Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
GMB
Ciekawe czy freamrate będzie dawał rade. Bo jak czytam że Fight Night 3 ma jakieś problemy ze stałym fremrate to się mocno zastanaiwam czy to zdrowa sytuacja żeby gry na PS3 traciły fps,y.
Ryo-San
GMB just slowed down..klatki jak narazie tracą tylko konwersje z 360tki - podkreslam jeszcze raz - konwersje! gry od first party to inna bajka
Dorian Gray
QUOTE(AbraHAM @ 5 12 2006, 17:50) *

http://www.youtube.com/watch?v=PbTbeKzQU2E
filmik z przed 3 dni ukzujacy najprawdopodobniej ostateczna wersje , spojrzcie na ta gre swiatel , poezja :>

E tam zwykły HDR nie ma się czym jarać. Ale trzeba przyznać, że ta gra wyglada porządnie, render to nie jest, ale przynajmniej nie taki kał jak na początku .
YETI
QUOTE(AbraHAM @ 5 12 2006, 19:50) *

http://www.youtube.com/watch?v=PbTbeKzQU2E
filmik z przed 3 dni ukzujacy najprawdopodobniej ostateczna wersje , spojrzcie na ta gre swiatel , poezja :>

wow, szkoda tylko ze takie krotkie
a komentarz mnie roz/je/bał
better is render from E3 2005...

lol

Juz niedługo sie przekonamy jak wyglada ta ostateczna wersja (sobota nadchodzi wink.gif )
GMB
http://www.youtube.com/watch?v=Y6JOmpuojvU...ted&search=

Buhaha zobaczcie jak się koleś odbył bliższe spotkanie z pickup'em. Ostro laugh.gif laugh.gif laugh.gif

http://www.youtube.com/watch?v=JCNq4sdxZ3k...ted&search=

Kiepska jakość ale w końcu jakaś inna trasa wink.gif wink.gif wink.gif
AbraHAM
ten pierwszy filmik stary , ale ten drugi to jest to na co czekalem , quady biggrin.gif
Pyton
motor storm powinni dodawac do kazdej ps3(plus obnizenie ceny na 2000zł blush.gif )w europie to byłoby cos ze strony sony smile.gif swoja droga ja juz czekam na swoja w irlandii no cóz niema lekko a kase trzeba skads na nia wziasc tongue.gif
YETI
pozwole sobie wkleic wypowiedz pewnego pracownika N+ wink.gif

QUOTE("Mielu")

Co do Motor Storma (od razu zaznaczam, że nie grałem w fulla, więc pewnie jeszcze dużo się zmieni) - animacja kolesi na motorach zachwyca, oświetlenie powala, widok fpp gdy jedzie się po błocie i całym samochodem rzuca na lewo i prawo po prostu zabija. Sterowanie jest spoko, ale jak chcecie się bawić w machanie padem to tylko w fpp. W tpp jest to (pipi) niewygodne. No i są też minusy - na przykład okropnie wyglądające błoto na masce. Pikseloza, że aż strach.

Ogólnie gra jest śliczna, chociaż nie wygląda aż tak masakrycznie jak filmik z E32005. No i co dla mnie ważniejsze - bardzo szybko wchodzi się w grę, ale żeby wygrać jakiś wyścig trzeba się cholernie namęczyć. Przeciwnicy konkretnie cisną, iostro walczą (szczególnie gdy mogą ogromną ciężarówą wjechać w motor hyhy), korzystają ze wszystkich możliwych skrótów i nie odpuszczają na chwilę.

:^^:

Jezeli nie ukonczona wersja wywołuje takie pozytywne relacje...czy ktos ma wątpliwości ze ta gra zawiedzie ?

YETI
Tu macie nowe video, jakosc bardzo słaba ale jest pokazanych kilka nowych tras.
Dokładnie 3:10 tego filmiku, ten fragment robi wrazenie hyh.gif

http://www.news4gamers.com/ps3/News-17113.aspx

Quote:
"The power of the Playstation 3 is starting to show itself 360 beware!"

Quote:
"Behold the next generation of videogames!"

