Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
rkBrain
Ktoś gra na tych dodatkowych trasach. Ostatnio nie widziałem, żeby ktoś się na nich ściagał. Czy warto kupować dodatek z trybem Eliminator? Ktoś gra na tym trybie?
Łebi
CYTAT(rkBrain @ 19 11 2007, 20:23) *
Ktoś gra na tych dodatkowych trasach. Ostatnio nie widziałem, żeby ktoś się na nich ściagał. Czy warto kupować dodatek z trybem Eliminator? Ktoś gra na tym trybie?

Trasa w dodatku z tym trybem to poprostu odwrócona i nieco (tylko nieco) przemodelowana stara trasa, bodaj coyote rage (nie pamiętam 
dokładnie).

Za to ten najnowszy dodatek oferuję zupełnie nowy kawał pustyni, sam dobiero się na niego szykuję jednak słychać głosy że trasa wymiata i jest warta tych paru złociszy.

62 zł za wszystkie dodatki to trochę dużo jednak znam kolegę który może pomóc w zaoszczędzeniu paru złociszy. Pod tym linkiem http://www.psxextreme.info/Sprzedam-gry-z-...-PL-t57104.html sprzedaje dodatki z US Store. Chwilowo do MS już nie ma jednak za parę dni podobno ma mieć jeszcze pare wolnych slotów
DJ1988
Istotnie Devil's Crossing wymiata happy.gif Oferuja one wiele bardzo dobrych skrótow, której jednak mogą dać mocno po d**** jeżeli człowiek nie jest ostrożny.

Ostatnie dwa wyścigi to istna masakra ale nagroda za przebicie się przez nie jest wyśmienita imo (Humbler Diablo aka Batmobil wink.gif )

Teraz jeszcze muszę kupić pozostałe pojazdy i Coyote's Revenge.
killdante
CYTAT(Łebi @ 19 11 2007, 22:59) *
CYTAT(rkBrain @ 19 11 2007, 20:23) *

Trasa w dodatku z tym trybem to poprostu odwrócona i nieco (tylko nieco) przemodelowana stara trasa, bodaj coyote rage (nie pamiętam 
dokładnie).

Za to ten najnowszy dodatek oferuję zupełnie nowy kawał pustyni, sam dobiero się na niego szykuję jednak słychać głosy że trasa wymiata i jest warta tych paru złociszy.

62 zł za wszystkie dodatki to trochę dużo jednak znam kolegę który może pomóc w zaoszczędzeniu paru złociszy. Pod tym linkiem http://www.psxextreme.info/Sprzedam-gry-z-...-PL-t57104.html sprzedaje dodatki z US Store. Chwilowo do MS już nie ma jednak za parę dni podobno ma mieć jeszcze pare wolnych slotów

Nie wiem czy grałes w "Coyote Revenge" ale pisanie ze to tylko nieco zmieniona "Coyote Rage" to mala przesada, trasa jest zupełnie nie podobna. Gdyby nie nazwa nikt nawet by o tym nie pomyślał poniewaz ze starej trasy jest dosłownie krotki odcinek zreszta na tyle zmieniony ze ciezko jest tu znalesc wspolne elementy z "rage". Generalnie trasa jest bardzo fajna a co do trybu "Eliminator" to jest taki sobie, dosyc szybko potrafi sie znudzic i mało ludzi z niego korzysta.
mishka
w MS pogralem w sklepie, pozyczylem od znajomego zeby blizej sie zapoznac z tytulem ... i pogralem z 10 min... offroady nigdy mnie nie rajcowaly, dlugi czas ladowania mnie jeszcze bardziej zniechecil, sama gra tez nijako mi "smakowala" ... podobnie jak z Resistance, tak i tutaj sie zastanawiam-o co ten caly szał ..hm?
YETI
Moze o to ze to obecnie najbardziej efektowne wyscigi z świetna grafiką?
Polecam pograc trochę więcej niż 10 minut i najważniejsze z kamerą z nad maski! Gwarantuje ze czegos takiego nie doświadczysz w żadnej innej grze, efektownośc jak w renderze.
Gawlick
Tru tru. Sam odpalam od czasu do czasu jakąś trase i biore moją Integralke + kamera znad maski. Takie combo ciągle robi, naprawde biggrin.gif
GMB
CYTAT(YETI @ 21 11 2007, 12:47) *
Moze o to ze to obecnie najbardziej efektowne wyscigi z świetna grafiką?
Polecam pograc trochę więcej niż 10 minut i najważniejsze z kamerą z nad maski! Gwarantuje ze czegos takiego nie doświadczysz w żadnej innej grze, efektownośc jak w renderze.

