lub jak kto woli: nowa trasa). Wiadomo coś na temat tego czy będzie to bezpłatny dodatek, czy może każą sobie za to płacić?
Płatny, dochodzi do tego jeszcze kilka samochodów i biletów do singla.
Groosiek
12 07 2007, 20:26
CYTAT(YETI @ 12 07 2007, 21:15)

Jaka będzie lub jest cena tego dodatku? Będzie to tylko dostępne w PS Store czy również można będzie to dokupić w jakiś inny sposób (na przykład na płycie)?
CYTAT(Groosiek @ 12 07 2007, 21:26)

CYTAT(YETI @ 12 07 2007, 21:15)

Jaka będzie lub jest cena tego dodatku? Będzie to tylko dostępne w PS Store czy również można będzie to dokupić w jakiś inny sposób (na przykład na płycie)?
Od kiedy dodatki z PS Store można zakupić też na płycie

? Zresztą po co to komu

.
Dodatek ten będzie dostepny TYLKO poprzez PS Store, cena ma osiągnąć 4.99$ (zobaczymy...)
Odkurzyłem MSa, zebrałem sie w sobie i wkońcu skończyłem te kilka ostatnich wyścigów. Niektóre były trudne jak cholera (a moze to tylko ja nie lubie buggych

) ale przejscie MSa daje niezłą satysfakcje

Tylko szkoda ze nic sie nie dostaje

Liczyłem chociaż na jakies dodatkowe paintjoby dla pojazdów, bo scigając sie nieraz widziałem nowe wzorki na furkach przeciwników
CYTAT
bo scigając sie nieraz widziałem nowe wzorki na furkach przeciwników
Ooo widze że nie tylko ja to widziałem. Też mi się kilka razy wydawało że przeciwnicy mają inną kolorystykę (szczególnie na motorach)
nightrunner
6 08 2007, 13:15
CYTAT(ziolo69 @ 6 08 2007, 13:30)

CYTAT
bo scigając sie nieraz widziałem nowe wzorki na furkach przeciwników
Ooo widze że nie tylko ja to widziałem. Też mi się kilka razy wydawało że przeciwnicy mają inną kolorystykę (szczególnie na motorach)
W sumie to dziwne dlaczego developerzy nie udostępnili reszty "skinów" - w końcu mieli je praktycznie gotowe skoro konsola wystawia w nich swoje pojazdy...
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę. Pewnie będą chcieli wyciągnąć co nieco z naszej kieszeni (z której w sumie, i tak nie są w stanie nic wyciągnąć... eee.. powtarzam się

).
Vlad_Drac
7 08 2007, 06:58
Panowie mam pytanko. MS śmiga w 720p czy w full HD? Sorry za lamerskie pytanie ale zastanawiam sie nad wyborem TV i chcę się upewnić czy warto pakować się w full HD jeżeli większośc gier jest na 720p. Z góry dzięki za odpowiedź.
CYTAT(Vlad_Drac @ 7 08 2007, 06:58)

