co mnie troche martwi w tym tytule to brak zaroznicowanych miejscowek. Przynajmniej na razie widzimy tylko same pustynie i skaly.
A co do grafiki to tak: aliasing wali po galach, ale niektore screenyt prezentujace zblizenia na pojazdy robia dobre wrazenie. Bedzie z tego grafa na 7 i nic ponadto.
Z tymi screenami to sosc dziwna sprawa, prezentuja sie koszmarnie, a np. taka fotka zrobiona w marcu podczas GDC zwykłą komórka wyglada znacznie lepiej.
http://static.flickr.com/19/117465126_9dccea53fb_o.jpg
No wlasnie dziwna sprawa po GDC pisałem ,że wyglada to niemal identycznie jak tn "sławny" trailer , ale te foty oraz gameplay znacznie zweryfikowal moje zdanie...
Przynajmniej jakby byla taka grafa jak na tej fotce to byłby git i nikt nie miałby prawa sie czepiac,a tak to
Macie racje z tym GDC. Błoto też inaczej sie układa niż na GDC. Za to koleiny są takie same jak w marcu. Według mnie tu jest podobna sytuacja z tymi screenami jak z HS. Na screenach gorzej niż na filmikach. Najlepiej poczekać na TGS i zobaczyć czy tam gra zostanie zaprezentowana.
Chociaż jak patrze na ten filmik:
http://www.news4gamers.com/ps3/News-1696.aspx w miejscu gdy goster kręci bąka to graficznie wydaje mi sie podobne do tego screena:
Przeciez byl juz pokazany czysty gameplay , wiec nie ma specjalnej różnicy miedzy tymi screenami , a gameplayem.
Sam gameplay sporo odstaje od tej słabej jakosciowo fotce...
Na niej błoto zabija , wyedaje ci sie że jakbyś postawil noge to by ci sie zanurzyła pae dobrych cm, a na gameplay jest czyste podłoze na którym wyryte zostały slady.
QUOTE(Pavlis @ 9 07 2006, 19:41)

Na niej błoto zabija , wyedaje ci sie że jakbyś postawil noge to by ci sie zanurzyła pae dobrych cm, a na gameplay jest czyste podłoze na którym wyryte zostały slady.
Właśnie że zauważyłem że kiedy samochody poruszają się wolno na tych filmach z E3 to zapadają się w błoto i zostawiają koleiny jak na GDC, a gdy poruszają się troche bardziej dynamicznie niż na GDC i w dodatku po lini prostej to tych kolein nie widać i wydają się jakby tak jak to ty określiłeś.
Tutaj to wygląda lepiej, ale trza sie przyjżeć:
http://img193.imageshack.us/img193/7176/beztytu322u5vn.jpg
niepokojace jest tylko to ze screeny i filmiki ukazane sa ciagle z tej samej trasy

a przecie do premiery zostalo kilka miesiecy
Grafika i trasy to jedna sprawa. Ja natomiast zauważyłem jeszcze jeden uszczerbek w stosunku do trailera E3'05. Brak licencjonowanych aut. Na tamtym trailerze było widać np Skodę Fabię.

No chyba, ze to "Fabia bez znaczka".
QUOTE(McDrive @ 9 07 2006, 19:32)

Macie racje z tym GDC. Błoto też inaczej sie układa niż na GDC. Za to koleiny są takie same jak w marcu. Według mnie tu jest podobna sytuacja z tymi screenami jak z HS. Na screenach gorzej niż na filmikach. Najlepiej poczekać na TGS i zobaczyć czy tam gra zostanie zaprezentowana.
Chociaż jak patrze na ten filmik:
http://www.news4gamers.com/ps3/News-1696.aspx w miejscu gdy goster kręci bąka to graficznie wydaje mi sie podobne do tego screena:

tak patrze na ten screen i sie zastanawiam z kogo Sony chce zrobic idiotow bo chyba samych z siebie , napewno mieli swiadomosc ze te screeny z konferencji wyplyna a widac na nich ze wyglad samochodu jest lepszy niz na tych screenach prezetowanych teraz ...
Master Pain
11 07 2006, 21:10
a dla mnie zadne z tych skrinow nie sa ladne... nawet ten ostatni. moze dlatego ze badz co badz efekty (rozmycie i inne) bardziej prezentuja sie w ruchu niz na stop-klatce.
QUOTE(Master Pain @ 11 07 2006, 22:10)

a dla mnie zadne z tych skrinow nie sa ladne... nawet ten ostatni. moze dlatego ze badz co badz efekty (rozmycie i inne) bardziej prezentuja sie w ruchu niz na stop-klatce.
Ale porównaj sobie przykładowo screen 8 z 1
Sony nas wałuje jak zawsze i taka prawda , ta gra powinna przynajmniej wygladac jak na GDC , ciekawe po co sony wtedy pokazywał podpasionego motorstorma jak i tak wiedzieli że cos z netu na ten temat wyjdzie
Te nowe screeny prezentuja sie znacznie lepiej od tych wypuszczonych kilka dni temu

