Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
YETI
MotorStorm 'Dirt Devil Course' HD
http://www.gamevideos.com/video/id/8058

MotorStorm 'Tenderizer' HD
http://www.gamevideos.com/video/id/8059

^^

VascoDa
QUOTE(YETI @ 18 12 2006, 22:13) *

QUOTE(ural @ 18 12 2006, 22:13) *

Vascoda pisałes ze zamówiłes jap. MS, planujesz w marcu zakup eur. wersji dla trybu online?

no chyba wiadomo rolleyes.gif
chce was wszystkich pozamiatac, jak do marca opanuje wszystkie trasy perfekt cool.gif
YETI
Cliffside Commotion Gameplay
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game
GMB
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game

Dużo jazdy na dopalaczu. Fajny dźwięk jak już grzeją na fulla. Tak jakby nasze polskie F-16. tongue.gif

Tak na poważnie to w europejskiej wersji mogli by troszke doszlifowac to lekkie chrupanie animacji podczas gdy przeciwnik o coś się rozwala. Bardzo rzadko się to zdarza ale na 2 albo 3 filmikach zauważyłem że kiedy przed naszym pojazdem ktoś zaliczna zonka to na ułamek sekundy spada fremrate. Na tym filmiku widać to niedaleko końca gdy buggy wali przed nami w skałe. Ale tak jak mówie widziałem mase filmów z Motor Storm i naprawde bardzo mało razy się to przytrafiało.
OsciBosci
Niewiem czy zwrociliscie uwage, niby ogladamy te filmiki z gameplay`u i piszemy to co widzimy, czyli mimo wszystko malo walki na torze i dosyc niski poziom trudnosci, tymczasem dwa fragmenty z nowego PSX Extreme:
QUOTE(Kali)
Jakby nie patrzeć, wyścig w MS to także ostra przepychanka, walka...

QUOTE(Ściera)
Gra jest trudna, co mnie tym bardziej kręci.

No i taka sprawa

QUOTE(Yeti)

Spojrzcie na pierwsza trase w tym filmiki, poprstu grafa jest nie z tej ziemii jak dla mnie, a co najbardziej mnie rajcuje to nie wyglad Buggów, motocyklistów pokazuujących faki ale te wieksze pojazdy jak ciezarówki. Poprostu wygladaja OBŁEDNIE, a jak jedzie sie górą i widzi z boku na dole pędząco ciężarówe a za nią druga bez przyczepy to az mi sie przyjemniej robi w serduszku smile.gif
walek
Ja oglądaj te wszytskie filmiki w wersji HD, mam podobne odczucie jak w przypadku Gears of Wars- ta ma byc wymiatacz, next-genowe cudo gier video, siódma tajemnica fatimska!?... Nieee... to nie mozliwe, jak wszysycy moga sie tak mylic, przeciez to wygląda zupelnie przeciętnie, co najwyzeszj bardzo ładnie. Jednak kiedy "na żywo" zoabaczyłem Gears'ów, ujrzałem zupelnie inną gre, niz tą którą mam na swoim kompie (chodzo o trailery HD, a nie o gre GoW na kompie- to dla nie kumatych). I tak sobie zycze, abym podobny "wstrząs" zaliczył w przypadku MotorStorm, najlepiej "geologiczno-katastroficzny".

Ps. Wiecie moze ile tras znajduje sie w wersji japońskiej?... Ile bedzie w "europejczyku"? I ile bedzie trza sciągnąc z netu?
YETI
QUOTE(walek @ 20 12 2006, 10:44) *

Ja oglądaj te wszytskie filmiki w wersji HD, mam podobne odczucie jak w przypadku Gears of Wars- ta ma byc wymiatacz, next-genowe cudo gier video, siódma tajemnica fatimska!?... Nieee... to nie mozliwe, jak wszysycy moga sie tak mylic, przeciez to wygląda zupelnie przeciętnie, co najwyzeszj bardzo ładnie. Jednak kiedy "na żywo" zoabaczyłem Gears'ów, ujrzałem zupelnie inną gre, niz tą którą mam na swoim kompie (chodzo o trailery HD, a nie o gre GoW na kompie- to dla nie kumatych). I tak sobie zycze, abym podobny "wstrząs" zaliczył w przypadku MotorStorm, najlepiej "geologiczno-katastroficzny".

