Multi w GoW jest randomowe. Tyle. Kto uwaza inaczej jest po prostu slepy. Skill i zgranie z zdruzyna pomagaja w wygraniu meczu owszem, ale gdy dochodzi starc na shotguny to mamy loterie. Nie wiem jak jest po lanie bo nie mialem okazji zagrac. Multi daje mnostwo radochy (dlatego czesto w to gram) ale jest to gra tak zabugowana i tak randomowa, ze szkoda slow.
Uriziel
18 07 2007, 11:21
CYTAT(Dragoov @ 18 07 2007, 11:10)

Kto zdobył już "SEROUSLY..."? Mi brakuje jeszcze 4000 fragów

.
Ja

, tak samo jak większość ekipy z którą gram.
HortexPL
18 07 2007, 11:46
Jaki cwany

Ja mam jedyne 17.000 killi, a moze ponad... sam nie wiem. Jeszcze troche i bedzie "Seriously 2"

Chcialbym jednak powiedziec, ze ten achievement o niczym nie swiadczy, bo ktos moze go zrobic w 2 miesaice, a drugi bedzie mial go po pol roku grania, nie grzeszac przy tym umiejetnosciami.

Luckek, po co zasmiecasz forum, nie mozesz walnąc mi tego na PW albo GG?
to nie pytaj tutaj tylko w dziale pomoc, jak juz jestes taki zasadniczy

Zreszta o niebo lepsze mozna zdobyc na ebay.com
to po członka pytasz? tak ciezko wpisac w wyszukiwarce allegro 'koszulka gears of war'?? kup sobie na ebayu
Master_Lukas
18 07 2007, 12:11
Glosujcie na najlepszego polskiego gracza w Gears of War! W ten sposob stworzona zostanie "Parszywa 13", hehe

Wiecej szczegolow na stronie.
http://gearsofwar.pl
Dragoov
18 07 2007, 18:50
Hortex, 17K killsów? O_o dobry jestes

Byłbym wdzieczny gdyby ktos wytlumaczył o co chodzi w ostatnio dodanych achievementach (vide Annex)
Poczytaj poprzednie strony tematu, poczytaj PE, poszukaj na stronkach - temat był przerabiany wiele razy.
Insiak mnie uprzedził swoją wypowiedzią. Tak więc sprawa jest bardzo prosta. Multi w Gyrosach ssie gałę. Dlaczego? Ano przez totalnie niedopracowany kod sieciowy, który jest przyczyną występowania większości akcji które nazywamy potocznie "it's a madafakin bullshit". Imo za wszystko odpowiadają lagi. Wchodząc do nowego hosta niemal za każdym razem musimy "przestawić" się na opóżnienie na nim występujące. I teraz albo gracz potrafi "wyczuć" dany serwer albo nie. Wszyscy grający wiedzą, że host w tej grze ma boskie moce. Jeszcze jeśli hostuje jakiś dobry zawodnik to należy się modlić, żeby być z nim w teamie bo w przeciwnym wypadku jest rzeźnia. Potrafię wyobrazić sobie sytuację kiedy "świeżak" w jednym ze swoich pierwszych meczy trafia do jakichś dobrych graczy. Zero przyjemności, tylko frustracja powodująca na dłuższą metę zniechęcenie do gyrosów.
Ogólnie rzecz ujmując dziwi mnie podejście Epic do tego tytułu. Co jakiś czas wypuszczają patche, ktore jeśli jedną rzecz naprawią to dwie spieprzą. Ostatnio rekordy popularności bije gra "z lanserka". Jeśli dobry host zaczyna grać tą bronią to na prawdę robi się bardzo ale to bardzo monotonnie. Źle na przszłość wróży to nowemu Unrealowi skoro EPIC nie radzi sobie z optymalizacją kodu dla ośmiu graczy przy niespecjalnie szybkim tempie rozgrywki jaka charakteryzuje gyrosy.
I żeby nie było, że tylko narzekam na GOW. Ja i tak kocham tą grę. Nie gram już tak często ani dobrze jak kiedyś. Staram sie raczej czerpać maksimum frajdy z biegania i wyciskania mozgow buciorem numer 50. Przed wydaniem Gowa na mojej friendliscie było może z 20-30 GT. W tydzień po premierze mialem już komplet i ubolewam, że nie mogę dodać wszystkich, ktorych bym chciał. Dzięki tej grze poznało się baardzo dużo fajnych ludzi.
CYTAT(Pomezz @ 18 07 2007, 21:18)