Panowie mam pytanko. MS śmiga w 720p czy w full HD? Sorry za lamerskie pytanie ale zastanawiam sie nad wyborem TV i chcę się upewnić czy warto pakować się w full HD jeżeli większośc gier jest na 720p. Z góry dzięki za odpowiedź.
MotorStorm smiga w 720p a jesli chodzi o TV to bierz smialo full HD bo gier bedzie co raz wiecej dzialajacych w tym trybie a jakosc jest dwa razy wieksza (dwa razy wieksza rozdzialka!) niz na zwyklym 720p (ja taki mam), no i do kazdy film na Blue-ray chodzi w tym trybie!
Pograłem w epmiku ze 30 minut w tego waszego Motostorma - Grafika ładna, choć żadnego komosu nie ma. Szczególnie niektóre tekstury są rozmazane i za nadto wbija się t ow dynię. Gra byla dość trudna in plus. Woziki w ogóle do mnie nei przemówiły - takie sobie, ale podkreślam że to tylko demo. Sam gameplay na wysokim poziomie!
Betawerdykt: 8+
Shadow864
7 08 2007, 17:47
Figaro strasznie sie cieszymy ze demo oceniles na 8+ , i że zwrociles uwage na rozmyte tekstury. Jak chcesz znac moje zdanie to demo to troche za malo zeby oceniac caly produkt. Wiesz juz miej wiecej jak Motorstorm wyglada ale co nie zmienia fatku ze to wciaz za malo abys mogl wypowiadac sie na temat tej gry. A co do kosmicznej grafiki , zauwazylem ostatnio ze wszyscy wymagaja od nowej generacji gier z supergrafika. Ja sobie ostatnio kupilem na PSS crasha 1 i skonczylem go po raz pierwszy w zyciu w 100% (jak bylem maly to ta gra byla dla mnie za trudna zeby zdobyc wszystkie gemy) cieszac sie jak Hiv na widok Forzy a gra nie ma kosmicznej grafiki:). Jak dla mnie to nie grafika w Motorstormie jest najwazniejsza tylko frajda jaka daje wygranie wyscigu. Pozdro !
CYTAT(Figaro @ 7 08 2007, 14:51)

Pograłem w epmiku ze 30 minut w tego waszego Motostorma - Grafika ładna, choć żadnego komosu nie ma. Szczególnie niektóre tekstury są rozmazane i za nadto wbija się t ow dynię. Gra byla dość trudna in plus. Woziki w ogóle do mnie nei przemówiły - takie sobie, ale podkreślam że to tylko demo. Sam gameplay na wysokim poziomie!
Betawerdykt: 8+

poza tym, to juz mowiono nie raz ale trzeba powtarzac

w demku jest najslabiej wygladajaca trasa, a pojazdy ktorymi mozesz jezdzic tez sa slabe. w pozniejszych ticketach masz dostep do bardziej dynamicznych pojazdow i gra calkowicie zmienia oblicze - ja tez mialem taka sobie opinie o tej grze dopoki nie doszlem do tych o niebo bardziej ciekawych wyscigow
Shadow84 - Dałem Betawerdykt a nawet może lepiej MegaBetaWerdykt, nigdzie nie napisałem że oceniam całą grę.
killdante
8 08 2007, 21:30
Zapraszam wszystkich do gry online moj ID KillDante
To ja się przyłączam.
Meanthord
9 08 2007, 12:19
CYTAT(Shadow864 @ 7 08 2007, 18:47)

A co do kosmicznej grafiki , zauwazylem ostatnio ze wszyscy wymagaja od nowej generacji gier z supergrafika.
Wlasnie po to wlasnie wydajesz 2k na konsole nowej generacji, zeby oprawa byla "super". W przeciwnym razie zakup bylby niepotrzebny, wystarczylby zwykly PSX/N64/SNES.
killdante
10 08 2007, 10:35
Zastanawiam sie jak to bedzie z dodatkiem do motorstorma jak wyjdzie czy bedzie konieczny zeby grac w sieci bo przeciez beda nowe trasy i fury ???
Jesli bedzie platny, to napewno nie bedzie wymagany. Tak jak mapy do Resistance.
Ryo-San
11 08 2007, 16:56
trasa Devil Dust to cos pieknego - wlasnie na tej trasie MotorStorm jest IMO najblizej target rendera z 2k5; ]
CYTAT(Ryo-San @ 11 08 2007, 17:56)

trasa Devil Dust to cos pieknego - wlasnie na tej trasie MotorStorm jest IMO najblizej target rendera z 2k5; ]
Dodaj że przy zachodzie słońca.

