przed chwila moj kolega zrobil achieva na playerowce ze mna, nie moge Ci tego udowodnic.na forum epica o tym pisali.da sie na 100%.
Tak, można w player matchach. Dodatkowo - podobno - achievementy za 20 zwycięstw na nowych mapach można zrobić 'na lewo' - usunac swoj profil, potem go odzyskac i załadować Gearsy. Wtedy ponoć wystarczy wygrać jedną walkę (jeśli wcześniej, przed patchem, wygrało się przynajmniej 19) i achievement jest odblokowany. Ale jak mówię - to niepotwierdzone (info z zachodniego forum).
Koso, a wam się udało zrobić tego achieva? Bo tam trochę z wami grałem, ale musiałem później zmykać.
Zrobi ktoś ze mną te achievy?
Cichy Bob - tak, zrobiliśmy. Wywaliło mnie potem w połowie meczu, ale okazało się że rundy i tak się nabijały.
ksips1 - z takimi kwestiami uderzaj na podforum o achievementach.
A no to spoko. Dziś też sobie porobię te wszystkie achievy.
Slupek88
17 06 2007, 15:16
O kurde Koso to ciekawe z tym achievementem za nowe mapy, czy juz cos wiesz czy to naprawde działa?
CYTAT(Slupek88 @ 17 06 2007, 16:16)

O kurde Koso to ciekawe z tym achievementem za nowe mapy, czy juz cos wiesz czy to naprawde działa?
Koso: nie wiem i raczej nie będę sprawdzał (zrobię tradycyjnie
), a dyskuje przenieśmy do podforum
buzra102
23 06 2007, 21:08
Widzieliscie ten filmik, gdzie w jednej druzynie jest 5 kolesi ->
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/75771.html
Slupek88
24 06 2007, 07:19
CYTAT(buzra102 @ 23 06 2007, 22:08)

Widzieliscie ten filmik, gdzie w jednej druzynie jest 5 kolesi ->
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/75771.htmljaka beka, kur.. nie wierze, jak to możliwe jakim cudem, ja też tak chcem
HortexPL
25 06 2007, 09:10
Widzielismy. Teraz nie sa juz mozliwe takie rzeczy. Bylo tak przed tymi wszystkimi update`ami, ze czasami zle sie wylosowalo i w jednej druzynie bylo 5 osob, wiec nie macie juz na co liczyc
ja sie podziele kiloma spostrzezeniami po dluzszym graniu po nowym patchu:
1. Strzaly z luku czasami nie wybuchaja nawet jak tkwia w przeciwniku ( w ciagu ostatnich 2 dni zdarzylo mi sie to 5 razy)
2. Minusem nie wydaje mi sie to ze mozna juz tylko raz uderzyc z kolby shotguna po raz drugi w krotkim czasie , ale z kolei uderzenie z kolby ze snajpy zostalao masakrycznie przegiete ( jezeli chodzi o zasieg)
3. Przegiety po patchu jest tez lancer, wydaje mi sie ze idealnie wywazona opcja bylaby jego sila gdzies pomiedzy tym lancerem sprzed update'u ( wtedy byl troche za slaby), a tym ktory jest teraz
4. Glitche jak byl tak sa , moz e niektore usuneli ale inne sie pojawily, np. wchodzenie na dachy samochodow na gridlocku, wchodzenie na barierki na kanalach, czy wchodzenie na kontenery na fuel depot etc. etc.
5. Nowe mapy:
-Bullet Marsh- swietna mapa jezeli chodzi o architekture i bronie, ale zryta jesli chodzi o oswietlenie, jak ktos wie gdzie sie schowac i ma postac ekhem czarnucha albo raama to mozna go przez cala gre nie znalezc, jakby zrobili Bullet Marsh by day
-Process- dobra dynamiczna plansza, bronie wszystkie potrzebne sa, ale jakos mnie nie przekonala
-Garden- dobra architektura, dobrze rozlozone bronie (snajpy w komorach gazowych), nie ma za duzo szukania
-Subway- no i moj numero uno nowych map i scisla czolowka wszystkich map w ogole, dwupoziomowa, swietnie zaprojektowana mapa, nie za duza i baaaardzo dynamiczna! boom na srodku, luk vs. snajpa, duze pole do popisu jesli sie ciska grnatami
POdsumowujac po dluzszym graniu patch + nowe mapy daja rade. Jak zwykle jest kilka plusow i przeciwstawnych im minusow, ale to chyba urok aktuzalizacji multiplayerowych siekanek- czy kiedys bedzie idealnie??
Jeszcze nawiasem powiem ze mozna by postawic dedykowane serwery dla gearsow bo przewaga hosta jest czesto zbyt wyrazna, a czasami jak jest duzo ludzi z roznych stron swiata w jednej grze to nie ma bata zeby lagow nie bylo
Slupek88
25 06 2007, 15:22
Zgadzam się z moim przedmówcą w 100 Procentach, przewga hosta, glitche, i ten zas...rany lancer, przegięcie na maksa, jedyne co nie moge powtwierdzic to mapki, poniewaz ich nie posiadam.
michalc
25 06 2007, 16:00
Rzeczywiscie z Torque Bow cos zdupcyli z tym nowym patchem, co do kolbki z shotguna dobrze, ze wchodzi tylko raz bo inaczej to bylo by przegecie, powinni tez zmiejszyc zasieg kolby z pistola, snajpy bo te sa najbardziej przegiete, lancer jest teraz gitarka pod warunkiem, ze nie uzywa go host ktory jeszcze dobrze strzela wtedy jest zonk, doslownie pare strzalow i gleba, Hiszpan PL(kolo ktory twierdzi, ze jak ktos dobrze gra to nie ma roznicy host nie host)a sam gra na hoscie tylko bedzie w siodmym niebie walac z lancera
Salwador
25 06 2007, 17:36
CYTAT(opall @ 25 06 2007, 11:48)

