il capitano
7 05 2007, 20:20
Pierwsze zetknięcie z GoW - gierka wymiata - a jako, że mam ja gratisik to jestem w pełni zadowolony - szkoda tylko, że w sklepach ciężko kupić coś od ręki - na przesyłki nie lubię czekać. Wolę Hand to Hand
GoW wymiata, ostry klimat którego potrzebowałem od dłuższego czasu. Na razie jestem zbyt podekscytowany 360tką aby w pełni cokolwiek coś napisać. Jestem w szoku.
HortexPL
8 05 2007, 12:39
Lost Planet nie mozna porownywac graficznie do Gears Of War... Mam te dwie pozycje i przepasc miedzy nimi jest ogromna, nawet nie ma o czym pisac.
CYTAT(HortexPL @ 8 05 2007, 13:39)

Lost Planet nie mozna porownywac graficznie do Gears Of War... Mam te dwie pozycje i przepasc miedzy nimi jest ogromna, nawet nie ma o czym pisac.
Racja 3 misja i caly 2 akt mnie rozwalily!!Mysle o tej grze non stop:)to jest miazga porpostu!!
pierwszy raz gram w gre klimat zajefajny, grafa piekna, szkoda że czasem są przestoje w akcji
pytanko
jak rozwalić bosa (bodajże nazywa sie RAMM) na jadącym pociągu - gdzie tkwi haczyk?
W strzelaniu w niego z łuku, coby ptasiory przegonić i potem robieniu mu kuku w głowę snajperką z AR. No i przeszukanie forum też pomaga
W zaproszeniu kumpla do co-op i podwojeniu siły rażenia.
Przybilla
9 05 2007, 20:43
Albo na wykorzystaniu odpowiedniego Glitcha,ale to tylko na Insane jak się gra samemu
elimiko
10 05 2007, 08:46
Kolejne moje podejscie do rozgrywek sieciowych w GoW i znow nie mam sily na ten shit...
Frustrujace jest to ze zaczynasz mecz i nie mozesz normalnie pograc tylko chodzisz sobie troszke po planszy, az do momentu kiedy jakis fajans zrobi Ci "shit you!", w dodatku 2-3 strzałami z podstawowej broni.
Tymczasem ja wywalam w niego (staram sie celowac w glowe i tors) cala serie a sk*rwiel dalej zyje. WTF??

I to niewazne czy "probujesz" pograc w nocy czy moze w mniej uczeszczanych przez hamburgerow godzinach rannych, efekt jest prawie zawsze taki sam.
Nie ma co, pogratulowac tylko Epic, za to jak olewajaco potraktowali tryb sieciowy - czyt. nie wysilili sie zeby wprowadzic dodatkowe opcje (doswiadczenie sieciowe, wyszukiwanie ludzi np. tylko z polski, itd.), ktore pomoglyby graczom spotykac sie z przeciwnikami na swoim poziomie, a nie kilka razy mocniejszymi.
Dla takich osob jak ja, ktore akurat na GoW mogą poswiecic godzine-poltorej dziennie byloby to dobre rozwiazanie.
A to dlatego ze nie jestem w stanie dorownac komus, kto łupie przez cale poludnie, a pozniej jeszcze pol nocy...
Albert Wesker
10 05 2007, 09:01
dlatego nie lubie strzelanek po sieci... nie mam czasu na masterowanie gry a giniecie co 30 sek mnie nie bawi
il capitano
10 05 2007, 10:13
Dlatego praktycznie nie gram online - nie kręci mnie to w ogóle - delektuję się singlem bo na cóż mi więcej.
Online traktuje jako ciekawostkę, nic więcej. Nigdy nie potrafiłem wejść w ten świat mimo iż miałem okazję. Pecetowe zmaganie to już dla mnie totalne dno.
EOT.
Dziwią mnie troche wasze wypowiedzi.Mi jak gra sie podoba to sprawia wielką przyjemność właśnie tak zwane masterowanie jej na online.Pozatym przypomnijcie sobie chocby gry pokroju Unreal Tournament itp czy tam są jakies opcje dla nowych??Pozatym jest duzo serwerow z tytulami typu "for noobs" itd itam sie wlasnie gra w takim wypadku.Oczywiscie są tacy co są dobrzy i sie wbiją na taki serwer i wszystkich koszą ale powiedzcie jak sie nauczyć dobrze grać jeśli nie od lepszych od siebie??
Albert Wesker
10 05 2007, 14:41
moze ani ja ani Kobik nie chcemy sie nauczyc grac tylko sobie popykac czasami? nie kazdy traktuje gry jak wyzwanie
Online to dzisiaj gra w grze. Nie wykorzystać opcji online dostępnej w grze to czyste frajerstwo i tyle.
Tu nawet nie o to chodzi.Poprostu gra,która przechodzisz w 8 godzin nigdy nie dostałaby jak dla mnie oceny powyżej 8 bez dobrej opcji online..
P.S.Nawiase mówiąc mam nadzieje że to sie wkońcu zmieni.Pamietam jak dostalem PS 2 z FFX i gralem 9 h non stop a nie bylem nawet w 1/3 gry i o to chodzi!!
Salwador
10 05 2007, 17:36
Ja zaczelem grac w GoW..tylko grając online..dopiero po paru tygodniach skusilem sie na singiel..I moge wam przysiac ze tak naprawde bylo..Gry online to teraz przyszlosc gdyz zeczywisty zawsze jest leprzy niz AI...iElimko narzeka na to ze wywala caly magazynek a koles mu wywala strzal dwa i pada..Elimko..zacznij używać active reaload to bedziesz rowniez to im robil:)..
Ale musze przyznac ze sporo jest bledow w grze oraz spory delay jak dla osob z poza innych krajow...co nie jest przyjemne...:)Oraz usuniecie nazw hostow jest jak dla mnie totalnym idiotyzmem..Ale mimo wszystko ..gra ze swoimi czy czasami hamburgerami jest przyjemna jesli idzie sie znimi porozumiewać i grać naprawde zespołowo:)
elimiko
10 05 2007, 18:01
CYTAT(Salwador @ 10 05 2007, 18:36)

