też właśnie obejrzałem i mi tez się podoba. dynamika jak na grę w której liczy się offroad jest w sam raz, wypadki są niezłe(szkoda że dosyć o nie trudno, pownno być tak jak w burnoucie

) samochody brudzą się nieźle, błoto jest średnie, mam nadzieję że to poprawią, podobała mi się też fizyka tego czegoś co było stawione na trasie, koleś w to wjechał, bardzo fajnie się rozpadło i wpadło w błoto

btw. coś pomiędzy 5.55 a 6.05 minutą, patrzcie w lewo, koleś na motorze ktróry raci panowanie nad motorem i wpada w drzewo wulatując z motoru. najs ;]
QUOTE(Memory @ 13 05 2006, 20:21)

Hehe. Zauważcie, że w autach dalej z przodu też są te typy wyglądające "przez" szybę
Jestem po filmiku i naprawde nie wiem o co tyle szumu

dla mnie póki co gra pozytywna, cholera co wy tak wszedzie z ta grafika sie (pipi)ie?? najwazniejsze zeby gra byla grywalna na maxa
neospiderman
14 05 2006, 19:21
QUOTE(shy4 @ 14 05 2006, 09:07)

Jestem po filmiku i naprawde nie wiem o co tyle szumu

dla mnie póki co gra pozytywna, cholera co wy tak wszedzie z ta grafika sie (pipi)ie?? najwazniejsze zeby gra byla grywalna na maxa

Z ta grafika to chodzi o to [przynajmniej mi] że sony "naobiecywało" trailerami na E3 2005, a teraz to cos zbytnio tak extra nie wygląda jak na wspomnianym e3. A objawów dobrej grywalnosci to osobiscie nie zaówarzyłem na tegorocznych filmikach. Po ubiegłorocznej zajawce oczekiwałem czegoś w stylu "burnout freestyle" i jak narazie czegos takiego nie uswiadczyłem.
Ale cóż jeszce sie torchę oszukuje ze za pół roku bedzie duzo lepiej.
http://www.gamespot.com/e3/e3story.html?si...0750&pid=928393 , filmiki z gameplayu i wszystko jane

, gra jest malo dynamiczna , slamazarna , a w dodatku wyglada molo imponujaco

, SONY niech was szlak trafi z wasza PS3 , liczylem ze chociaz MS da rady ze wszystkich zapowiedzianych w zeszlym roku gier ...
QUOTE(KILL @ 14 05 2006, 20:37)

liczylem ze chociaz MS da rady ze wszystkich zapowiedzianych w zeszlym roku gier ...
Heavenly Sword
"We'd say here about 50% complete. The technology foundations have been set, and now we just gotta add content."
Przykre, bo z tego co widzialem na filmikach to gra az prosi sie o kilka zmian np. ta nieszczesna dynamika.
Co do tego filmiku to kraksy wypadaja calkiem fajnie. Podobal mi sie motyw jak koles rozjechal lezacego po wypadku kierowce motorowego. W widoku znad maski gra wydaje sie dynamiczniejsza, ale ogolnie powinno sie moim zdaniem wyje*ac to turbo i wrzucic normalna predkosc taka jak wlasnie podczas boost'a, moze troche mniejsza i byloby bardzo dobrze.
Mam tez nadzieje, ze to jest jedna z mniejsza tras w grze, chce jakies dluze przestrzenie, przejazdzy przez kawalki pustyni, cos ala trailer z zeszlego roku.
McDrive
15 05 2006, 19:25
Ta trasa która była prezentowana na E3 była najkrótszą jaka będzie w grze.
filmik fajny, znacznie więcej wypadków niż w tym porpzednuim, jest abrdziej dynamicznie ale jedno mnie martwi. nie będzie widoku z oczu kierowcy?? cholera ja nie chę zza maski, ja chcę z oczu!!
QUOTE(Memory @ 15 05 2006, 19:41)

Hmm...po tym filmiku troche zmieniłem zdanie o Motor Storm, prezentuje sie to nawet ładnie

Niech poprawia jeszcze grafike i wypadki (te kraksy przy tych z przed roku wypadaja...ciennnniutko)
Nie wiem czemu ale jeszcze jakos licze na ten tytuł (to chyba przez te 50% ukonczonej gry)
PS. Gdyby Sony rok temu pokazało Motor Storm w takiej formie to pewnie kazdy by pisał ze wyglada to bardzo dobrze i wszyscy byliby zadowlenie, teraz sytuacja jest troche inna....
Trzcina
15 05 2006, 22:22
Noooo kurcze

Wiedzialem ze moje oczy mnie nie pomylily. Na tym filmiku gra wyglada naprawde super

