QUOTE(Goldi69-PL- @ 28 12 2006, 00:01)

ta gierka jest jednak balasem tak jak sadzilem, jest max schematyczna, niektore mapy w multi mogly by miec doslownie 2 murki i by bylo to samo tylko szybciej (ad mapki gdzie zbiegasz po schodkach na dol i w polowie schodkow, zawsze w tym samym miejscu sie spotykasz z przeciwnikiem), do tego bugi na maxa, odturlasz sie od kolesia na 5m ale jak wlaczyl pile to mimo iz jestes 10 razy poza jej zasiegiem to i tak cie rozjedzie, grajac wczoraj kilka godzin na jakies 10 razy jak kolesi z pily rozjezdzalem 5 razy moj typ po rozjechaniu stal i nic nie mozna nim bylo zrobic (ani ruszyc sie ani strzelic)
dojde tylko singla i szukajcie mojej sztuki w pchlim targu
LoL,jak sie gra na zlagowanym hoscie albo ma sie lipne lacze to Cie moga ciac nawet z drugiej polowy planszy,mi sie nigdy cos takiego nie zdazylo.A co do bugu ze staniem po pilowaniu,mialem to raz na miech ciaglego grania,podobno patch ma to naprawic
A wlasnie,wie ktos co z ty patchem obiecanym na swieta?dostalismy go?czy nie?bo nie podlaczalem live od kilku dni.
shinian
28 12 2006, 02:37
QUOTE(Blim @ 27 12 2006, 23:45)

Wyniki najnowszego cyklu na gametrailers.com VS, czyli GoW kontra Resistance
kategoria % głosów na GoW/Resistance
Weapons 58.2% 41.7%
Vehicles 25.3% 74.6%
Enemies 81.2% 18.7%
AI 78.9% 21%
Art Direction 81.4% 18.5%
Multiplayer 72.8% 27.1%
Graphics 89.1% 10.8%
Overall 79.4% 20.5%
Czyli dokładnie tak jak ja głosowałem, jedynie kategoria pojazdy przemawiała na korzyść Resistance, podobnie wahałem się przy broniach, jednak piła zrobiła swoje.

Ciekawi mnie tylko ile z tych osób grało w obie gry. To jest własnie minus takich ankiet internetowych. Ich wyniki mogą kompletnie nie przekładać się na rzeczywistość.
Prime Hunter
28 12 2006, 08:50
QUOTE(shinian @ 28 12 2006, 02:37)

QUOTE(Blim @ 27 12 2006, 23:45)

Wyniki najnowszego cyklu na gametrailers.com VS, czyli GoW kontra Resistance
kategoria % głosów na GoW/Resistance
Weapons 58.2% 41.7%
Vehicles 25.3% 74.6%
Enemies 81.2% 18.7%
AI 78.9% 21%
Art Direction 81.4% 18.5%
Multiplayer 72.8% 27.1%
Graphics 89.1% 10.8%
Overall 79.4% 20.5%
Czyli dokładnie tak jak ja głosowałem, jedynie kategoria pojazdy przemawiała na korzyść Resistance, podobnie wahałem się przy broniach, jednak piła zrobiła swoje.

Ciekawi mnie tylko ile z tych osób grało w obie gry. To jest własnie minus takich ankiet internetowych. Ich wyniki mogą kompletnie nie przekładać się na rzeczywistość.
A obejrzałeś ten filmik, który tam był?

On miał być właśnie pomocą w takich przypadkach.
oceniac gry na podstawie filmiku?
mord00k
28 12 2006, 11:32
Hmm... właśnie. Na podstawie filmiku to se możesz co najwyżej grafę ocenić i to i tak nie będzie to prawidłowa ocena gdyż jest różnica zawsze real-filmik
wie ktos co sie dzieje z serwerami GoW? dzis od 2 w nocy sa problemy...
sa problemy ogólnie z Live, nie tylko z GoW
mord00k
28 12 2006, 14:53
Tak. Mi się po prostu rozłączało niedawno. (coś koło 11 rano miałe problemy z włączeniem live!)
Coś dla Was od Zonkusia i Płebla

hmm coś na rozluźnienie ; )
[fragment najnowszego CDA]
http://img294.imageshack.us/img294/703/cdatt8.png[/fragment najnowszego CDA]
mord00k
28 12 2006, 19:55
ale zawstydza graficznie wszystkie produkcje na PC

