Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Blim
CYTAT(Matriks_1111 @ 18 03 2007, 00:19) *
A nie dałes przypadkiem innego poziomu trudności, niz był wcześniej? Wtedy chyba każe Ci grac od 1 lvl'u?

Nie każe, tylko przypomina że dalej będziesz grał na innym poziomie i nie dostaniesz np achievementa za cały akt na danym poziomie trudności.
Matriks_1111
Mnie bardziej chodziło o to, że jak przejdziesz grę na Casualu to jak dasz potem Hardcore, to musisz ciorać od 1 aktu, a nie zaczynać od razy w 5 wink.gif Ale nie pamiętam dokladnie, bo gra nie odwiedziła czytnika od ponad 2-óch miechów hyh.gif
Butcher
AFAIR jednokrotne przejście CAŁEJ gry daje dostęp do wszystkich rozdziałów, z wyborem poziomu trudności.
Pomezz
Siemanko. MARINE CORE CLAN poszukuje innych zespołów ( najlepiej 4 osobowych) do rozgrywania nie zobowiązujących sparingów. Gramy głównie Egzekucje, chociaż nie pogardzimy ani Assasination, ani Warzonem. Możemy ustawić się zarówno na ranking jak i na Player match. Zainteresownanych proszę o kontakt.

Mój Gamertag to : PomezZ
nr GG: 7826714

Będź do lidera klanu : Talim pl

nr GG : 2313125
przekozak
Może i Wy nie gardzicie Warzonem, ale ja gardze... Bardzo... tongue.gifP Mam nadzieje, że już nigdy nie przyjdzie mi zagrac na tym gownie biggrin.gif Za to assasination na odpowiednich mapach i z odpowiednimi ludzmi potrafi dac wiele frajdy biggrin.gif
Ryo-San
CYTAT(OsciBosci @ 17 03 2007, 22:32) *
A ja powiem ze dla mnie ta gra ma super grafa, ale ogolnie gameplay ma sredni, taki na 7...

to zalezy czego oczekiwales od Gearsow. Jezeli liczyles na wybitną fabulę i wyszukany gameplay to mozna sie rozczarowac. Ja osobiscie w GoW widzę kapitalną strzelnkę nowej generacji, z miazdzacą oprawą audio wizualną, kapitalnym klimatem i przezajebistym trybem online. Zadna strzelanka od czasow Halo 2 nie dala mi takiej frajdy w multiplayerze. Moc.
A gameplay? Strzelaj do wszystkiego co sie rusza, a jak sie nie rusza to tez strzelaj - tak dla pewnosci. Proste jak budowa cepa, w koncu to nic innego tylko shooter. Moze jakby GoW nazywal się Metal Slug Next Gen to ucichlyby glosy odnosnie story line i gameplayu. Dlatego nie doszukujcie sie drugiego dna tam gdzie go nie ma; )
Blim
CYTAT(Ryo-San @ 19 03 2007, 18:24) *
A gameplay? Strzelaj do wszystkiego co sie rusza, a jak sie nie rusza to tez strzelaj - tak dla pewnosci. Proste jak budowa cepa, w koncu to nic innego tylko shooter. Moze jakby GoW nazywal się Metal Slug Next Gen to ucichlyby glosy odnosnie story line i gameplayu. Dlatego nie doszukujcie sie drugiego dna tam gdzie go nie ma; )

Pograj dłużej obczaj co jest co i dopiero się wypowiadaj o cepach/
OsciBosci
CYTAT(Ryo-San @ 19 03 2007, 17:24) *
CYTAT(OsciBosci @ 17 03 2007, 22:32) *
A ja powiem ze dla mnie ta gra ma super grafa, ale ogolnie gameplay ma sredni, taki na 7...

to zalezy czego oczekiwales od Gearsow. Jezeli liczyles na wybitną fabulę i wyszukany gameplay to mozna sie rozczarowac. Ja osobiscie w GoW widzę kapitalną strzelnkę nowej generacji, z miazdzacą oprawą audio wizualną, kapitalnym klimatem i przeza(pipi)istym trybem online. Zadna strzelanka od czasow Halo 2 nie dala mi takiej frajdy w multiplayerze. Moc.