Naprawde ładnie to wyglada.
QUOTE(Pavlis @ 11 07 2006, 22:22)

Ale porównaj sobie przykładowo screen 8 z 1
Sony nas wałuje jak zawsze i taka prawda , ta gra powinna przynajmniej wygladac jak na GDC , ciekawe po co sony wtedy pokazywał podpasionego motorstorma jak i tak wiedzieli że cos z netu na ten temat wyjdzie

Z tym ze screen 8 ma juz kilak tygodni :0
A co do prezentaci "podpasionego" MS na GDC...wiesz o czym piszesz ?

Sony prezentowało demo ktore chodziło na słabych dev-kitach (słaby CELL bez RSX)
Ta gra bedzie wygladał znacznie lepiej (te nowe screeny dodały mi troche optymizmu

a do premiery jeszcze troche czasu )
E3
http://www.youtube.com/watch?v=3Sl_hqHro4A...h=motor%20stormGDC
http://www.youtube.com/watch?v=w-mdTa__Ox0Czy widzisz tu jakąś dużą różnice ?
OsciBosci
11 07 2006, 23:07
Ale kurcze jest sporo roznica miedzy screenami 1-15 a 16-21, gdyby tak to wygladalo
Yeti powiem tylko jedno błoto!błoto!błoto...
Na GDC wyglada cholernie naturalnie , tak na nowych filmikach nie zawsze raz pryska az miło , a raz wyglada jak wyryte czarne pasy na podłozu
Choć i tak trzeba przyznać iż ten pierwszy screen napawa optymizmem.
PS: Na GDC pojazd wydaje sie bardziej naturalny , przynajmniej takie mam odczucie
QUOTE(killer-san @ 12 07 2006, 00:07)

Ale kurcze jest sporo roznica miedzy screenami 1-15 a 16-21, gdyby tak to wygladalo

0_O
Nie wpadłes na pomysł ze screeny od 16 do 31 zostały wydane kiedys tam a screeny od 1 do 7 zostały wydane...wczoraj.
Przeciez Sony cały czas na gra pracuje, wiec jakis postep musi byc.
QUOTE(Pavlis @ 12 07 2006, 00:55)

Yeti powiem tylko jedno błoto!błoto!błoto...
Na GDC wyglada cholernie naturalnie , tak na nowych filmikach nie zawsze raz pryska az miło , a raz wyglada jak wyryte czarne pasy na podłozu
Na tym filmiku z GDC samochod poruszał sie dosc wolno, i pewnie dla tego taka roznica. Sony juz wspominało ze zaleznie od tego z jaka szybkoscia bedziemy jechac podloze bedzie inaczej reagowało, np. po trzecim okrazeniu tor bedzie wygladał zupełnie inaczej niz na poczatku wyscigu. Łatwiej bedzie mozna uszkodzic nasz pojazd (przez kolejny)
Ryo-San
12 07 2006, 11:23
QUOTE(YETI @ 11 07 2006, 23:06)

Naprawde ładnie to wyglada.
wygladac wyglada ladnie ale kompletnie nie potrafie pojac slabiutkich tekstur otoczenia i rownie slabych tektur na masce samochodu..i jeszcze ten blur, ktorego mam nadzieje bedzie jak najmniej...
juz olac grafe, bo co prawda nie powala ale jako tako daje rade - ja tutaj licze na 60fpsow i moooocną dynamike - ktorej na filmikach z E3 poprostu brakowalo...wygladalo to baardzo slamazarnie a przeciez pamietny trailer z E3 2K5 wlasnie tym min. kopal ostro w dupe...
ogolnie jak sobie teraz porownalem trailer sprzed roku(skupilem sie glownie na tym momencie ktory przypominal gameplay - czyli ta biala fura rozbijajaca sie na drzewie) do gameplayu z tegorocznych E3 to widze ze ktos sobie poprostu z nas zakpil - grafa i dynamika nie ma porownania do tego czym teraz jest Motorstorm...fakt jeszcze 4 miesiace developingu - i licze na znaczna poprawe - MS w online moze naprawde zarzadzic - tylko musi tu byc dynamika bo bez niej w ten tytul nie bedzie sie dalo grac...
juz na tych filmikach bylo widac roznice miedzy widokiem tpp i fpp .. nie dziwie sie ze wiekszosci osob gra sie nie spodobala skoro praktycznie wszystkie pokazy byly z wykozystaniem kamery znad samochodu..
byl tam chyba jeden filmik gdzie kamera byla z wnetrza i robilo to juz o wiele wieksze wrazenie.. jesli to dopracuja to moze byc niezle.
No ok, były pokazy z widokiem znad maski samochodu i było bardziej dynamicznie, ale to jednak ciągle nie TO. Dynamikę muszą poprawić koniecznie, to priorytet bez dwóch zdań.
Tak offtopowo, tak wszyscy psioczą na ta gre ale jak widze wzbudza ona najwieksze zainteresowanie póki co ze wszystkich gier na PS3.
jak dla mnie styka

