Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GameBoy Micro
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
Stron: 1, 2, 3
Admin SN
KLICKTutaj macie wszystko na temat GB Micro smile.gif
erix
spoko ale ekranik strasznie mały ...
Jakim
A jak z jego specyfikacja?? Pozostaje ta sama co w GBA??
shady
Przed chwilą dna forum SKIZO pokazali foptki tego micro, fuuu, bleee, wygląda obrzydliwie, dwa przyciski, powinny być 4 - a, b, ( c ? ), ( d ? )
Wedłeug mnie z wyglądu porażka

blush.gif sorry za poprzedneigo posta, niema być 4przyciskow, to zminaturyzowane GBA, co niezmienai faktu, ze ibrzydliwie wygląda ;p .
jaszczoor
Nintendo chce odmłodzić GBA i zrobić tanią alternatywe.
Co o tym sądzicie? Jeśli by kosztowało max 200zł to bym sobie sprawił takie cacuszko bo to małe i wogóle fajniutkie a w dobre platformery nie pogardze sobie pograć na nudnej lekcji wink.gif Tylko ten ekranik mi sie wydaje za mały. Porównajcie sobie z wielkością karta...

szczurek

Ja mam dość duże łapy więc to nie dla mnie.....

jednak moje podejrzenia w tekscie o E3 były prawdąsmile.gif
..::XMANiAK::..
to jest wersja SP

poprostu komus zlaml sie DS i zrobil z drugiej polowy GB MICRO tongue.gif

wyglad 3/10 confused.gif
Olek
Dlaczego mi to przypomina ruskie jajka? biggrin.gif właśnie planowałem sobie kupić SP, a jak to będzie tanie to biore tongue.gif
RoL
Mi sie podoba, tylko, ze jak dla mnie to troche za male. Uwazam, ze optymalny rozmiar ma zwykly GBA (tylko krzyzak stanowczo za maly). Nintendo powinno brac pod uwage takze graczy obdarzonych nieco wiekszymi dlonmi niz Japonczycy, hehe.
Admin SN
Chcecie wiedzieć jak Micro wpłynie na rynek - KLICK

A może macie zupełnie odmienne zdanie? Zapraszam do dyskusji!
Tori
Podoba mi się. Równie banalny i schludny, jak DS. Przypomina starego game & watch (podobnie, jak DS dwuekranowe jajka Nintendo smile.gif). Pomysł z mp3 playerem jest wypasiony a fakt, że wciąż będą powstawać gry na 32-bitową platformę bardzo mnie satysfakcjonuje smile.gif
jaszczoor
Co to jest ta karta SD do mp3? Czy ta karta będzie wyglądała jak zwykły kart do GBA?? I wie ktoś jaką pojemność będzie miała ? Coraz bardziej podoba mi sie ten GBM. Chciałem sobie kupić odtwarzacz mp3 a tu prosze, jaka miła niespodzianka wink.gif
szczurek
KARTY SD huh.gif
jaszczoor
QUOTE(szczurek @ 19 05 2005, 17:12)

to w takim razie gdzie to sie wszystko zmieści ? Akumulatorek + kart z grą + karta SD w takim małym urządzonku... Ja sobie tego nie wyobrażam
mario87
karty pamięci są bardzo malutkie i cienkie, MMC ma grubosć ok 1mm, SD jest 2x grubsza, czyli ok 2mm, a akumulatorki też są cieniutkie, np w moim telefonie to grubość 0,5cm a telefon i akumulatorek powstał conajmniej 2 lata temu a technika idzie cały czas do przodu

aha grubości tego GBM nieznamy tongue.gif
jaszczoor
tak na oko to około to 2,5 cm, porównując do karta z grą. To odtwarzanie mp3 to już jest oficjalnie potwierdzone??

EDIT: zresztą na SN pisze że będzie miało 1,79 cm wink.gif
MaciejPŃ
mi tam się podoba..fajna odmiana tylko by musiało byc tanie w granicach 150-180zł to biore z marszu biggrin.gif
Kiler8888
Jak dla mnie to super sprawa, w końcu mała konsola z wymiennymi grami (GBA, i DS, i PSP są strasznie duże) smile.gif
Z ekranikiem macie racje troszke mały, chciałbym zobaczyć jak się sprawuje na żywo.
Czy w Micro ekranik będzie podświetlany ?
Mam nadzieje, że będzie do tego nagrywarka (miałem GBA po premierze i zbankrutowałem na grach confused.gif)

ps. już wiem co mi brat przywiezie z USA ;p
RoL
Czy w Micro ekranik będzie podświetlany ?

