Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guild Wars
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
_Blaze_
Wielkie dzieki za info, myslalem o kupieniu tej gierki ale najpierw chcialem oblukac demko.... Niestety nie mialem z kad skrecic numeru seryjnego od karty graficznej ATI zeby zalapac sie na 10-godzinne demo. Co do beta testow ktore sa w tej chwili to napisze tak, fajnie jest sprawdzic ta gierke ale gralem tylko w trybie PvP ktory zostal udostepniony przy becie huh.gif Nie wiem czemu nie dali stworzyc w becie normalnego, role playingowego chara dry.gif Anyway jeszcze raz thx za info, moze sie szarpne na ta gierke bo becie mam niedosyt cool.gif
Cerb
http://rapidshare.de/files/12037088/WorldofGW.wmv.html - film ze swiata GW, pokazane tu sa jedne z najlepszych lokacji w grze (sa naprawde konkretne), film niezle zmontowany. Polecam obejrzec !
bartiz
Zainteresowała mnie ta aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=85278462

Czy jeżeli sciągne klienta z grą i uzyje tego cd-keya to bedzie wszystko OK??
Arox
Nie polecam kupować samych CD Keyów
Gość może go sprzedać kilku osobom naraz, konto zostanie zbanowane i stracisz tylko kasę
Cerb
Arcadio dobrze prawi, ci ludzi ktorzy kupili te cd keye mozna powiedziec ze juz stracili konta. Gorzej jeszcze bedzie jak zaczna grac, juz cos tam w tej grze osiagna i dostana msg ze konto zostalo zbanowane. Mozna je jeszcze odzyskac jezeli kupili by gre/cdkeya z legalnego zrodla.

Zreszta byla juz sprawa ze kilkadziesiat cdkeyow zostalo zakupionych za pomoca kradzionej karty kredytowej, wszystkich doszli, konta zbanowali i tyle z tego bylo.

Jak chcesz Bartiz to dam ci namiar na kolesia co opyla GW za 50 zl, ale chwilowo forum gildijne siadlo i nie mam do niego namiarow.
bartiz
OK dzięki, to nie będe się w to pchał.

Cerb - a jak to jest z używanym GW, slyszalem, że na konto można mieć X postaci (nie pamietam ile) i nie mozna ich skasować.
Cerb
mozna miec 4 postacie na konto, mozna je kasowac i tworzyc bez ograniczen, uzywana mozesz smialo lyknac.
Cerb
http://www.guildwars.com/ - juz niedlugo nowy beta test !
LegionPolski
Cerb - a moga grac 2 os na jednym koncie inna postacia rownoczesnie? biggrin.gif
Cerb
za dobrze by bylo, nie da rady icon_wink.gif
bartiz
LOL czytuję sobie forum GRY-ONLINE i w temacie o Guild Wars jakiś koleś już płakał, że nie może się zalogować na postać, oczywiście kupił CD-KEYA z Allegro;-)

Dobrze, że się Was spytałem bo byłem syto napalony tongue.gif
Cerb
jak bedziesz chcial moge ci wyslac zaproszenie na ten beta test, na jedno konto przypadaja trzy zaproszenia (i chyba wszystkie rozdam). Z tym ze musisz czekac az do 24 marca zeby pograc.
_Blaze_
Moze mi ktos odstapic klucz do bety w marcu?? Bede wdzieczny....
bartiz
Cerb - ja czekam na przesyłke z Guild Wars właśnie, ale dzięki ;-)
Cerb
QUOTE(Blaze19 @ 13 02 2006, 01:21) *

Moze mi ktos odstapic klucz do bety w marcu?? Bede wdzieczny....

Podrzuc mi na PW swoj email to wysle ci zaproszenie
bartiz
Gram od jakiegoś już czasu i gierka jest piękna za równo jeżeli chodzi o grafike jak i rozgrywke. Mam jednak kilka pytań, wczesniej szybko takie gierki odpusczalem i nie jestem jakims PRO jezeli chodzi o ten gatunek a więc.

1. Gram jako Elementalista/Mesmer i mam pytanie czy pakować w jakiś jeden żywioł ? Nie wiem ogien/woda/ziemia/powetrze ?

2. Czy jeżeli ginę to coś tracę ?

3. Skille jakoś zdobywam czy kupuje u jakiegoś chłopka ?

4. Teraz jestem w tym początkowym świecie (?) ale mogę już pogadać z jakimś chłopkiem i mnie przeniesie gdzies ? Czy bede mogl pozniej wrocic bo tam jeszcze mnostwo questow do zrobienia ;]
Cerb
1. jako ele to pakuj wszystko w fire i energy storage, z mesmera oplaca uzywac sie tylko "conjure fantasm" pozniejsze skille mesmera pozwola ci wyssysac z wrogow mane, no ale to w pozniejszym etapie gry.

