Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Tokar
nie :>
CheeseOfTheDay
Raczej z blooma i tym podobnych technik (HDRL np) programiści nie zrezygnóją. Nawet będą go pchać gdzie się da, co i mnie się nie podoba. closedeyes.gif
szeni
Jak nie jak tak?
QUOTE(http://www.gamedev.net/columns/hardcore/hdrrendering/)
A bloom filter simply bleeds color from one pixel to it's neighboring pixels.
*

icon_twisted.gif
http://www.gamedev.net/columns/hardcore/hdrrendering/

@Liberty666: Masz podobną do mojej sygnaturkę, ale ja byłem pierwszy... Chciales cos wyrazic poprzez tego 'banana'?
Mike
QUOTE(SzERzI @ 20 05 2005, 14:51)
A bloom to nie taki filtr zmiekczający, blur, z tym ze dodatkowo zwiekszajacy nasycenie kolorow i takie?
*

A nie odwrotnie ? huh.gif
CheeseOfTheDay
QUOTE(SzERzI @ 20 05 2005, 20:21)
Jak nie jak tak?
QUOTE(http://www.gamedev.net/columns/hardcore/hdrrendering/)
A bloom filter simply bleeds color from one pixel to it's neighboring pixels.
*

icon_twisted.gif
http://www.gamedev.net/columns/hardcore/hdrrendering/

To jest stosunkowo stara prezentacja ale ukazuje w czym rzecz.
W ogóle bym się nie zdziwił gdyby na next-genach był używany tylko bloom produkowany przez mechanizmy HDRL, w końcu mają, tą MOC obliczeniową, a wykorzystanie HDRL na prawdę może się podobać (taki Chaos Theory przy dość mocnym sprzęcie na prawdę porządnie się prezentuje).
Ale najgorzej jak się z tym przesadzi.

@Liberty666: Masz podobną do mojej sygnaturkę, ale ja byłem pierwszy... Chciales cos wyrazic poprzez tego 'banana'?

Byłeś i to sporo pierwszy. Ściągnąłem ją od ciebie w dniu gdy były dostępne fotki PS3.
A co do banana, to zdaje ci się. Wcale nie kierowałem się kształtem pada do PS3 wink.gif
szeni
Najlepiej byłoby, gdyby wzorem GTA: VC, filtr takowy można było wyłączać - czasem moze denerwowac.
Trzcina
Btw, jezeli chcecie filmik zm motorstorm w wysokiej rozdzielczosci, to wejdzcie na www.torrentspy.com i wpiszcie motorstorm. On tam bedzie.

Moga byc problemy z zapisaniem go... wiec zapiscie go na dysku jako cokolwiek np aaa. a Potem po prostu zmiencie nazwe np na motor.torrent i sciagajcie smile.gif
yaczes
Dla tej gry kupie nowe pudlo SONY.
To jest dokladnie to o czym marzylem przez lata - "Rally Cross" (PSX) w zaje.bistej grafice tongue.gif
YETI
Jeszcze wracajac do tego trailera, gameplay czy nie, dokładnie w 32 sekundzie na 99% jest pokazane tak jak ta gra bedzie wygladac. Reszta trailera (która nie roznic sie w ogole od tej 32 sekundy) to chyba repley z przejazdu.
Chyba juz o tym było pisane w tym temacie ale tak na wszelki wypadek...smile.gif
Loto
moment jak samochod "skacze" nieudolnie udajac tragiczny wypadek i zatrymuje sie na momencie jak ma uderzyc w motocykliste to IMO intro. (jak zreszta wiekszosc ) mam nadzieje ze wypadki beda naturalne i bryka podczas dachowania nie bedzie sie tak debilnie zachowywac.
mikes
no screeny wyglądają gorzej, ale w akcji kto będzie patrzył na żabki? w ruchu to wygląda świetnie, a wątpie w renderowanie bo sądząc po spręcia PS3 wyciągnie taką grafikę!!
TomekOST
i tutaj po raz kolejny umralem po obejżeniu tego trailer smile.gif chopaki rządzą !
Memory
CODE
Nikt nie mógł opanować swojego zachwytu, gdy na E3 2005, na konferencji SONY, pojawiło się demo MotorStorm. Realistyczna grafika, świetna muzyka, mnóstwo chlapiącego błota i sianego zniszczenia - tak powinny wyglądać gry następnej generacji.

Jednak po tym jak szczęki wróciły na swoje miejsce pojawiły się plotki, głoszące, że wszystko co widzieliśmy to tylko pre-renderowane demo, nie mające nic wspólnego z grą właściwą. Wszyscy się z tym zgodzili, stawiając grę w świetle XBox'a 360, który pod tym względem zawiódł na całej linii.