Dobrze napisane. To prawda. Kamera z nad maski i szaleńczy pościg w błocie robią wrażenie jak w żadnej innej grze offroad'owej.
mishka
swietna grafika...hmm... nie wiem jak wy, ale ja spodziewalem sie czegos wiecej - nawet po poczatkowych tytulach na ps3... dla mnie w tej grze grafika byla przecietna, mowiac delikatnie...pograc wiecej niz 10 min ? pierwsze wrazenie-albo przypadnie gierka, albo nie-jaki jest sens męczyc sie, grac w cos w co sie nie chce zeby znalezc cos czego tam nie ma? k...a, nie wiem-jakis za bardzo wybredny sie chyba zrobilem-czytam prase-jakis tam smieszny ranking, patrze na pierwszym miejscu Sega Rally, na drugim tez jakas miernota (w moim mniemaniu), wchodze tutaj-tez szoku dostaje ... albo to ja zrzedze jak stara baba w maglu, bo wydalem kupe kasy na sprzet i gry ktore mnie jak narazie rozczarowaly (z kilkoma wyjątkami) albo swiat staje do gory nogami
killdante
Czasem trzeba poświecic wiecej czasu niz 10min zeby sie przekonac do gry, pozatym grałes w demo (ja nie grałem) ktore ponoc ma jedna trase ktora akurat moze nie przypasc do gustu...

Ale z drugiej strony jak pierwszy raz odpaliłem MS poczułem sie troche rozczarowany bo do renedera to jeszcze troche brakowało smile.gif ale jak zacząłem grac to jakos nie mogłem sie oderwac od pada...
neospiderman
CYTAT(mishka @ 22 11 2007, 01:46) *
swietna grafika...hmm... nie wiem jak wy, ale ja spodziewalem sie czegos wiecej - nawet po poczatkowych tytulach na ps3... dla mnie w tej grze grafika byla przecietna, mowiac delikatnie...pograc wiecej niz 10 min ? pierwsze wrazenie-albo przypadnie gierka, albo nie-jaki jest sens męczyc sie, grac w cos w co sie nie chce zeby znalezc cos czego tam nie ma? k...a, nie wiem-jakis za bardzo wybredny sie chyba zrobilem-czytam prase-jakis tam smieszny ranking, patrze na pierwszym miejscu Sega Rally, na drugim tez jakas miernota (w moim mniemaniu), wchodze tutaj-tez szoku dostaje ... albo to ja zrzedze jak stara baba w maglu, bo wydalem kupe kasy na sprzet i gry ktore mnie jak narazie rozczarowaly (z kilkoma wyjątkami) albo swiat staje do gory nogami

Spoko nie jesteś sam mam podobnie. Też nie kminie tych wszystkich achów i ochów pod adresem tej gry. Grę przeszedłem całą i jak dla mnie jest ona blisko szczytu top bottom gier w które grałem.
szymku
Dla mnie to pierwsza liga...
Co prawda mogę się zgodzić, że na początku nie ma szoku ale.... minęło pół roku a ja ciągle w Motorstorm gram - słuchawki na uszy, wzmacniacz rozkręcony - jazda na całego, prędkość świetlna i zayebiste karambole...
A grafika... cóż trasa z dema wiele nie pokazuje, ja polecam sidewinder ..
mobie
Największa wada tej gry to słaby framerate, przez to w połowie dałem sobie spokój. Przez rwącą animacje jest bardzo utrudnione sterowanie.

Wolał bym słabszą grafike, ale stały fps.
szymku
Tak to już jest, dla jednych płynne dla innych rwie - czysto subiektywne odczucia - czasami mi się wydaje nawet, że mam jakąś lepszą wersję PS3 ..
Dla mnie gra jest płynna jak ciepłe masło za wyjątkiem bardzo rzadkich sytuacji, kiedy np. zderza się przy dużej prędkości powiedzmy 5 samochodów, lecą setki części, eksplozje, kłęby kurzu, kierowcy, którzy wylecieli przednią szybką w powietrzu przebierają odnóżami itp - aczkolwiek nawet wtedy nie jest to jakieś drastyczne przycięcie - po prostu zauważalne
CHINDOOS
Lekkie spadki frameratu (podreślam LEKKIE) są widoczne przy dużej zadymie, ale żeby uważać, że to utrudnia grę albo wręcz uniemożliwia jest mocno przesadzone wtf.gif
mishka
CYTAT(killdante @ 22 11 2007, 10:34) *
pozatym grałes w demo (ja nie grałem) ktore ponoc ma jedna trase ktora akurat moze nie przypasc do gustu...

kiedy napisalem ze w demo gralem? pogralem w sklepie, pozyczylem pelna wersje i podziekowalem... jakie demo?
VascoDa
uh..ten watek jest stary jak swiat i co chwile wchodzi ekipa co wyszla dopiero ze sklepu z konsola i zaczyna sie ta sama nudna pogaducha wink.gif Sorry ale tak wlasnie jest. Wystarczy poczytac caly topik od poczatku.

Musze to wpisywac w kazdym watku, to juz jest meczace...

