Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Sandking
Whoah... dwa dni temu kupiłem GoW Limited Edition za 130 zł i ciężko od tej gry się oderwać. Nie będę pisał nic nowego, gra jest świetna, absolutny must have dla posiadaczy x360 ^^.

Aktualnie tłukę Insane i kończę 3 Akt, ale odbicie rafinerii jest cholernie trudne - zazwyczaj dostaję z T.Bow prosto w dupsko >_<.

Edit: Do Pana niżej - jak masz pisać takie posty to sobie daruj ;]
wpieniacz
serio co ty nie powiesz
ShtaS
przechodząc poszczególny Acty na powiedzmy hardcorze, a tym samym odblokowując achievementy za przejscie oszczegolnych rozdzialow, to automatycznie odblokuje podobne osiągnięcia, ale za przejscie tych samych actow na poziomie latwiejszym, czy bede musial drugi raz grać, po to, aby mieć ach. za casuala?

jak w tej grze się sejwuje? oO
Sandking
Zaliczysz na Hardcore to i za Casual Achiv wejdzie - bardzo fajne ^^

Gra się zapisuje automatycznie podczas zaliczania kolejnych checkpointów.
Dragoov
CYTAT(dureń @ 27 07 2007, 15:34) *
To nie można zdobyć achievementów ''This is Annex'' itp.?

Takie achviementy jak:
-Nub Pnwer
-This is ANNEX!
-Inncovidence! (czy jakoś tak, chodzi mi o ten, co trzeba wygrac 20 rund z przewagą mniejsza niz 5 punktów)

Można je robic bez dodatkowych map na:
-Ranked Matchu
-Player Matchu
-Split Screenie (!)

Mam nadzieje że pomogłem

http://www.soundboard.com/sb/s1ckslugger.aspx - Soundboard z GoW smile.gif
dureń
Tak bardzo pomogłeś, a niewiesz czy da się zrobić achievementy np. bullet marsh bez dodatkowych map. Ogólnie zależy mi na calaku, a widziałem że niektórzy polscy gracze mają achievementy za dodatkowe mapy zaliczne. huh.gif
master_PL
CYTAT(dureń @ 10 08 2007, 09:11) *
Tak bardzo pomogłeś, a niewiesz czy da się zrobić achievementy np. bullet marsh bez dodatkowych map. Ogólnie zależy mi na calaku, a widziałem że niektórzy polscy gracze mają achievementy za dodatkowe mapy zaliczne. huh.gif

Bullet Marsh jest to płatna mapa, tak samo jak 2 inne. Achievement dotyczący Bullet Marsh polega bodajrze na wygraniu kilku mecz na tej właśnie mapie (napisałem bodajrze, ponieważ pisze z pamięci) smile.gif
Sasori
Napisałeś "bodajrze", ponieważ masz problemy z ortografią. Co do reszty to masz rację.

dureń
CYTAT(master_PL @ 10 08 2007, 09:50) *

Bullet Marsh jest to płatna mapa, tak samo jak 2 inne. Achievement dotyczący Bullet Marsh polega bodajrze na wygraniu kilku mecz na tej właśnie mapie (napisałem bodajrze, ponieważ pisze z pamięci) smile.gif

No tak masz rację lecz to niezmienia faktu, że te mapy są niedostępne do ściągnięcia w Naszym pięknym kraju a niektóży Polscy gracze je mają. Może zmienili za pomocą proxy IP. Jeśli ktoś ma te mapy ściągnięte to naprawdę proszę o kontakt najlepiej na PM.
wpieniacz
pasuje do ciebie ten nick !!! Maja te mapy poniewaz sciagneli je przed updatem ktory zablokowal mozliwosc sciagania niektorych plikow z innych regionow niz tych z ktorych ma sie neta
dureń
Dzięki trza na polskiego live poczekać icon_cry3.gif lub do angolów poichać censored2.gif icon_cry3.gif icon_cry3.gif icon_cry3.gif
Salwador
niektórzy mają ponieważ zakupili je zaraz po ich wyjściu..;)..np:JA:P
XBOX360SOKOL
to czyli teraz nie da w polsce sie sciagnac dodatkowych map??
matek_79
CYTAT(XBOX360SOKOL @ 13 08 2007, 00:16) *
to czyli teraz nie da w polsce sie sciagnac dodatkowych map??

