Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Sylvan Wielki
Ja mam takie pytanko, czy ktoś przeszedł "Raama" na poziomie insane, sam bez kumpla w kooperacjii i czy to jest w ogóle możliwe ?? Thnx

Oczywiscie ze mozliwe i wbrew opinią przyjętym nie jest to wcale trudne. Blim podal jeden ze sposobow.
Blim
QUOTE(konstant @ 1 01 2007, 19:49) *

Blim - mozesz k.urwa nie spoilowac?

O lol, a co takiego jest spoilerowatego w moim poście? Po prostu odpowiedziałem na pytanie zawarte w jednym z postów powyżej, więc nie miej pretensji do mnie że toczy się tu dyskusja o tym a nie innym.

P.S. Dobrym sposobem jest też strzelanie do niego z łuku.
Velius
Tak w ogole to jest juz ten patch?czy nadal nie ma?
Butcher
Nie ma. Właśnie skończyłem co-opa na Insane (THNX ziom!) i gra wędruje na półkę - multi bez patcha to pomyłka...
przekozak
QUOTE(Butcher @ 2 01 2007, 09:59) *

multi bez patcha to pomyłka...

Może podasz jakieś denerwujące bugi które mają szansę być naprawione w patchu... Mi najbardziej przeszkadzają lagi w większości gier z amerykańskim (bądź innym "odległym") hostem, oraz cała masa tzw. glitch'y (jak np. sztuczka z nieskończonymi granatami dymnymi melee, czy wchodzenie różne pozornie niedostępne miejsca na mapie, z których w większosci nie móżna już wrócić) ktróch przydatnośc jest jednak umowna (no chyba, że niewidzialny boomshot-chociaż tej "sztuczki" jeszcze nie widziałem tongue.gif) i w sprawdzonym (polskim) gronie nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie się w to bawił. O ile glitche są do naprawienia to lagi pewnie dalej beda wystepować confused.gif
Hela
Mnie podczas grania multi najbardziej wkur.wial bug z zacinajaca sie postacia po uzyciu pily... Moze nie wystepuje to za czesto, ale powinni sie tego pozbyc juz na samym poczatku.
MeL
co do wypowiedzi paru oso ze strony 64.
pisalem ze grafa next-genowa. no bo jak narazie taka ona jest. nie ma ladniejszej gry.

co do zniszczalności otoczenia - fakt to jest cecha next-genowa. konsola powinna byc w stanie to obliczyć wszystko.

a bugów nie widziałem jakis bo grałem tylko 15 min smile.gif
Genzo Ozora
QUOTE(Yaxa @ 1 01 2007, 19:18) *

Mozliwe, moj kumpel ktory dopiero co kupil xa i gowa (jest to jego pierwsza stycznosc z konsolami wogole) przeszedl samemu ta gre na wszysktich poziomach. Gosc gral do tej pory tylko na pc wiec jak nie zalatwisz RAAMa to shame on you smile.gif

A mój kumpel ma w domu tańczącego, palącego hasz słonia. Jak Ty tego dokonasz to sie wypowiadaj OK!
jiloo
QUOTE(MeL @ 2 01 2007, 14:24) *

co do zniszczalności otoczenia - fakt to jest cecha next-genowa. konsola powinna byc w stanie to obliczyć wszystko.

z tego co wiem, to wiele zalezy tez od silnika gry.
Zeratul
Najlepiej niszczone otoczenie jest przy Wii. Japonczycy wymyslili to do perfekcji, pekajaca smycz uderza w TV albo monitor, przy okazji rozwalajac pare rzeczy i otoczenie zniszczone, a jak (pipi) napedza gospodarke! Takich efektow wlasnie oczekiwalismy od next-gena, a nie jakiejs tam kanapy...
Salwador
Z tego co słyszałem to tylko były pogłoski z pękającą smyczą ale nintendo wzięło to do siebie i zaczęli robić mocniejsze jeszcze smyczki:p..Co do silnika przecie GoW powstał na Unrealu3 a ja raczej jeszcze w żadnym Unrealu nie widziałem możliwości niszczenia otoczenia..Musieliby zmienić sinik,tak mi się wydaję..Albo zrobic next GoW na silniku Crisisa:p
polaki899
Salwador a jaki unreal który wyszedł do tej pory jest na silniku Unreal3 ?? Bo narazie takiego nie ma jak dobrze wiem. W najbliższym czsie wyjdzie sporo gier na tym silniku ponieważ Epic Games sprzedał dużo licencji na ten silnik biggrin.gif I jak wyjdzie jakiś inny tytuł na silniku Unreal3 to wtedy bedzie go trzeba poruwnywac do Gears of War . Unreal 2007 wyjdzie także na tym silniku ale to dopiero może ok Czerwca biggrin.gif
Blim
Przcież w GoW niektóre elementy wolno stojące jak szafki, komody, biurka, skrzynki, sofy itp da się rozwalić, więc do końca taki niezniszczalny ten silnik to nie jest wink.gif. No ale mogłoby być lepiej, nie przeczę.