-Subway- no i moj numero uno nowych map i scisla czolowka wszystkich map w ogole, dwupoziomowa, swietnie zaprojektowana mapa, nie za duza i baaaardzo dynamiczna! boom na srodku, luk vs. snajpa, duze pole do popisu jesli sie ciska grnatami
--Zapomniałeś dodać...że to jest jedna z nowych map gdzie można bezproblemowo wychodzić poza mapę..;/...
Co do każdego update...Niech już sobie lepiej darują..bo co każdy jeden..zmienia styl gry..co nie tylko złości...
HortexPL
25 06 2007, 19:49
Opall, co Ci sie nie podoba w lanzerze ??
Uriziel
25 06 2007, 20:37
Zamiast zwiększać moc lancera powinni zwiększyć power shotguna

.
CYTAT
lancer jest teraz gitarka pod warunkiem, ze nie uzywa go host ktory jeszcze dobrze strzela wtedy jest zonk, doslownie pare strzalow i gleba, Hiszpan PL(kolo ktory twierdzi, ze jak ktos dobrze gra to nie ma roznicy host nie host)a sam gra na hoscie tylko bedzie w siodmym niebie walac z lancera laugh.gif laugh.gif
A spróbuj powiedzieć mu żeby zagrał na innym hoscie, to odrazu wyskakuje z tekstem że ma łącz 10/10 Mb za które płaci 50 euro i to on będzie hostował. A jak już zagra na innym hoscie i dostaje wp****ol to odrazu krzyczy że ma lagi ( jako jedyny z grających

)
CYTAT(Salwador @ 25 06 2007, 18:36)

CYTAT(opall @ 25 06 2007, 11:48)

--Zapomniałeś dodać...że to jest jedna z nowych map gdzie można bezproblemowo wychodzić poza mapę..;/...
Co do każdego update...Niech już sobie lepiej darują..bo co każdy jeden..zmienia styl gry..co nie tylko złości...

A może... to po prostu taki... sposób... żeby utrzymać świeżość... rozgrywki...? Poza tym... jak mozna się złościć... na... developerów za to... że... usprawniają... roz... gryw... kę...?
...
CYTAT(HortexPL @ 25 06 2007, 20:49)

Opall, co Ci sie nie podoba w lanzerze ??

pisalem to przed naszymi wspolnymi grami gdzie siekales lancerem... nadal sadze ze jest ciut za mocny, ale nie zmienia to faktu ze ciekawie sie gra- w koncu wszyscy juz nie biegaja tylko z shotgunami, mi sie tam podoba ze zmieniaja sie troszke zasady i balans gry w kolejnych update'ach bo wymaga to na graczu ciagly trening i odkrywanie nowych sposobow na gre.
Salwador
26 06 2007, 17:35
oraz jeszcze więcej masakrycznych gliczy...:/...co raczej nie urozmaica grę..Wychodzenie poza mapy..czy robienie bieganego strusia(cała moja przeciwna drużyna na live to robiła wczoraj w masion,mam nawet to nagrane

)..nie bawiło mnie to wcale mimo iż udało im się zdobyć 1dną rundę wygraną...tylko strasznie pokazuje lamerstwo..W skrócie niech eliminują te durne gliche a zostawią w spokoju w końcu to co się sprawdzało...;/
Wiesz.... może jednak... nie tak łatwo... jest wszystkie... wyeliminować... ;p... pewnie gdyby... to było.. takie proste... to już dawno... by to zrobili... ale mimo... wszystko... fajnie... że coś tam... ciągle... robią... z tą grą... przynajmniej... chce się... do... niej wracać... ;p
Salwador - bardzo podoba mi się to, jak umiejętnie dozujesz napięcie w swoich postach. Mógłbyś zostać... reżyserem...
Salwador
27 06 2007, 17:27
THX..:p..Uznam to za komplement..Swoją drogą co do reżyserstwa w ten weekend zaczynam krecić(montować) film coś o pokroju Blue and Red..czy jakoś tak..z tym że dzięki GoW..

