QUOTE(PePeP @ 14 12 2006, 11:06)

QUOTE(Soul @ 13 12 2006, 18:52)

Dorwałem się do singla i co mogę powiedzieć , gra jest (pipi)ista na maxa! A to co zobaczyłem w lesie , ten deszcz

te textury nie mam qrva żadnych pytań , giera za grafe 10 jak nic !!!

A ja akurat mam do deszczu zastrzeżenia - krople nie rozbijają się o naszego herosa. W wielu starszych grach jak SC czy MGS efekt kropel uderzających o ciało był obecny a tutaj nie ma. Poza tym te "mokre" powierzchnie czasami są troszkę przegięte - np. takie bardzo duże beczki (małe zbiorniki jak kto woli) jak na nie spojrzeć to mienią się i migotają na wszelkie sposoby. Oczywiście wygląda to wszystko efekciarsko, ale nazwanie tego "efektem deszczu czy wody" to pewne nieporozumienie. Uważam że akurat mokre powierzchnie lepiej oddawał SC:DA.
ale jak podejdziesz pod "rynnę" to strumień łapie rozbryzg
a przez te mienienie się to niektóre elementy wyglądają jak nasmarowane olejem
Na jakich display settings gracie ? default/sof/lucid/vibrant ?
Jeszcze pytanko czemu ten headset z x06 jest jakis kijowy ;/ w ogole nic nie slychac, max podgloszone i ... ruszam kablem i nic ;x
ja grałem bodajże na vibrant
myrdolf
14 12 2006, 15:09
QUOTE(KheeD @ 14 12 2006, 17:02)

Na jakich display settings gracie ? default/sof/lucid/vibrant ?
Jeszcze pytanko czemu ten headset z x06 jest jakis kijowy ;/ w ogole nic nie slychac, max podgloszone i ... ruszam kablem i nic ;x
ja gram na vibrant,ale czasem zmieniam bo chce ujżeć coś jeszcze:)
Sylvan Wielki
14 12 2006, 15:39
Diabeu no co ty -_- W VF fanboye tekkenowi tez zarzucaja ze postaci swieca sie jak psu .... Poza tym skad wiesz, moze jakis "lotus" smazyl frytki i wylal olej (^^)
KneeD co masz dokladnie na mysli ?
P.S. Soul jak mam twoja odpowiedz rozumiec O_o
Domyśl się

..........Dobra pomogę Ci na pewno nie jestem przeciw.I uważam że GoW to best locking title czy jakoś tak ;f
A ja uwazam ze po przejsciu gry 3 razy,majac 29 tagow cholery dostane zanim znajde ten ostatni:D
Sylvan Wielki
14 12 2006, 16:24
Domyśliłem sie ale teraz mam pewnosc . tez uwazam gearsy za de best luuking titl
Velius....na pewno (^^)
Wiem właśnie ze sie jeszcze niektorzy nie nacieszyli ale jaki widzieli bys cie zmiany w sequelu-o ile takowy nadejdzie.
Prime Hunter
14 12 2006, 17:03
QUOTE(Sylvan Wielki @ 14 12 2006, 16:24)

Domyśliłem sie ale teraz mam pewnosc . tez uwazam gearsy za de best luuking titl
Velius....na pewno (^^)
Wiem właśnie ze sie jeszcze niektorzy nie nacieszyli ale jaki widzieli bys cie zmiany w sequelu-o ile takowy nadejdzie.
Nadejdą jeszcze minimum dwie części

Twórcy mówili, że jak się sprzeda to będzie trylogia. A jak jest, to łatwo można się domyślić
konrado0905
14 12 2006, 17:22
mowili tez ze GoW moze isc taktyka FinalFantasy
Salwador
14 12 2006, 19:37
QUOTE(Prime Hunter @ 14 12 2006, 17:03)

QUOTE(Sylvan Wielki @ 14 12 2006, 16:24)

