Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guild Wars
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Trzcina
Ehhh i wlasnie dlatego nie lubie online'owek teamowych ;P Zawsze sie znajdzie jakis debil ;P

A znalezc 6 albo 7 osob, ktore tego samego dnia, o tej samej godzinie mialyby podobna ilosc (duza) czasu na granie... graniczy nieomal z cudem ;p

Ehhh... zazdroszcze wam ;P (troche wink.gif )
Cerb
wszystko zalezy od godzin w ktorych sie gra, od 16 do 21 klopotow z teamem raczej nie ma (gorzej z inteligencja co niektorych osobnikow) tongue.gif

@MichAelis
zobacz status zamowienia na swoim koncie na gram.pl, tam powinno byc wszystko napisane.
Moralio
Z mojego doświadczenia wynika, że o każdej porze można spotkać "dzieciaka" w GW. Raz pamiętam grałem The Wilds z 5 osobami z jakiejś gildii. Grałem N/Mo akuratnie nastawionym na leczenie. W drużynie był jeszcze inny nekrus który ustawicznie psuł akcje - wbiegał w przeciwników, ściągał kolejnych etc. To mu zwróciłem uwagę żeby tak nie robił, bo przegramy(raz o włos i byłoby po misji). Teraz uwaga: kazał mi się zamknąć i powiedział, że nie jestem oficerem ani szefem gildii i on mnie nie będzie słuchał(!).

Przez kilka takich akcji zraziłem się niestety do GW. Zresztą, szkoda mi troche czasu na MMORPGi.
MichAelis
QUOTE(Cerb @ 25 04 2006, 23:32) *

@MichAelis
zobacz status zamowienia na swoim koncie na gram.pl, tam powinno byc wszystko napisane.

Status Twojego zamówienia: niepotwierdzone (maila w sprawie potwierdzenia otrzymasz na 5 dni przed wysyłką)
i dupa nic nie doszło, nie bylo zadnego maila. Fakt ze zamowilem dopiero w niedziele, jutro przedzwonie do nich.

Zaczalem grac rownolegle Elementalistka (laseczka xD) jaka druga profesje optymalnie jest wybrac?
Cerb
QUOTE(MichAelis @ 26 04 2006, 00:24) *
Zaczalem grac rownolegle Elementalistka (laseczka xD) jaka druga profesje optymalnie jest wybrac?

Dobrze jest wziasc mesmera (wykradanie energii) lub standardowo monka, zadna inna klasa raczej nie zda egzaminu, chociaz kiedys biegalem jako ele/necro minnion master icon_wink.gif .
Arox
Grałem elemem ale skasowałem. Według mnie najlepsze są klasy samowystarczalne czyli monk, warrior, necro
MichAelis
No wlasnie mysle nad necro jeszcze, ale sam nie wiem. Zobaczy sie, bo w piatek bede robil A/Rt jeszcze wink.gif
MichAelis
Fractions wyslane dzis u mnie bedzie jutro, a ja gram juz od rana.... wink.gif
Czy to nie piekna gra? W jaka inna gre mozna grac nieposiadajac jej jeszcze? tongue.gif
Taka cisza widzie, mam nadzieje ze z tego powodu ze wszyscy graja...Zrobilem sobie assasinke i smigam z henchami. Swoim warkiem tez wyruszylem w podroz z Lions Arch smile.gif Zastanawiam sie czy robic te questy teraz czy moze assasinem je zrobic jako pierwsze... jest fajnie nie ma co tongue.gif
Orientuje sie ktos za jaki czas assasinem dotre do miejsca gdzie przyplynalem warkiem? Wiem ze ciezko to okreslic teraz, ale to jest koniec gry, polowa czy jak?
Cos szybko nabija sie level, za kazdy quest po 3000 expa.
bartiz
No widz Michu, że się wkręciłeś na maxa ale grasz już w Factionsa to nie pogramy już razem sad.gif
MichAelis
Jak nie pogramy to jest niezalezne, w kazdej chwili moge wrocic, ja na podstawce jestem mniej wiecej w polowie, wiec mow kiedy i gramy. Zreszta robie elementalistke jeszcze wink.gif
Cerb
No ja odpalilem na 5 minut przed praca (co bylo niewybaczalnym bledem, bo spoznielm sie juz 3 raz w tym tygodniu do pracy) no i za kilka minut laduje sie do gry. Wiem tylko ze nie bede gral zadna nowa postacia, zreszta zaraz zobacze bo jescze forum gw.pl czytam.
Siarex
Witam.
Z checią bym pograł w jakiegoś porządnego MMORPG bo te darmowe "naparznki" powoli mnie nudzą.
Mój PC ma Procek 1.6GHz, 320 DDRamu i mam Neostrade 640KBs. Czy to wystarczy aby w miare normalnie pograć w tą gre(moge nawet grać na najniższych detalach oby tylko chodziło w miarę płynnie[powidzmy 15 klatek/s])??
LegionPolski
Siarex - na luzie Ci pojdzie. jeno karty nie podales ;[ ale 65 bitowa styknie wink.gif
niby ramu troszku malo, ale ja na 384 smigalem i byl ok.
Siarex
Wlasciwie tylko tyle wiem o moim kompie a na tych kartach i innch to sie nie znam(Typisz konsole plejer xD).
To teraz jeszcze tylko posprzedaje moje postacie z Tibii i bedzie na GW biggrin.gif Dzieki za pomoc:D
Cerb
Ja juz nie gram, ale radze ci kupic na poczatek "GW : Prophecies" czyli pierwsza czesc.

