Po obejrzeniu materialu z gametrailers mam mieszane uczucia. Te modele wzieli chyba z DMC3, bo jakies takie slabe. Oblukajcie sami - mnie to ziebi (doslownie!).
Aha, i Myszaq to normalnie drugi Nostradamus! Pamietacie, jak przy okazji recenzji DMC2 brzdąkał cos o umieszczeniu akcji w teranach osniezonych? Na rzeczonym trailerze z gametrailers widac, jak sobie Dante skacze w nawałnicy sniegu.
Nie wiem czy o to ci chodzi ale ten tariler pokazuje urywki z DMC i DMC3 (tak mi sie wydaje bo to tak wyglada).
DMC4 to tylko kilka chwil gdy Dante stoji na tej osniezonej gorze (szybki najazd na niego)...i to wszystko co zostało pokazane odnosnie DMC4.
nightmare212
17 05 2005, 17:36
a ja bardzo jestem ciekaw fabuły jaka bedzie w dmc4
jak dla mnie mogli by zrobić wydarzenia jeszcze sprzed trujki o poczynaniach ojca dantego,ale na to raczej niema co liczyć poniewż dante jest pokazany na filmiku.
więc.....(może jakies propozycje)
Nie obraze się, jesli walną fabule podobną do tej z DMC1 - naciąganą, ale byleby bylo logicznie i grubo. I machanie mieczem!
Fabuła będzie po DMC2, na tym skrawku filmiku Dante wyglada dość staro.
Szczerze to dość zdziwiłem się tą '4'. Byłem pewny, że 3 zakończy serie i Trylogia z tego będzie. Na szczęście tylko mi się tak wydawało...
Kurde, forum krzaczy!!!!!!

Dobrze byloby, gdyby DMC byl zamkniętą trylogią na PS2 - ale pewnie skoczyli na kasę i dlatego bedzie DMC na next-geny. Trudno - zrobic nową postac z podobnym powerem nielatwo.
MichAelis
17 05 2005, 17:50
Wg mnie fabula bedzie zaraz po 3, po gebie Dantego widac ze jest mlody jeszcze.
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 17:56
Jak na razie nic specjalnego nie pokazali Mam nadzieję że nie długo pokarzą coś na prawdę wypasikowatego.
Solidny (pan)
17 05 2005, 18:34
Strasznie słabo go widać. Lepiej przyjrzeć się na screenie. Jednak wydaje mi się, że to wydarzenia po trójce. To uczesanie Dantego...
Trailer ma kawalki DMC1, 2 i 3 i tylko na koncu jest urywek DMC4 na ktorym tak naprawde nic nie widac, wiec nie ma co wyrokowac narazie.
Na tym screenie notabene wyciętego z Trailera mozemy przyjrzec się Dantemu.. i jakości jego wykonania.
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 20:20
...i mocno skompresowanych teksturach. No nie ładnie.
Czego chcesz od tekstur? Są dobre! Szczegolnie fajna faktura skóry na dłoni Dantego.
dzizas juz mogli wymyslec nowego super hero. ile tych devilow beda robic;/ a tak jest trylogia i lajt.
dzizas juz mogli wymyslec nowego super hero. ile tych devilow beda robic;/ a tak jest trylogia i lajt.
Ale Dante to juz wyrobiona marka i nie chcą ryzykować. Pamietasz, jak skonczyl Chaos Legion? Ja tam wole biegac posepnym Dante'm niz jakims rudzielcem, co sie w dodatku bic nie umie i jakichs pomagierow musi miec

