Prosze o krotkie uzasadnienie tych co kupili lub tych co przymierzaja sie do zakupu, na ktora wersje sie zdecydowali i dlaczego.
Bleh... Za szybko cliknalem i sonda nie wyszla tak jak powinna..
tygrysex
18 05 2005, 10:29
Teraz sie tak wlasnie zastanawiam, czemu kupilem Value Pack'a?
bo tak:
-futeral z zestawu moim zdaniem jest jakis dziki i zastapie go Logitechem
-karta pamieci z zestawu 32mb wystarczy na poczatek, ale przyszlosciowo (mp3 i filmy) i tak trzeba sie zaopatrzyc w cos wiekszego
-pasek na reke, no powiedzmy przydatny, ale to mozna kupic wszedzie, no chyba ze ktos bardzo chce z logo Sony
-sluchawki sa spoko i to jedyne co naprawde zostawilbym w zestawie
ale z drugiej strony ktos kto potrzebuje zestaw startowy (do gry) ktory zawira najpotrzebniejsze rzeczy powinien siegnac wlasnie po Value Pack'a
SP, VP jest beznadziejny,
Mithos, od czego jest temat ogólny ? ;p
QUOTE(shady @ 18 05 2005, 13:49)
Mithos, od czego jest
temat ogólny ? ;p
Zeby tam cos znelzc trzeba sie przekopac przez 50 stron postow. Ciezka sprawa jak dla mnie
Ale niechoodzi o to żebyś szxukał, tylko tam zadał to pytanie
QUOTE(shady @ 18 05 2005, 14:05)
Ale niechoodzi o to żebyś szxukał, tylko tam zadał to pytanie

A czy innym uzytkownikom forum nie bedzie latwiej znalezc odpowiedzi na podobne pytanie gdy bedzie ona w osobnym watku, a nie schowana gdzies w 50 stronnicowym topicu ?
Standart Pack, ponieważ:
- futeral z tego co moge wywnioskowac po fotkach to taki z deka badziew
- pasek na rękę- po co to komu?
- karta pamięci 32mb- na savy może i starczy, ale na film to już raczej nie

- pilot- PSP jest naprawdę aż tak wielkie, że nie można go trzymac w kieszeni? Pilot może i jest dobry, ale skoro mogę coś przelączyć ręką to po co to...
- sluchawki- tylko niech nikt nie mówi, że nie ma w domu sluchawek

Poza tym, że ma się ten bajer, że Value (och, zobacz, on ma na pudelku Value

) sie nazywa pudeleczko to... no sam nie wiem. Za kasę wydaną na Value wolalbym kupic sobie 1 gre wiecej. Np ostatnio wyczailem na success-hk.com Standard Pack za $230.50 wlacznie z przeszylka. To chyba nie duzo, prawda?
PS: moze troche pokrecony ten comment, ale i tak wole SP
VP. Nie wiem dlaczego

Kartę 32 sprzedałem, pokrowiec i pasek sprzedałem. Zostały mi słuchawki z pilotem, bo to jedyna rzecz, która jest warta kupienia z VP.
matkot - dlaczego, no włąśnie ? O_o nic niepotrzebnego, wsyztsko sprzedałęs, a słuchawki są w skleepiej gameshop po 39zł
A mi jakos sie przydalo ze kupilem sobie VP. Pokrowiec uzywam codziennie, kosolka sobie w nim lezy narazie nie potrzebuje niczego lepszego ( moze Logitech

