Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
_Michcio_
Takie chrupnięcia zdażają się tylko na singlu. Podczas gry online wszystko pięknie śmiga mimo tego, że rozpierducha jest konkretna biggrin.gif
OlooS
na multi nawet nie zwrocilem uwagi...
CHINDOOS
Ja mam takie pytanie do Was: Gracie normalnie na padzie czy na "wychyły"?
Aem
Ja preferuje normalnie tj. bez uzycia czujnikow. Nie wiem czy macie podobne odczucia ale podczas kontrolowania "na wychyły" pojazdy a szczególnie motory wydają się o wiele nadsterowne. Autkiem można jeszcze fajnie popląsac w aki sposob, ale ogolnie lepiej sprawdza sie normalny sposob.
_Michcio_
Ja gram na padzie, sterowanie "wychyłami" jest męczące i niezbyt precyzyjne. Chociaż czasami fajnie sobie zapuścić widok sprzed maski i kierować czujnikami ruchu biggrin.gif
CHINDOOS
Ja do tej pory grałem na "wychyły" i pewnie dlatego nie bardzo szły mi potyczki w necie.
grzes_l
Na poczatku wychyly to podstawa - dla mnie byly bardziej intuicyjne. W miare poznawania gry daje sie jechac na drazkach.
Jednak do motorow wychyly sa b. trudne ze wzgledu na duza czulosc (m. in. na odchylanie do tytulu czy przechyly do przodu) - wtedy zdecydowanie polecam drazki.
rkBrain
Tryb sieciowy nie jest niedopracowany. Jest nieskończony. To co się dzieje na serwerach i podczas wyścigu to porażka. Dosłownie. Ciężko jest czasem dojechać do mety. Dosyć często mam zrywane połączenie. Gra lubi też się zawiesić podczas obracania kamery. Podobno tym jest to spowodowane. Zamrożony ekran i w konsekwencji reset konsoli. Czasami wczytywanie trwa dobre 2 min. a niekiedy w ogóle nie można wejść na serwer.
killdante
to dosyc dziwne bo biorąc pod uwage granie z przed kilku tygodni ja osobiscie nie miałem kompletnie rzadnych problemow z graniem online ale od jakiegos czasu jest coraz gorzej wywalanie z gry jakies potworne lagi i ostatnio wyzerowanie moich statów co mnie dosyc mocna pod(pipi)iło zwłaszcza ze to nir pierwzy raz...
ziolo69
Dzisiaj koło godziny 11.00 uświadczyłem nie małego ZONK'a. Na początku woogóle nie mogłem wejść na żaden serwer (ani europejski ani australijski), poprostu zrywało połączenie. Spróbowałem pól godziny później i dostałem się na serv'a. Niby wszycho ok ale coś jest nie tak. Lookam na statsy a tu dupa zero, null statsy wyzerowane. Mówię, ok, tak bywa. Gram z godzinkę, nie więcej. Patrzę na sts'y a tu znowu nic. Poprosiłem kumpla aby lookną na moje statsy z poziomu jego konta. Również nic. Włączyłem grę po upływie godziny, patrzę na statsy a tu ZONK, i to porządny, bo zobaczyłem moje stare statsy. huh.gif Myślę sobie WTF. Nie wiem jak wyglądają moje statsy teraz ale przeżyłem niemałe zaskoczenie, widząc jak "fiksuje" serwer.

Przydarzyło się komuś cośpodobngo? confused.gif
rkBrain
Ja przestałem się tym przejmować. Gram dla zabawy. I tak mało wygrywałem. Jeżdżę jak pijany. Na miejscu Killdante bym się jednak wkurzył. Miał chyba 8 zwycięstw z rzędu i ponad 500 przejechanych wyścigów. Z drugiej jednak strony te wyniki są nie obiektywne. Ja dwa razy miałem zrywane połączenie a mogłem wygrać.
Shadow864
JAw Motorstorma gralem dlugo. Mialem 100 winow z 200 gier. Ktoregos dnia patrze na staty a tam wszystko na zero. Gre odłozylem na polke i tyle mnie widziano. Czasem w time trial pogram ale generalnie tego dnia zrozumialem ze Motorstorm sie skonczyl i kupilem Resistance. Zdarzylo sie to jakos w na poczatku maja.
Łebi
CYTAT(Shadow864 @ 28 08 2007, 20:49) *
JAw Motorstorma gralem dlugo. Mialem 100 winow z 200 gier. Ktoregos dnia patrze na staty a tam wszystko na zero. Gre odłozylem na polke i tyle mnie widziano. Czasem w time trial pogram ale generalnie tego dnia zrozumialem ze Motorstorm sie skonczyl i kupilem Resistance. Zdarzylo sie to jakos w na poczatku maja.