Jesli ktos uwaza ze MS jest slaby to uprzejmie prosze o przyklad lepszego wyscigu offroad na konsole next gen albo nawet na GBA.
Co daje wiecej funu, jest szybsze i lepiej wyglada? EXAMPLE! ok?

MS jest doskonale plynny! Sa miejsca takie jak poczatek Sidewindera gdzie na jednym z zakretow zwykle czuc pojedyncze chrupniecie. Ale to nie dotyczy calej gry.
99% tej gry to plynny miód, jak kolega wyzej napisal biggrin.gif Wiec prosze nie nawijac przyszlym posiadaczom tej gry makaronu na uszy smile.gif
Mobie: czas na serwis albo wizyte u okulisty. Jeli masz percepcje muchy to trzeba to leczyc wink.gif

MS jest niekwestionowanym królem offroadu. Ci, ktorzy lubia tego typu gry i ten feeling wiedza o tym. Pozostali jakby nie marudzili nie zmienia tego faktu.
Howg

Kris77
Witam
Ja zauważyłem pewną rzecz - po zainstalowaniu firmware 2.0.1 gra nie rwie tak często jak na 2.0. Ta sama trasa, ten sam pojazd, taka sama zadyma ale gra śmiga gładziej smile.gif
killdante
CYTAT(mobie @ 22 11 2007, 13:02) *
Największa wada tej gry to słaby framerate, przez to w połowie dałem sobie spokój. Przez rwącą animacje jest bardzo utrudnione sterowanie.

Gram prawie pół roku online i na palcach u jedej reki moge wyliczyc szarpniecia takze daj spokuj albo kup lepszy procesor hahaha.gif

mishka napisałes ze grałes w sklepie a tam przewaznie pokazywali demo...
mobie
CYTAT(killdante @ 22 11 2007, 18:09) *
CYTAT(mobie @ 22 11 2007, 13:02) *

Gram prawie pół roku online i na palcach u jedej reki moge wyliczyc szarpniecia takze daj spokuj albo kup lepszy procesor hahaha.gif

mishka napisałes ze grałes w sklepie a tam przewaznie pokazywali demo...

Czytanie ze zrozumieniem?? gdzie ja napisałem, że grałem online? Gra tnie się w trybie kariery, online działa płynnie, czasem jakis mały drop, ale framerate trzyma poziom.

W trybie kariery przycinania są masakryczne, i to wtedy gdy bardzo ważny jest start. Kilku przeciwników na ekranie, wystarczy, że jeden gdzieś przydzwoni i mamy mały pokaz slajdów.

VascoDa
CYTAT
MS jest doskonale plynny! Sa miejsca takie jak poczatek Sidewindera gdzie na jednym z zakretow zwykle czuc pojedyncze chrupniecie. Ale to nie dotyczy calej gry.
99% tej gry to plynny miód, jak kolega wyzej napisal biggrin.gif Wiec prosze nie nawijac przyszlym posiadaczom tej gry makaronu na uszy smile.gif
Mobie: czas na serwis albo wizyte u okulisty. Jeli masz percepcje muchy to trzeba to leczyc

Zastanowiłem się kiedyś nad pojęciem "doskonale płynny"?
Przecież motorstorm wyciąga 30 fps, które przy zadymie lub kolizji spada poniżej płynności. Czy to jest doskonała płynność?
a może 50 czy 60 klatek stałych animacji to jest "doskonała płynność" Do tego przyzwyczaiło nas gran turismo czy Forza 2.

Od czasu premiery ps3 w polsce, miałem 3 sztuki tej konsoli. i 2 kopie Motorstorm, wiec nie możliwe, żeby konsola była uszkodzona. Mam lekko przytępiony wzrok ( przeszedł już chyba za wiele gier wink.gif ) ale każdy nawet najmniejszy drop animacji zauważe.

Nie będe nic udowadniał, wystarczy przeczytać ten temat i są opinie użytkowników o kiepskim framerate. Do tego sam kiedyś się czepiałem, że filmiki się tną, blu ryj przy zmianie pozycji lasera robi doczyt... cofnij się wstecz w temacie a przeczytasz co nieco.
adamcky
Zapewniam Cie, ze Vascoda zna ten topis od podszewki.
A i moze rzeczywiscie cos jest z Twoim zwrokiem, bo drobne dropy (ale to naprawde BARDZO sporadycznie) sie zdarzaja, ale piszac, ze online chodzi bardzo dobrze, a w karierze sa pokazy slajdow przyprawiles mnie (i pewnie nie tylko mnie) o spory usmiech politowania... Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem...
mobie
CYTAT(adamcky @ 22 11 2007, 19:55) *
Zapewniam Cie, ze Vascoda zna ten topis od podszewki.
A i moze rzeczywiscie cos jest z Twoim zwrokiem, bo drobne dropy (ale to naprawde BARDZO sporadycznie) sie zdarzaja, ale piszac, ze online chodzi bardzo dobrze, a w karierze sa pokazy slajdow przyprawiles mnie (i pewnie nie tylko mnie) o spory usmiech politowania... Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem...

