Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Sylvan Wielki
"Złożoność" O_o
Ciekawe czy KTOKOLWIEK nie da GoW 10/10 za grafikę - juz jeden ewenement był , który na forum (nie mogę go odszukać) pisał :

"gra nie jest bardzo ladna - rozdzielczość i AA kłuje w oczy" - cytat z pamieci.
Jak to czytasz napisz jak byś oprawę wizualną Gearsów ocenił.
Zeratul
grafa- 10
audio- 10
gameplay (single) -8
gamplay (co-op) - 10
gameplay (multi) - 8.5
calosc - 8.5

Sylvan Wielki
Małą ankiete można było by zrobic (^^)
Zastanawia mnie czy po 16tu userach wypowiadających się średnia za grafikę byłaby wyrzsza niz 9.6
Cosik mi sie zdaje iż po kilkudziesięciu głosach wyszło by - uogólniając - 10-9,5-9.0--9/10.

P.S Zeratul - ZNAKOMITY pomysł z rozdzieleniem grywalności w single a co-op.
P.S2 Wygląda ktoś jak burmak (^^) BTW moze mały spoiler i umieścimy foto z RAAM
Limak122
QUOTE(Sylvan Wielki @ 11 12 2006, 22:02) *

"Złożoność" O_o
Ciekawe czy KTOKOLWIEK nie da GoW 10/10 za grafikę - juz jeden ewenement był , który na forum (nie mogę go odszukać) pisał :

"gra nie jest bardzo ladna - rozdzielczość i AA kłuje w oczy" - cytat z pamieci.

Ja to pisałem, nie tylko brak AA i AF kłuje w oczy ,ale także średnie textury (po krótkim namyśle stwierdziłem , że określenie średnie textury nie pasuje. To poprostu nie to co widziałem wcześniej na screenach i filmikach) , brak dynamicznego oświetlenia, występowanie dynamicznych cieni tylko dla modeli postaci (całe pozostałe otoczenie nie posada cieni), szczątkowa fizyka albo jej brak (tylko ragdoll). Spodziewałem się czegoś lepszego po prezentacjach Unreal Engine 3.0.

Grafika- 8.0
audio- 8.0
gameplay- single 8.5
gameplay multi- 6.0 (najpierw dałem 8.0 ale zmieniłem zdanie po namyśle)
całość - 8.0

Czyli spoko gra , ale to nie jest pokaz mocy Unreal Engine tymbardziej Xboxa 360.
Zeratul
wiesz, ale osoby ktore nawet nie posiadaja 360 nie powinny sie wypowiadac... w gre trzeba naprawde pograc zeby ja oceniac. act 5 pod katem graficznym mnie zabil, a to ze ty porownujesz pod katem filmiku i godzinnej sesji z gra moze oznaczac tylko, ze jestes newbem (w ocenianiu). Z poczatkowego zachwytu moja ocena spadla, ale wystarczy dobry patch, ktory naprawi irytujace bledy i znowu bedzie blisko idealu. Idz pograc na PC.
Prime Hunter
QUOTE(Limak122 @ 11 12 2006, 22:23) *

"Złożoność" O_o

Ja to pisałem, nie tylko brak AA i AF kłuje w oczy ,ale także średnie textury (po krótkim namyśle stwierdziłem , że określenie średnie textury nie pasuje. To poprostu nie to co widziałem wcześniej na screenach i filmikach) , brak dynamicznego oświetlenia, występowanie dynamicznych cieni tylko dla modeli postaci (całe pozostałe otoczenie nie posada cieni), szczątkowa fizyka albo jej brak (tylko ragdoll). Spodziewałem się czegoś lepszego po prezentacjach Unreal Engine 3.0.

Grafika- 8.0
audio- 8.0
gameplay- single 8.5
całość - 8.0

Czyli spoko gra , ale to nie jest pokaz mocy Unreal Engine tymbardziej Xboxa 360.

Boję się myśleć jakie oceny z grafikę dałbyś dla innych gier... blink.gif
Limak122
A co mam dawać w swojej opini wszystkim grą 10/10 bo tak inni myślą? smile.gif
Przecież 8/10 to świetna nota! Gra jest bardzo ładna, ale 10/10 to musi być ideał więc na takie coś jeszcze poczekam.

Wiesz osoby o ksywie Zeratul nie powinny się wypowiadać moim zdaniem. Idź pograć w Domino smile.gif Wystarczy , że pograłem 2 godziny na coopie i w multi godzinke , żeby zobaczyć o co biega i wystawić obiektywną, własną opinie.
KheeD
ideał ? to tak mozesz w nieskonczonosc pisac, wyjdzie GoW xx (wiem, ze ma byc trylogia, ale kij ich tam wie tongue.gif ) z fotorealistyczna grafa i dasz 7 bo za malo aa, af i xx
TomisH
QUOTE(Limak122 @ 11 12 2006, 22:49) *

Wiesz osoby o ksywie Zeratul nie powinny się wypowiadać moim zdaniem. Idź pograć w Domino smile.gif

Przystopuj.