) pasek- zawsze trzymam kosole na pasku bo wole zeby mi nie spadla, sluchawki sa mega potrzebne !! A karta to najmnie potrzebne bo w 1-szy dzien co mialem PSP to kupilem 512 MB
66sickfreak
9 06 2005, 15:14
No wlasnie wie ktos moze gdzie sprzedaja PSP Japonska wersje bez karty, gier i innych zbednych pierduł? bo ja tez bym chcial z miejsca sobie zapoodac 512MB karte kupic zbroje Logitecha i gry oddzielnie... jesli ma ktos taki namiar to plizzz o linka lub jakis namiar z gory THX:
tygrysex
9 06 2005, 16:17
quattro
10 11 2005, 20:24
JEDYNA RZECZ, KTÓREJ NIE "WYWALIŁEM" TO ŚCIERECZKA - JEST NIEZŁA, CHOĆ MAM 2 Z HORI, ALE UŻYWAM 3-ECH NA RAZ
*KARTA - JEJ POJEMNOŚĆ TO ŻART - TYLKO DO ZAPISU SAVE'ÓW
*FUTERAŁ - SKARPETKA NIE DAJE RADY

ZASTĄPIŁEM ZBROJĄ LOGITECH'A
*SŁUCHAWKI - HEHE! DOBRE! TANDETNE, ŻE SZOK... PO ZAMIANIE NA LOGITECHOWE PLAYGEAR MOD DOZNAŁEM WIELKIEGO SKOKU JAKOŚCI (MIMO, ŻE SĄ ZA 60ZŁ)
*PILOCIK - TO SIĘ PRZYDAJE JAK NAJBARDZIEJ - JA OSOBIŚCIE NIE UŻYWAM, ALE WIELE OSÓB SŁUCHAJĄCYCH MUZE NAPEWNO Z NIEGO KORZYSTA
*DEMO-DISC - DOBRY... NA 5MIN, ALE TO PRZECIEŻ DEMO-DISK

WIĘC JEST OK
A WIĘC TRZEBA SOBIE ZADAĆ PYTANIE: DALCZEGO SONY NIE SPRZEDAJE NA STARYM KONTYNENCIE SAMYCH PSP?
DOBRZE WIE, ŻE EUROPEJCZYCY POD KAŻDYM WZGLĘDEM SĄ BARDZO WYMAGAJĄCY...
POWÓD.... KAAAAASAAAA - I TO OGROMNA! -SZKODA

BO JA NIE WIDZĘ SENSU DOKŁADANIA TYCH OK. 250ZŁ

NIESTETY
MichAelis
10 11 2005, 20:36
ostatniego posta piszesz w ten sposob
NIE KRZYCZ!
PSP już bym mógł pewnie mieć. Ale wole dostać je na gwiazdkę a za tę kase co mam kupić se akcesoria + gry. PSP będzie najprawdopodobniej z usa, najbardziej licze na giga pack, (przed editem napisałem o 4gb hdd datela ale cofam to) ale zobaczymy. A, że tak powiem psp nie będzie "za moje" to czy będzie ta szmatka i skarpetka w zestawie to już mało ważne
lukas368
12 11 2005, 11:00
Oczywiście Standard pak, szkoda że nie ma w Europie

. Nie widzę sensu płacić za te "śmiecie" skoro mogę troszkę dołożyć i mieć kartę 1 GB
GIGA PACK
Why VP? bo to mimo wszystko fajny zestaw jest;) a tak konkretnie to daje on ci niezły start, masz w nim najpraktyczniejsze gadzety (oprócz kabelka do PC...) i jak ci sie jakis gadzecik przyda bardziej to mozesz kupic sobie lepszą wersje... a zreszta niedługo wychodzi (o ile juz nie jest) Giga Pack i wtedy łyknij go bez zastanawiania sie
Oczywiscie ze Giga Pack - cena niewiele wieksza od value Pack'a, a dostajemy w zestawie karte 1 GB ktora normalnie kosztuje ok. 300 zł i oprocz tego kilka innych fajnych dodatkow.
Patrycjusz
22 12 2005, 06:07
Ja wybrałem VP bo Gpaku jeszcze nie było a zresztą z obawy na bios nie brałem. Ale ogólnie to uzywam tylko futerału, sciereczki i pilota z VP, reszta jest lub będzie zastąpiona.