Nie jest to oczywiscie to co w zeslym roku, ale juz blizej niz dalej.
Bardzo podobalo mi sie jedno ujecie zblizenie motorku i jego kol w blocie. Ogolnie gra prezentuje sie na tych filmikach DUZO lepiej niz sadzilem, jest to tez dowod na to ze z koncowymi ocenami trzeba poczekac az gra bedize dostepna w sklepach...
QUOTE(Trzcina @ 16 05 2006, 01:22)

jest to tez dowod na to ze z koncowymi ocenami trzeba poczekac az gra bedize dostepna w sklepach...
co ty nie powiesz
Gra prezentuje się coraz ładniej. Zaczynam spowrotem wierzyć w MotorStorm'a. Znad maski rzeczywiście dynamika większa jest. Jeżeli gadki o 50% gry to prawda, to może być ciekawie na jesień
QUOTE(YETI @ 14 05 2006, 22:44)

QUOTE(KILL @ 14 05 2006, 20:37)

liczylem ze chociaz MS da rady ze wszystkich zapowiedzianych w zeszlym roku gier ...
Heavenly Sword

Jakos ta gra mna nie zawladnela

, wygladala jak podrasowany God of War i to wszystko ( nie pokazali pola bitwy , tylko mala arene

) hmm te najnowsze filmiki z gameplayu prezetuja nawet gorszy poziom niz na wczesniejszym pokazie technicznym z blotem ( tam model auta byl bardziej szczegulowy

)
Mi sie marzy widok z kabiny wtedy byłoby prawie jak rok temu
Kill-polecam obejrzec wersje HD Havenley sword ,podrasowany GOW...
Polecalbym takze wybrac sie do okulisty ,chyba ze to ja mam cos ze wzrokiem
Dopiero teraz gameplay zobaczyłem. Abstrahując już od faktu, że całości daleko to tego, co zaprezentowali na tym renderku z przed roku, to muszę powiedzieć, że jestem mocno rozczarowany dynamiką, a w zasadzie jej brakiem. Co to jest? Samochodzki jadą z jakąś śmieszną prędkością, a fizyka jest tak opracowana, że przykładowo po skokach pojazdy opadają jak piórka na wietrze (za wolno k****, za wolno!!!). Sorki, ale jak tego nie poprawią, to ja odpadam - w grach tego typu potrzebuję dynamiki i basta. W tej sytuacji cieszy mnie przesunięcie premiery - niech dłubią, bo potencjał jest ogromny.
kilka nowych screenów z Motorstorma. Kija widac przez ten blur:/
http://www.playsyde.com/news_3053_en.html
neospiderman
1 06 2006, 09:49
QUOTE(Jakim @ 31 05 2006, 22:55)

kilka nowych screenów z Motorstorma. Kija widac przez ten blur:/
http://www.playsyde.com/news_3053_en.htmlNom, trzeba jakoś niedociągnięcia zamaskować

, no ale cóż zobaczymy co z tego będzie za 5 miechów.
Ja bym wolał żeby taki blur został. Może to poprawi trochę wrażenie prędkości. Ale wg mnie te screeny i blur na nich to robota grafika, a nie silnika gry. Jest też inna możliwość - blur jest prawdziwy, ale w grywalnej wersji na E3 go nie było, bo zbytnio obciąża procesory i ciągle pracują nad płynną animacją.
Blur był obecny w demie na E3 - przynajmniej w tym, na którym gralem

Załącza się gdy używamy dopałki. Fajnie wygląda, ale w dzisiejszych czasach to już norma w racerach, więc nie robi takiego wrażenia jak niegdyś...
Co do roboty grafika faktem jest, że na tych screenach jest trochę za mało aliasingu w stosunku do E3
Mastah27
2 06 2006, 16:58
Mnie na 5-minutowym gameplayu rozbawiły 3 rzeczy:
Kierowany przez nas pojazd zostawia ślady tylko na błocku, ale jak sunie po piachu to porusza się chyba w trybie stealth. Z całą pewnością trudno było to zaimplementować