Wystarczy , że pograłem 2 godziny na coopie i w multi godzinke , żeby zobaczyć o co biega i wystawić obiektywną, własną opinie.

Obiektywna ocena po 2 godzinach grania w GoW? Własna owszem, ale obiektywna na pewno nie.
Limak122
QUOTE(TomisH @ 12 12 2006, 00:35) *

Wiesz osoby o ksywie Zeratul nie powinny się wypowiadać moim zdaniem. Idź pograć w Domino smile.gif

Przystopuj.

Wystarczy , że pograłem 2 godziny na coopie i w multi godzinke , żeby zobaczyć o co biega i wystawić obiektywną, własną opinie.

Obiektywna ocena po 2 godzinach grania w GoW? Własna owszem, ale obiektywna na pewno nie.

Popierwsze niech on przystopuje. wink.gif

Jak najbardziej obiektywna , w koncu przeszedłem 1/4 gry , od strony graficznej, audio, gameplay i multi (w multi grałem 1h). Podczas tych 3h widziałem wszystko co miała gra do zaoferowania od strony graficznej , jak również audio i gameplay, chyba , że w ostatnich aktach coś się dzieje i gra wygląda zupełnie inaczej niż w 3 pierwszych. Tylko do oceny za całość można się przyczepić troche , ponieważ w końcu nie przeszedłem całej gry. Ocena jak najbardziej obiektywna, bo dlaczego nie miałaby być taka. smile.gif

Fotorealistyczna gra bez AA i AF, będzie fotorealistyczna ?? wink.gif
Lord Tidek
Ale gościu masz pecetowe podejście do gier dry.gif gra jest ładna tylko gdy korzysta ze wszystkich duperelków, nikt nie mówił o fotorealizmie przy GoW. A wiesz co ?? ja jakoś nie zauważyłem tego strasznego Aliasingu podczas gry, więc uważam ze AA jest zbedny (zabierał by tylko dodatkową moc). Mówisz o 1/4 gry ?? czyli dokąd bo wydaje mi się że nie doszedłeś do etapu w lesie, nie widziałeś kopalni i kilku smaczków związanych z tym.

Jak brakuje ci tych wszystkich efektów to poczekaj aż GoW wyjdzie na kompa, wtedy włączysz sobie AA, AF, SLD tongue.gif
sebaxfan
Jeżeli ktoś chce 100% realistycznej grafiki w klimatach wojny,polecam włączenie wiadomości i popatrzenie sobie np na to, co dzieje się w iraku,znajdzie tam niesamowite AA i AF i jeszcze kilka innych liter alfabetu. Nie kumam jak ktoś może twierdzić,że grafika w GoW jest słaba, bo brak jej tego i tamtego,to jakaś paranoja,męcze GoW od 2 tygodni,przyglądam się wykonaniu poszczególnych etapów i jestem pod ogromnym wrażeniem tego co widze,wielki ukłon w srone panów z Epic bo sie naprawdę postarali. Gameplay ma kilka błędów o których pisano już wcześniej dlatego nie uważam by gra zasługiwała na solidne 10. Na chwilę obecną,mocne 9 wydaje mi się właściwą oceną.
przekozak
HAHAHAHAHA(itd.) w godzinę ocenił cały gameplay multi-po co Wy się z nim w ogóle spieracie?! Przecież już od pierwszych jego postów widać, że chłopak nie ma ŻADNEGO pojęcia o czym pisze, a w grę "grał u kumpla", zagrał kilka meczy w multi, i przeszedł (ponoć) 1/4 singla (w sumie to i tak znacznie więcej niż ja... tongue.gif). Jeśli chodzi o multi to żadna strzelanka tak mnie jeszcze nie wkręciła, choć zdaje sobie sprawe, że parę rzeczy MUSZĄ poprawić, aby gra była (prawie) idealna

Edit: Zapomniałem dodać, że piszę to z perspektywy odoby która rozegrała prawie sto meczy rankingowych i pewnie drugie tyle nierankingowych, czyli grałem w grę "nieco" dłużej niż kolega Limak, choć i tak pewnie zarzuci mi stronniczość bo grałem w grę tak długo, że nie potrafię już być obiektywny biggrin.gif
jurget
QUOTE(sebaxfan @ 12 12 2006, 10:30) *

...Nie kumam jak ktoś może twierdzić,że grafika w GoW jest słaba...

To, że nie kumasz tego to Twój problem, mnie również grafika w GoW się nie podoba pod wieloma względami. Pozwalam sobie dosyć śmiało ocenić:
artyzm grafiki - 10/10
wykorzystanie silnika - 6/10

I co mi zrobisz? Napiszesz, że jestem głupi?

ROTFL
koso
QUOTE(Limak122 @ 12 12 2006, 07:31) *
Jak najbardziej obiektywna , w koncu przeszedłem 1/4 gry , od strony graficznej, audio, gameplay i multi (w multi grałem 1h).

