Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
YETI

A to to nie wiem co to jest, ale wyglada tragicznie
http://www.playsyde.com/news_2897_en.html
gorzej niz podczas GDC

No ale czekamy na gameplay hyh.gif
OsciBosci
Yeti sorry ale bez jaj, nie przedzaj z tym "tragicznie"
Hela
Bardziej 'znacznie ponizej oczekiwan' niz 'tragicznie'
Trzcina
He? Co wy bredzicie... przeciez obraz jest po prostu zamazany... co mozna ocenic po tym obrazku? Nic... Jesli o mnie chodzi to nowe screeny wyglada swietnie... Pominawszy to ze sa zamazane.

Nawet samochodu sa 'brudne' O_O
YETI
QUOTE(Trzcina @ 9 05 2006, 01:24) *

Nawet samochodu sa 'brudne' O_O

WOW

hehe wink.gif

screeny bardzo słabe, ale jestem przekonany ze w ruchu gra bedzie wygladala bardzo ładnie smile.gif
McDrive
Za dużo motion blur'u, a tak to to samo co na GDC.
Hela
MotorStorm Missing From E3
Racing title from Evolution Studios nowhere to be seen.

http://ps3.ign.com/articles/707/707049p1.html

No i jaki byl sens pokazywac render rok temu? Teraz sie wstydza pokazac to co maja na dzien dziejeszy ;p
Jakim
heh a na GDC zapowiadanmo nawet grywalną wersję!!
Szkoda bo mogli pokazac jakiś gameplay:/ wychodzą na niezłych debili:/
Obsolete
cale sony wychodzi...gdyby nie heavenly sword i mgs4 to nazwalbym te targi e3 doslownie klapa z ich strony;f no, ale targi sie dopiero zaczynaja..skoro obiecali to moze pokaza..dzis/jutro. Pewnie obiecaja, ze na TGS na pewno bedzie;p
McDrive
Ja tam licze teraz tylko na to że ta gra w wersji full będzie prezentować sie conajmniej tak jak na GDC, a te prze blur'owane screeny potwierdzają moje nadzieje.
Motory na tym screenie mają taką samą szczegółowość jak ten z GDC(według mnie oczywista). Połloże ładne, każdy pojazd zostawia ładne ślady..

Za dużo blur'a nałożyli ludzie z Sony na te screeny. Gdyby nie on byłbym w 100% pewien tego co pisze.
Green Goblin
ohoho no to sie nam porobiło

panie i panowie..oto przed wami..tutututut Motorstorm
Prawie jak rok temu na E3 ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
http://dl2.openps3.com/dl.php/b5aca39dd594...RSTORM_temp.avi
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
YETI
pozwole sobie skopiowac post Dantego2003 z innego forum

Proszę państwa, Gamespot grał w Motorstorm:

W skrócie:
- na trasie będzie 20pojazdów naraz
- 7 typów pojazdów ( w demie tylko jeden-buggy)
- grafa gorsza od rendera ale i tak świetna, akcja tak samo intensywna
- błoto pryska, deformuje się trasa, deformuje się trasa, samochody sie brudzą
- minimum 16 graczy online

http://www.gamespot.com/ps3/driving/motors...750&mode=recent

filmik był ale link juz nie działa
raas2
moze ktos wrzucic ten filmik na rapidshare?
szeni
http://rapidshare.de/files/20223872/PS3_MO...M_temp.avi.html

Podziękuj Ryo
Obsolete
Jestem po lekturze IGN'owskiego hands-on. Filmik robi niekorzystne wrazenie, ale ludzie, ktorzy grali w MS wypowiadaja sie optymistycznie..wiec pozostaje czekac na zrzut z jakiegos dluzszego gameplaya.
OsciBosci
Cały filmi http://www.playsyde.com/news_2987_en.html

Coz nie prezentujce sie to jak to sobie wymarzylem, ale spojrzcie np. na 41 sekunde. Nie spotkalem sie z taka reakcja komputerowego przeciwnika...
szeni
Dla mnie to wygląda... Zbyt wyraźnie. Wolałbym spory motion blur i ogromne tumany kurzu, burze piaskowe... Tak, jak to wyglądało na zeszłorocznym trailerze. Mysle ze to nie pochloneloby sporo mocy obliczeniowej, a mozna by sie pokusic o wiekszy pop-up, ktorego i tak nie bedzie widac przez kurz i piasek.
Ryo-San
http://www.playsyde.com/news_2987_en.html
tutaj blisko minutowy filmik z gameplayu w niezlej rozdzialce..
obejrzalem i powiem tak - wyglada to naprawde znakomicie - olbrzymie tereny..ladny kanion..walka na trasie..ale z pokazem sprzed roku ma to niewiele wspolnego..
a dynamika sssie

