kraczek
17 05 2005, 16:33
Nie widze stosownego tematu to zakładam.
Jeżeli filmik z Gametrailers to gra w akcji to OMG

, co o tym sadzicie
No filmik jest niezły. Szkoda, że praktycznie całość to render, a jedynie 4-5 krótkich scen pochodzi z samej gry, co widać. Ale i tak O_O
kraczek
17 05 2005, 16:44
QUOTE(TomisH @ 17 05 2005, 17:34)
No filmik jest niezły. Szkoda, że praktycznie całość to render, a jedynie 4-5 krótkich scen pochodzi z samej gry
Z tym ze zbytniej roznicy miedzy renderem a gra nie widac
procz innego ujęcia kamer i montażu to nie ma wogule różnicy:P
pray okazji premiery ps3 chyba już inaczej bedzie trzeba odbierac slowo render-to teraz beda tylko momenty w ktorych nie gramy bo watpie ze w takim FFXIII rendery bedą robione jak zawsze na stacjach graficznych.PS3 jest na tyle mocne ze bedą w real-time
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 17:02
W real time to już nie są rendery
QUOTE(Liberty666 @ 17 05 2005, 18:02)
W real time to już nie są rendery

Dokładnie, zauważyłem, że kilka osób sądzi, że jeżeli nie widzimy czystego gameplayu to musi to już byc koniecznie render (animacja, która nie ma nic wspólnego z przeliczaniem grafiki w czasie rzeczywistym).
Właśnie jestem po filmiku.
0___________________________________________O
Na 100% jest tam jeden moment z gampleyu a reszta to chyba repley z przejazdu (ktory w ogole sie nie rozni od samej gry)
T_4_killer
17 05 2005, 17:35
mi sie zdaje ze caly trailer to nie render:) Taka bedzie grafa:D
QUOTE(T_4_killer @ 17 05 2005, 17:35)
amen
Chodzi Wam o tą grę, ze w trailerze sie strzelają na cmentarzu? Takie jakby wojenne? Potem kawalek w lesie? "Untitled FPS" na gametrailers?
T_4_killer
17 05 2005, 17:45
QUOTE(Mike @ 17 05 2005, 17:40)
amen

Ogladnelem trailera jeszcze raz i doszedlem do wniosku, ze ponad min. to render:P
QUOTE(T_4_killer @ 17 05 2005, 17:45)
QUOTE(Mike @ 17 05 2005, 17:40)
amen

Ogladnelem trailera jeszcze raz i doszedlem do wniosku, ze ponad min. to render:P
nawet jesli, to nie chce mi sie ogladac video kolejne pare razy razy, zeby wychwycic roznice - "jesli nie ma roznicy, to po co przeplacac"
Ja bym się posmarkał gdyby nam powiedzieli że to replay z przejazdu

Wtedy juz niemalże KAŻDY replay nawet ten najgorszy ogladałbym kilka razy;]
Ale sa to czyste marzenia...;]
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 19:58
Marzenia? Czy ja wiem. Jak dla mnie to wszystko było na silniku gry

No bo skoro PS3 ma moc super komputerów sprzed około roku, no to gdzieś ta moc musi być widoczna.
Ps. oglądając demo przypomniała mi się prezentacja z kaczuchami, a mianowicie fizyka wody. Tutaj pryskające błoto wyglądało też jak osobne modele (a nie jakieś bitmapki). Ja dam sobie obciąć paznokieć u ręki że to na silniku gry.
filmik przeplatany. rendery jak i gra w rt sa. motyw jak samochod podobny do astry uderza w drzewo-grafa super spoko ale jkos tak nierealistycznie to wygladalo. tak samo jak na koniec bryka dachuje. wygladalo to jakby wznosila sie w opeitrze i wpadala na mine przeciwczolgowe i dalej w powietrze. chyba ze to taki bajer ze bryka jak pileczka skacze po blocku
Trzcina
18 05 2005, 10:16
O boze i kolejne glupkowate dyskusje na temat render czy nei render... Jak juz psilem w temacie o K2, jezeli ktos ma zamiar 'wyglaszac swoja nic nie wnoszaca opinie' bez zadnych OFICJALNYCH informacji, albo chociazby ciekawych argumentow, to niech tego nie robi w ogole, bo spam nei jest mile widziany... A wlasnie tak bedzie to traktowane.
dante2003
18 05 2005, 17:50
Render czy nie render-gra zapowiada się kapitalnie. Tego typu wyścigów jeszcze nie było. Mam przeczucie że to może być grywalne jak Burnout, o ile zachowa odpowiednią dynamikę.
Jetsem po trailerze O_________________________________O
kurna, jak to wyglada O_O. Według mnie render jest tam tylko kiedy leci helikopter, reszta to Gameplay. Czizis, jakwto by sie grało na jakieś ULtra-SUper-plejstejszyn3 kierownicy... O_O
Na starcie PS3 kupuje konsole z KZ2 i Motor Storm...