Quote:
"This is Motorstorm on the PS3 and quite frankly it made our jaws hit the floor"

Quote:
"Our first reaction to this was we have proof, proof that the PS3 will become the winner of the console wars"

moooocne ^^
GMB
WoW rozniosło mnie to video. Ale mam nadzieje i to głęboką że w finalnej wersji poprawią fremrate. Yeti zobacz co się dzieje w 46 sekundzie filmiku jak przed autem dochodzi do kraksy lub w 3:04 gdy auto wpada na skały. Natomiast dziwne jest to że w przytaczanej przez Ciebie 3:10 jest taki ruch i engine wyrabia spokojnie. Widać że przy wypadkach są problemy z płynnością. Oby takie spadki fps'ów nie miały miejsca w full wersji. Jeśli tak się stanie i gra będzie płynna od początku do końca to zgadzam się z każdym zdaniem jakie wypowiedział recenzent na tym filmiku
Ural
Mnie też - filmik miażdży. Nie mogę się doczekać marca!
abrakadabra
A ja żałuje że tej grze będzie bliżej do Burnouta niż do GT. Lubie arcade ale liczyłem na konkretny symulator terenówek. Coś jak Screamer 4x4 na blache. Szkoda.
walek
Ktos tutaj pisal o slabej dynamice gry. Nie wiem jak jak wy, ale ogladajac ten filmik mialem wrazenie jakbym prowadzil bournout'owe wozki-predkosci urywa lby. good.gif

A ktos wspomnial o podkladzie muzyczny? Dla mnie bomba! Po za tym, ta gra bedzie bardzo dobra dla milosnikow ziola tudziez amatorow wodzitsu. biggrin.gif
McDrive
Niech ktokolwiek spróbuje napisać po obejrzeniu tego filmiku że dynamika w MS jest do D*** to go chyba pochlastam. Ja tam nie wiem jak oni osiągnęli taki efekt wciągu paru miesięcy od E3. ohmy.gif blink.gif
rad
Chcialem zauwazyc, ze taka dynamika jest osiagana tylko przy widoku "z maski". "Zza samochodu" juz raczej tak dynamicznie nie bedzie, chociaz zle tez na pewno nie. A dynamika na tym filmiku urywa leb, faktycznie przypomina to Burnouta, tam lawirowanie miedzy samochodami, a tu skakanie i unikanie skal.
YETI
W nowym N+ znajdziecie obszerna zapowiedz Motor Strom.
Pozwole sobie wkleic post Wolvera z forum N+ ;P

QUOTE("Er_WolvEr")
Dla osób które nie kupiły jeszcze NEO + (mam nadzieje że ludzie z redakcji mnie nie skarcą ? ). UWAGA SPOILERY.

Marcellus (to on zrobił całą recke, bez oceny na 3 stronki)
,,Takiej jazdy nie miałem od czasów 2giego burnouta!"

,,Screeny nie oddadzą nawet promila z prawdziwego wyglądu tej gry w akcji"

,,(...) Ale także tego trudnego do opisania ,,czegoś", co sprawia, że jest tak niesamowicie grywalny i składa sie w tak dopracowaną do bodajże w każdym aspekcie całość. Nie moge sie na tą gre doczekać. Chce mieć ją pełna. Online'owo dopiszczoną ( grał w wersje bez online). NA właśność. Już!"

Całą recenzja jest pełna achów i ochów. Co do grafy, gameplayu, polepszeniu wielu żeczy względem poprzedniego dema. ( ,,demkom zdażało sie nieźle chrupać (..), oprócz tego samochody zdecydowanie za szybko explodowały i nieco za mocno skakały (...) ale w pełnej wersji nie zauważyłem żadnego z tychproblemów (...)")

Banan ,,MotorStorm jest taki, jakie racery na next geny powinien wyglądać"

Gulasch ,,Tak czy inaczej MS mohge określić mianem: fenomen"

Mielu ,,MS będzie chitem, do tego nie mam wątpliwości"

To są tylko skrawki - nie chche Wam psuć funnu z czytania pałenej recji - a podane achy to nie jest ich miąsz, ale tylko kawałek smile.gif

Przez większość NEO+sa widać nawiązania co do MS, gdzies jest stwierdzenie że Gears Of War i Motor Storm najlepiej pokazują co to oznacza next-gen. To chyba mówi samo az siebie.