Jezu czlowieku, czytac forum nie potrafisz poza strona ktora Ci sie aktualnie wyswietla?
NIE, NIE DA RADY OBECNIE KUPIC DODATKOWYCH MAP PRZEBYWAJAC W POLSCE, temat walkowany od kilku stron, niektorzy proponowali zabawe z proxy ale jakos nikt nie potwierdzil ze sie to udalo, wiec nie pozostaje nic innego jak czekac na premiere Live! w Polsce.
toel
Zapraszam do obejrzenia pierwszego (jak sądzę) polskiego tutorialu używania broni. Tutorial skierowany jest do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z multiplayerem. Na pierwszy ogień idzie snajperka:

http://www.youtube.com/watch?v=q-IRvslqVdw

Zapraszam do komentowania - wszelka krytyka (pozytywna i negatywna), nie składająca się w większości z !^@#$ mile widziana smile.gif
ShtaS
godna pochwały inicjatywa. Zaczynam dopiero grać w Gearsy to coś takiego przyda mi się na pewno. Czekam na więcej : )
Blim
CYTAT(toel @ 13 08 2007, 10:58) *
Zapraszam do obejrzenia pierwszego (jak sądzę) polskiego tutorialu używania broni. Tutorial skierowany jest do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z multiplayerem. Na pierwszy ogień idzie snajperka:

Zapraszam do komentowania - wszelka krytyka (pozytywna i negatywna), nie składająca się w większości z !^@#$ mile widziana smile.gif

To zescie do(pipi)ali tutorial. Bardzo ładnie panowie. happy.gif
Wulfu
Szkoda, że nie podali jeszcze "klawiszologi", zpewnością niektórym by się to przydało...
dureń
Jak to jest możliwe że gość przez miesiąc zdobył 40000 kilsów?!?! huh.gif
Blim
CYTAT(dureń @ 13 08 2007, 12:04) *
Jak to jest możliwe że gość przez miesiąc zdobył 40000 kilsów?!?! huh.gif

Ma w domu 8 sztuk:

- Xboxów 360
- kopii gry Gears of War
- Telewizorów
- Abonamentów XBOX Live

Zakłada grę i biega cały dzień zabijając sam siebie przez miesiąc. Może tak? tongue.gif
dureń
To naprawdę musi szybko biegać tongue.gif Ja gram tydziń i mam 1800. Jak hostuje się to wtedy idzie bardzo szubko. Blim szacun za Seriously
Blim
CYTAT(dureń @ 13 08 2007, 12:28) *
To naprawdę musi szybko biegać tongue.gif Ja gram tydziń i mam 1650. Jak hostuje się to wtedy idzie bardzo szubko. Blim szacun za Seriously

Kazdy kto gra od premiery juz to ma. Ja zdobylem w 3 miesiace, 0 killi na moim hoscie co zreszta widac po achievmentach. Trzeba duzo grac i tyle. Szacun to dla tych co maja nie wiem np. 5 gwiazdek na Expercie na Guitar Hero II, hehe. happy.gif
jarken
CYTAT(toel @ 13 08 2007, 10:58) *
Na pierwszy ogień idzie snajperka:

Trzeba było to dać wczoraj, przed naszym graniem smile.gif Prawie przez snajperkę przegraliśmy biggrin.gif
Salwador
Ja walnąłem 10 000 ..przypadkiem..sam nie wiem kiedy ..:p...
Brolly PL
mi brakuje pk 1500 killi do seriously. gram od poczatku maja i jakas leci.
Zeratul
Dzisiaj pierwszy raz od grudnia planuje odpalic ta gre... jak ktos bedzie chetny pograc po 24.00 niech da znac. Nie obiecuje, ze bede dlugo gral smile.gif
wpieniacz
ja mam seriusly za ponad 10k kili moj brat dostal za 1900 kili tez achivment smile.gif
Blim
CYTAT(wpieniacz @ 14 08 2007, 17:11) *
ja mam seriusly za ponad 10k kili moj brat dostal za 1900 kili tez achivment smile.gif

