Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Zeratul
To nie jest losowosc tylko lag...
Musial by cie ktos z teamu obserwowac... bo czasem jest tak, ze wydaje ci sie ze trafiasz, a tak naprawde trafiasz obok.
Salwador
QUOTE(Maiden @ 16 01 2007, 11:28) *

Ta gra jest tak mega losowa ze to sie w glowie nie miesci, strzelam trafiajac typa z shotguna ze 3 razy pod rzad po czym on sie odwraca i mnie zdmu(pipi)e o-O

Maiden...dobrze sam wiesz jak się grało w H1 na xbc ..To się nazywa przewaga hosta no i strzelanie tak samo jak z pistola czyli cm przed kolesiem:p...Ale fakt..że to nie zawsze działa jak należy..i wiele osób nawet grających na dobrych hostach bez lagów mówią że losowo wszystko się dzieje:/
Blim
Gra jest zdumiewająco przyjazna dla noobów, grałem dzisiaj po raz drugi bodajże i w swojej drużynie byłem pierwszy z 25 fragami. Troszkę za łatwo zrobić headshota z shotguna "w biegu" w ogóle nie celując (po opanowaniu tego już można spokojnie zamiatać), natomiast piła to totalna padaczka miejscami, gdy zanim jeszcze na dobre rozkręci się łancuch już nie można się uwolnić (a gdy odskoczysz, tak jak ja dzisiaj - i to 2 razy - to i tak gościu Cię potnie, i to bez znaczenia ze jesteś już 10 m dalej, zostanie z Ciebie kupa mięcha). dry.gif
Zeratul
dlatego uzywasz shotguna i sciagasz kolesia zanim pila zadziala smile.gif tak samo robisz jak cie chce stagowac granatami... ale fakt pila drazni... przy lagu jednak to jedyna szansa na zdobycie fraga. A i tak najlepszy jest pistolet i luk... rocafella ma luk opanowany do perfekcji...
Cottage
przed chwilą włanczjąc Gearsy konsola zapytała czy ma dokonać upgrade wiecie może co zmieniły bo coś szybko od ostatniego patcha??
nietomasz
Mam pytanko jest jakaś strona w necie która pokazuje statystyki w ranked match'ach?
signap
zaczelo sie hackowanie GOW
http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=45086

wczoraj na YT widzialem filmik ze kolesie grali online i chodzili 2 razy szybciej, itd
WildFirePL
powiem jedno idioci, sami sobie dołek kopią aby sie poźniej w nim zasypać, najgorsze jest to że jeżeli stanie się to modne to poprostu granie online stanie sie beznadziejne, dobrze ze jest to mała społeczność ludzi, rozumiem ze ktoś sobie zrobił flash czytnika bo nie moze zyć bez piractwa ale żeby hakować juz gre to jest nonsens. No nic Microsoft powinien i napewno będzie banował za takie rzeczy.
nietomasz
HALO!!! czy jest jakaś strona ze statysykami!!!!!
Master_Lukas
QUOTE(nietomasz @ 18 01 2007, 17:46) *

Nie ma.
Lord Tidek
QUOTE(nietomasz @ 18 01 2007, 19:46) *

W menu Gearsów wejdz w versus potem w leaderboards wybierz tryb i kliknij A gdy pojawi się ile masz punktów.

Edit:
Kurde nie wiem co mi się zwaliło z tą grą ale nie moge coś dziś się dołanczac przez join game i invite, jedynie przez wyszukiwanie meczy.
Blim
QUOTE(Tidusus @ 18 01 2007, 18:26) *

Kurde nie wiem co mi się zwaliło z tą grą ale nie moge coś dziś się dołanczac przez join game i invite, jedynie przez wyszukiwanie meczy.

Może próbujesz w meczach rankingowych? Bo w player match nie ma prawa być takich problemów..
Lord Tidek
QUOTE(Blim @ 19 01 2007, 01:04) *

QUOTE(Tidusus @ 18 01 2007, 18:26) *

Może próbujesz w meczach rankingowych? Bo w player match nie ma prawa być takich problemów..