2. bedac w Pre Ascalonie po smierci nic nie tracisz, jak juz wyjdziesz z Pre to za kazdy zgon w czasie misjii lub questow bedziesz tracil 15% maksymalnej ilosci zycia i energii, maksymalnie mozesz starcic 60%.

Po powrocie do miasta licznik ten sie zeruje. W czasie misjii/questow mozesz te kare zmniejszyc zabijajac duzo potworow z lvl wiekszym lub rownym jak twoj, ewentualnie zabijac bossow (kolorowa otoczka na potworze i unikalna nazwa) za kazdego bossa masz+2% energii/zycia wiecej lub odzyskujesz te 2% jak masz cos na minusie.

3. Skille zdobywasz za questy od NPC'ow, po pewnym czasie zdobedzisz Caputre Sygnet dzieki ktoremu bedziesz mogl zdobywac skille elitarne (niemozliwe do zdobycia w inny sposob), w wiekszych miastach pojawiaja sie tez Skill Trainerzy ktorzy za odpowiednia sume naucza cie skilli, z tym ze ta suma zwieksza siez kazdym nauczonym skillem wiec radze rozwaznie z tego korzystac, bo wiekszosc skilli i tak zdobedziesz z questow (ale mi zdanie wyszlo, lol).

4. NIE RADZE sie przenosic, poniewaz powrotu juz nie ma, nie dosc ze stracisz sporo doswiadczenia i skilli (pozniej czeka cie ich kupno za kase) ominie cie MASA questow (bardzo ciekawych i roznorodnych), stracisz mozliwosc podrozowania po tej krainie a zapewniam ze jak przeniesiesz sie juz do Old Ascalonu to za Pre bedziesz tesknil smile.gif . A tak wygladajacej krainy juz w GW nie ma (tylko tereny jednego z Guild Hall sa w tym klimacie).

Zwiedz sobie cale katakumby (sa najlepsze z calej gry), gory (te osniezone), tereny zajmowane przez Charr, zdobadz co najmniej 7 lvl i dopiero wyjdz z Pre Ascalonu. Ale najwieksza przyjemnosc przy zwiedzaniu Pre Ascalonu bedziesz mial jak przejdziesz gre pierwsza postacia i zaczniesz druga.

A teraz dwaj swoj nick w grze to mozemy pograc razem, moj to Moon Slieb dodaj mnie do friends (pod litera "N").
bartiz
Wysłałem Ci już friend requesta - moj nick Bartizos Pl
Arox
3. Skille zdobywasz za questy od NPC'ow, po pewnym czasie zdobedzisz Caputre Sygnet dzieki ktoremu bedziesz mogl zdobywac skille elitarne (niemozliwe do zdobycia w inny sposob), w wiekszych miastach pojawiaja sie tez Skill Trainerzy ktorzy za odpowiednia sume naucza cie skilli, z tym ze ta suma zwieksza siez kazdym nauczonym skillem wiec radze rozwaznie z tego korzystac, bo wiekszosc skilli i tak zdobedziesz z questow (ale mi zdanie wyszlo, lol).

Kupuj skille jeżeli naprawdę musisz. Ja polecam robić questy bo oszczędzisz w ten sposób masę kasy, faction i skill pointów (pod koniec gry SP są bardzo porządane bo trzeba za coś łapać elity)
(kiedyś kupiłem prawie wszystkie skille u gościa po czym okazało się że połowę można zdobyć w jakichś popierdółkowatych questach)
Pod koniec gry jest chłopek który ma wszystkie skille - będziesz mógł wtedy przebierać dowoli.
Maxymalna stawka za skill to 1000
bartiz
Cerb - napisz kiedy będziesz grał to zagramy razem.
LegionPolski
kurde.. jakos mie do gw nawrocilo ;p tylko przeraza mnie od nowa sciaganie klienta - i zatrzymywanie sie przed kazdym miastem na 20 minut...a sciagniecie fulla... tez nie wchodzi w gre = za slabe lacze, nie chce czekac 2 tygodni. doradzcie ;P
Arox
Rozdaję zaproszenia na event w marcu. Jak coś to PW
LegionPolski
i nikt do mnie nie napisze z propozycja dobrowolnego wyslania mi plyty z gw?? XD (joke joke)
bez kitu nie mozna jakos inaczej gw dorwac, niz sciagniecie tego (pipi) co ma iles tam kilo?
mario87
można kupić, o tym nic nie wspominałeś ;p
Cerb
na www.gram.pl mozna juz zamawiac preordery na Guild Wars : Factions, a tu dwa pudeleczka w jakich beda gry :

