JackFrost
29 10 2007, 14:14
Te trzy nowa trasy, których tickety są w time trial są już dostępne? Engels Nest, Devil's Crossing, cośtam Speedway czy ja o czymś nie wiem

pytam bo nie mam nawet dodatku z Coyote Revenge więc też jest dla mnie niedostępny tak jak pozostałe trzy.
Sialala
30 10 2007, 12:07
CYTAT(Hela @ 29 10 2007, 10:54)

Nowy patch - zawiera min. obsługę wibracji:
u mnie na Dual Shocku wibracje nie dzialaja. a dzialaja w grach z PS2 odpalanych na PS3. moze to kwestia tego, ze nie wylaczylem sensora ruchu czy cos - nie wiem - ale wibracji nie udalo mi sie uswiadczyc.
tomci23
30 10 2007, 12:18
co oznacz ten tv w menu online? mozliwosc podgladu gry i czy gra ktos teraz?
rkBrain
30 10 2007, 20:16
Jak wy do cholery ściągnęliście ten update. Ciągle wyskakuje komunikat, że operacja zakończyła się niepowodzeniem: "failed...". A jak już łaskawie zacznie się ściągać to prędkość spada do zera. W ogóle ten internet powalony. Ciągle jakieś błędy, rozłączenia. Tylko dema można normalnie pobrać.
elvis004
30 10 2007, 20:21
CYTAT(rkBrain @ 30 10 2007, 20:16)

Jak wy do cholery ściągnęliście ten update. Ciągle wyskakuje komunikat, że operacja zakończyła się niepowodzeniem: "failed...". A jak już łaskawie zacznie się ściągać to prędkość spada do zera. W ogóle ten internet powalony. Ciągle jakieś błędy, rozłączenia. Tylko dema można normalnie pobrać.
Mam podobnie

nie doczekałem się jeszcze "faild" bo jak ujrzałem z jaką prędkością zapełnia siępasek progresu sciągnietego update to wymiękłem
Ja dzis bez problemu zassałem tą nową łatke. Co prawda trwało to z 30min. ale jak wcześniej wspomniałe, zero problemu.
rkbrain, musisz miec cos nie tak z łączem, jeżeli masz takie problemy.
wiedzminka
30 10 2007, 23:35
Jaką masz prędkość ? U mnie trwało to 45 minut, mam 600 kb/s
elvis004
31 10 2007, 13:43
CYTAT(wiedzminka @ 30 10 2007, 23:35)

Jaką masz prędkość ? U mnie trwało to 45 minut, mam 600 kb/s
Ja mam 1MB

zobacze jak dzisiaj poleci oby normalnie

pzdr
kuba
killdante
31 10 2007, 16:47
Kto sie orientuje co ten patch wnosi nowego do gry ?
Ja posiadam Neostrade 6mb/s i nie marudze, jak narazie wszytko przechodzilo mi z pelna predkoscia.. tj. 1 mb prawie w ciagu jednej sekundy, oczyswiscie nawiazanie polaczenia troche trwa, ale jak dla mnie serwery Sony ma miodne:]
CHINDOOS
31 10 2007, 19:27
Może problemy z połączeniem są spowodowane tym że zbyt dużo ludzi chce go ściągnąć (wyszedł pare dni temu a grających w MS jest sporo). Jak sądzicie?
Domyślam sie że Wy wszyscy macie europejskie wersje gry? Ja niestety jeszcze na upa muszę poczekać...
Groosiek
4 11 2007, 22:21
Ciekawą rzeczą, którą wprowadza patch jest to, że startujesz z takiej pozycji na której zakończyłeś ostatni wyścig. Jeśli jednak jest to pierwszy wyścig, miejsca startowe są dobierane losowo.
CYTAT(tomci23 @ 30 10 2007, 12:18)

co oznacz ten tv w menu online? mozliwosc podgladu gry i czy gra ktos teraz?
Ten TV umożliwia przełączanie głosu z headseta na TV i odwrotnie. Wystarczy przytrzymać klawisz L1 przez dłuższą chwilę.
CYTAT
Ciekawą rzeczą, którą wprowadza patch jest to, że startujesz z takiej pozycji na której zakończyłeś ostatni wyścig. Jeśli jednak jest to pierwszy wyścig, miejsca startowe są dobierane losowo
Ymm... ale przeciez ta sekwencja zostałą dodana w update'cie 2.0

EDIT: Sory, mój bład, a Twoja racja.