Elimko narzeka na to ze wywala caly magazynek a koles mu wywala strzal dwa i pada..Elimko..zacznij używać active reaload to bedziesz rowniez to im robil:)..
Moglbys wytlumaczyc?
Uzywam active reloada, mam ten patent wycwiczony do perfekcji, ale moze jest jakis sposob ktorego nie znam?
Napisz cokolwiek wiecej.
CYTAT(Blim @ 10 05 2007, 17:41)

Online to dzisiaj gra w grze. Nie wykorzystać opcji online dostępnej w grze to czyste frajerstwo i tyle.
Zgadzam sie Blim, dzieki X360 w granie online wciagnalem sie na dobre, dlatego wlasnie caly czas probuje podchodzic do GoW'a, z mizernym skutkiem jak narazie, ale ochote i zapał mam, oby nie przeszla z uwagi na to jak mnie młucą

Z drugiej strony rozumiem slowa Izona... Nowe gry w singlu sa coraz krotsze i to czesto boli. Wciagasz sie na dobre, zaczynasz rozpracowywac tytul siedzac do bolu, zarywajac nocki, a tu nagle po 2-3 dniach bum, creditsy

Przykra sprawa...
il capitano
10 05 2007, 18:16
CYTAT(Blim @ 10 05 2007, 17:41)

po prostu super - jestem frajerem.
btw. taki OT - mając xboxa od 5lat nigdy w domu nie zagrałem online i? jakoś żyję.
CYTAT(KoBik @ 10 05 2007, 19:16)

btw. taki OT - mając xboxa od 5lat nigdy w domu nie zagrałem online i? jakoś żyję.
I.. i popatrz co napisałeś wyżej

.
////
Otóż w Gearsach jest tak że często trafisz na kolesia, którego rozwalasz po jednym dwóch strzałach, a inny będzie się trzymał po całym magazynku. Nic na to nie poradzisz, multi było robione chyba nieco na odwal się, bo błędów jest tam pełno, a updtejty zamiast poprawiać, jeszcze bardziej pogarszają sprawę. Co nie zmienia faktu że gra zespołowa z ziomkami wciąga na dobre i łatwo zapomnieć, że XBOX odpala jeszcze jakieś inne gry. I nie ma to jak achievement za 10k, hehe

.
Jinxters
10 05 2007, 20:03
Chyba kupie x'a dla tej gry! tylko to dopiero tak za roczek gdzieś , najpierw PS 3...tylko ciekawe czy gra juz nie będzie za rok "za stara" ? Jak myślicie która gra "na horyzoncie" przewyższy Gearsy pod względem graficznym?(ofkoz na xboxa 360)?
il capitano
10 05 2007, 20:34
CYTAT(Blim @ 10 05 2007, 19:59)