no i widzita powód do chwały
gram gram gram ale dopiero sie ucze L:)
grałem wczoraj na jakimś stand'zie.
najpierw męczyłem PGR ale jakos nie wywarło to na mnie wiekszego wrażenia. Tak samo po grze w PES6 stwierdziłem że X360 to badziewie i maja kontroler do (pipi).
ale potem zagrałem w gears o war. i w tejgrze pad sprawdza sie w 100%. tam poprostu wszytsko jest idealnie zrobione.
co do samej gry. wymiata. to jest prawdziwa gra next-gen. grafa zamiata ( jeszcze graliśmy na samsungach w full hd )
gra mi sie podobała bardzo i gdybym miał kase to bym kupił tego x360. ale pewnie jak uzbieram kasę to ps3 będzie juz na rynku i chyba bedę wolął poczekac jeszcze chwile i kupic ps3.
Uriziel
29 12 2006, 20:40
QUOTE(MeL @ 29 12 2006, 17:01)

co do samej gry. wymiata. to jest prawdziwa gra next-gen. grafa zamiata ( jeszcze graliśmy na samsungach w full hd )
Prawdziwy next-gen to by był jak by mozna było demolować otoczenie, rozwalać sciany itp. a tak to tylko idziemy w przód i tyle. Grafa też nie zamiata, jest ładna ale występują buraki typu: broń wchodzi w scianę, spływająca woda rozbija się nad postacią, i niedociągnięcia: brak rozbijających się kropli deszczu. Gra jest tylko dobra.
Lord Tidek
29 12 2006, 22:30
QUOTE(Uriziel @ 29 12 2006, 22:40)

Prawdziwy next-gen to by był jak by mozna było demolować otoczenie, rozwalać sciany itp. a tak to tylko idziemy w przód i tyle. Grafa też nie zamiata, jest ładna ale występują buraki typu: broń wchodzi w scianę, spływająca woda rozbija się nad postacią, i niedociągnięcia: brak rozbijających się kropli deszczu. Gra jest tylko dobra.
No skoro jest tylko ładna to pokarz mi ładniejsz

Na podstawie grafiki i możliwosci niszczenia otoczenia oceniasz czy gra jest dobra ?? bo takie odnoisłem wrażenie
Nexus-6
29 12 2006, 22:52
No to sobie poczekaj jeszcze parę ładnych lat... do tego czasu nie znajdziesz sobie ładniejszej.
No z "ładnymi paroma latami" to chyba trochę przesadziłeś.
Boże ale chłop... powtaża taki tylko zasłyszany slogan.
Od kiedy "zniszczalność" środowiska jest miarą NEXT-GENewości ?
A text "a tak to tylko idziemy w przód i tyle" totalnie mnie roz.(pipi)ał - komentaż chyba jest zbyteczny.
No tak krople sie nie rozbijają to gra jest tylko dobra , naprawde to już jest totalne czepialstwo i szukanie na siłe błędów. Osoby które nie mają w zwyczaju "lizać ściany" raczej tego nie odnotyją.
p.s. sorka za rwaną odpwieć ale sie normalnie zdenerwowałem.
Shimizu
30 12 2006, 11:44
Uriziel szuka dziury w calem...

zagraj sobie w Crisisa moze on Cie zwroci na dobra droge xD
Salwador
30 12 2006, 12:21
Lol...Każdy mnie zadziwia tutaj ostatnio...Szukać błędów na siłę..ja gram cały czas w mutli a mimo wszystko bugi mnie nie odrzucają bo jednak ta gra mnie ostro wciąga no i te niektóre akcje jakie można odwalić to lol..

...
To jest trochę tak, jakby ludzie specjalnie, na siłę szukali jakichś popierdółkowatych wad czy błędów, byle tylko dowieść, że "ten GoW to wcale nie taki zaje****y!". Sami sobie gola strzelają i tyle.
Sram na takich ludzi, dla mnie GoW , to kozacka gra, i w pendzlu mam ich opinie na temat tej gry.Gadają do rzeczy , biadolą i tyle. Po za tym brak na razie gry w której będzie się dało rozwalać wszystko co się tylko chcę. Po za tym twórcy GoW, nam nie czego takiego nie obiecali.....filmiki z gameplayów już dawno były pokazywane , i było wiadome od dawana na czym ta gra będzie polegała a teraz każdy ma pretensje.......
Salwador
30 12 2006, 15:01
W 100%popieram..Swoją drogą 90% czasopism które znam uważają tą gre za grę roku i jakieś 90% ludzi które znam i również czytając wypowiedzi innych uważają że ta gra jest super..Ale ja lubię super mario