Z gory wiedzialem jakie sa opinie na temat tej gry... Nie szukalem w tej grze wybitnej fabuly, ale jednak do takiego God Of War 2 to nawet sie nie zbliza. Grafa cudowna, co tu duzo mowic, najlepsza jaka widzialem, ale nie ma tego czegos co by mnie przyssalo do pada na wiele godzin. Powiem szczerze ze ostatnio gralem z 2h i wylaczylem bo mnie meczyla. Ale powiem szczerze ze ostatnimi czasy jestem bardzo wybredny i prawie zadna gra mnie nie zadowala, ostatnio tylko PGR3 i God Of War 2.
izon
A ja mam pytanie czy gra wtrypie coop czymś różni sie od tego co sami zobaczymy w singlu??Jest to wtym momencie bardzo ważne dla mnie właściwie może nawet zadecydować o tym czy gre kupie teraz czy za 3 tygodnie;]
ping
nie
Chovan
CYTAT(RaselPL @ 22 02 2007, 01:53) *
CYTAT(Orange @ 20 02 2007, 11:48) *

Witam,

Gram juz troche w GoW na versus ale jeszcze ani razu nie gralem z rodakami zawsze gram z pewna stala grupka osob ale sa to anglicy albo ludzie z USA.
Wiec mam pytanie jesli jest ktos kto gra w GoW Versus ktory z reszta bardzo mi sie podoba to czy mogl by sie jakos ze mna ustawic albo dodac mnie do friend listy i dac invite jak bedzie mial jakies wolne miejsce wink.gif.
Jedyny problem to taki ,ze nie posiadam aktualnie headsetu ale mam nadzieje ,ze to nie bedzie wielka przeszkoda wink.gif.

Pozdrwawiam.

raczej będzie bo na rankingówki trzeba się dogadać a wątpie żeby komuś chciało się msg wysyłać ;p

ano wlasnie takze bym chcial z rodakami powalczyc, i nauczyc sie grac, bo poki co to slaby jestem i zwykle tylko po kilkadziesiat pkt na mecz potrafie zgarnac:/ mam wszystko co potrzeba do gry ale za chiny ludowe nie wiem jak znalezc polakow bo wszedzie amerykance lub anglicy...moze ktos podsunac jakis pomysl takiemu lamerowi jak ja?
Sasori
Mam grupkę pacanów, z którymi czasem grywam :] Grywamy zwykle wieczorami, siakoś po 22. Podaj swój gamertag, chętnie cię zaproszę jak będzie okazja.

Aha, no i też nie grzeszymy jakimś uberskillem, więc nie bój żaby ;]
Chovan
CYTAT(Sasori @ 20 03 2007, 20:39) *
Mam grupkę pacanów, z którymi czasem grywam hyh.gif Grywamy zwykle wieczorami, siakoś po 22. Podaj swój gamertag, chętnie cię zaproszę jak będzie okazja.

Aha, no i też nie grzeszymy jakimś uberskillem, więc nie bój żaby ;]

chovan

to moj gametag
mile widziane zaproszenie smile.gif
Blim
Do takich anonsów macie oddzielny temat w oddzielnym podforum, więc krucyfiks na was idźcie tam. biggrin.gif
Butcher
Jeżeli ktoś z Was, grających w GoW, posiada Splinter Cell: Double Agent - tak, wiem w jakim jestem temacie smile.gif - i save'a z możliwością wyboru misji, załadujcie misję JBA HQ3 i posłuchajcie muzy w trakcie loadingu.
Przypadek? Kropka w kropkę? SC:DA wyszło wcześniej, więc...? Ten sam kompozytor, czy Epic coś sobie "pożyczyło" ? wink.gif
LooKaZ
Kurde leszczem jestem w ta gre i mnie to w(pipi)ia tongue.gif Na hardcorze juz byly momenty ze ginalem po pare razy
A dokladnie takie patenty gdy jak zwykle czaje sie za jakas oslona i zaczyna biec na mnie z naprzeciwka, i z reguly go wtedy nie potrafie zabic bo jak sie wychylam to albo oberwe od niego albo innych ktorzy zostali z tylu, a znowu jak juz dobiegnie do mnie, zwlaszcza jak ma shotguna w rekach to nawet sie nie zdaze obrocic w jego stronea nawet jesli to i tak 1 strzal i po mnie sad.gif
Doradzcie cos ...
Zajcik
CYTAT(Butcher @ 21 03 2007, 08:55) *
Jeżeli ktoś z Was, grających w GoW, posiada Splinter Cell: Double Agent - tak, wiem w jakim jestem temacie smile.gif - i save'a z możliwością wyboru misji, załadujcie misję JBA HQ3 i posłuchajcie muzy w trakcie loadingu.
Przypadek? Kropka w kropkę? SC:DA wyszło wcześniej, więc...? Ten sam kompozytor, czy Epic coś sobie "pożyczyło" ? wink.gif