Sory za spam xD
CHINDOOS
5 11 2007, 14:46
Ja nadal nie mogę ściągnąć updateu

I chyba się poddam... Robiłem już wszystko z routerem i ustawieniami playa i nic. Na EU po jakimś czasie jest "Update Failed" a na AU ciągnie z taką małą prędkością że chyba z tydzień by to szło

EDIT:
Wczoraj próbowałem cały dzień to ściągnąć i nie udało mi się... Dzisiaj to samo. Dochodzi do ok 1/3 paska a potem "Game update failed". Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Z netem mam wszystko ok (w FIFĘ gra się normalnie bez lagów, w Resostance bez problemu ściągnąłem upa i gra się też normalnie w miarę)
HELP!!!

EDIT2:
Ściągnąłem dzisiaj nowy FW i po jego instalacji w końcu udało się zupdateować MS. W KOŃCU!!!
CYTAT(Memory @ 8 11 2007, 19:40)

zapowiada sie konkretnie

dobrze ze dzis startuje PSS PL ^^
http://www.flickr.com/photos/playstationblog/1910017716/Ta nowa trasa to w tym packu Devilâs Weekend DLC? Bo na PSU piszą tylko o nowych biletach do singla i nowych pojazdach.
CHINDOOS
9 11 2007, 08:46
Trzy nowe trasy za 23zł... Chyba się skuszę i kupię.
CYTAT(CHINDOOS @ 9 11 2007, 10:46)

IMO nie ma co się zastanawiać
JackFrost
9 11 2007, 16:35
CYTAT(CHINDOOS @ 9 11 2007, 08:46)

23 za Coyote Revenge i 23 za Devils crossing, są tam trzy ticket'y, nie trasy.
4 bilety (10 wyscigów)
Ja biorę to i to.
Za wszystkie dodatki mam zapłacić 62zł?! O.o Pogięło ich, czy co? Chyba kupie to dopiero jak będę miał jakąś kasę "na zbyciu" bo za 1-1,5h (zbadane wśród znajomych) grania to trochę za dużo jak na mój gust. Możecie się nie zgodzić, ale za tą kasę można kupić coś wartego tej kwoty...
VascoDa
10 11 2007, 20:31
Nowe trasy sa niezle pogiete

No 23zl za nowa trase to niezly deal jak dla mnie. Tyle kosztuje bilet do kina na jakis aktualny amerykanski srut, ktorego nie pamieta sie juz po wyjsciu

A tutaj trasa do masterowania nie na 1-2h ale na duuzo wiecej

Pamietam jak recenzenci obnizali noty MS za brak tras i trybow gry.
Czasy sie zmieniaja jak widac, era nextgen polegac bedzie tez na wydluzonej zywotnosci przez regularne update`y (no i wyciaganie kasy oczywiscie ) ale podoba mi sie to.
MS ma juz kilka trybow gry i niezly komplet tras. Ciekawe co nas jeszcze spotka przed MS2
ziolo69
10 11 2007, 20:36
Ugh... ale dla takiego piętnastolatka jak ja, to wydatek który mocno przetrzepuje kieszeń.

VascoDa a może sprzedałbyś dodatki które posiadasz cooo?