( moze coś dodam, bo do premiery jeszcze " troche " ).
Trailer miażdzy. Jeśli tak wyglądałby replay, to jak już ktoś napisał, oglądam replaye. Świetna fizyka, roz(pipi) na całego. Paryż - Dakar w wersji hardcore. A te błotko jest prześliczne. Zrywa czerep przy samej (pipi)e. Pierwsza gra na nową generację, która naprawdę mnie ruszyła. Oby tylko okazało się równie dynamiczna w akcji.
Niezły motyw z kolesiami na motorkach wpadającymi do jakiejś chatki przez dach x]
No motyw bardzo fajny, fajne jest jeszcze jak motor przejezdża po samchodzie, a ten trcohe się " spłąszcza " ;d. Lub jak paląca wycieraczka próbuje wytrzeć szybe XD.
Ogólnie, po tym co widizalem, This is beautiful
Trzcina
19 05 2005, 00:25
Ok, wiec tak kliknijcie tutaj :
http://media.ps3.ign.com/media/748/748488/img_2786811.htmlpopatrzcie na zderzak samochodu tuz nad prawym kolem (prawym samochodu nie naszym) widzicie to co ja tam widze? Czy to nie sa piksele? No imo to sa piksele/zabki ... a co oznaczaja piksele? To juz kazdy powie sobie sam.
Aha chyba ze specjalnie zrobili ten rendering tak zeby bylo widac piksele/zabki zeby wszystkim zamydlic oczy!
IMO jesli sie wpatrzyc, to wszedzie da sie zauwazyc zabki - na motocykliscie, na obramowaniu szyby samochodu etc. i albo to efekt zrzucania jednej klatki filmiku do jpg, albo mamy real tajm :>
Czy te screeny nie wydają się Wam dziwne? Nie chodzi mi to, że jest niewiarygodnie dobrze, ale jakoś dziwnie słabo? Wygląda jakby obiekty nie pasowały do otoczenia i screen był robiony photoshopem.
Do tego ta rozdziałka. Ps3 obsługuje 1024p. Jak to jest to zwykłej pctowej? Bo ten obrazek ma 1280 x 720.
Tak czy inaczej, to na 99% nie jest to screen z przerenderowanego filmiku. Zapowiada się fajna gra. Osobiście uwielbiam takie klimaty : )
Trzcina
19 05 2005, 00:46
Ja pie'dole :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD TERAZ TO JUZ CIREX PRZEBILES SAMEGO PANA BOGA! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
No po prostu nie moge, teraz nie ma juz co wymyslec, to sie mowi ze obrazek wyglada slabo i ze to pewnie nie to, bo ktos zmienial...
No tak teraz, razem z ps3 nastaje era POGORSZANIA SCREENOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Sony przeobilo juz wszystko najpierw polepszalo, teraz pogarsza!!!!!!!!!!!!!!1
OMFG NA PLASTERKI ICH!!
Czy ja napisalem, że ktoś specjalnie pogarsza wygląd gier?
Mi zwyczajnie te screeny nie pasują. Wygląda jak fotomontaż w nieodpowiedniej rozdzielczości. Nie wiem po co i czy w ogóle to zrobiono, ale tak to właśnie wygląda. Tylko tyle.
Niby co tu 'fotomontazowano'. Slabej jakosci ten zrzut, a nie jakies teorie spiskowe
OK OK : )
Postaram się tonować wypowiedzi i lepiej wyrażać swoje myśli.
Właśnie o tą słabą jakość mi chodziło.
Screen wygląda JAK z photoshopa. Jest wyraźnie brzydszy od fimiku, który widzieliśmy.
Pewnie na szybko go walneli bez szukania odpowidniego ujęcia i cienko im to wyszło.
Żadnej teorii spiskowej nie chciałem przed Wami odkrywać : )
Tak sie sklada, ze specjalnie musieliby dac gorsza jakosc przy sejwowaniu obrazka w photoshopie (do ustawienia w procesie sejwowania) zeby uzyskac taki efekt, jesli juz. Nez przesadyzmu, pogarszac jakosc skrinow? OMG