I.. i popatrz co napisałeś wyżej

.
ironia - chyba znasz takie cuś? EOT - wisi mi online po prostu - zresztą już się wypowiedziałem w odpowiedniej ankiecie w tej kwestii.
Frajerem jest ten który skacze na kogoś - bez powodu. Bo jest lepszy... bo ma online?
CYTAT(Jinxters @ 10 05 2007, 21:03)

Chyba kupie x'a dla tej gry! tylko to dopiero tak za roczek gdzieś , najpierw PS 3...tylko ciekawe czy gra juz nie będzie za rok "za stara" ? Jak myślicie która gra "na horyzoncie" przewyższy Gearsy pod względem graficznym?(ofkoz na xboxa 360)?
Hmm będzie ciężko uwierz:)Licze bardzo na Assasin Creed RE 5 Alan Wake a także kilka gier w najbliższym czasie może jej dorównać jak wiadomo UU 3 pokupowali chyba wszyscy:)
Salwador
11 05 2007, 12:20
Sorry Elimko..troche przesadziłem faktycznie z tymi active reload..One czasem faktycznie nic tez nie wnoszą..jedynie sie sprawdzaja najlepiej przy snajpie..Ale rowniez zauwazylem roznice przy laczu...Jesli ma sie dobre lacze i gra na dobrym hoscie to mozna kolesi powalac na kolana strzelajac w korpus albo jeden strzal w leb shotgunem...Lacze mi skacze czesto z 6mb do 200kb wiec naprawde wiem jaka jest roznica gdy sie gra na slabym laczu a na dobrym:)..Oraz gra jest nei doprawcowana pod multi gdyz zdaje mi sie ze to jak w przypadku h1..z czego bledy w h1 byly raczej plusami:)..Ale uwazam ze w 2jce to juz na 100% zmienia..
Ps:sa juz nowe gliche na wyjscie po za nowe mapy..!!!Grajac wczoraj na rankingu jakis gowniaz sobie wylazl po za mape na ktora wydalem 800pkt..!!!!!!!Jesli place za dodatki niech kurde chociaz je dopracuja!!!!!!
Ps:Zabawny glitch na zabijania wszystkich w tym samym czasie:P
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=64838
Doszedłem do 3 aktu i akcja gry strasznie siadła.Jeszcze niedawno nie moglem pozbierac szczeki po misji jak lało deszczem to teraz gra sie strasznie schematyczna zrobila.Ciagle albo te male stwory albo dwoch tych co krzyczą boom mam nadzieje ze gra znowu przyspieszy.W dodaktu na componencie u mnie te lokacje w jaskini wyglądają KIJOWO nie wiem czemu.Obraz jest zupełnie szary i nie ostry.Widzialem u kumpla jak gral na takim samym tv tylko na vga i mial obraz jak zyleta.Mam mode le 26r51b.mial ktos taki problem??I to tylko ztą grą bo np w Dead Rising nie mialem takich problemow czarne bylo czarne itd...
Tweener
13 05 2007, 08:24
CYTAT(izon @ 12 05 2007, 19:14)

Doszedłem do 3 aktu i akcja gry strasznie siadła.Jeszcze niedawno nie moglem pozbierac szczeki po misji jak lało deszczem to teraz gra sie strasznie schematyczna zrobila.Ciagle albo te male stwory albo dwoch tych co krzyczą boom mam nadzieje ze gra znowu przyspieszy.W dodaktu na componencie u mnie te lokacje w jaskini wyglądają KIJOWO nie wiem czemu.Obraz jest zupełnie szary i nie ostry.Widzialem u kumpla jak gral na takim samym tv tylko na vga i mial obraz jak zyleta.Mam mode le 26r51b.mial ktos taki problem??I to tylko ztą grą bo np w Dead Rising nie mialem takich problemow czarne bylo czarne itd...
Może to nie wina TV, spróbuj wejśc w opcje i zmień kolory z "defalut" na "vibrant. Powinno pomóc

.
HortexPL
15 05 2007, 20:55
A ty juz Bear tak tutaj nie cwaniakuj tym achievementem =] 14.000 killi to juz cos, ale 10.000...
Ja wczoraj zeby pobrac Eternal Sonat'a zalozylem konto na JP, po czym ku mojemu zaskoczeniu, dostalem kolejny 4 raz gold:| btw: przetestowalem wiec dzis rano annexa... sredni tryb, z warzone, co dopiero z egzekucja, nie moze sie rownac.
CYTAT(Dabman @ 15 05 2007, 22:21)