...Będzie hardcore!!
yacolek
27 06 2007, 19:43
Nie wiem jak wam, ale mi po ostatnim paczu gra częściej zawiesza się przy sprawdzaniu leaderboarda >_>
Co osobiście mnie wkurza i stresuje, bo jestem świezo po serwisie hehe

Sprawdziłem ile mam hedszotów, daje B żeby wrócic do menu głównego i zwis...
A moge grac całymi dniami, latac po serwerach i nic, jeno przy tych leaderboardsach...
Goldi69-PL-
3 07 2007, 06:55
Po wczorajszych meczach stwierdzam ze ta gra jest mega balasem online, takie glupoty jak w tej grze sie dzieja to chyba w zadnej w takiej ilosci nie wystepuja.
Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Fenomen na skale killzona jak dla mnie - nie rozumiem jak tyle ludzi moze grac w TAKI OPOROWY KIBEL jakim jest GOW w multi. Nie ma chyba w tej grze nic oprocz grafiki, wszystko spier,dolili od gory do dolu, chyba kazda jedna bron, kazdy jeden tryb i te wszystkie glitche do tego. Balas na maxa.
CYTAT(Cegla @ 3 07 2007, 11:07)

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Fenomen na skale killzona jak dla mnie - nie rozumiem jak tyle ludzi moze grac w TAKI OPOROWY KIBEL jakim jest GOW w multi. Nie ma chyba w tej grze nic oprocz grafiki, wszystko spier,dolili od gory do dolu, chyba kazda jedna bron, kazdy jeden tryb i te wszystkie glitche do tego. Balas na maxa.
W jaki sposób spier,dolili 'kazdy jeden tryb', moglbys wyjasnic? Bo o ile w kwestii glitchy, bugów i innych smiesznostek nie ma nawet co dyskutowac, ta kwestia jest ciekawa.
I co to 'balas'? Cos mnie ominelo ze slangu mlodziezowego?

Ja bawię się z GoW świetnie z uwagi na swietne towarzystwo - w ten sposob latwiej przymknac oko na niedoróbki. Zresztą klimat gry cenię wyżej niż 'laserki-blasterki', skoki na 50 metrów i inne podniety dla 12-latków, które proponuje Halo. Nie wspominam o kapitalnie wyważonych mapach w GoW - absolutna czołówka gier w ogóle.
Brolly PL
3 07 2007, 10:28
dobrze sie gra w multi bo za kazdym razem jest cos innego i nie jest nurzace. a co do glitchy to tylko cieniasy uzywaja je i myslą ze jak beda zabijac na glitchu ze sa najlepsi.
Nie no sorry anex jest ok - kserokopia king of the hill z halo - pewnie dla tego wyszlo.
Execution - na zabicie przeciwnika z dystansu praktycznie nie ma szans (chyba ze jest snajperka i aim), na zabicie dwoch przeciwnikow samemu na raz tez praktycznie nie ma szans, jeden padnie sprobujesz go dobic, drugi przetnie Cie pila, jak nie sprobujesz go dobic, wstanie i pozamiatane. Masa jakis po(pipi)ych glupot typu - koles uwalil sie na cyce, podbiegasz do niego zeby go przekroic, pila sie nie wlacza bo jestes za blisko, ten wstaje i Cie zabija - geeezzz jakie to glupie jest.
Warzone - ten tryb zostal zesrany chyba najmniej, jedyne co wkurza, to ze trzeba czekac az sie wszyscy powybijaja. Czesto dochodzi do tego, ze zostaje 2 typow na mapie i sie szukaja, a pozostale 6 osob oglada jak jeden od drugiego ucieka na kuckach, po wylapaniu strzalu z shoot gun'a - zalosc.
No i Assasination, gdzie grasz rankingowy mecz i wszystko zalezy od jakiegos innego gracza nie od Ciebie - malina.
Jezeli chodzi o towarzystwo, to ja moge i w bierki grac jezeli jest dobre, ale jak kupuje gre za 200zl, to nie chce, zeby byla fajna przez to, ze graja w nia ziomki. Halo2 wedlug mnie tez jest kupa, ale 100x razy lepsza niz GOW, w ktorym bugi, glitche i nieporozumienia sa na kazdym kroku. HALO1 rulz.
Map jest pare ok, ale to gry nie ratuje. Zreszta najlepszym komentarzem sa walki ktore oglada sie jeden na jeden, juz w trybie "widza". Jak przeciwnicy skacza obok siebie nie mogac wycelowac z shoot guna, a gdy jeden dostanie zaczyna uciekac w odwrotna storne. Strzalem z shoot gunna nie da sie go dobic bo jest za daleko, a po zmianie borni na karabin przeciwnik bedzie juz za murkiem i sie "nareperuje" wiec rzucamy sie w poscig za przeciwnikiem (Widok dwoch scigajacych sie na kuckach przeciwnikow w odleglosci 10 metrow od siebie jest zalosny jak zdechla ryba na piasku) oczywiscie biegnac nie mozemy sie strzelac, po przebyciu paru metrow przeciwnik jest juz "nowka sztuka" odwraca sie wyplaca strzal na ryja i po zabawie. Najglupsza gra w jaka gralem w zyciu (jezeli chodzi o MP.)
Balas = kupa.
CYTAT(Cegla @ 3 07 2007, 11:54)