Ale tam nie ma błota

Grizzly, Coyota lub Tenderize (czy jak to sie pisze

) czy Mood Poll, chyba najlepsze trasy.
Ryo z jaką kamerką grasz, z nad maski? (Jedyna suszna kamera

)
Taaak, kamerka z nad maski daje czadu. Pięknie z tej perspektywy wygląda rozgrywka, szkoda tylko że nie idzie w parze z efektywnością hehe, a może po prostu potrzebuję więcej treni
ngu
A co powiecie na trasę, eeee chyba Rock Hoppers czy jakoś tak, taka z mnóstwem rozjazdów. Może nie jest to najpiękniejsz
a trasa ale za to z jaką przyjemnością pokonuje się te wszystkie chopki
killdante
12 08 2007, 09:33
jezeli chodzi o trasy to ja stawiam na MESE jazda na skraju przepasci to jet to

a jezeli chodzi o widok z nad maski to jest bardzo efektowny szczegolnie przy wyskokach gdzie widac tylko niebo i czlowiek zastanawia sie gdzie wyladuje no i odczucie predkosci jest niesamowite

a swoja droga jazda z takim widokiem wcale nie jest az tak trudna trzeba tylko troche pocwiczyc.
Tak, Rain God Messa i Dust Devil. Dwie najlepsze trasy z widokiem znad maski. Brakiuje mi tylko przechwytywania obrazu [tzn. robienia fotek] po kraksach. Wiecie, kraksa, pauza, ustawianie odpowiedniego kata i pstryk
Ryo-San
12 08 2007, 11:58
CYTAT(YETI @ 11 08 2007, 22:33)

Ale tam nie ma błota

Grizzly, Coyota lub Tenderize (czy jak to sie pisze

) czy Mood Poll, chyba najlepsze trasy.
Ryo z jaką kamerką grasz, z nad maski? (Jedyna suszna kamera

)
proste, ze tylko i wylacznie maska - IMO kamera z tylu zabiera tej grze jakies 50% powera....
GMB - Devil Dusta jeszcze nie widzialem przy zachodzie slonca;]
loadingi sa zdeczka dlugie - szczegolnie doczytywanie sie fur trwa jakos podejrzanie dlugo...
a gra wessala mnie na amen - jeden z najlepszych arcade racerow(o ile nie najlepszy)w jakie przyszlo mi grac...
Nareszcie skonczylem MS. Przedostatni wyscig ( Tenderizer na quadzie) bede pamietal chyba do konca zycia

2 godziny sie meczylem. Ostatni wyscig to pikus

.
ziolo69
12 08 2007, 20:14
Jak dla mnie Rock Hopper rządzi.
CYTAT(Ryo-San @ 12 08 2007, 12:58)

a gra wessala mnie na amen - jeden z najlepszych arcade racerow(o ile nie najlepszy)w jakie przyszlo mi grac...
Taaak, czekałem na taką rozwałkę na kółkach od czasów destruction derby 1 i 2

, no może jeszcze tak dobrze bawiłem sie tylko z obydwoma częściami vigilante 8 na psx-a (ale to się nie liczy bo tam można było z rakiety w du.pę dostać