To czemu twierdzi, że ta gra jest idealnie płynna? ściema czy jak?

CYTAT
witam mam pytanko...naprzyklad gdy jade we mgle ok 8 wozow z 15 sie naraz rozwali takie wybuchy sa to gra potrafi troche szarpnac ;/ u was tez tak jest ? nie mocno ale zawsze cos lub gdy jade na takiej mapce i w dom przylupie caly sie posypie ze samochodem tam takze....

CYTAT
Owszem, to chyba w tej grze norma. confused.gif Tak więc nie masz sie czym martwić (jeśli chodziło Ci o problemy z konsolą)

CYTAT
eh sadzilem ze jest cos nie tak z moja konsola tongue.gif....tak pozatym to gra fajna ale jak jade we mgle po blotnej trasie i mi sypnie na ekran to jest masakra nic nie widac:P...a z tym szarpaniem no da sie wytrzymac nie jest czesto ale jak sie rozruba zrobic to szarpie tongue.gif

z
CYTAT
asem potrafi sie przyciac przy wiekszej rozrubie na ekranie biggrin.gif Ale jak juz ktos powiedzial... to norma w MS

CYTAT
No wlasnie tongue.gif....Dla przykladu teraz sobie startuje oczywiscie na samym koncu jak zawszE:P jest taka waska droga wszyscy ruzsaja szybko i zaraz jak sie ktos po boku naprzyklad rozkmini o kamien wtedy szarpie...

CYTAT
Tak samo będzie jeśli trafisz na skupisko minimum 5 pojazdów które będą wzbijać błoto lub tumany kurzu. Wtedy "klatkowanie" stanie sie równie uciążliwe co kamienie na drodze. wink.gif Choć taka sytuacja zdarza się stosunkowo rzadko (mi raptem 2-3 razu gdy zaczynałem pykać w tą grę) może spartolic cały efekt zawodowo wykonanych smash'ów i tym podobnych akcji. wink.gif

CYTAT
Lub na mapie coyote rage jak jedziemy na jednym ze zakretow jest taki domek drewniany i kilka wrakow samochodowych i jak w niego przylupiemy sie posypie ale niezle ugryzie

CYTAT
Właśnie ukończyłem Motorstorma na 100% , nie jest aż tak trudny jak go malują wink.gif Wystarczy zapamiętać poszczególne mapy , rozjady na nich , a gra staje się dużo łatwiejsza. Najbardziej irytują zwolnienia animacje , które wcale nie są takie rzadkie niestety huh.gif Jednak gra godna polecenia zasługuje na bardzo mocne 8+

Takich postów moge tu wkleić dziesiątki, tak samo jak filmików z yotube.
ziolo69
CYTAT
Czytanie ze zrozumieniem?? gdzie ja napisałem, że grałem online? Gra tnie się w trybie kariery, online działa płynnie, czasem jakis mały drop, ale framerate trzyma poziom.

Hmm...bardzo ciekawa teoria. Tylko wytłumacz nam jak to do cholery możliwe. -.-'

CYTAT
Zastanowiłem się kiedyś nad pojęciem "doskonale płynny"?
Przecież motorstorm wyciąga 30 fps, które przy zadymie lub kolizji spada poniżej płynności. Czy to jest doskonała płynność?
a może 50 czy 60 klatek stałych animacji to jest "doskonała płynność" Do tego przyzwyczaiło nas gran turismo czy Forza 2.

Porównania do gier tego typu (vide Forza, GT) nie są tutaj na miejscu, ponieważ dotyczą zupełnie innego "działu" sportów motorowych. Moc procesora konsoli, karty graficznej są wykorzystywane w różnym stopniu. Porównaj modele aut z Forzy czy GT do tych z MS, a wniosek wyciągnij sam, albo drugi przykład, trasy, w GT i FM jeździsz po "tafli" a w MS po zróżnicowanym terenie, który ma wokół pełno detali których nie ujrzysz na torze wyścigowym.

Ktoś się ze mną nie zgadza?
mobie
CYTAT
Hmm...bardzo ciekawa teoria. Tylko wytłumacz nam jak to do cholery możliwe. -.-'

ano bardzo proste, nawet na głupi chłopski rozum.. wtedy konsola nie liczy AI, który dość mocno obciąża konsole.