Jest dokładnie tak jak piszesz, juz o tym tu wspominałem, te wszystkie filmiki maja sie nijak do tego co widzimy na ekranie TV (oczywiscie zdaniem tych co grali)

QUOTE(walek @ 20 12 2006, 10:44) *
Ps. Wiecie moze ile tras znajduje sie w wersji japońskiej?... Ile bedzie w "europejczyku"? I ile bedzie trza sciągnąc z netu?

W wersji japonskiej jest 8 tras, czy nasza wersja bedzie wzbogacona o jakies trasy, nic nie wiadomo.
Na 100% za jakis czas na PS Store beda do pobrania nowe trasy (podobno dosc sporo)
YETI
The first 10 minutes
http://www.playsyde.com/news_3901_en.html
Memory
Trailer 2 (Motorstorm part 2)
http://www.playsyde.com/news_3901_en.html

Właśnie ściągam... smile.gif
YETI
MotorStorm 'Grizzly Course'
http://www.gamevideos.com/video/id/8060
Sprawdzcie ten filmik, chodzi mi o akcje z samochodem, widok z nad maski i to błoto ninja.gif
(na poczatku jest pokazany przejazd motorem)
Blim
QUOTE(YETI @ 21 12 2006, 17:16) *

Niby grafika w porządku, ale gra wydaje się być bez ikry, nudna i ciągnąca się w nieskończoność (modliłem się żeby to 3 okrążenie już się skończyło). Niestety, offroadowy Burnout to nie jest, a przy takiej liczbie trybów gra powinna być dodawana za darmo do konsoli. Czekam na Europejską wersję.
goggy
QUOTE(Blim @ 21 12 2006, 22:11) *

Niby grafika w porządku, ale gra wydaje się być bez ikry, nudna i ciągnąca się w nieskończoność (modliłem się żeby to 3 okrążenie już się skończyło). Niestety, offroadowy Burnout to nie jest, a przy takiej liczbie trybów gra powinna być dodawana za darmo do konsoli. Czekam na Europejską wersję.

Sorry Blim ocenisz jak zagrasz. Na oko to wiesz co mozna zrobić biggrin.gif
Blim
QUOTE(goggy @ 21 12 2006, 22:15) *

Oceniam po tym co widziałem, bo zazwyczaj to mi wystarcza w przypadku gier. W ogóle lubię patrzeć jak ktoś gra (jeżeli umie), a na tym filmiku nic ciekawego się nie działo. A gry w których nic się nie dzieje to nie dla mnie. Mimo wszystko, zobaczymy co dojdzie (jeżeli w ogóle coś oprócz multi) w wersji europejskiej.
Trzcina
No to najwyrazniej gral ktos kto nie umial.

Na filmikach z ruliweb, jak koles wzial 'samochodzik' i przez 3 okrazenia zrobil jeden wypadek, to nie bylo nawet sekundy zeby spojrzec gdzies na bok. Nie mowiac o nudzie... Wiec nie ma sie o co martwic.
YETI
Poza tym poczytaj sobie jakies zapowiedzi (np. N+ czy PSXE) non stop akcje, caly czas cos sie dzieje, wypadki itp.
ATG
Mam problem z filmikiem z www.playsyde.com chodzi o część drugą, pierwsza działa, kodeki sciągnołem i nie pomogło. sad.gif
GMB
QUOTE(ATG @ 22 12 2006, 13:20) *

Mam problem z filmikiem z www.playsyde.com chodzi o część drugą, pierwsza działa, kodeki sciągnołem i nie pomogło. sad.gif

To samo miałem. Nie wiem czemu ale ta wersja w mniejszej rozdziałce nie śmiga. Pobierz tą w wysokiej rozdzielczości, u mnie odpala z powodzeniem.
Wiśnia San
mam dokładnie tak samo sad.gif
ATG
Teraz czesc druga na stronie nie działa, więc może sie skapneli ze cos nie tak. smile.gif
Blim
QUOTE(YETI @ 22 12 2006, 09:36) *

Poza tym poczytaj sobie jakies zapowiedzi (np. N+ czy PSXE) non stop akcje, caly czas cos sie dzieje, wypadki itp.