W zime trzeba bedzie sie uzaleznic od jakiegos mmorpg'a, problem z tym ze te w ktore chce zagrac jeszcze nie wyszly.
LegionPolski
tia, te 2 nowe z ncsoftu dopiero na grudzien albo poczatek 07... (o l3 nawet nie mysle, ledwo c5 wyszlo ;p)
Siarex
QUOTE(Cerb @ 3 09 2006, 14:24) *

Ja juz nie gram, ale radze ci kupic na poczatek "GW : Prophecies" czyli pierwsza czesc.

W zime trzeba bedzie sie uzaleznic od jakiegos mmorpg'a, problem z tym ze te w ktore chce zagrac jeszcze nie wyszly.

Mozesz napisac czym różni się pierwsza część od drugiej?? ja np. wole zaplacic troche wiecej i grac dluzej...
Cerb
Prophecies jest przede wszystkim bardziej klimatyczne (sredniowiecze), teren do zwiedzenia jest wiekszy a i atrakcji jest wiecej (unikatowe tereny z naprawde wymagajacymi misjami). Latwiej przejsc Prophecies, poniewaz wiekszosc ludzi wie jak przechodzic poszczegolne misje, a w Factions graja nowi gracze i zebranie tam druzyny jest bardzo ciezkie nie mowiac juz o jej przejsciu. Poziom misji w grze (1 i 2 czesc) jest mniej wiecej wyrownany. Factions jest tez bardzo mocno liniowe, wrecz wymusza na graczu zaliczanie wszsystkich misji bo inaczej po prostu nie dostaniesz sie do nowych miast, w Prophecies idziesz praktycznie jak chcesz, chyba tylko 3 misje sa wymagane zeby fabula poscila nas dalej.

Jedyne co przemawia za Factions to klimat rodem z Chin, jest odwzorowany perfekcyjnie. A i zawsze jak spodoba cie sie czesc pierwsza mozesz dokupic sobie druga.
estel
Ja ci moge sprzedac pierwsza czesc, razem z kontem i dwoma postaciami (Elementalist/necro chyba 7 i chyba necro/mesmer 8 czy 9 poziom).
Siarex
QUOTE(estel @ 9 09 2006, 13:38) *

Ja ci moge sprzedac pierwsza czesc, razem z kontem i dwoma postaciami (Elementalist/necro chyba 7 i chyba necro/mesmer 8 czy 9 poziom).