Execution - na zabicie przeciwnika z dystansu praktycznie nie ma szans (chyba ze jest snajperka i aim)
Ale czy coś w tym złego? To akurat kwestia gustu. GoW preferuje starcia bezpośrednie, ale ze snajperki czy z booma spokojnie można kogoś z daleka zlikwidować.

na zabicie dwoch przeciwnikow samemu na raz tez praktycznie nie ma szans, jeden padnie sprobujesz go dobic, drugi przetnie Cie pila, jak nie sprobujesz go dobic, wstanie i pozamiatane.
Średnio raz dziennie widzę, jak jedna osoba rozwala trzech gości po kolei (active + manual + szczęście), a niekiedy zdarza się i gość likwidujący komplet czterech. Natomiast pierdoły typu niedziałająca piła czy zacinająca się snajperka denerwują potwornie.

Strzalem z shoot gunna nie da sie go dobic bo jest za daleko, a po zmianie borni na karabin przeciwnik bedzie juz za murkiem i sie "nareperuje" wiec rzucamy sie w poscig za przeciwnikiem (Widok dwoch scigajacych sie na kuckach przeciwnikow jest zalosny jak zdechla ryba na piasku) oczywiscie biegnac nie mozemy sie strzelac, po przebyciu paru metrow przeciwnik jest juz "nowka sztuka" odwraca sie wyplaca strzal na ryja i po zabawie. Najglupsza gra w jaka gralem w zyciu (jezeli chodzi o MP.)
Sensowniejsze i sprawiedliwsze byłoby np. regenerowanie się wyłącznie w miejscu - wtedy nikt by nie nawiewał. Ale akurat dwóch biegnących gości nie śmieszy tak, jak skaczący jak kangury master chiefy, strzelający do siebie przy tym. Przy sprawiedliwej zabawie (gra nikogo nie premiuje) i kumatym towarzystwie (niepisaną regułą jest zakaz glitchy na grach rankingowych) zabawa z GoW jest świetna.
"Ale czy coś w tym złego? To akurat kwestia gustu. GoW preferuje starcia bezpośrednie, ale ze snajperki czy z booma spokojnie można kogoś z daleka zlikwidować."
Z mojego punktu widzenia tak, bo jak widze kolesia oddalonego o 30 metrow i mam podstawowy zestaw ze soba, to moge mu pomachac co najwyzej. Mi to przeszkadza, nie mowie, ze wszystkim musi.
"Średnio raz dziennie widzę, jak jedna osoba rozwala trzech gości po kolei (active + manual + szczęście), "
W warzonie czy anexie tak, ale w Execution juz takie cuda nie zdarzaja sie za czesto. Zeby tak pojechac trzeba sypac same heady, zeby nie musiec bawic sie w dobijanie, ew. mozna pila przyszefowac. W kazdym razie, w tradycyjnym starciu szanse sa minimalne.
"Ale akurat dwóch biegnących gości nie śmieszy tak, jak skaczący jak kangury master chiefy"
Raz, to, ze sa gorsze gry GoW nie czyni bardziej grywalna niestety. Poza tym skaczcy cogsi w GoW tez sa dosyc zabawni, szczegolnie jak wylatuja za mape i wracaja niewidzialni. A dwa, HALO1 to nie quake, ze sie skacze i strzela, chyba, ze grales z samymi noobami, albo mowisz o dwojce, ktora wedlug mnie jest kiblem tez, ale nie az takim jak GoW.
"Przy sprawiedliwej zabawie (gra nikogo nie premiuje) i kumatym towarzystwie (niepisaną regułą jest zakaz glitchy na grach rankingowych) zabawa z GoW jest świetna. "
Wedlug mnie ta gra jest zupelnie niewywazona, trzeba celowac pol metra przed typa zeby zestrzelic go z karabinu bo naboje nie wyrabiaja za celownikiem. Shoot gun, czasem upierd,ala za pierwszym strzalem, czasem strzela sie minute i nie mozna typa uwalic - to nie tylko moje odczucie. Bo jak gram to teksty typu "kur,wa jak to mozliwe, ze tyle wylapal i jeszcze zyje" slysze praktycznie non stop grajac z roznymi ludzmi.
Co jeszcze mnie denerwuje na maksa to, ze praktycznie kazdy mecz wyglada tak samo. Gridlock - spotkanie na snajperce, cam shoocie albo granatach i tak 6 rund np. w kolko to samo, a potem tylko ucieczki na kuckach ; ].
Slupek88
3 07 2007, 16:38
Panie od pogody, oczywiście żyje pan w woklnym kraju (teoretycznie) więc, może pan wyrażać swoja opinie, ale to działa w drugą strone, tak jak np. ja moge skomentować ciebie, więc po pierwsze zgadzam się w 100 % z Kosem, Halo chodz ma tylu zwolenników ja kompletnie nie rozumiem podnietą nad tą gra, skaczące żaby, bronie wzięte nie wiadomo skąd, zabawki sczerze mówiac, nie przynoszące, tyle radości, co choćby headshocik ze snajperki czy wymierzony strzał z booma w Gearach, ale owiście są gusta i guściki, ale moim zdaniem sprawa jest krótka dostajesz albo dostałes porządnie wpier..dol w Gearach, po prostu jesteś słaby kopią ci tyłki, i jak tylko morzesz gnoisz Geary, bo owszem nie ma meczu, rundy w której bym nie przeklinał tej gry za jej glitche, błędy, bugi, ale wystarczy że wejdze mój shotgunik lub snajperka, złość znika, a na twarzy pojawia się napis "KOCHAM TĄ GRE" !!!
Salwador
3 07 2007, 17:44
CYTAT(Cegla @ 3 07 2007, 11:23)