Tak. Podobno nawet lepiej podswietlany niz w GBA SP.
loki777
Ekranik ma być podświetlany tak jak NDS-ie smile.gif
szczurek
znamy date premiery tego cudeńka

http://www.swiatnintendo.pl/index.php?p=newsy&id=1695
Ryo-San
QUOTE(ŚwiatN)
Cena konsoli nie jest jeszcze znana choć spekuluje się, że będzie wachała się w widełkach ustalonych przez GBA SP a DSa - czyli między 99 a 149 EURO.

buhahaha Nintendo chyba sobie jakies jaja robi...chyba im ostro sloneczko w glowke przygrzalo..skoro myslal ze ktos wylozy 100 ojro na tąz abawake....
przeciez lada dzien cena Xboxa i PS2 bedzie wlasnie oscylowala w granicach 99 euro...
szczurek
nie zapominaj, ze do kazdej konsoli bedzie dodawany Play-Yan ktory jednak tez troche kosztuje dry.gif

http://www.lik-sang.com/info.php?category=...691b5d1a458eba6
mikuc87
no fajny ten gbm...
na upartego to i by się do tyłka zmieścił
luck1985
A do czego ma byc ten pan yan?400 zl to nie ma prawa bytu , skoro DS kosztuje 480 zl confused.gif
Co do wygladu strasznie mi sie podoba, nawiazuje do pada ode nesa:D Klasyk .
kubson
ja sobie nie wyobrazam na tym grania tekst to chyba z lupa trzeba bylo by czytac no i cena dobrze je*nieta smile.gif
szczurek
play yan sluzy do odtwarzania MP3 i filmow i "troche " kosztuje, zreszta whaever.....
Kamil Ceckowski
jakby ten micro byl za 250 zeta to bym kupil a za 400 to narciaż tongue.gif
zimzvm
jeśli tylko GBm będzie faktycznie miał w zestawie play-yan, to wtedy jest to całkiem opłacalna inwestycja ...ja tylko ubolewam nad faktem, że używa on kart SD :|

ale ten maly ekranik może byc faktycznie pewną przeszkodą w grze ...trzeba będzie najpierw stestować w sklepie huh.gif

QUOTE(Ryo-San @ 28 07 2005, 14:03)
przeciez lada dzien cena Xboxa i PS2 bedzie wlasnie oscylowala w granicach 99 euro...
*

a to faktyczne ciekawy news ...może jednak sprawię sobie ponownie PS2 rolleyes.gif
Aem
Ogólnie to wedlug mnie sam pomysł konsolki jest spoko , tylko zapowiadana cena raczej zniechęci ludzi , gdy na półce obok znajdą 'troche' droższego Xa360 ;]
HunterX
Podawałem to w Ciekawych stronach WWW, ale nie zaszkodzi jak podam i tu:
http://www.qmg.com/ntdo/Maze_Eng_480Air.mov - jajcarska reklama GB Micro xD.
Ali G
mam to cudo:P
wersja famicon import z japoni w moich lapach. design zabija. kosztrowalo troche wiecej nz zwykle micro ale warto. to moj pierwszy gejmboj, kupilem dla donkey kong coutry trylogi i yoshi's island. dkc slabo wypada w porownaniu do wersji snes ale yoshi mnie zabilo.
Jakim
U nas w sklepach tez dostępne jest. Cana koło 3-4 stówek.
Liquid Snake
QUOTE(Jakim @ 19 11 2005, 15:28) *

U nas w sklepach tez dostępne jest. Cana koło 3-4 stówek.

To jest od kilku dni ale chyba nie wiele osób o tym wie bo wszędzie cisza i nie wiem czy to kupić czy nie, po tym temacie jeszcze się nie zdecydowałem ale chyba jednak wezme GBA-SP bo pewnie stanieje i jest normalny chyba pod każdym względem... chyba.
Liczyłem na 300 zł max ale 400 to już wg mnie przegięcie, kit z tym playyanem, ja chce to do gier, jakbym chciał jakiś multimedialny wypas to kupiłbym PSP a nie kombinował z GBA.
Pchela
moim zdaniem cena mocna przesadzona... za 400zł kupisz NDS używanego...
weider
Nigdy nie przepadalem za handheldami ale ta zabawka strasznie mi wpadla w oko. Wreszcie cos co naprawde sie miesci w kieszonce. Jeszcze tylko musze zobaczyc ekranik w akcji, bo boje sie ze moze jednak byc za maly zeby dobrze widziec akcje. Ale jak to sie nie sprawdzi i bedzie wszystko ladnie i wyraznie widac to kupuje z miejsca. smile.gif
weider
Zakupilem dzis swoj egzemplarz GB Micro. Pojechalem go niby tylko oblukac. ALe jak zobaczylem go w akcji to padlem. Bez zastanowienia wyjalem 349 zl i zakupilem to cudo. Pierwsze wrazenia sa mega miodne. To jest wlasnie to na co czekalem.
Gralem dzisiaj po kolei w sklepie na kazdym z handhaledow. GB SP wyglada tandetnie, a ekranik ma sredniej jakosci. DS i PSP sa wielkie jak kobyly, dodatkowo PSP ma same stare kotlety ktore mecze na PS2.

