Chccialem aby w tym teamcie rozpisywali sie gracze ktorzy juz grali , maja ochote grac , lub tez graja w chwili obecnej , aby podzielili sie swoimi wrazeniami , ewentualnie Buildami postaci , bo jak powrzechnie wiadomo tych ze buildow jest od za..bania

tak wiec pozostawiam temat fanom i nie tylko tej gry :> (sam wypowiem sie jak otrzymam gre i zagram czyli koncem maja)
Planuje zrobic elementaliste+archer
No ja też planuje w to pograc, gierka zamowiona tylko czekac az przyjdzie paczka... Ja planuje grać Ranger only czyli cos ala Sniper, z daleka mocne obrazenia + jako taka obrona.
Ja sobie może pogram tylko cracka jakiegoś znajde bo płacenie za granie mnie jakoś nie bawi.
wodny1988
25 06 2005, 22:48
QUOTE(Sergio @ 25 06 2005, 20:55)
Ja sobie może pogram tylko cracka jakiegoś znajde bo płacenie za granie mnie jakoś nie bawi.
Loooooooool. GW nie ma abonamentu. Dajesz tylko 130 zyli za grę a później grasz ile chcesz
Mały_głód
26 06 2005, 13:17
Ja gram juz niemalze 2 tygidnie. Co tu duzo mowić - gra jest wielka. Powala tu wszystko: grafika, niskie wymaganai sprzętowe, kod sieciowy gry, ilosc questów, wielkość świata i ta grywalność. No i zero abonamentu. Dodatkowo zmiany świata - tutaj widać, ze dzialania gracza mają jakiś wpływ na świat, czego zupelnie nie widać w innych sieciowych RPGach.
Ja gram Ranger+Nekromanta, ale rozwijam tylko atrybuty rangera i tylko jego umiejętnosci używam. Drugą profesje mam tylko dlatego, że fabuła tego wymaga.
wodny1988
26 06 2005, 15:38
Ja GW kupuję w przyszłym tygodniu więc może razem pogramy
Mały_głód
26 06 2005, 21:33
Jasne, tylko najpierw bedziesz musial ukończyć prolog. Guild Wars ma normalnafabułę i jest tak, ze postacie będące w dalszej części gry nei mogą cofnąć sie do prologu. ewentualnie powiedz kiedy będziesz zaczynał, a zrobie nową postać
QUOTE(Mały_głód @ 26 06 2005, 14:17)
Ja gram Ranger+Nekromanta, ale rozwijam tylko atrybuty rangera i tylko jego umiejętnosci używam. Drugą profesje mam tylko dlatego, że fabuła tego wymaga.
Same Here ale oprucz R/N gram tym co mam w podpisie na forum (zreszta to moja pierwsza postac)
Ranger - Tribal Fairy (jakby ktos chcial)
Osobiscie Grywam w Weekendy zdaza sie ze cos w tygodniu ;], ale to zalerzy od czasu ktorym dysponuje

w danym dniu.
QUOTE(wodny1988 @ 25 06 2005, 22:48)
QUOTE(Sergio @ 25 06 2005, 20:55)
Loooooooool. GW nie ma abonamentu. Dajesz tylko 130 zyli za grę a później grasz ile chcesz

oO Nie wiedziałem. Mea culpa.
LegionPolski
28 06 2005, 13:15
tej mam pytanko - jak ściągne gre z Mułka/torrenta czy tam czegos innego to czy jest mozliwosc grania bez obawy ze dostane bana/nalot na chatę??
wodny1988
28 06 2005, 14:15
Za takie idiotyczne pytanie jak to powyżej powinny być dożywotnie bany
QUOTE(LegionPolski @ 28 06 2005, 13:15)
tej mam pytanko - jak ściągne gre z Mułka/torrenta czy tam czegos innego to czy jest mozliwosc grania bez obawy ze dostane bana/nalot na chatę??
Nie będziesz mógł grać bez klucza niestety. A one są dostępne tylko razem z grą i nie mogą się powtarzać. Samo ściągnięcie gry z torrenta nic nie da