Developerzy jednak nie chcięli zostawić sprawy w takiej postaci i tak oto otrzymaliśmy oświadczenie, mówiące, że wszystko co widzieliśmy w deme MotorStorm było renderowane w czasie rzeczywistym na dev-kit'cie PS3, ale z racji tego, że gra korzystała z zaledwie jednego rdzenia procesora, wyłączone zostało AI. Wciąż jednak, jedyne co można powiedzieć to WOW.

Zrodlo: http://www.ps3today.com/Blogs/NewsCom/hqs/blr_1127.aspx
YETI
No to chłopaki wczas wyskoczyli z tym oswiadczeniem -_-

Motor Storm CEO finally puts the rumors to rest... The E3 trailer footage was realtime running on the PS3 Alpha kits with the 6800 SLI and a slower cell processor. I do have one caveot the AI was turned off to showcase the visuals. Keep in mind the graphics were achieved with a watered down version of the final PS3. Once the final kits are received we should expect the same level of visuals with the final build. To view the entire interview utilize the story link and review the "Game News" section and scroll down to the Motor Storm video. This is great news for the PS3, welcome to the next-gen!
Gyziaq
Kazdy taki news sprawia, ze jedna noga jestem juz w niebie biggrin.gif
Memory
???

Smugglers Run

Sega Rally

WRC4

Motor Storm o_O Straaaaach!!!
[/img]
tehehe
Jesli ta gra bedzie tak wygladac jak na tym screenie to zjem swoj kapelusz laugh.gif
A serio to ciekawe czy poza grafika ta gra bedzie cos oferowac. Jakies szczegoly wyciekly na ten temat?
palo
czemu to info pokazało sie w parę miesięcy po E3, parę dni po premierze 360? trochę to podejrzane, Sony by mogło serio już cos pokazać grywalnego, a nie w ch lecieć non stop
Henry
Zmasakrowany jestem.
Jesli ta gra dostanie sie na launch to wymiekne.

Tehehe - co ta gra oferuje? Obejrzyj trailer, takich emocji nie znajdziesz nigdzie indziej.

Moj dream launch: Lair, Warhawk, Heavenly Sword, MotorStorm.
Mikes
wiecie gdzie można zassać ten trailer, ale w HD?
Henry
Sprawdzales na gametrailers? Jesli tam nie bedzie, to poszukaj na torrencie.
Wpisz w google "motorstorm" torrent
f5k
QUOTE(Mikes @ 10 12 2005, 21:39) *

wiecie gdzie można zassać ten trailer, ale w HD?

Zajrzyj na stronke www.kikizo.com tam jest wiele trailerów gier na PS3 w HD.
YETI
Evolution Studios has just confirmed on its Internet site which its play of MotorStorm Race will be indeed present at the time of the launching of PlayStation 3.

biggrin.gif

edit
http://www.gameonly.pl/newsy/8127/#new
slonik
Nie wiem jak morzecie uważać że filmik ten pochodzi z gry ?? Wystarczy spojżeć na wprost beznadziejną fizykę - koziołkujące pojazdy są po prostu śmieszne :\ - to niby nie jest render ?? pffff.. ( w takim razie filmik z killzone też pochodzi z gry ?)
Nie chce się bawić w proroka po obejrzeniu nic nie mówiącego filmiku, więc o samej grze nie powiem nic

A teraz zmieniamy temat na BOJKOT MOJEGO POSTU zapraszam
Trzcina
To skoro nie chcesz nic mowic, to tez nic nie pisz i zrob STFU. Nasteponym razem za tak bezsensowny post, nicnie wnoszacy dostaniesz warna.
Mikes
Nie wiem jak morzecie uważać że filmik ten pochodzi z gry ?? Wystarczy spojżeć na wprost beznadziejną fizykę - koziołkujące pojazdy są po prostu śmieszne :\ - to niby nie jest render ?? pffff.. ( w takim razie filmik z killzone też pochodzi z gry ?)
Nie chce się bawić w proroka po obejrzeniu nic nie mówiącego filmiku, więc o samej grze nie powiem nic

Przeciez pojawiło się oficjalne oświadczenie(podane kilka postów wcześniej) że to jednak render nie był więc nie ma o czym dyskutować. A co do fizyki, czy Burnout jest dupny bo auta koziołkują? Nie? No właśnie..