.
Kierowca ciężarówki, gdy się o jego pojazd otarliśmy, wymahuje złowieszczo w naszym kierunku. Świetnie że to robi, ale dlaczego on w tym czasie przenika przez szybę? Zapewne trudno było usunąć szyby w pojazdach, aby to wyglądało normalnie.
I trzecia rzecz, która mnie rozbawiła najbardziej. Pamiętam, że kiedyś Memory wkleił fanbojski filmik, w którym wyśmiewano fakt, że w Oblivionie trawa jest dwuwymiarowa i przeciwstawiano temu trawę 3D z MGS3 (co to za next-gen, skoro na current-genach niektóre rzeczy są wykonane lepiej i takie tam). Chyba nie muszę dalej pisać, co mnie w tym przypadku śmieszy w Motorstormie?
Żeby nie było niedomówień, nie jestem żadnym fanbojem, kupię w przyszłości X360 i PS3, życzę jak najlepiej obu platformom, ale jak widzę takie kwiatki jak w Motorstormie to jednak ta natura fanboja się we mnie odzywa. Ja wiem, że Motorstorm jest w fazie developingu i być może będzie niezłym kawałkiem softu, jednak pewne rzeczy w wersji na targach E3 można było zrobić lepiej i nie wywołałoby to skrzywienia na mojej (być może również innych) facjacie.
Na koniec chciałbym zadać pytanko Butcherowi: czy próbowałeś zaraz na samym początku okrążenia wyjechać poza trasę? Da się to zrobić, czy zatrzymuje nas wtedy niewidzialna ściana?
Jeden nowy screeny

w sieci maksymalnie do 16 graczy
Filmik reklamujacy MotorStorm z zeszlego roku uznaje za mistrzostwo swiata. Za pierwszym razem pomyslalem ze jak taka jakosc bedzie w grze to oszaleje

Zdrowy rozsadek i ladnych kilkanascie lat pracy przy animacji walilo mnie w leb ..ej obudz sie.. to niemozliwe.
Po E3 zobaczylem real-time motionblur, niezla dynamike czasteczek (blota), arcadowa dynamike aut (co akurat dosc lubie, bo to nie Colin tylko czysty fun ma byc w blocie), dobry detal, doskonale interakcje...
Jesli ktos z was zna lepszy tytul arcade do tarzania sie w blocie na nextgeny to prosze go wymienic. Wtedy moge zdetronizowac MotorStorma. Inaczej ta gra bedzie rzadzic.
QUOTE(Mastah27 @ 2 06 2006, 17:58)

czy próbowałeś zaraz na samym początku okrążenia wyjechać poza trasę? Da się to zrobić, czy zatrzymuje nas wtedy niewidzialna ściana?
Wolałem robić bydło na trasie

W każdym razie wątpię aby była taka możliwość - jeśli już to zapewne po chwili będzie reset na trasę. W końcu to mają być wyścigi, a nie GTA. Zauważ też, że trasa ma boczne ograniczenia - jak nie skały, to bandy, kamienie, itp.
Może już było, ale i tak polecam:
FPP gameplay videoIntro + gameplayPS:
Vascoda ma dużo racji. Ta gra nie wygląda (jeszcze?) jak render z 2005, ale zabawa jest przednia...
QUOTE(Butcher @ 8 06 2006, 13:38)

Ta gra nie wygląda (jeszcze?) jak render z 2005, ale zabawa jest przednia...
wierzysz w to jeszcze ?
Całkiem fajne intro.
QUOTE(YETI @ 9 06 2006, 00:15)

Ta gra nie wygląda (jeszcze?) jak render z 2005...
wierzysz w to jeszcze ?
Stąd znak zapytania...

Wiara czyni cuda
kraczek
13 06 2006, 12:51
Master Pain
13 06 2006, 13:46
to pewnie Hummer v. 3

a z drugiej strony, pewnie detekcja kolizji jeszcze jest niedopracowana (na poziomie kol), stad obiekty sie zlepiaja.
OsciBosci
13 06 2006, 14:28
QUOTE(kraczek @ 13 06 2006, 13:51)

Przeciez widac ze ten na srodu jest troche przed tym lewej i zaslania mu koło.
VascoDa
14 06 2006, 01:23
QUOTE(Butcher @ 9 06 2006, 08:24)

QUOTE(YETI @ 9 06 2006, 00:15)

Ta gra nie wygląda (jeszcze?) jak render z 2005...
wierzysz w to jeszcze ?
Stąd znak zapytania...

Wiara czyni cuda

Butch. Ta gra nie bedzie wygladala duzo lepiej. 60fps zawsze wymagac bedzie zciemy
Render z 2005 liczyl sie conajmniej 60 SPF a nie FPS