Jutro z rana lece po nowy N+ ^^
WESKER-DL
Już mam od rana i powiem tak, recka dość krótka ale konkretna tak jak Resistance, cóż pierwsza generacja gier na PS3 dorównuje drugiej na X'a 360, robi się gorąco
YETI
MOTORSTORM
Japończycy dostają tę grę w grudniu z wyciętym trybem online. Europa czeka do swojej premiery i online już tam będzie - testujemy najpiękniejszą w tej chwili grę na PS3, która poziomem wykonania zbliża się do sławetnego trailera z E3 2005! Obszerny materiał i własne, nigdzie publikowane wcześniej screeny z gry w akcji!
"Bo jest czym się zachwycać, choć ciężko to opisać słowami – cały czas mam uczucie, że niby krążę wokół sedna fenomenu MotorStorma, ale nie mogę go uchwycić. Sam suchy opis założeń tej gry nie daje nawet posmaku, tego jak się w nią rzeczywiście gra – piętnaście pojazdów na offroadowych trasach walczy o zwycięstwo miesząc pod kołami błoto, sypiąc piachem i robiąc dużo kurzu. Nie brzmi to jakoś superspecjalnie, prawda? A jednak gra się genialnie. Duża w tym oczywiście zasługa grafiki – PlayStation 3 potrafi wygenerować taką wizualną fiestę, o jakiej mi się dotychczas nie śniło. Powiem wprost – w tym momencie MotorStorm zjada na śniadanie wszystkie wyścigi na jakiejkolwiek konsoli."

icon_twisted.gif
Ural
Niestety nie mam czasu się rozpisywać, ale IGN znów testowali Motorstorma: http://ps3.ign.com/articles/749/749979p1.html
Memory
Nowe info.

The build we played yesterday is even tighter, only shying away from its rock-steady pacing once during our rather extended look at the game, and we're confident that was simply a pre-release fluke. Indeed, the game is running great at this point and it's looking a tad bit cleaner as well. Some particle effects are a little smoother and many of its post-processing effects, like the motion blur, are a little more refined. The game also appears to move a little quicker - not enough to mistake it for the next Burnout, but worries of a slow racing experience are certainly a thing of the past.
YETI
Własnie jestem po przeczytaniu tekstu w N+, teraz jestem jeszcze bardziej optymistycznie nastawiony do tego tytułu (bo jak wiekszosc wie, IGN czy Kikizo wypisywał bzdur - LOL wink.gif )
Sprawa wyglada jasno, w marcu razem z PS3 zainwestuje w MS i Resistance.

N+ twierdzi ze do rendera brakuje naprawde niewiele a najlepsze jest to ze takie pozytywne wrazenia wywołała nie ukonczona gra! (to nie była TA wersja ktora testował IGN czy Kikizo)

no to do marca ^^

http://smallvillestories.free.fr/images/Af...otorinsulte.gif
haha, cały MS, tryb online to bedzie to smile.gif

Jeszcze dwa gify.
http://smallvillestories.free.fr/images/Afrika/motor7.gif
http://smallvillestories.free.fr/images/Af.../motorboue2.gif

PS. I jedno zdanie z N+ ktore pozwole sobie przytoczyc wink.gif
"Ta gra jest tak nieprawdopodobnie wy(pipi)ana w kosmos, ze az ciezko w to uwierzyc"
piwo.gif
Silver
Japończycy dostają tę grę w grudniu z wyciętym trybem online.