i pewnie ja kupie

juzdawno niebyło takiej rozwałki a do konca maja jeszcze czas wiec napewno ja podrsuja jeszcze;)w koncu to ich maszyna wiec moc musza wyksztusic z niej:)
Dawno nie było takije rozwałki?? To zagraj w Flatout'a 2. Tu jest nawet większa.
Dawno nie było takije rozwałki?? To zagraj w Flatout'a 2. Tu jest nawet większa.
We flatoucie 2 JEST większa. Yu oprócz kilku belek na trasie i szopy z rendera nie ma nic innego. No ale cały czas mammy screeny z tylko jednej trasy(chyba że cała gra bedzie w kanionie, co? O_O) i moze coś sie zmieni
chodzi mi w tych klimatach a flatout mnie nieinteresuje:)dla mnie to crap
chodzi mi w tych klimatach
trasy wiejskie we flatoucie są jak motorstorm
dla mnie to crap tongue.gif
...
btw.
a do konca maja jeszcze czas wiec napewno ja podrsuja jeszcze;)
czy ja o czymś nie wiem?
po pierwsze jest to temat motor storm a nie flat out:)po drugie gyby mnie tak zauroczyła jak was to niesprzedawałbym ps2 a jesli motor storm ma byc jako startowka dla ps3 to maja jeszcze troche czasu bo watpie zeby nic z tym niezrobili w koncu to ich sprzet wiec niech dłubia dalej:)
mi nie chodzi o flatouta, o tym pisąłem przy okazji tylko o to
QUOTE(Mikes @ 17 07 2006, 17:01)

Jezeli chodzi o premiere Motor Storm to rozne źrodła podaja dwie daty, listopad lub poczatek 2007r.
Moga ją nawet wydac w połowie 2007 oby tylko nie spieprzyli tej gry.
QUOTE(Mikes @ 17 07 2006, 17:01)

z tego co czytałem premiere najprawdopodobniej bedzie miec pod koniec 2007 wiec czemu sie dziwisz ze nieusprawnia tego :>
z tego co czytałem premiere najprawdopodobniej bedzie miec pod koniec 2007 wiec czemu sie dziwisz ze nieusprawnia tego :>
Dziwię się bo MS to gierka która będzie przy starcie konsoli
QUOTE(Mikes @ 18 07 2006, 09:01)

Dziwię się bo MS to gierka która będzie przy starcie konsoli
czy bedzie to sie okaze za niedługo

i szczerze w to watpie

zreszta to sony(obiecuje a pózniej (pipi) z tego jest) i po co miałoby wydawac cos niedopracowanego w przeciwnym razie bedzie bubel
VascoDa
18 07 2006, 10:14
Zeby nie dostać świra czekając na Motor Storm (bo widze ze jest tu goraco) pograjcie sobie w to:
http://www.download.com/Ignition-demo/3000...1_4-872789.htmlnajwazniejszy jest gameplay
Jest to nowy trailer ktory pojawił sie na oficjalnej stronie PS3 (juz zassysam)
Ale sadzac po komentarzach na zachodnich forach (wow, incredible itd.

), jest na co czekac
czy mi sie wydaje czy znacznie poprawili dynamikę?
Master Pain
22 07 2006, 09:10
daj znac jak obejrzysz, bo moj komp nie pozwala na przegladanie filmow w 720p

Link bezposredni do pliku jak ktos chce:
http://eu.playstation.com/ps3/images/Motorstorm.mov
QUOTE(Mikes @ 22 07 2006, 10:10)

czy mi sie wydaje czy znacznie poprawili dynamikę?
podobno nie tylko dynamike ale tez grafike, animacje kierowców, itd.
ludzie tym trailerem sa zachwyceni
QUOTE(Master Pain @ 22 07 2006, 10:10)

daj znac jak obejrzysz, bo moj komp nie pozwala na przegladanie filmow w 720p

Link bezposredni do pliku jak ktos chce:
http://eu.playstation.com/ps3/images/Motorstorm.movmam ten sam problem

(słychac tylko dzwiek, brak obrazu)
Ryo-San
22 07 2006, 10:03
QUOTE(YETI @ 22 07 2006, 09:52)

Ale sadzac po komentarzach na zachodnich forach (wow, incredible itd.