"Ale czy coś w tym złego? To akurat kwestia gustu. GoW preferuje starcia bezpośrednie, ale ze snajperki czy z booma spokojnie można kogoś z daleka zlikwidować."
Z mojego punktu widzenia tak, bo jak widze kolesia oddalonego o 30 metrow i mam podstawowy zestaw ze soba, to moge mu pomachac co najwyzej. Mi to przeszkadza, nie mowie, ze wszystkim musi.
"Średnio raz dziennie widzę, jak jedna osoba rozwala trzech gości po kolei (active + manual + szczęście), "
W warzonie czy anexie tak, ale w Execution juz takie cuda nie zdarzaja sie za czesto. Zeby tak pojechac trzeba sypac same heady, zeby nie musiec bawic sie w dobijanie, ew. mozna pila przyszefowac. W kazdym razie, w tradycyjnym starciu szanse sa minimalne.
"Ale akurat dwóch biegnących gości nie śmieszy tak, jak skaczący jak kangury master chiefy"
Raz, to, ze sa gorsze gry GoW nie czyni bardziej grywalna niestety. Poza tym skaczcy cogsi w GoW tez sa dosyc zabawni, szczegolnie jak wylatuja za mape i wracaja niewidzialni. A dwa, HALO1 to nie quake, ze sie skacze i strzela, chyba, ze grales z samymi noobami, albo mowisz o dwojce, ktora wedlug mnie jest kiblem tez, ale nie az takim jak GoW.
"Przy sprawiedliwej zabawie (gra nikogo nie premiuje) i kumatym towarzystwie (niepisaną regułą jest zakaz glitchy na grach rankingowych) zabawa z GoW jest świetna. "
Wedlug mnie ta gra jest zupelnie niewywazona, trzeba celowac pol metra przed typa zeby zestrzelic go z karabinu bo naboje nie wyrabiaja za celownikiem. Shoot gun, czasem upierd,ala za pierwszym strzalem, czasem strzela sie minute i nie mozna typa uwalic - to nie tylko moje odczucie. Bo jak gram to teksty typu "kur,wa jak to mozliwe, ze tyle wylapal i jeszcze zyje" slysze praktycznie non stop grajac z roznymi ludzmi.
Co jeszcze mnie denerwuje na maksa to, ze praktycznie kazdy mecz wyglada tak samo. Gridlock - spotkanie na snajperce, cam shoocie albo granatach i tak 6 rund np. w kolko to samo, a potem tylko ucieczki na kuckach ; ].
Widać że dopiero wczoraj zacząłeś tą grę..skoro ją oceniasz w taki sposób..

...
ORaz jak na silę będziecie grać w typ gry której nie lubisz to na pewno Tobie sie nie spodoba..
W excution Masz parę sposobów na rozwalenie kolesia..snjpa,boom,granaty czy nawet hammer of down..czy bliski shotgun..(karabin na aktivie jest teraz potężny,powalasz i depczesz)A jak kolesia uwalisz na kolana to nie musisz go piłować czy deptać jemu po głowie wystarczy użyć zwykłego uderzenia z kolby....
Osobiście mi się udaję dosyć często robić wjazd i rozwalić 4rech kolesi w jednej rundzie..Widocznie musze być cudotwórcą według Ciebie skoro mi to wychodzi w tym trybie