Wyluzujmy lepiej :}
Partyzant
19 05 2005, 01:28
QUOTE(Trzcina @ 19 05 2005, 00:25)
popatrzcie na zderzak samochodu tuz nad prawym kolem (prawym samochodu nie naszym) widzicie to co ja tam widze? Czy to nie sa piksele? No imo to sa piksele/zabki ... a co oznaczaja piksele? To juz kazdy powie sobie sam.
Popatrzcie też na koło motoru... jak ma się ono do podłoża ?? Hehe, kolejny dowód dla niedowiarków ??
QUOTE(Trzcina @ 19 05 2005, 00:25)
Ok, wiec tak kliknijcie tutaj :
http://media.ps3.ign.com/media/748/748488/img_2786811.htmlpopatrzcie na zderzak samochodu tuz nad prawym kolem (prawym samochodu nie naszym) widzicie to co ja tam widze? Czy to nie sa piksele? No imo to sa piksele/zabki ... a co oznaczaja piksele? To juz kazdy powie sobie sam.
Aha chyba ze specjalnie zrobili ten rendering tak zeby bylo widac piksele/zabki zeby wszystkim zamydlic oczy!

mister... :> jakie pixele !!! ?

pixele to byly za czasow psxa, a wy na ps3 sie dopartujecie pixeli ;;;
juz jakies 4/5 lat temu wymyslili anty aliasing. teraz jest juz 15 poprawionych wersji tej technologii... a na ps3 pewnie bedzie jakas nowa bijaca te wszytkie razem wziete, a wy nadal pixeli sie dopatrujecie.
nono...
Trzcina
19 05 2005, 02:00
Ty gemi lepiej sie schowaj dalej do swojej pieczary... bo czasami jak cos walniesz to sie oddychac odechciewa... piksele, to piksele co ma sie zmienic tutaj? JEzeli ty nie widzisz, tzn ze jestes slepy.
Cirex, gra chodzi w 60 klatkach na sekunde... wyobraz sobie 60 podobnych obrazkow w ciagu sekundy i sprobuj cos tam zauwazyc... czasami nie wiesz czy nie jedziesz do gory nogami. Screen nie jest az tak slaby, jest po prostu w duzym przyblizeniu (imo ktos go probowal powiekszac... ale ja sie nie znam). Poza tym teraz jest taki moment ze gry na screenach wygladaja gorzej niz naprawde. Juz w MGS3 tak bylo... Zaden screen nie oddawal piekna tej grafiki.
Osobiscie mam w (pipi)e czym i w jaki sposob zrzucano ten obrazek, ale jezeli wyglada tak jak wyglada, to imo wskazuje on na to o czym z amaru pisalismy.
Yup, szkoda doszukiwac sie tu jakichs rewelacji. Po prostu ludziki z serwisow nie dysponuja direct feedami od developerow (kozacze tu jakimis pojeciami, chodzilo mi o support w postaci oficjalnych screenow itp), wiec na wlasna reke pukaja takowe. Ten sam
screen na Gamespocie, mniejszy o ile dobrze jeszcze widze. Wniosek z tego taki, ze im bardziej skompresowany rozmiarowo (nie jakosciowo) tym wieksza pikseloza. A to juz moge udowodnic
Moze jestem glupi, moze i jestem naiwny, ale ja chce wierzyc, ze to jest Gameplay. Chciaz ciezko w to uwierzyc...
QUOTE(Fil-O @ 19 05 2005, 10:43)
Moze jestem glupi, moze i jestem naiwny, ale ja chce wierzyc, ze to jest Gameplay. Chciaz ciezko w to uwierzyc...