Tak po starej znajomości. Hmm? <joke>
Ja zassałem dwa dodatki, Revenge Weekend i Devils Weekend. W Każdy oferuje trzy bilety, gdzie znajdziemy 9 wyscigów. Plus nowe pojazdy (dokładnie nie wiem ile) i nowe skórki do starych. Dziś meczyłem się z Devils Weekend. Pierwszy bilet zaliczony w 100% na złoto, w drugim trzeci wyscig na brąz, reszta na złoto. Z tym że w czwartym wyscigu w drugim bilecie, spędziłem ponad godzine, była kurrrrewsko ciężko, ale w końcu sie udało.
Nowe trasy są świetne, jeżeli ta w Revenge Weekend jest tylko dobra, to ta dodana w Devils Weekend, jest chyba najlepsza w całej grze. Pełno skrótów, na dodatek mocno wykręconych jak np. przejazd przez środek samolotu (dokładnie

)
Więc dodatki jak najbardziej polecam.
Po dłuższej przerwie dzięki tym dodatkom wróciłem do MS i gra robi takie wrażenie jak przy pierwszym odpaleniu. Nie chodzi mi to o bardzo dobrą grafike, tylko o sam gameplay. FENOMENALNA NIEUSTANNA AKCJA, to właśnie największe plusy tej gry. W tym aspekcie render został osiągniety w 90%. Najlepszy "arkadówka" w jaka grałem i żaden Butnout nie może tej grze podskoczyć.
VascoDa
10 11 2007, 23:23
hehe..yeti. Burnout to nie offroad

Nie zabieraj sobie przyjemnosci z rundki w Raju ktory juz niedlugo zawita.
Dokładnie, nie jest to najlepsze porównanie. Revenge Weekend dziś zaliczyłem na 100%, sprawa zamknięta. Devils Weekend dopiero zaczynam, ale już sobie wyobrażam jaka będzie burda na nowej trasie (przy wspomnianym samolocie jest ciasno

). Cieszą mnie te dodatki, bardzo fajnie przemyślane i wykonane. Plus taki, że wydają je dosyć systematycznie, a kolejny add-on pack do MS wyjdzie już na święta.
Teraz tylko do pełni brakuje DUAL SHOCK'a 3, kij wie kiedy się go doczekamy. Fajnie też, że dodają nowe tryby w grze. Całość nabiera dostojnego smaku. W tym momencie aż się prosi aby dodali tryb replay wraz z zapisem, ewentualnym wyeksportowaniem go do pliku video i zapisaniu na HDD konsoli. Taka abstrakcja
ziolo69
11 11 2007, 00:25
CYTAT
W tym momencie aż się prosi aby dodali tryb replay wraz z zapisem, ewentualnym wyeksportowaniem go do pliku video i zapisaniu na HDD konsoli. Taka abstrakcja
A co powiesz o split screen'ie na 4 graczy z 14 autami na trasie? To byłaby abstrakcja w MS'ie. O płynnej animacji moglibyśmy zapomnieć. xD
Deadeye
11 11 2007, 01:51
CYTAT(ziolo69 @ 11 11 2007, 00:25)

CYTAT
W tym momencie aż się prosi aby dodali tryb replay wraz z zapisem, ewentualnym wyeksportowaniem go do pliku video i zapisaniu na HDD konsoli. Taka abstrakcja
A co powiesz o split screen'ie na 4 graczy z 14 autami na trasie? To byłaby abstrakcja w MS'ie. O płynnej animacji moglibyśmy zapomnieć. xD
wcale nie - kazdy split screen i tak pomniejsza detale i jakosc tekstur zeby wyrobic, wiec jest to wykonalne. poza tym ilosc pikseli do wyrenderowania jest dokladnie taka sama. wiekszym problemem bylaby fizyka (4 miejsca zderzen w ktorych ja trzeba badac dokladnie zamiast jednego), no i przede wszystkim zwyczajnie nie oplaca im sie przepisywac calego engine'u zeby zoptymalizowac go do splitscreena. a szkoda
ziolo69
11 11 2007, 11:43
Głównie chodzilo mi o "spadki" animacji w momencie startu czy jakiejś większej zadymy. A utrata tylu detali na trasie byłaby straszną kastracją takiej gry jaką jest MS.
JackFrost
11 11 2007, 13:18
CYTAT(Deadeye @ 11 11 2007, 01:51)

poza tym ilosc pikseli do wyrenderowania jest dokladnie taka sama. wiekszym problemem bylaby fizyka (4 miejsca zderzen w ktorych ja trzeba badac dokladnie zamiast jednego), no i przede wszystkim zwyczajnie nie oplaca im sie przepisywac calego engine'u zeby zoptymalizowac go do splitscreena. a szkoda
Kurcze a ja myślałem, że jest na odwrót, jedne obl. fizyki bo przecież wszyscy patrzą na to samo środowisko tylko z różnych perspektyw tylko renderowania jest więcej bo trzeba wyrenderować widoki dla 2+ kamer zamiast jednej