Bo macie profile na tej samej konsoli zapewne. wink.gif Mafia dziadu nie było mnie dwa miechy i już mnie wywaliłes z listy przyjaciol... catfight.gif happy.gif
Dragoov

O_o normalnie mnie koleś rozwaliłeś tym tekstem "czy da sie srobić achviementy np. bullet marsh (nie bullet marsh tylko Purdy Mouth, Green Thumb, Find the Gap i All that Juice, nie które mogą sie nie zgadzac, mój błąd) BEZ DODTAKOWYCH MAP O_o. Czasem zastanów sie co mówisz ok? Zreszta z tego co widze
Twoje posty nie są zbyt inteligentne i dostaje przez nie niekontrolowanej głupawki. Gdzie przeczytałeś to że koles zrobił 40000 killsów w jeden miech? W przyjaciółce czy rodzynach?

Zreszta Serously niczego nie udowadnia, bo można miec farta i robić "hedszoty na klate" (mój znany tekst po live'ie, kto ze mną gra to wie smile.gif ) i szybko dobić do 10K, szpilając na hoscie lub grać troche dłużej i robić tego seriously pare niezłych miechów ale miec mocne skille (BTW bywają tacy co sie szybko uczą jednoczesnie zdobywając 10000, ale to tylko elita).

Słuchał już ktoś Soundtracka z gyrosów (nie mylić z soundboardem)? Słyszałem opinie że jest to crap o_O.

Slupek88
A ja się nie zgodze, da rade zrobić achivmenty za nowe mapy nie posiadając ich, trzeba mieć znajomego który je posiada, podać mu swoje hasło do konta, on loguje się u siebie na konsoli i trzaska te achivmenty na twoim koncie, znam pare osób co tak zrobiło-maniaki, ja osobiście wole poczekać aż się odblokuja mapki-może.
ShtaS
CYTAT(Slupek88 @ 15 08 2007, 13:08) *
A ja się nie zgodze, da rade zrobić achivmenty za nowe mapy nie posiadając ich,(...)

mieć te achievementy a je zrobić to dwie różne rzeczy. Odróżniaj znaczenie tych słów.
wpieniacz
ja tam mam nowe mapy a na te achivmenty leje cieplym sikiem
komar737
Taka ciekawostka:

Czy wiesz, ze model zwyklego Locusta (bodajze Drones, czy jak mu tam - ci najzwyklejsi zolnierze) ma dwa razy mniej polygonow niz model Leona z RE4 na GC?
il capitano
no i? Za to Marcus Fenix wygląda cholernie imponująco ze swoim sznitami na pysku jak i reszta zakapiorów. Leon to zwykły japoński "biszonen" ładna buźka napier.dala z ciężkiej spluwy xD w syfie i brudzie gdzie tak naprawdę swojej nogi by tam nie postawił.
Jak już mówimy o głównym bohaterze to graficznie Leon wysiada przy Marcusie, zresztą porównać tego nijak bo RE4 to gra z innej epoki. Co nie znaczy, że nie rajcująca w sferze rozgrywki.
Blim
No i to że dzięki takim sztuczkom XBOX może pociągnąć tą grę a nasze oko nadal cieszy się niezwykła grafiką. O to chyba mu chodziło.
k0ntra
A ja mam pytanie co do mappacku nr 2. Czy jak pojawi się on 4free (gdzies we wrzesniu) to nadal nie bedzie go mozna pobrac? Czy tylko ograniczenia na sciaganie materialow z Marketplace dotycza materialow, za ktore trzeba zaplacic ciezko zarobionymi M$ Points?
master_PL
Ja też mam ochote pobrać te nowe mapy jakoś niedługo, jak ziomek przesle mi Pointsy..K0ntra, mówisz że nie da się pobrać płatnych map teraz ??
Blim
Nie da się i raczej sie to nie zmieni. Trzeba czekać aż wprowadzą polski Live... dry.gif
wrog
Ostatnia szansa by zakwalifikować się do finału polski WCG 2007. Zapisy do IV tury online są zamykane jutro po południu. Poza tym być może zakwalifikują się dwa pierwsze zespoły, a nie jeden.