QUOTE(polaki899 @ 2 01 2007, 20:08) *

Salwador a jaki unreal który wyszedł do tej pory jest na silniku Unreal3 ?? Bo narazie takiego nie ma jak dobrze wiem. W najbliższym czsie wyjdzie sporo gier na tym silniku ponieważ Epic Games sprzedał dużo licencji na ten silnik biggrin.gif I jak wyjdzie jakiś inny tytuł na silniku Unreal3 to wtedy bedzie go trzeba poruwnywac do Gears of War . Unreal 2007 wyjdzie także na tym silniku ale to dopiero może ok Czerwca biggrin.gif

A Rainbow Six Vegas?
Matriks_1111
QUOTE(Blim @ 2 01 2007, 20:18) *

Przcież w GoW niektóre elementy wolno stojące jak szafki, komody, biurka, skrzynki, sofy itp da się rozwalić, więc do końca taki niezniszczalny ten silnik to nie jest wink.gif. No ale mogłoby być lepiej, nie przeczę.

QUOTE(polaki899 @ 2 01 2007, 20:08) *

A Rainbow Six Vegas?

No widzisz, ale kolega chyba jest niedoinformowany wink.gif

Tak z innej beczki, od kiedy to silnik graficzny jest odpowiedzialny za fizykę w grze, czyli możliwości niszczenia wszystkiego na planszy? Bo mnie wydaje się, że to nie jest chyba to samo tongue.gif
Zeratul
QUOTE(Salwador @ 2 01 2007, 20:52) *

Z tego co słyszałem to tylko były pogłoski z pękającą smyczą ale nintendo wzięło to do siebie i zaczęli robić mocniejsze jeszcze smyczki:p..Co do silnika przecie GoW powstał na Unrealu3 a ja raczej jeszcze w żadnym Unrealu nie widziałem możliwości niszczenia otoczenia..Musieliby zmienić sinik,tak mi się wydaję..Albo zrobic next GoW na silniku Crisisa:p

a te filmiki na youtube.com to wszystko prowokacje fanboyow Sony i M$...
Blim
QUOTE(Matriks_1111 @ 2 01 2007, 20:39) *
Tak z innej beczki, od kiedy to silnik graficzny jest odpowiedzialny za fizykę w grze, czyli możliwości niszczenia wszystkiego na planszy? Bo mnie wydaje się, że to nie jest chyba to samo tongue.gif

Unreal Engine korzysta z PhysX i od tego jest zależna fizyka w każdej grze pisanej pod tej silnik. Korzysta z niego między innymi wspomniany przeze mnie RS: Vegas oraz oczywiście GoW.

http://www.ageia.com/physx/titles.html
Matriks_1111
No akurat to to wiem, ale to i tak potwierdza to co powiedziałem, że Unreal Engine nie odpowiada za fizykę w grze, tylko robi to PhysX do Agei wink.gif

EDIT: Z tego co pamiętam, w wątku poruszony był temat faceplate'a z GoW'a. Takie moje pytanie: jak konkretnie wygląda ten FacePlate Emergency Day Limited Edition, bo nie wiem... na ebay'u jest ich kilka i każdy wygląda inaczej... Jakby ktoś zorientowany zarzucił linkiem, to będę wdzięczny wink.gif
Salwador
Również czytałem na forum gametrilers że ten patch na gwiazdkę to był Fake..
Zeratul
Matriks - jakies 30 stron zanim zaczelo sie pieprzenie od rzeczy sentinel bodajze rzucil zdjecia faceplate... naprawde prezentuje sie niezle.
bulinka_eve
Hej, zacząłem ostatnio granie w multi i muszę powiedzieć,że naprawdę gra wymiata,aczkolwiek mam kilka pytań:

W jaki sposób są naliczane punkty w Rankingu?

