Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Salwador
Co będzie zawierał nowy patch::::::

* Fixed aspect ratio distortion when using VGA cable with 4:3 displays at resolutions higher than 640×480
* Fixed voice issue with new players joining Player Match games in progress
* Players can now get the Achievement for “Dish Best Served Cold” when using Troika turret to kill RAAM
* Fixed rare situation where host could loop countdown and never start match
* Fixed rare situation where players could get stuck after chainsawing in multiplayer
* Reduced Grenade Tag melee distance
* Enabled “Strict” NAT check on host to prevent possible connection issues
* Optimized server browser queries to return results more quickly and prevent scroll bars from hiding quality of service icons
* Reduced number of possible revives in Execution to match Warzone
* Removed host name from Ranked match server browser
* Disabled security cameras in Ranked matches
* Ranked matches now require balanced teams (3v3 or 4v4)
* Increased penalty for quitting a Ranked match to -50 points
* Added additional cheat detection code
* Additional housekeeping updates

-------------Lipa--------------Chciałem sobie pokopać chamburgerów ze swoimi a tu nie będzie pokazywana nazwa hostów-----------------

PS:Patch ma wyjść jutro a obie mapy pojutrze ..
Blim
Możecie wierzyc albo nie, ale dwie pierwsze screeny przedstawiaja mapke ktora snila mi sie dzisiaj, jest niemal identyczna jak w moim snie. Az mi ciarki przeszly jak to zobaczylem wink.gif.

http://xboxyde.com/news_3926_en.html

Artix
Kilka zmian jest naprawdę fajnych. Dobrze, że nie zapomnieli o single player.

* Fixed aspect ratio distortion when using VGA cable with 4:3 displays at resolutions higher than 640×480

Mam nadzieję, że dzięki temu GoW na moim monitorze będzie wyglądał jeszcze lepiej (nie będzie taki rozciągnięty). Bo jeśli to będzie tak, jak w PGR3... brrr!

* Players can now get the Achievement for “Dish Best Served Cold” when using Troika turret to kill RAAM

Buuu, dlaczego nie było tak od razu ;(? Właśnie tak pokonałem RAAMa za pierwszym razem.
Zeratul
czyli ten patch wprowadza wiecej szkod niz pozytku...
na szczescie naprawiaja pile, i ograniczaja granaty...
teraz trzeba bedzie hostowac na zasadzie, walimy 19 rund... konkretna mapa i najlepiej na assasination, bo tam nikt nie gra...

wywalenie kamer, a ktos z nich korzysta?
zwiekszyli karanie do -50, newbow to i tak nie obchodzi... w sumie pozytywna sprawa...

Velius palko... jakies koncepcje masz?
Velius
QUOTE(Zeratul @ 8 01 2007, 21:04) *

Hmm,no nie bedzie az tak tragicznie noobku.Zwlaszcza dla starej zgranej ekipy(w ktorej gramy wiekszosc czasu),jak zwykle sie ustali ilosc rund,rodzaj mapy i poprostu przejdziemy na mniej zaludnione sektory,sa przedzialy rund w ktorych jest naprawde malo hostow,w granicach od 2 do 4,a ludzie dolaczaja sie do gry tak samo aktywnie jak na zaludnionych.
Jest jeszcze jedno hardcorowe rozwiazanie,router zeby komp mial dostep do neta,komunikator ala ventrilo lub teamspeak na 4-8 osob i mozliwosc rozmowy w wiekszym gronie,a co za tym idzie szybsze odnalezienie sie,ale to raczej trudne do zaplanowania.

Zeby nie spamowac tylko o tym,dodam ze cieszy mnie naprawiony bug pily i zmniejszony dystans granatow(cholery mozna bylo dostac),oraz nowy achievement do odkrycia.

Powinni jeszcze dac jakis handicap dla noobkow,zeby Zeratul sobie cokolwiek ubil,ale niestety:/
Lord Tidek
QUOTE(Velius @ 8 01 2007, 23:59) *

... dla noobkow,zeby Zeratul sobie cokolwiek ubil,ale niestety:/

nie martw się aż tak o niego, napewno uda mu się kogos ubic wink.gif bo skoro ja dzisiał zabiłem 4 typów pod rząd i wygrałem sam cała runde happy.gif to i on pewnie by umiał tongue.gif

Tak się zastanawiamk czy bedzie więcej map za darmo do sciągania za jakiś czas
Master_Lukas
[...]oraz nowy achievement do odkrycia[...]