No sorry ale głupi nie jestem i wiem, a sprawa wygląda tak iz jak dostane invite do gry to nie mogę się połączyc z tą grą. Podobmnie mają ci co chcą dołączyc się do gry ze mną.
sebaxfan
Ten sam problem z tym,że pojawił się wczoraj,udało mi sie rozegrać 2 pełne mecze na około 6 prób... masakra icon_chainsaw.gif
WildFirePL
nic nie chce mówić ale pograłem dziś z Hiszpanem i Szkupem gralismy prawie do 5 rano bozzzze, ta gra jest chora !!! a ja razem z nią
Matriks_1111
Właśnie minęła 5 czy 6 godzina gry na co-opie z Dorian Gray'em. Masakra... ta gra zabija, pożera i wypluwa gracza biggrin.gif W sumie to kosi klimatem i wszystkimi innymi atutami smile.gif Nie żałuję jednak, że tak późno zacząłem w nią grać wink.gif
mord00k
Wczoraj pykałem z kumplem co-opa na splicie... nawet tak ta gra MASAKRUJE co-op to jest prawdziwa esencja tej gry ot co!
Matriks_1111
Naprawdę co-op jest 100x lepszy od gry w pojedynkę. Aczkolwiek motywy z bosami stają się przez to o niebo prostrze wink.gif
signap
nom Raam jest latwiotki na HC smile.gif

mam pytanie co do splita - czy jest mozliwosc zagrania standardowego deathmachu bo wkurzajace jest po fragu podsumowanie confused.gif
Meser
Nie
konstant
K.urwa.
Jak najprosciej zalatwic tego h.uja RAAMA na HC?
Probowalem techniki ze snajperka, ale wiekszosc moich hedszotów w leb nie trafia.
Tzn RAAM dostaje centralnie w leb, ale krew sie nie rozpryskuje, tak jak bym trafial w zbroje.
Master_Lukas
QUOTE(konstant @ 21 01 2007, 20:37) *

K.urwa.
Jak najprosciej zalatwic tego h.uja RAAMA na HC?
Probowalem techniki ze snajperka, ale wiekszosc moich hedszotów w leb nie trafia.
Tzn RAAM dostaje centralnie w leb, ale krew sie nie rozpryskuje, tak jak bym trafial w zbroje.

Lepszy sposob to kusza smile.gif Walisz w Raam'a nawet jak sa przy nim Kryll'e smile.gif
konstant
Noi g.owno.
Zobaczylem na youtube motyw, w ktorym RAAM zacina sie w miejscu i mozna mu walic w bliska a ten nic nie moze zrobic..
12 strzal z kuszy, 4 granaty, ponad 600 naboi z Lacera iiii
ch.uj..
slonik
Coś mi sie zdaje że wlisz w tego RAAMa gdy ma przy sobie krylle. Najlepszym sposobem jest kusza, walisz w niego z niej i szybko zmieniasz na snajpere, walisz w główke a jak kryll wruci na swoje miejsce znowu zmieniasz na kusze i tak w kółko. Potem pare celnych granatów jak podejdzie bliżej i powinno być po wszystkim.
Dziobak_
QUOTE(slonik @ 21 01 2007, 21:41) *

Coś mi sie zdaje że wlisz w tego RAAMa gdy ma przy sobie krylle. Najlepszym sposobem jest kusza, walisz w niego z niej i szybko zmieniasz na snajpere, walisz w główke a jak kryll wruci na swoje miejsce znowu zmieniasz na kusze i tak w kółko. Potem pare celnych granatów jak podejdzie bliżej i powinno być po wszystkim.

Pardon sŁoniku. Uważam, że oklepane kombo "kusza+snajperka" jest dobre, sam przeszedłem tak na HC, natomiast na Insane(i pod tym kątem pisze tego posta) najlepiej sprawdza sie kombo..."Lancer+ kusza". I tak polecam ci zrobić, Konstatnt. Podstawą jest 'Load previous chapter", dzieki czemu będziesz miał juz kusze z 6-oma strzałami. Potem bierzesz 6 lezących w wagonie, ammo do Lancera i jedziesz. Walisz do niego z Kuszy non sto- czyli nawet kiedy ma kryle, potem mu zapodaj jeszcze jeden strzał z kuszy, a jeśli nie ma Kryli, wiesz co robić biggrin.gif . Natomiast kiedy podejdzie- Lancer. Wątpie żeby podszedł, jeżeli wsadzisz mu 6 strzał confused.gif, ale jesli to zrobi, będzie pokazywał paluchem na ciebie, kryle odlatuja i wtedy blind-fire z Lancera.Aha i nie załamuj sie, sam oglądałem taktykę tego gościa z Youtube i RAAM zacina sie na bloku raz na 100 razy. Sam męczyłem się na Insane z ty dupkiem 2 dni, potem zastosowałem kombo o którym ci mówie i padł za trzecim razem
Maiden
http://www.valhalla.pl/news2296-Trzy-milio...ars-of-War.html