btw cos czuje ze online bedzie bardzo mocna strona tego tytuly - jesli oczywiscie nic nie spiepsza..
naprawde niezle wyscigi w dosyc oryginalnym klimacie
Trzcina
Filmik faktycznie wyglada niezbyt fajnie... Tzn grafika otoczenia jest ok i bardzo podobnie to tego co bylo, ale juz blocko i animacja nie bardzo confused.gif Szkoda... mialem spore nadzieje jesli chodzi o ten tytul, no ale coz, pozyjemy zobaczymy ;]
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 00:26) *

obejrzalem i powiem tak - wyglada to naprawde znakomicie - olbrzymie tereny..ladny kanion..walka na trasie

zartujesz sobie ?
wyglada to jak gra na PS 2.5 laugh.gif
Na tych targach pokazano juz kilka gier na PS3 ktora wygladaja i ruszaja sie niesamowicie ale to...wole przemilczec.
Naprawde dziwie sie Sony ze pokazali tak wygladajaca gre, lepiej by zrobili gdyby poczekali jeszcze troche np. do TGS.

I jak pisałem wczesniej gra w marcu na GDC prezentowala sie lepiej!!!
OsciBosci
QUOTE(YETI @ 12 05 2006, 00:29) *

QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 00:26) *

obejrzalem i powiem tak - wyglada to naprawde znakomicie - olbrzymie tereny..ladny kanion..walka na trasie

zartujesz sobie ?
wyglada to jak gra na PS 2.5 laugh.gif
Na tych targach pokazano juz kilka gier na PS3 ktora wygladaja i ruszaja sie niesamowicie ale to...wole przemilczec.
Naprawde dziwie sie Sony ze pokazali tak wygladajaca gre, lepiej by zrobili gdyby poczekali jeszcze troche np. do TGS.

I jak pisałem wczesniej gra w marcu na GDC prezentowala sie lepiej!!!

A po czym tak wywnioskowales?? Po filmach bardzo słabej jakości nagrywane po cichaczu i puszczone do sieci??
YETI
z tym ze tamten filmik z GDC takze byl nagrywany po cichaczu i jego jakos jest słaba ale smiało mozna stwierdzic ze wyglada lepiej niz...to (chodzi głownie o model pojazdu)
_Milan_
Obejrzalem ten pelny filmik...
I dostalem pstryczek w nos-nigdy nie wierzyc niepewnym mi wydawcom.
W starym filmiku, byly urywki jakby prosto z gry,gra wygladala oblednie,wmawialem sobie ze to pewnie jest gameplay,po co maja oszukiwac ludzi i robic renderka na ksztalt i obraz gameplaya,a tu niestety,ale na dzisiaj ta gra wyglada z 4 razy gorzej,co oznacza ze tamto bylo fake'iem, i watpie by nagle sie to kolosalnie zmienilo. A szkoda...moze gra chociaz bedzie miodna.
Boje sie ze identyczna historia bedzie z Killzone 2...
walek
Jeszcze jedna taka powazna "wtopa", a będe poważnie sie zastanawial nad trzystasześciesiatką. Bill-mimo ze chętnie bym obcią mu głowe za monopolistyczne praktyki- przynajmniej nie mydli nam oczu renderowym ściemą, i daje czysty gameplay. I (pipi) mnie obchodzą argumenty, jakoby gigant z Redmond mial więcej czasu na tworzenie "gameplay'u", zracji wczesniejszego rzucenia na rynek konsoli. Sony po prostu daje ciała, omiesza się swoją polityką marketingową, i lekceważy graczy. Jeśli pokażą Killzone w wersji al'a grafika PS2 HD, to wyrzucam swoją PeSdwojkę przez okno. smile.gif
Trzcina
Ehh.... bardzo przykra sprawa jest z tym motor storm... Ale nie zmienia to jednego faktu. Na ps3 beda sequele gier z ps2, a na x'sie sequele gier z x'a. Obie beda w oblednej grafie i wlasciwie jedynym kryterium wyboru jest to czy wolisz Snake'a czy Master Chiefa...

Mowiac szczerze to mam w pupie 3/4 nowych gier ktore pokazywalo sony, mnie interesuje to o czym wiem ze JEST dobre i to w co chce grac. 3 gry juz pokazali (nowy MGS, nowe FF, nowy Tekken... chociaz on to doipero raczkuje mam nadzieje ;] ).

