StachPL
25 01 2007, 08:44
QUOTE(Zeratul @ 25 01 2007, 03:26)

Sie smiej ale ja np niedawno sie dowiedzialem ze gdy trzymasz B a nastepnie nacisniesz strzal(RT dla niekumatych) to pila wydaje inny odglos i jest szybsza ponoc(czyt. Ty tniesz wroga a nie on Ciebie)
Matriks_1111
25 01 2007, 09:20
A tak w ogóle, to przyciskając B, to tylko rozkręcasz piłę, a nie tniesz kolesia
QUOTE(StachPL @ 25 01 2007, 08:44)

Sie smiej ale ja np niedawno sie dowiedzialem ze gdy trzymasz B a nastepnie nacisniesz strzal(RT dla niekumatych) to pila wydaje inny odglos i jest szybsza ponoc(czyt. Ty tniesz wroga a nie on Ciebie)
Bardzo przydatne podczas rozgrywek w multi gdyż wtedy tnie ten co nacisnął RT (wtedy piła ma większe obroty).
Lord Tidek
25 01 2007, 21:49
QUOTE(Mani @ 25 01 2007, 17:33)

QUOTE(StachPL @ 25 01 2007, 08:44)

Bardzo przydatne podczas rozgrywek w multi gdyż wtedy tnie ten co nacisnął RT (wtedy piła ma większe obroty).
A to dziwne, bo ja zrobiłem tak jak napisdaliście, b + strzał i dupa, bo gostek mnie scioł.
Matriks_1111
25 01 2007, 22:01
Bo jak ktoś w Ciebie strzeli, to piła wtedy się wyłącza i trzeba ją od nowa rozkręcić. Poza tym dobrze jest biegać z wcisniętym B+RT. Wtedy masz pewność ścięcia, jeżeli jesteś pierwszy i nikt w Ciebie nie strzeli
Lord Tidek
25 01 2007, 22:24
QUOTE(Matriks_1111 @ 26 01 2007, 00:01)

Bo jak ktoś w Ciebie strzeli, to piła wtedy się wyłącza i trzeba ją od nowa rozkręcić. Poza tym dobrze jest biegać z wcisniętym B+RT. Wtedy masz pewność ścięcia, jeżeli jesteś pierwszy i nikt w Ciebie nie strzeli

Masz mnie za jakiegoś cioła ?? Co w GoW gra od tygodnia ?? Wiem o tym że jak cię trafią to piła się wyłącza, chodzi o to że wbiegliśmy obaj na siebie z piłam.
Zeratul
25 01 2007, 22:27
pila jest dla newbow... z shotgunem albo pistolem sie lata panowie...
Matriks_1111
25 01 2007, 22:42
Lata się z piłą, jak chcesz gościa zajść od tylca. W końcu jakoś trzeba nabić tego achievementa za ciachanie piłą
QUOTE(Zeratul @ 25 01 2007, 22:27)

LOL, czyli jak mam ochotę na pocięcie frajerów piłą to jestem "newbem"? Piła to broń jak każda inna, wizytówka tej gry i choć osobiście jej nie używam za często, gdyż szotgan jest o wiele bardziej efektywny, to uwielbiam od czasu do czasu kogoś pociać, bo jest.. bardziej efektownie

.
Po polsku noob jak już.
Pograłem w Coopa. I Gra się fajnie, natomiast multi to balas roku.
Lord Tidek
26 01 2007, 08:28
QUOTE(Zeratul @ 26 01 2007, 00:27)

Ja tam wole biegac ze snajpą i shotgunem

Akcje są wtedy niesamowite. Gośc namierzał całą naszą drużyne z hamera, był zadaleko na jakikolwiek atak oprócz snajpy. no to szybki active reload.Zostały ułamki sekund, ledwo wycelowałem i (pipi), chłopek stoi bez głowy a drużyna bezpieczna