To chyba nie tak, nie nowy Achivement tylko mozliwosc zdobycia go za pomoca Troiki. Wczesniej chyba nie bylo mozna zabic Raama z dzialka.
Prime Hunter
QUOTE(Velius @ 8 01 2007, 21:59) *

Hmm,no nie bedzie az tak tragicznie noobku.Zwlaszcza dla starej zgranej ekipy(w ktorej gramy wiekszosc czasu),jak zwykle sie ustali ilosc rund,rodzaj mapy i poprostu przejdziemy na mniej zaludnione sektory,sa przedzialy rund w ktorych jest naprawde malo hostow,w granicach od 2 do 4,a ludzie dolaczaja sie do gry tak samo aktywnie jak na zaludnionych.
Jest jeszcze jedno hardcorowe rozwiazanie,router zeby komp mial dostep do neta,komunikator ala ventrilo lub teamspeak na 4-8 osob i mozliwosc rozmowy w wiekszym gronie,a co za tym idzie szybsze odnalezienie sie,ale to raczej trudne do zaplanowania.

Zeby nie spamowac tylko o tym,dodam ze cieszy mnie naprawiony bug pily i zmniejszony dystans granatow(cholery mozna bylo dostac),oraz nowy achievement do odkrycia.

Powinni jeszcze dac jakis handicap dla noobkow,zeby Zeratul sobie cokolwiek ubil,ale niestety:/

Przesadzasz smile.gif
Ja po pewnym treningu nabijałem sobie punkty właśnie na noonb'ach, które tego używały. Wystarczył jeden celny strzał z shootguna by go na chwilę zdekoncentrować i dobić atakiem kolbą smile.gif
otis
staram sie zalatwic RAAM na hardcore i juz 2 dzien go loje i nie moge jakis tips?
Uzny
mozna bylo, tylko nie dostawales wtedy achievementa (czytajcie co pisze).

otis: http://www.psxextreme.info/index.php?showt...45923&st=20
Prime Hunter
QUOTE(otis @ 8 01 2007, 22:24) *

staram sie zalatwic RAAM na hardcore i juz 2 dzien go loje i nie moge jakis tips?

Wybierz sobie:
-Snajperka i strzelaj headshooty
-Łuk 15 strzał
-Biegniesz do działka i strzelasz do niego
-CO OP tongue.gif
otis
QUOTE(Uzny @ 8 01 2007, 23:24) *

mozna bylo, tylko nie dostawales wtedy achievementa (czytajcie co pisze).

otis: http://www.psxextreme.info/index.php?showt...45923&st=20

Mam pytanie jesteś bogiem czy tez botem smile.gif ze tak szybko udzielileś mi wskazówki za która oczywiście wielkie dzieks <poklon> dla -> icon_twisted.gif
Salwador

...wywalenie kamer, a ktos z nich korzysta?

Niestety są takie cwaniaki co na rankingu grają w parach i gdy jeden zginie ten drugi kumplowi na czata wchodzi i komentuje kto gdzie jest,ukrywa się itd...
A co do tych -50pkt to racja...To nie dość za mało to nikogo nie będzie obchodziło..Według mnie powinni dać zakaz wchodzenia na ranking prze tydzień(BAN)..i kropa;)
Diuk
O jezu no chyba ich pogięło...

Toż to najgłupsza rzecz jaką mogli zrobić wywalenie nazwy hosta. I jak teraz sobie pogramy z kumplami, z teamem na weekend? Ja je.bie...

No i teraz co? Przerzucamy się na mniej popularne mapki i ilości rund?! 18? 14? Ludzie! Przecież tak teraz każdy będzie myślał... Wyjdzie więc na to, że włażąc na taką 18-stke (gdzie w owym czasie gier jest malusieńsko) będzie (pipi).a się roiło od gier...