Te czerwone z rytualistka juz jest moje wub.gif , po odliczeniu 40 zl z wirtualnych pieniedzy gra kosztuje 89 zl + przesylka 0 zl.
mario87
a czy we fraction jest podstawa czy to tylko dodatek? jesli dodatek to czy był tam pack z samym GW i Fractions?
aha i kiedy wychodzi dodatek? może zdąże wymienić mojego gruchota do tego czasu(i do obliviona oczywiście:)
Arox
26 marca
Cerb
QUOTE(mario87 @ 2 03 2006, 03:50) *

a czy we fraction jest podstawa czy to tylko dodatek? jesli dodatek to czy był tam pack z samym GW i Fractions?
aha i kiedy wychodzi dodatek? może zdąże wymienić mojego gruchota do tego czasu(i do obliviona oczywiście:)

Gra wychodzi 28 kwietnia, to jest planowana data uruchomienia servero do Factions, gre wysylaja dwa dni wczesniej. Factions nie wymaga wczesniejszej wersji Guild Wars, bo to po prostu odzielna gra (calkowicie nowy teren), dostajesz 4 miejsca na postac, dwie calkowicie nowe postacie (Assasin i rytualista) plus 6 starych postaci ale z niepelna lista skilli (dla rytualisty i assasinki sa dostepne wszystkie skille), stare postacie dostana takie skille zeby gra byla zbalansowana i raczej wypada im wierzyc. Posiadacze Factions nie moga niestety grac na terenach z pierwszej czesci Guild Wars, wiec wedlug mnie bardziej oplaca sie kupic pierwsza czesc + Factions i zaliczyc cala gre, chocby dlatego ze w pierwszej czesci duzo watkow fabuly i miejsc zostalo niedokonczonych, wiele z nich wyjasni sie wlasnie w Factions.

Zestawow GW + GW: Factions nie ma, ale zawsze mozna kupic sobie te dwie gry. Posiadacze pierwszej czesci Guild Wars ktorzy zakupia Factions maja dostep do wszystkich postaci, dostaja dwa dodatkowe miejsca na nowe postacie, a miedzy terenami Tyrii i Chanty przenosza sie statkiem z Lions Arch.

Sprawa wyglada podobnie jak Diablo 2 z dodatkiem.

@Arcadio
Widzialem ze starales sie dostac do naszej gildii (Oak Leaves of Darkkness), wyszlo cos z tego czy nie dalo rady ? A jak nie przyjeli to napisz w jakiej jestes gildii.
Arox
Nie bo za młody jestem smile.gif

Anyway reaktywowałem moją własną gildię (teraz PvE only)
Pantsu
w razie czego moja postać tranzwestyty: Pani Tsu
lvl 18 n/r i szukam gildi pve;D
Arox
Zamówilem sobie preordera Factions
Cerb
Do GW wyszedl wlasnie patch ponad 450 MB blink.gif , ale to oznaka ze Factions juz niedlugo, patch wniosl mase poprawek i dodatkow, ja go wlasnie sciagam. Cale szczescie ze GW ma updatowanie w locie, wiec pewnie sciagnie 10 MB a reszta bedzie sciagac sie w czasie grania (niezauwazalnie) - genialny patent.
MichAelis
We wtorek bede mial GW biggrin.gif
Mam szybkie pytanie jaka klase najlepiej wybrac na poczatek?Co odradzacie? Gracie od poczatku pierwsza postacia?
wodny1988
QUOTE(MichAelis @ 11 03 2006, 21:01) *

We wtorek bede mial GW biggrin.gif
Mam szybkie pytanie jaka klase najlepiej wybrac na poczatek?Co odradzacie? Gracie od poczatku pierwsza postacia?