Hmmm... przeszedlem GoW 2 razy, ale nie kojarze tej muzy blink.gif
Sasori
CYTAT(LooKaZ @ 21 03 2007, 12:07) *
Kurde leszczem jestem w ta gre i mnie to w(pipi)ia tongue.gif Na hardcorze juz byly momenty ze ginalem po pare razy
A dokladnie takie patenty gdy jak zwykle czaje sie za jakas oslona i zaczyna biec na mnie z naprzeciwka, i z reguly go wtedy nie potrafie zabic bo jak sie wychylam to albo oberwe od niego albo innych ktorzy zostali z tylu, a znowu jak juz dobiegnie do mnie, zwlaszcza jak ma shotguna w rekach to nawet sie nie zdaze obrocic w jego stronea nawet jesli to i tak 1 strzal i po mnie sad.gif
Doradzcie cos ...

Jak to - "zostali z tyłu"?

Generalnie u mnie działało posuwanie się małymi krokami (jeden event trigger na raz, hehe) i wycofywanie się na z góry upatrzone pozycje. Nie bój się uciekać, Marcus się nie obrazi.

No i od HC poczynając, dobre opanowanie snajperki to podstawa.
LooKaZ
z tyłu w sensie wzgledem tego co biegnie w moja strone, no bo niektorzy dalej prowadza ostrzal zza oslon a niektorzy wybiegaja prosto do mnie, no a czasem nie ma sie gdzie cofnac zbytnio bo juz nie ma za mna oslon,
chyba sobie odpuszcze Insane : P chyba ze w coopie jakos latwiej by bylo to moze tak
Velius
CYTAT(LooKaZ @ 21 03 2007, 14:29) *
z tyłu w sensie wzgledem tego co biegnie w moja strone, no bo niektorzy dalej prowadza ostrzal zza oslon a niektorzy wybiegaja prosto do mnie, no a czasem nie ma sie gdzie cofnac zbytnio bo juz nie ma za mna oslon,
chyba sobie odpuszcze Insane : P chyba ze w coopie jakos latwiej by bylo to moze tak

WTF,jesli masz mozliwosc grania w CO-OPie to nad czym Ty sie zastanawiasz,lap jakiegos kumpla/osobe z LIVE i jedziecie,INSANE na coopie to pestka.
izon
Ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej gry a mianowicie:Czy oprócz zwykłego przechodzenia gry na podzielonym ekranie można też grać z ziomalem w tryby z rozgrywek online np.deathmatch z botami.
Orange
mozna ale nie ma chyba czegos takiego jak gra z botami.
white rabbit
New Line Cinema has grabbed the rights to produce a film based on the smash hit Xbox 360 game Gears of War. So far, the production team consists of Marty Bowen and Wyck Godfrey of Temple Hill Productions, who have been responsible for such films as The Nativity Story.
Mamy się bać czy cieszyć?
Uzny
gow the movie od tworcow filmu o jezusie, yyy... aha mellow.gif
Ryo-San
CYTAT(Blim @ 19 03 2007, 17:40) *

tak wiec pogralem sobie dluzej (poziom hardcore bo insane byl niestety niedostepny za pierwszym podejsciem) i nie widze niczego dziwnego w tym co wczesniej napisalem. GoW to strzelanka - idziesz atakuje cie grupa wrogow pach pach, chwila oddechu i atakuje ci kolejna grupa przeciwnikow i tak w kolko - tak wiem ze jest tutaj masa kombinowania i bez dobrej strategii kompletnie nic tutaj nie da sie osiagnac.

Jednak fakt pozostaje faktem to tylko strzelanka i to nawet ze sporym powiewem arcade(spokojnie widzialbym ta gre na...automatach).

a tak ogolnie to GoW mnie ma - multi jak juz pisalem roxuje na calej linii a single tez mnie wessal na amen.
Orange
oczywiscie ,ze to tylko strzelanka ale taka ktora zebrala wszystkie najlepsze cechy innych strzelanek dodala cos od siebie polala to miodem i mamy co mamy tongue.gif.Mnie tam ta gra tak samo bardzo wciagnela ,imo jest malo skomplikowana ale bardzo miodna i potrafi uzaleznic a zwlaszcza multi biggrin.gif.
Ryo moze kiedys jakis meczyk ? tongue.gif
Blim
CYTAT(Ryo-San @ 21 03 2007, 22:28) *
CYTAT(Blim @ 19 03 2007, 17:40) *

tak wiec pogralem sobie dluzej (poziom hardcore bo insane byl niestety niedostepny za pierwszym podejsciem) i nie widze niczego dziwnego w tym co wczesniej napisalem. GoW to strzelanka - idziesz atakuje cie grupa wrogow pach pach, chwila oddechu i atakuje ci kolejna grupa przeciwnikow i tak w kolko - tak wiem ze jest tutaj masa kombinowania i bez dobrej strategii kompletnie nic tutaj nie da sie osiagnac.