Nosz kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.rwa.... :\
Zeratul
jak chcesz sobie pograc z kolegami, to nie na rankingu... z jednej strony wlasnie bardzo klawo, bo rywalizujesz z ludzmi naprawde... z drugiej przy graniu ze znajomymi miales pewna, ze team sie do konca meczu utrzyma, bo amerykanie to quitters jakich malo.
michalc
Moze u was chlopaki znajdzie odpowiedzi na irytujace mnie pytania dotyczace rankingowej gry w GOW

1.Dlaczego czasem na servach spotyka sie kolesia aaa i aaa(1). dwa takie same nicki tylko jedynka przy jednym
2.Jakim cudem gram na rankingu z kolesiami ktorzy maja po kilka achiv z netu i maja tak malo true skill(kolo ma np 100 hs, 100 spilowan i kilka innych).
3.I co najgorsze zobaczylem dzis, kolo biegajacy na sprincie i strzelajacy nie dalo sie go prawie trafic(czit czy co?)
Uzny
1. graja na splicie
2. to ze ma achievementy nie znaczy ze wygrywa kazdy mecz
3. prawdopodobnie lag (bug?)
Diuk
QUOTE(Zeratul @ 9 01 2007, 01:16) *

jak chcesz sobie pograc z kolegami, to nie na rankingu... z jednej strony wlasnie bardzo klawo, bo rywalizujesz z ludzmi naprawde...

Tja... A statystyki, h.. strzelił hmm? Zobacz sobie co się na forum epica dzieje w tej sprawie...
Apollo302
Koledzy czy mozna pograc na jednym koncie i jednej konsoli we dwoje na split screenie przez LIVEa ?? Chcialbym sobie z kolegą popykac a tu mi wyskakuje ze musi miec wlasne konto?? Jakas utopia, w GRAWie nie ma z tym zadnych problemow..sad.gif
Artix
QUOTE(Master_Lukas @ 8 01 2007, 22:16) *

To chyba nie tak, nie nowy Achivement tylko mozliwosc zdobycia go za pomoca Troiki. Wczesniej chyba nie bylo mozna zabic Raama z dzialka.

Patrz mój post. Do tej pory tylko raz przeszedłem RAAMa (drugi raz wkrótce) i rozwaliłem go właśnie za pomocą Troiki. Teraz miałbym za to achievementa.

Swoją drogą, to i tak wspaniały gest ze strony Epic, że dają update (patch + 2 mapy) za darmo. No ale co się dziwić, przy tej ilości kasy, jaką zgarnęli na tej grze... wink.gif (coś słyszałem, że dodatek zasponsorował Discovery Channel blink.gif).
WildFirePL
fajnie akurat kiedy sprzedałem gre sad.gif
Master_Lukas
QUOTE(Uzny @ 9 01 2007, 10:08) *

1. graja na splicie
2. to ze ma achievementy nie znaczy ze wygrywa kazdy mecz
3. prawdopodobnie lag (bug?)

Mozna grac na splicie w rankingowa gre (bo wiem ze na player sie da)? Jak ja mialem wczytane 2 profile i wybieralem Ranking Match to wyskakiwal komunikat ze jeden profil musi sie wylogowac.
Zeratul
QUOTE(Diuk @ 9 01 2007, 11:09) *

jak chcesz sobie pograc z kolegami, to nie na rankingu... z jednej strony wlasnie bardzo klawo, bo rywalizujesz z ludzmi naprawde...

Tja... A statystyki, h.. strzelił hmm? Zobacz sobie co się na forum epica dzieje w tej sprawie...

jedni graja dla statystyk, drudzy dla achivementow, trzeci dla fun. Nie ukrywam sam wole grac na rankingach, zawsze daje to cos ekstra, ale jakbym mial wybierac, to wole grac bez zadnych profitow z ekipa (kretynskie gadki z Veliusem rullezz!).

Kto gral juz po patchu? jakies wrazenia!?
Dziobak_
QUOTE(Prime Hunter @ 8 01 2007, 22:32) *

QUOTE(otis @ 8 01 2007, 22:24) *

Wybierz sobie:
-Snajperka i strzelaj headshooty
-Łuk 15 strzał
-Biegniesz do działka i strzelasz do niego
-CO OP tongue.gif

IMO wersja z działkiem sux
Master_Lukas
QUOTE(Zeratul @ 9 01 2007, 14:20) *

QUOTE(Diuk @ 9 01 2007, 11:09) *

jedni graja dla statystyk, drudzy dla achivementow, trzeci dla fun. Nie ukrywam sam wole grac na rankingach, zawsze daje to cos ekstra, ale jakbym mial wybierac, to wole grac bez zadnych profitow z ekipa (kretynskie gadki z Veliusem rullezz!).