Taaaa, nie ma to jak gra dla samych cyferek... Czyli co już Ci się nie podoba bo ci wyniki pokasowało ?? To tak jakby na salonie nie zagrać już na ulubionym automacie bo paru kolesi pobiło Twoje wyniki i Twój wpis spadł z tabeli HAHAHA blink.gif

Ja tam gram dla przyjemności a jeśli będę dobry to te pare osób z którymi się ścigam będzie to wiedzieć tak czy siak, pozatym rangi w motorstormie były badziewiarsko rozwiazane i nie ma nad czym płakać !!!
_Michcio_
CYTAT(Łebi @ 28 08 2007, 22:59) *
Ja tam gram dla przyjemności a jeśli będę dobry to te pare osób z którymi się ścigam będzie to wiedzieć tak czy siak, pozatym rangi w motorstormie były badziewiarsko rozwiazane i nie ma nad czym płakać !!!

Dobrze chop gada piwo.gif biggrin.gif

Mi jak narazie raz wyzerowało staty i wcale nie po instalacji patcha jak to twierdzili twórcy gry.
killdante
to jakas kpina bo juz czwarty raz zeruje mi statsy w tym dwa razy w ciagu 3 dni !!! probowalem wejsc do gry online i przez 15min. nie dalem rady nie wiem czy to moj net czy oni cos kombinuja
ziolo69
CYTAT
probowalem wejsc do gry online i przez 15min. nie dalem rady nie wiem czy to moj net czy oni cos kombinuja

Jeśli wchodziłeś w godzinach porannych, tak do 11-stej to normalka. Bynajmniej ja tak zawsze mam. confused.gif Wieczorem raz mi się coś takiego przydażyło confused.gif

A co do tych resetów, to jest kpina, bo nie ma na to zasady. Mogą zresetować Ci statsy raz w miesiącu albo tak jak Tobie 4 razy w ciągu 3dni. Naprawde nie wiem o co wogóle "kaman" confused.gif
OlooS
ja leje na te statsy dzisiaj ok 15 gralem 4 razy i bylo dobrze tongue.gif
killdante
ja tam lubie wszelkiego rodzaju statystyki takie juz mam bicie a i naprawde mam juz tego dosyc bo zaczynanie wszystkiego od nowa działa na mnie deprymujaco (czytaj w(pipi)i.amnie to ) mam nadzieje ze autorzy w nadchodzacym patchu to naprawia swoja droga kiedy mają go wydac ?
OlooS
ja tez bardzo lubie statystyki ba ! uwielbiam w takich grach jak resistance czy nadchodzacy warhawk a nie sciagalkach ....w fps-ach fajnie jest jak sie zdobywa exp statystyki sa ile zabitych itd medale ubrania ! ale nie w sciagalkach...to tylko moje skromne zdanie smile.gif kurde ale ten motorstorm trudny w signlu pod koniec mecze sie jak nic ;P
killdante
pewnie ze w wyscigach to nie to samo jak rpg czy fpsach smile.gif
JackFrost
Niedługo dodatki do MS biggrin.gif
http://www.ps3attitude.com/2007/08/motorst...t-imminent.html

Też nie uważam że staty to jakaś wybitnie ważna sprawa ale starata czegoś nad czym się "ciężko pracowało" jednak jest dosyć frustrująca, nawet jeśli tylko pokazuje jak jesteśmy dobrzy nie wiążąc się z żadnym odblokowywaniem skinów czy w ogóle postaci w mmo itp.