Jednak fakt pozostaje faktem to tylko strzelanka i to nawet ze sporym powiewem arcade(spokojnie widzialbym ta gre na...automatach).

a tak ogolnie to GoW mnie ma - multi jak juz pisalem roxuje na calej linii a single tez mnie wessal na amen.

Z Twojej poprzedniej wypowiedzi wywnioskowałem że mówisz że gameplay multi jest prosty jak budowa cepa i że trzeba tylko strzelać.
LooKaZ
Jak przejsc ta lokacje w ktorej mamy dostac sie do APC? Jak zabije 2 boomersow to odlicza 30 sek a zaraz pojawiaja sie nowi przeciwnicy i nie zdaze ich zabic , a jak proboje przebiec na pale na druga strone to mnie zabijaja confused.gif Help
Sasori
Przeszedłem to dwa razy - na casualu i na hc. Na casualu wystarczyło lecieć na pałę. Na hc grałem z kumplem, lecieliśmy na pałę z dwóch stron, mnie przygwoździli przeciwnicy i musiałem się schować, ale kumpel dobiegł i nam zaliczyło akt. W obu operacjach nie zginął chyba nawet żaden locust, po prostu odczekujesz aż boomery walną salwę i z górki na pazurki.
Ryo-San
przy podnoszeniu broni z ziemi, niechcacy wrzucilem ja tam gdzie byl standardowy karabin - oczywiscie od razu sie zorientowalem, ze wywalilem nie to co trzeba i chcialem podniesc giwere - niestety jakis wstretny bug spowodowal, ze broni tam nie bylo; / a zeby bylo jeszcze smieszniej to praktycznie w tym samym momencie zaliczylem auto sejwa
no i teraz mam problem bo przeciwnik nie uzywa tego karabinu i od kilku misji wogole nigdzie nie moge go znalezc:f

CYTAT(Orange)
Ryo moze kiedys jakis meczyk ?

wczoraj skonczyl mi sie gold, dlatego na kilka dni jestem wyoutowany z Lajwa - a na meczyk w GoWa czy szarpniecie w PGR3 jest bylem i bede zawsze chetny : o
LooKaZ
CYTAT(Sasori @ 22 03 2007, 14:33) *
Przeszedłem to dwa razy - na casualu i na hc. Na casualu wystarczyło lecieć na pałę. Na hc grałem z kumplem, lecieliśmy na pałę z dwóch stron, mnie przygwoździli przeciwnicy i musiałem się schować, ale kumpel dobiegł i nam zaliczyło akt. W obu operacjach nie zginął chyba nawet żaden locust, po prostu odczekujesz aż boomery walną salwę i z górki na pazurki.

Czasem jak cos nie wychodzi po prostu trzeba na chwile zrobic przerwe , zrelaksowac sie i sprobowac za chwile smile.gif W sumie zaraz po napisaniu posta wlaczylem znowu konsole i za 2 razem sie udalo. Ja zabilem w sumie tylko 1 Boomera i jakos przebieglem : ) Ale meczylem sie potem z RAAMEM prawie godzine ;/ W koncu dalem sobie spokoj , mam nadzieje ze dzis sie uda bo mnie trafi. Poki co w skzole sobie poogladam filmiki z sieci jak go zabic smile.gif
Matrox
CYTAT(LooKaZ @ 23 03 2007, 07:30) *

Czasem jak cos nie wychodzi po prostu trzeba na chwile zrobic przerwe , zrelaksowac sie i sprobowac za chwile smile.gif W sumie zaraz po napisaniu posta wlaczylem znowu konsole i za 2 razem sie udalo. Ja zabilem w sumie tylko 1 Boomera i jakos przebieglem : ) Ale meczylem sie potem z RAAMEM prawie godzine ;/ W koncu dalem sobie spokoj , mam nadzieje ze dzis sie uda bo mnie trafi. Poki co w skzole sobie poogladam filmiki z sieci jak go zabic smile.gif