A co do piły to staram się jej nie używać bo odblokowałem achiva za nia dośc dawno, stosuje ją czasem gdy mam ochote i gdy trzeba zabic hosta, bo na nich to czasami jedyny sposób albo piła albo granat w twarz
QUOTE(Zeratul @ 25 01 2007, 22:27)

lol, shotgun i pistolet jest dla noobow
Fakt na bliski dystans nie ma nic lepszego do shota, tyle, ze trzeba nie miec zadnych lagow bo inaczej to mozesz liczyc jedynie na farta, ze gosc akurat wejdzie w strzal

A pila jest piekna na osmieszanie przeciwnikow gdy ich zajdziemy np. z tylu. W sytuacji face to face kazdy dobry gracz z shotem nie da sobie zrobic nic.
Zeratul
26 01 2007, 22:41
kazdy dobry gracz nie daje sie zajsc od tylu... chyba ze jest 4 na 1...
QUOTE(Zeratul @ 26 01 2007, 22:41)

Nie koazakuj tak już, każdemu się zdarzy że w trakcie ostrzeliwania jednego typka drugi może zajść go od tyłu i nie musi być wcale 4 na 1, wystarczy 2 na 1 i dobrze zgrana dwójka.
QUOTE(Blim @ 27 01 2007, 01:53)

QUOTE(Zeratul @ 26 01 2007, 22:41)

Nie koazakuj tak już, każdemu się zdarzy że w trakcie ostrzeliwania jednego typka drugi może zajść go od tyłu i nie musi być wcale 4 na 1, wystarczy 2 na 1 i dobrze zgrana dwójka.
Tyle ze Zeratul mimo ze jest jaki jest(

) ma tutaj racje,dobry gracz wiekszosc czasu gdy ostrzeliwuje sie z jednyn typem jak to mowisz,ma swiadomosc ze drugi zachodzi od tylu na specyficznych planszach(typowe zagranie,za dlugo razem gralismy zeby nas tak zaskakiwac).Kazdy potrafi wcisnac select i sprawdzic ilu przeciwnikow zostalo,oczywiscie zdarzaja sie wpadki ze nie zauwazymy kolesia za nami,ale pila nie ma tutaj racji bytu,niektorzy juz naprawde wyostrzyli sobie sluch i slychac kolesia ktory na Ciebie napiera od tylu z bliskiej odleglosci lub uruchamia pile,wtedy w gre wchodzi ludzki odruch,szybki odskok przed siebie,na bok i pan z pila za chwile dostaje head'a.Inna bajka ze Ci bardziej doswiadczeni jak zajda od tylu sprzataja Cie cicho ze snajperki/boom'a lub poprostu wjazd z shotgunem na chate.
Jak już się kogoś ładnie zajdzie to najlepiej z kolby dwa razu (pipi)nąć i po zawodach
Jesli sie nie myle to ciosy z kolby po patchu juz nie dzialaja tak dobrze (tzn snajpa i pistolet nie daja stuna wystrczajaco dlugiego zeby drugi cios byl gwarantem

) jesli sie myle to prosze o poprawe.
LOL robią z tego drugie Gaylo 2. Patch za patchem. I ucz sie grać od nowa.
Prime Hunter
28 01 2007, 00:11
Po tym patch'u potrzeba chyba z trzech ciosów kolbą by padł
Zeratul
28 01 2007, 00:16
ze snajperki i booma, pistoletu dwoch ciosow. W praktyce najlepiej pistoletem walnac, a potem puscic dwie szybkie serie, najlepiej w leb... nikt tego nie przezyje

Ogolnie pila jest dla noobow nie dlatego, ze ciezko jest kogos zajsc obecnie. Bo nieraz mnie kolesie potrfia tak dorwac, glownie przez to, ze zle wywaze odleglosc i pila "przyciaga" lol... ale noobowskie jest to dlatego, ze tnac pila dajemy przeciwnikowi czas by zdazyl do nas podejsc przygotowac shotguna, wymierzyc i zrobic headshota, zanim zdazy czlowiek sie ruszyc. To, ze podczas ciecia jestesmy niesmiertelni, to nie znaczy, ze trwa to w sekunde po skonczeniu animacji. Zawsze na noobach sie tak wyzywam
przekozak
28 01 2007, 12:09
Heh piła dla noobów czy nie (bo kto tutaj jest noobem, hmm może Zeratul jest już prosem, nie wiem-w sumie już jakiś czas z nim nie grałem, ale kiedyś to było z nim "różnie"