Jak dla mnie to wystarczyłoby gdyby dali old-genowego splita ala GT czy Flatout czyli 1v1... choć i tak mnie najbardziej brakuje widoku zza kierownicy
Ja narazie kupiłem Revenge, żeby mniej poczuć te 62 zł i faktycznie trasa świetna i bilety na starych też niczego sobie, gracz w BigRigu VS same motory/ATV na DustDevil i Rallycar'y na MoodPool

genialne
Skąd wam się bierze to 62zł? Jak jeden dodatek kosztuje 23zł. Nie licząc tych po 8zł (wziąłem jeden)
JackFrost
11 11 2007, 14:00
Deadeye
11 11 2007, 20:48
CYTAT(JackFrost @ 11 11 2007, 13:18)

CYTAT(Deadeye @ 11 11 2007, 01:51)

poza tym ilosc pikseli do wyrenderowania jest dokladnie taka sama. wiekszym problemem bylaby fizyka (4 miejsca zderzen w ktorych ja trzeba badac dokladnie zamiast jednego), no i przede wszystkim zwyczajnie nie oplaca im sie przepisywac calego engine'u zeby zoptymalizowac go do splitscreena. a szkoda
Kurcze a ja myślałem, że jest na odwrót, jedne obl. fizyki bo przecież wszyscy patrzą na to samo środowisko tylko z różnych perspektyw tylko renderowania jest więcej bo trzeba wyrenderować widoki dla 2+ kamer zamiast jednej

Jak dla mnie to wystarczyłoby gdyby dali old-genowego splita ala GT czy Flatout czyli 1v1... choć i tak mnie najbardziej brakuje widoku zza kierownicy
fizyka jest liczona tylko dla obiektow w poblizu gracza, a w przypadku 4 osob kazda moglaby byc w innym miejscu planszy i zderzac sie z innymi obiektami, czyli obliczen moze byc nawet 4 razy wiecej. a jesli chodzi o grafike, to upraszczajac nowa kamera - nowy rendering.
ziolo69 - od tego jest LOD (zmniejszanie poziomu detali zeby utrzymac wydajnosc na odpowiednim poziomie) i inne mechanizmy skalowania jakosci grafiki zeby wszystko chodzilo plynnie niezaleznie od ilosci obiektow na ekranie. a ekran na splicie jest 2 albo 4 razy mniejszy, wiec nie widac tak spadku grafiki.
rkBrain
11 11 2007, 23:30
Pytanie zagadka: Czy ktoś wygrał wyścig na trasie Mudpool motocyklem lub ATV? Ciężarówkami jedzie się elegancko prosto przez błoto a dwukołowcami trzeba manewrować po jakichś rusztowaniach i pagórkach.
VascoDa
12 11 2007, 00:05
Nie wiem czy chodzi ci o gre online czy wg ticketow, ale w sumie nie ma to znaczenia.
Wiadomo ogolnie ze BIgRigi sa najmocniejszymi i najszybszymi maszynami w wielu trasach, ale spokojnie mozesz jechac motorem w mudpool. Ja rzadko bawie sie w wyskocznie i kluczenie..wale prosto blotem..reszta zalezy od wyczucia

Czy wygrywam? Jasne, ale to zalezy czy mam na trasie kolegow Legend czy wymiataczy alias God.
No już niestety oba Weekendy pode mną uległy, skasowane wszystko na złoto. W Devil's Weekend teoretycznie są 3 bilety, przejedźcie je na złoto a ukaże Wam się ciekawa niespodzianka. Nie zdradzam jaka