..to nie znaczy że każdemu musi przypaść do gustu;)..i musicie się w końcu zgodzić że głos większości mówi sam za siebie.Ta gra jest ŚWIETNA..!Ale do dziś nie rozumie oceny negatywu w psxextreme..Co oznacza brak live??
Nexus-6
30 12 2006, 16:24
No z "ładnymi paroma latami" to chyba trochę przesadziłeś. wink.gif
Fakt, trochę mnie poniosło :-), ale człowiek czasami ma prawko się wkurzyć czytając takie teksty które mają na celu raczej wyłącznie robienie burdelu.
Salwador
QUOTE(Soul @ 22 11 2006, 00:40)

BTW - Dziś miałem okazję zapoznać się z nowym numerem PE . Czytam recenzje GoW , jest ok ,dochodzę do tabelki plus/minus , i ?! WTF!!!!!!!!!!! brak Livea = skrócony czas zabawy

Śmiech jak człowiek pracujący w PE od początku może tak złożyć zdanie ( o ile można nazwać to zdaniem

) To określenie jest za bardzo dwuznaczne

Człowiek bez kumacji ,pomyśli sobie że gra niema opcji Live

krótko trochę inaczej powinno być to sformułowane ,wprowadza w błąd

Prime Hunter
30 12 2006, 20:33
QUOTE(Uriziel @ 29 12 2006, 20:40)

Miłego czekania następne 20 lat na grę, która cię zadowoli
sebaxfan
30 12 2006, 20:46
Ludzie,po kiego znowu poruszacie te tematy,wystarczy cofnąć się kilka stron wcześniej by zobaczyć,że wszystko już w "dziale" awantur na temat GoW zostało napisane. Peace
Salwador
30 12 2006, 22:41
Sorry Soul..Temat ma 64 strony..

..Przegapiłem to;)
Ten minus jest może rzeczywiście mylący, ale chyba każdy średnio rozgarniony człek od razu załapie o co chodzi

. Tymbardziej, że obsługę Live'a ma każda gra na 360-tkę. Ja w sumie jestem w takiej sytuacji - skończyłem GoW-a w 3 dni (jak na mnie to szybko) i teoretycznie lipa. Na szczęście, gra jest na tyle miodna, że lecę teraz na Hardcore, a jak w końcu będę miał Wireless Adapter do 360-tki (jedyna opcja u mnie ze względu na bezprzewodowy net), to Insane na co-op. Ten tytuł cholernie wciąga, już dawno żadna gra nie dała mi takiego kopa!
Uriziel
31 12 2006, 09:23
No widzę że teraz wszyscy siedli na mnie jak bym krytykował niewiadomo jaki hicior, ale to jest moja prywatna opinia o grze. Rzeczywiście w tej chwili nie ma nic ładniejszego na rynku ( tylko do marca 2007 "Crisis" jeśli dobrze pamiętam plany wydawnicze EA) ale bez przesady GoW nie powoduje ciepła w majtach. W każdą grę jak gram to liżę ściany bo lubię oglądać jak programiści zrobili różne efekty, tekstury itd.. Też nie napisałem nigdzie że gra jest do bani, fajnie się morduje ale po trzykrotnym przejściu to się znudzila strasznie i wrociłem do starego,dobrego Obleśniona.
A na ciebie Soul też robię kupę, żebyś miał ciepło

.
Z tego co widze jedynym minsuem tej gry jest krotki singiel. Czy sadzice, ze jest to spowodowane ograniczona pojemnoscia plyty DVD? Bo co ja co, ale takiej jakosci tekstury musza naprawde sporo wazyc. Idac dalej tym tokiem rozumowania, mozna pokusci sie o teze jakoby rozbduowana usluga XboxLive, byla odpowiedzia na mala pojemnosc nosnika, ktory nie gwarantuje "dlugich" singli. Brzmi to troche jak szalencza teoria, ale czy nie tkwi w tym ziarno prawdy? Czy mozemy oczekiwac, ze GoW 2 zaoferuja dluzsza przygode?
QUOTE(Soul @ 30 12 2006, 15:01)

[...] a teraz każdy ma pretensje.......