Czy istnieje coś takiego jak poradnik gry w multi w GoW(jeśli nie to może by coś takiego napisać,pomocne by było dla takich początkujących jak ja)?

Z chęcią bym pograł z jakimiś naszymi ludźmi bo już mam dość angielskich i szwabskich śmiechów:) Może by spisać osoby grające w multi żeby łatwiej było się odnaleźć?

Pozdrówki i do zobaczenia na LIVE!

Gamertag:TATT00s
sebaxfan
Z tym spisaniem to może być problem,ale praktycznie wszyscy z tematu GoW szarpią na multi smile.gif
Lord Tidek
QUOTE(sebaxfan @ 4 01 2007, 22:22) *

Z tym spisaniem to może być problem,ale praktycznie wszyscy z tematu GoW szarpią na multi smile.gif

ZAMIAST SPISYWAC JA PROPONUJE SIĘ UMÓWIC NA PARTYJKE I TYLE smile.gif
kulakila
Jam jest CAŁY za wpisujcie mnie na listę jak byście nie mieli z kim zamącić bo ja zawsze chętnie od 20tej do oprou - czyli całą nockę Gearsowanie he he biggrin.gif
bulinka_eve
"kulakila" przeważnie tez przesiaduje w takich godzinach więc jak mi tylko przyjdzie kolejna 3miesieczna zdrapka to na bank się odezwę i coś popykamy smile.gif
otis
rowniez jestem chetny ale na stworznenie stalego teamu mistrzowsko wycinajacego w pień całą reszte świata grającą w Gearsów:)
luck1985
O matko biggrin.gif Raz gralem z takimi z forum n+ - gra nie miala totalnego sensu . Ich bylo 3 i tylko razem sie trzymaja wink.gif Taktyka prosta jak drut , w 3 na jednego biggrin.gif Nawet nie zdarzylem wcisnac guzika laugh.gif Chyba , ze nas bylo 3 i oni biegli, wtedy moze jeden ukleknal ,ale i tak masowo na jednego szli - gra totalnie bezsensu ...
Jimiway
luck1985

Wiesz, gadanie o "taniej" taktyce jest totalnie bez sensu, bo jeśli mówisz że 3 na 1 to gdzie byli w tym czasie Twoi towarzysze? W tym przypadku oni widocznie byli zgrani.
Salwador
QUOTE(bulinka_eve @ 4 01 2007, 20:12) *

1.W jaki sposób są naliczane punkty w Rankingu?

2.Czy istnieje coś takiego jak poradnik gry w multi w GoW(jeśli nie to może by coś takiego napisać,pomocne by było dla takich początkujących jak ja)?

3.Z chęcią bym pograł z jakimiś naszymi ludźmi bo już mam dość angielskich i szwabskich śmiechów:) Może by spisać osoby grające w multi żeby łatwiej było się odnaleźć?

odp:
1.Oto krótka lista w jaki sposób dostajesz pkt i ile ich dostaniesz za poszczególne motywy:
-najlepszy jest..samobójstwo -5pkt
-standardowe obrażenia przeciwnika 1-5pkt w zależności jak duże w niego strzelasz;)
-przywrócenie swojego team mate do gry 10pkt
-zdeptanie kolesia 10pkt
-powalenie go na kolana 10pkt
-wykonanie egzekuzji 10pkt
-Standardowe zabicie 20pkt
-W trybie assasination gdzie masz na celu zabicie lidera dostaniesz dodatkowo 20pkt
Na końcu meczu wszystko się sumuję i w rzuca pkt na światowy ranking;)

2.Owszem istnieje poradnik ale on u mnie kosztuję 60zł..Lecz za jakiś miesiąc wszystko będzie na mojej stronie poświęconej GoW jak dobrze pójdzie;)