Wlasnie wszedlem forum zeby zapytac czy ktos nie ma na sprzedażbiggrin.gif Sprzedajesz z płytami? i ile byś chciał za nią?

Moje gg: 6238342
Mikes
Napaliłem się ostatnio na GW, ale jeszcze trochę poczekam, już niedługo PL wersja wychodzi biggrin.gif
Cerb
Jezyk polski bedzie tez pewnie w jakims kolejnym patchu, wiec gre warto kupic nawet teraz.
Offi
Mam pytanko gdzie moge sciagnac instalke do gw. wyjechalem do angli i nie zabralem wszystkich plytek (teraz zaluje). Z gory dzieki.

Dobra juz znalalzem jak by jeszcze ktos szsukal http://www.guildwars.pl/?art=226
Konohamaru
Witam,
mam pytanie do specjalistów od GW. Otórz na gwiazdke, chciałem sobie sprawić jakiś prezent i mam do wyboru cały zestaw GW(wszystkie 3 części za 230 zł), albo PS2+chip. Jak myślicie, czy pomimo już ponad rocznego istnienia GW warto się w to wciągać i czy nie będe ciągle do tyłu, czy jednak lepiej zainwestować w PS2 (której nigdy nie miałem). Mam więc taki dylemacik i może pomożecie mi się go pozbyć. Pozdro.
Owiec
A ja mam pytanko - czy gosci z questami trzeba szukac biegfajac ,czy sa gdzies wypisani/zaznaczeni ? I ogolnie czy tkos jeszcze gra ,zeby pomoc poczatkujacemu ;P
Dr.Czekolada
,,gości" trza szukać, questy które masz już przyjęte są zaznaczone (wraz z miejscówkami do których trza sie udać) domyślnie klawiszem L . Jak masz jakieś pytania to pisz .laugh.gif. masa osób w to gra i chętnie ci odpowie na pytania.
Cthulhu_2k6
Ja moge pomagać jeśli będę zalogowany:] moija postać to Sinister Piotrek.
Dr.Czekolada
Moja to Axxel Of Speen W/M i Rikimaru pl A/W
Cerb
Do Konohamaru
Niestety nie moge wyslac do nikogo PM, dlatego tez odpowiadam tutaj. Jezeli chcesz z kims pograc w GW to najlepiej zapisz sie do jakiej gildii, na forum strony www.guildwars.pl na pewno jakas znajdziesz.
Cthulhu_2k6
ale pamietaj żeby nie zapisać sie do jakiejś chamskiej guildi. jak zaczynałem to przyjeli mnie do anglo języcznej guildi i w niej nie było ciekawie kiedy dowwiedzieli sie z kąd pochodze i zrezygnowałem.
Tarburn
SIema
Wie ktoś ile mo że teraz kosztować GW?? i czy można odrazu z dodatkiem kupić, po niższej cenie tongue.gif??
banny
sprawdz allegro ;]
martek
QUOTE(Tarburn @ 21 12 2006, 17:53) *

SIema
Wie ktoś ile mo że teraz kosztować GW?? i czy można odrazu z dodatkiem kupić, po niższej cenie tongue.gif??

zalezy ktore nightfall kosztuje ok.100-130zl,propheciesok.100-130zl,factions100-130zl
ja bym ci radził kupic najpierw prophecies
Watari
Prophecies + Factions bodajze 179 w empiku stoja jakos tak bo w sobote zagladalem smile.gif a nightfall tak jak pisal @martek w tych granicach dokladnej ceny nie pamietam i mysle ze jak juz ttak bardzo jestes "napalony" na gw to powinienes kupic Prophecies+Factions wink.gif
Cerb
Z tego co slyszalem to w Prophecies teraz sa pustki i tylko na amerykanskich serverach toczy sie jakies zycie.
Tarburn
Z tego co slyszalem to w Prophecies teraz sa pustki i tylko na amerykanskich serverach toczy sie jakies zycie.