.
Dla mnie trylogii póki co nie ma

. Jest tylko DMC i DMC3

. Mam nadzieję, że chronologicznie DMC4 będzie się mieścić między trójką a jedynką.
Powinni wogle zacząć fabułą DMC3 w DMC1; teraz ludziska budują autorytety kozaków jakos tak od konca; stary wyga Snake zaczynał od zera (pierwszy METAL GEAR), wiec przez te chyba 20 lat mial czas stac sie gangsta madafaką. A taki Sam Fisher juz na wstepie jest doswiadczony. Pytam: czym?
CheeseOfTheDay
18 05 2005, 09:05
QUOTE(SzERzI @ 17 05 2005, 21:53)
Czego chcesz od tekstur? Są dobre! Szczegolnie fajna faktura skóry na dłoni Dantego.
Spójrz na tego lub innego screena w fullscreen. Dante spox. Ale tekstura śniegu trochę mnie zdziwiła, jest dość mocno skompresowana (te zielonkawe kolorki to efekt uboczny kompresji) No bo skoro PS3 ma mieć taką przepustowość pamięci to takie coś jak kompresja tekstur nie powinno występować, a przynajmniej nie tak mocna kompresja). Może się czepiam ale skoro dzisiaj dobrej klasy karta graficzna łyka Dooma3 w kosmicznych rozdzielczościach bez żadnej kompresji tekstur, map normalnych, świetlnych itp. To taki super sprzęt nie powinien nawet takiej kompresji powąchać.
Moze masz racje... ale rozmyta skale w tle to raczej wina filtra jakim zostal pociagniety shot - otoczenie nakolo postaci rozmazane, sam Dante ostry.
Przecie od razu widać, ze to młody Dante jest.. A tekstury otoczenia rzeczywiście nie najostrzejsze.
Ja bym sie wstrzymal z wyrokowaniem jakosc grafiki jak dostaniemy trailer przestawiajacy wlasciwy gamplay...
Oj taaak. Chcę zobaczyć jak wykorzystaja moc Ps3 w DMC4! Nawet sam sobie nie wyobrażam jak ta jatka może przepieknie wygladać!!
dante2003
18 05 2005, 18:44
To nawet nie jest trailer. Pewnie wrzucili kawałek kodu z DMC3 na devkit PS3, podciągneli wygląd Dantego i pokazali żeby ludzie wiedzieli że DMC4 się robi.
Dokladnie tak - stad nazwa Teaser (a nie trailer, ktory przedstawia gre w akcji+badziewia), bo stworzon zostal do celow lechtajaco zajawkowych :>
dirtymike
4 06 2005, 16:07
grafiki na pewno nie schrzania, pamietacie jak wszyscy mowili ze bedzie kiepska grafa w DMC3??
Ja najbardziej jestem ciekaw fabuly, chcialbym zeby byla umieszczona po DMC2 tyle ze nie wiem jak sie konczyla (w dwojke i jedynke nie gralem ale to sie mam nadzieje zmieni), nie hchcialbym zeby byla przed trojka, a jakby byla po dwojce to by bylo git
A ja bym chciał żeby akcja była umiejscowiona między 1 a 3 częścią
Przydało by się rozwinąć wątek Mundusa bo w sumie nie wiadomo skąd się wziął
Raczej między 3 a 1

.
W sumie wiadomo o Mundusie tyle, że to "prince of darkness", który rządził światem demonów i planował najechać nasz świat. Ale Sparda, jeden z jego poddanych uczuł litość dla naszej rasy, to postanowił spacyfikować Mundusa i zamknął wrota między dwoma światami. A w trójce zostały otwarte pierwszy raz od tamtych wydarzeń.
dirtymike
5 06 2005, 10:47
nie wiem czy rozwiazanie w polozeniu4 miedzy 3 a 1 to dobre rozrwiazanie bo nie wiem jak sie 1 zaczyna a jak konczy 3

wydawalo mi sie koniec 3 to poczatek 1 ale nie wiem, jak tak jest to polozenie 4 miedzy 3 a 1 jest bez sensu
DMC3 to prequel DMC. A na obrazku, gdzie pokazany jest Dante, wygląda on na młodszego niż w jedynce. Toteż wnioskuję, że umiejscowienie akcji między trójką a jedynką jest prawdopodobne