Jestem zawiedziony tym jak wyglada MS, glownie brakiem dynamiki i blockiem. Niemniej jednak dla mnie jest to duzo mniej wazne niz to co widzialem. A jesli ludzie mialby rezygnowac z jakiejs gry/platformy czegokolwiek tylko dlatego ze 'ktos im mydli oczy' to w m$ nei bylby najwieksza firma swiecie, bo nikt by windowsa nie mial...

Nie usprawiedliwiam tutaj sony i wkurza mnie, autentycznie wkurza mnie takie pogrywanie z ich strony... Ale faqoryzowanym rzeczom duzo sie wybacza... i 15 minut MGS4 uglaskalo mnie calkowicie... smile.gif
Ryo-San
dla mnie sprawa jest prosta
jezeli ktos przez rok wierzyl ze dostaniemy takiego motorstorma jak rok temu na konferencji do teraz dostal mocno w pysk od Sony i moze czuc sie oszukany i rozczarowany
jezeli ktos podchodzil z dystansem do zeszlorocznej konferencji i nie bral doslownie pokazu MS to IMO gra nie wypada tak zle..
Motorstorm jest ukonczony w 50%, ma byc gotowy na launch, pokazywany byl za zamknietymi drzwiami wiec ogolnie nie powinnismy byli tego filmiku ogladac ..stalo sie inaczej trudno..fucki polecialy - moze to i dobrze..bo krytyka zawsze dziala pozytywnie..
przeciez oni maja jeszcze pol roku na poprawe, dojdzie masa efektow itd itp nie bedzie zapewne koncowego efektu rownego pokazowi na zeszlorocznym E3 ale jezeli gra bedzie conajmniej bardzo dobra i miodna to czym sie tu martwic..
dlatego zeby w przyszlosci nie bylo takich akcji - to podejdzcie panowie do: 8 Days, nowego Killzone i kilku innych podejrzanie dobrze wygladajacych gier z dystansem...bo chyba lepiej byc milo zaskoczonym niz rozczarowanym..
Tokar
Tego Motorstorma, to ja bym się wstydził odpalić nawet za zamkniętymi drzwiami (jakby nie zdawali sobie z tego sprawy, że ten pokaz i tak wypłynie). Ale i tak szczytem wszystkiego jest nowe Dynasty Warriors, przy którym Genji 2 jest ultrapiękne.

Balon napompowany do granic możliwości kiedyś musiał pęknąć i dobrze, że w końcu się to stało. Teraz już wszyscy wiemy czego mniej więcej spodziewać się po grach na PS3 i wiemy, że takie Killzone, to się może pod koniec życia konsoli ukazać, jeśli w ogóle. Przewaga technologiczna PS3 nad X360 wygląda na taką samą popierdółkę, jak w przypadku PS2-Xbox, czyli nic, co mogłoby zadecydować o wyborze konsoli Sony a nie Microsoftu. Wszystko rozbije się o exclusivy, a przynajmniej na tym polu Sony nie leci sobie w kule.
OsciBosci
QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 12:34) *

Motorstorm jest ukonczony w 50%, ma byc gotowy na launch, pokazywany byl za zamknietymi drzwiami wiec ogolnie nie powinnismy byli tego filmiku ogladac ..stalo sie inaczej trudno..fucki polecialy - moze to i dobrze..bo krytyka zawsze dziala pozytywnie..

hmm...niewiem czy dobrze zrozumiałem, ale MS jest grywalne na tegorycznych targach, natomiast tak sobie mysle ze jezeli multi bedzie oferowal mozliwosc scigania sie w 20 naraz tak jak ma to wygladac w singlu, to moze osiagnac olbrzymii sukces!!

QUOTE(Tokar_sama)
Tego Motorstorma, to ja bym się wstydził odpalić nawet za zamkniętymi drzwiami (jakby nie zdawali sobie z tego sprawy, że ten pokaz i tak wypłynie). Ale i tak szczytem wszystkiego jest nowe Dynasty Warriors, przy którym Genji 2 jest ultrapiękne.

No fajnie ciekawe tylko gdzie tam widzisz wersje Dynasty Warriors na konsole PS3??
McDrive
Macie może gdzieś ten minutowy filmik którego nie trza ściągać przez torrenta??
Hela
QUOTE(killer-san @ 12 05 2006, 13:41) *
No fajnie ciekawe tylko gdzie tam widzisz wersje Dynasty Warriors na konsole PS3??