Oj to chyba żle słyszałeś smile.gif
Prophecies + Factions bodajze 179 w empiku stoja jakos tak bo w sobote zagladalem smile.gif a nightfall tak jak pisal @martek w tych granicach dokladnej ceny nie pamietam i mysle ze jak juz ttak bardzo jestes "napalony" na gw to powinienes kupic Prophecies+Factions wink.gif

Kolega mi sprzedał Gw za 40 zł.
Ale thx za pomoc.
lalQr
Ja z kolegą kupujemy wersję kolekcjonerską Factions(dla ciebie i przyjaciela)na spółę. Grając w triala pokochałem tę grę. Już podczas pierwszej godziny gry przyjęto mnie do gildi (Marina Guild - naprawdę wspaniali ludzie)Ale to co najlepsze w GW to treningi z gildią i GvG i PvP. Zaje***e.... icon_twisted.gif
Trzcina
No do diaska! Nikt juz nie gra? Akurat jak sobie gre sprawilem? tongue.gif No bez jaj ;P Dajcie znac jak zyjecie ;P
Watari
No ja mam zainstalowana w sumie podstawowa wersje, Factions/nightfall nie posiadam ;P ale nie grywam jakos mnie nie ciagnie bieganie robienie misji , nigdy wiecej ^^
Cerb
Wrocilem do GW. W tej chwili mam tylko dodatek Nightfall ale cos czuje ze kupie jeszcze dwa wczesniejsze. Gralem juz w kilka mmorpg'ow ale tylko guildwars oferuje MI to co lubie. Zero grindu, tego bicia tysiecy mobkow, tutaj liczy sie fabula, questy i skille. Bylem glupi ze szukalem podobnej rozrywki w innych grach (ostatnio L2 na oficjalu, 2 tygodnie w LOTR'a), niestety to nie to co GW. Wrocilem tez do mojej starej gildii i juz jest z kim grac.

Nie powiem ze wszystko mi sie podoba bo np. GW : Factions to dla mnie porazka, przynajmniej poczatek, pozniej jest juz o wiele, wiele lepiej. Ale czuje ze dopiero zapowiadany na konic roku Gwild Wars : Eye of the North bedzie prawdziwym killerem.

No i maly bonusik dla tych ktorzy przebrneli przez te moje pianie tongue.gif , mam do oddania za free trialowy klucz do GW : Nightfall. Pozwala on na gre w ten dodatek przez 10 godzin lub 14 dni, w zaleznosci ktora opcja zostanie wykorzystana jako pierwsza. Czyli siadasz do gry i mlocisz non stop przez 10 godzin = koniec, lub w ciagu dwoch tygodni pykasz po godzince (tak zeby nei przekraczac 10 godzin). W kazdym badz razie od aktywacji klucza (stworzenie postaci) macie 14 dni zeby sobie pograc.

Klienta do gry pobieramy stad http://www.guildwars.com/downloads/gwsetup.zip - zajmuje 80 KB, z tym ze wszystko dociaga w czasie gry na biezaco.

Klucz dam osobie ktora napisze mi na PW najlepsze uzasadnienie dlaczego akurat chce zagrac w te gre. jezeli do niedzieli nie dostane zadnej odpowiedzi to zamieszcze klucz tutaj i kto pierwszy ten lepszy biggrin.gif .
LegionPolski
CYTAT(Trzcina @ 24 01 2007, 00:46) *
No do diaska! Nikt juz nie gra? Akurat jak sobie gre sprawilem? tongue.gif No bez jaj ;P Dajcie znac jak zyjecie ;P

wersja podstawowa? jak dopiero zaczynasz to ja mogę się dołączyć, miałem kilka postaci na moim koncie z rok temu jak grałem, ale znudziło mi się - chętnie bym wrócił i zrobił od nowa.
EDIT - LOL, post sprzed 3 miechów biggrin.gif nie wiedzialem ze tu taki ruch mały to i na date nie spojrzałem ;p