Dlaczego? Kazdy wie.
przy zakupie PSP wybral bym VP ale jeszcze sie wacham bo byc moze bill cos wyda i okaze sie lepsze od PSP a wtedy kurcze nietylko by mi juz na druga konsolke jak narazie .... a wiec jeszcze pytanie do ludzu ... macie jakies wieksze info na temat czy microsoft ma wydac jakas konsole przenosno
pono ć pracuje nad czymś o nazwie origami project, ale będzie to sprzet zblizony bardziej do palmtopow (lecz bez touch screena) niz konsol kieszonkowych. Chociaż w necie krążyły screeny z origami project na którym był odpalony Halo to ja bym się nie nastawiał że będzie to typowa konsola do gier
Pawel1992
23 03 2006, 17:26
Kiedy będzie można kupić w media markt standard pack za 777 zł?
agrestrybnik
23 03 2006, 18:12
w krajach cywilizowanych ma ten standart pack kosztowac 200euro,nie wiadomo co sony poland zrobi z ta cena,euro po prawie 4 zlote to u nas napewno bedzie cena 799zloty
Pawel1992
23 03 2006, 19:27
No ale kiedy to ma nastapic? Bo mam zamiar kupic psp ale niewiem czy się wstrzymać.
zorro666
23 03 2006, 19:45
22 marca w Europie, u nas pewnie na dniach. Ja czekam i kupuje
agrestrybnik
24 03 2006, 17:49
na oficjalnej stronie sony pisze ze 22 marca,bylem dzis w mediamarkt w Rybniku i sie pytalem o standard pack to mi powiedzieli ze w najblizszych dniach dostana ale tylko dwie sztuki po 777zloty, poniewaz musza w pierwszej kolejnosci sprzedac value pack kturego maja w magazynach bardzo duzo, value pack byl w cenie 930 zloty, a value pack z gra po 940zloty soft wszystkie mialy 2.01(nici z iso hyba ze ten soft zchakuja)
Pawel1992
24 03 2006, 19:22
Z świecą szukać w sklepach nowki poniżej 2.01
Pawel1992
24 03 2006, 22:38
Własnie zakupiłem na allegro value packa za 500 zł jak nówka kup teraz. Gośc raczej mnie nie wyhuj*a bo ma 50 pozytywnych komentarzy

mam nadzieje.
Pawel1992
25 03 2006, 11:20
nie można podawać linków do allegro

.
agrestrybnik
25 03 2006, 12:37
dzisiaj pochodzilem po sklepach sieci avans i w jednym sklepie mieli giga pack po1099 zloty soft powyzej 2.0, a w dwuch innych widzialem z softem 1.52 value packi po 950zloty i po 999zloty,jak chce sie kupic z softem dla iso to cza pochodzic po sklepach i sie ma!
Pawel1992
25 03 2006, 15:03
ShtaS masz tu numer aukcji allegro bo linków podawać nie można. Jak myślicie czy to kant? *********
Pomimo ,że za pobraniem nie wysyła na pytanie czy możliwy jest odbiór osobisty odpisał:
"Oczywiscie jest mozliwosc odbioru osobistego.
Pozdrawiam!"
Chyba nie kłamie skoro moge odebrać osobiście. Pozatym ma 50 pozytyów. Niestety odebrać sam nie moge bo mieszka po drugiej stronie polski.
gdzie ty wyczytales ze nie mozna linkow podawac

ten zakz dotyczy z tego co wiem dzialu gieldy, tak czy siak daj numer tej aukcji bo nie widze go
Pawel1992
25 03 2006, 21:58
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=94338392 masz obczaj jak myślisz gość kłamie? Dodam tylko tyle:
Zgadza sie na odbiór osobisty
Dzwonił sam do mnie co do ustalenia paru żeczy nie robił wrażenia jakiegoś oszusta
Pozatym spójżcie na inne aukcje tegogościa ile gierek ma wystawionych.
No cóż ale i tak już za puźno (haha mogliście wczoraj o 22 przegladac allegro to moze byscie jeszcze natrafili