Dzięki tej grze poznało się baardzo dużo fajnych ludzi.
Mówisz tak jakbyś umierał

... co do parszywej 13 ... porażka jak nic ... Xtroam ? TOż to dziecko ciągle bierze snajpe niewiadomo po co bo i tak nikogo nie umie nią ściagnąć. Jak ja czymś nie umiem zabijać to normalnie w świecie nie tykam tego.Ale Pomezz zgodze się z Tobą ... GOW jednoczy ludzi ^^ a granie z noobami jest śmieszne bo traktują Cie jak jakiegoś GURU i jak uda im sie ciebie zabić to fiesta przez cały rok

Chce zobaczyć wymagania sprzętowe GOW na PC. Pewnie sama karta graficzna bedzie kosztowała z 2/3 XO.
Hehe... Pamiętam te "fiesty", pamiętam. Ten kop adrenaliny, łomot serca i łojezu, zatrzeliłem gościa z achievem seriously.
W zasadzie co do samego GoWa to nie mam złych wspomnień. Grało się świetnie, adrenalinka produkowana w dużych ilościach, ubaw po pachy ze znajomkami. Potem rutyna, fkurf na kolejny zgon itede.
Żadna gierka nie żyje wiecznie. Ci, których fkurfiają błędy kodu, lagi czy co tam, może mają już po prostu jej dosyć, he? Bo nie wierzę, że są tacy, których GoW nie bawił w ogóle, ani chwili.
Mnie bawił dla tego mam wszystkie achievy za singla ( no oprócz cog tag bo mam 25/30 ) . Gra ma znacznie lepszy klimat w singlu niż na multi . Multi jest fajne , ale dobijają mnie ciągłe błędy i filozofia , że jedyną skuteczną bronią jest tylko shotgun a po ostatnim update lancer ( raczej rash lancer 4 wbije sie to ani uciec ani walczyć ) . Dobija też zabawa w szczególności snajpą 2x down + head

. Beznadziejne filtry i liczba pokazywanych gier to kolejna tragedia i w dodatku gracze . Niech ktoś wprowadzi ten zakaz na brutalne gry bo w to gra masa dzieciaków i durnych hamburgerów co wychodzą po 5 minutach gry .
Salwador
19 07 2007, 17:53
aghhhhhhhh...Hamburger...........Jedynie co to da sie czasem zjesc...:P ....
Z mojego punkt widzenia to prawda..ja osobiście mam 95 ludków na samych gerasach..co prawda przeklinam chwilami na ta gre..przez lagi czy błędy..ale to wszystko wynagradza częstą zabawę jaką mam z przyjaciółmi..:)..jak rozkwaszanie,miażdżenie mózgów,itd...:P..
Popieram jeśli chodzi o zakaz dla 10latków...gdyż granie z nimi jest to koszmarne....:/
Racja. Nie zauważyłem tego za bardzo u rodaków, ale co drugi młody anglosas ma przemożną potzrebę raczenia współgraczy jakimś kretyńskim śpiewem. Magia mikrofonu?
Spiewy hamburgerowych małolatów są dobijające. Jak bym był na przesłuchaniu do idola. To niszczy klimat.
Walka kolbami broni (a snajperka i pistolet to już przegiecie) mi sie nie podoba bo czesto widze walki wygrane od 2 machniec kolbą zamiast 5 strzałów ze strzelby które jakim cudem nie wchodzą co jest troche irytujące
Z innej beczki.
Dlaczego jak gostek przyklęknie to kolejne strzaly ze strzelby nic mu nie robią (taki głuchy odglos strzalu jest) - co robicie by jednak szybko go wykończyć.
Może znawcy napiszą kilka sztuczek jakie wykorzystują w tej grze (klawiszologia)
Bo grasz w trybie "egzekucji". Jak gościa znockdaunujesz z pewnej odległości i chcesz mu poprawić, to nic z tego. Musisz podejść do niego blisko (jak zdążysz, bo po pewnym czasie się gościu podnosi) i wykonać egzekucję
Jak chcesz leżącego gostka zabić z oddali to musisz grać na trybie Warzone gdzie nie ma egzekucji i nie dostaje sie achieva za zabicie zdawnowanego przeciwnika .
Salwador
20 07 2007, 19:59
Nie koniecznie..w Egzekucji wez caly czas napieraj go z karabinka najlepiej na activie..za 3cim razem bedzie z niego trup..Albo przymierzaj się snajpa na jego glowe gdy tylko wstanie czy tez z buma albo i granta...
To tylko troszke mojego advice;)
Dragoov
24 07 2007, 08:27
I na egzekucji graja Ci dobrzy, a na warzone nubki co kradną fragi, ale i tak wole grac na warzone, bo wiem że jak koles leży to sie wykrwawi (przy wkurzajacych starciach 1vs.1

