Z druzynami to roznie bywa, ty mozliwe ze z czasem bedziesz dobrym graczem ze sporym zestawe skilli (questy na skille rob wszystkie) a ktos inny na 20 lvl bedzie mial skille jak z Pre Ascalonu i siano w glowie, bierzesz jakiegos woja do gry a on uzywajac miecza uzywa skilli od axe itp. kwiatki.
Ale jak trafi sie na druzyne ktora granie dana postacia ma opanowane do perfekcji to czasem robi sie misje bez wymienienia nawet slowa w czasie jej trwania, idziecie jak przecinaki. W sumie w GW dziala psychologia tlumu, czyli jest lider party ktory wie o co biega w misji, wystarczy ze chociaz jedna lub dwie osoby beda sie go sluchac to reszta ludzi pojdzie za nimi. Nawet niech bedzie to najbardziej tepy W/Monk. Ale jezeli nie bedzie takiego lidera to druzyna rozpadnie sie jak domek z kart.
Wazne jest tez dobieranie zestawu skilli do potworkow ktore wystepuja w danym rejonie, no i do bulidu druzyny. W rejonie w ktorym sa golemy lub nieumarli, necromanta wladajacy przyzwanicami (minion master) nic nie zdziala, bedzie bezuzyteczny. Jeszcze jeden przyklad :
W druzynie znalazlo sie dwoch necrosow, jezeli dwoch posluguje sie death magic to beda ze soba rywalizowac a nie nawazajem pomagac, po prostu trupow nie starczy dla wszystkich. Gralem kiedys z takim debilem ktory dostal skill teleportujacy go do najblizszych zwlok i zatruwajacy przeciwnikow, no i rzucal go zawsze po walce jak juz nikogo nie bylo w poblizu. Zjadal mi zwloki ktore ja moglem wykoprzystac jako Minion Master.
Wbijaj do gildii Arcadia, przypadkowe party tak jak pisalem moze nieraz doprowadzic do szalu i zniechecic do gry. Jak masz 25 lat i wiecej to mozesz tez przylaczyc sie do gildi w ktorej ja jestem, w sumie Arcadio prowadzi gildie na identycznych zasadach z tym ze bez ograniczenia wieku graczy, a u nas minimum to 25 lat a graja ludzi i po 40-stece

.
Co do robienia misji i questow to w miastach pisz ze szukasz druzyny, czyli np. :
"LFG for Defend North Kryta" - szukasz grupy na questa Defend North Kryta (najtrudniejszego w grze zreszta)
"LFG for mission and bonus" - a takie cos w misjach ktore pchaja fabule do przodu, tylko ze ludzie boja sie bonusow w misjach i dlatego najlepjej przystapic do gildii ktora pomoze przy bonusach.
Podaj nicka w grze, moze kiedys pogramy razem. Dodaj mojego (Moonslieb) do friend listy (jest pod litera "N") - postaci mam 3 ale wystarczy ze dodasz te podstawowa.
24 Marca jest Faction Event, bedzie sie dzialo ! Urlop juz mam zaklepany he he.