QUOTE(_Diabeu_ @ 7 08 2006, 13:53)

dalbys linka, ze castlewania bedzie na XBLA ;-) co tez jest (pipi)ista informacja, choc off-topic ;-)
a to to w innym temacie umieściłem, z komentarzem
MaxVarEmreis
7 08 2006, 14:14
QUOTE(_Diabeu_ @ 7 08 2006, 13:53)

Niechybnie byś zginął
A tak zeby całkiem offtopick nie było: Dziwne zagranie ze strony MS, cuchnie łatwym skokiem na kase....ale coż, dobrze, że cena nie przewyzszy pozycji innych developerów.
Along with the release date Epic also revealed that their new title Gears of War would have a price tag of $59.99. This is in fact the first Microsoft published title to be released with a price tag above $49.99.
jakby Epic było własnością MS to by tak było, ale nie jest
na tej samej zasadzie to Atari zdecydowało się dystrybuować Test Drive Unlimited w cenie 10$ niżej a nie MS
Gra jest firmy EPIC, ale WYDAWCĄ będzie MGS (Microsoft Games Studios) dlatego mówi się o tym że gra będzie droższa o 10$ niż inne gry WYDANE przez MGS, czyli w takiej cenie jak wydają gry pozostali WYDAWCY. EPIC nie musi być własnością MS zeby ten mógł być wydawcą. Tak samo UBI jest wydawcą np. Tokyo Extreme Racer w USA i Europie i samo sobie ustala cene tej gry, a z jej twórcami ją nic nie łaczy.
Ostatnio na www.xboxyde.com były screeny (zostaly usunięte, ale dalej je można zobaczyć na innych stronkach) i gra niestety miała wyraźny brak AA. Ponoć technika dzielenia obrazu na czesci i wysyłania do EDRAMu (dla darmowego AA) nie jest kompatybilna z jedną z technik cieniowania w UE. Niektórzy mówią, że to nieprawda bo Mass Effect jest na UE3 i ma AA, ale można zauważyć na filmikach, że ME ma cieniowanie w stylu Ghost Recon czy BF:MC (takie troche "schodkowe", widoczne na twarzy jednej postaci w czasie dialogu), a w Gears of War jest coś bardziej w stylu Doom'a (trailer w którym bohater broni sie przed hordą i rzuca cień (od światła z wystrzałów karabinu) na ściane za sobą). Mam nadzieje że mimo takiego braku, gra na żywo będzie się prezentowała na serio rewelacyjnie, choć nabrałem pewnych wątpliwości.
lukasik85
10 09 2006, 14:29
ale dolek:( czyli juz w kazdej grze beda takie kaszaniaste cienie,lipa.Dla mnie to jakas wymowka ze niewspolpracuje z UE3, bo w kazdej innej grze jest to samo.Kolesie na Pc na radeonach beda sobie mogli zapuscic w np. unreal 2007 nawet bez tego edram AAx4 i beda miec fajne cienie a my bedziemy sie przygladac do konca zywota konsoli na kwadratowa pikseloze ktora sie tu nazywa cieniem.
No wiesz nie wiem czy to na 100% jest tak jak pisze - tak tylko wnioskuje z tego co czytałem na różnych forach itp. Coś w tym jest zapewne. Z drugiej strony te cienie nie są takie złe, tylko w BF:MC były takie lipne - w Kameo, Dead Rising, Ghost Recon wyglądały całkiem spoko. Zauważ że takie ostre cienie jak w Doomie czy Saint's Row też wcale nie wyglądają super. Potrafią być dużo bardziej "sztuczne". Pozyjemy, zobaczymy, ja bym tam nie panikował, gierki juz wyglądają bardzo dobrze, a będzie już tylko lepiej.
Mastah27
24 09 2006, 00:11
Zeratul
26 09 2006, 14:26
Sklada ktos preordera? Ja chyba zloze, bo nie chce zeby mi wyskoczyli w sklepie, ze ni ma...
chociaz pamietam rok temu, jak na 2 tyg przed premiera zlozylem preordera na GTA:SA na Xboxa, to i tak czekalem 2 tyg...
Ja za to poczekam aż stanieje - gra jest ponoć dosyć krótka (ok. 10h) a wszyscy się na nią rzucą wiec pewnie w krótkim czasie pojawi się mnóstwo używanych które z racji dużej podaży będą dosyć tanie...
chyba zapomniales o multi...
Ja za to poczekam aż stanieje - gra jest ponoć dosyć krótka (ok. 10h) a wszyscy się na nią rzucą wiec pewnie w krótkim czasie pojawi się mnóstwo używanych które z racji dużej podaży będą dosyć tanie...
oj wątpie, tak jak wspomniał Uzny multi będzie okupwane bardzo długo, a zaloze sie o wszy z pępka ze dodatków do ściagniecie baedzie masa
Chyba zapomnieliscie, że nie wszyscy mają wystarczająco szybki net i gold'a.
Mastah27
26 09 2006, 21:07
Prime Hunter
26 09 2006, 22:00
QUOTE(PePeP @ 26 09 2006, 21:59)