Większej bzdury dawno nie czytałem. Klasyczny oksymoron wink.gif Skoro przeszedłeś 1/4 gry, to widziałeś 1/4 grafiki (mam tu na myśli otoczenie, generowane efekty itd. - jeśli nie widziałeś aktu 3 i 5, nie widziałeś nic) i 1/4 audio. A tym samym Twoje zdanie jest średnio ważne, tak samo byłoby z naszym, gdybyśmy gry oceniali w PE po przejściu 25% całości. Takiej Zeldy, FFXII czy MGS-a ninja.gif

Nie ma się zresztą co podniecać tym, że ktoś wystawi niższą ocenę GoW-owi - wszak każdy ma prawo do własnego zdania. Niższa ocena wynika: a) z przekory, bo skoro tu są sami fanboye, to wjadę w nich wślizgiem; b) z przykrego doświadczenia przez los. Bo pomyślcie sobie - kurde, daje Gearsom 8. Biedny facet, to on w ciągu najbliższego roku nic ładniejszego na X360 nie zobaczy. To przekleństwo wręcz asthanos.gif
sebaxfan
A to co jakieś wyzwanie jest ?? Jak sprawi ci to przyjemność mogę tak napisać. Można było lepiej wykorzystać silnik,tu się zgodzę,mimo to gra prezentuje bardzo wysoki poziom grafiki,szczególnie jeżeli ma się okazję przetestować ją na HDTV. To,że tobie sie nie podoba,to też twój problem. dry.gif
jurget
QUOTE(sebaxfan @ 12 12 2006, 11:50) *

A to co jakieś wyzwanie jest ?? Jak sprawi ci to przyjemność mogę tak napisać. Można było lepiej wykorzystać silnik,tu się zgodzę,mimo to gra prezentuje bardzo wysoki poziom grafiki,szczególnie jeżeli ma się okazję przetestować ją na HDTV. To,że tobie sie nie podoba,to też twój problem. dry.gif

Fanboyku widze, że masz problemy z rozumieniem treści, pisałem, że nie podoba mi się POD WIELOMA WZGLĘDAMI, a nie całkowicie.
Jako całość jest wypasiona.

Pozdrawiam
qazar
jak dzieci w piaskownicy %) dry.gif dajcie spokuj ,komu sie podoba to mu sie podoba i nic tego nie zmieni a komu sie nie podoba to mu sie nie podoba i tego tez nikt nie zmieni, poprostu weselmy sie bo mamy GOW a "inni" go nie maja biggrin.gif
jurget
QUOTE(qazar @ 12 12 2006, 12:28) *

jak dzieci w piaskownicy %) dry.gif dajcie spokuj ,komu sie podoba to mu sie podoba i nic tego nie zmieni a komu sie nie podoba to mu sie nie podoba i tego tez nikt nie zmieni, poprostu weselmy sie bo mamy GOW a "inni" go nie maja biggrin.gif

masz rację, nie ma co się bić o dwa oczka w ocenie grafiki smile.gif ważne że jest mega-hicior na x360 i mam nadzieję, że to będzie największy gwóźdź do trumny PS3 (pomimo tego, że jestem starym Playstationowcem)

Pozdrawiam
sebaxfan
Od kiedy grafika stała się dla nas graczy aż tak ważna?? Nie powinno tak być. Ważne że granie w GoW-a sprawia nam przyjemność. Nazywanie mnie fanboykiem bylo nie fair Jurgencie smile.gif Peace.
Mefisto
Wchodzę pierwszy raz na dział GoW i szczerze mówiąc zaje,biste problemy są tu opisywane XD
No cóż , aby się nie wyłamywać oto moja subiektywna ocena :

Grafa : 9.5/10
Grywalność single ( hardcore&insane ) : 9/10
Grywalność multi : 10/10

moja ocena : 9.5/10

Mam tylko jedno szybkie pytanko ( szybkie , aby nie przeszkadzać w tej uroczej dyspucie o wyższości szarego piksela nad niebieskim ) : czy ktoś przeszedł może generała ( last boss ) na insane?? Jeżeli tak , to moze jakaś podpowiedź?Powiesz szczerze , że na tym poziomi trudności jest , jak dla mnie , ''troszeczkę'' przegięty.6 head'ów ( w tym 4y perfect loady ) + drobiazgi ( pompa lub kusza +granaty ) nie zdają rezultatów. Natomiast ucieczka na drugą stronę przeważnie kończy się :
a) rozstrzelaniem
b) rozerwaniem przez milusińskich a'la pitch black
c) 2 powyższe naraz
Jak zostaję na miejscu to jak jush się doczłapie i tak wychodzi opcja ''a'' . A jeśli już jestem po drugiej stronie , to załatwiają mnie panowie z góry...Jeżeli ktoś przeszedł singla na insane to bardzo ładnie proszę o jakiegoś tipa.
jurget
QUOTE(sebaxfan @ 12 12 2006, 12:40) *

Od kiedy grafika stała się dla nas graczy aż tak ważna?? Nie powinno tak być. Ważne że granie w GoW-a sprawia nam przyjemność. Nazywanie mnie fanboykiem bylo nie fair Jurgencie smile.gif Peace.