3.Sporo jest polaków grający na xbl..zapraszam do działu xbox live i temat gearsów na ustawki;)

QUOTE(otis @ 4 01 2007, 23:13) *

rowniez jestem chetny ale na stworznenie stalego teamu mistrzowsko wycinajacego w pień całą reszte świata grającą w Gearsów:)

Nie wiem czy cały czas da się wycinać w pień wszystkich..ale sam już mam taki swój pseudo polski team gdzie lejemy wszystkich którzy nie są z naszej ojczyzny..i przeważnie drużyny przegrywające najlepiej to komentują(głównie amerykanie) przykładowo że polakom powinno być zakazane sprzedawanie takiej gry!:D..Albo że wszystko czego używasz na nich typu czy shotgun czy pistol,piła,granat,male jest to dla nich gej..smile.gif dużo by pisać o przykładów;) na rankigowej grze gównie siedzę mordując nie naszych;)
FlyJ4ck
Polska Elita wygrala turniej GoW ! gratuluje nagrodami sa gry na x360!

ps: szczegoly our page
Master_Lukas
QUOTE(FlyJ4ck @ 7 01 2007, 16:42) *

Polska Elita wygrala turniej GoW ! gratuluje nagrodami sa gry na x360!

ps: szczegoly our page

Ciekawe jakie gry biggrin.gif Może GoW tongue.gif tongue.gif tongue.gif A tak serio to gratki. Moze na nastepny turniej/lige sie zalapie jak bedzie troszke wiecej czasu.
Amer
QUOTE(FlyJ4ck @ 7 01 2007, 18:42) *

Polska Elita

czyli kto konkretnie? rzuć jakieś ksywki, bo samo Polska Elita nieco mało mi teraz mówi, a szczerze mówiąc chętnie dowiem się kto obecnie rzaźniczy w GoW smile.gif
Master_Lukas
QUOTE(Amer @ 7 01 2007, 18:31) *

QUOTE(FlyJ4ck @ 7 01 2007, 18:42) *

Polska Elita

czyli kto konkretnie? rzuć jakieś ksywki, bo samo Polska Elita nieco mało mi teraz mówi, a szczerze mówiąc chętnie dowiem się kto obecnie rzaźniczy w GoW smile.gif

Z forum x360world.yoyo.pl - Członkowie : czarny, Matek, Dzidek PL, Niedzwiedz, MrBen24
luck1985
QUOTE(Jimiway @ 5 01 2007, 15:05) *

luck1985

Wiesz, gadanie o "taniej" taktyce jest totalnie bez sensu, bo jeśli mówisz że 3 na 1 to gdzie byli w tym czasie Twoi towarzysze? W tym przypadku oni widocznie byli zgrani.

Zalezy , bo to byla pierwsza taka gra , gdzie tak grali . Gralem ze wszystkimi , azjatami , amerykancami , francuzami - no prawie wszystkimi . Pomijajac fakt ,ze ja ze swoim laczem na amerykanskim serwerze nie mam szans ,bo zanim sie obroce , to on 2 razy przeleci plansze na krzyz , to wiekszosc graczy preferuje osobna gre albo jakas oslone . A nie , ze na pale leci na Ciebie 3 ............
Ja zgarniam snajperke , inny leci po granaty , a 3 idzie po luk czy po cos innego , albo oslania ew ratuje nas w razie wpadki . A tutaj 3 leci razem kolo siebie prawie . Ofcoz pozniej sie trzymalismy razem i bylo to 3 na 3 i juz nie bylo tak rozowo jak za 1 razem . Ale to nie zmienia faktu , ze taka gra nie miala totalnie sensu , to nie tylko moje zdanie , po paru meczach wszyszczy wyszli z pokoju wink.gif
Prime Hunter
A słyszałeś o czymś takim jak Headset?
Znalezienie składy do gry taktycznej to nie duży problem, ja gram prawie zawsze z takimi dwoma amerykanami smile.gif
Po chwili zapraszają oni resztę graczy albo ja zaproszę kilku innych i gdy drużyna nie jest taka przypadkowa to gra gitara happy.gif
FlyJ4ck
nie mamy juz adresu yoyo kupilismy serwer i domene mamy tez nowy cms i strone

www.x360world.info

nie nie dostaną gow ;D a oto tablica rozgrywek:

Lord Tidek
QUOTE(FlyJ4ck @ 7 01 2007, 22:27) *

www.x360world.info

na jakiej zasadzie był finał że grały w nim aż 3 drużyny ??
luck1985
QUOTE(Prime Hunter @ 7 01 2007, 20:25) *

Znalezienie składy do gry taktycznej to nie duży problem, ja gram prawie zawsze z takimi dwoma amerykanami smile.gif
Po chwili zapraszają oni resztę graczy albo ja zaproszę kilku innych i gdy drużyna nie jest taka przypadkowa to gra gitara happy.gif

Jasne , gadki i odzywki na Live to 60 % zabawy z calej gry biggrin.gif 40 % to frajda z wygranej i samej gry biggrin.gif JAk dla mnie . Ale jak z nimi gralem to 1 raz w taki sposob ktos gral , wiekszosc gra jak wyzej opisalem.

A ja nie lubie a amerykancami , Ci jak zaczynaja przegrywac wychodza z gry .....
Master_Lukas
QUOTE(Tidusus @ 7 01 2007, 20:39) *

QUOTE(FlyJ4ck @ 7 01 2007, 22:27) *

www.x360world.info

na jakiej zasadzie był finał że grały w nim aż 3 drużyny ??

Kazdy z kazdym.
Prime Hunter
QUOTE(luck1985 @ 7 01 2007, 20:54) *

QUOTE(Prime Hunter @ 7 01 2007, 20:25) *

Jasne , gadki i odzywki na Live to 60 % zabawy z calej gry biggrin.gif 40 % to frajda z wygranej i samej gry biggrin.gif JAk dla mnie . Ale jak z nimi gralem to 1 raz w taki sposob ktos gral , wiekszosc gra jak wyzej opisalem.

A ja nie lubie a amerykancami , Ci jak zaczynaja przegrywac wychodza z gry .....

To zależy już z jakimi amerykancami grasz icon_wink.gif
marcin9999
witam
sorry za byc moze glupie pytanko , napisze mi ktos jak przejsc 2 Berserkera ?
Amer
tak samo jak poprzedniego smile.gif

musisz tylko podpuścić ją by rozwaliła kilka kolumn w pomieszczeniu w którym toczy sie starcie
SpideyPL
Nowe mapy Gears of War za darmo !
http://xbox.centrumxp.pl/Aktualnosci/2593,...r_za_darmo.aspx
Lord Tidek
No to zarąbiscie smile.gif to kto gra ze mną w czwartek na tych nowych mapach cool.gif
Zeratul
mapki trzeba bedzie przetestowac, ciekawi mnie czy jedna z nich bedzie ta, ktora calkiem niedawno bylo w pewnym programie, gdzie byl wywiad z kolesiem od GoW. Mam nadzieje, ze wprowadza troche polotu i finezji, a przy okazji epic wypusci patcha. sprzedaje Vegas, GoW sobie zostawie.
Piasecznik
Z tego co widzę po zmianach w paczu, skończą się ustawiane ranking matche.
Mają usunąć host name z listy meczy rankingowych.
YETI
QUOTE(Piasecznik @ 8 01 2007, 19:06) *

Z tego co widzę po zmianach w paczu, skończą się ustawiane ranking matche.
Mają usunąć host name z listy meczy rankingowych.

to akurat chyba nikogo nie cieszy confused.gif

Poza tym bravo dla EPIC ze wypuszczaja dwie nowe mapy za darmo.
Soul
Jest już ten pach i mapki ?! cool.gif Jak tak to gdzie zasać je ,no chyba że wsio robi się automatycznie;]
YETI
patch jak i mapki beda 11 stycznia
Piasecznik
QUOTE(YETI @ 8 01 2007, 17:09) *

to akurat chyba nikogo nie cieszy confused.gif

MTV

Soul: Tak, patch pobierze się i zainstaluje automatycznie. Mapki tak jak napisane w newsie do pobrania z Marketplace 10 stycznia 2007. Czyli w najbliższą środę.

Lord Tidek
Pacz miałbyc dostepny od 9 podobno
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.