Ja wczoraj zeby pobrac Eternal Sonat'a zalozylem konto na JP, po czym ku mojemu zaskoczeniu, dostalem kolejny 4 raz gold:| btw: przetestowalem wiec dzis rano annexa... sredni tryb, z warzone, co dopiero z egzekucja, nie moze sie rownac.
hehe dokladnie to samo
CYTAT(HortexPL @ 15 05 2007, 21:55)

A ty juz Bear tak tutaj nie cwaniakuj tym achievementem =] 14.000 killi to juz cos, ale 10.000...

Mnie gra znudziła przy ~ 8k, przy 10 już rzygam i wątpię żebym kiedykolwiek dobił chodźby do 11.
Mam problem .Doszedłem do miejsca gdzie akcja toczy się na pędzącym pociągu i walcze teraz z kolesiem otoczonym ptactwem i jest dosyć trudny czy mógłby mi ktoś napisać sposób na zabicie tego bydlaka . Z góry dzięki.
Lord Tidek
17 05 2007, 12:53
CYTAT(suli @ 17 05 2007, 13:46)

Mam problem .Doszedłem do miejsca gdzie akcja toczy się na pędzącym pociągu i walcze teraz z kolesiem otoczonym ptactwem i jest dosyć trudny czy mógłby mi ktoś napisać sposób na zabicie tego bydlaka . Z góry dzięki.
Zobacz ten link, tam jest caly temat o tym
Tutaj
HortexPL
17 05 2007, 19:18
Hehe, zebys sie nie przeliczyl... Jezeli jestes taki znudzony ta gra to dlaczego grasz w nia jeszcze ???? =]
CYTAT(HortexPL @ 17 05 2007, 20:18)

Hehe, zebys sie nie przeliczyl... Jezeli jestes taki znudzony ta gra to dlaczego grasz w nia jeszcze ???? =]
Przecież nie gram. Kto mnie zna to wie że jeszcze niedawno grałem po parę godzin dziennie, teraz jak zagram jeden meczyk to jest dobrze. Dzisiaj odpaliłem Gearsy by posłuchać jak brzmią w innych językach - polecam niemiecki (pasuje idealnie do klimatu) i hiszpański

.
HortexPL
17 05 2007, 19:47
Ale jednak musisz zagrac, przynajmniej raz dziennie wiec nie gadaj, ze nie grasz

. Sugerujesz ze Gearsy to faszystowska gra ??? Ciekawe...
Lord Tidek
17 05 2007, 21:21
Mnie juz te GoW zmeczylo, nie chce mi sie robic tych 10.000, nie chce mi sie grac, zreszta gre pozyczylem kumplowi

moze po dluzszej przerwie pogram i skoncze te 10K bo stanolem podbnie jak Bear
Nowy update do GoW plus 250 dodatkowych GS!!!http://www.xboxic.com/news/2963Nowe achievementy będą związane z Annexem (a także nowymi mapami), wygląda więc na to, że nowy tryb jednak będzie przez jakiś czas popularny na serwerach... Co ważne, update będzie darmowy - i dobrze, bo już kazali nam płacić za mapy przecież
Slupek88
26 05 2007, 11:43
no i za(pipi)iście, ja tam lubie grac w annex, wiekszosc moich znajomych, a teraz jeszcze achievemnty za(pipi)iscie
Master_Lukas
26 05 2007, 12:15
Seriously 2

20K, hehe

Niech patch wyjdzie za miesiac bo wtedy wracam do grania

Trenujcie, trenujcie
Świetna wiadomość dla fanów Gearsów

.Nawiase mówiąć nie wiem co niektórzy mają do annexa.Bardzo fajny tryb,w którym liczy sie gra zespołowa a nie tylko indywidualne umiejętnośći.Dam na przyklad taką sytuiacje.Gram ja totalny noob i 3 mniejszy noob na jakis klan kolesie indywidualnie nas kosili na maxa.Ale umieliśy sie zorganizować jeden krył drugi osłaniał jeszcze 3 zajmował ich uwage i wygraliśmy jakimś cudem:D
Nice. Niedługo ma wyjść dodatek z achivami do trybu Annex