W Afryce owszem ale w Europie i Ameryce większość ma wystarczająco szybki,
a gold'a jak ktoś nie kupił, to traci jeden z większych plusów tej konsoli...
ich problem
QUOTE(Mikes @ 27 09 2006, 00:41)

ich problem
A co mnie to obchodzi, że to ich problem albo ile na tym tracą... Ghost Recon też jest super w MP, a nie trzeba było dużo czasu aby staniał do 120 zł.
Ważne jest to, że są nowe filmiki z grywalnego demka prezentowanego na X06 (dlaczego nie rzucą tego na Marketplace

) i co równie ważne gra na nich wydaje sięchodzić bardzo płynnie.
http://xboxyde.com/news_3583_en.html
Zeratul
27 09 2006, 23:40
widzialem trailerek z X06 hmm... wszystko pieknie, ale za duzo to na nim nie pokazali, koles biegal wokol fontanny... ale za to fajny motyw, ze musisz troche poczekac az ci sie pila odpali... a nie ze wyciagasz juz krecaca sie z kieszeni

Preorder musi byc
No fakt, pokazali tyle co nic. A co do tej pily to nie ze sie musi rozkrecic tylko po prostu 'cliffy' niebardzo umial trafic za 1szym razem
Kolejny pokaz Gears of War i kolejny raz widzimy to samo, chowanie sie za murkiem, wychylanie, strzelanie i chowanie i tak na okragło

Mam nadzieje ze teraz narzekam ale jak zagram to nie bedzie mi to w ogole przeszkadzało.
przecież walka w GoW się na tym opiera, stop&pop a nie run&gun
wiem i wydaje mi sie ze po jakims czasie moze stac sie to monotone
obym sie mylił
a ciagle strzelane ala DOOM, Quake nie moze stac sie monotonne?? Pograj sobie w np. kill.switch, Counter Terroris, czy Spyhuntera 2 NTR tam czasami trzeba ciagle trzeba sie chowac i atakowac za rogu, potem rzucic granata albo strzelac na slepo
tru, tu dużo będzie zależało od konstrukcji plansz - dobra plansza = masa patentów na rozwałkę
Butcher
28 09 2006, 12:14
Po co daleko szukać? Stop & pop to G.R.A.W. jak w mordę strzelił - cała gra się na tym opierała...
do premiery zostal tydzien ( 5 pazdziernik ) ? czy cos mi sie zdaje?
Butcher
28 09 2006, 12:32
Bez jaj... Przecież głośno było, że ustalono datę na premierę PS3 - 17.11. Inna sprawa, że Sony spękało
Dużo materiałów (gdzie indziej niedostępnych) jest na www.teamxbox.com Polecam !!! Gra zapowiada się świetnie, chociaz boje się że przez ten hype ludzie się rozczarują że to po prostu dobra gra, a nie cud.
QUOTE(YETI @ 30 09 2006, 21:04)

brak slow....ten gameplay mną pozamiatał...Z wszystkich gier z ktorych mozna bylo podziwiac gameplay IMO na chwile obecną GoW to najladniejszy graficznie kawal softu na konsole next-gen..prawdziwa potęga...
widac tez ze poprawiono fizyke w stosunku do buildu z E3 -..teraz naprawde nie mozna sie do niczego przyczepic..no moze zroznicowanie wrogow wypada dosyc slabo - ale reszta to majstersztyk....ten tytul musi byc killer appem w przeciwnym wypadku rozczaruje
jak tak patrza na ta grafe to nie widze innego wyjscie jak granie w GoW tylko na LCD/Plazma - dopiero na takich panelach ta gra w kwestii wizualnej pokaze na co ją stac...
QUOTE(Ryo-San @ 1 10 2006, 02:39)

jak tak patrza na ta grafe to nie widze innego wyjscie jak granie w GoW tylko na LCD/Plazma - dopiero na takich panelach ta gra w kwestii wizualnej pokaze na co ją stac...
dokładnie, ta gra zmusi(ła) mnie do kupna LCD ;P
QUOTE(PePeP @ 1 10 2006, 00:08)