Co do klasy jaką chcesz zacząć to może napisz jaką rolę chciałbyś spełniać w grze.
Ja gram Elementalistką i gra się nią bardzo przyjemnie. Jest to moja jedyna postać na koncie.
Cerb
Ja moge tylko doradzic jakiej nie brac, a mianowicie na poczatek nie polecam Mesmera. Wymaga on juz jako takiej praktyki, jest bardzo czesto pomijany w czasie wyborow ludzi do misji/questa (powod to wrazenie ze nic nie robi i zadaje maly dmg - co nie jest prawda) co moze naprawde wkurzyc. Najprosciej gra sie Warrior/Monk, niezly dmg i duza zywotnosc pozwala nim grac naprawde przyjemnie, ale uczy tez bardzo zlych praktyk, warriorzy nie maja tez klopotu z wyborem na misje.

Ja zaczalem grac rangerem ktory tez nie byl zbyt polecany na poczatek ale jakos dalem rade i jest to moja podstawowa postac na koncie (gra ukonczona w 99.9%).

Zreszta stworz sobie kilka postaci na pvp i zobacz czym ci sie najlepiej bedzie gralo.
Arox
Jak chcesz mieć zawsze kumpli do gry to weź monka. (tyle że tutaj nie walczysz a leczysz co nie każdemu pasuje)

Michu jakbyś szukał gildii to daj znać (uwaga - gramy 90% PvE)
MichAelis
Chyba zaczne jednak warriorem tongue.gif
Bede szukal na pewno wiec sie odezwe wink.gif Ciesze sie wlasnie ze PvE, bo chce narazie wiekszosc czasu temu poswiecic.
Offi
Jak bedziesz chcial grac na pvp to polecam Rangera Na prawde potrafi zalezc za skore tylko nie licz na jakies makabryczne obrazenia gra rangerem polega bardzien za "dokuczaniu" wrogowi mozesz go spowolnic podpalic oslepic przerwac zucanie czaru a w razie czego zawsze mozesz dosc szybko zwiac tongue.gif
Albo necro/ mesmer kilka chwil i przeciwnik ma taka degeneracje zycia ze nawet z pomoca dobrego monka dlugo nie pozyje tongue.gif
MichAelis
Co za gra...
Chyba zaluje ze zaczalem w nia grac biggrin.gif Wciaga jak bagno. Przeszedlem to Old Acelone i jest jeszcze lepiej tongue.gif
Co ja bede pisal, to jest moj pierwszy raz z tego typu gra i jestem w szoku, przeciez w to mozna grac 24h O___o. Gralbym dalej ale druzyna sie rozeszla tongue.gif
Mam pytanie, bo chce teraz porobic misje(czytaj przejsc gre). Jestem dopiero na 8 levelu, wiec jak lepiej szukac jakies gildii? czy moze na miejscu ludzi brac do party i robic misje? Ciezko sie dogadac w sumie co robimy, bo jeden ma taka misje zrobiona a inny nie.
Mowilem juz ze jestem w szoku? Naprawde nie dziwie sie ze to moze uzaleznic. Masakra tongue.gif
Cerb
Z druzynami to roznie bywa, ty mozliwe ze z czasem bedziesz dobrym graczem ze sporym zestawe skilli (questy na skille rob wszystkie) a ktos inny na 20 lvl bedzie mial skille jak z Pre Ascalonu i siano w glowie, bierzesz jakiegos woja do gry a on uzywajac miecza uzywa skilli od axe itp. kwiatki.

Ale jak trafi sie na druzyne ktora granie dana postacia ma opanowane do perfekcji to czasem robi sie misje bez wymienienia nawet slowa w czasie jej trwania, idziecie jak przecinaki. W sumie w GW dziala psychologia tlumu, czyli jest lider party ktory wie o co biega w misji, wystarczy ze chociaz jedna lub dwie osoby beda sie go sluchac to reszta ludzi pojdzie za nimi. Nawet niech bedzie to najbardziej tepy W/Monk. Ale jezeli nie bedzie takiego lidera to druzyna rozpadnie sie jak domek z kart.

Wazne jest tez dobieranie zestawu skilli do potworkow ktore wystepuja w danym rejonie, no i do bulidu druzyny. W rejonie w ktorym sa golemy lub nieumarli, necromanta wladajacy przyzwanicami (minion master) nic nie zdziala, bedzie bezuzyteczny. Jeszcze jeden przyklad :

W druzynie znalazlo sie dwoch necrosow, jezeli dwoch posluguje sie death magic to beda ze soba rywalizowac a nie nawazajem pomagac, po prostu trupow nie starczy dla wszystkich. Gralem kiedys z takim debilem ktory dostal skill teleportujacy go do najblizszych zwlok i zatruwajacy przeciwnikow, no i rzucal go zawsze po walce jak juz nikogo nie bylo w poblizu. Zjadal mi zwloki ktore ja moglem wykoprzystac jako Minion Master.

