Graj i zabijaj

Acziwki wskakują czasami po 115, 120 killach. Różnie bywa. Mi wskoczył po 107.
Dziobak_
18 12 2007, 17:32
CYTAT(Zimol @ 18 12 2007, 13:17)

Panowie, mam pytanie w związku z achievmentami multiplayer...
Mianowicie dowiedziałem się, że Achievy po 100 fragów z Curb Stompa, Execution, Boomshot etc. są trochę problematyczne, bo mimo nabicia 100 fragów na rankingu z danej kategorii killi nie wyskakuje Achivement. Jeszcze nie nabiłem z niczego setki, ale takie doszły mnie takie słuchy... prawda to?
Już ci mówiłem Zimolku

. Epic dało okrutnie pupy, bo achievy za killsy z broni albo Seriously wymagają wiecej killi niż w opisie. Najgorsze jest to, że liczba killi potrzebnych do seriously wzrasta z każdym miesiacem. Kiedyś byłem rekordzistą i wpadło przy 11 608, teraz rekord to bodajże 13k z hakiem. Nie wiem czy liczba wzrasta też przy achievmentach za np. egzekucje
Slupek88
18 12 2007, 17:51
Oj to już dawno, więcej wynosi rekord na seriously, 2 kumplom wpadł przy około 15,16 kaflach.
Przybilla
18 12 2007, 18:37
Ja mam 250 Curb Stompów i jeszcze nie mam achievementa. Tak więc, różnie to bywa.
wolek92
18 12 2007, 18:52
Taaaa, 120

300 piły miałem i dopiero wskoczyło, jakby te achivy normalnie wpadały to mialbym spokojnie gdzies ze 150gs wiecej.
Panowie wiem ze to stare, ale ktos mi tam pieprzyl ze kille sa liczone z kazdego trybu osobno. Ja jestem prawie pewien ze sie sumuja (procz Annex)
hmm?
wolek92
18 12 2007, 20:10
Oczywiście, że się sumują, oprócz (jak już wspomniałeś) Annex'a.
Brolly PL
18 12 2007, 22:33
Graj i nie licz killi bo i tak Ci się moze okazac ze bedziesz miał ponad 10000 a tu lipka. Ja mam prawie 12500 i dupa zimna. Kiedyś sie ujawni. I tak bede grał jeszcze az do premiery GOW2 która ma byc prawdopodobnie w Listopadzie:D
Master_Lukas
18 12 2007, 22:54
CYTAT(DaBig @ 18 12 2007, 22:35)

Listopadzie 2008?
Taka date mozna znalezc na amazon.com
http://www.amazon.com/Microsoft-Gears-of-W...0413&sr=8-1
Dzięki, w każdym razie niej jestem jakiś achievmentowy łowca, tylko, że po tym jak nabiłem maxa w singla, to sobie pogram teraz multi i jestem ciekaw efektów, bo tak jak Dziobak mi właśnie powiedział są problemy z achievami:D
Girsy są emocjonujące, ciekawe itd. ale przy drugim podejściu zaczyna nużyć, a i multi nie jest takie super(wolę CoD4).
Kiler8888
21 12 2007, 13:21
I pamiętajcie że egzekucja z pistola liczy się jak egzekucja a nie jak kill z pistola

Do niektórych to nie dociera.
ps. dalej potrzebuje pomocy na RAAMa na insane
Dziobak_
21 12 2007, 14:05
Molo, my pal, bardzo sie meczyłeś przy Raamie na Insane?
CYTAT(Kiler8888 @ 21 12 2007, 13:21)

sprawdz filmiki na YT
Po pół roku przerwy, Gearsy znowu robią wrażenie. Przydałby się trudniejszy poziom niż Insane, bo teraz nawet i on nie sprawia problemów.
Kiler8888
22 12 2007, 01:22
CYTAT(signap @ 21 12 2007, 14:29)

CYTAT(Kiler8888 @ 21 12 2007, 13:21)

sprawdz filmiki na YT
właśnie dzisiaj na to wpadłem, i w końcu udało mi się go wykończyć
jestem z siebie dumny
teraz spokojnie mogę grać na multi ^^
Oka kto mieszka na Śląsku (ew. Opole) okolice Gliwic i może ściagnąć dodatkowe mapki to bym wbił z dyskiem.
Ci co mogą ściągnąć to mają niezłego fuksa... Sam znam gościa, który może.
orion50
24 12 2007, 23:36
Narazie przeszedłem początek i jestem pod wrażeniem. W ogóle dziś dostałem konsole i co chwila przeżywam oczopląs. Co prawda gram narazie na zwykłym TV, ale gra i tak wymiata.
Pozdro
link.mk
25 12 2007, 12:57
Hehe ja też na początku odpaliłem GoW'a na analogowym kablu, co prawda na 42' plazmie ale myślę że mój efekt był gorszy niż Twój:) bo wsztstko takie rozciągniete itd:) ale jak przeszedłem na kabel HDMI to poprostu miazga:) nie mogłem odejść od gry:) i pomyśleć ze to ukazało sie rok temu:)
PS. moze mi ktoś doświadczony porównać grafikę w Cod4 i Gow'ie??