).
Więc czy według was to fake? Trudno o to teraz was pytać skoro już przelew zrealizowany jest?
To teraz się zastanawiasz czy cie w batona nie zrobił? Troszkę na to za późno...
miałem tak samo. zalicytowalem pod wplywem chwilii a potem 2 dni sie gryzlem z tak mysla. W koncu to duzo pieniedzy

wiesz co zrobilem ? zrezygnowalem z kupna i dozieralem kase po czym kupilem nowke w MM. Taki sprzet to wydatek na kilka lat, to nie tak samo jak z gra. Te cale uczucie towarzyszace odfoliowywaniu konsoli, swiadomsoc ze jest tylko twoja nikt jej obcy nie macal, to jest fajne. Ja wlalem dolozyc troche wicej i kupuic wlasny sprzet jak ty zrobisz? to twoja decyzja, mzoe nie ejstes takim czlowiekiem jak ja ktory przyklade uwage do najmniejszych szczegolow
agrestrybnik
26 03 2006, 06:39
ja bym u niego nie kupil bo te 50 plusow to za same ciulowiny po 30 zloty, a tu nagle wyskakuje z konsola za 5 baniek,jak juz bym u niego bral to tylko w formie odbieram na poczcie i po sprawdzeniu w obecnosci pracownika poczty dopiero placa ! - w tym roku taka ustawa weszla (kosztuje to na poczcie 5 zl)
Pawel1992
26 03 2006, 08:36
YY ale on kupował te żeczy po 30 zł nie sprzedawał (kupił też min tel za 500 zł). Sprzedawać nie mam jak sprawdzić co sprzedawał ponieważ aukcji już nie ma. Za pobraniem nie chce wysłać jednak gdy go zapytałem czy jest możliwość odbioru osobistego i sprawdzenie tego na miejscu powiedział ,że nie ma problemu. Chyba by tak nie mówił jak by kłamał

Pozatym dzwonił do mnie wczoraj jeszcze sie pytał na co sie decyduje co i jakmówił ,że ma teżgry na sprzedaż jak bym chciał etc.
Brać czy nie brać? Wiecie jest niedziela przez weekend przelew jeszcze nie doszedł moge zawsze odwołać.
Spójżcie min ile żeczy sprzedaje.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1117442 W grach pisze ,że jest możliwość wysyłki za pobraniem. Sprzedaje też gamecuba tam już chce także tylko wpłate na konto.
Niewiem co o tym myśleć ryzykować czy nie?....
Ryo-San
26 03 2006, 09:20
kupuj - jakby nie patrzec okazja - koles pozatym musial zejsc z ceny bo przy zalewie nowych europejskich PSP z GWARANCJA mialby problem ze sprzedaza..na allegro jest konkurencja..ceny leca w dol...normalne..
pozatym jak(odpukac) bedzie to wal to stracisz nie 500 a 200zl..bo kazda aukcja na allegro ubezpieczona jest od walow na 300zl...
Pawel1992
26 03 2006, 09:28
Tak tylko to ubezpieczenie jest uzależnione od naszej przecudownej policji. Trzeba złożyć doniesienie, dopiero gdy szanownie ruszą zad co mało prawdopodobne i dadzą wniosek o wszęciu śledztwa to dopiero można wysłać allegro ten wniosek i ewentualnie ci zwrócą te 300 zł.
Trudno zaryzykuje.
QUOTE(Pawel1992 @ 26 03 2006, 09:36)

YY ale on kupował te żeczy po 30 zł nie sprzedawał (kupił też min tel za 500 zł). Sprzedawać nie mam jak sprawdzić co sprzedawał ponieważ aukcji już nie ma. Za pobraniem nie chce wysłać jednak gdy go zapytałem czy jest możliwość odbioru osobistego i sprawdzenie tego na miejscu powiedział ,że nie ma problemu. Chyba by tak nie mówił jak by kłamał

