Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Condemned: Criminal Origins
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4
lukasik85
QUOTE(CoRpsE @ 21 11 2006, 16:59) *

wciskam A i nic. na kopy nie idzie go zatluc. to jakis bug? sad.gif jesli tak to prosze niech ktos napisze jak sie to skonczy.

ja tez tak mialem naciskalem A i nic,w koncu rozwalilem typa trepami.Sprobuj zagrac jeszcze raz w ta plansze od poczatku powinno zadzialac.Drugi raz jak gralem to wszsytko dzialalo.
Zeratul
a co z plotami ze robia sequela?
maciek88
przeszedlem 10 chapter jeszcze raz i wszystko bylo ok. podpisuje sie pod ocena w PE, szaczunek dla recenzenta ze nie ulegl emocjom. imo gra na wiecej nie zasluguje i nie chodzi mi juz nawet o grafike, tylo o to ze jest malo zroznicowana. zero zagadek, caly czas tylko tluczenie sie po pyskach i ciemnosc. klimat Condemned ma, ale jest jakas pusta, moglo by sie wiecej dziac. mimo wszystko calkiem niezle sie bawilem bo atmosfera w grze mocno sie udziela. wedrujesz po ciemnych pokojach, latarka rzuca swiatlo na zdemolowane pomieszczenia, wsluchujesz sie czy to tylko twoje kroki czy moze w poblizu jest jakis świr. nagle slychac sapanie, jakis pokurcz z pokieroszowana geba podbiega i oklada cie po twarzy deska nabita gwozdzmi. serducho wali, rece lepia sie do pada, ciarki laza po plecach - w tej grze jest ciagle napiecie. kontynuacja na bank bedzie, pytanie tylko czy urozmaica rozgrywke czy po prostu dostaniemy wiecej krwi, scen gore i ciut lepszą grafikę. gra ma duzy potencjal na solidny thriller detektywistyczny, miejmy nadzieje ze zrobia porzadny sequel.
Amer
Gierka ma już kilka ładnych miesięcy na karku, w czasie których udało mi się solidnie już o niej naczytać (zdania Graczy są poważnie podzielone...), wspierając dodatkowo materiałami wideo (niestety nie ma tego dużo) itp... No i stało się - nie mogąc już powstrzymywać ciekawości postnowiłem sprawić sobie ten tytuł, by na własne oczy przekonać się jak w chwili obecnej przedstawia się "archaiczna grafika na 5 pkt", okraszona solidną porcją ciężkiego (brrr...) klimatu cool.gif

Póki co jednak nie posiadam jeszcze tego tyt (dziękujemy Wam pocztowcy kochani...), niemniej jednak mówiąc zupełnie poważnie na Condemned nakręciłem się znacznie bardziej niż na GoW np...

Tytuł kontrowersyjny, niszowy i - chwilami - dość poważnie krytykowany... a w dodatku całkiem dobrze straszy (ponoć)? Trzeba to sprawdzić!

Z tego co już udało mi się obadać (aviki) udźwiękowienie Condemned trawi mózg happy.gif Ot chociażby pierońsko sugestywne hasełka zakapiorów - piękne po prostu.

Ps, czy ten 18-minutowy gameplay jest gdzieś jeszcze do dorwania na necie?
maciek88
radze poczekac na swoj egzemplarz i nie psuc sobie zabawy. w 20 min spokojnie mozna ukonczyc niektore chaptery. poza tym cala gra jedzie na skryptach - przeciwnicy zawsze ci sami, w tych samych miejscach i w tej samej ilosci. imo gierka jest za krotka zeby wyrywac z niej 18 minut smile.gif
Amer
punkt dla Ciebie, zdecydowanie.

kilka dni później:

whoa, pograłem już troszkę w Condemned (właśnie ukończyłem chapter z manekinami) - wrażenia oczywiście bardzo pozytywne. Grafika nie jest zła, udźwiękowienie faktycznie sobie radzi, a przestraszyć też się śmiertelnie można (jeden warunek - słuchawki na uszach!). Bardzo treściwa produkcja za sprawą której mój GoW w którego pograłem tylko 2-3 godziny powędrował chwilowo na półke.
.:marioo:.
Odkopałem temat po roku czasu... tongue.gif
Ale ta gra jest tego warta, bardzo dobrze że sequel w drodze. KLIMAT rządzi.. może i fabuła niezbyt zaskakująca i dająca do myślenia, ale to przecież nie Silent Hill a w dodatku to FPS. Dodam że to chyba najlepszy FPS-ik w takich klimatach na rynku. Bioshock to inna półka, bo Condemned to gra niszowa dla fanów horrory i gore. Gazrurka i lecimy przez kanały:) Coś wspaniałego.. dla fanów gatunku tytuł obowiązkowy.

Jeśli chodzi o grafikę... Mazzi - już Ci chyba wiecej nie zaufam.
cotek
Właśnie gierka jest w drodze do mnie jak i sama konsolka biggrin.gif, także HEAD SET na uszy, godzina 00:00 i Heja !! biggrin.gif biggrin.gif
cotek
Przeszedłem Condemned bardzo podobne do F.E.A.R podobne zwroty akcji itp:.
Ale czy mógłby mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi demonami w sukienkach biggrin.gif ??
Acha teraz po przejściu brakuje mi F.E.A.R'a (chciałbym znowu od Fettela dostać dechą po ryju ale teraz płynniutko na konsolce a nie na starym PC tongue.gif )
sznurek
Odkopuje temat bo mam problem z gierką. Mam Arcade z memorką.
Gram w gierkę już trochę. doszedłem chyba na ostatni level - jakis kolo zawiózł mnie do domu. Był autosave, zostawiłem gierke na pare dni a save znikł, automatycznie jesstem cofnięty do chapteru Metro Libry, to ten przed szkołą gdzie szukam tego nauczyciela. Myślę nic, moze brat mi coś z sejwami porobił i gram znowu. Tym razem doszedłem do tej szkoły, pogralem troche i znw zostawiłęm gierkę na troche. Dziś załanczam a tu znowu gra startuje od Save Metro Libry. O co tu chodzi? Dodam, że wszystkie save maja jedna i tą samo datę 22\11\2005, różniasie tylko godzina. O co tu chodzi?
MasterShake
tez mialem z tym problem jak konsola nie zapamietywala daty. Ustaw date w konsoli i tyle bo caly czas bedziesz mial jaja z tym.
sznurek
A strefa czasowa też ma tu cos do powiedzenia? Czy tylko ta gierka tak reaguje czy wszystkie? Rozumiem, że zegar trzeba ustawiać cały czas po odłaczeniu konsoli od prądu. Była burza i bałem sie, że walnie gdzieś i będzie po konsoli i tiviku. Dzieki wielkie smile.gif
Diabeu
jak masz konsolę wpiętą do netu to sama sobie ustawi godzinę przy połączeniu z Live
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.