@Cerb, hehe, więc z L2 kończysz już ostatecznie? smile.gif

chociaz nie wiem, dla mnie fajniejsze było l2 [grałem w cholerstwo 3 lata i juz watpliwe ze wroce, za bardzo wciaga, zreszta nie mam co juz tam szukac do czasu c6 - gralem w sumie wszystkim i naprawde doswiadczony jestem ;p], wiec ciagle zastanawiam sie nad tym czy se sciagac GW.
Cerb
Z L2 chyba koncze ostatecznie, troche przeroslo mnie to grindowanie, zeby wyjsc na swoje trzeba bylo walic mobki bez soul shotow a chyba nie musze ci mowic ile czasu na tym schodzilo, a ja ze wzgledu ze pracuje nie mam na to po prostu czasu. CO do porownania GW z L2 to nie da sie takich gier porownac (do WoW'a tez nie), jedyne co je laczy to to ze sa massiv multiplayerami chociaz GW nie calkiem smile.gif .

Teraz do konca roku pogram w GW i kolejny dodatek, ktory dla mnie jako fana tej gry zapowiada sie masakrycznie (powrot do starych terenow z Acalonu w tym graficznie ma nawiazywac do pre saringu - Old Ascalonu). A pozniej czekam na Aion, ktory wydaje mi sie ze bedzie najlepszym mmorpg o jakim moge sobie zamarzyc. Ogladalem juz mase filmikow, screenow i to naprawde moze byc to.

A chwilowo GW : Nightfall mnie po prostu rozgniata, masa questow (masa, masa, masa), bohaterowie ktorymi mozna grac jak z prawdziwymi ludzmi, no i grafa to nie baraki z Factions tylko piekna dzungla, miasta, jest pieknie po prostu. Szkoda tylko ze to juz ostatni dzien mojego urlopu biggrin.gif .

A i jeszcze zapomnialem dodac ze kazda czesc GW kosztuje teraz 69 zl, ja kupilem za 58 zl tez nowke nie otwierana. Mysle ze na allegro beda po 60 zl, mozna tez poczekac az cd projekt bedzie mial juz obnizona cene i wyjdzie taniej z wirtualnymi pieniedzmi.
Trzcina
Ja juz nie gram ;P Udodonilem sobie (po raz kolejny...) ze MMO nie sa dla mnie ;] Jak ja nie lubie szukac ludzi do party... i jeszcze bardziej nie lubie jak oni sa ode mnie lepsi... ;P
LegionPolski
CYTAT(Cerb @ 20 04 2007, 10:07) *
Z L2 chyba koncze ostatecznie, troche przeroslo mnie to grindowanie, zeby wyjsc na swoje trzeba bylo walic mobki bez soul shotow a chyba nie musze ci mowic ile czasu na tym schodzilo, a ja ze wzgledu ze pracuje nie mam na to po prostu czasu. CO do porownania GW z L2 to nie da sie takich gier porownac (do WoW'a tez nie), jedyne co je laczy to to ze sa massiv multiplayerami chociaz GW nie calkiem smile.gif .

nie musisz smile.gif wiem jakie to denne - bo oprocz masy czasu spedzonego na privach gralem na offie [jedno konto, bd na 50 afair i przyszly pw na 38...]

a i slyszales o Vanguard? tam podobno jest kozaaaaaaaaaaaaaacki crafting i cala gra jest mocno rozbudowana.

CYTAT(Trzcina @ 20 04 2007, 10:12) *
Ja juz nie gram ;P Udodonilem sobie (po raz kolejny...) ze MMO nie sa dla mnie ;] Jak ja nie lubie szukac ludzi do party... i jeszcze bardziej nie lubie jak oni sa ode mnie lepsi... ;P

mehehe smile.gif
Blasi
hejo - gram w GW już jakiś czas (lv 20 już dawno - teraz jestem na 6 misji ratowania Centaura).
I tak siekam te potworki, zdobywam różne przedmioty i sie zastanawiam....

jak tak małe skoki we właściwościach tych przedmiotów mogą mieć znaczenie dla twojej siły. Nie mówie tu o zbroji - bo te skoki sa znaczniejsze.
Ale np bronie - grasz 20 godzin tylko po to, by z broni 10-20 przejsc na 15-25 (taki lużny przykład ale mniej wiecej o to chodzi).
Albo - grasz kolejne 10 godzin i zamiast run +1 energii wreszcie znajdujesz +2.