Tak czy siak ja czekam na tą grę z wywieszonym jęzorem, ot co
YETI
QUOTE(slonik @ 6 02 2006, 23:11) *

Wystarczy spojżeć na wprost beznadziejną fizykę - koziołkujące pojazdy są po prostu śmieszne :\

blink.gif
Jestem w takim szoku ze nie moge znalesc odpowiednich słów aby to skomentowac.
Ale z drugiej strony po co komentowac takie kretyństwo.
TomisH
QUOTE(Mikes @ 6 02 2006, 22:16) *

Przeciez pojawiło się oficjalne oświadczenie(podane kilka postów wcześniej) że to jednak render nie był więc nie ma o czym dyskutować.

A możesz przytoczyć tenże link do oficjalnego oświadczenia twórców? Bo coś nie mogę znaleźć...
lukaszek
e no chlopka dobrze mowi...faktycznie jakos dziwnie wgladaja te kozialkujace auta, zniszczenia sa spoko ale fizyka kuleje...
YETI
QUOTE(TomisH @ 7 02 2006, 03:47) *

QUOTE(Mikes @ 6 02 2006, 22:16) *

Przeciez pojawiło się oficjalne oświadczenie(podane kilka postów wcześniej) że to jednak render nie był więc nie ma o czym dyskutować.

A możesz przytoczyć tenże link do oficjalnego oświadczenia twórców? Bo coś nie mogę znaleźć...

http://www.ps3today.com/Blogs/NewsCom/hqs/blr_1127.aspx
TomisH
Yeti, to ma być oficjalna wiadomość? ps3today? W takim razie gdzie jeszcze o tym piszą - przecież powinno być głośno, ze to nie render. IGN? Nie znalazłem. Gamespot? Nope. Ale może źle szukam?

[EDIT] A już pamiętam o co tutaj chodziło. Dlaczego nie znajdziecie tego na żadnej większej stronie o PS3 (czy w sumie - na żadnej innej stronie o PS3)? Bo to było na jednym filmiku, gdzie koleś powiedział:
everything you see, that is the PS3

czyli "wszystko co widzicie to PS3". Można to odebrać na kilka sposobów, także bezpieczniej przyjąć, że Motorstorm to był render i się miło rozczarować, aniżeli przyjmować, że to na 100% nie był render, szczególnie, że nic tego nie potwierdza. happy.gif
Trzcina
TomisH... Alez ty jestes niewierzacy tomasz wink.gif

Dlaczego wierzysz ze Gears of War to nie render? Dlaczego wierzysz ze Unreal 2007 to nie render?

Dlaczego to co robilo najwieksze wrazenie to MUSI byc render? smile.gif

Panowie, znowu wracamy do tematu z poprzedniego roku... Po co to komu? Fani x'a mowia ze render, fani ps mowia ze nie render. Jedni drugich nie przekonaja i nie ma sensu o tym dyskutowac. smile.gif
KILL
MOTOSTORM render czy nie napewno nie bedzie mial takiej fizyki pojazdow ( np motocyklista bajeczne animowany ogladajacy sie na ciebie ) , jak ta gra zeczywiscie bedzie sie poruszac i wygladac tak jak na TRAILARKU to PS3 kupuje zaraz po premieze nawet za 3000 tongue.gif
TomisH
Trzcina - ale odbyły się prezentacje live GoW i Ut2007, a z motorstorm mamy tylko ten filmik z E3. Więc jak pisałem - wolę się miło rozczarować, ale na pewno nie napiszę, że "pojawiło się oficjalne oświadczenie" blablabla, bo ktoś gdzieś tak napisał na PS3 blogu smile.gif
slonik
Wracając do fizyki ,to ta wypada straszliwie sztucznie ( chodzi mi znowu o koziołkujące pojazdy )
Parsknełem śmiechem gdy pierszy raz to zobaczyłem, serio --
Ma ktoś swoją opinię na ten temat ?? smile.gif ??
Mikes
Wracając do fizyki ,to ta wypada straszliwie sztucznie ( chodzi mi znowu o koziołkujące pojazdy )
Parsknełem śmiechem gdy pierszy raz to zobaczyłem, serio --
Ma ktoś swoją opinię na ten temat ?? smile.gif ??

ja mam tongue.gif
mi sie to tam podoba, w praiu bedzie znacznie lepiej vide. Burnout
Henry
slonik - bo widzisz, samochody warzace ponad tone, jadace z predkoscia ok. 200 km\h po zderzeniu sie z czyms nie zatrzymuja sie w miejscu, tylko, jak to okresliles, koziolkuja.
To jest odwzorowane idealnie, troche przesadzony jest fragment z wbiciem sie w chatke.