Wiem, że nie jesteś "fanboykiem" smile.gif troszke chciałem się podrażnić. Peace biggrin.gif
Lord Tidek
QUOTE(sebaxfan @ 12 12 2006, 14:40) *

Ważna jest ale na miejscu 1 jest gameplay, jednak wkurza to gdy w temacie notorycznie wypowiada się jakiśc gostek, o tym jaka to grafa jest zła bo nie ma AA AF itp. Wystarczyłoby że powiedziałby to raz, jego opinia zostałaby wysłuchana, ale nie on musi podjudzac spory dry.gif

PS. Co do kwesti ps3, ja nie chce aby xbox zniszczył ps3 bo Micro bedzie miec wtedy monopol i zrobi z xboxa cos jak windows (A wii bedzie jak Linux tongue.gif)
SpideyPL
http://xbox.centrumxp.pl/Aktualnosci/2488,...nia_komiks.aspx
Może już widzieliście, ale polecam tym których to omineło.
biggrin.gif
qazar
jakie spory ? niech "cfaniak" pokaze gre z lepsza grafa ?
Diabeu
weź nie prowokuj gazar, nic niepochlebnego o GoW powiedzieć nie można bo zaraz dzieci skaczą do gardłą - nie pasuje opinia typa? TRUDNO, ma do niej prawo

konstruktywne komentarze tak, pyskówka nie
Velius
Tez sie wlacze:

Grafika 10/10 (chociaz powinno uciac 0,5 za czasami pozno dotyczujace sie tekstury)
Audio 10/10

Gameplay:
Single na solo: 8/10
Cooperative: 10/10
Multiplayer 9,5/10 (0,5 w tyl za widoczne bugi,pila itd).

Moja ogolna ocena,mimo wszystko 10/10 bo gra niszczy.
Piasecznik
QUOTE(Mefisto @ 12 12 2006, 12:51) *

Mam tylko jedno szybkie pytanko ( szybkie , aby nie przeszkadzać w tej uroczej dyspucie o wyższości szarego piksela nad niebieskim ) : czy ktoś przeszedł może generała ( last boss ) na insane?? Jeżeli tak , to moze jakaś podpowiedź?Powiesz szczerze , że na tym poziomi trudności jest , jak dla mnie , ''troszeczkę'' przegięty.6 head'ów ( w tym 4y perfect loady ) + drobiazgi ( pompa lub kusza +granaty ) nie zdają rezultatów. Natomiast ucieczka na drugą stronę przeważnie kończy się :
a) rozstrzelaniem
b) rozerwaniem przez milusińskich a'la pitch black
c) 2 powyższe naraz
Jak zostaję na miejscu to jak jush się doczłapie i tak wychodzi opcja ''a'' . A jeśli już jestem po drugiej stronie , to załatwiają mnie panowie z góry...Jeżeli ktoś przeszedł singla na insane to bardzo ładnie proszę o jakiegoś tipa.

No to spoiler:
Ja go na insane przechodziłem na cooperative, czyli z kumplem i padł w niecałą minutę.
Cały pic polegał na wzięciu po 12 strzał do kuszy i rozstrzelanie go przez nas tylko i wyłącznie z kuszy w łepetynę.
Sposób z Casual i Hardcore ze strzelaniem na przemian z kuszy i snajperki nie zdawał egzaminu.
Generalnie jest oczywiście zasada że nie strzelamy ze snajperki kiedy kryl lata wkoło generała.
Nie dotyczy to oszywiście wybuchowej broni (w tym kuszy).
Limak122
QUOTE(przekozak @ 12 12 2006, 10:36) *

HAHAHAHAHA(itd.) w godzinę ocenił cały gameplay multi-po co Wy się z nim w ogóle spieracie?! Przecież już od pierwszych jego postów widać, że chłopak nie ma ŻADNEGO pojęcia o czym pisze, a w grę "grał u kumpla", zagrał kilka meczy w multi, i przeszedł (ponoć) 1/4 singla (w sumie to i tak znacznie więcej niż ja... tongue.gif). Jeśli chodzi o multi to żadna strzelanka tak mnie jeszcze nie wkręciła, choć zdaje sobie sprawe, że parę rzeczy MUSZĄ poprawić, aby gra była (prawie) idealna

Edit: Zapomniałem dodać, że piszę to z perspektywy odoby która rozegrała prawie sto meczy rankingowych i pewnie drugie tyle nierankingowych, czyli grałem w grę "nieco" dłużej niż kolega Limak, choć i tak pewnie zarzuci mi stronniczość bo grałem w grę tak długo, że nie potrafię już być obiektywny biggrin.gif

Najpierw trochę się uspokuj weź głęboki wdech i wydech, potem przeczytaj jeszcze raz moje posty, a następnie napisz mi dokładnie gdzie się pomyliłem i gdzie nie mam ŻADNEGO pojęcia. Jeśli to zrobisz uznam , że masz racje , jeśli nie to wiesz co o tobie myśle smile.gif

Zagrałem w multi krótko , ale poznałem założenie gameplay w Multi z tego co zauważyłem (jeśli się myle to poprawcie mnie) w rozgrywce może brać udział max 5vs5 osób w trybach Execution , Team Deadmatch i Assassination. Po prostu dobrze wykonana sieka z ładną grafiką. Jest pare patentów które bardzo mi się podobały np. odnawiające się życie, FAtalty w postaci miażdżenia głowy stopą biggrin.gif , rozrywanie przeciwnika za pomocą piły i szybkie ładowanie broni. To były duże plusy , ale lagi na 1mbit/s , niemożność zabicia przeciwnika gdy on używa piły na koledze smile.gif , schematyczność działań i to , że są tylko 3 tryby rozgrywki bardzo do siebie podobne (nie licze coopa) sprawia , że multi nie sprawia wrażenia na ocenie większą niż 7.0.