Zastanawia mnie równiez to czy w tej grze są jakieś silniejsze bronie i zbroje niż te dostępne od razu w PVP. Bo tak jakoś boje się że na horyzoncie oprócz kształtu nic silniejszego w statystykach nie bedzie.

I ostatnie pytanie - jak to jest z tymi skilami elitarnymi. Czy są jakies ograniczenia co do ilości "wsadzenia" ich w swojego builda? Myslalem również ze skille odblokowywane w trybie PVP przez punkty Balthazara są potem dostępne u sprzedawców w trybie fabularnym - odblokowałem pare skilów elitarnych i jednak nie moge ich kupić w fabule....to normalne?

Ogolnie gra super - ale faktycznie przydałoby się grac z żywymi ludźmi bo ci najemnicy to troche bezmózgowo zapierdzielają do przodu.

Czy oferta wstąpienia do guldii wciąż jest aktualna? smile.gif używacie teamspekera?

Cerb
CYTAT(Blasi @ 27 04 2007, 13:00) *
Zastanawia mnie równiez to czy w tej grze są jakieś silniejsze bronie i zbroje niż te dostępne od razu w PVP. Bo tak jakoś boje się że na horyzoncie oprócz kształtu nic silniejszego w statystykach nie bedzie.

W GW kazdy typ broni ma od razu ustalony odgornie tzw. max damage - czyli nigdy nie znajdziesz silniejszego luku niz 15-28 dmg, mlota 17-35 dmg i tak dalej. O twoim dmg decyduje builid (skille) i reszta druzyny.

CYTAT(Blasi @ 27 04 2007, 13:00) *
I ostatnie pytanie - jak to jest z tymi skilami elitarnymi. Czy są jakies ograniczenia co do ilości "wsadzenia" ich w swojego builda? Myslalem również ze skille odblokowywane w trybie PVP przez punkty Balthazara są potem dostępne u sprzedawców w trybie fabularnym - odblokowałem pare skilów elitarnych i jednak nie moge ich kupić w fabule....to normalne?

Mozesz nosic na pasku tylko jeden skill elitarny, mimo ze niektore skill elitarne wydaja sie slabe to tak naprawde swoja moc pokaza dopiero w dobrze przygotowanym builidzie i w polaczeniu z innymi skillami. W trybie PvP skille odblokowujesz za punkty Baltazara, w PvE musisz je wyssac z bossow specjalnym pierscieniem ktory kupisz u Skill Traderow. Tak naprawde gra w GW rozpoczyna sie dopiero po skonczeniu fabuly, zaczynasz szukac elite skilli, chodzisz na bossow celem zdobycia zielonych itemow itd.
cloud28
ja na poczatku kupilem sobie factions w zeszlym roku teraz jestem szczesliwym posiadaczem wszystkich czesci i zaniedlugo chyba wróce do nightfalla bo zamierzam moim assasinem przejsc wszystkie kampanie a zostala mi polowa nightfalla
Trzcina
A ja chce sprzedac Guild Wars Prophecies za 40 zl, ktos zainteresowany? ;P
Watsu
CYTAT(Cerb @ 19 04 2007, 14:24) *
Klienta do gry pobieramy stad http://www.guildwars.com/downloads/gwsetup.zip - zajmuje 80 KB, z tym ze wszystko dociaga w czasie gry na biezaco.

Mam prośbę, ściągnąłem tego klienta, ale nie mam klucza. Jeśli miałby ktoś trial, byłbym wdzięczny. Chcę zobaczyć, czy gra przypadnie mi do gustu zanim udam się do Empiku happy.gif
Cerb
Wstrzymaj sie jeszcze troche bo niedlugo beda beta testy kolejnego dodatku Eye of The North wiec bedzie mozna sobie pograc kilka dni za free w dodatku w naprawde klimatycznych lokacjach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.