..wszystko zależy od Twojego skilla..
Warzone mało już ludzi gra gdyż za szybko tam się ginie..ale jest najbardziej realny trybem..mianowicie..jak giniesz to giniesz:p..
Wszystko zależy z kim grasz i jak grasz..Osobiście stwierdzam że w tej grze jest bardzo nastawiony nacisk na grę zespołową..jeszcze większą niż przy grze w Halo..:/...
Oraz przedewszystkim...
PRZESTANCIE PORóWNYWAć HALO1 DO GEARSóW!!!!!BO TO żENUJąCE..!!TO SA DWIE ROżNE GRY!!!
H1!!!RULES!!!ale już umiera:P...Ze względu na braku online..:(
"ale moim zdaniem sprawa jest krótka dostajesz albo dostałes porządnie wpier..dol w Gearach, po prostu jesteś słaby kopią ci tyłki, i jak tylko morzesz gnoisz Geary"
Troche sie mylisz kolego psychologu, ktory nie umie napisac poprawnie wyrazu "mozesz"

. Gra mnie wkur,wia przez te glupoty (poscigi na kuckach, glitche, balasowte bronie, z du,py tryby itd. itd. itd). Dostaje, to ja w du,pe np. w PESa6, a uwazam, ze jest bardzo dobra gra. To czy wygrywam, czy nie, male ma znaczenie. Jezeli gra jest skillowa to umiem to docenic, GoW jest dla mnie poprsotu nieprzemyslana kupa i tyle, mozesz miec inne zdanie, HALO mozesz uwazac za totalny syf - nic mnie to nie obchodzi i nic mi do tego.
"Widać że dopiero wczoraj zacząłeś tą grę..skoro ją oceniasz w taki sposób"
No fajny pogaldad, tylko poprzyj go jakims argumentami? Gdzie nie mam racji?
" excution Masz parę sposobów na rozwalenie kolesia..snjpa,boom,granaty czy nawet hammer of down..czy bliski shotgun"
"Na papierze" fajnie to brzmi, prawda jest tylko taka, ze jak sciagniesz kolesia z karabinu z 15m, to zanim bedziesz obok niego on sie juz wstanie i moze Cie zrobic - pomysl imbecyla.
"wszystko zależy od Twojego skilla"
Nie oceniam gier przez pryzmat tego czy jestem w nie dobry ;|
no i pan cegla ma racje. Nalezy jeszcze dorzucic lagi, ktore zdarzaja sie dosyc czesto, uprzywilejowanego hosta. Gierka miala swietny potencjal na megagenialny multi, ale epic zwalil kod. Sami przeciez przed premiera mowili, ze skupiaja sie na singlu i co-opie. A po premierze byli zaskoczeni iloscia ludzi grajacych na multi. To tylko swiadczy o tym jak bardzo sie przykladali. Nie wspominajac, ze terminy ich gonily
Nie smiem twierdzic, ze gierka nie jest miodna, bo jest. Ba, przez 2 miesiace mialem niezla zabawe z ekipa. Ale sa o wiele lepsze multi w ktorych multi jest genialnie dopracowany.
Salwador
3 07 2007, 18:12
CYTAT(Cegla @ 3 07 2007, 17:59)

" excution Masz parę sposobów na rozwalenie kolesia..snjpa,boom,granaty czy nawet hammer of down..czy bliski shotgun"
"Na papierze" fajnie to brzmi, prawda jest tylko taka, ze jak sciagniesz kolesia z karabinu z 15m, to zanim bedziesz obok niego on sie juz wstanie i moze Cie zrobic - pomysl imbecyla.
"wszystko zależy od Twojego skilla"
Nie oceniam gier przez pryzmat tego czy jestem w nie dobry ;|
Oj Cegła ...
Po to masz ściany jak i milion innych przeszkód oraz smoke bulke aby się zakraść i zrobić egzekucje..czy też gra zespołowa..ty go powalasz na kolana a Twój z blisko go dobija..A jak już wszystkich wybili w Twoim teami to bawisz się w splintel cella:p..skradanka i eliminowanie w kolejności...No oczywiście żadko kiedy dasz radę jak przeciwnika team jest zgrany..ale ta gra jest na szczęście tak wykonana abyś głową przy niej ruszył..
Co do Twojego rozpoczęcia gry..porównuje to do swojego podejścia pół roku temu;)..
Ale po tak długim czasie mam swój exp..;]...
Oraz owszem gliche to porażka maxymalna jak i przewaga hosta..Dlatego uwielbiam grać przeciwko niemu jak i eliminować glicherów..!
Salwador, zamiast grac poczytaj czasem slownik ortograficzny -_-
Cegla, mam podobne zdanie o GoW jak Ty... wg mnie mozna w to czasem pograc, ale na dluzsza mete jest tak zabugowane i wkurzajace, ze gra sprawia mala przyjemnosc...
"Po to masz ściany jak i milion innych przeszkód oraz smoke bulke aby się zakraść i zrobić egzekucje..czy też gra zespołowa..ty go powalasz na kolana a Twój z blisko go dobija..A jak już wszystkich wybili w Twoim teami to bawisz się w splintel cella"
Co nie zmienia faktu ze...
""Na papierze" fajnie to brzmi, prawda jest tylko taka, ze jak sciagniesz kolesia z karabinu z 15m, to zanim bedziesz obok niego on sie juz wstanie i moze Cie zrobic - pomysl imbecyla."
Salwador
3 07 2007, 19:04
CYTAT(Lucek @ 3 07 2007, 18:17)