Czemu nie będą mieć trybu online?
Ryo-San
bo nie bylo czasu aby go dopracowac
rad
QUOTE(YETI @ 9 12 2006, 13:51) *

http://smallvillestories.free.fr/images/Af...otorinsulte.gif
haha, cały MS, tryb online to bedzie to smile.gif

Smiesznie to troche wyglada, jak kolezka na quadzie(?) wstaje i cos krzyczy, a mimo caly czas mozemy nim sterowac.
YETI
QUOTE(rad @ 9 12 2006, 15:47) *

a mimo caly czas mozemy nim sterowac.

skąd wiesz? grałes?
Master Pain
widac to na filmie. quad lekko skreca w prawo w momencie pokazywania 'raczki'
AbraHAM
QUOTE(Master Pain @ 9 12 2006, 16:17) *

widac to na filmie. quad lekko skreca w prawo w momencie pokazywania 'raczki'

skreca bo ktos na gamepadzie wychyla galka , co z tego ze mozna kierowac podczas pokazywania tego gestu, przecie to arcade i to bardzo miodne arcade, przeciez w realu samymi nogami tez daloby sie sterowac cool.gif
Er_WolvEr
Wiem o co Wam chodzi. Ale spójżmy prawdzie w oczy - wszystkiego nie można mieć. Ja tam wole pokazać po2jnego fucka albo ten gest co jest w gifie, i przy tym muc skręcać, niż albo nie mieć faka, albo nie móc wtedy skręcać.

Chociaż śmieszne by było jak byś komuś pokazywał Vke, i wypadał poza tor smile.gif
rad
Oczywiscie ze tak, mi mo wcale a wcale nie przeszkadza, napisalem tylko ze smiesznie wyglada. Ze nogami mozna sterowac to tez wiadomo, jednak na filmie koles nogami nie steruje. Zreszta trudne byloby to przy takiej predkosci na takich wertepach i patrzac w inna strone laugh.gif
-gmeru-
Dzisiaj na imprezie Barborka w Wawie można było sprawdzić sporo tytułów na PS3 (wejscia jednak były dla zaproszonych). Pograłem dość długo w Motorstorma i powiem szczerze, że jedyne co mnie ostro podnieciło to to nowe sterowanie padem biggrin.gif Toż to naprawdę super sprawa a nie jakiś na siłę dodany motyw. Można grać sobie jedną ręką a drugą drapać się po głowie albo pić herbatę;p

Co do grafy to ssała ostro ale to wersja nie pełna. Cieło itd. Padaka jak na sprzęt za tyle kasy. Ale sterowanie wymiata cool.gif
OsciBosci
Yeti nie zacytowal najlepszego zdania z zapowiedzi w Neo+

Ta gra jest tak nieprawdopodobnie wyje.bana w kosmos, że aż cięzko w to uwierzyc...

Ogolnie to odradzam czytac ta zapowiedz bo mozna zaslinic sie i cala gazete...no i ten bol ze tyle jeszcze trzeba czekac!!
Trzcina
Troche nowych screen z IGN, ktore pojawyly sie 8 grudnia, nie widzialem zeby ktos dawal linka. Ogolnie zapowiedz jest tez calkiem smaczna i mozna przeczytac o trsie nazywajacej sie 'mud pool' no i zoabczyc ja na screenie wink.gif

Screeny :

http://media.ps3.ign.com/media/748/748488/imgs_1.html

Mud Pool (a przynajmniej tak sadze wink.gif:

http://media.ps3.ign.com/media/748/748488/img_4113522.html
renegede
QUOTE(-gmeru- @ 9 12 2006, 20:09) *

Dzisiaj na imprezie Barborka w Wawie można było sprawdzić sporo tytułów na PS3 (wejscia jednak były dla zaproszonych). Pograłem dość długo w Motorstorma i powiem szczerze, że jedyne co mnie ostro podnieciło to to nowe sterowanie padem biggrin.gif Toż to naprawdę super sprawa a nie jakiś na siłę dodany motyw. Można grać sobie jedną ręką a drugą drapać się po głowie albo pić herbatę;p

Co do grafy to ssała ostro ale to wersja nie pełna. Cieło itd. Padaka jak na sprzęt za tyle kasy. Ale sterowanie wymiata cool.gif