*me boleśnie się o tym przekonał

*
QUOTE(Sergio @ 28 06 2005, 17:35)
QUOTE(LegionPolski @ 28 06 2005, 13:15)
Nie będziesz mógł grać bez klucza niestety. A one są dostępne tylko razem z grą i nie mogą się powtarzać. Samo ściągnięcie gry z torrenta nic nie da

*me boleśnie się o tym przekonał

*
a wytlumaczy mi ktos poco sciagac z mulow torrentow? z key loggerami , SKORO na OFICJALNEJ stronie jes tCLIENT do POBRANIA ;]
(macie duzymi literkami zebyscie wiecej sie nie pytali)
i że niby nic nie trzeba za to płacić?? Czy klucz dostajemy za kase?
mam pytanie jakie gra ma wymagania ? Tak żeby to chodziło jakoś znośnie.
wodny1988
29 06 2005, 17:43
No więc tak grę można kupić w sklepie albo zamówić tylko klucz ze strony www.plaync.com . Osobiście polecam kupić grę w sklepie. Każda gra ma unikatowy klucz pozwalający grać. Więc piraty odpadają. Gra kosztuje od 130 do 150 zyli więc cena jest bardzo dobra jak na tego typu grę. No i jeszcze nie musimy w niej płacić abonamentu bo taki zwyczajnie nie istnieje.
http://www.guildwars.com/manual/other/syst...quirements.htmlProszę bardzo
Ja gram osobiscie teraz klasa Ranger/Warrior ale warriora mam tylko ze wzgledu na fabule... uzywam tylko ranger skills, postac ma 18 lv a gram jakies 5 dni;p
wodny1988
29 06 2005, 23:44
http://gw.gry-online.pl/phpBB2/Zapraszam wszystkich grających w GW oraz fanów tej gry na to forum
Wczoraj odebralem gre, a dzis zaczalem juz grac na serio, postac Moon Slieb (ranger/nekromanta) 5 lvl. Gra ma naprawde ciekawa mechanike, no o grafie nie wspominajac, jak zobaczylem tereny za Ascalonem to...fiu fiu pala w leb normalnie.
Musze powiedziec ze dosc ciezko sie gra i gdyby nie skille necro to cienko bym sie widzial. Ale ogolnie jest fajnie, duzo questow, ciekawe postacie, duzo builidow no i tryb pvp (chwilowo polatalem sobie "gotowcami") tez wymiata.
A najlepsze jest to ze w tej chwili przekroczylem transfer na neostradzie i mam szybkosc lacza 32 kb/s i nie mam lagow (zdazy sie raz na pol godziny ze przylaguje na 3 sekundy) i no i grafa ustawiona na max a tu spoko wyciaga pod 60 klatek. W kwestii wykonania i kodu sieciowego to arcydzielo !
mikam69
19 09 2005, 09:59
pomocy!
bardzo chcialbym zagrac ale mam slabego kompa
Athlon 1GHZ geforce2 mx400 64mb 256mb ram
czy warto na takim sprzecie grac i czy wogole sie da?
wodny1988
19 09 2005, 13:14
QUOTE(mikam69 @ 19 09 2005, 09:59)
pomocy!
bardzo chcialbym zagrac ale mam slabego kompa
Athlon 1GHZ geforce2 mx400 64mb 256mb ram
czy warto na takim sprzecie grac i czy wogole sie da?
Da się wystarczy obniżyć detale i rozdzielczość
Jak będziesz potrzebował pomocy to wejdź na to forum :
http://www.guildwars.org.pl/forum/index.php
Yasio da rial madafaka
20 09 2005, 14:27
Taki maly tekscik do typow co chcieli grac w pirata GW: Beskitu, ostatecznie rozumiem tak robic w przypadku WoW-a, bo to drogo, ale nie dac 109 czy 130 zl za gre w ktora bedziecie grac, sadzac z waszych postow najblizszy rok? Wstdzilibyscie sie...
LegionPolski
21 10 2005, 14:39
Od wczoraj pykam - mam cały... 3 level, Warriorem jestem. Gierka wygląda o niebo lepiej niż L2 i nie ma żadnych lagów! (w l2 o grze na choćby mid detal mogłem pomarzyć, tutaj na high detail nie ma żadnych, na marnym 128 łączu!!!). I do wszystkich co sie martwia o sprzet - tez sie balem, ale na moim cieniutkim kompie chodzi jak marzenie:
Radeon 7500 (nie trzeba 8500