Salwador, zamiast grac poczytaj czasem slownik ortograficzny -_-
Cegla, mam podobne zdanie o GoW jak Ty... wg mnie mozna w to czasem pograc, ale na dluzsza mete jest tak zabugowane i wkurzajace, ze gra sprawia mala przyjemnosc...
Teach me my mastr..

...a nie pouczaj..;)..Mam większe zmartwienia na głowie niż samo siedzenie przy konsoli..
Ale mam pytanie do grających..
Co myślicie ogólnie po dokonanym updacie o wzmocnionej sile luncera??
Jak dla mnie już zbieranie broni nawet traci sens..skoro wystarczy active oraz króciutka seriia..
funkyles
3 07 2007, 22:41
Uhhh,,, gorąca dyskusja. Jak widać gra ma równe grono zwolenników, jak i przeciwników.
Bez względu do której grupy się zaliczasz, zapraszam na ustawkę w sobotę 14.07. Reklama już poszła na onlinecenter.pl, zapowiada się ostra noc.
Jeżeli jesteście zainteresowani, dajcie znać na Live - mój Gamertag to Funkyles, lub na mail'a - tune@o2.pl
Giera ma tak REWELACYJNY klimat, że warto będzie zarwać noc i poszaleć z shotgunami z krwią na rękach

Pzdr.
Slupek88
4 07 2007, 15:19
Cegła i LUcek, zgadzam sie w 100 % ze nie może wam się nie podobac ta gra, ale z argumentami cegły sie nie zgadzam, po prostu nigdy nie grałes zespołowo, tak jak mówi Salwador to gra dla myslących, nie twierdze że nie myślisz, ale może nie w tej grze. A co do glitchy, kur.. jeżeli gramy i zobaczymy ze jakiś frajer glit(pipi)e automatycznie już nie gra z nami więcej, albo od razu się go wyrzuca, chodź z jednym zgadzam się się w 100 %, najgorszy błąd w gearach nie do zniesienia nie do wytrzymania, przewaga hosta, ehhhhhhh. Gadki, gadkami ale nie zmieni to faktu że jest to obecnie najlepsza gra multi na X360, i ani pan Cegłą ani Lulek nie zmieni tego.
CYTAT(Slupek88 @ 4 07 2007, 16:19)

nie zmieni to faktu że jest to obecnie najlepsza gra multi na X360, i ani pan Cegłą ani Lulek nie zmieni tego.
Halo to najlepsza gra na multi i ani pan slupek ani nikt inny tego nie zmieni. chcesz rozmowy na poziomie dzieci z przedszkola, to mozemy tak gadac
hehe to rozumiem, ze jestes wyrocznia co jest najlepsza gra na xa

Najs. Co sie podoba slupkowi88 jest di best, zapamietam ;]
Cod3, BF2 - dwie pierwsze lepsze wedlug mnie zdnacznie baradziej ciekawe i rozbudowane gry na MP. Poza tym jak moza porownywac team work w grze gdzie gra sie w druzynach 4, a w druzynach np 8 osobowych - Cod3 czy BF daje znacznie wicej mozliwosci, niz wybor - czy pojsc po camperke, czy po bum szota czy bo bulki.
" prostu nigdy nie grałes zespołowo, tak jak mówi "
Zdradz mi tajemnice skad wiesz jak ja gralem?
"Salwador to gra dla myslących, nie twierdze że nie myślisz, ale może nie w tej grze"
Znowu masz popisujesz sie przed nami umiejetnosciami jasnowidza