Hmm... i powinien mieć. W typowych strzelankach brak interakcji z otoczeniem to jak dla mnie bardzo poważny minus. Jedna kanapa czy samochodzik, które ulegają, w cudzysłowiu: destrukcji (wygląda to tragicznie) to stanowczo za mało i zdecydowanie nie to czego oczekuję od next genowej produkcji.
Broń czasem wchodzi w ścianę to fakt, wywołuje uśmiech politowania (zresztą mało, która gra nie ma takich bugów).
Wszystkie szyby są "kostropate". Litości!
Idiotyczne, typowo amerykańskie rozmowy, podobnie zresztą jak wygląd postaci. 'Pudzian' przy nich to dziecko sierotki Marysi i czterech krasnoludków.
Gra udana i nie ma co ukrywać, bardzo przyjemnie się gra, ale hit z tego żaden. Po prostu dobra gra i nic więcej.
// minęły już czasy kiedy bez opamiętania jarałem się samą grafiką.
@walekPrzecież nic nie stoi na przeszkodzie wydać grę na np. dwóch DVD9. Wielkość nośnika nie jest żadnym ograniczeniem (pomijając koszt tłoczenia drugiego nośnika).
Tak samo co ma Live do wagi gry? Nic
Zeratul
31 12 2006, 10:31
a ja wniose polotu i swiezosci w te ostatnie 30 stron topicu na ktorych pojawia sie tylko opinia, ze albo GoW wymiata, albo jest do bani, albo jest tylko dobrym tytulem...
STOLEC!!!
zolwik777
31 12 2006, 13:50
Idiotyczne, typowo amerykańskie rozmowy,
A mi się one właśnie podobały. Dodawały klimatu i były takie z jajem. Takie zaczepki słowne dobrych kumpli, w większości filmów wojennym można zobaczyć takie przekomażania ziomków z oddziału.
Najlepsza chyba byla scena jak UWAGA SPOJLER
Dom i Marcus siedza za glaze przed chata Marcusa ostrzeliwani przez Locustow, a tu anya czy jak ona tam miala, mowi im ze Locust tunnels may be inside.
-Yes Anya, we are awere.
Potem dobiegaja Cole z Bairdem wszedzie wokol nich padaja strzaly. A Marcus do nich:
-Locust are inside./SPOJLER
No lol, nie wiem jak wy, ale ja z tego wylem.
Salwador
31 12 2006, 14:11
QUOTE(walek @ 31 12 2006, 09:50)

Z tego co widze jedynym minsuem tej gry jest krotki singiel. Czy sadzice, ze jest to spowodowane ograniczona pojemnoscia plyty DVD? Bo co ja co, ale takiej jakosci tekstury musza naprawde sporo wazyc. Idac dalej tym tokiem rozumowania, mozna pokusci sie o teze jakoby rozbduowana usluga XboxLive, byla odpowiedzia na mala pojemnosc nosnika, ktory nie gwarantuje "dlugich" singli. Brzmi to troche jak szalencza teoria, ale czy nie tkwi w tym ziarno prawdy? Czy mozemy oczekiwac, ze GoW 2 zaoferuja dluzsza przygode?
Owszem jest to również prawdą dlatego też teraz pracują nad dodatkowym nośnikiem HDD DVD(chyba że już jest)..Co jest tańszy niż blueray oraz ma dużą pojemność..Prosta sprawa,prosty przykład,dlaczego Blue Dragon ma wyjść na 3DVD??Wydanie hdd dvd ma umożliwić twórcom tworzenie większych światów,bardziej wyraźnych tekstur itd.Czytałem gdzieś o tym juz ale nie pamiętam źródła..W każdym bądź razie to nie jest moja złota myśl;)..Dlatego tęz ps3 chce zaszpanować blue rayem:)Więc prawdopodobnie GoW2 jesli wyjdzie na hdd dvd będzie miał możliwść penetrowania większych światów...hope so..
Zewnętrzny napęd HDDVD dla kloca jest tylko do filmów, nie można z niego odpalać gier... geez
Cała nadzieja w kompresji danych, przecież tekstury to zwykłe pliki graficzne stworzone w Photoshopie. A jeżeli nawet powiedzmy następny GoW wyjdzie na dwóch płytach to nie będzie tragicznie. Choć nie potrafię sobie wyobrazić dwóch graczy grających na co-op po Xbox Live! i nagle wywala napis "please insert disc 2".
Jeju... zawsze moze byc tak, ze multi i single beda na osobnych plytach, by zaoszczedzic miejsce.
zolwik777
31 12 2006, 16:08
Krótkość singla, nie była spowodowana pojemością nośnika. Raczej M$ chciał wypluć tą gre przez premierą PS3. Z ciekawości looknąłem na torrenty i Gears zajmuje 6,6GB, więc mieli jeszcze całkiem dużo miejsca. Nie ma się co martwić o pojemność DVD9, póki filmiki w grach będą robione na engine'ie gry, nie powinniśmy szybko zobaczymy gier na większej ilości płytach.
QUOTE(Zajcik @ 31 12 2006, 15:43)