)
384 RAM
Athlon 1700+ (koło 1400 mhz)
Cieniutkie łącze - 128
Gra jest jednym słowem BOSKA! A Panowie tak ją zoptymalizowali że słabo! I mimo że gram na wersji z neta (po wejsciu do miasta czekam 10 minut na downloadzie), to gra mi sie swietnie. Kurde, teraz musze skombinowac porzadna wersje na płytce, ze wszystkim już wczytanym - to będzie zayebiście!
Pograłbym ale na moim starym Duronie 700MHZ, 384RAM i GF2 MX 400 64MB chyba nie dam rady co :>?
LegionPolski
13 11 2005, 13:14
no, ja mam Athlona 1400(1700+), tez 384 ramu, a karte mam Radzia 7,5k, na jakosc gry nie narzekam. nie mam pojecia jak u Ciebie - teoretycznie by troszke skakala sama gra, ale wez zobacz na ich official site monimalne wymagania - bym Ci podal ale sie spiesze.
Te Legion ja cie w grze wcale nie widz

Cerba widuje np i to czesto

ba nawet o 00 do 1 rzesmy gadali ;P
LegionPolski
14 11 2005, 14:59
bo sie przycielem w jednym momencie ;/ tzn nudno sie robi, nie mam z kim robic pq itp.
A do gildi to wstapic nie laska ? Bez gildii nic nie znaczysz w tej grze i nie masz z kim grac, przylacz sie do nas (Destiny Hunters), zagadaj do mnie w grze to dam ci namiary na wodzow chociaz pstatnio trudno ich zlapac ale dzis pewnie na kilku forach pojawi sie ogloszenie o nabor do naszej gildii.
Sluchaj LEgion mialem to samo ja od premiery do okolo 3 tyg temu gralem w GW raptem 1-2 tyg lacznie

bo "bylo nudno" a teraz mam zapal do gry pvp na competetiv arena daje rade ;P chodz kazdy mi powie tomby itd ale ja wole na jana ;P (losowy team)
jakbys legion gral to ele moge z toba pograc bo on jeszcze w pre jest ;P
LegionPolski
14 11 2005, 19:44
pre? czyli? nie znam sie, sry ;/
ja mam Warriora[monka], ale nie wiem w sumie co robić, bo nie starcza na nowe armory itp. ;/
moj nick to Legion Polski
Pre Ascalon to ten w ktorym chodzimy po tym ladnym niezniszczonym swiecie, pozniej nastepuje wojna z Charr i mamy Old Ascalon.
Ta gra jest tak skonstruowana ze kasy starcza na wszystko oczywiscie jezeli gra sie wedlug fabuly i questow, wtedy mamy mase materialow (ja mialem skor i iron, drewna ponad 1000 sztuk), a kupowalem kazda nowa zbroje jaka trafila sie w nowym miescie. Zbierac zaczalem tylko na 15K armora no ale to w sumie taki bonus tylko. W miedzy czasie kupilem tez nowa bron (najlepiej kupowac w Lions Arch distrct 1).
Watariemu juz pisalem zeby wstapil do naszej gildii, a jak byscie we dwoch sie przylaczyli to moglibysmy smigac razem (moim rangerem zostaly mi juz tylko dwa questy - ale masakrycznie trudne i dugie) ale pozniej bede gral wojem.
LegionPolski
15 11 2005, 15:19
1)Sorry Watari, że Ci wczoraj taki numer odwaliłem - nie moja wina to jednak była ;/
2)No, ja bym z chęcią wstąpił
OK, ide expic bo mnie wczoraj strasznie na GW zajawiło
Ja chetnie sprzedam GW. Gralem juz takze sa 2 postacie (normalny serw to chyba 9 lvl elemental-necro; pvp to wiadomo 20 lvl necro). Ofkoz zadnych walkow z keyem nie planuje. Gierka mnie nie wciagnela w ogole, a zaden z moich znajomych nie chce kupic (bo kasy nie ma