CYTAT
Porównania do gier tego typu (vide Forza, GT) nie są tutaj na miejscu, ponieważ dotyczą zupełnie innego "działu" sportów motorowych. Moc procesora konsoli, karty graficznej są wykorzystywane w różnym stopniu. Porównaj modele aut z Forzy czy GT do tych z MS, a wniosek wyciągnij sam, albo drugi przykład, trasy, w GT i FM jeździsz po "tafli" a w MS po zróżnicowanym terenie, który ma wokół pełno detali których nie ujrzysz na torze wyścigowym.

acha, czyli to usprawiedliwia dropy animacji?
mczaper
CYTAT(mobie @ 22 11 2007, 20:23) *

Jest jeszcze jeden aspekt. MS byl tytulem startowym dla PS3, wiec biorac to wszystko pod uwage, uwazam ze gra jest rewelacyjna praktycznie pod kazdym wzgledem.
Gawlick
Tak czy inaczej slajdów nie pamietam, nic z tych rzeczy. Owszej jak wbiło się w skałe kilka furek, a i motocyklista zaliczył plaskacza w błoto w tym samym momencie to coś tam zwolniło, ale nie aż tak masakrycznie. 2 sek max potem już ok. Przeciez to nie mozliwe ze ja przechodząc całego MSa dropów masakrycznych nie zauważyłem, za to Ty widziałeś przwie cały czas...
VascoDa
To sie troche trudno tlumaczy amigo, bo MS jest jednym z pierwszych tytulow ktore tak doskonale wykozystuja motion blur. To oznacza ze w trakcie jazdy nawet przy 30fpsach (chociaz nie liczylem ich tak jak ty) rewelacyjnie , powtarzam - rewelacyjnie oddaje wrazenia z jazdy. Zapewniam cie ze do dobrych wrazen z gry nie musi byc zawsze 60fps. Mozesz mi tez wierzyc, ze jestem wrogiem developerow ktorzy olewaja temat framerate`u i robia skaczace gry. Jesli to wezmiesz pod uwage to mozesz mi zaufac ze MS jest plynny, nawet jesli wydaje ci sie inaczej. Po prostu zmien zdanie biggrin.gif
Dasz rade, a zaraz potem wracaj grac , dokoncz tikety, i wskakuj na online bo szkoda tracic taki miodek..naprawde szkoda.. peace.
SM1
Mobie, z całym szacunkiem, ale po tym steku bzdur co tu na wypisywałeś zastanawiam się co jest nie tak:
a) nie ściągnąłeś „łatki” która wyeliminowała to jedno przycięcie aminki podczas intra
b) w życiu nie grałeś w motorstorm.
W twoim przypadku obstawiam punkt „b”
Aha… jeżeli podpierasz się wypowiedziami innych to warto by było zainteresować się czy posty były tworzone przed update 1.0 który wyeliminował dropy podczas wstawek, czy może z przed 2.0 po którym z pewnością efekt zarywania został wyeliminowany. Bogu dzięki mamy już 3.0

Dropy animki???? Hehehehe uśmiałem się setnie:)
mobie
CYTAT(SM1 @ 23 11 2007, 10:18) *
Mobie, z całym szacunkiem, ale po tym steku bzdur co tu na wypisywałeś zastanawiam się co jest nie tak:
a) nie ściągnąłeś „łatki” która wyeliminowała to jedno przycięcie aminki podczas intra
Aha… jeżeli podpierasz się wypowiedziami innych to warto by było zainteresować się czy posty były tworzone przed update 1.0 który wyeliminował dropy podczas wstawek, czy może z przed 2.0 po którym z pewnością efekt zarywania został wyeliminowany. Bogu dzięki mamy już 3.0

źle spałeś dzisiaj czy tylko udajesz głu..?

zerknij na strone 77 tego tematu, bo sam kolego sobie zaprzeczasz. Jak przeczytasz swoją odpowiedz na tamtej stronie, oraz moje zapytanie. to sam chyba dojdziesz do tego, że kręcisz kolego.
SM1
CYTAT(mobie @ 23 11 2007, 11:09) *
CYTAT(SM1 @ 23 11 2007, 10:18) *

źle spałeś dzisiaj czy tylko udajesz głu..?

zerknij na strone 77 tego tematu, bo sam kolego sobie zaprzeczasz. Jak przeczytasz swoją odpowiedz na tamtej stronie, oraz moje zapytanie. to sam chyba dojdziesz do tego, że kręcisz kolego.

przeczytałem i ...fakt grasz w motorstorma ale to nie zmienia faktu że gra chodzi płynnie (może u Ciebie nie, w takim wypadku nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć...masz pecha;)
mobie
CYTAT
przeczytałem i ...fakt grasz w motorstorma ale to nie zmienia faktu że gra chodzi płynnie (może u Ciebie nie, w takim wypadku nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć...masz pecha;)

spox wink.gif

Zauważyłem ostatnio, jedną rzecz, jeżeli skrytykuje się nawet w najmniejszym stopniu gre na playstation 3 to odrazu człowiek jest wyzywany od xbojów czy innych śmierdzieli , i też to że najprawdopodobniej wogóle nawet nie widział danej gry.