). Taki np flatout był fajny ale tylko na 2 wieczory, do motorstarma się nie umywa.
Burnouta pomijam celowo bo to inny kanon rozwałki na 4 kołach
Liczę tylko na niespapraną kontynuację mts (nie za szybko hehe) lub/i dodatkowe trasy z ps store (za free oczywiście hehe), np: jakaś dżungla, ruiny miasta itp
krisHGT
19 08 2007, 13:01
Hej, mam taki problem:
- gdzie znalezc/jak uaktywnic tryb TimeTrial?
sciagnalem patcha, dopiero potem sciagnalem dodatek TimeTrial ale nigdzie go nie widze. czy to wystepuje jako dodatkowa opcja w menusach, czy trzeba przejsc cala gre do konca i dopiero wtedy sie pojawia ten tryb?
Gawlick
19 08 2007, 13:21
W głownym menu pojawia sie tryb wreckreation a w nim jest time trial. Nie trzeba przechodzic gry.
OsciBosci
19 08 2007, 13:22
Orientuje sie ktos czy te wersje MS ktore sa prezentowane w Saturnie to pełne wersje czy dema?? Bo wczorak mialem tylko do wyboru dwa pojazdy i jedna trase...
Jeśli chodzi o te wersję ze standów testowych to tam jest demko tylko, ale czasem kolesie z obsługi wkładają płytkę z grą i można sobie pograć w fulla.
OsciBosci
19 08 2007, 14:16
Aha i ta wersja demo jest duzo slabsza od pelnej wersji??
ziolo69
19 08 2007, 14:21
Tak
Ale jakie sa roznice? napisabys cos wiecej niz "tak" bo to za wiele nie mowi.
Keymaker
19 08 2007, 14:30
Generalnie na czym polega różnica między demem a fullem ?
w demie masz najmniej efektowną graficznie i najkrótszą trasę,poza tym jest to etap gdzie przeciwnicy nie jeżdzą jeszcza bardzo agresywnie
ziolo69
19 08 2007, 14:45
CYTAT
Ale jakie sa roznice? napisabys cos wiecej niz "tak" bo to za wiele nie mowi.
Jestem minimalistą. Jeśli ktoś zadaje mi pytanie " Aha i ta wersja demo jest duzo slabsza od pelnej wersji??" to mu odpowiadam.

Wersja demo, jak już adi zauważył ukazuje "najmniej efektowną graficznie i najkrótszą trasę" w grze a przeciwnicy faktycznie nie są tak agresywni i zmyślni jak Ci w pełnej grze po przejściu kilku "ticketów". Graficznie CHYBA niewiele się różni od "full'a"
Czyli praktycznie przepisałem to co wymienił adi.
witam mam pytanko...naprzyklad gdy jade we mgle ok 8 wozow z 15 sie naraz rozwali takie wybuchy sa to gra potrafi troche szarpnac ;/ u was tez tak jest ? nie mocno ale zawsze cos lub gdy jade na takiej mapce i w dom przylupie caly sie posypie ze samochodem tam takze....
ziolo69
25 08 2007, 18:04
Owszem, to chyba w tej grze norma.

Tak więc nie masz sie czym martwić (jeśli chodziło Ci o problemy z konsolą)
heh sadzilem ze jest cos nie tak z moja konsola

....tak pozatym to gra fajna ale jak jade we mgle po blotnej trasie i mi sypnie na ekran to jest masakra nic nie widac:P...a z tym szarpaniem no da sie wytrzymac nie jest czesto ale jak sie rozruba zrobic to szarpie
Faranell
26 08 2007, 10:45
Ja szczerze,zadnych szarpniec nie zauwazylem. Moze jestem dziwny;d
mczaper
26 08 2007, 11:26
Czasem potrafi sie przyciac przy wiekszej rozrubie na ekranie

Ale jak juz ktos powiedzial... to norma w MS
No wlasnie

....Dla przykladu teraz sobie startuje oczywiscie na samym koncu jak zawszE:P jest taka waska droga wszyscy ruzsaja szybko i zaraz jak sie ktos po boku naprzyklad rozkmini o kamien wtedy szarpie....
ziolo69
26 08 2007, 11:53
Tak samo będzie jeśli trafisz na skupisko minimum 5 pojazdów które będą wzbijać błoto lub tumany kurzu. Wtedy "klatkowanie" stanie sie równie uciążliwe co kamienie na drodze.

Choć taka sytuacja zdarza się stosunkowo rzadko (mi raptem 2-3 razu gdy zaczynałem pykać w tą grę) może spartolic cały efekt zawodowo wykonanych smash'ów i tym podobnych akcji.
Lub na mapie coyote rage jak jedziemy na jednym ze zakretow jest taki domek drewniany i kilka wrakow samochodowych i jak w niego przylupiemy sie posypie ale niezle ugryzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.