Bo nie mam narazie CoD'a a jestem ciekaw:)
pzdr i wesołych świat:)
orion50
25 12 2007, 14:59
Ja będę grał na monitorze, ale to w przyszłości. Wiem jak wyglądają gyrosy na monitorze, bo widziałem u kumpla. Jednym słowem miazga. Czekam na kabel i monitor

pozdrawiam
Kiler8888
25 12 2007, 15:21
ja gram na 27 calowym kineskopowym samsungu i mi wystarcza
trochę wkurza wszechobecny mrok (który podobno wygląda lepiej w HD), ale i tak nigdy nie przywiązywałem dużej wagi do grafy ;]
jak sprawie sobie inny tv to na pewno przejdę GoWa następne kilka razy, bo gra jest super miodna

edit:
wczoraj kończyłem grę jako Dominic z bratem na insane, i tym razem RAAM poległ za pierwszym razem

(snajpa, torque, troche karabinu i raz ztagowany granatem)
A propos Gearsów i grafy. Ja sobie w GoWa pogrywam czasami na CRT-ku, a czasami na HD i powiedźcie mi, czy przełączając suwak (na wtyku do konsoli) w kablu do TV HD, widać jakąś różnicę?
elsaint360
25 12 2007, 22:54
Powiem jedno: Gears of War jakoś do mnie nie przemawia, a ta GRAFIKA nie jest wcale tak cudna. mówię tu o: rozmazanych teksturach otaczającego nas terenu. A mam HD, więc... . Lepiej wypadają: Halo 3, Call of Duty 4
Sztajniec
25 12 2007, 23:49
CYTAT(DaBig @ 25 12 2007, 22:39)

A propos Gearsów i grafy. Ja sobie w GoWa pogrywam czasami na CRT-ku, a czasami na HD i powiedźcie mi, czy przełączając suwak (na wtyku do konsoli) w kablu do TV HD, widać jakąś różnicę?
Posiadam monitor Samsung941MW (HDReady) i muszę powiedzieć, że różnica jest dość znaczna, naprawdę ładniej to wygląda kiedy przełączę na TVHD.
Moje wrażenia? Wczoraj, gdy pierwszy raz odpaliłem Gears of War na świeżej jeszcze konsoli, to tak naprawdę nie miałem pojęcia gdzie (w które miejsce na ekranie) zwrócić wzrok (czy patrzeć na genialne tekstury, na oświetlenie, czy może na to co się dzieje i co powinienem robić by rozwalić Locusty xD). Po chwili trochę się uspokoiłem, zacząłem normalnie tłuc. No ale pierwsze wrażenie - wiadomo, solidny szczękopad. Myślałem, że będzie tak tylko na początku, ale niesamowita grafika i totalne osłupienie chodzi za mną przez caluuutki czas - no i świetnie :) Pewnie piszę trochę chaotycznie, ale proszę mi wybaczyć - dopiero co skończyłem kilkugodzinną sesję z kumplem w co-op'a, więc wrażenia są jeszcze większe, zaraz idziemy grać dalej ;] Gameplay jest też genialny, twórcy gry świetnie to wymyślili, nie sposób się oderwać.
Jednym słowem - jedna z najlepszych (najlepsza?) gier w jakie kiedykolwiek grałem, kawał dobrej, solidnej, brutalnej, mocnej (jeszcze pare epitetów? :>) akcji.
OsciBosci
26 12 2007, 00:52
CYTAT(DaBig @ 25 12 2007, 22:39)

Powiem szczerze że lepiej wygladaja od Girsów, Call Of Duty 4 i BioShock.
bountyhunter
26 12 2007, 08:47
powiem szczerze ze sie mylisz.
cod4 jest plynniejszy, ale wygladac lepiej nie wyglada. nie ma tak kozackiego oswietlenia, modeli postaci i tekstur jak gow
bioshock to IMO skaczace, przereklamowane g**no... tekstury porazka, plynnosc tez. modele splicerow to poziom ps2
graficznie gow ownuje wszystkie shootery na x0
Nie mozna tych map pobrac z innego zrodla i przezucic na dysk konsoli? nie beda dzialac?
CYTAT(elsaint360 @ 25 12 2007, 22:54)