Velius....na pewno (^^)
Nadejdą jeszcze minimum dwie części

Twórcy mówili, że jak się sprzeda to będzie trylogia. A jak jest, to łatwo można się domyślić

Gdzieś to zostało potwierdzone w 100%..Ale ciekawostka byla jeszcze taka ze puki gra bedzie sie sprzedawac dobrze...nie przestaną robi kolejnych czesci..No jesli mają na mysli cos ala serria np: Mortal Kombat..to bedzie ciekawie..
QUOTE(Sylvan Wielki @ 14 12 2006, 15:39)

Diabeu no co ty -_- W VF fanboye tekkenowi tez zarzucaja ze postaci swieca sie jak psu .... Poza tym skad wiesz, moze jakis "lotus" smazyl frytki i wylal olej (^^)
KneeD co masz dokladnie na mysli ?
P.S. Soul jak mam twoja odpowiedz rozumiec O_o
W opcjach mozesz sobie zmieniac tryby wyswietlania czy co to jest ;p na vibrant najlepiej wyglada moim zdaniem.
Sylvan Wielki
14 12 2006, 23:56
Gearsy maja TAKI potencial , iz ta trylogia bedzie jak z Capcom'owskim DMC wygladac (^^)
Czyli za 2 lata sequel i nazekania w pe "to to samo" ale z ocena 9_9+/10 a za kolejne powitanie nowego Xa i znow to samo ,ale znow rewolucia graficzna. 2 lata pozniej....et cetera. No ale przepiekna , fantastyczna seria to cos zlego O_o
marcin9999
15 12 2006, 10:53
witam po raz 1
prosze nie bic za byc moze głupie pytanie,ale nie jestem graczem harcorowym tylko poczatkujacym

Jak złątwic tego "wroga"

który zaraz po checkpoincie rozwala mur i tak szybko biegnie . Jest to po przejsciu jakis 10-15 % gry.?
Butcher
15 12 2006, 11:16
QUOTE(marcin9999 @ 15 12 2006, 10:53)

Jak złątwic tego "wroga"

który zaraz po checkpoincie rozwala mur i tak szybko biegnie . Jest to po przejsciu jakis 10-15 % gry.?
Hm... rozumiem, że nie kminisz, co do Ciebie mówi gra ? To przykre musi być... tak grać po omacku...
Berserker:SPOIL
Musisz spowodować, aby rozwalając kolejne drzwi (zazwyczaj na końcu pomieszczenia) wybiegł na dwór. Wtedy używasz na nim Hammer of Dawn (laser z orbity)... - to taka broń z wystającą lufą
, leży praktycznie zawsze w pobliżu, możliwa do użycia tylko na przestrzeni otwartej (bez dachu nad głową). /SPOIL
Salwador
15 12 2006, 15:12
nvm...buther daje wskazówki zagadkowe:p........Ps: Ilu z was ma chęć gry w tej nowej polskiej lidze?
przecież Butcher napisał to samo posta wyżej
sorry ze sie wtracam

nie mam XO, Gyrosow widzialem tylko z 5 sekund w Empiku w Gdansku, zapewne to bedzie jedna z gier roku, podobala mi sie recenzja HIV-a (ze mimo iz jest "kupiony" wspomnial o wadach tej gry) ale interesuje mnie jedna rzecz:
czy ta gra jest/bywa straszna? sa momenty?
Prime Hunter
16 12 2006, 00:06
Sylvan Wielki
16 12 2006, 11:02
QUOTE(helveg @ 15 12 2006, 21:27)