Pozatym dzwonił do mnie wczoraj jeszcze sie pytał na co sie decyduje co i jakmówił ,że ma teżgry na sprzedaż jak bym chciał etc.
Brać czy nie brać? Wiecie jest niedziela przez weekend przelew jeszcze nie doszedł moge zawsze odwołać.
Spójżcie min ile żeczy sprzedaje.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1117442 W grach pisze ,że jest możliwość wysyłki za pobraniem. Sprzedaje też gamecuba tam już chce także tylko wpłate na konto.
Niewiem co o tym myśleć ryzykować czy nie?....
sprzedawal juz telefon za 5 stow i dstal pozytywa wiec IMO nie zrobi ci w wala
Pawel1992
26 03 2006, 11:43
Tym bardziej ,że ja nie wylicytowałem tego pspka więc nie ma myśli typu kurde za mało dostałem. On to wystawił na kup teraz za 500.
agrestrybnik
26 03 2006, 14:01
kupilem dzisiaj a Saturnie(silesia city)Katowice psp value pack z softem 2.00! ,za 799zl nowki, wybieralem sposrod hyba 7 konsol ,wszystkie przy mnie otwieral(szukalem zdechlakow), value pack 2.00 z dwoma grami byl po 899zl, wszystkie konsole maja soft 2.00!,jeszcze na magazynie maja dosc duzo sztuk, wlascicielem saturna jest media markt w kturym sa konsolki po 950,1000zl, z softem powyzej 2.00
Pawel1992
26 03 2006, 14:18
Jak mnie ten kolo nie oszuka to będe miał prawie nówke za 500 :>
Oczywiście, jak tylko dostaniesz konsolkę, napisz co i jak.
A tak apropo tematu ja tydzień temu kupiłem PSP VP od pewnego człowieka z mojego niewielkiego miasteczka,
Z dodatków które były w VP to jedynie pilot mi się przydaje i karta pamieci bo narazie tylko save, a na to 32mb wystarcza. Jednak bez tych drabiazków musiałbym się sporo nameczyć bo karte pamięci chcę 2gb a to troszkę trzeba dołozyć, a więc odrazu nie kupię, a do pilota sie przyzwyczaiłem i już tylko nim sie ubsługuje, także jest miło

.
Pawel1992
26 03 2006, 15:08
Tym bardziej jak ktoś chce grać tylko na oryginałach to poco mu aż2 gb. Mi na starcie starczy 32 mb na same savy i jakieś pare mp3.
Narazie zbieram na kartę, a bajer z ogladaniem serii Dragon Ball po nocach pod koldra coraz bardziej mi się podaoba, ale na valuepakową (

) karte wchodzi jeden w słabiej jakości odcinek i to nie każdy, dlatego chcę dość sporą kartę. A ja wciąż rozważam 2.0 czy 2.6 a może zaczekać 3.0... ehh

Zainteresowała mnie dzisiaj ściereczka do wycierania ekranu... całkiem przyzwoita, oczywiście wycieram nią wszystkie ekrany w domu oprócz PSP (nie wiem nawet dlaczego

).
Butcher
28 03 2006, 08:51
QUOTE(Pawel1992 @ 26 03 2006, 16:08)

Tym bardziej jak ktoś chce grać tylko na oryginałach to poco mu aż2 gb. Mi na starcie starczy 32 mb na same savy i jakieś pare mp3.
Na starcie tak, ale gdyby wszyscy podchodzili do tematu tak jak choćby twórcy Wipeout Pure i chcieli przedłużać żywotność swych gier, to sprzedaż MS szybko by skoczyła. Downloady do WP już dawno przekroczyły 32MB...
Pawel1992
28 03 2006, 19:54
Dla tych ,których interesuje moja historia

.
No więc tak:
Pięniądze już temu gościowi doszły. PAczke dziś wysłał pokazał mi nawet skan
http://img77.imageshack.us/my.php?image=obraz0zn.jpgTakże fotke spakowanego psp. Jak myślicie dalej blef?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.