Tomish, to nie ten filmik, to jest nowsza wypowiedz developera, na ktorej mowi on, ze wszystko chula juz na silniku gry, ale brakuje AI.
slonik
Henry - litości
Chodzi mi o to że owe "koziołkowanie" wypada strasznie sztucznie - i z tego można wnioskować że fizyka nie była liczona .
C1REX
QUOTE(slonik @ 9 03 2006, 22:33) *

Chodzi mi o to że owe "koziołkowanie" wypada strasznie sztucznie - i z tego można wnioskować że fizyka nie była liczona .

Z tego NIC nie można wnioskować. Sztuczne koziołkowanie jest dokładnie tak samo możliwe na filmiku i w real timie.

Albo denny filmik, albo fizyka w grze : )

Dla mnie to nie był real time. Moim zdaniem to pomysłowo zrobione intro i nic więcej.
Ps3 może i zrobi furrore, ale IMO nie tą grą. Spodziewam się gniota.

Osobiście czekam na RE5, Virtuę, Soula, Tekkena i inne mega tytuły.
McDrive
QUOTE(C1REX @ 17 03 2006, 03:19) *
Dla mnie to nie był real time. Moim zdaniem to pomysłowo zrobione intro i nic więcej.

Według mnie też nie był to real-time, ale w 3 momentach pokazane samochody z kamery od tyłu. Wystarczy im sie przyjrzeć i można na ich podstawie powiedzieć że ta gra może tak wyglądać. Dla przykładu podam link do screen'a z tego trailera: http://media.ps3.ign.com/media/748/748488/img_3323091.html

Według mnie to jest spokojnie do osiągnięcia na PS3, napisze więcej: nawet X360 mógłby to uciągnąć.
TomisH
QUOTE(McDrive @ 17 03 2006, 19:31) *
napisze więcej: nawet X360 mógłby to uciągnąć.

A ja w dalszym ciągu nie rozumiem twojego deprecjonowania konsoli "konkurencji". No ale przemilczę.
McDrive
QUOTE(TomisH @ 18 03 2006, 01:32) *

QUOTE(McDrive @ 17 03 2006, 19:31) *
napisze więcej: nawet X360 mógłby to uciągnąć.

A ja w dalszym ciągu nie rozumiem twojego deprecjonowania konsoli "konkurencji". No ale przemilczę.

A co miałem napisać, jak pomiędzy obiema konsolami jest niewielka różnica mocy?? Gdybym napisał że tylko PS3 da rade to bym zaczoł nową wojne, a tego nie chce. Poprostu uważam że ten trailer nie jest niczym specjalnym jak na te obie maszyny i spokojnie według mnie dałby rade uciągnąć tą grafe X360 i PS3.
kermit
Popieram
Diabeu
a kogo to interesuje?

a Tomish dobrze prawi

kropka.

Dlaczego wierzysz ze Gears of War to nie render?

pauka wodna, jak ty coś czasem doyebiesz, to się zęby prostują, i na dodatek mylisz fana z fanboyem
T-Bone
Swoja droga sony udalo sie stworzyc maly paradoks bo powstaja ciagnace sie wieloma stronami tematy na temat gier ktorych nikt jeszcze nie widzial na oczy i takna dobra sprawe - nikt nic o nich nie wie. A jak przegladalem ten temat to miedzy kolejnymi sporami render-nie render wyczytac moglem teksty typu "dla tej gry kupie ps3", no po prostu genialnie. Jasne ze ta gra moze tak wygladac wiecej, obrazilbym gdyby wygladala gorzej (szczegolnie po tym co juz zaczyna prezentowac xbox 360), ale na pewno nie bedzie takich niesamowitych akcji jak na tym renderze puszczanym na e3 rok temu. Maj juz blisko i moze w koncu pokaza jakies demka lub PRZYNAJMNIEJ actual game footage z jakielkolwiek gry na ps3, bo to zaczyna byc smieszne.
Frank Jaeger
Trzcina- przecież podczas zero hour(event z okazji launchu 360tki) GoW chulał nie na devkitach, a na zwykłych, retailowych 360tkach.. takze ja nie wierze, ze GoW to real-time.. ja to wiem ;]

z deka zaskakuje mnie to, ze dla niektorych grafa w trailerku MS to nic specjalnego blink.gif jak ktos ma takie wymagania to nie dziwne, ze rozczarowal sie 360tka przy launchu.. ba, na bank i tytulami launchowymi PS3jki sie rozczaruje ;f

a co do samej autentycznosci- na razie nigdzie nie znajduje to potwierdzenia.. ja juz np. slyszalem o skasowaniu RE5 na x360, problem w tym, ze poza next-gen.pl(czy jakos tak, whateva) nikt do dzisiaj tej informacji nie podal..