). Jak ktos jest zainteresowany to na PW i sie jakos dogadamy w kwestii ceny itd.
_Blaze_
19 11 2005, 19:17
Mam tylko jedny pytanie.... Czy gra jest lepsza od World of Warcraft?? Planuje kupic sobie jedna z tych gier w tym miechu a nie wiem ktora, GW nie ma abonamentu, widzialem screeny ale nie wiem co z grywalnoscia. Wypowie sie ktos kto gral w WoW?
Moze jakis link do wersji trial?
LegionPolski
20 11 2005, 12:07
yyy, zadnych trialow nie zdobedziesz - zeby przetestowac WOW'a zagraj na prywatnych serwach - ale patrz tylko na system gry, bo questy, skille - wszyskiego tam masz mniej niż połowę. a GW? Hmmm
_Blaze_
20 11 2005, 19:37
W WoWa gralem juz duuzo czasu na prywatnych serwerach, dlatego chce tylko wiedziec czy GW jest lepsza gra od WoW
te dwie gry diametralnie sie od siebie roznia...
Tych w ogole sie nie da porownac, rozne zalozenia i budowa spolecznosci. A co do triala (10 godzin) w WoW'a to na forach mu poswieconych znajdziesz wszystko co potrzebne do zagrania.
_Blaze_
21 11 2005, 00:03
Jak juz pisalem, w WoWa gralem duzo.... Dla porownania w jakiej grze lepiej rozwiazano kwestie walki, czarow i w jaka gre gra wiecej osob - WoW czy GW??
Jezeli grales duzo w Wow Linejdza itd itd zwlaszcza na priv servach to watpie zeby ci sie spodobala gra w ktorej nie chodzi o klepanie mobow
_Blaze_
21 11 2005, 21:33
Wiec jakie sa glowne zalozenia GW?
LegionPolski
21 11 2005, 22:17
robienie (pipi) ciezkich questów z kumplami

ja jestem zapalony lajnejdzodwójkowiec i CIĘŻKO mi sie do GW przyzwyczaic, jak tylko wyjdzie l2c4 to sie przerzucam chyba.
szczerze? to odnosnie priv servow L2 cerb powiedzial co i jak , podpisuje sie podtym wszystkimi konczynami i glowa

, GW jest NUDNE? tylko jak sie gra z henchmanami ;P , ale tak wogule to ja bym wolal juz w D2 pograc niz L2 ;P, a Gw to wogule inna historyja bo na ta gre trzeba czas....duzo czasu,a co dopiero jak wyjdzie dodatek o.O
Co do GW to czlowiek na poczatku zachwyca sie grafa (pre ascalon) budowa swiata, MNOSTWEM questow, gra z reguly sam (max 2 osoby w teamie).
Pozniej jest Old Ascalon czyli rozgrywka wlasciwa, no i tu zaczynaja sie schody, bo granie z henchmanami jest nudne. I tu sporo osob wlasnie sie nudzi i ma trudnosci z przejsciem niektorych questow, dlatego namawiam do wstepowania do gildii ! Przeciez o to w tej grze chodzi, takie sa zalozenia, to nie jest samotne tluczenie mobow jak w innych mmorpg. Tutaj robi sie questy, misje itp. Owszem mozna je zrobic z henchmanami ale lepiej z ludzmi, nawet jak sie trafi na kiepskie party to i tak jest nieraz zabawnie.
Osobiscie gram juz 500 godzin w tym jedna postacia ranger/monk ponad 300, i do tej pory nie mam nia ukonczona calego PvE, zostal mi juz ostatni quest i mysle ze do soboty sie z nim uporam. No w miedzy czasie pogralem troche na PvP ale bylem w gildii ktorej ten tryb nie inetresowal i gralem w losowych teamch.
Jak ktos chce sprobowac 10 godzin darmowego grania w GW (nie trzeba nawet kupowac gry) to zajrzyjcie tutaj :
http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=704&st=0Kumpel tak wlasnie zaczal, w tej chwili jest juz uzalezniony i wlasnie mi oznajmil ze zaczal grac elementalista