Tu? http://www.gameonly.pl/newsy/9006
Mikes
Macie może gdzieś ten minutowy filmik którego nie trza ściągać przez torrenta??

no przeciez pod tym torrentem są linki do normalnego downloadu oO'

faktycznie, filmik nie umywa się do tego sprzed roku ale niezapominajcie że gra jest gotowa dopiero w 50% więc dużo rzeczy się jeszcze zmieni lub ulegnie znacznej poprawie.
McDrive
QUOTE(Memory @ 12 05 2006, 17:45) *

Tych dwóch ujęć na filmiku nie widziałem, ale powiem że to mi sie podoba smile.gif
Zresztą cały ten filmik mi sie podoba. Według mnie prezentuje poziom GDC. Ja nie wiem gdzie wy widzicie spadek poziomu grafy względem tego co było na GDC. Umyjta może oczy, albo co. Czekam na te gre z wywalonym jęzorem.
raas2
ftp://www.jeux-france.com/PlayStation_3/MotorStorm_1.wmv 7min filmik z gameplayu
Hela
100MB gameplay'u... Mam nadzieje, ze beda tu jakies masywne wypadki (jesli takie w tej grze wystepuja...), sypiace sia auta itp.

Dobra obejrzalem i powiem to tak:
- z taka dynamika to daleko nie zajada, zdecydowanie musza to zmienic, poprawic...
- te sypiace sie iskry? co to ma w ogole byc? Nie dosc, ze raczej niezbyt to pasuje to tej gry, to jest jest zrobione duzo gorzej niz to co widzielismy w Burnoucie.
- wypadki...lol...niech team robiacy ta gre zagra moze w Bunout'a i zobaczy jak powinny wygladac ciekawe, widowiskowe kraksy, bo w tej wersji gry, delikatnie mowiac im to nie wyszlo. Zreszta dziwna kwestia, ze jedna z tych kraks prezentowala sie calkiem fajnie, sypaly sie zderzaki, kola itp, a reszta juz nie bardzo. Auto wjezdza prosto w skale przy dosyc duzej predkosci...i nic...
OsciBosci
QUOTE(Hela @ 12 05 2006, 16:58) *

QUOTE(killer-san @ 12 05 2006, 13:41) *

Tu? http://www.gameonly.pl/newsy/9006

Tylko ze ta gra nie wychodzi na PS3 a tylko na PC...

http://www.gamespot.com/e3/e3games.html?co...=popular&page=1
Ryo-San
ok jestem po tym 7 minutowym gameplayu i.............

co mi sie podoba:
poczatkowy render; )
niezla fizyka samochodow
swietne zniszczenia ale tez nie do konca - mozna przypiepszyc w sciane przy duzej predkosci i...NIC;/
ladna graficzka buggiego
bloto na samochodzie prentuje sie bardzo realistycznie...do tego ladnie blyszczy w sloneczku..ciekawe czy bedzie przysychac;]

co mi sie nie podoba:
zapomnijcie o jakiejkolwiek wolnosci..po zeszlorocznym renderze myslalem ze bedziemy zapiepszac olbrzymim obszarem pelen freestyle - cel - dojechac do mety..niewazne jak..a tutaj krotki lap..kilka doslownie rozgalezien i to wszystko
tekstury kanionu - ssą maksymalnie - BIEDA
slabiutka dynamika to juz Mario Kart ma lepsza dynamike o_O
podloze jest jakies takie - slabe..raz samochod zostawia slady, raz nie..

tak wiec moja opinia o MS sie nie zmienia..do rendera sprzed roku brakuje DUUUUUUZO ale szykuje sie naprawde dobry tytul - ktory IMO dostanie kopa w online..i mimo wszystko jest na mojej liscie launch title

QUOTE("McDrive")
Zresztą cały ten filmik mi sie podoba. Według mnie prezentuje poziom GDC. Ja nie wiem gdzie wy widzicie spadek poziomu grafy względem tego co było na GDC. Umyjta może oczy, albo co. Czekam na te gre z wywalonym jęzorem.

mi tez sie podoba(ogolnie, bo w niektorych momentach jest co tu duzo mowic - BRZYDKO) ale skoro mowisz ze wyglada jak filmik z GDC(o ktorym sie nie wypowiadalem wogole bo IMO niewiele bylo tam widac) o ktorym pamietam pisales ze gra wyglada jak rok temu na E3..to jak mozesz odpowiedz mi teraz szczerze: Dla ciebie Motorstorm ten ktorego mozemy obejrzec prezentuje poziom z E3 2K5?
McDrive
QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 19:36) *

Dla ciebie Motorstorm ten ktorego mozemy obejrzec prezentuje poziom z E3 2K5?