...mimo to czekam na aktywny przycisk AddToBasket
Dla mnie MotorStorm zostaje jedną z tych gier, które na screenach wyglądają super, a w ruchu już kiepsko. Strasznie razi sterylność (powtórzę to jeszcze raz: więcej kurzu i piachu!), mała dynamika, ogólna nuda... Szkoda, bo zapowiadało się na całkiem udany terenowy racer. Po zeszłorocznym E3 oczami wyobraźni widziałem siebie z padem w łapie, walczącego z przeciwnikami na terenówce, kluczącego w ciasnych kanionach, już czułem ten arcade'owy model jazdy, te uginające się 'resory' na kołach... A z tego co widzę na filmikach, niewiele się ostało: szerokie i sztucznie wyglądajace trasy, twarde zawieszenia... Szkoda. Być może doczekamy się kiedyś na PS3 podobnej, ale po prostu lepszej gry.
LOL
szeni piszesz tak jak bys juz grał w Motor Storm, gra jest ukonczona dopiero w 50%, sadze ze jeszcze sporo, tak jak pod wzgledem grafiki jak i gameplayu zmieni sie na lepsze
trzeba byc dobrej mysli, wierze w ten tytuł bo tematyka jest bardzo fajna.
Butcher
26 06 2006, 13:02
Nie wiem szeni gdzie doświadczyłeś tego twardego zawieszenia, ale jak dla mnie "miękki" model jazdy w stylu Smuggler's Run czy Driver'a to więcej niż miodzio - a dokładnie tak jest w MotorStorm (o czym pisałem w PE#107).
Piach co prawda nie będzie nam zgrzytał w zębach, ale do sterylności tej grze daleko. Brak dynamiki ? Heh...
Powstrzymaj się z takimi sądami do premiery, albo przynajmniej grywalnego dema, którego doświadczysz namacalnie.
A po co ma doświadczać namacalnie, skoro on już wie po screenach jakie są wrażenia z grania. W ogóle to można mu pozazdrościć - nie musi kupować konsol, bo ściągnie parę screenów i już ma cały fun, w dodatku za darmochę.
VascoDa
27 06 2006, 08:34
Wyluzuj ural
Szeni tak jak wielu innych nie moze sie doczekac PS3 i ekscytacja miesza sie z rozdraznieniem. Oczekiwania wielu z nas rosna z dnia na dzien i jak to zwykle bywa, trudno je zaspokoic.
Jedyne co pomaga, to zimny prysznic (zwlaszcza w ta pogode)
nightrunner
4 07 2006, 11:44
No aliasing daje troche po oczach... swoją drogą może tego tak nie będzie widać w ruchu...
QUOTE(YETI @ 4 07 2006, 12:23)

Gra w 50% zrobiona dopiero. Do premiery jeszcze troche czasu więc pewnie zaimplementują ten AA. Poza tym na filmikach nie widać tego tak bardzo jak na screenach.
QUOTE(McDrive @ 4 07 2006, 13:53)

QUOTE(YETI @ 4 07 2006, 12:23)

Gra w 50% zrobiona dopiero. Do premiery jeszcze troche czasu więc pewnie zaimplementują ten AA. Poza tym na filmikach nie widać tego tak bardzo jak na screenach.
te 50% to bylo dwa miesiace temu

gra jest prawie na ukonczeniu by zdazyc na premiere PS3 i niestety patrzac na textury samochodow i otoczenia , hmm stwierdzam ze na Xboxa pierwszego gry wygladaly ladniej
QUOTE(KILL @ 4 07 2006, 17:55)

gra jest prawie na ukonczeniu by zdazyc na premiere PS3
Obecna data wyjścia to 17 listopada.
ta gra wyglada żałośnie!
iskry jakby ktoś w paincie zółtym pedzlem zrobil, tekstury na skalach chyba gorsze niz na PS2. Nie bylo tego widac, bo wszystkie screeny byly (specialnie?) rozmazane, ze niby taki efekt predkosci, ale na tym screenie to wali po oczach
http://www.gameonly.pl/images.php?s=newsy&id=9323&f=7
OsciBosci
4 07 2006, 22:37
Z GameOnly:
"A będzie kogo bić, bowiem jednocześnie na drodze będzie się przepychać 20 pojazdów...."
Jezeli to prawda to bedzie pysznie, zwazywszy na dotychczasowy gameplay.
g_w_b_b_a
4 07 2006, 22:46
slabiutko, podkrecane screeny,itd
Animacja na tym polega, zeby ja ogladac jak leci a nie na stopklatce.
Rozmazanie jest efektem realistycznym i po raz pierwszy wyglada tak jak powinno. Burnout i inne gierki bluruja brzegi kadru bez wzgledu na kierunek ruchu. Tutaj obraz rozmarze sie tak jak w kinie

Na jednej z prezentacji widac bylo jak motocyklista robi bączka a za nim wiruje rozmazane tło. Dla mnie to wypas. Level demo jest prościutki i oszczędny ale pokazuje na czym bedzie polegać ta gra.
Ja osobiście uwielbiam duże otwarte przestrzenie w rajdach.
Master Pain
5 07 2006, 09:48
no wlasnie, ten lvl... chetnie zobaczylbym cos innego, bo mam nadzieje, ze nie bedzie to tylko pustynia, bloto itd.. btw troche nowych skrinow:
http://playsyde.com/news_3137_en.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.