), jest na co czekac

dla mnie wow i incedible to byl trailer z E3 2K5
tutaj mamy to co juz widzielismy+efektowny dynamiczny montaz wynikajacy z samego trailera..drazni mnie tylko to ze znowu dali ta sama trase ;/ innych nie mają? no i destrukcja fur - jest zdeczka dziwna - ta biala ciezarowka na koncu trailera - rozpiepsza sie tak jakby byla zrobiona z..kart..do tego zamiast totalnego PIZD - odbija sie od uderzajacego samochodu
ogolnie jest na co czekac..bo jest to dobry, oryginalny material na gre..ale gra przynajmniej na chwile obecna..nie powala..wyglada to dobrze - ale zadnych ochow i achow nie widze...
Wyglada to dobrze, widok z srodka samochodu prezentuje sie naprawde swietnie.
Dynamika chyba troche podkrecona, sporo przeciwnikow na trasie, ten trailer zrobił na mnie znacznie lepsze wrazenie niz to co moglismy zobaczyc na E3.
Jest dobrze ale do listopada co nieco musi zostac poprawione.
PS. Sadze ze online bedzie bardzo mocnym punktem Motor Storm.
PS2. Czy w tej grze bedzie tylko jedna trasa ?
Ten nowy trailer lekko mnie powalil
Wyglada to bardzo dobrze , jednak ten trailer wyglada mi niestety na filmik pokazujacy gre kiedy nie wcisniemy start na ekranie ttytułowym
Ale jak gra juz tak wyglada i ciągle wyglada coraz to lepiej to co bedzie za 4 miesiące...
Fajne zmontowany jest ten trailer.
Co mi sie spodobalo, to ostatnia scena, jak sie ciezarowka rozsypuje na kawalki. Prezentuje sie to dobrze, moze nie tak jak na tym trailerze z zeszlego roku, ale jest dobrze.
Zastanawia mnie ilosc uczestnikow wyscigu na tym trailerze. IMO bylo tego zdecydowanie za duzo i byl lekki chaos.
Mogliby przestac pokazywac caly czas ta sama krotka trase, ktora mi w srednio pasuje do tej gry, bo lepiej bym w MotorStorm'ie widzial jakies otwarte przestrzenie jak np. w Smuggler's Run.
Fajnie, tyle że niewiele można tu powiedzieć na temat dynamiki, bo trailer jest na tyle sprytnie zmontowany, żeby gra sprawiała wrazenie dynamicznej (najazdy kamery, odpowiednio szybko zmieniające się ujęcia itd.). Jak to jednak prezentuje się w grze właściwej, z widoku zza samochodu? No i miło by było, gdyby w samej grze też dali ten widok z wnętrza pojazdu.
Master Pain
22 07 2006, 12:13
na mnie zrobilo wrazenie jak w polowie mniej wiecej filmu jest kraksa i jeden z kierowcow wypada ze swojego pojazdu (pokazane w zwolnionym tempie) - naprawde dobrze to zrobili
Ryo-San
22 07 2006, 23:54
QUOTE(Master Pain @ 22 07 2006, 13:13)

na mnie zrobilo wrazenie jak w polowie mniej wiecej filmu jest kraksa i jeden z kierowcow wypada ze swojego pojazdu (pokazane w zwolnionym tempie) - naprawde dobrze to zrobili
to juz bylo we Flatout - ogolnie widac ze Evolution mocno wzoruje sie na tym tytule...
Master Pain
23 07 2006, 01:40
odbicia na karoserii tez uznasz za wzorowanie sie na innych grach :>

chodzilo mi o to ze ten element akurat zwrocil moja uwage a nie inny, tyle.
Maniaczek
23 07 2006, 10:07
QUOTE(Ryo-San @ 23 07 2006, 00:54)

QUOTE(Master Pain @ 22 07 2006, 13:13)

to juz bylo we Flatout - ogolnie widac ze Evolution mocno wzoruje sie na tym tytule...
Też miałem nieodparte wrażenie, że podobne akcje widziałem we FlatOut 2 (głównie jazdy po trasach umieszczanych w kanionie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.