).
Ash, istnieje funkcja "mute" uciszająca takich hamburgerowych małolatów

. Jak to zrobic? Ano wchodzisz w gamercarda i na samym dole znajdziemy "mute", niezwylke przydatne przy kradziezy killsów

(jesli tego nie uzyjesz a kradniesz od razu polecą teksty: "piel ju r fakink hołmo bicz!"

)
Salwador, taki koles zawsze moze uciec, w szczególnosci na takiej mapie jak Girdlock albo Rofftops
wchodzisz na podglad gamer tag'a gracza, dajesz opcje mute:) ( wycisz )
McDriv3r
24 07 2007, 19:41
Gre odpalilem z godzinke temu.Jestem poprostu w szoku.Ta gra miazdzi wszystko graficznie(mimo faktu ze gram na crt).Kabel do vga do monitora i wrescie zobacze prawdziwa grafe.Narazie zagrywam.
CYTAT(Sasori @ 20 07 2007, 08:45)

Racja. Nie zauważyłem tego za bardzo u rodaków, ale co drugi młody anglosas ma przemożną potzrebę raczenia współgraczy jakimś kretyńskim śpiewem. Magia mikrofonu?
A myslalem ze tylko ja trafiam na takich spiewajacych debili. Multi w odroznieniu od singla jest duzo bardziej emocjonujacy i nie przejada sie tak szybko, szkoda tylko ze trzeba miec wykupiony abonament zeby grac
Dragoov
25 07 2007, 22:44
I szkoda ze jest w cholere randomowy

, jak nie jestes w drużynie hosta, ktory i tak wymiata to masz 0% szans na wygraną. Wg. mnie (I podkreslam to tylko moje zdanie) ta gra po sieci zaczynia sie nudzic po ok. 3000 killsów (kiedy sie zrobi wszystkie achviementy i zostanie ofkoz "Seriously...", a 3000 killsów robi sie w 1 miesiąc

) mnie juz bardzo wkurza robienie tych 10.000 fragów, nudne jest to wszystko, ale i tak gram (jestem typem achviement huntera "must be have this achviement" czyli poluje na konkretne achviementy i nie gram w byle crapy, zeby podbic GS).
W tą gre nie idzie grac ciągle, tzn. trzeba urozmaicać sobie ją inna (najlepiej równie długą i ciekawą np. Oblivion), inaczej poprostu znudzi sie ona i szybko powędruje na allegro. Ja np. zagryzam sobie ten smakowity kąsek czyli Gears of War świetną strategią o nazwie C&C 3
Jak to napisał Vartan PL (autor poradniku do GoW, który znajduje się na onlinecenter.pl), jeśli chcesz zrobic 10,000 fragów, tą gre musisz kochac i nie robic tego achviementa na pałe, poprostu grać i cieszyć sie tą produkcją, osiągniecie odblokuje sie tak czy siak (btw. jesli masz w tej chwili poniżej 1000 killsów to radze sie spieszyc póki "Gyrsofwor" cieszy sie popularnoscią. Halo 3 zada bardzo mocny cios ostrym nożem w plecy GoW, ale nie bedzie on śmiertelny np. w CoD2 grają jeszcze ludzie, chociaż kto wie co sie z tym tytułem stanie po 26 wrzesnia b.r.)
Dragoov aka Wojcieq
Czy nowe mapy można normalinie ściągnąć na konto EU? Bo słyszłem że są problemy.
Slupek88
27 07 2007, 14:19
Nie można
To nie można zdobyć achievementów ''This is Annex'' itp.?
Jeszcze GoW nie mam, ale chyba mogę sie wypowiedzieć co do tematu. Myśle, że GoW to tylko przedsmak tego co będa pokazywać gry na 360-tke. BioShock, Halo3, PGR 4 tez może co nieco pokazać, Assassin`s Creed (może ktoś będzie psioczył na grafike, ale fizyka zapowiada sie niesamowicie). W poniedziałek bede miał GoW, więc co do Acheivmentów się wypowiedzieć nie mogę jak narazie. A mam nadzieje, że po ukazaniu sie Halo 3 GoW nie pójdzie w odstawke przez ludzi.
Salwador
27 07 2007, 21:40
Spox..wątpie aby tak było..w H3 nie ma krwii...a w GoW łby się odrywa..:p
Może GoW 2 pokaże coś więcej
Mam troche głupią sprawe. Jak pokonać bersekera. Doszedłem na powietrze i nie wiem co dalej