Kto gral juz po patchu? jakies wrazenia!?

Nie ma jeszcze patcha mad.gif
FlyJ4ck
ale sa juz nagrody za turniej biggrin.gif
Polska elita dostanie 3 gry viva pinata smile.gif
Lord Tidek
Ja włączam sobie konsolke i zamiast patcha do Gearsów wita mni update konsoli tongue.gif
Zeratul
patch w takim razie powinien sie pojawic w przeciagu paru godzin, niech tylko w redmont ludzie dojada do pracy. Ja dzis na bank bede go testowal, a jutro pewnie bedzie szalenstwo na nowych mapach. Nie wiem nastomiast czemu ludzie zachwycaja sie, ze patch i mapy wychodza za darmo. W wielu grach udostepniano takie rzeczy za darmo, chociazby w Halo 2....

Anyway FlyJ4ck gratuluje pomyslu i calej organizacji turnieju. Nie dowierzalem, ze uda sie go sprawnie przeprowadzic, bardzo sie jednak ciesze, ze moge przyznac sie do bledu. Powodzenia z nastepnymi... nagrody jak nic pasuja do miesniakowatych mordercow z pila lancuchowa... biggrin.gif ogolnie bardzom rad.
Lord Tidek
QUOTE(Zeratul @ 9 01 2007, 17:26) *

... nagrody jak nic pasuja do miesniakowatych mordercow z pila lancuchowa... biggrin.gif ogolnie bardzom rad.

No teraz chłopaki moga się wyluzowac i odprężyc przy Piniacie tongue.gif
Master_Lukas
QUOTE(Zeratul @ 9 01 2007, 15:26) *

[...]Nie wiem nastomiast czemu ludzie zachwycaja sie, ze patch i mapy wychodza za darmo. W wielu grach udostepniano takie rzeczy za darmo, chociazby w Halo 2....
[...]

Zachwycają się/zachwycam bo większosc rzeczy dostepnych na MP jest płatne. Co chwila czytam ze sa jakies dodatki do danej gry ale kosztuja troche Punktow.
Uzny
Takie sprostowanie do tych niby darmowych map do h2, nie byly darmowe, przynajmniej na poczatku. Dopiero po ~pol roku mozna bylo je pobrac za free. No ale nie zmienia to faktu ze epic slowa dotrzymalo (odnosnie darmowych dodatkow) i ristekpa sie nalezy ;>
Master_Lukas
A ja mam pytanko. Gram na monitorze 4:3 i do tej pory mialem pasy na gorze i na dole. Po sciagnieciu patcha mam obraz na caly ekran ale przez to mam węższy ekran. Np. jak jest tabela z wynikami to wynik meczu nachodzi na napisy Points ;/ Da sie gdzies zmienic w opcjach gry zeby bylo jak przed patchem?
Doneth
Gra po najnowszym updacie to dramat. Co chwile connection error i wywala kilka osób z serweru.
Meser
Co się stało po tym update'cie to istny koszmar. Zrobiła się rzeźnia i tyle gra zdaje się szybsza bardziej chaotyczna a to w sumie sprawa przepakowanego karabinu. Gra ma masę błędów typu: nie zabijające granaty, lagi, problemy z połączeniem, dziwna kolizja z obiektami ( czasami) i jeszcze raz ten przesrany karabin przy którym stara dobra "strzelba" poszła w odstawkę. Ta grana to już nie skradanie i kombinowanie jak zajść przeciwnika tylko prucie przed siebie karabinem skitranym za jakoś osłoną. Jednym słowem porażka.... oczywiście jak dla mnie. Mam nadzieje że epic wypuści szybko jakiegoś nowego patch'a
Salwador
Nie dojrzałem silniejszego karabinu..a granaty nadal są chamskie...Lecz dlaczego mnie podczas meczu wywala tak jak i kolegów..Connection Error to nie mam pojęcia..i te nazwy hostów to totalna bzdura!!..Swoją drogą dziś grałem ranking z kumplami:p..umawiasz się np na 6 rund jaką mape i szukasz według tych danych swojego kumpla..a przez czat on tobie podoje ile już jest osób na hoscie:p..Idzie wejść zwłaszcza że teraz jakoś mało hostów się pokazuje...
Prime Hunter
Jak będzie bardzo źle to na pewno coś z tym zrobią confused.gif
Jutro zobaczę i sam ocenię...
StachPL
Czyli nie musze zalowac ze mam nauke do sesji i nie bardzo mam kiedy grac..oby do 30 to naprawili bo bede miec 3 tygodnie grania.
przekozak
QUOTE(Master_Lukas @ 9 01 2007, 22:43) *