QUOTE(koso @ 12 12 2006, 11:34) *

Jak najbardziej obiektywna , w koncu przeszedłem 1/4 gry , od strony graficznej, audio, gameplay i multi (w multi grałem 1h).

Większej bzdury dawno nie czytałem. Klasyczny oksymoron wink.gif Skoro przeszedłeś 1/4 gry, to widziałeś 1/4 grafiki (mam tu na myśli otoczenie, generowane efekty itd. - jeśli nie widziałeś aktu 3 i 5, nie widziałeś nic) i 1/4 audio. A tym samym Twoje zdanie jest średnio ważne, tak samo byłoby z naszym, gdybyśmy gry oceniali w PE po przejściu 25% całości. Takiej Zeldy, FFXII czy MGS-a ninja.gif

Nie ma się zresztą co podniecać tym, że ktoś wystawi niższą ocenę GoW-owi - wszak każdy ma prawo do własnego zdania. Niższa ocena wynika: a) z przekory, bo skoro tu są sami fanboye, to wjadę w nich wślizgiem; b) z przykrego doświadczenia przez los. Bo pomyślcie sobie - kurde, daje Gearsom 8. Biedny facet, to on w ciągu najbliższego roku nic ładniejszego na X360 nie zobaczy. To przekleństwo wręcz asthanos.gif

Niestety misji w lesie nie miałem okazji przejść , ale wiem o co ci chodzi , jest to najładniejszy deszcz jaki kiedykolwiek widziałem smile.gif Grałem moment w podziemiach pierwsze 5 min robi wrażenia , ale potem wyszukuje się niedociągnięć. Pewnie chodziło ci o generowane modele , a nie efekty , bo chyba wszystkie efekty graficzne są odrazu w grze, ale nie łapie za słówka hehe
Właśnie dlatego wcześniej pisałem , że ocene za całość nie wypada mi wystawiać ponieważ całej jej jeszcze nie przeszedłem, ale za grafike jak najbardziej mogę wystawić tymbardziej , że wiem co mówie. wink.gif

W podpunkcie "a" jesteś w błędzie, w podpunkcie "b" także jesteś w błędzie. Unreal tournament 2007 na PC , Crysis , Bioshock , S.T.A.L.K.E.R. pewnie jest tego więcej, ale nie posiadam dostatecznej wiedzy na temat wychodzących gier w ciągu roku, więc o jakiejś pewnie zapomniałem.

Może jednak niektórzy userzy tego forum zaczną czytać dokładnie moje posty i nie rzucać się tak jakbym powiedział , że ta gra to syf i wygląda jak kupa wysmarowana olejkiem do opalania (DooM3) Kilka razy napisałem już , że gra jest BARDZO ŁADNA więc nie musicie się tak podniecać , że ktoś ocenił grafike tej gry na 8.0 , nie 4.0 .......

I zakończmy ten temat , bo tylko wabi problemy i niedoinformowanych , rozwydrzonych , niepotrafiących czytać userów. Oczywiście to się tyczy tylko wyjątków , żeby nie było , że pokimś pojeżdżam.
koso
QUOTE(Limak122 @ 12 12 2006, 17:35) *
Zagrałem w multi krótko , ale poznałem założenie gameplay w Multi z tego co zauważyłem (jeśli się myle to poprawcie mnie) w rozgrywce może brać udział max 5vs5 osób w trybach Execution , Team Deadmatch i Assassination.

Cóż. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale nie poznałeś założeń gameplayu icon_twisted.gif I to tych podstawowych.

Ocena nie jest obiektywna z zasady. Nawet jesli mialaby byc, to wymagalaby ukonczenia gry, a nie skonczenia pierwszego aktu i lizniecia drugiego.

Właśnie dlatego wcześniej pisałem , że ocene za całość nie wypada mi wystawiać ponieważ całej jej jeszcze nie przeszedłem, ale za grafike jak najbardziej mogę wystawić tymbardziej , że wiem co mówie. wink.gif

Nie, nie powinienes wystawiac, bo grafika to tez design miejscowek itd. A skoro z calego osiedla widziales pol bloku, to jakie Ty masz pojecie o problemach mieszkancow cool.gif Mam nadzieje ze metafora jest czytelna.

W podpunkcie "a" jesteś w błędzie, w podpunkcie "b" także jesteś w błędzie. Unreal tournament 2007 na PC , Crysis , Bioshock , S.T.A.L.K.E.R. pewnie jest tego więcej, ale nie posiadam dostatecznej wiedzy na temat wychodzących gier w ciągu roku, więc o jakiejś pewnie zapomniałem.