Powiem jedno: Gears of War jakoś do mnie nie przemawia, a ta GRAFIKA nie jest wcale tak cudna. mówię tu o: rozmazanych teksturach otaczającego nas terenu. A mam HD, więc... . Lepiej wypadają: Halo 3, Call of Duty 4
smiesza mnie takie "porownania" za rok powiesz ze COD5 jest lepszy od 4/Halo RTS wyglada lepiej od H3
Raiven2
27 12 2007, 12:46
Po kilku miesiącach przerwy od GoW-a, znów zasiadłem i stwierdziłem z głupim uśmieszkiem na twarzy że Insane jest troszke zbyt łatwy ?? Nie wiem, zaliczam CoD 4 na Veteranie więc sorry
orion50
27 12 2007, 17:55
Grałem wczoraj 4 godziny na INSANE z kumpel w Co-opie i stwierdzam jedno. MOC. ta gra jest przepotężna i wgniata mnie co chwila w glebę. Wygląda super i naprawdę jestem zachwycony.
Poszla fama, ze mozna sciagnac mappack 2, tylko trzeba trafic na odpowiedni moment o_O Potwierdza ktos?
dokladnie to samo slyszalem. a tu czlonek, probowalem 2x wczoraj/dzis lipa.
wolek92
27 12 2007, 20:12
Niektórzy ściągnęli, mi się niestety nie udało ;/
Wszyscy, ktorzy (rzekomo;f) sciagneli, zrobili to 24

Prezent na gwiazdke?;f
No ja fakole... Powinny być wysyłane jakieś info/przypominajki w postaci SMS-ów. Już wybuliłbym te 5-6 zeta za SMS, ale żebym wiedział, że dziś, Pan i Władca, w postaci prezentu udostępnia coś podwładnym za freeco. Eh...
No to pech może w sylwestra da się ściągnąć.
CYTAT
Poszla fama, ze mozna sciagnac mappack 2, tylko trzeba trafic na odpowiedni moment o_O Potwierdza ktos?
Rzekomo tak... (Mnie to niestety nie dotyczy

) Jako że MS ma kłopoty z live, to można ściągać część rzeczy niedostępnych na dane lokalizacje, np. dema Strangleholda albo Dark Messiah'a. Ale głównie chodzi o map pack do GoW "Hidden Fronts"! Ponoć jak się popróbuje paredziesiąt razy to może wskoczyć. jednak jak zobaczycie napis, że nie jest to dostępne z danej lokalizacji, no to lipa... Wchodzicie do gry i w głównym menu kilkacie X i wchodzicie w downloadable content. Jeżeli wyskoczą wam errory w stylu "Nie można uzyskać.../Cannot retrieve... 80072746" to próbujcie dalej. Aż ściągniecie, lub ujrzycie napis o złej lokalizacji. Chyba warto

?
Jak coś, to aj hołp że to może pomóc, zaraz tego spróbuję:
http://forum.onlinecenter.pl/index.php/topic,2851.0.html
Wam też nie może znaleźć żadnego servera na rankingu

?
CYTAT(Fab3r @ 30 12 2007, 17:52)

Wam też nie może znaleźć żadnego servera na rankingu

?
To kara za to, ze probowales och.ujac M$ i sciagnac mappacka
Skończyłem grę na Hardkorze i teraz gram z kolegą w co-opie. Gra rządzi na MAKSA. Grafika ryje beret na zwykłym TV. Gra światła jest mistrzowska. RAAM ma pysk niczym moja nauczycielka od historii. Gra jest świetna, ale po sieci gram w HALO3.
pozdro
Kiler8888
8 01 2008, 23:00
ostatnio mało serwerów, ale grać się da
głównie po 15 -_-
Trza z Polakami grać
Ile razy na Insane trzeba trafic tego drugiego berserkera z HoD? Rozwalam te kolumny ale mii sie czas zawsze konczy, a z 5 razy go zdaze trafic. Pomozcie jakos bo dostane nerwicy. : P
o ile dobrze pamietam to dwa-trzy razy i koniec.
Musisz trzymac triger i go smazyc az promien sie skonczy.
Lol rzeczywiscie za szybko puszczalem triger

Oki dzieki za pomoc
(Zly)Seba
18 01 2008, 17:46
ta gra jest minimalnie grywalna na multi na vs respawn 10 sekund co to ma byc ??? jak mogli tak to spartolic !!!
co Ty piszesz jaki respawny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.