.
ps. co do L2 to w jakims topicu Legion opisal ze juz duzo serverow pod C3 dziala idealnie, L2 top tez swietna gra (gralem w nia tez kilka ladnych miesiecy) ale jak sobie pomysle ze mam tluc stada mobow i przegrywac dlatego ze mam slabszy sprzet to juz przechodzi mi na to ochota. Postaram sie w GW wytrzymac do dadatku ktory zapewni mi znow kilka miesiecy grania. Jak go ukoncze to wtedy pewnie bedzie przesiadka na WoW'a.
Napisze jeszcze jedno, napewno juz nie bede gral w mmorpg na priv serverach, owszem wpadne zobaczyc L2 C4 ale grac nie bede, szkoda czasu i nerow jak pada server a ty wszystko tracisz. Priv servery sa dobre tylko do wyprobowania mechaniki gry, grafy, muzy itp.
lekko chaotycznie ale lece grac w GW
wodny1988
20 12 2005, 22:22
GW zostało mmorpg roku wg. Gamespy
http://goty.gamespy.com/2005/pc/index14.htmlGW na 6 miejscu w plebiscycie na grę roku wg. Gamespy
http://goty.gamespy.com/2005/pc/index7.htmlGW zwyciężyło także w kategorii Best Value
http://goty.gamespy.com/2005/pc/index24.htmlGW zostało mmorpg roku wg. IGN
http://bestof.ign.com/2005/pc/5.htmlGW zostało rpg roku wg. IGN
http://bestof.ign.com/2005/pc/7.htmlNieźle. Brawa dla naszego Guild Wars Very Happy Very Happy Very Happy
Co tu duzo gadac, nalezalo sie. Gra swietna, tania i bez abomanentu. No i ma chyba najlepsza grafike jaka do tej pory widzialem, mam nieraz takie odchyly ze tworze sobie nowa postac tylko po to zeby pobiegac po pre ascalonie, normalnie odplywam jak widze te lasy - cos przepieknego !
wodny1988
11 01 2006, 12:31
QUOTE(wodny1988 @ 11 01 2006, 12:31)

Na pewno bede sie czail na to zeby sie zalapac na testy, innym tez polecam to dwa dni grania w maksymalnie dopasona giere.
Czy userzy tego forum mają założoną jakąś swoją gildię?
Bo gdzieś spotkałem tag [PSXE] który mi się skojarzył
Tez raz kogos z takiej gildii widzialem, ale watpie ze to chodzi kogos z naszego forum.
Jeśli nie posiadasz konta i gry to ten klucz jest dla ciebie (klucz jest uniwersalny - jeden dla wszystkich):
Europejscy gracze:
66DG9-C4RHB-9FKD6-287BJ-LRGCJ
Aby zagrać w gre musisz ściągnąć i zainstalować klienta:
http://www.guildwars.com/downloads/GwSetup.zip GWSetup.zip (65KB)
Przypominam, że sam event (beta test) rozpocznie się 20 stycznia o godzinie 9.00 i będzie trwał do 23 stycznia do godziny 8.59 (naszego czasu). Czyli dwa dni grania za darmo i bez kupowania gry.
Oczywiscie po sciagnieciu kienta trzeba bedzie jeszcze dociagnac gre a przynajmniej kilka lokacji, jednak rozwiazane jest to w ten sposob ze gra sciaga sie w czasie grania (czyli niezauwazlnie) lub przed wejsciem do jakiegos miasta.
Przeklejam z forum Guildwars.pl :Kiedy mogę aktywować moje konto na pokaz Guild Wars: Factions?
Gracze, którzy już posiadają Guild Wars nie muszą robić nic. Ci, którzy gry nie posiadają lub Ci co chcą założyć nowe konto na czas pokazu, mogą aktywować swoje konto jak tylko wezmą klucz, ściągną i zainstalują klienta.
Wiecej znajdziecie tutaj
http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showforum=68
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.