A skad masz informacje 3/6/12 miesiecy przed premiera, ze gra bedzie najlepiej wykonaną grą na konsoli? Oceniasz po screenach, trailerach? Profesjonalnie. I pewnie celowo nie wymieniasz Killzone'a, bo trailer na E3 2005 pokazywal, ze gra zamiata...

Może jednak niektórzy userzy tego forum zaczną czytać dokładnie moje posty i nie rzucać się tak jakbym powiedział , że ta gra to syf i wygląda jak kupa wysmarowana olejkiem do opalania (DooM3) Kilka razy napisałem już , że gra jest BARDZO ŁADNA więc nie musicie się tak podniecać , że ktoś ocenił grafike tej gry na 8.0 , nie 4.0 .......

Ja po prostu nie lubie jak ktos nie uzasadnia swoich przemyslen albo nie ma podstaw, by niektore rzeczy pisac. Ty moim zdaniem nie masz. Zmienie stanowisko gdy wkleisz mi dyplom licencjonowanego jasnowidza, wtedy uwierze w to co napisales o Crysisie, Bioshocku itd.
Zeratul
po pierwsze max to 4x4 ale mozna grac 3x3... w sumie mozna i 2x2 albo 1x1 (ale nie na rankingach).
Po drugie nie istnieje angielskie slowo Deadmatch... mogloby byc Dead match, co by w ogole sie kupy nie trzymalo, bo nie ma czegos takiego jak 'martwy mecz'. Jak juz cos to Deathmatch... po tym mozna tez wywnioskowac, ze nie masz pojecia o frajdzie jaka sprawa multi. Komunikowales sie z kims poza swoim kolega? Obmyslales z teamem strategie? Gadales o (pipi)ach z amerykancami...? akurat GoW posiada ten sam klimat multi, ktore posiadal (w moim przypadku) Burnout Revenge... zarabiste akcje z grajacymi z toba kolesiami. Ale ty tego nie doswiadczyles... I bez angielskiego chlopie, to pozegnaj sie z klimatem. Jest duzo Polakow i codziennie gre katujemy, ale wiekszosc z nich jest z forum i watpie zeby ktos chcial z toba grac... nikt nie chce slyszec w grze... leeee a gdzie jest AA... _-_

Nie bede tego pisal po raz kolejny... nie masz pojecia o tej grze. Twoja ocene mozna porownac do recenzji ksiazki napisanej przez recenzenta, ktory przebrnal przez pierwsze 20 stron i 20 ostatnich.

Btw. na laczu 1Mb nie ma lagow, lagow nie ma juz na 256... ale jak podepnie sie do ciebie ktos z lagiem to i na 1Gb bedziesz miec laga... ale to szczegol.
Salwador
QUOTE(Zeratul @ 12 12 2006, 18:09) *
... po tym mozna tez wywnioskowac, ze nie masz pojecia o frajdzie jaka sprawa multi. Komunikowales sie z kims poza swoim kolega? Obmyslales z teamem strategie? Gadales o (pipi)ach z amerykancami...? akurat GoW posiada ten sam klimat multi, ktore posiadal (w moim przypadku) Burnout Revenge... zarabiste akcje z grajacymi z toba kolesiami. Ale ty tego nie doswiadczyles... I bez angielskiego chlopie, to pozegnaj sie z klimatem. Jest duzo Polakow i codziennie gre katujemy, ale wiekszosc z nich jest z forum i watpie zeby ktos chcial z toba grac... nikt nie chce slyszec w grze... leeee a gdzie jest AA... _-_

Tutaj Ciebie popieram...Multi ze zgranym zespolem..oraz atmosfera jaka się tworzy gdy omawiamy strategie oraz wiele inny akcji poprzez live(niewliczając śpiewanie podczas gry blush.gif )..to jest zabawa przednia..
..mam grę miesiąc...a jeszcze pierwszego aktu na singlu nie przeszedłem...multi mnie poprostu zjadłwink.gif
Limak122
QUOTE(koso @ 12 12 2006, 18:02) *

Zagrałem w multi krótko , ale poznałem założenie gameplay w Multi z tego co zauważyłem (jeśli się myle to poprawcie mnie) w rozgrywce może brać udział max 5vs5 osób w trybach Execution , Team Deadmatch i Assassination.

Cóż. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale nie poznałeś założeń gameplayu icon_twisted.gif I to tych podstawowych.

Ocena nie jest obiektywna z zasady. Nawet jesli mialaby byc, to wymagalaby ukonczenia gry, a nie skonczenia pierwszego aktu i lizniecia drugiego.

Nie, nie powinienes wystawiac, bo grafika to tez design miejscowek itd. A skoro z calego osiedla widziales pol bloku, to jakie Ty masz pojecie o problemach mieszkancow cool.gif Mam nadzieje ze metafora jest czytelna.