.
Hm, wyjasniając watpliwosci: fabularnie najwczesniejszy jest DMC3, pozniej DMC1, a najpozniejszy DMC2. W sumie moim zdaniem nie ma co opierac się na teaserze - jest to jakby pokaz mozliwosci, swiadectwo, ze 'cos tam robią'. Nie ma co sie sugerowac - pozyjemy, zobaczymy (pewnie pokazą cos na przyszlorocznym E3, a moze nawet TGSie jesienią).
Po przeanalizowaniu faktów wnioskuję że DMC 4 nie będzie się działo między 3 a 1. Dlaczego? Bo między nimi nie ma miejsca na kolejną grę - najwyżej na scenkę wyjaśniającą (np. jak Vergil został pokonany i opanowany przez Mundusa albo co się stało z Lady).
W grę wchodzi ewentualnie jakiś poboczny quest z Lady i oczyszczaniem świata z demonów, ale wątpię...
dirtymike
6 06 2005, 16:09
jakby im zalezalo to by napewno wcisneli tam devil may cry 4, np.: ze trzeba oczyszczyc swiat z demonow, ze nastal chaos itp..... w sumie szloby wcisnac nawet fajna fabule
Hm, pierwszy DMC tez mial naiwną, wiec czemu nie... Jakies kooperacje, 2 postacie? Mogloby byc niezle... A i tak kazdy bedzie grał, jesli zachowają power Dantego.
nightmare212
6 06 2005, 20:12
dla mnie mogliby się odczepić od dantego na chwile i pokazać jak sparda szalał ze swoim mieczykiem i zabijał demony-bo naprawde w tej postaci jest niezły power,naprawde tu można wykonbinować fajną fabułe,
tylko zastanawiam się co nowego wprowadzął do systemu walki w nowej części może jakieś wykończenia
Ale jako Sparda nie poszalelibyśmy gunami - jego historia wydarzyła się 2000 lat temu
Humulus XP
7 06 2005, 07:27
Jakoś w DMC1 wiek nie przeszkadzał Spardzie by szaleć z gunami...
Ale tam był tylko jako bonusowa postać.
Bonusowa postac w pierwszym DMC (tryb 'Legendary Dark Knight'), to nie Sparda. Tak slyszalem gdzies... chyba na forum GameSpotu. To tak jakby 'Dante pozniej'. Sparda wyglada inaczej - jest nieco podobny do Nelo Angelo (mozna go zobaczyc na kilku wstawkach, w ktorych 'przenika się' z Dante'm).
Nelo Angelo to prawdopodobnie Vergil
dirtymike
7 06 2005, 14:53
mozna by zrobic czworke jeszcze przed 3, naprzyklad przygody Sparda lub co jeszcze fajniejsze, przygoda Vergilem

, to by byly wydarzenia troche przed Devil May Cry 3, w kazdym razie Capcom ma wiele do wyboru co do fabuly, i cokolwiek wybiora to ja i tak zagram w nowy tytul
nightmare212
7 06 2005, 15:15
QUOTE(Arcadio @ 7 06 2005, 14:50)
Nelo Angelo to prawdopodobnie Vergil
nieprawdopodobnie tylko napewno
np. w stawce po pokonaniu nelo angelo w dmc1 słychać głos ich matki jak muwi "dante,vergil happy birthday" czyjakoś tak -ale chyba się niemyle
a co do spardy to zamiast pistoletów mozna by mu przypisac jakieś diabelskie moce przecież on był czystej krwi devilem
Hm, matka mowi 'happy birthday' dając Dantemu medalion, ktory ochronił go przed Nelo Angelo. Hm, moze na przyklad Dante dostal prezent, a Vergil nie, i stad m.in. wziela sie ta nienawisc? Matka faworyzowala Dantego?
Vergil też dostał medalion.
E, sory, nie wiedziałem. Skonczylem tylko DMC1. A jak konczy Vergil w DMC3?
Solidny (pan)
8 06 2005, 15:15
QUOTE(SzERzI @ 8 06 2005, 15:07)
Ja też skonczyłem tylko DMC1 i wiedziałem, że Virgil dostał medalion. Może dlatego, że po walce Dante dostał drugą połowę należącą do Virgila i łącząc obie powstała Sparda.
QUOTE(SzERzI @ 8 06 2005, 15:07)
Na serio chcesz wiedzieć co sie stało z Vergilem?To by ci zepsuło zabawe podczas ewentualnego grania w DMC3
Dobra, to juz nie chcę... Mysle, ze nasze gdybanie tu nic nie da - i tak bedzie inaczej, niz wymyslimy, a poza tym pokazano tylko teaser - pewnie zrobili tylko model i animację Dantego (a i tak to zapewne render), by tylko pokazac i zakodowac w pamieci Graczy, ze ich idol powroci na PS3.
Render? Po zobaczeniu tego filmiku to ostatnie slowo jakie pasuje mi do DMC4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.