) w rękach wprawnego gracza jest nieco "przegięta" ze względu na kombo B+prawy trigger dzieki czemu tnie praktycznie natychmiastowo

Jeśli ktoś potafi to odpowidnio wykorzystać to robią się z piły drugie granaty (przed patchem granaty mialy wręcz olbrzymi zasięg meele, ktory na szczęscie znacznie zredukowano i nie są już aż tak zabójcze) poza tym "kwiatki" z przyciąganiem pily czy cięciem przez barierki też skutecznie podbijają jej efetywność

Oczywiście w chwili gdy przeciwników jest więcej niż jeden musimy się liczyć z tym, że nie powinno udać nam się ujść z życiem, ale i tak piła "daje radę"

Co do słów Zeratula że "doświadczony gracz nie pozwala się zajść od tyłu" moge tylko przyznać, że najwidoczniej nigdy nie grałem z takowym, bo przecież nikt nie ma oczu wokół głowy i zawsze może się zdarzyć że ktoś cię zabiegnie/ukryje i zaskoczy

Coś czuję, że Zeratul za dużo się z amerykańcami nagrał na polskim łączu i teraz kozaczy (nie żebym coś do Ciebie miał, ale tak to wygląda

)
Zeratul
28 01 2007, 16:57
moze masz racje nagralem sie za duzo z amerykancami, bo z wami grac nie moglem. Ta gra ma skiepszczony kod do multi. W praktyce okazywalo sie, ze zawsze grajac z Polakami mam laga, albo jesli ja hostuje to oni maja laga, co jest chore przy 1Mb uploadzie. Anyway, jak pogralem z jankesami, ktorzy ani razu nie narzekali, ze jest lag w grze. To po paru dniach lekko poprawily mi sie staty lol Anyway granat tez jest dla noobow, chyba ze sa kolesie ladnie wyszkoleni ktorzy wiedza dokladnie jak i gdzie go rzucic. Wtedy jest zabawa... bo przyklejanie, nawet jak zwiekszyli odleglosc jest typowo noobowskim zagraniem...
przekozak
28 01 2007, 17:05
Heh ja od kilku dni (tzn. od kiedy neostrada obniżyła mi transfer za przekroczony limit) grając z Amerykańcami laga mam bardzo rzadko (wchodze tylko na gry z trzema szarymi paskami), za to z Polakami zawsze mam przynajmniej lekkiego laga, nawet gdy wszystkim innym gra śmiga bez zarzutu
QUOTE(Zeratul @ 28 01 2007, 16:57)

przyklejanie, nawet jak zwiekszyli odleglosc jest typowo noobowskim zagraniem...
LOL, w ogóle zabijanie się w tej grze jest noobowskie, najlepiej stać i nic nie robić to jest dopiero mega pro akcja!
Lord Tidek
28 01 2007, 18:22
QUOTE(przekozak @ 28 01 2007, 19:05)

Heh ja od kilku dni (tzn. od kiedy neostrada obniżyła mi transfer za przekroczony limit) grając z Amerykańcami laga mam bardzo rzadko (wchodze tylko na gry z trzema szarymi paskami), za to z Polakami zawsze mam przynajmniej lekkiego laga, nawet gdy wszystkim innym gra śmiga bez zarzutu