Podobnie było jak pojechałem Gears of war za tnące się filmiki czy też czasami chrupiącą animacje... Zdaniem xbojów ta gra jest perfekt płynna, a dla mnie nie. Bo czasami się tnie, doczytuje dane w locie i w tym momęcie jest "przyciach"

Teraz gram w Bioshocka, gdy pytałem się czy ta gra działa płynnie, odpisali mi, że jak miód i jest zero jakichkolwiek przycięć. W rzeczywistości jest inaczej, momętami gra potrafi chrupnąć, podobnie jak podejdziemy bardzo ściany to widać przeskoki kamery " żabie skoki" coś jak w GRAW

Motorstorm to jedna z najlepszych gier w jakie grałem w tym roku, bardzo mi się podobała... Z chęcią przeszedł bym ją do końca. Nic do tej gry nie mam, i teraz żałuje, że napisałem iż przeszkadzała mi tnąca się animacja.
Wieslawa
Dla mnie ta gra jest perfekcyjna pod wieloma względami.

Muzyce z MS nie dorównuje żadna inna ze ścigałek.
Grafika jest również najlepsza jaką widziałam.

dym i błoto + muzyka ostra + wredni przeciwnicy = wspaniała dynamika jazdy.

Modelowi jazdy nie mogę nic zarzucić.

Tak naprawdę jedyna rzecz, która potrafi zdenerwować to poziom trudności na początku.

Jeśli chodzi o płynność to dla mnie jest bardzo dobra, ale może w ferworze walki na torze nie zauważam drobnych chrupnięć.
SM1
CYTAT(mobie @ 23 11 2007, 11:31) *
CYTAT

spox wink.gif

Zauważyłem ostatnio, jedną rzecz, jeżeli skrytykuje się nawet w najmniejszym stopniu gre na playstation 3 to odrazu człowiek jest wyzywany od xbojów czy innych śmierdzieli , i też to że najprawdopodobniej wogóle nawet nie widział danej gry.

Podobnie było jak pojechałem Gears of war za tnące się filmiki czy też czasami chrupiącą animacje... Zdaniem xbojów ta gra jest perfekt płynna, a dla mnie nie. Bo czasami się tnie, doczytuje dane w locie i w tym momęcie jest "przyciach"

Teraz gram w Bioshocka, gdy pytałem się czy ta gra działa płynnie, odpisali mi, że jak miód i jest zero jakichkolwiek przycięć. W rzeczywistości jest inaczej, momętami gra potrafi chrupnąć, podobnie jak podejdziemy bardzo ściany to widać przeskoki kamery " żabie skoki" coś jak w GRAW

Motorstorm to jedna z najlepszych gier w jakie grałem w tym roku, bardzo mi się podobała... Z chęcią przeszedł bym ją do końca. Nic do tej gry nie mam, i teraz żałuje, że napisałem iż przeszkadzała mi tnąca się animacja.

Osobiście mnie te wojenki mocno irytują i staram się nie brać w nich udziału do momentu jeżeli nie jestem czegoś pewien np. jak w przypadku motorstorm
Zdaję sobie sprawę że sprzęt sprzętowi nie równy, ale jeżeli w Twoim przypadku są zauważalne dropy przeszkadzające w rozgrywce to ja bym się zastanowił poważnie nad serwisem.
(…naprawdę nie masz szczęścia do elektroniki:) najpierw plazma teraz to;)
OsciBosci
Na ile oceniacie ta gre, na patrzac na to ze ma tak mało trybów?? Interesuje mnie sam gameplay?
ziolo69
CYTAT
ano bardzo proste, nawet na głupi chłopski rozum.. wtedy konsola nie liczy AI, który dość mocno obciąża konsole.

Nie wziąłem tego pod uwagę. A co do chłopów, to nie orientuję się dobrze, ale raczej "wykwalifikowany" chłop do roli nie zna się na sprzęcie komputerowym tego typu...

CYTAT

A czy zostało to ujęte w mojej wypowiedzi? Hm? huh.gif

Animacja dropuje bardzo sporadycznie (baaardzoo) i nie wiem o co to całe "halo". Pierwszy tak wspaniały offroad na konsolę stacjonarną a Ty marudzisz. Dropy zdarzają się w każdej produkcji (no powiedzmy...) i nie możemy oceniać danego tytułu po tym, jak często zdarzają mu się spadku fremate'u czy sporadyczne "skoki". MS faktycznie nie jest idealny, ale ma też swoje dobre strony, które zauważają nieliczni, a wady komentują wszyscy, jeżdżąc po tym tytule jak po "zdechłym kocie". Mam nadzieję że to koniec tej całej wojny i wszystkie powyższe posty przemówią niektórym do rozumu nawet tych "głupich, chłopskich rozumów".