Trzy miliony GoW o_O
Lord Tidek
QUOTE(Dziobak_ @ 22 01 2007, 11:06) *

RAAM zacina sie na bloku raz na 100 razy. Sam męczyłem się na Insane z ty dupkiem 2 dni, potem zastosowałem kombo o którym ci mówie i padł za trzecim razem

Wystarczy umiec go zmusic do tego by się zacioł tongue.gif, ja go dość często zacinałem, z tego co pamiętam to trzeba było się przywalic tak aby szedł pod kątem. Raam na HC jest dosc prosty, najlepszym sposobem jest walic w niego gdy nie ma kryli(nawet nie potrzebny jest łuk) i gdy zbliży się do naszej osłony(nie za blisko) przebiec na druga strone wagonu, jak się da to można tez ożywic Doma, kóry skutecznie odwróci uwagę tego bydlaka na kilka sekund (wystarczajaco na 2-3 "hedszoty" tongue.gif) i tak w kółko. Jak ci dobrze pójdzie to wystarczy że zrobisz jedną runde tam i spowrotem.
signap
GOW na Insane w trybie COOP to nic trudnego wrecz prostota

szkoda ze mamy tylko 2 normalnych bossow confused.gif Raama i tego robaka pod rafineria confused.gif szemu nie dali tego Locusa ktory atakuje przed 5 rozdzialem pojazd w cutscenie confused.gif
Prime Hunter
QUOTE(signap @ 22 01 2007, 21:40) *

szkoda ze mamy tylko 2 normalnych bossow confused.gif Raama i tego robaka pod rafineria confused.gif szemu nie dali tego Locusa ktory atakuje przed 5 rozdzialem pojazd w cutscenie confused.gif

No rzeczywiście szkoda confused.gif
Ciekawe jak mielibyśmy go pokonać happy.gif ech... dawać mi drugą część! wub.gif
Blim
Parę stron temu pisałem że multi mi nie podszedł - chciałbym to odwołać. Versus jest genialny i ultra mega grywalny (?). Mistrzostwo świata po prostu. Jedna tylko rzecz, a mianowicie mecze rankingowe ostro jadą po gównie, jak ktoś bez przerwy męczył player mecze, to później trudno mu się dostosować do nowych realiów na polu bitwy (silniejsze bronie itp.). Kocham tą grę! biggrin.gif
Matriks_1111
Ja zaczynam się uczyć na meczach rankingowych (ach ta chęć nabicia achievementów tongue.gif) i przyznaję, że powoli się wgrywam i idzie mi coraz lepiej. Wprawdzie do czołówki baaardzo mi jeszcze daleko, ale w ogonie też się nie wlekę. Tyle tylko, że gra rankingowa to zupełnie inny GoW. Trudniejszy i bardziej skomplikowany jak dla mnie hyh.gif
Blim
QUOTE(Matriks_1111 @ 22 01 2007, 23:26) *

Ja zaczynam się uczyć na meczach rankingowych (ach ta chęć nabicia achievementów tongue.gif) i przyznaję, że powoli się wgrywam i idzie mi coraz lepiej. Wprawdzie do czołówki baaardzo mi jeszcze daleko, ale w ogonie też się nie wlekę. Tyle tylko, że gra rankingowa to zupełnie inny GoW. Trudniejszy i bardziej skomplikowany jak dla mnie hyh.gif

Dlatego ja tam nie gram, tzn póki co, poza tym achievementy mnie ostro walą, a już się przyzwyczaiłem do gry na nie-rankingowych meczach. Ogólnie uprawiam ostry kilaZ nigaZ, a shotgun to hmmmm... rolleyes.gif najlepsza broń ever. biggrin.gif
Shimizu
ja gralem zaledwie 3-4 dni w gowa na live i juz zajmowalem miejsce godne gracza ktory gra juz po pare miechow smile.gif
Zeratul
gdzie to miejsce zajmowales?
Matriks_1111
Spoko, ja gram w gierkę tak na serio dopiero od 4-5 dni, więc luz panowie. Sesja w tle, obowiązki i nie tylko... nie ma nawet czasu na porządne granie sad.gif

btw. Shimizu, widzę że masz takiego samego picture, jak moja druga połowa w swoim Game Profile tongue.gif (tak... ona też gra i to mnie miażdży biggrin.gif)
Dziobak_
QUOTE(signap @ 22 01 2007, 21:40) *