sorry ze sie wtracam

nie mam XO, Gyrosow widzialem tylko z 5 sekund w Empiku w Gdansku, zapewne to bedzie jedna z gier roku, podobala mi sie recenzja HIV-a (ze mimo iz jest "kupiony" wspomnial o wadach tej gry) ale interesuje mnie jedna rzecz:
czy ta gra jest/bywa straszna? sa momenty?To ocena stricte subiektywna , ja pare razy wzdryglem sie przy Diablo 2 a przyjaciel moj mowi ze SH go w ogole nie rusza, bac mozna sie dentysty-i pozniej jest jak jest- no ale IMFO jest strasznie piekna , bywa straszna a momenty napewno ma . To nie bedzie bo juz jest jedna z gier roku, a recenzja Tomasza K....-_- sigh No ale masz prawo do swego zdania.
P.S. Nie musisz sorrowac, od tego jest forum bys sie udzielal i pytal .
Mam pytanie nt. single player'a, teraz jestem w 2 akcie, ale chciałbym naprzyklad pokazać kumplowi gre od początku, a z tego co juz tak kilka razy robiłem, to jak dam new game to odrazu tamten save z 2 aktu mi sie usunie ;/ w ogole dziwna sprawa z tym save'ami ;p nie ma zadnych slotow do zapisania zeby potem w przyszlosci sobie wybrac z danego momentu czy tam misji, jest tylko wybór gdzie sie ma zapisywac (ofkoz hdd) no i nic ... albo jakos sie da inaczej ?
El Loco Chocko
16 12 2006, 12:48
Nie dawaj nowej gry tylko w opcjach mozesz sobie wybrac akt i rozdzial jaki cie interesuje.
aaa, widocznie tego nie zauwazylem ;P dzieki wielkie.
Czytając zachwyty nad oprawą GoW widzę jednak, że naprawdę nie ma sensu kupować X360 bez telewizora HD, że widocznie z rozdziałki 480 już niewiele więcej można wyciągnąć. Ot, szalenie efektowna gra, ładniejsza niż większość pozycji z pierwszego X-a, ale... kompletna miazga to to nie jest.
Podoba mi się przede wszystkim kozacka animacja postaci (świetnie ustawiona kamera, choć widać, jakimi tytułami inspirowało się Epic) i architektura - nie wiem, jaki to styl, pewnie wszystkie po kolei, ale rozwałka w takim otoczeniu daje radę. Każda minuta gry buzuje emocjami, niby rozgrywka nie jest jakoś urozmaicona, ale trudno się nudzić. Chowanie się, celowanie, przeładowywanie, czasem ucieczka - to wystarcza.
No i piła motorowa zamontowana na karabinie - patent widziałem raz, a już jestem nim zauroczony. Słysząc ten warkot od razu przypomniałem sobie workogłowego i rzekłem: "to zemsta". W ogóle najbliżej Gearsów jest właśnie RE4. Scenariusz na przykład również tutaj nie należy, oględnie mówiąc, do wybitnych. Sęk w tym, że tytuł Amerykanów wnosi wiele od siebie, a przecież wiele współczesnych gier akcji jeszcze nie dogoniło RE4. Myślę, że już niedługo zobaczymy zapowiedzi pozycji ewidentnie inspirowanych GoW, tak jak za żywota PS2 dostawaliśmy różnorakie Killzone'y i Snowblindy.
Aha. Co-op... rządzi na wieki.
Sylvan Wielki
16 12 2006, 16:22
