Emet nie wiem czemuś jest tak uparty, ja rozumiem że wkręciło cię FO2, ale od FO ja np. wolę Burnouta i nie śmiem nawet stwierdzić, że Burnout wygląda lepiej od MS. Po pierwsze gdzie widziałeś OBIE gry w ruchu? MS widziałeś co najwyżej na marnej jakości trailerze w rozdziałce pokroju 640x480 (a zapewne w niższej, bo trailery rzadko są w tak wysokiej). Różnice pomiędzy nową a starą generacją najlepiej się uwidaczniają dopiero w rozdzielczości HD, a nie zwykłej telewizyjnej. Jak masz dobrego PC to odpal sobie na nim np. FEAR w rozdzielczości 640x480, a potem przynajmniej w 1024x768 - i zobaczysz ile daje sama rożnica rozdzielczości. Do tego porównaj sobie nie tylko wykonanie modeli aut/motorów z MS (które SĄ lepsze niż w FO2), ale przede wszystkim fizykę - a ta mocno przebija nie tylko FO2, ale i całą masę innych ścigałek. Nowy trailer MS najlepiej ukazuje, że pomimo iż gra nie jest jeszcze ukończona, to jest jej już naprawdę blisko poziomem do pierwszego trailera (wiem że niektórzy mają inne zdanie, ale tak niestety uważam) - zwracam uwagę, że MS nie jest totalną demolką jak Burnout i FO2, co za tym idzie kolizje nie są w tej grze na pierwszym planie - tym samym inna jest czułość pojazdów, tj. nie wystarczy jak w Burnoucie zepchnąć przeciwnika na bandę by się rozlecial w drobny mak. FO2 wygląda najlepiej na PC - z racji oczywiście na możliwość wrzucenia rozdziałki zbliżonej do HD (ot, choćby wspomniane 1024x768), ale niestety w tym wypadku pozostają naleciałości starej generacji konsol - tj. modele i szczegółowość otoczenia (taki urok gier multiplatformowych). Nie wiem czym się w tym wypadku zachwycasz - przecież otoczenie nie wygląda lepiej niż w GTA: SA, a to nie jest gra chodzona tylko wyścigi. Btw - jak ktoś jest z Katowic, to taka ciekawostka:
http://media.pc.ign.com/media/759/759361/img_3650050.html - ten budynek na pierwszym planie wygląda identycznie jak przedwojenne Muzeum Śląskie wyburzone przez Niemców - oczywiście zbieg okoliczności, ale zawsze miły akcent

. Oczywiście możesz zarzucać MS, że otoczenie to tylko pustynia, skały, kaniony, itd., tylko że na nie przypada więcej poligonów niż na te budynki, nie wspominam nawet o śladach po oponach pozostawianych w błocie, które w MS wyglądają naprawdę świetnie - pod względem graficznym nie ma w zasadzie żadnego miejsca w którym FO2 mógłby nawiązać równorzędną walkę z MS - co najwyżej w menusach 2D, bo tych w wypadku tej ostatniej jeszcze nie znamy (tak, to sarkazm). Zmień tok swojego myślenia i postrzegania gier - mówimy o nowej generacji w konsolach, ale będącej czymś więcej niż tylko zwiększoną mocą obliczeniową - mówimy o odejściu od SDTV - konsole wchodzą wreszcie na pole zarezerwowane dotąd dla rynku PC, czyli wysokich rozdzielczości - co za tym idzie porównuj gry z obu generacji w odpowiednich warunkach, tj. uwzględniając specyfikę HD. I przede wszystkim przyjrzyj się dokładniej fizyce pojazdów w MS, tego jak się zachowuje ich zawieszenie, jak się zachowują obiekty po kolizjach i inne pojazdy, itp. - trudno tego wszystkiego nie zauważyć i po prostu sądzę, że w tym momencie twoja upartość wynika wyłącznie z subiektywizmu, bo wszystkie fakty w tej konfrontacji przemawiają na korzyść MS (nie wnikam w grywalność, bo chyba nikt tutaj nie ma pojęcia jak gra wypada w praniu).