Szkoda, że w tym trybie nie zlicza sie fragów
HortexPL
27 05 2007, 08:57
Wlasnie dobrze, ze nie zalicza fragow...
Master_Lukas
14 06 2007, 13:01
Mam problem. Sciagnalem jakis miesiac temu nowe mapki (Bullet Marsh, Garden...). Zeby to zrobic zalozylem nowe konto (USA), poniewaz mialem MS Pointy na USA. Moglem grac w nowe mapy na moim standardowym koncie (UK). Po kupieniu drugiej konsoli, przelozylem dysk ze starej do nowej. I teraz zaczynaja sie schody. Profil ktory jest na USA widzi nowe mapy, a ten standardowy profil ich nie widzi. Czy wie ktos moze co sie stalo? Probowalem sciagnac mapy jeszcze raz z tego konta na USA, ale wyskakuje komunikat ze jest to niemozliwe z mojej lokalizacji. Ciekawe jest jeszcze to, ze zalozylem gre typu Local, wybralem mape Process i dolaczylem do tej gry z mojego standardowego konta. HELP!
Nowe ecziwy:
THIS! IS! ANNEX! - Complete 100 multiplayer matches of 3+ rounds in Annex and capture 3 objectives in each match (40 GS)
Inconceivable! - Win 20 rounds of multiplayer matches in Annex by fewer than 5 points (30 GS)
Nub Pwn3r - Win 20 rounds of multiplayer matches in Annex by shutting out the opposing team (30 GS)
You Down With E.P.I.C? - Win a multiplayer match of 3+ rounds in any game type on 6 different downloadable maps (30 GS)
Green Thumb - Win 20 multiplayer matches of 3+ rounds in any game type on the Garden multiplayer map (30 GS)
Mind the Gap - Win 20 multiplayer matches of 3+ rounds in any game type on the Subway multiplayer map (30 GS)
All That Juice - Win 20 multiplayer matches of 3+ rounds in any game type on the Process multiplayer map (30 GS)
Purdy Mouth - Win 20 multiplayer matches of 3+ rounds in any game type on the Bullet Marsh multiplayer map (30 GS)
IMO bardzo fajne, wyważone i bez kosmosów - wszystkie do zdobycia. Najtrudniejszy będzie THIS! IS! ANNEX, zwłaszcza że killsy z Annexa nadal nie będą się liczyły do ogólnej sumy. Ale przynajmniej będzie motywacja, żeby sobie w tym trybie poszarpać

CYTAT(Master_Lukas @ 14 06 2007, 14:01)

Mam problem. Sciagnalem jakis miesiac temu nowe mapki (Bullet Marsh, Garden...). Zeby to zrobic zalozylem nowe konto (USA), poniewaz mialem MS Pointy na USA. Moglem grac w nowe mapy na moim standardowym koncie (UK). Po kupieniu drugiej konsoli, przelozylem dysk ze starej do nowej. I teraz zaczynaja sie schody. Profil ktory jest na USA widzi nowe mapy, a ten standardowy profil ich nie widzi. Czy wie ktos moze co sie stalo? Probowalem sciagnac mapy jeszcze raz z tego konta na USA, ale wyskakuje komunikat ze jest to niemozliwe z mojej lokalizacji. Ciekawe jest jeszcze to, ze zalozylem gre typu Local, wybralem mape Process i dolaczylem do tej gry z mojego standardowego konta. HELP!
Ostatnio sporo osób sygnalizuje brak możliwości kupienia nowych map. Nawet jeśli są zarejestrowani na UK. Random
Master_Lukas
14 06 2007, 15:00
Ale ja mam te mapy sciagniete, leza na dysku. Czemu drugi profil nie widzi tych map?
dziwna sprawa odblokowalem nowego achievementa ale nie doliczylo mi go do gamescoru a przy gears widnieje nadal ta sama ilosc punktow co byla wczesniej.jestem odosobniony w tym przypadku czy to jakis blad w tym updacie ? dodam ,ze gdy wejde w swoje achievementy to mam obrazek z nowego achievementa ale nikt inny go nie widzi poza mna.
HortexPL
14 06 2007, 21:21
Jak dla mnie te achievementy to porazka - nieprzemyslane, kazdy oprocz 100 meczy w Annex, jest do zrobienia w kilkanascie w porywach do kilkudziesieciu minut, wystarczy ruszyc troche banka.
jaro5412
14 06 2007, 21:36
Nic nie jest napisane o tym że trzeba grać w rankingach, czyli można odblokować wszystkie nowe achievementy w player match????
Masz jakieś dowody? Czy to tylko twoje przypuszczenia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.