To nie jest do konca tak ze sensu w ogole nie ma. Ostatnio sprawdzałem kilka gier na tv Rodzicow ( by miec porownanie do HADeka w moim mieszkaniu) i takie Motor Storm , czy GoW wygladaja lepiej niz cokolwiek na starej generacji i to kilka klas, ale juz np Ridge racer 7 czy PGR3 na zwyklym tv wygladaja .... zwyczajnie. HD niemilosiernie upieksza te gry -ostrosc - ale juz w przypadku MS czy wlasnie GoW mowimy o skoku kilku klas.
Wiec owszem gry wygladaja lepiej ale nie ma znow co az tak sie napalac na chwile obecna-nie mowie co bylo kilka miesiecy temu (middle gen). No ale kogo stac powinien pomyslec nad zakupem stosownego odbiornika, bo przyszlosc bedzie smakowite kaski przynosila (Assassin ) i naprawde wtedy odbiorniki HD sie przydadza-bo teraz kupienie specialnie dla GoW HD za 6tys to nie wymog konieczny,no ale w przyszlosci zaowocuje.
P.S. No ale ogqozo animacja na tych telewizorach dalej taka sama jest w GoW-cudna.
Jak kogos nie stac mozna tez kupic monitor panorama i efekt podobny,ale to nie temat na ten dzial.
Ja nie potrafie stwierdzic czy gra zabija graficznie,bo chyba sie juz przyzwyczailem po 2 tygodniach ciaglego grania,zreszta wymagania co do slow "next-gen" tez mam sporawe i licze na jakis ogromny skok w grach(jak GoW),ale narazie pozycje wygladaja poprostu ladnie,mam nadzieje ze od teraz coraz wiecej gier bedzie przypominalo NEXT-GEN a nie tylko GoW.
To czy gra wygląda super tylko na HD czy też również na SD w dużej mierze zależy od "stylu" grafiki. Czy jest nastawiona na ostrość i drobne szczegóły, czy na masę efektów i obiektów na ekranie. Cześć gier ze względu na swój "styl" z założenia będzie dużo traciło na zwykłym TV i wcale nie znaczy to że gra wcale nie jest N-G albo coś w tym stylu. Zresztą 32" HD już są po 3 tys. i pewnie dalej będą spadać wiec wkrótce prawie wszyscy powinni je mieć. A jak nie HDTV to przynajmniej 22" CRT na którym będzie za to można oglądać filmy (a być może i gry) w 1920x1080p. GoW wygląda na serio świetnie, ale pokazuje też pewne braki w mocy nowych konsol - nie można mieć wszystkiego naraz (w sensie efektów). Ludzie mają po prostu za duże wymagania. Bardzo szybki rozwój GPU w PC i obecna potęga producentów chipsetów graficznych sprawi że wyścig jeszcze przyśpieszy i będzie coraz mniej możliwe zrobienie harware'u "na 6 lat". Na szczęście długi czas produkcji gry trochę to wszystko spowolni, ale jestem pewny że jeśli kart grafiki na DX10 będą tak szybkie jak zapowiadają to następna generacja konsol będzie się musiała pojawić już w 2010/11 roku. A zapewniania SONY że PS3 ma mocy na 10 lat to śmiech na sali :-)
Prime Hunter
17 12 2006, 01:30
Velius-> W ile osób graliście dzisiaj mecz?
Nie mogłem dołączyć bo miałem już inny meczyk z Polakami
Mefisto
17 12 2006, 19:23
QUOTE(Salwador @ 15 12 2006, 15:12)