Jak chcę zobaczyć jak wygląda akcja w grze naprawdę to wybieram filmik, a nie zapowiedzi polskich czasopism. A po tym co do tej pory widziałem nie jestem zachwycony.
VascoDa
QUOTE(Blim @ 21 12 2006, 23:20) *

QUOTE(goggy @ 21 12 2006, 22:15) *

Oceniam po tym co widziałem, bo zazwyczaj to mi wystarcza w przypadku gier. W ogóle lubię patrzeć jak ktoś gra (jeżeli umie), a na tym filmiku nic ciekawego się nie działo. A gry w których nic się nie dzieje to nie dla mnie. Mimo wszystko, zobaczymy co dojdzie (jeżeli w ogóle coś oprócz multi) w wersji europejskiej.

Tak trzymaj Blim smile.gif nie poddawaj sie. W kazdej druzynie smerfuf musi byc Maruda.
Założymy ci ftp z nalepszymi kawalkami naszych rajdów w MS. Bedziesz mógł regularnie oglądać.

W tym czasie zachecam cie do zmiany zwyczajów. Ocenianie gier po tym co sie widzialo w sieci to czasem za malo. Polecam zdac sie na recenzje i spróbować demo. MS oferuje to każdemu właścicielowi PS3 za darmo.
YETI
GAMEBRINK 90/100
http://www.gamebrink.com/playstation-3/187...-reviews-1.html

PSM3 88%

Bardzo dobre oceny, tylko troche dziwi fakt ze zdecydowali sie na ocene japonskiej wersji ktora jest pozbawiona min. trybu online ("prawdziwy" 100% ukoncozny MS wystartuje w lutym-marcu, zdaniem IGNu wink.gif )
Ficuś
W recenzji z gamebrink można pooglądać filmiku od momentu wyboru auta w menu po sam wyścig i jestem w szoku......

TRASA ŁADUJE SIĘ PRAWIE MINUTE(coś ponad 40sekund) -przecież to blu-ray,nie miało być praktycznie loading times a tu takie coś.......
OsciBosci
A co ty bys chcial, przeciez wszyscy juz wiedza ze MS byl konczony na szybkiego w wersji jap. i jest poprostu niedokonczony...
SpideyPL
QUOTE(Ficuś @ 22 12 2006, 22:26) *

W recenzji z gamebrink można pooglądać filmiku od momentu wyboru auta w menu po sam wyścig i jestem w szoku......

TRASA ŁADUJE SIĘ PRAWIE MINUTE(coś ponad 40sekund) -przecież to blu-ray,nie miało być praktycznie loading times a tu takie coś.......

To fakt, tak samo było również na pokazach PS3 w wola parku.
Kiedy zmieniałem level oraz auto, to troszkę sobie poczekałem na załadowanie planszy (około 1-1.5 minuty)
Mam nadzieje że w europejskiej to poprawią, bo zaczyna to mi przypomnać moje PSP confused.gif
adi
no rzeczywiście 1 min to trochę za dużo jak na wyścigi mellow.gif Ale do poziomu Smackdowna(czy Innego wrestlingu jakiegoś) z PSP to jeszcze daleko tongue.gif
Memory
Evolution talks MotorStorm/PS3/games development/partnership with Sony and more

http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=66744
YETI
Import MotorStorm '1UP Impressions'
http://www.gamevideos.com/video/id/8143

polecam!!!
GMB
Kurcze bele na żadnym filmiku jaki do tej pory widziałem nie ma widoku fpp na motorze. Chciałbym widzieć tylko kierownice w motorkach bo nienawidze grać w wyścigi z kamery gdzie widać pojazd.
Blim
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=152972

Recenzja CVG - 8.0, pewnie gdyby był multi to byłoby 9, a tak du-pa.
Memory
QUOTE(Blim @ 24 12 2006, 22:50) *

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=152972

Recenzja CVG - 8.0, pewnie gdyby był multi to byłoby 9, a tak du-pa.