Tak więc dołącze do kółka poszkodowanych i tu także wyleje swoje żale do okropnego systemu resetujących się statystyk. 2 razy reset, 400 wyścigów, ~75% i najgorsze, 51 zwycieztw pod rząd, pięknie to wyglądało na ekranie tongue.gif ale już nie wygląda laugh.gif
Ryo-San
sa juz jakies szczegoly odnoscnie tego dodatku?? kiedy sie pojawi? cena? ile tras dostaniemy? jakie samochody? moze jakies nowe tryby?
cholera juz sie nie moge doczekac tego DC
Emiel
Polecam Ryo-San ściągnąć filmik, który się pojawił ostatnio na EU Store. Jest tam wywiad z kolesiem ze studia, które przygotowuje dodatek. Mowa o trasach, nowych pojazdach, które się odkrywają za brązowe/srebrne/złote medale, nowym trybie: eliminator. Polecam obejrzeć.
killdante
ciekaw jestem odnosnie ceny za ten dodatek...
Memory
MotorStorm przekroczył milion egzemplarzy
http://gry.onet.pl/1599042,,MotorStorm_prz...,wiadomosc.html
qazar
Mowcie co chcecie tongue.gif ale to razem z NGS najlepsza gra na ps 3 biggrin.gif ma oczywiscie kilka gorszych patentow ,ale fun jest nieziemski, a zapowiedz dodatkowych bonusow to supe sprawa biggrin.gif
Mihau_ALU
CYTAT(Memory @ 3 09 2007, 16:58) *
MotorStorm przekroczył milion egzemplarzy
http://gry.onet.pl/1599042,,MotorStorm_prz...,wiadomosc.html

Moze puszcza w platynie ;p
mobie
czy u was też filmik początkowy czasami na ułamek sekundy przytnie się? tak samo jak puszczam ten genialny film z mount valley to co kilkanaście sekund jest mały lag dry.gif
polaki899
Przy najbliższej aktualiacji PSN prawdopodobnie pojawi sie to biggrin.gif

MotorStorm Coyote Revenge 06/09
a przy nastepnej to

Vehicle Sets 1 13/09

Zobaczymy co z tego wyjdzie
killdante
CYTAT(mobie @ 3 09 2007, 21:18) *
czy u was też filmik początkowy czasami na ułamek sekundy przytnie się? tak samo jak puszczam ten genialny film z mount valley to co kilkanaście sekund jest mały lag dry.gif

to raczej normalne tez tak mam
qazar
Wkurza tez dosyc dlugie doczytywanie pojazdow, bez jaj to ma byc next-gen ? %-) a przycinanie to normalka,nie wiem od czego takie fajne efekty confused.gif
killdante
CYTAT(qazar @ 3 09 2007, 22:11) *
Wkurza tez dosyc dlugie doczytywanie pojazdow, bez jaj to ma byc next-gen ? %-) a przycinanie to normalka,nie wiem od czego takie fajne efekty confused.gif

ja poczatkowo myślałem ze z moją konsolą jest coś nie tak smile.gif
Lalalilo
No to fakt nie mogli załadować więcej gry nHD??? To wybieranie pojazdów jest strasznie upierdliwe.
mobie
CYTAT(killdante @ 3 09 2007, 22:25) *

w momecie kiedy się przycina filmik to słychać doczyt blu-ray, czy te napędy są tak wolne, że nie dają rady? i jak wygląda sprawa intra w innych grach?
SM1
CYTAT(mobie @ 4 09 2007, 11:59) *
CYTAT(killdante @ 3 09 2007, 22:25) *

w momecie kiedy się przycina filmik to słychać doczyt blu-ray, czy te napędy są tak wolne, że nie dają rady? i jak wygląda sprawa intra w innych grach?

Po zassaniu łatki z netu (1.2) + update 1,9 nic nie haczy intro śmiga jak ta lala
mobie
SM1

jak zainstalowałeś update 1.2 ? i skąd zassać?

ps . jest już nowy firmaware do ps3
SM1
CYTAT(mobie @ 4 09 2007, 13:24) *
SM1

jak zainstalowałeś update 1.2 ? i skąd zassać?

ps . jest już nowy firmaware do ps3

Wybierasz grę online, następnie jest wybór serwera, i wówczas pojawia się informacja, że jest do pobrania update…akceptujesz i leci:)

O każdym nowym update systemu konsola informuje sama ( oczywiście jak masz ją podłączoną do netu)

(jest coś takiego jak game data? przy ikonach z memorką (nie pamiętam dokładnie) i tam widnieje wersja update dla motorstorm jeżeli jest 1.1 to czeka dla Ciebie do zassania 1.2)
mobie
dzieki za szybką odpowiedź, zainstalowałem patcha i nic to nie zmieniło, intro i ten długi filmik dalej się czasami na ułamek sekundy przycina, wtedy też słychać jak czytnik doczytuje płyte.
YETI
*Trasa Coyote Revenge dostępna w on-line i Time Attack
*Pojazd, którym ostatnim jeździłeś w następnej grze będzie jako pierwszy do wyboru
*Widoczne kolory graczy w Lobby
*Poprawiona praca Headsetu
*Więcej info o graczach w statystykach
*Sporo pomniejszych poprawek