Teraz z niecierpliwością czekam na nowego, już trzeciego add-on'a!
killdante
12 11 2007, 08:11
CYTAT(rkBrain @ 12 11 2007, 01:30)

Pytanie zagadka: Czy ktoś wygrał wyścig na trasie Mudpool motocyklem lub ATV? Ciężarówkami jedzie się elegancko prosto przez błoto a dwukołowcami trzeba manewrować po jakichś rusztowaniach i pagórkach.
tak
Ryo-San
12 11 2007, 10:02
CYTAT(ziolo69 @ 9 11 2007, 21:45)

Za wszystkie dodatki mam zapłacić 62zł?! O.o Pogięło ich, czy co?
robisz zrzute z 4 kumplami i macie wszystkie dodatki za 12 zl.....tak wiec nie ma co plakac
ziolo69
12 11 2007, 21:03
CYTAT(Ryo-San @ 12 11 2007, 10:02)

CYTAT(ziolo69 @ 9 11 2007, 21:45)

Za wszystkie dodatki mam zapłacić 62zł?! O.o Pogięło ich, czy co?
robisz zrzute z 4 kumplami i macie wszystkie dodatki za 12 zl.....tak wiec nie ma co plakac
Taaa ale najpierw trzeba mieć czterech kumpli którzy zrzuciliby się ze mną na te dodatki.
OsciBosci
14 11 2007, 00:23
Mam pytanie, jak to jest ze wiele osob uwaza ze MS jest znakomity (w co nie watpie) a zgarnal "tylko" oceny na poziomie 80%?? Czy to przez uboga ilosc trybów?? Czy gdyby teraz wyszla z tymi dodatkami to oceny przekroczylyby 90%?? Czy tak samo jest z Heavenly Sword??
Gawlick
14 11 2007, 01:45
Właśnie za to najwięcej mu się dostało. Brak jakichkolwiek innych trybów niż festiwal i online.
VascoDa
14 11 2007, 02:30
MS nie ma splitscreena i innych bajerow ktore ma np Dirt albo Flatout, a mimo to jest o klase wyzej niz te tytuly. Recenzje sa rozne ale wszystkie probuja cos podsumowac i ocenic obiektywnie a to sie ma zwykle nijak do wrazen subiektywnych, bo ta gra urywa jaja i juz.
Jak pojawi sie kiedys gra ktora bedzie mogla konkurowac z MS w temacie rwania jaj to bedzie mozna odstawic MS.
Zreszta jak znam zycie to nastepca bedzie MS2

na deser:
http://blog.chip.de/xbox-ps3-watch-blog/fr...babes-20070516/
CHINDOOS
14 11 2007, 08:42
Wczoraj wpadł do mnie kumpel, który gra tylko w pecetowe rpgi (ale nie jest przeciwnikiem konsol) i zasadniczo nie widzi sensu "w jeżdżeniu w kółko" jak on to mówi... Po włączeniu MS i zobaczeniu już samego intra gra mu się spodobała! A po pierwszym wyścigu sam był wielce zdziwiony że gra w ścigałkę i daje mu to wiele radochy

To świadczy o potędze tego tytułu
ziolo69
14 11 2007, 14:32
CYTAT
No wiesz...
A gdzie odbył się takowy "pokaz"?
VascoDa
15 11 2007, 00:34
Pytanie, dlaczego u nas sie jeszcze taki nie odbyl? Nasze dziewczyny przeciez bija na glowe RFN
ziolo69
15 11 2007, 16:01
CYTAT(VascoDa @ 15 11 2007, 00:34)

Pytanie, dlaczego u nas sie jeszcze taki nie odbyl? Nasze dziewczyny przeciez bija na glowe RFN

Mmm...Polki reprezentujące MS'a w Polsce...dziewczyny, auta, błotko...ahhh...
OsciBosci
17 11 2007, 18:33
Moze ktos powiedziec ile map ma gra?? I Ile mozna sciagnac dodatkowo za free a za ile trzeba bulic??
Terrago
17 11 2007, 18:41
Tablice chyba ze Stuttgartu, szkoda tylko ze te kobialki jakies khem...khem...ubogie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.