Ja mam 12 mb łącze i mam opóżnienia w każdej rundzie, praktycznie nie zdarzyło mi się nie miec opóżniej(jedynie wtedy gdy byłem hostem) to jest tragedia, a wina tego "felernego pacza" bo wcześniej było normalnie.
Prime Hunter
28 01 2007, 19:32
QUOTE(Zeratul @ 28 01 2007, 16:57)

moze masz racje nagralem sie za duzo z amerykancami, bo z wami grac nie moglem. Ta gra ma skiepszczony kod do multi. W praktyce okazywalo sie, ze zawsze grajac z Polakami mam laga, albo jesli ja hostuje to oni maja laga, co jest chore przy 1Mb uploadzie. Anyway, jak pogralem z jankesami, ktorzy ani razu nie narzekali, ze jest lag w grze. To po paru dniach lekko poprawily mi sie staty lol Anyway granat tez jest dla noobow, chyba ze sa kolesie ladnie wyszkoleni ktorzy wiedza dokladnie jak i gdzie go rzucic. Wtedy jest zabawa... bo przyklejanie, nawet jak zwiekszyli odleglosc jest typowo noobowskim zagraniem...
Liczą się efekty nie sposób
Widać, że nie używasz tego i bulwersujesz się jak inni to robią. Oczywiście... nowicjusze ciągle mają w ręku piłę lub granaty, ale jak ktoś doświadczony chce się tym pobawić to co w tym złego? Granaty i piła zostały bardzo osłabione, więc teraz już nie ma co się denerwować.

Sam nie używam tych zagrań, ale nie raz widziałem jak mocno doświadczeni gracze używali zarówno piły jak i granatów z niezłym skutkiem. Spróbuj lepiej biegać z piłą gdy ktoś ma shootguna i namiętnie do ciebie strzela. Noob padnie od razu, ale doświadczony gracz może ładnie "ośmieszyć" przeciwnika

[jak mówiłem ja tego nie używam]
Zeratul
28 01 2007, 19:55
i masz racje Prime Hunter... ale jest roznica miedzy bieganiem wszedzie z granatem lub pila, a uzywaniem tego w startegicznych momentach, lub by osmieszyc przeciwnika. Jesli gra sie toczy 1:3 to warto wlasnie zaopatrzyc sie w granaty, bo mozna latwo wtedy zdjac kolesia i szybko zwiac. Osobiscie pily i granatow przestalem uzywac po zdobyciu achievementa. Zazwyczaj latam z pistoletem lub shotgunem. A najbardziej skillowe moim zdaniem jest robieni headshotow snajperka... pewnie dlatego, ze tego nie umiem ;p
smiesza mnie takie opinie ze ktos lazi z DOSTEPNA bronia w grze i nazywa sie go NOOB... jak to w Halo ktos uzywa Energe Sword czy fraguje w ET z panzy ....
nc
Na Online Center po czterech tygodniach zmagań skończył się turniej online Gears of War 2vs2. W finale Polish Elite (Polski Kiler, Niedzwiedz) uległo Army of Two (JoHnY BrAv0, Mar PL) aż 3:0 - 5:0, 5:4, 5:4. W sumie w turnieju wzięły udział 32 osoby, co jest chyba dość dobrym wynikiem jak na polskie warunki. Na wszystkich uczestników czekają upominki (dla zwycięzców oczywiście nieco ciekawsze) ufundowane przez Microsoft Polska.
Zeratul
29 01 2007, 18:11
wpadlo ktos na pomysl, zeby nagrac filmik z finalowego meczu?
Prime Hunter
29 01 2007, 19:54
Jak się reguluje krew tryskającą na ekran podczas używania shootguna?
Mi się ta krew nie pojawia jak gram u kogoś natomiast jak hostuje to jest to dość uciążliwe
kimari19
30 01 2007, 13:20
Ghhhhhhhhh.....Czy ktoś mi może powiedziećjak rozwalić cholenego generała rama(czy jak on tam się zwie).bo próbowałem już wszystkiego i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!Helpppppppppppppppppppppppppppppppp
Zeratul
30 01 2007, 13:25
RAAM jest banalny... a jak szukasz wskazowek patrz wczesniej w tym temacie.... generalnie luk i snajperka
[InSaNe]
30 01 2007, 13:28
Eee tam, jest prostszy sposob . Nie chce mi sie juz tego dokladnie tlumaczyc, wejdz na www.youtube.com i wpisz sobie RAAM gears of war i ladnie na filmiku bedziesz mial multum roznych sposobow . Ja zalatwilem go lukiem i zwyklym karabinkiem .
wiadomo cos na temat dodatku na singla? albo nowych mapkach namulti? bo te dwie mapki to mimo wszystko troche malo:( a nieidzie skozystac z nieoficjalnych mapek:( ktorych nawet chyba nie ma
Matriks_1111
31 01 2007, 14:29
Nawet jakby były, to jak niby chciałbyś je wgrać? To nie PC
master_PL
31 01 2007, 17:15
QUOTE(wrog @ 29 01 2007, 18:08)