Grałem w niedziele gierka cudna... niestety za krótko żeby dopatrzeć się jakiś błedów tongue.gif Zgodze się z tobą sterowania jest ekstra, w ps3 nie tylko sama grafika będzie powalała ale też nowe sterowanie którem moim zdaniem jest (pipi)... xbox360 niech się schowa biggrin.gif
ATG
Mój brat ma 200 metrów do wystawki z ps3 biggrin.gif. Zobaczymy co powie tongue.gif screenów nie zrobi bo nie ma czym blush.gif
rad
polecam ten filmik!
walek
MIAZGA!!! To chyba najlepszy filmik na gametrailers, ukazujacy prawdopodobnie fragmenty z ostatecznej wersji (szukam szczęki panowie!!!!). Jesli tak wygladaja gra "prawie" launchowa, to ja boje sie pomyslec co będzie za dwa, trzy lata.

A wyobraźcie sobie jak to musi wyglądać na TV HD.

03:07- aleeeeeeeee destrukcja! GoW czego takiego nie ma. tongue.gif
YETI
nice icon_twisted.gif
szkoda tylko ze tak mało pokazano samej gry, ale trasy roooobią bardzo pozytywne wraznie, pierwsze skojarzenie...SSX, pełno skrótów, wyskoczni itp.
Ryo-San
a co najlepsze te wszystkie skroty będą odgrywaly strategiczną kwestie w kazdym wyscigu...kazda ze scin jest w jakis sposob odpowiednia dla danego rodzaju pojazdu...
rad
QUOTE(Ryo-San @ 12 12 2006, 17:55) *

a co najlepsze te wszystkie skroty będą odgrywaly strategiczną kwestie w kazdym wyscigu...kazda ze scin jest w jakis sposob odpowiednia dla danego rodzaju pojazdu...

Skad wiesz? Mi sie wlasnie wydaje ze bedzie to przypominalo Flatouta, czy Burnouta. Moze i bedzie odgrywalo wazna role, ale strategiczna odegraja chyba umiejetnosci i szczescie wink.gif Wszak w ww. grach wystarczyl jeden blad i powiedzmy ogromna przewaga w sekunde topniala do zera. Podnosi to atrakcyjnosc rozgrywki, aby caly czas sie cos dzialo, zeby nie bylo sytuacji ze na starcie uciekniemy oponentom i przez reszte wyscigu pojedziemy sami. Chyba ze grales i wszystko jest jasne, wobec czego moje pytania mozna pozostawic bez odp.
Ryo-San
QUOTE(rad @ 12 12 2006, 17:26) *

Skad wiesz?

a z listopadowego Edge'a; )

Mi sie wlasnie wydaje ze bedzie to przypominalo Flatouta, czy Burnouta. Moze i bedzie odgrywalo wazna role, ale strategiczna odegraja chyba umiejetnosci i szczescie wink.gif

patrzac na co co dzieje sie na torze i te wszystkie mega wyskoki - raczej szczescie stawialbym na pierwszym miejscu - za duzo tu przypadku, chaosu...te wszystkie nierownosci, spadki, jumpy sprawdzą glownie naszego farta - a skill? to czy gra bedzie skillowa bedzie mozna sprawdzic dopiero po kilku miesiacach od premiery...
GMB

Skad wiesz? Mi sie wlasnie wydaje ze bedzie to przypominalo Flatouta, czy Burnouta. Moze i bedzie odgrywalo wazna role, ale strategiczna odegraja chyba umiejetnosci i szczescie wink.gif Wszak w ww. grach wystarczyl jeden blad i powiedzmy ogromna przewaga w sekunde topniala do zera. Podnosi to atrakcyjnosc rozgrywki, aby caly czas sie cos dzialo, zeby nie bylo sytuacji ze na starcie uciekniemy oponentom i przez reszte wyscigu pojedziemy sami. Chyba ze grales i wszystko jest jasne, wobec czego moje pytania mozna pozostawic bez odp.