http://www.ps3site.pl/motorstorm-update
GMB
Ja się tylko dziwie czemu do tej pory nie wprowadzili pełenej obsługi kierownicy z Force Feedback. Co by im szkodziło a frajda była by nieziemska. Ehhh pograć w Motor Storm na kierownicy to by było coś.
Łebi
CYTAT(GMB @ 4 09 2007, 21:55) *
Ja się tylko dziwie czemu do tej pory nie wprowadzili pełenej obsługi kierownicy z Force Feedback. Co by im szkodziło a frajda była by nieziemska. Ehhh pograć w Motor Storm na kierownicy to by było coś.

Hmmm ciekawie by było spróbować ale myślę że na dłuższą metę granie na kierownicy po 1) męczyło by strasznie, po 2) nie wiem czy kierownica by to wytrzymała smile.gif. Ta gra chyba za "intensywna" jest dla kierownic.
Atmosfear
Z gory przepraszam, jesli juz ta sprawa byla poruszana w tym topicu, ale jestem na forum od niedawna, a temat ma juz prawie 80 stron i nie bardzo mam czas i ochote czytac wszystkie posty.

Czy orientuje sie ktos, gdzie mozna pocelowac OST z tej gry? Jest tam pare niezlych walkow (moze poza country, ktorego nie lubie) i zalezaloby mi na zdobyciu tej muzy.

Binek
CYTAT(Atmosfear @ 5 09 2007, 12:57) *
Z gory przepraszam, jesli juz ta sprawa byla poruszana w tym topicu, ale jestem na forum od niedawna, a temat ma juz prawie 80 stron i nie bardzo mam czas i ochote czytac wszystkie posty.

Czy orientuje sie ktos, gdzie mozna pocelowac OST z tej gry? Jest tam pare niezlych walkow (moze poza country, ktorego nie lubie) i zalezaloby mi na zdobyciu tej muzy.

Oto i masz listę wszystkich tracków z gry . smile.gif

Curve – "Hell Above Water"
Elite Force – "Presha"
Elite Force i Lunatic Calm – "Leave You Far Behind"
Everytime I Die – "The New Black"
Gluecifer – "Automatic Thrill"
Hyper – "Hot Rockin' "
Kings of Leon – "Spiral Staircase"
Krafty Kuts – "Bass Phenomenon"
Monster Magnet – "Powertrip"
Nirvana – "Breed"†
Pendulum – "Slam"†
Pitchshifter – "Scene This"
Primal Scream – "Dolls (Sweet Rock 'N' Roll)"
Primal Scream – "The 99th Floor"
Queens of the Stone Age – "Medication"
Reverend Horton Heat – "Big Red Rocket of Love"
Slipknot – "Before I Forget"
Spiritualized – "Electricity"
The Experiment – "Cost of Freedom"
Trash Palace – "Animal Magic"
Wolfmother – "Woman"
Atmosfear
Dzieki!
Amer
Atmosfear - lista tych tracków dostępna jest przeciez w samej grze, więc jakoś barkuje mi przekonania co do tego czy o nią napewno Ci chodziło... tongue.gif
killdante
a mi poraz enty wyzerowalo statsy i powoli zaczyna mnie to meczyc, czy takze macie takie problemy bo to juz przegiecie. Z drugiej strony ostatnio odkrylem ze wystrczy przejechac 30-40 wyscigow aby uzyskac range GOD oczywiscie trzeba tez wygrywac smile.gif
ziolo69
Tylko że na tego "GOD'a" to nie ma zasady confused.gif Raz masz ją już po kilkudziesięciu wyścigach a czsami wogóle. Japończyk naparzał w MS'a tyle że nastukał około 1200 wyścigów (wiem są lepsi) i miał rangę Legend. Miał około 57% wygranych. E no o co chosi.

A co do Ciebie kill to wogóle jakas paranoja. xD
killdante
trzeba grac z maksymalna iloscia graczy i najlepiej z dobrymi przeciwnikami wtedy szybko rosnie ranga. Jak ostatnio sobie wyliczylem to gdyby nie zerowanie stas to mialbym ok 1500 wyscigow.
grzes_l
A czy przypadkiem nie mialo byc po updacie tak, ze statsy mialy sie zerowac co jakis czas?
killdante
co jakis czas? ja ma kasowane co kilka dni smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.