www.wcg2007.pl
dureń
CYTAT(wrog @ 19 08 2007, 18:29) *
Ostatnia szansa by zakwalifikować się do finału polski WCG 2007. Zapisy do IV tury online są zamykane jutro po południu. Poza tym być może zakwalifikują się dwa pierwsze zespoły, a nie jeden.

www.wcg2007.pl

Rozgrywki są online - bardzo mnie to zastanawia ponieważ jak wiadomo host ma boskie moce. To będzie uczciwe? huh.gif
komar737
CYTAT
O to chyba mu chodziło.

Dokladnie tak. I nie rozumiem tutaj posta "koziej brodki" tongue.gif Ale koniec, wystarczy troche poczytac o UE3, aby wiedziec, o co mi biega.
toel
CYTAT(dureń @ 19 08 2007, 21:14) *
CYTAT(wrog @ 19 08 2007, 18:29) *

www.wcg2007.pl

Rozgrywki są online - bardzo mnie to zastanawia ponieważ jak wiadomo host ma boskie moce. To będzie uczciwe? huh.gif

No ale hostują przecież obie strony na zmianę
Dabman
nie maja w planach dedicated server pod x360? jedna konsola stawia, oglada jako spectator + 8 graczy gra:|
Salwador
z tego co ja wiem to nie...Zapewne dopiero zrobią to w GoW 2.. confused.gif
Ghouligh
w gow2 to ja oczekuje, ze naprawia ten zrypany mp. jak zrobia to samo i wyrzuca coopa to napewno tytul wymienie zaraz po zobaczeniu "game over" i napisow koncowych z podziekowaniami za przejscie.
Keymaker
W ramach ciekawostki - Epic Games współpracuje z naszym polskim People Can Fly

http://ve3d.ign.com/articles/news/33932/Ep...inkiller-Studio

Ekipa Adriana Chmielarza pracuje nad PieCową wersją gry...
dx36
Dzisiaj w południe przyszedł do mnie GoW i powiem tak gra jest po prostu zaje*ista nie mogę oderwać oczu od telewziora (teraz mi się udało bo miałem obiad tongue.gif) jeszcze nie grałem w multi bo skończył mi się gold ale rzeczywiście warto było kupić 360 dla tej gry tylko minusem jest dla mnie to że pecetowcy dostaną możliwość walki z Brumakiem mam nadzieje że my też dostaniemy tą możliwość w niedalekiej przyszłości.
To tyle z mojej strony idę cisnąć dalej może jakiś Archievement wpadnie biggrin.gif

Zapomniałem się zapytać jak się robi aktywne przeładowania ??
master_PL
CYTAT(dx36 @ 31 08 2007, 16:59) *
Dzisiaj w południe przyszedł do mnie GoW i powiem tak gra jest po prostu zaje*ista nie mogę oderwać oczu od telewziora (teraz mi się udało bo miałem obiad tongue.gif) jeszcze nie grałem w multi bo skończył mi się gold ale rzeczywiście warto było kupić 360 dla tej gry tylko minusem jest dla mnie to że pecetowcy dostaną możliwość walki z Brumakiem mam nadzieje że my też dostaniemy tą możliwość w niedalekiej przyszłości.
To tyle z mojej strony idę cisnąć dalej może jakiś Archievement wpadnie biggrin.gif

Zapomniałem się zapytać jak się robi aktywne przeładowania ??

Wciskasz RB i musisz zatrzymać na białej lini, tam gdzie masz pasek amunicji.
ShtaS
hmm który to brumak, bo jakoś nie kojarzę ?
dx36
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.