Co do ekranika o ktory najbardziej sie obawialem to jest pieknie. Po PSP jest to najlepszej jakosci ekranik. Kolory sa swietne, obraz jest bardzo ostry, nawet tam gdzie jest sporo napisow.
Dzwiek z glosniczka sredni, ale po podlaczeniu sluchawek, bez zadnych przejsciowek, problem odpada.
Rozlozenie klawiszy dobre.
Design zabojczo piekny.

9/10

wub.gif
deXter #17
Ja uważam, że Nintendo chciało zrobić cacuszko dla fanów elektronicznej miniaturyzacji (mp3 playery, aparaty, komórki, breloki USB itp) i dać krok w tym kierunku. GBm to trochę dziwne posunięcie, po ulepszeniu GBA powstał GBA SP, a w tym samym czasie ulepszyli eSPeka i stworzyli GBmicro. Cena jest przesadnicza, za tą cenę kupiłem sobie GBA SP GRAPHITE - WITH A BRIGHTER BACKLIT SCREEN prosto z USA biggrin.gif. kosztował równe 400 zeta (105$ (350)+ prowizja wpłaty (50) w Western Union). Ale tu nie mowa o nowym eSPeku lecz o GBm... Powinien kosztować max 250 zeta. Wtedy można nosić na strasznie nudne lekcje np. matematyki wink.gif. A tak ogólnie to wygląda na 7+/10 - chodzi tu o brak logo Nintendo ew. GBm. Słyszałem też o tym, że jest dość kiepsko wykonany - niestarannie i tanio... takie 'made in China' wink.gif Właściwie eSPek jest składany w Chinach, ale jakościowo jest super. To by było na tyle co mam do powiedzenia...
luck1985
No i za 250 go kupie biggrin.gif Taka mam okazje to i zniej skorzytam . cool.gif
weider
QUOTE(deXter #17 @ 8 01 2006, 13:31) *

Słyszałem też o tym, że jest dość kiepsko wykonany - niestarannie i tanio... takie 'made in China' wink.gif

A ja slyszalem ze swiety mikolaj wchodzi przez komin

bawilem sie GB SP i to wlasnie SP wyglada tandetnie, jak zabawka od ruskich z pobliskiego bazarku. Ja bym sie z tym na miescie nie pokazal napewno. Ale dziecku swojemu bym kupil. Do niego by pasowal.
A GB Micro wyglada fachowo (oprocz zielonego i czerwonego) Srebrny i niebieski sa najbardziej "powaznymi zabawkami" obok PSP na rynku.
luck1985
QUOTE(deXter #17 @ 8 01 2006, 13:31) *

A tak ogólnie to wygląda na 7+/10 - chodzi tu o brak logo Nintendo ew. GBm.

OMG biggrin.gif

wiekszej glupoty nie czytalem w zyciu . Wyglad 7/10 za brak napisu /loga laugh.gif
Buahahahhaa laugh.gif
Wez do reki zwyklego Advance i co on ma oprocz napisu Nintendo ? Sp oprocz naklejki Nintendo ma cos jeszcze ???