. W kazdej grze trzeba myslec, w Gow troche mniej - bo gra jest strasznie szablonowa.
oby tak dalej, to łby polecą
Dyskutujemy o grze, o co Ci chodzi?
dyskusja zamienia się powoli w pyskówę
będzie dyskusja to będzie luzik, a jak ktoś napisze o jedno słowo za dużo to beknie
Salwador
4 07 2007, 18:12
bleee...i tak Halo1 is the best:p...
A mi się nie podobają pokemony na nintendo64..mimo że ma dobry multi:p..
Każdy ma swój gust oraz swoje zdanie..szanuje opinie Cegły jak i reszty..
Lecz czasem trzeba się podzielić swoim zdaniem które może być konfliktem(patrz powyżej)..
Opisywałem parę sposobów w sumie zapomniałem dodać że po ostatnim updacie nie musisz nawet już biec na excution aby dobić bo karabin powala dosyć szybko nawalając w przeciwnika z active nawet przy próbie wstania on pada bez szans i tak do 3ech razy..aż zdychnie..:p
Dlatego też odłożyłem GoW..gdyż mi to akurat podnosiło bardzo ciśnienie...
I hate does updates!!
Ps:My tutaj nie wyzywamy się od głupków czy gamoni..lol...
A ja tam like does updates... Może w końcu za którymś... Uda im się wyważyć grę... Niech próbują...
A tak na poważnie, to jest gierka na kilka tygodni/miesięcy przyjemnej gry z kumplami. Nie więcej i nie mniej. Nie ma się co spinać i udowadniać wyższości gromnicy nad gumowym je.badłem.
Goldi69-PL-
5 07 2007, 13:49
mimo iz to zupelnie inne gry (halo i GoW) i nie ma co ich porownywac to jednak nadmienic trzeba ze w Halo (w obu czesciach) wszystkie Glicze czy jak to sie tam zowie, dodaja smaczku grze, tam wykonac bxr, dm czy ds nie jest prosto (dla nooba to nawet niemozliwe) i tylko uatrakcyjnia to gre, a te z GoW smierdza kupa na odleglosc, 2 dni temu jak gralem byla akcja ze typ wskoczyl na zwykly murek (taki jak normalnie sie przeskakuje) i chodzil sobie po nim, podbiegl do niego typ melowal go z 5 razy (ani jeden mel mu nie wszedl) to zaczal strzelac, wtedy typ sie odwrocil raz z shotguna strzelil i uwalil typ na cycki.
ta gra jest jeszcze do pogrania jak biegasz z noobikami sobie rownymi, zczasem jak wychodzi (podobnie jak w Halo) ze przewaga Hosta to 80% sukcesu, mega randomowe akcje (pila czy strzaly z Shotguna) to sie odechciewa grac.
Gra ma potencjal ale niewykozystany przez multum bledow i durne sterowanie (co za debil wymyslil 1 przyciskiem bieganie, przyklejanie do scian, skakanie i turlanie) nie am nic bardziej denerwujacego ajk biegniesz sobie typ biegnacy obok lekko cie zepchnie i juz sie przyklejasz do balasowatej sciany.
reszte glupot jak to ze sam sie podnosisz czy to ze w biegu strzelac nie mozna juz cegla napisal, jak juz typ ranny ucieka to mogli by chociaz zrobic opcje ze wolniej ranny biegnie.
Slupek88
5 07 2007, 16:43
Cegła pewnie że nie jestem wyrocznią, ale wystarzczy spojrzeć na fora, na rankigi najczęsciej granych gierek na Xbox Live, wystarczy spojrzeć na liste przyjaciół, którzy w co grają, i co najważniejsze, wystarczy się zalogować do Xbox Live i nie mija minuta a tu sypią się zaproszenia do Gearów, Nie mówie że dla każdego to ma być czy jest najlepsza gra na multi, ale nie można zaprzeczyć ze jest najbardziej graną grą na multi na Live. Co do ucieczek po downie na egzekucji, zgodze się że regeneracja powinna sie odbywać tylko gdy stoisz, czy tam jestes przyklejony do ściany nie podczas biegu, ale gdy koles zaczyna uciekać po downie, a ty stoisz za daleko żeby go zabić, przecież zostaje karabinek, a po za tym gdy gonicie go we dwóch lub więcej osób to i tak przeważnie dorywa się danego osbinki i kill him. A co do tego kto napisał ze co za głupek wymyślił robienie wszystko jednym guzikiem to znaczy A-bieganie,skakanie, przyklejanie się do ścian to już tego kompletnie nie rozumiem, przeciesz o to chodzi, zeby wygodnie sie sterowało, po co każda pierdołe, przypisywać innym przyciskom, skoro tak jak w przypadku A można zrobic 3 rzeczy, sterowanie w gearach jest idealne, jeszcze nie spotkałem kogoś kto by wolał, mieć wszystkie czynności umiejscowione pod innym przyciskiem, a skoro ci takie granie sprawia przyjemność, przeciesz zawsze zostają gry na PC i klawiatura tam starczy miejsca.
Salwador
5 07 2007, 17:43
Zgadzam się w większości z Goldim...Gra miała potencjał...,gliche są koszmarne..jedyne co można uznać za skilla z nich to podnoszenie broni z wślizgu..A reszta to jakaś parodia jak i ponury żart..Co do rozstawienia przycisków zgadzam się również..według mnie przyklejanie do ścian powinno być zupełni gdzie indziej jako osobny przycisk..Dzięki temu można by wiele głupot przypadkowych wyeliminować..
Co do popularności tej gry na live to nie mam pojęcia ponieważ wszystkich poznałem grając w GoW..:p