Rad przeczytaj preview w NEO+. Tam grali i opisują dokładnie to o czym wspomniał Ryo
rad
QUOTE(GMB @ 12 12 2006, 18:34) *

Rad przeczytaj preview w NEO+. Tam grali i opisują dokładnie to o czym wspomniał Ryo

Jakbym mial to juz bym przeczytal. I nie mowcie zebym szedl do kiosku, bo z mojego punktu to nie takie proste confused.gif

Co do MS, z pewnoscia fart bedzie na pierwszym miejscu, jednak nie ma gry, w ktora nie mozna nauczyc sie grac wink.gif Zawsze mozna sobie obcykac jakies zagranie zaskakujece CPU, wyczaic najlepszy przejazd itp, co nie zmienia faktu ze skill bedzie tu mial duzo mniejsze znaczenie.

Tak na koniec stwierdzam, ze bedzie to kolejna gra, ktora bedzie potrafila porzadnie wk*rwic! To sa wlasnie te gry, gdzie caly wyscig utrzymuje 1. pozycje, ost. zakret i trach...restart laugh.gif cos czuje ze pady znowu beda latac. Dobrze ze Sixaxis jest bezprzewodowy, przynajmniej sama konsola nie ucierpi. tongue.gif
YETI
okładka
http://www.spong.com/editorial/m/o/motorstorm227420l.jpg

nie wiem na jaki rynek jest przeznaczona ale trzeba przyznac ze jest swietna
dempsej
Heh, czytajac, ogladajac filmiki, screeny w necie myslalem : "eee, no fajna grafa, ale jak dlugo to moze byc miodne...ot apindalanie po pustyi, taka tam arcadowka udajaca burnouta...". Dzis zagralem w TIRze PLAYSTATION3 w Wawie i powiem tyle: TA_GRA_ROBI,MIAZDZY,NISZCZY,ZRYWA_BERET_ITD!!! Niespodziewalem sie tego po niej, sixaxis pozwala sie swietnie wczuc w akcje (extra patent, braku wibracji nie odczulem, moje lapy nadrabialy to z nawiazka), widok z tylu dynamiczny, ale to co sie stalo, kiedy przelaczylem na widok znad maski.............nie do opisania, bloto.....genialne, niby teksturka 2d lecaca na szybe, ale tam gdzie upadnie zmienia sie w 3d blotko na masce - czad... kurz, dym... wypadki, jedziesz kolo goscia i nagle widzisz, ze teraz obok jada tylko czesci, sam bolid zostal gdzies z tylu na drzewie/skale/innym oponencie.... i to byla nieskonczona wersja ponoc....nie mam pytan. POWER.

Ryo-San
QUOTE(YETI @ 12 12 2006, 21:02) *

okładka

na okladce jest oznaczenie PEGI - tak wiec mamy do czynienia z okladką przeznaczoną na rynek europejski; )
Sanset
orientuje sie ktoś kiedy jest premiera motorstorma w usa??
Blim
QUOTE(YETI @ 12 12 2006, 21:02) *

okładka

Masakra. ninja.gif Jedna z lepszych okładek jakie widziałem ostatnio. Oznaczenia wiekowe PEGI, więc jest to na pewno edycja Europejska, w stanach mają ESRB. wink.gif
rkBrain
Trzeba przyznać, że autorzy wykonali kawał niezłej roboty. Z początku myślałem, że będzie tak jak ze słynną prezentacją Getaway, (podrasowane screeny i gruszki na wierzbie) ale na szczęście się myliłem. Gra dorównuje zapowiedzi z E3 2005.
AbraHAM
Oceny Famitsu:
http://www.gameonly.pl/newsy/10533?sid=986...0411c85edcec3b3
w tym 30/40 dla Motorstorm, jezeli nie dostaniemy wypasionego online to nie sadze by u nas oceny byly wyzsze...
YETI
ten komentarz mnie rozłozył na łopatki
"Zapewne jakby w Motorstormie jeździło się się gokardami, kierowcami byłyby postacie z Mario, zbierało by się kwiatki, a za zniszczonych przeciwników w rogu ekranu był by animacja podstakującej japońskiej uczennicy, której by było widać majtki- to gdyby gra miała te wszystkie aspekty to w Famitsu by dostała 40/40. Japończycy!"

Ocenami w Famitsu nie ma co sie za bardzo sugerowac (Gundam)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.