Jeju... zawsze moze byc tak, ze multi i single beda na osobnych plytach, by zaoszczedzic miejsce.
Miałem na myśli korporacje w trybie single player w przypadku gdyby ten został rozdzielony na dwie płytki.
zolwik777 -> you got the point, cut scenki robione na sliniku gry zaoszczędzą sporo miejsca, a przy dzisiejszym poziomie wykonania nie robi to żadnego problemu. Do tej pory mam wrażenie, że GoW wygląda lepiej w trakcie gry niż na scenkach.
Ja nie narzekam co do single player,krotki czy dlugi,nie po to ta gre kupilem,multi to glowny tryb jak dla mnie i zaleta,wiec jak ktos ocenia taki typ gry tylko i wylacznie po single player to jest smieszny,jak nie ma xbox live,to tez jest smieszny ze kupil ta konsole nie majac netu lol.
Co do tekstow i scenek,boskie,najwiekszy plus za to i za humor,gadaja ze soba jak ludzie,a nie sztuczne gadki o ratowaniu swiata i (pipi)y.
Podsumowujac,do kazdej gry mozna sie tak naprawde przyczepic,nie ma i nie bedzie idealnych gier,ale jak na dzisiejsze realia Gears of War to mocna gra,ktora kopie tylki.
[InSaNe]
31 12 2006, 21:50
Dopiero zaczynam swoja przygode z Xklockiem i achievementami, wiec mam pare pytan .
Ukonczylem akt pierwszy na hardcore, zaliczylo mi pare achievementow, sprawdzilem w opcjach i luzik . Potem wyszedlem do dashboarda po jakims czasie grania i ni cholery - achievementow nie ma . Co sie kur stalo?! A po wlaczenie gierki, normalnie zaczynam od aktu 2giego, tylko nie mam tych zaliczonych achevementow ! O co chodzi?
2gie pytanie - gra ma autosave'a? Bo nie moge sie dopatrzyc opcji "save" .
Dzieki z gory za odpowiedzi
white rabbit
31 12 2006, 23:33
[InSaNe]Każdy checkpoint= save. Nie musisz nic robić.
Co do achievementów, to wydaje mi się, że jeżeli pisze "Achievement unlock" to masz go zaliczonego tylko źle patrzysz
Salwador
1 01 2007, 16:03
Z tego co wiem to HDD DVD miało być odpowiedzią na bluereya.Pozatym jeśli nawet nie to co za problem wrzucić na to grę zamiast filmu??

Ps:Przypadkiem nie zauważyliście że chyba naprawdę Epic się wzorował na naszym Mariuszu Pudzinowskim??

..Zbieg okoliczności że bohater ma na imię Marcus i wygląda jak pudzian:P
zolwik777
1 01 2007, 16:41
Tak, HD-DVD konkuruje z Blue-ray ale na rynku nośników do filmów. A porblem z wrzuceniem na niego gier jest taki, że każdy by musiał dokupić czytnik HD-DVD, który kosztuje 200$. Ale jak juz pisalem nie sadze by bylo to potrzebne, bo DVD9 wystarcza.
Co do Mariusza, to nawet ma troche podobne rysy:), ale watpie.
Prime Hunter
1 01 2007, 17:11
Mar
cus
Mar
ius
zEwidentny plagiat
Genzo Ozora
1 01 2007, 17:25
Ja mam takie pytanko, czy ktoś przeszedł "Raama" na poziomie insane, sam bez kumpla w kooperacjii i czy to jest w ogóle możliwe ?? Thnx
Mozliwe, moj kumpel ktory dopiero co kupil xa i gowa (jest to jego pierwsza stycznosc z konsolami wogole) przeszedl samemu ta gre na wszysktich poziomach. Gosc gral do tej pory tylko na pc wiec jak nie zalatwisz RAAMa to shame on you
QUOTE(Genzo Ozora @ 1 01 2007, 17:25)

Ja mam takie pytanko, czy ktoś przeszedł "Raama" na poziomie insane, sam bez kumpla w kooperacjii i czy to jest w ogóle możliwe ?? Thnx
RAAM pada po paru CELNYCH strzałach ze snajperki w łeb na każdym poziomie. Jak grałem na insane (sam, nie w korporacji), to nawet nie zdążył podejść.
konstant
1 01 2007, 19:49
Blim - mozesz k.urwa nie spoilowac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.