QUOTE(Offi @ 29 03 2006, 17:01)

Cerb zauwazyle mase szmatek wisiorkow bryloczkow kolczykow i innych ozdobek??To wlasnie jest typowo cyganska koltura
Mi w zadnym momencie z cyganami sie to nie skojarzylo, chyba jestes przewrazliwiony.

I nie gadaj mi ze ta gra nie polega na sieczce bo zeby przejsc z ponktu a do b trzeba wyrznac stado potworow a w takich przypadkach samotny biegac taki jak elementarysta czy monk ma niewielkie szanse nie wspominajac o tym jakie skile mogol miec przeciwnicy (polapki, pindown, crippling ,freez,bleeding i tp)czesto do "przebiegniecia" takiego odcinka trzeba calkowicie zmieniac skile albo nawet cala postac.
W wiekszosci gier zeby przejsc dod punktu A do B musisz wybic przeciwnikow, nie mowiac juz o MMORPG. Wazne sa zadania jakie musisz wypelnik w czasie questa, a to kogos uwolnic, cos przeniesc, dostarczyc wiadomosc itd itd. A ze na drodze stoja ci przeciwnicy ktorzy maja w tym zadaniu przeszkodzic to jest juz raczej normalna sprawa. Co do postaci czarujacych to fakt maja ciezko, ale powstalo wiele builidow ze w niektorych miejsca radza sobie doskonale walczac samemu chociazby z ettinami.
Runnerzy to wyspecjalizowana klasa postaci, zeby dobrze biegac to trzeba sie na to przygotowac, czyli to co cechuje te gre to skille ktore trzeba dopasowac dodanej sytuacji. W GW nie ma statow takich jak sila, dex itp. Gra ma po prostu inna mechanike i trzeba ja po prostu sobie przyswoic.
Czas na hexy i kondycje, to wedlug mnie sa jedna z najmocniejszych cech tej gry. Trzeba wiedziec jak sie przed nimi bronic, czynia gre mocno taktyczna (odpowiedni builid zalatwia sprawe).

Owszem jest nowy kontynent nowa arhitektora skile itemy tryby gry pvp postacie i tak dalej ale takich gadaek nasluchalem sie juz w diablo.
GW to gra stworzona przez ludzi z Blizzarda ktorzy byli odpowiedzialni za Diablo 2 (przynajmniej czesciowo), podobna konstrukcja swiata (oddzielne party, tez max 8 osob w druzynie), podobne statystki broni, zielone sety, w dodatku doszla zabojczyni i rytualista, w Diablo 2 doszla zabojczyni i druid, tutaj role druida spelnia rytualista, przywoluje duchy, moze leczyc i wladac magia ofensywna. Podobnych cech bylo by jeszcze wicej, jezeli grales w Factions to zauwazysz maksymalnie mroczny gotycki klimat po stronie Kurzickow.

Owszem gra mi sie podoba jest ladna i dosc dobrze zrobiona ale zaczyna sie nudzic a poza mlucka nie ma tam za bardzo nic do roboty( naklaniac innych graczy na taniec synhroniczny

).
Jezeli masz wszystkie skille dla swojej podstawowej postaci, nosisz przynajmiej 15K armor, masz zestaw broni i artefaktow ktorymi mozesz walczyc w praktycznie kazdej sytuacji, zwiedziles juz caly stary Underworld, caly nowy Underworld, cale Fissure of Woe, masz odblokowane wszystko na PvP, jezeli masz wykonane wszedzie wszystkie questy (te z UW i FoW rowniez), masz zaliczone SF i wszystkie titan Questy i teraz zbierasz kase na FoW armor to przyznaje ze nie masz co robic w tej grze. W takim razie czekaj do dodatku, tak jak ja robie.