QUOTE(_Diabeu_ @ 21 03 2006, 21:39) *

a kogo to interesuje?

a Tomish dobrze prawi

kropka.

Dlaczego wierzysz ze Gears of War to nie render?

pauka wodna, jak ty coś czasem doyebiesz, to się zęby prostują, i na dodatek mylisz fana z fanboyem

doookladnie..
Trzcina
Nie chce mi sie z wami gadac... ale hipokryzja, lub wrecz nawet HIPOKRYZJA ktora sie z was wylewa strasznie kluje w oczy.

I nie, nie myle fana z fanboyem. Z calym szacunkeim dla Tomisha, bo wiem ze jest naprawde porzadnym facetem, to WYRAZNIE widac jak mu gul skacze przy kazdym ciekawszym info dotaczacym ps3 lub gier na niego. Proba 'gaszenia' oraz 'sprawdzanai na ziemie' jest obecna praktycznie w kazdym miejscu.

Zreszta dokladnie to samo tyczy sie diabeu ciebie.

Nikomu nie bronie byc fanem czegos innego niz ja, ma do tego pelne prawo. Ba nawet fajnie ze nei kazdy jest taki jak ja, bo to czyni mnie wyjatkowym ;]

Niemniej jednak, takie czepiactwo sie (a ty diabeu ostatnio czepiasz sie mnie praktycznie na kazdym kroku) jest conajmniej irytujace i tak na dobra sprawe nei wiem do czego ma prowadzic.

I nie widze niczego smiesznego w moim porownaniu. Grafika w GoW jest na poziomie conajmniej takim jak Motor Storm. Wiec dlaczego pewne jest to ze na x'sie to jest prawda, a na ps3 to oczywiscie fake zeby zamydlic oczy naiwniakom... Smieszy to troche, to wlasnie to nazywam hipokryzja z samego poczatku mojego posta...

Over and out, nie chce mi sie juz dluzej walkowac tego tematu... moge byc w waszych oczach fanboyem, glu pkiem, kretynem, hipokryta, naiwniakiem i kimkolwiek jeszcze... cokolwiek by to nei bylo, wiem po waszych postach ze zaden z was nei jest lepszy ode mnie.
kermit
Z GOW pokazywali gameplay, widziałem też filmiki jak koleś (develop) grał w to na 360 i opisywał rozgrywke. A motorstorm? Jeden FILM, a nie jakaś gra. Koniec...

Trzcina jesteś dziwny, ja tutaj podałem czyste fakty powyżej, nikogo nie obrażając po prostu. A ty do mnie wbijasz, wyluzuj bo widocznie masz z tym problemy.
TomisH
QUOTE(Trzcina @ 21 03 2006, 23:45) *
Z calym szacunkeim dla Tomisha, bo wiem ze jest naprawde porzadnym facetem, to WYRAZNIE widac jak mu gul skacze przy kazdym ciekawszym info dotaczacym ps3 lub gier na niego. Proba 'gaszenia' oraz 'sprawdzanai na ziemie' jest obecna praktycznie w kazdym miejscu.

eE? gul skacze? A gdzie? Zwróć uwagę na moje komentarze - tyczą się zazwyczaj niepotwierdzonego info i owszem - wtedy zdecydowanie sprowadzają na ziemię. Bo niektórzy newsy takiego Snake'a z wp, czy z innych blogów biorą na poważnie.

Ja już się nie podniecam renderami czy plotami. Dla mnie najciekawsza wiadomość to potwierdzone info. Plotki też lubię, ale błagam - nie bierzmy ich za fakty. Bo zaraz się okazuje, że Capcom odwołał RE5 na x360, albo, że VF5 to już exclusive na PS3 i nie pogadasz, podobnie jak kolejne GTA.

Jesteśmy graczami, jarają nas informacje o nadchodzących konsolach - ale bierzmy zawsze tę poprawkę, że to może nie do końca tak. I nie piszcie mi tekstów w stylu "nawet x360 by to uciągnął" bo jakbyście się nie tłumaczyli zakrawa to na deprecjonowanie jednej z konsol. A my kochamy wszystkie konsole, right? Czy nie? unsure.gif
McDrive
QUOTE(TomisH @ 22 03 2006, 13:55) *
A my kochamy wszystkie konsole, right? Czy nie? unsure.gif

Nie wlywej se. Mów za siebie.
[TH: "Nie wlywej se"? Ni ponimaju.]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.