Dziękuję za uwagę.
VascoDa
CYTAT(OsciBosci @ 23 11 2007, 16:29) *
Na ile oceniacie ta gre, na patrzac na to ze ma tak mało trybów?? Interesuje mnie sam gameplay?

matko...nastepny wink.gif
Co rozumiesz przez "malo trybow" ?
Festival, TimeAttack, Eliminator i Online na 12 playerow to tak bardzo malo?
Zdecyduj sie czy interesuje cie SAM gameplay czy tryby gry, bo zaprzeczasz sobie sam w pytaniu smile.gif
OsciBosci
CYTAT(VascoDa @ 23 11 2007, 22:25) *
CYTAT(OsciBosci @ 23 11 2007, 16:29) *

matko...nastepny wink.gif
Co rozumiesz przez "malo trybow" ?
Festival, TimeAttack, Eliminator i Online na 12 playerow to tak bardzo malo?
Zdecyduj sie czy interesuje cie SAM gameplay czy tryby gry, bo zaprzeczasz sobie sam w pytaniu smile.gif

Tam miało byc "...nie patrzac na to ze ma tak mało trybów". Skoro Twoim zdaniem ma odpowiednia ilosc trybow to dlaczego recenzenci najbardziej narzekali na ilosc trybów?? Ogolnie to interesuje mnie gameplay...
VascoDa
czytaj watek wstecz troche..
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...260&st=1620
3-eci post. To na temat trybow gry i gamplay`u tez smile.gif
Mendrek
Motorstorm ma w sobie taką magię, że tej grze można wybaczać wszelkie zgrzyty. Nie wiem jak można narzekać na praktycznie nie występujące zwolnienia animacji, czy też porównywać to do Forzy? Ja jakoś nie wyobrażam sobie jeździć w MS bez browara w ręku, ta gra jest wręcz stworzona na imprezki, oraz na relaks po pracy, na taki luzacki klimat. Czuć taką rywalizację maniaków, nie wyobrażam sobie by normalnie w to grać bez uspokajacza w postaci puszki piwa, oraz naturalnego blura z nim związanego. Tutaj jakaś głupia stracona klatka animacji znika gdzieś w tle obijających się aut, spadających ze wzgórza buggy, obijających się po mordach motocyklistów, mega chamskich ciężarówek, czy niesprawiedliwego AI przeciwników (chcą tylko byś nie dojechał do mety). A potem magia trzyma poziom, bo poziom gry rośnie, gra zmienia się we wspaniałe cacko dla maniaków, którzy chcą ją wyżyłować. Gra jest potem masakrycznie trudniejsza, a multi to już totalne urwanie głowy wraz z korpusem, fotelem i ścianą.
Ale to gra. gdzie możesz rozwalić się kilka razy (przynajmniej na łatwiejszych ticketach smile.gif ) i wygrać wyścig, albo jechać cały czas pierwszy by pod koniec zostać rozniesionym przez chmarę przeciwników. Ten tytuł ma w sobie feeling, dodatkowo świetny soundtrack, filmiki, nazwy samochodów wink.gif Cała gra po prostu jest jedną z najbardziej kozackich ścigałek jakie znałem. Zresztą, pewnie tą grę też nikt nie robił na trzeźwo biggrin.gif
OsciBosci
CYTAT(Mendrek @ 23 11 2007, 22:44) *
Motorstorm ma w sobie taką magię, że tej grze można wybaczać wszelkie zgrzyty. Nie wiem jak można narzekać na praktycznie nie występujące zwolnienia animacji, czy też porównywać to do Forzy? Ja jakoś nie wyobrażam sobie jeździć w MS bez browara w ręku, ta gra jest wręcz stworzona na imprezki, oraz na relaks po pracy, na taki luzacki klimat. Czuć taką rywalizację maniaków, nie wyobrażam sobie by normalnie w to grać bez uspokajacza w postaci puszki piwa, oraz naturalnego blura z nim związanego. Tutaj jakaś głupia stracona klatka animacji znika gdzieś w tle obijających się aut, spadających ze wzgórza buggy, obijających się po mordach motocyklistów, mega chamskich ciężarówek, czy niesprawiedliwego AI przeciwników (chcą tylko byś nie dojechał do mety). A potem magia trzyma poziom, bo poziom gry rośnie, gra zmienia się we wspaniałe cacko dla maniaków, którzy chcą ją wyżyłować. Gra jest potem masakrycznie trudniejsza, a multi to już totalne urwanie głowy wraz z korpusem, fotelem i ścianą.
Ale to gra. gdzie możesz rozwalić się kilka razy (przynajmniej na łatwiejszych ticketach smile.gif ) i wygrać wyścig, albo jechać cały czas pierwszy by pod koniec zostać rozniesionym przez chmarę przeciwników. Ten tytuł ma w sobie feeling, dodatkowo świetny soundtrack, filmiki, nazwy samochodów wink.gif Cała gra po prostu jest jedną z najbardziej kozackich ścigałek jakie znałem. Zresztą, pewnie tą grę też nikt nie robił na trzeźwo biggrin.gif