Dużo materiałów (gdzie indziej niedostępnych) jest na www.teamxbox.com Polecam !!! Gra zapowiada się świetnie, chociaz boje się że przez ten hype ludzie się rozczarują że to po prostu dobra gra, a nie cud.
Właśnie, hype moze uczynic z tej pozycji jedynie gre bardzą dobrą, tak jak to bylo z Driv3er'em. Produkt dopieszczony marketingowa (100 mln dolcow na promocje), posiadał rekordowa liczen bug'ow, oraz rekordowo niski poziom grywalnosci. Co dziwne osiganieto w historii gier video rekordowa sprzedaz, co bardzo "rekordowo" mnie zdziwilo. Ja jednka nie obawiam sie tego w przypadku GoW. Boje sie jedynie monotonii. Bo moze sie okazac, ze po dwoch godzinach podziwiania kapitalnej, "szczękoopadowej" grafy, wpadniemy w wir nużącego schematu: "czajka" za osłoną, wychył, strelanie do wroga, szybki bieg w jego kierunku, i krojenie go piłą mechaniczną... i tak przez 15 h... Oby nie!
cooz... w dobie gdzie kazdy user 360tki ma dostep do online ( mysle ze malo jest osob co niemaja gold... ) ta gra bedzie dawac zabawe na multi, fakt, nie kazdy lubi ten rodzaj rozgrywki...
tak mnie nurtuje pytanie, to eXclusive ixa? czy wyjdzie też na PC ?
a wiecie, ze ta gra juz jest na "szarym rynku"?? narazie tylko na usenet ale za niedlugo takze na torrentach... szkoda. aha ma to 7.2GB i oby nie powtorzyla sie sytuacja z HL2
http://www.gram.pl/news.asp?id=2620
Na PC bankowo nie wyjdzie - gra jest wyraźnie zapowiadana jako eXclusive. Sądząc po tym jak wiele gier jest multiplatformowych (Assasin, Stranglehold, The Darkness, R6 Vegas - PC i/lub PS3; Bioshock, Alan Wake, SC:DA - tylko na PC ale jednak) to MS będzie zależało na posiadaniu jakiegoś hitu na wyłączność, zwłaszcza że PS3 wkracza do akcji.
PS. Na gametrailers są materiały niedostępne gdzie indziej (przynajmniej część z nich) oraz w jakości nieporównywalnej do tych z innych stron.
a mnie sie wydaje, ze wyjdzie i to pod viste. A co bylo z Halo2?? tez niby exclusive a tu juz zapowiedz na pc, co prawda z opuźnieniem ale zawsze.
M$ jesli na czyms zarabia to chce zarabiac wiecej wiec na pc ta gra napewno bedzie.
pewnie bedzie ale za jakies 2 lata (jak juz na X360 bedzie GoW2 ;p)
MaxVarEmreis
2 10 2006, 20:24
GoW na PC napewno wyjdzie, ale kogo to obchodzi??
Wyciek GoW'a do sieci okazał sie tylko plotka
Solid_Snake_1
2 10 2006, 21:17
Coati: Co do Halo 2, to pierwszy Xbox już prawie padł, a Bungie pewnie chcą jeszcze zarobić na tej grze.
QUOTE(Coati @ 2 10 2006, 17:19)

a wiecie, ze ta gra juz jest na "szarym rynku"?? narazie tylko na usenet ale za niedlugo takze na torrentach... szkoda. aha ma to 7.2GB i oby nie powtorzyla sie sytuacja z HL2

Potwierdzony fake.
Nowe Filmy:
http://www.xboxic.com/news/1739
Salwador
5 10 2006, 18:20
slyszalem plotke, ze jeden czlowiek tlumaczy na polski Gears of War i Viva Piniata. Podobno maja byc polskie wersje na premiere.
Plotka przekazana mouth-to-mouth od kolegi, ktory owego tlumacza zna - nie mam wiec linka na potwierdzenie.
Ja czytałem gdzies o Viva Pinata (chyba wywiad z kimś z MS), ale nie o GoW. Z drugiej strony taki wielki hit, a tekstu pewnie nie za wiele ;-) wiec czemu by nie
Master_Lukas
6 10 2006, 16:18
Zawsze milej bedzie sie patrzylo na "Pauza", "Broń", "Ekwipunek", itp.

Do tego jakies rozkazy po polsku, fajnie by bylo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.