Wiesz, w co-op cały insane jest banalny, gorzej jak grasz w solo wink.gif. A co do Bossow. Od walki z Corpserem, duzo bardziej podobała mi się walka z Berserkerem. Corpser to taki leszcz, że to szok. Fakt, design ma kapitalny, ale jeśli chodzi o trudnosć, to więcej problemów robią tam Explosive Wretches, ktore IMO są najtrudniejszymi przeciwnikami w grze.A ten Locust, spotykany pod koniec 4 chaptera to Brumak- boshe, jak ja marzyłem, żeby sie z nim zmierzyć! CliffyB, czekamy na sequel!
Blim
Macie na myśli tego pana:

http://members.cox.net/bfonjga/BrumakCanyon_1280.jpg

To screen z jakiejś początkowej wersji gry, jak widać walka z tym bykiem miała być.
Shimizu
no obojetnie gdzie... zazwczyaj jak gram z polakami
StachPL
No prosze nawet japonczycy docenili gears of war: http://www.xbox360fanboy.com/2007/01/22/ja...really-like-it/
signap
http://bearsofwar.blogspot.com/

komiksy a raczej historyki parodii GOWa (rysuje Sledziu znany o ile sie nie myle z Resetu)
MasterShake
ze świata gier i produktu a nie resetu, i sam ten link dawal
Hela
QUOTE(signap @ 23 01 2007, 16:32) *

http://bearsofwar.blogspot.com/

komiksy a raczej historyki parodii GOWa (rysuje Sledziu znany o ile sie nie myle z Resetu)

Bylo juz...
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1084734
signap
przypomnialem jedynie strone wink.gif

grajac ponownie w GOWa na COOP by zdobyc pare achevementow znalazlem 2 smaczki (moze i byly ale czytanie 50 stron to...)
- jesli pojawia sie dziura z Locusami to gdy wrzucimy do niej granat to zamykamy im "spawn" smile.gif
- procz rzucania granatami jest mozliwosc przyczepienia go do przeciwnika (B)
Matriks_1111
No to odkryłeś amerykę w konserwie tongue.gif

- o zamykaniu dziur był hint w 1 akcje, kiedy po raz pierwszy miałeś z nimi styczność.
- widać nigdy/rzadko grałeś na multi wink.gif
signap
- nieczytam podpowiedzi hyh.gif
- niegram na live hyh.gif
opall
QUOTE(signap @ 24 01 2007, 11:36) *

grajac ponownie w GOWa na COOP by zdobyc pare achevementow znalazlem 2 smaczki (moze i byly ale czytanie 50 stron to...)
- jesli pojawia sie dziura z Locusami to gdy wrzucimy do niej granat to zamykamy im "spawn" smile.gif

nie wiem czy to bylo ale nie chce mi sie szukac w ponad 75 stron tematu, ale ja odkrylem nastepujace rzeczy:

-krzyzykiem zmienia sie bronie
- a jak nacisniesz srodkowy guide button to wyskakuje dashbord

jest jeszcze wile ciekawych rzeczy i trikow ktore odkrylem w instrukcji do gry ale to jak ktos bedzie chcial to PM
wink.gif

sorry ale nie moglem sie powstrzymac cool.gif
sluchaj to sa naprawde podstawowe sprawy - o zamykaniu "dziur" mowia w samej grze prawie na poczatku ( hammerem tez sie da zamknac jakby co); a co do granatow to masz w instrukcji do gry ze mozna przy pomocy B je sticknac

przepraszam ze szydze ale jak napisales o 2 smaczkach to oczekiwalem "smaczkow", jak na przyklad ten z nieskonczona iloscia granatow albo co...
signap
no mialem jeden taki bug ze Fenix i Dom chodzili wolno by sluchali co im mowia w sluchawce, po chwili zabili jednego wiec wczytuje ostatni czek i po chwili Fenix slucha a Dom chodzi normalnie smile.gif
Zeratul
QUOTE(signap @ 24 01 2007, 12:36) *

ROTFL HAHAHAHA biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif blink.gif
a jak przytrzymasz B w machine gun to tniesz pila!!!

dobra czekam na %, ale warto bylo!!!
Prime Hunter
QUOTE(signap @ 24 01 2007, 11:36) *

Dużo raczej w tą grę nie grałeś biggrin.gif
signap
no wybacie ale gralem dopiero drugi raz w COOPa smile.gif (a wlasciwie 1 od poczatku i od razu na Insane - trudny to poziom nie jest)

powiem szczerze napisalem to specialnie by wniesc troche funu do tematu tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.