Dziekuje, to jest rzeczowa odpowiedz na moje pytanie...
XM16E1
Jako że nie mam PS3 każdą możliwośc zagranią w jakąkolwiek grę na konsolkę sony odrazu wykorzystuję.Dzisiaj padło na Motorstorma i muszę powiedzieć-gra kosi,bardzo i naprawdę nie mogę się doczekać wieczorów spędzonych z nią(dziewczyna na bok).Chodź grałem na jakimś zwalonym TiViku(za bardzo był nasycony obraz przez co nie mogłem delektować się obazem) wrażenia płynące z gry są MOCARNE!!! Może nie bedzie moim pierwszym tytułem ,ale na ferie jak znalazł.Szkoda żę starter packi się skończyły... dry.gif
Arkady
Oprócz Burnout Point of Impact nie trawie żadnych wyścigów, ale Motostorm jest świetny!!! Stopień trudności w sam raz(choć dopiero kończe 3lv i nie wiem czy nie zmienie zdania rzucając padem przy 4lv smile.gif ), frajda z kierowania każdym pojazdem przeogromna, trasy boskie, ta ilość różnych dróg, szkoda tylko ich małej ilości, ale i tak jest świetnie. Dla mnie mocne 9/10.
Łebi
CYTAT(Arkady @ 25 11 2007, 08:10) *
Oprócz Burnout Point of Impact nie trawie żadnych wyścigów, ale Motostorm jest świetny!!! Stopień trudności w sam raz(choć dopiero kończe 3lv i nie wiem czy nie zmienie zdania rzucając padem przy 4lv smile.gif ), frajda z kierowania każdym pojazdem przeogromna, trasy boskie, ta ilość różnych dróg, szkoda tylko ich małej ilości, ale i tak jest świetnie. Dla mnie mocne 9/10.

Wierz mi, przy 4lv a szczególnie przy ostatnich wyścigach nie raz zaklniesz pod nosem lub piźniesz padem o ściane hehe
Memory
Update już dziś
http://www.ps3site.pl/motorstorm-update-juz-dzis
elimiko
Gdyby ktoś chciał wspólnie porywalizować to zapraszam pod PSN ID: elimiko
W celu latwiejszego porozumiewania się mile widziany headset triangle.gif

zajman
Interesuje mnie czy na przestrzeni 85 stron topicu było wielu gości takich jak ja co uważają tą gre za totalny crap (bo narazie spotykam samych entuzjastów tego tytułu [szukam swojaków biggrin.gif])?? No ja nie wytrzymuje jak gośc wciska rodzince w MM 'najlepszą gre na konsole obecnie ' (tak to argumentując ) za 150 zeta np. co gorsza tej gry nikt nie chce kupić ani się wymienić - totalna żenada confused.gif Ale przyznaje że soundtrack w tej gierrce jest 10/10 i grafa też niczego sobie !!
mczaper
CYTAT(zajman666 @ 12 12 2007, 10:34) *
co gorsza tej gry nikt nie chce kupić ani się wymienić - totalna żenada confused.gif

A nie wpadles na to ze dlatego ze ta gra jest genialna to wszyscy ja maja i nie musza jej drugi raz kupowac lub sie wymieniać? Pomysl... to nie boli

A pozostali co nie lubia tego typu gier to nawet jak bys im doplacil to by nie wzieli.
Butcher
Parę dni temu na PSS (nie pamiętam UK czy US) pojawił się świetny, oficjalny MotorStorm Theme, z efektami dźwiękowymi, oraz kilkoma zmiennymi tapetami (automatyczna podmiana przy każdym logowaniu). To samo zresztą dostał Ratchet, Killzone i Uncharted (nie każde tak rozbudowane).
YETI
CYTAT(Butcher @ 14 12 2007, 12:32) *
Parę dni temu na PSS (nie pamiętam UK czy US) pojawił się świetny, oficjalny MotorStorm Theme, z efektami dźwiękowymi, oraz kilkoma zmiennymi tapetami (automatyczna podmiana przy każdym logowaniu). To samo zresztą dostał Ratchet, Killzone i Uncharted (nie każde tak rozbudowane).

Także Heavenly Sword. wink.gif

ten jest niezły
http://www.psu.com/Motorstorm-Theme-2--theme-507.php
nightrunner
Ostatnio grałem w multi i nasz Host ustawił "Mirror mode" tras. O ludzie, jak to potrafi odmienić trasy!!
Czasami ma się wrażenie, że gra się w zupełnie nową trasę! A najlepsze akcje są jak wszyscy sznureczkiem zamiast powiedzmy w lewo skrecaja w prawo i jak jeden mąż w skałki przywalają biggrin.gif Praktycznie od podstaw tzreba się uczyć tras tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.