Wersja JP. smile.gif
Pyton
niema co osadzac gry po filmikach wink.gif bo sam napalałem sie na halo i halo2 ze takie super a sie okazało ze gra nie dla mnie(ciagle wracanie cofanie sie, monotonia i fabuła do (pipi) oczywiscie jak dla mnie) o mało płyty niezłamałem z nerwów dlatego trzeba samemu zagrac a pózneij stwierdzic a co do motorstorm to zapowiada sie ciekawie zreszta ja uwielbiam takie klimaty i bedzie to strzał w dyche smile.gif
Ryo-San
mimo tego ze ocena to tylko 8 to nie ma sie czym przejmowac bo recenzent caly czas rozplywa sie nad Motorstormem...
Jak napisal - Motorstorm to taka gra ktora nie tylko daje radoche z samej gry, ale takze samo patrzenie na nią daje olbrzymiego funa; )
Koles naprawde nie mogl doszukac sie tutaj jakichs wiekszych minusow...
jedynie brak kamery ze srodka w wypadku motocykli uznano za jako tako wiekszy minus.....
oczywiscie brak multi i split screena swoją drogą ale ogolnie minusow praktycznie brak...

wszystko chodzi plynniutko, zadnych spadkow animacji - no czasami potrafil MINIMALNIE przyciac jezeli na ekranie pojawi sie 15 pojazdow..

no i gra bedzie czasami...flustrujaca....

Koles nazwal MS antyBurnoutem -bo jak napisal " joyriding gets you nowhere" - no ale to juz kwestia otwartych olbrzymich terenow...

odnosnie produktu koncowego i porownania do dema zE3 to cytuje cala oryginalna wypowiedz w tej kwestii i niech kazdy ja zinterpretuje tak jak chce:
A lot's been made of Motorstorm's visuals, in light of how they compare (or rather, can't compare) with the original E3 demo footage. Play the final product, though, and the whole debate becomes irrelevant. Motorstorm is here and it's a spectacularly good-looking game.

aha kamera znad maski poprostu bardzo bardzo wskazana...
walek
QUOTE(GMB @ 23 12 2006, 16:40) *

Kurcze bele na żadnym filmiku jaki do tej pory widziałem nie ma widoku fpp na motorze. Chciałbym widzieć tylko kierownice w motorkach bo nienawidze grać w wyścigi z kamery gdzie widać pojazd.

Niestety nie uświdczysz tej kamery w grze:

"Unfortunately, Motorstorm's bikes don't offer a first-person viewpoint - instead, they have a completely useless close-up third-person alternative. "

źródło: http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=152972

Swoją drogą, to ja sobie niewyobrazam grania w ścigałki bez widoku TPP. Gdyby Gran Tursimo oferowało widok tylko i wyłacznie z perspektwy "maski" lub "kierowcy", to ja bym tej gry nie ruszył. Dla mnie racery wszelkiej maści musza miec tpp.

QUOTE("ryo san")
Koles nazwal MS antyBurnoutem -bo jak napisal " joyriding gets you nowhere" - no ale to juz kwestia otwartych olbrzymich terenow...

Od razu otwarte tereny... Trasy w MotorStorm, to-jak to powiedział Qoora- "rynny" z duzą ilością rozgałezień. Offroadowej swawoli w producji Evolution nie uswiadczysz. A szkoda, render narobił mi apetytu na beztroską jazde po ogromnych połaciach terenu, po bezdrożach stylu Paris Dakar.
Ryo-San
QUOTE(walek @ 24 12 2006, 21:21) *

QUOTE("ryo san")

Od razu otwarte tereny... Trasy w MotorStorm, to-jak to powiedział Qoora- "rynny" z duzą ilością rozgałezień. Offroadowej swawoli w producji Evolution nie uswiadczysz. A szkoda, render narobił mi apetytu na beztroską jazde po ogromnych połaciach terenu, po bezdrożach stylu Paris Dakar.