Ja wczoraj pokonalem RAAMa na HC, meczylem sie chyba 20minut, wlaczyem coopa,zaprosilem xtroam'a i RAAM padl w 40sekund biggrin.gif
Lord Tidek
CYTAT(Matrox @ 23 03 2007, 12:27) *
CYTAT(LooKaZ @ 23 03 2007, 07:30) *

Ja wczoraj pokonalem RAAMa na HC, meczylem sie chyba 20minut, wlaczyem coopa,zaprosilem xtroam'a i RAAM padl w 40sekund biggrin.gif

Raam na HC w Co-op ?? Daj spokój rozumiem że na insane tongue.gif Choć i na insane jest do zabicia samemu bo go zabiłem (granaty smile.gif )Nie no i mogłeś sobie znaleśc lepszego partnera wink.gif
LooKaZ
No wlasnie chce go samemu zadziobać xD Tylko narazie to on mnie ..., najgorsze jest to ze podobno snajperka najlepiej go zalatwic, a ja jej nie mam i w ogole przechodzac juz 2 razy gre jej nie widzialem. Wlasnie przeczytalem na gamefaqs ze w 4 chapterze mozna ja zdobyc confused.gif No nic musze dac rade jakos z kuszą + lancerek , może go spiłuje biggrin.gif
Matrox
CYTAT(LooKaZ @ 23 03 2007, 14:36) *
No wlasnie chce go samemu zadziobać xD Tylko narazie to on mnie ..., najgorsze jest to ze podobno snajperka najlepiej go zalatwic, a ja jej nie mam i w ogole przechodzac juz 2 razy gre jej nie widzialem. Wlasnie przeczytalem na gamefaqs ze w 4 chapterze mozna ja zdobyc confused.gif No nic musze dac rade jakos z kuszą + lancerek , może go spiłuje biggrin.gif

Przeciez snajperka jest w wagonie z ktorego wychodzisz aby rozpoczac walke z RAAMem.
Sasori
Podobnie jak granaty, łuk (co wy z tą "kuszą"?) i co ino.
yaczes
Na insane w wagonie przed RAAMem nie ma rambo-luku, wiec jakby co zaopatrzcie sie wczesniej (ci co inasne jeszcze nie lykneli;f).
pozdro
Zajcik
Nieprawda, luk jest.
Hlipo
Z tego, co pamiętam jest tam snajperka(moja ulubiona broń w tej grze), karabinek, granaty i amunicja. Żadnego łuku tam nie widziałem.
Velius
CYTAT(Hlipo @ 23 03 2007, 20:17) *
Z tego, co pamiętam jest tam snajperka(moja ulubiona broń w tej grze), karabinek, granaty i amunicja. Żadnego łuku tam nie widziałem.

jest zarowno luk jak i snajperka,jak i kilka granatow,radze sie rozejrzec dokladniej...
yaczes
Gralem na insane w coop i nie bylo.
Zajcik
Tak sie sklada, ze sam przelazilem pare dni temu RAAM'a na Insane w coop i luk byl tongue.gif musiales przeoczyc
yaczes
Na pewno nie przeoczylem, bo na hardcore byl. Moze to jest tak, ze ktos z teamu musi miec dany sprzet, zeby byl przed Raamem, nie wiem:\
Blim
łuk jest na kazdym poziomie trudnosci, stoi oparty o sciane po prawej.
Ryo-San
kompletnie nie lapie motywu gdzie musze pchac przed soba wrak samochodu - raz udaje mi sie pchnac go do oporu,a czasami po kilku metrach samochod staje w miejscu - kompletnie nie wiem z jakiego powodu - OCB?

update
jak zrestartuje konsole i zaczne od checkpointa to moge przepchnac fure do samego konca, jezeli zgine i dam load(bez restartu) to nie przepchne jej dalej jak kilka metrow WTF?
Mathez
U mnie też tak jest. Nie mam pojęcia czemu.
Blim
To sie nazywa glitch, bug etc.
Lord Tidek
Znalazłem w necie 3 utworki z Gearsów, można sobie je ściągnąc z tych linków smile.gif :

Encounter <<< Polecam wink.gif
Gears of War Mixed tracks
Locust Battle

A tu stronka kompozytora. Tutaj
Orange
Dzieki za te nutki wink.gif
Pomezz
Z przepychaniem samochodu faktycznie są jakieś jaja. Raz udało mi się go przewrócić na dach biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.