A ja mam pytanko. Gram na monitorze 4:3 i do tej pory mialem pasy na gorze i na dole. Po sciagnieciu patcha mam obraz na caly ekran ale przez to mam węższy ekran. Np. jak jest tabela z wynikami to wynik meczu nachodzi na napisy Points ;/ Da sie gdzies zmienic w opcjach gry zeby bylo jak przed patchem?

Mam podobny problem jak Lukas, ekran wyglada wtedy tragicznie, a grafika ze dwa razy gorzej niz w 16:9 mad.gif Wczesniej mozna bylo ustawic taki ekran w menu konsoli, teraz juz nie ma mozliwosci wyboru icon_evil.gif
Butcher
Grałem wczoraj na szybko dwie sesje z Amerykańcami - FAKI latały gęsto i nisko, chłopcy narzekali że Epic zj...ało grę patchem. No i nie dziwota - connection error co 10 sekund. A już myślałem, ze to moje łącze coś świruje biggrin.gif
I mimo szczerych chęci znowu sobie nie pogram w GoW... RSV roxx.
Lord Tidek
a mi patch się podoba, bo zmniejszony został zasięg przylepiania granatów, i teraz jest niby sprawiedliwiej na rankingu ale ja wczoraj też grałem z kumplami (podajemy liczbe rund i mape i ile osób juz i gramy:) ) Co do karabinu to chyba faktycznie jakiś mocniejszy się zrobił.
Meser
Nowe mapy już dostępne!!!!! smile.gif Ściągaćsmile.gif
FlyJ4ck
kurcze to ja tera sie boje sciagnac tego patcha skoro takie connection errory wyskakuja
Soul
Me too dry.gif
Lord Tidek
E tam, ja nie mam żadnych problemów z połączeniem po spaczowaniu smile.gif
Zeratul
lagi, lagi i jeszcze raz lagi... Gralem lacznie chyba z 5 meczy wczoraj... z amerykanami lagi, z polakami lagi. Info o discu pojawialo sie w kazdym. Tak nie moze byc. Lacze Veliusa bylo ok, nigdy na nim lagow nie bylo, nagle zaczelo rwac polaczenie, zenada.
Brak nazwy hosta, akurat nie ma wiekszego znaczenia... dalej latwo jest znalezc ekipie.
Amerykanie przestali wychodzic z gry, co jest bardzo pozytywne bo w koncu da sie rankingi dociagnac do konca.
Granata nawet wczoraj nie bralem, ale widac bylo, ze poprawili to i owo i jest niezle.
Jak tam nowe mapy panowie? Jakies ciekawe?

Szkoda, ze nie poprawili widocznych bugow jakie sa na mapach, Wisnia PL wczoraj ich nas uczyl... wskakiwanie na murek w Clocktower i Tyro Station.
Master_Lukas
Mapki przyjemne. Old Bones to muzem, nawet spora mapka ale łatwo się znaleźć. Raven to bardzo mala mapka gdzie sa tylko 2 pary granatów - ogólnie sieczka na tej mapce, tylko shotgun biggrin.gif biggrin.gif
FlyJ4ck
ściągnolem i jak narazie problemow nie mam smile.gif tera jeszcze mapki sciagne
nietomasz
Mam pytamko jak zdobyc achivementa Always Remember Your First wiem wiem tam pisz żeby zagrać versus'a a ja już chyba zagrałem 100 maczów na xbox live o co chodzi ??
Mefisto
Zdobędziesz go grając mecze rankingowe
nietomasz
ale te 100 meczów to to rankingowe były
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.