Pojechales i to ostro biggrin.gif

Jest bzydki , bo nie ma loga ani napisu biggrin.gif
deXter #17
censored2.gif No pewno!! Zupełnie, jakby nie wyprodukowało go Nintendo, tylko jakaś firma z podwórka - podróba.
Kupuje towar to aż chce by z daleka było czuć jego orygynalność i soline wykonanie. Ma wyglądać na tyle, ile za niego zapłaciłem. Oczekuję maxa do potęgi enter!!
Troche źle sprecyzowałem wink.gif Na wszystkich produktach N wstawia(ło) swoje logo i danej konsoli. A jedynie GBm nic nie ma! Pewnie śróbki co go trzymają w całości to zwykłe krzyżaki a nie 'Y'. Ogólnie chodzi mi o wygląd estetyczny (nie 'czy sie podoba czy nie') tylko o całkowite wrażenie w tym wyglą, wykonanie i jakość. Ładnie to może i wygląda, ale czegoś mu brakuje...
A spróbuj przyczepić sie do śróbek tongue.gif wink.gif ...
Aha dalej.
"bawilem sie GB SP i to wlasnie SP wyglada tandetnie, jak zabawka od ruskich z pobliskiego bazarku. Ja bym sie z tym na miescie nie pokazal napewno. Ale dziecku swojemu bym kupil. Do niego by pasowal. "
Bo pewnie miałeś go Teresy z warzywniaka. Swoją drogą NDS także wygląda ciut niedokładnie... I to właśnie z nim bym sie nie pokazał na mieście, tak po prostu. A PSP wcale nie lepsze, podejdzie do ciebie jakiś hip-hłop, w morde strzeli i masz tysiaka w plecy, o ile Ci coś z nich zostanie. Jeżeli uważasz, że Twój dzieciak zasługuje na censored2.gif to Twoja sprawa, daj mu PSP hyh.gif
Nie widze w GBA SP nic tandetnego, chociaż jak miałem pierwszego, to był jakby 'nidomalowany' ze zbyt cienką warstwą farby i lakieru. W Graphite co mam nie znalazłem żadnej wady. Tandetne są niektóre akcesoria, ale same konsole GBx (oprócz GBm i może NDS) uważam za max solidności i staranności.
Peace Forever, Ave Satan i niech będzie pochwalony Roman Giertych.
Bayo.
luck1985
To dodaj sobie do pamieci to , ze zawsze logo N bylo na przodzie , a po co dawac logo N , skoro panele sa wymieniane . Jedyna stala obudowa jest ta w tylu konsoli i tam jest napisane Nintendo biggrin.gif
weider
QUOTE(luck1985 @ 8 01 2006, 22:28) *

To dodaj sobie do pamieci to , ze zawsze logo N bylo na przodzie , a po co dawac logo N , skoro panele sa wymieniane . Jedyna stala obudowa jest ta w tylu konsoli i tam jest napisane Nintendo biggrin.gif

Tru icon_twisted.gif

Popatrze sobie jakie fajne panele mozna do GB M dokupic i zapomnij o logo Nintendo. Pasuje ono jak piesc do oka.

http://micro.gameboy.com/
luck1985
Ok , ja bede lepszy od weidera i bede mial LOGO Nintendo , oryginalne z SP biggrin.gif ktore kupilem uszkodzone za 10zl dla paru czesci hyh.gif

A wyglada to tak :

Wtorek -sroda bede mial Micro--Wieder, jestesmy jedyni na forach ktorzy maja micro tongue.gif laugh.gif

cool.gif

Wrescie konsola przenosna , a nie psp za tysiac z ktorym bede sie kisil w chacie , bo na dworze ukradna , a DS nie poreczny :>

Sie wie co dobre , polej po malym cool.gif

ninja.gif
weider
QUOTE(luck1985 @ 8 01 2006, 23:48) *

Wtorek -sroda bede mial Micro--Wieder, jestesmy jedyni na forach ktorzy maja micro tongue.gif laugh.gif

Mam nadzieje ze ten kolo z allegro nie sciemnia z ta konsolka i ze gwarancje tez dostaniesz. Wtedy bedziesz mial sprzet w dobrej cenie.
Ale fakt dopiero przy GB M mozna powiedziec ze to konsola kieszonkowa. Tamte co najwyzej byly przenosne biggrin.gif
luck1985
Sam jestem ciekaw , a gwarancji nie ma . Jest tylko pieczatka Lukas Toys , ale daty nie ma confused.gif ale to N te konsole nigdy nie mialy problemow .
tomekdnb
wyglada bardzo nowoczesnie,zchludne,zrobione z fajnego tworzywa,male gabaryty,no ale cos z tym musi sie wiazac czyli mala wielkosc ekranu,niestety w kwesti jakosci wyswietlanego obrazu nie wypowiem sie bo nie widzialem..ale tak ogolnie zbytnio nie rozumiem posuniecia niny co do wypuszczenia nowej wersji gba...sp wydaje mi sie bardziej udany
weider
QUOTE(tomekdnb @ 9 01 2006, 11:54) *

wniestety w kwesti jakosci wyswietlanego obrazu nie wypowiem sie bo nie widzialem..

Mialem dokladnie te same obawy. Ale zagraj raz w dowolna gre na tym ekraniku i juz wiecej na innego GB nie bedziesz chcial spojrzec. Mistrzostwo biggrin.gif
kubson
ej ale tekst zeby czytac to chyba trzeba miec lupe smile.gif zaczy moze tak kwestia przyzwyczajenia ja pogralem 10 minut smile.gif i teksty sie orkopnie czytalo smile.gif jak to jest w waszych przypadkach ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.