Wbijaj do gildii Arcadia, przypadkowe party tak jak pisalem moze nieraz doprowadzic do szalu i zniechecic do gry. Jak masz 25 lat i wiecej to mozesz tez przylaczyc sie do gildi w ktorej ja jestem, w sumie Arcadio prowadzi gildie na identycznych zasadach z tym ze bez ograniczenia wieku graczy, a u nas minimum to 25 lat a graja ludzi i po 40-stece icon_wink.gif .

Co do robienia misji i questow to w miastach pisz ze szukasz druzyny, czyli np. :

"LFG for Defend North Kryta" - szukasz grupy na questa Defend North Kryta (najtrudniejszego w grze zreszta)

"LFG for mission and bonus" - a takie cos w misjach ktore pchaja fabule do przodu, tylko ze ludzie boja sie bonusow w misjach i dlatego najlepjej przystapic do gildii ktora pomoze przy bonusach.

Podaj nicka w grze, moze kiedys pogramy razem. Dodaj mojego (Moonslieb) do friend listy (jest pod litera "N") - postaci mam 3 ale wystarczy ze dodasz te podstawowa.

24 Marca jest Faction Event, bedzie sie dzialo ! Urlop juz mam zaklepany he he.
Arox
Ostatnio miałem dobre party w nowym UW - 2 razy rozwaliliśmy HoHa, jakiś Izraelczyk rozdawał Phantom Keys z okazji urodzin i ogólnie sielanka smile.gif
Zdarzyła się nam sytuacja że zawaliliśmy i prawie padliśmy ale nikt nie wyszedł i spokojnie dokończyliśmy sprawę. Każdemu życzę takiego teamu
MichAelis
Czemu boty maja 3 level?? :|Kurde nic sie z nimi nie da zrobic tongue.gif
W sumie to mam problem troche, bo mam do zrobienia pare poczatkowych misji i troche ciezko znalesc do nich ludzi chyba bedzie. Wogole mam wrazenie ze nie bedac w gildii ciezko mi bedzie sie z obcymi dogadac, jaka misje i wogole tongue.gif teraz chwile probowalem i lipa.
Arox
Party do questów pobocznych dość trudno znaleźć. Łatwiej do głównych misji ale tu też różnie bywa.

Postój chwilę i spamuj "Anyone for "XXXXXXX (nazwa questa)?"

Czym grasz? Warriorem?
Jaka broń?
MichAelis
warrior
Axe, miecz wydaje mi sie za slaby a młot za wolny, choc mam mlot jako druga bron. Ale nastawiam sie na AXE.
Arox
Mogę ci dać max dmg Chaos Axe za free smile.gif
Tylko się zgłoś
IGN: The Farplane Wind
MichAelis
pewnie ze chce, to zglosze sie smile.gif dzieki!!
Arox
Ale będzie szpan z tym axem he he
Tylko to barbed zmień na coś innego
MichAelis
dzieki dzieki smile.gif
wlasnie jak zmienic?sad.gif taki lame sie jeszcze czuje...
wczoraj z bartizem smigalismy, wpadnijcie kiedys pomoc nam tongue.gif
Arox
Muisz znaleźć jakiś "Axe Haft" (upgrade) i go zamienić
Offi
By the way ma ktos z was moze jakols 16/17 lvl owa postac w pre ascalon?? najwyzej widzialem 15 ale slyszalem ze jakis koles ma 16 (pewnie znalazlo by sie takich wiecej ale sie nie dopytywalem) najczesciej sa to monki .

A jak by ktos chcial pograc to wisper Jenova Onewinged , jak cos to hetnie zagram na team arena.

Mich radze tobie pobawic sie na team arena terz fajna zabawa biggrin.gif idz do ascalonu(do 10 lvl) albo yanks bend(do 15lvl) potem jak bedziesz w lions arch kliknij na statek na mapie tam sa wszystkie pozostale areny (ale lepiej jest miec w tedy mozliwie jak najwiekszy poziom i jak najleprzy sprzet).

I mjeszcze jedno pytanko co dokladnie ma byc na tym evencie w somie nigdzie nie moglem znalezc zadnych szczegolow confused.gif a dlugo sobie w niego nie opogram bo ide do pracy sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.