Na Online Center po czterech tygodniach zmagań skończył się turniej online Gears of War 2vs2. W finale Polish Elite (Polski Kiler, Niedzwiedz) uległo Army of Two (JoHnY BrAv0, Mar PL) aż 3:0 - 5:0, 5:4, 5:4. W sumie w turnieju wzięły udział 32 osoby, co jest chyba dość dobrym wynikiem jak na polskie warunki. Na wszystkich uczestników czekają upominki (dla zwycięzców oczywiście nieco ciekawsze) ufundowane przez Microsoft Polska.
Ja grałem w tym turnieju, i nic nie dostałem... :(WHY??
QUOTE(Matriks_1111 @ 31 01 2007, 14:29)

Live - przeciez do morrowinda co jakis czas wychodza dodatki
Zeratul
31 01 2007, 17:43
chyba obliviona...
Matriks_1111
31 01 2007, 23:16
QUOTE(signap @ 31 01 2007, 17:21)

Tak, ale on o nieoficjalnych mówi. Jak nieoficjalne dodatki chciałbyś wrzucić na Live?
Stroj kroliczka dla Fenixa:>
A tak na serio,mogliby wymyslic jakas nowa bron,np grabie lol.Albo dodac jakis dodatkowy act,chociaz takie dodatki bardziej pasuja do gier rpg.
QUOTE(Zeratul @ 31 01 2007, 17:43)

chyba obliviona...
dokladnie

QUOTE(Matriks_1111 @ 31 01 2007, 23:16)

QUOTE(signap @ 31 01 2007, 17:21)

Tak, ale on o nieoficjalnych mówi. Jak nieoficjalne dodatki chciałbyś wrzucić na Live?
to by developerze je robili i wrzucali na MP
zrobilo by sie cos ala cs 1.5 5 tysiecy map a i tak wszyscy grali de_aztec, de_dust i kilka innych standardowych map i po co taki epic ma tracic na taka kupe czas

, wszystkie ich mapy sa (pipi)ioza i powinismy sie tylko cieszyc.
Ps.Epic mrucze cos o nowym update i podobno ma byc jakas niespodzianka, czekam z niecierpliwoscia!
Lord Tidek
1 02 2007, 11:04
QUOTE(michalc @ 1 02 2007, 10:45)

Ps.Epic mrucze cos o nowym update i podobno ma byc jakas niespodzianka, czekam z niecierpliwoscia!

A mógłbyś podac na jakiej stronie niby mrucza o updacie ?? bo sam chciałbym sprawdzic
QUOTE(Tidusus @ 1 02 2007, 11:04)

A mógłbyś podac na jakiej stronie niby mrucza o updacie ?? bo sam chciałbym sprawdzic

Na gametrailers.com jest wywiad z jednym członków Epic Games, który wyraźnie mówi że jakieś dodatki będą. Nie wiadomo kiedy, nie wiadomo co, ale fakt faktem coś wypuszczą.

Mam tylko nadzieję że będzie to darmowe, wszak wystarczająco się już nachapali z zysków ze sprzedaży.
QUOTE(Tidusus @ 1 02 2007, 11:04)

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game
Lord Tidek
1 02 2007, 14:25
No to teraz tylko czekac na nowe info o najbliższym "updejcie Gearsów" i na sam update
Oby byl lepszy od ostatniego...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.