no a w burnoucie masz ogromne terenu oO i free run? oO
Blim
Jedyne podobieństwo B i MS to wypadki więc może skupmy się na tym, a nie na połaciach terenu. A może widzicie jakieś inne analogie?
Wiśnia San
wzasadzie to B i MS powinny należeć do jednego gatunku "wyścigi zniszczeniowe - demolition race" (jakoś lepsza nazwa nie przyszła mi do głowy) i według mnie jedyne różnicą pomiędzy tymi grami są miejscówki. W B mamy miasta, autostrady, wieś, góry, a w MS mamy za(pipi)a, kanionym, pustynie itd. Napewno w MS nie uświadczymy wypadków na skrzyzowaniach ale zasady podczas wyscigów sa takie same. Jedyne co mnie zastanawia to czy w MS są "teakdowny" i w jaki sposób napełniamy nitro ?
VascoDa
osobiscie uwazam ze glowna sila MS jest tak dopracowany model jazdy i naturalny teren, ze wiekszosc bajerow, ktore sa niezbedne w np. B tutaj schodza na plan drugi. Takedown robisz w MS naturalnie. Atakujesz goscia na trasie. I jak zepchniesz go w przepasc, to po prostu masz go z bani. Nie ma wielkich fanfar... zasuwasz dalej. Boost jest nieskonczony a zabawa w pilnowanie zeby silnik sie nie przegrzal , jest najlepszym rozwiazaniem jakie widzialem. Samo ukrztaltowanie terenu daje tyle mozliwosci, ze nawet na chwile nie nudze sie na trasie. Jak zasuwasz na 1 miejscu i czujesz sie pewnie, to wcale nie znaczy ze jeden maly kamien na drodze nie zmieni twojego zwyciestwa w porazke... to wlasnie jest wg mnie sila next-gen.. tak dobre odwzorowanie AI, fizyki i dynamiki, ze za kazdym okrazeniem jedziesz jakby pierwszy raz smile.gif
Deadeye
VascoDa - a jak sie sprawuje w akcji sixaxis? jak sie kieruje samym ruchem? na pewno trudniej, ale czy fajnie? i czy steruje sie tak tylko skrecaniem, czy tez przyspieszeniem?
VascoDa
dwa razy podchodzilem do tego... i wymiekalem smile.gif
Podejde jeszcze znowu, bo facet z 1UP mowil ze da sie to zmasterowac.
Kierujesz tylko skretem. gaz pod cynglem.
Steruje sie fajnie, oczywiscie, tylko trzeba wyczuc jaki ruch co daje... Pewnie z wiilotem jest podobnie.
Super ze sixaxis ma ten bajer. Juz sie ciesze na nowe gry ktore to wykorzystaja...
YETI
Vascoda masz juz jap. wersje czy mowa cały czas o demie?
VascoDa
te durne swieta opozniaja poczte wink.gif
Czekam jeszcze. Mysle, ze za 2-3 dni musi juz byc.
Napisze na pewno o tym na pewno, wiec wytrzymajcie spokojnie smile.gif
[ kolega co cale zycie gra tylko w GT, wyznal mi wczoraj, ze jednak co chwile wraca do MS, bo jakos go to ciagnie..hehe ]
Terrago
QUOTE(VascoDa @ 26 12 2006, 11:32) *

te durne swieta opozniaja poczte wink.gif
Czekam jeszcze. Mysle, ze za 2-3 dni musi juz byc.
Napisze na pewno o tym na pewno, wiec wytrzymajcie spokojnie smile.gif
[ kolega co cale zycie gra tylko w GT, wyznal mi wczoraj, ze jednak co chwile wraca do MS, bo jakos go to ciagnie..hehe ]

Widze ze dales sie skusic biggrin.gif
saper39
Na Gametrailers jest nowy gameplay.Fajnie wygląda kawałek z zerwanym mostem.
ghost PL
Zdaje się, że wystartowała stronka inetowa:

http://www.motorstorm.com/
YETI
Stronka ma juz z 5 miesiecy wink.gif
Memory
Trailer - Dust Bowl Gameplay

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1678
Forebode
gralem sobie kilka razy przypdakiem w sklepach w motorstorma i musze powiedziec ze jestem milo zaskoczony smile.gif na filmikach miejscami ta gra wydawala sie nudna, dopoki nie wlaczylo sie widoku fpp. Ja przetestowalem widok tpp i albo jestem taki flegmatyczny, albo ta gra jest naprawde dynamiczna smile.gif grafiki nie bede ocenial bo w sklepie jak to najczesciej bywa, udostepnili tv jakies 27", nie wiecej...
ghost PL
QUOTE(YETI @ 29 12 2006, 16:58) *

Co ty nie powiesz?

http://www.news4gamers.com/ps3/News-18582.aspx
YETI
QUOTE(ghost PL @ 29 12 2006, 22:30) *

QUOTE(YETI @ 29 12 2006, 16:58) *

Co ty nie powiesz?

http://www.news4gamers.com/ps3/News-18582.aspx

powiem, powiem

http://www.psxextreme.info/index.php?showt...8260&st=340
349 post

neko.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.