W moich ślepiach prezentuje 90% tamtego renderu.
raas2
skoro gra jest ukończona w 50% to zapewne dodadza jeszcze jakies lepsze uszkodzenia pojazdow tongue.gif
neospiderman
Powiem tak ta gra po prostu zniechęca do zakupu PS3.
Powtórze sie ale dynamiaka jest straszna, powinna byc standardowo minimum taka jak podczas właczonego turbo. Fizyka "sypania" sie pojazdów tez pozostawia wiele do rzyczenia. Szkoda gadac normalnie.
Najfajniejsza rzecz zwiazana jak narazie z tą grą która przychodzi mi teraz do głowy to pre-renderowany filmik [jest w tym filmiku ~100mb] początkowy do tej gry, ładne widoki kanionu/pustyni smile.gif - imo ta gra własnie tak powinna wygladac.
McDrive
Może mi ktoś powiedzieć jak zassać ten 7 minutowy gameplay na HDD. Staram sie ale cały czas występuje jakiś błąd.
Ryo-San
QUOTE(McDrive @ 12 05 2006, 19:41) *

Dla ciebie Motorstorm ten ktorego mozemy obejrzec prezentuje poziom z E3 2K5?

W moich ślepiach prezentuje 90% tamtego renderu.

mowisz to naprawde powaznie ohmy.gif

QUOTE("McDrive")

Może mi ktoś powiedzieć jak zassać ten 7 minutowy gameplay na HDD. Staram sie ale cały czas występuje jakiś błąd.

ssij stad http://www.jeux-france.com/downloads5933_w...motorstorm.html
OsciBosci

tak wiec moja opinia o MS sie nie zmienia..do rendera sprzed roku brakuje DUUUUUUZO ale szykuje sie naprawde dobry tytul - ktory IMO dostanie kopa w online..i mimo wszystko jest na mojej liscie launch title

Liczmy jeszcze na Grand Raid Offroad, może okaże sie lepsze...
McDrive
QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 20:04) *

Nie robie se jaja. Jasne że nie żartuje.
OsciBosci
QUOTE(McDrive @ 12 05 2006, 20:54) *

QUOTE(Ryo-San @ 12 05 2006, 20:04) *

Nie robie se jaja. Jasne że nie żartuje.

blink.gif Moze przez cały czas masz wyłączony monitor??
TomisH
No trudno - ma swój punkt widzenia (te plus kilkadziesiąt dioptrii ninja.gif) i należy to uszanować.
Mikes
moze nie jest to to co rok temu ale jak na 1 genereacje gier to moze byc cąłkiem dobry tytuł.. no i niezapominajcie, skoro gra jest gotowa dopiero w 50% bardzo dużo może się jeszcze zmienić.
Jakim
raczej z tymi 50% to chyba chodzi o ilośc tras, pojazdów, trybów itp. Model jazdy i cały mechanizm rozgrywki się już nie zmieni.

Na długim gameplayu widac, że wypadki sa w stylu Burnouta: (pipi) i po chwili wracasz cały i zdrowy na trasę. Szkoda , bo ja bym chciał sobie pojeździć porozwalanym samochodem do końca, tak samo zresztą ja oponenci.

Widac tez że sami twórcy zauwazyli chyba słabą dynamikę swojej gry (brzmi niedorzecznie- wiem) przez to dodali Boost, który kompletnie nie pasuje do takiej produkcji.

Grafika moim zdaniem jest w porządku. Modele sa ładne, szczególnie to widac, gdy koleś kręci w błotku bączki. Śmiesznie wyglądaja natomiast koła kręcące się w tym błocie. Jakoś nienaturalnie i sztucznie:/
Memory
Trailer 104,9 MB - http://e3.bashsoftware.net/motorstorm.wmv
Trzcina
Po obejrzeniu dlugiego trailera, zdanie mi sie bardzo mocno poprawilo. Dynamika wygladala lepiej niz na tym poprzednim, blocko i slady oraz animacja wygladala lepiej. Otocznie wygladalo imo bardzo ladnie.

Tak na dobra sprawe... to jestem w sumie ustatysfkacjonowany pod warunkiem ze bajka z 50% jest prawdziwa. Wprawdzie nie wierze ze jakosc filmu z E32k5 uda sie uzyskac, ale sadze ze i tak moze byc mega pozytywnie ;]

Aha i mam w pupie wszystie negatywne opinie na ten temat... Niektorym sie podoba halo... a mi sie podoba to co widzialem ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.