Z góry dzięki
Uzyj na nim Hammer Of Dawn
Mam sprawe. Jak zmienic bron w grze online. Nie chodzi mi o te co D-padem sie zmienia. Tylko np. chce snajperke

Z góry dzięki
to musisz sobie tą broń na mapie znaleźć
CYTAT(Diabeu @ 4 08 2007, 19:25)

to musisz sobie tą broń na mapie znaleźć
A skąd inni mają na początku ??
Nikt nigdy nie ma od poczatku... trzeba znalezc
Jak się robi "aktywne przeładowania"
Z góry dzięki
il capitano
4 08 2007, 21:51
CYTAT(Szabla8 @ 4 08 2007, 22:40)

Jak się robi "aktywne przeładowania"
Z góry dzięki
lolens - pisze w poradniku w dodanej książeczce w oryginalnej "edycji". :f
Ja nie czytam instrukcji do gier. Bo klawiszologi łatwo się uczy a jak chodzi o jakieś specjalne ruchy to większość jest pokazana na treningach. Zaraz przeczytam instrukcje. O już wiem
Ghouligh
4 08 2007, 22:49
naciskasz gorna l'ke i w prawym gornym rogu masz taka linie przeladowania z malym paskiem prawie po srodku. jesli trafisz dokladnie w ten pasek to masz aktywne przeladowanie. jesli trafisz szybciej lub pozniej to bron sie zacina i jest troche dluzej niz normalne przeladowanie. czyli musisz po prostu nacisnac gorna l'ke 2 razy w odpowiednim momencie. end of the story.
ps.: nie tylko w instrukcji jest ale takze w poczatkowym stadium gry. ;p
On pewnie nie czyta początkowych stadiów gry.

Bardzo śmieszne. Przeczytałem instrukcje i już wiem. Koniec tematu o "aktywnym przeładowaniu"
Ponawiam pytanie,mialem dluga przerwe od konsoli i nie posiadam nowych mapek do GoW,czy to prawda ze polacy nie moga ich sciagac z marketplace juz?bo nie wiem czy kupowac MSP czy nie
Gdybyś zadał sobie trudu i przeczytał kilka ostatnich stron tematu, wiedziałbyś. Nie, nie można kupować nowych mapek.
Jak ściągnąć mapy: 'hidden fronts' multiplayer map pack 2?? posiadam konto na Wielką Brytanię, również założyłem konto na USA... Za każdym razem przy próbie ściągnięcia wyskakuje komunikat: " TEN ELEMENT JEST NIEDOSTęPNY Z BIEZACEJ LOKALIZACJI"

Przy pobieraniu innych gier i dodatków problemu nie ma. Od razu chcę zaznaczyć, że na obydwu kontach posiadam odpowiednia ilość MS Points...Ktoś mógłby dokładnie wyjaśnić dlaczego nie można i czy wogóle będzie to możliwe????
Przespałeś maj czy jak? Było głośno wtedy o nadchodzących restrykcjach dotyczących ściągania niektórych rzeczy z Rynku... Dopadło to m.in. mapki GoWa.
wpieniacz
7 08 2007, 15:52
Mieszkajac w polsce nie nacieszysz sie na chwile obecna nowymi mapami gdyz LIVE rozpoznaje z jakiego kraju masz poloczenie internetowe IP czy h. wie co. Z tego powodu musisz czekac na premiere polskiego live.
A tak poza tym aby cie lekko podreczyc napisze ze nowe mapy sa za(pipi)icho zwlaszcza GARDEN i SUBWAY
No cały maj spędziłem w Norwegii bez Xboxa 360 więc jestem w plecy trochę - no ale widzę, że co poniektórzy mają te mapki

Teraz przez wypowiedź wpieniacza to nie będę mógł spać...
Zabawa z proxy może coś pomóc?
wpieniacz
7 08 2007, 16:38
O ile wiem to na to nie ma bata ale moge za malo wiedziec
Co to jest te Proxy? Jak to wykożystać?
Klikamy tutaj, a potem w tym radosnym okienku tekstowym wpisujemy "proxy", po czym radujemy oko 101,000,000 znalezionymi wynikami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.