A skad masz informacje 3/6/12 miesiecy przed premiera, ze gra bedzie najlepiej wykonaną grą na konsoli? Oceniasz po screenach, trailerach? Profesjonalnie. I pewnie celowo nie wymieniasz Killzone'a, bo trailer na E3 2005 pokazywal, ze gra zamiata...

Ja po prostu nie lubie jak ktos nie uzasadnia swoich przemyslen albo nie ma podstaw, by niektore rzeczy pisac. Ty moim zdaniem nie masz. Zmienie stanowisko gdy wkleisz mi dyplom licencjonowanego jasnowidza, wtedy uwierze w to co napisales o Crysisie, Bioshocku itd.

"Ja po prostu nie lubie jak ktos nie uzasadnia swoich przemyslen albo nie ma podstaw, by niektore rzeczy pisac. Ty moim zdaniem nie masz." Jak narazie to ty bredzisz.

Nadal kurde nie czytacie uważnie. To nie były wypisywane najlepiej wykonane gry na konsole. To były gry, które mają szanse wyglądać lepiej niż Gears of war. Wiem to z liczb , trailerów i screenów.

Ten trailer Killzone to był render panie wszystko wiedzący.

QUOTE(Zeratul @ 12 12 2006, 18:09) *

po pierwsze max to 4x4 ale mozna grac 3x3... w sumie mozna i 2x2 albo 1x1 (ale nie na rankingach).
Po drugie nie istnieje angielskie slowo Deadmatch... mogloby byc Dead match, co by w ogole sie kupy nie trzymalo, bo nie ma czegos takiego jak 'martwy mecz'. Jak juz cos to Deathmatch... po tym mozna tez wywnioskowac, ze nie masz pojecia o frajdzie jaka sprawa multi. Komunikowales sie z kims poza swoim kolega? Obmyslales z teamem strategie? Gadales o (pipi)ach z amerykancami...? akurat GoW posiada ten sam klimat multi, ktore posiadal (w moim przypadku) Burnout Revenge... zarabiste akcje z grajacymi z toba kolesiami. Ale ty tego nie doswiadczyles... I bez angielskiego chlopie, to pozegnaj sie z klimatem. Jest duzo Polakow i codziennie gre katujemy, ale wiekszosc z nich jest z forum i watpie zeby ktos chcial z toba grac... nikt nie chce slyszec w grze... leeee a gdzie jest AA... _-_

Nie bede tego pisal po raz kolejny... nie masz pojecia o tej grze. Twoja ocene mozna porownac do recenzji ksiazki napisanej przez recenzenta, ktory przebrnal przez pierwsze 20 stron i 20 ostatnich.

Btw. na laczu 1Mb nie ma lagow, lagow nie ma juz na 256... ale jak podepnie sie do ciebie ktos z lagiem to i na 1Gb bedziesz miec laga... ale to szczegol.

Aha Pomyliłem się , co do gry w multi to źle wywnioskowałeś , gram od 2 lat w counter-strike:soruce i mogę sądzić , że wiem o tym troche więcej od ciebie. http://hlstatx.pwii.pl/hlstats.php?mode=pl...amp;player=5370
To z serwera TP, czyli TEAM PLAY biggrin.gif
koso
Dobra, z mojej strony koniec dyskusji. Skoro z pełną powagą odpowiadasz mi poważnie na pytanie o Killzone, to ja już nie mam nic do dodania biggrin.gif
Zeratul
Myslalem ze to temat o GoW, a nie o CS... ale to sie wytnie. Idz popatrz w te swoje liczby, moze cos jeszcze wywrozysz, moze AA gdzies znajdziesz.

P.S. Nie wiem czy zauwazyles, ale teraz pol forum sie z ciebie smieje smile.gif Mysle, ze na forum onetu znajdziesz przyjaciol. Powodzenia!!

nie bede konczyl dyskusji, bo tego nawet dyskusja nazwac nie mozna... bardziej to przypomina rozmowe z gluchoniemym.
inteligent
Porównanie do forum Onetu było jak najbardziej do rzeczy, tam roi się od takich pyt jak... no, nie będę wszczynaj kolejnej konwersacji, tak trafnie nazwanej przez imć Zeratula.
Limak122
Miło mi.

Koso , nie zrozumiałem irnoni cool.gif
sebaxfan
Trzeba dać już spokój z tą dyskusją bo i tak nikt tu nikogo nie przekona do swojego punktu widzenia. piwo.gif
sebaxfan
Tak się właśnie zastanawiam,zdobył już ktoś wszystkie achievements-y w GoW-ie ??
opall
to sie usmialem hehe:----- full powaga mode on----- "no przeciez ten trailer killzone to render" ------full powaga mode off---- leze smile.gif
a tak co do dyskusji to sadze ze kazdy moze miec swoje zdanie... anwet limak tongue.gif tylko szkoda ze argumenty co do grafy stanowia gry ktore jeszcze nie wyszly... spoko mu sie nie podoba , milionom ludzi wrecz przeciwnie ( tylko prosze z tym milionem bez metafory z muchami i z (pipi))
ja sie zagrywam i ciesze jape i w multi i co-opie
eot

aha a co do samych gearsow to ja sie zapytam czy mozna gdzie s sprawdzic ilu wyciachalem kolesi w meczach rankingowych np. pila albo granatami ??? takie ogolne statsy sa gdzies prowadzone??
Zeratul
wchodzisz do leaderboard ustawiasz all-time i sprawdzasz warzone... klikasz A na swojego nicka i ci pokazuje staty... to samo robisz zmieniajac tryb na assasination lub execution
Master_Lukas
QUOTE(Zeratul @ 13 12 2006, 00:36) *

wchodzisz do leaderboard ustawiasz all-time i sprawdzasz warzone... klikasz A na swojego nicka i ci pokazuje staty... to samo robisz zmieniajac tryb na assasination lub execution