To jest screen z podobnej gry na starego X-a. Z rocznej gry. (Gra obsługiwła max rozdzielczość 480p)
Skoro tak prezentują się gry z klkikrotnie słabszych konsol, to nie powinniście mieć cienia wątpliwośći, że nowe produkcje będa wyglądać przynajmniej, jak na podanym wcześniej screenie.
Ja jestem zdania, że bedzie nawet znacznie lepiej, bo screeny jakieś im słabe wyszły.
QUOTE(C1REX @ 19 05 2005, 00:39)
Wygląda jakby obiekty nie pasowały do otoczenia i screen był robiony photoshopem.
Ja tak tylko z ciekawosci spytam - jak mozna zrobic Photoshopem screena? xD
OsciBosci
19 05 2005, 14:33
QUOTE(C1REX @ 19 05 2005, 10:49)
Ja jestem zdania, że bedzie nawet znacznie lepiej, bo screeny jakieś im słabe wyszły.
Boze ale dlaczego bierzesz pod uwage screeny?? Chcesz zeby ładnie to wygladało, obejrzyj trailer...
QUOTE(Mike @ 19 05 2005, 14:34)
QUOTE(C1REX @ 19 05 2005, 00:39)
Wygląda jakby obiekty nie pasowały do otoczenia i screen był robiony photoshopem.
Ja tak tylko z ciekawosci spytam - jak mozna zrobic Photoshopem screena? xD
naucz się czytać pomiędzy wierszami, na dodatek słabo znasz możliwość PS skoro tak zareagowałeś
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 05 2005, 14:35)
naucz się czytać pomiędzy wierszami,
miedzy wierszami czytam ze chodzilo o fake, ale sposob formulowania mysli nie jest tam zbyt klarowny - stad reakcja taka a nie inna ;p
na dodatek słabo znasz możliwość PS skoro tak zareagowałeś
hmm to moze objasnisz mi te zawila kwestie?
co tu wyjaśniać? PS to potężne narzędzie w łapach grafików, retusz trudnym nie jest, za to mozolny to proces, po prostu
to ze retusz w PS to nie problem, to ja wiem - bo sam sie tym bawie
Ino te zdanie "robic screena" kojarzy mi sie z capturingiem, a czegos takiego ow program nie potrafi, Corel np ma takie narzedzie =]
hehe to racja, też się bawię PSem, jedyne co możesz uczynić to wybatożyć autora tego stwierdzenia że spowodowanie miszmaszu
tylko po co? hehehehe
pis
yup, zeby nie robic OT to napisze tylko ze te screeny to chyba bezposredni zrzut z trailera i raczej mi wygladaja na prawdopodobna grafike, niz obiekty stworzone w 3DS albo Lightweave
Faktycznie, takich bledow nie powinno byc - mnostwo polygonow, swietne błoto... A BTW: Czy zastanawialiscie się, czemu zaropiały, zgniły zombiak z RE remake jest ladniejszy od fury w pierwszym GT? Budzi odrazę, jest nieprzyjemny, ale... piękny. Tu chyba chodzi o szacunek dla grafika, ktory stworzył taką postać... Ale co tu gadać, motor jest jakby filtrowany, a samochod - mniej
Trzcina
19 05 2005, 23:21
luknijcie tylko na rear view mirror - klasa
escobarek
20 05 2005, 11:10
tak sobie właśnie pomyślałem po kolejnym obejrzeniu zajawki do tej gry.. jeśli wszystko dookoła tak łatwo miałoby się rozpieradalać to mogliby zrobić werjsę hardcore, w której gdy już rozwalimy nasz wózek na max (o co jak widać po filmiku nie trudno

) - do mety trzeba zapieradalać na piechote (tudzież akcja w stylu noga w szprychy i motor rywala jest nasz..).. to by było coś..
Grafika 'robi' ale wkur;wia mnie juz ten bloom - za dużo go dają w tych grach, a ja chętnie zobaczyłbym super ostrą grafikę.
Obsolete
20 05 2005, 14:27
QUOTE(SzERzI @ 20 05 2005, 14:08)
Grafika 'robi' ale wkur;wia mnie juz ten bloom - za dużo go dają w tych grach, a ja chętnie zobaczyłbym super ostrą grafikę.
bloom to kwiatek zrobic moze, albo ja jak stoje w kolejce. Blur chyba na mysli miales?;]
A bloom to nie taki filtr zmiekczający, blur, z tym ze dodatkowo zwiekszajacy nasycenie kolorow i takie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.