nvm...buther daje wskazówki zagadkowe:p........Ps: Ilu z was ma chęć gry w tej nowej polskiej lidze?
pewnie dołączę jak tylko troszkę podprosuję się w tą gierę - więc pewnie się spotkamy
Turniej Online w Gears of War.
A ja mam pytanie - czy jest jakaś możliwość żeby mój kumpel zagrał ze mną na jednej konsoli po necie ?? Wchodząc do menu odniosłem wrażenie że nie ma z tym problemu ale potrzebne by były 2 różne profile z GOLD'em, a mam oczywiście tylko jeden. Czy jeśli bym założył kumplowi konto SILVER to mógłby ze mną grać on-line na jednej konsoli ?? Jeśli nie to czy jest jakiś sposób żeby to osiągnąć ??
na koncie silver nie pograsz po sieci, nawet jako druga osoba. najlepiej w twoim przypadku bedzie poprostu dolaczyc kumpla jako "goscia" - wchodzisz w versus/player i naciskasz na drugim padzie Y
Bojan_Zaw
18 12 2006, 21:27
ziomki, macie
tutaj fajny trailer z muzyka metallici

polecam!!!
QUOTE(Prime Hunter @ 17 12 2006, 01:30)

Velius-> W ile osób graliście dzisiaj mecz?
Nie mogłem dołączyć bo miałem już inny meczyk z Polakami

Zawsze staramy sie grac w full squadzie,jak kogos brakuje to wysylam invite do osob z listy ktore mam pewnosc ze nie sa az tak zajete,w razie desperacji wysylam komu popadnie;p
QUOTE(wrog @ 17 12 2006, 22:36)

Turniej Online w Gears of War.
Fajnie ze cos zorganizowaliscie ale 2-osobowe zespoły?!
IMO mija sie to troche z celem, minimum 3 na 3 i bedzie ok.
Mam pytanie...

Kupiłem sobie niedawno x360 i gre Gears of War! Mam 2 pezprzewodowe pady i chciałbym zagrać we dwóch. W grze jest opcja "split screen" ale mi pisze, że potrzeba więcej graczy. A obydwa pady mam podłączone. Co mam zrobić?? Pomocy!! Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Lord Tidek
19 12 2006, 20:23
QUOTE(Gogiel @ 19 12 2006, 21:42)

Mam pytanie...

Kupiłem sobie niedawno x360 i gre Gears of War! Mam 2 pezprzewodowe pady i chciałbym zagrać we dwóch. W grze jest opcja "split screen" ale mi pisze, że potrzeba więcej graczy. A obydwa pady mam podłączone. Co mam zrobić?? Pomocy!! Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Musisz zalogowac drugiego gracza (stwórz mu odrębny profil)
Zeciełęm się - co zrobic bodajze w 3 akcie. Tam są takie deski i jak sie po nich przejdzie to ciągle sie wpada.Tam gdzie ten koles z kapeluszem pierwsyz wpada a potem my.Nie za bardzo wiem o so chosi. Gram na hardcore. Z gory dzięki za pomoc
mord00k
19 12 2006, 21:20
Musisz tak iść żeby nie wpaść... a jak wpadniesz to sp.... do drabinki która jest po lewej stronie na początku pomieszczenia.
No ,ale zawsze spadam i to zawsze przy końcu.
Bojan_Zaw
19 12 2006, 22:00
QUOTE(Tidusus @ 19 12 2006, 20:23)

Mam pytanie...

Czyli jesli nie posiadam karty pamieci/HDD to nie pogram z qmplem na dwoch?
Gasei - to idź powoli
QUOTE(Gasei @ 19 12 2006, 21:52)

Ja zawsze ide prawa strona i powoli,jak uslyszsz ze sie decha zalamuja to sie wycofaj zanim zlecisz.
inteligent
19 12 2006, 22:12
QUOTE(Gasei @ 19 12 2006, 21:52)

Radzę chodzić BARDZO blisko tych filarów-można stąpać dosłownie na krawędzi. Użyłem tego sposobu i zaliczyłem to za pierwszym razem (na hardcore).
Lord Tidek
20 12 2006, 08:19
QUOTE(Bojan_Zaw @ 20 12 2006, 00:00)

QUOTE(Tidusus @ 19 12 2006, 20:23)

Mam pytanie...

Czyli jesli nie posiadam karty pamieci/HDD to nie pogram z qmplem na dwoch?

No chyba nie, chyba ze da się zaprosić go jako gościa czy coś takiego (ktos kiedyś wspominał o czymś takim)
mord00k
20 12 2006, 11:50
Wogóle to wiesz bez karty pamięci/HDD to jest dość cienko...
Może ktoś wypowiedzieć się o co-op, bo nie wiem czy warto kupować drugiego pada? Bardzo bym prosił

.
co-op w singlu? wg mnie (i nie tylko) bardzo miodna opcja - szczególnie na wyższych poziomach trudności, gdzie wsparcie ze strony kumatego kolesia bardzo się przydaje. Strona wideo nadal 3-ma poziom, więc gra się niezwykle przyjemnie - polecam... o ile oczywiście podoba Ci się GoW
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.