A te zabojstwa sumuja sie do achievement'a?
opall
tia
Sylvan Wielki
QUOTE(Limak122 @ 11 12 2006, 22:23) *

"Złożoność" O_o

Grafika- 8.0
audio- 8.0
gameplay- single 8.5
całość - 8.0

No ok. Ja rozumiem ze 8/10 to bardzo wysoka nota, ale jakies wyznaczniki musza byc, dobrze tu ktoś zauważył,że jesli GoW dajesz 8/10 za grafike to jakiez ty arcydzielo vizualne na 9 a nie daj bog na 10/10 ocenisz O_o Wisz nalezy podchodzic inteligentnie a zarazem kulturalnie do sprawy . Stwiedzisz ze GoW sux ok. Ja uwazam ze przykladowo GTA SA ma slaba tak 4/10 grafike a i ocenilbym gre na 6/10 mam prawo-moje INDYWIDUALNE zdanie. Ty tez masz takowe, no ale piszac ze grafika GoW jest nie najwyrzszych lotów....ba nawet nierewelacyjna to....-_-sigh

No i jak czekasz z 10/10 za grafe na ideal to A. nigdy sie niedoczekasz - pojecie ideału to czysta abstrakcja B.skonczysz zenujaco jak PE z ocena GTA SA własnie. czyli grom które na max zasługuja nie dasz 10 - za grafike chociarzby, a pozniej dasz max pod presja jakiemus crapowi (^^)

QUOTE(Zeratul @ 11 12 2006, 22:33) *

wiesz, ale osoby ktore nawet nie posiadaja 360 nie powinny sie wypowiadac... w gre trzeba naprawde pograc zeby ja oceniac. act 5 pod katem graficznym mnie zabil, a to ze ty porownujesz pod katem filmiku i godzinnej sesji z gra moze oznaczac tylko, ze jestes newbem (w ocenianiu).

Bardzo dobrze to Zeratul wyjanił.

Soul
Dorwałem się do singla i co mogę powiedzieć , gra jest (pipi)ista na maxa! A to co zobaczyłem w lesie , ten deszcz blink.gif te textury nie mam qrva żadnych pytań , giera za grafe 10 jak nic !!! icon_twisted.gif
Sylvan Wielki
Dokładnie a tu jeden kolega proponuje 8/10 za oprawe wizualna -_-
Dużo grywam ostatnio na PS3 -olbrzymi HD robi swoje, mam też mocarnego PC i tak się zastanawiałem czy istnieje piękniejsza gra niz Gearsy O_o Nie chce być posądzony o fanboy'ostwo, ale GoW to absolutny w tej kwesti numero uno. Nie wiem czy macie możliwość na PS3 pograć , ale jak uważacie? Gears of War to najpiekniejsza obecnie produkcja? IMO tak.
PePeP
QUOTE(Soul @ 13 12 2006, 18:52) *

Dorwałem się do singla i co mogę powiedzieć , gra jest (pipi)ista na maxa! A to co zobaczyłem w lesie , ten deszcz blink.gif te textury nie mam qrva żadnych pytań , giera za grafe 10 jak nic !!! icon_twisted.gif

A ja akurat mam do deszczu zastrzeżenia - krople nie rozbijają się o naszego herosa. W wielu starszych grach jak SC czy MGS efekt kropel uderzających o ciało był obecny a tutaj nie ma. Poza tym te "mokre" powierzchnie czasami są troszkę przegięte - np. takie bardzo duże beczki (małe zbiorniki jak kto woli) jak na nie spojrzeć to mienią się i migotają na wszelkie sposoby. Oczywiście wygląda to wszystko efekciarsko, ale nazwanie tego "efektem deszczu czy wody" to pewne nieporozumienie. Uważam że akurat mokre powierzchnie lepiej oddawał SC:DA.
Sylvan Wielki
Oczywiście to nie powód by nie dostała 10/10 za grafike . W sumie SC DA tez rozpiernicza graficznie jak mina za czasow 2giej wojny swiatowej piechura (^^)

BTW osobiscie uwazam iz Gerasy to najlepsza produkcja na x360 i najpiekniejsza gra obecnie. Kto za a kto sprzeciw ?
Soul
Na pewno nie ja. cool.gif
mord00k
Dorwałem się do gearsów... całe lekcje myslałem o następnym podejściu... to co się dzieje jest po prostu piękne biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.