Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
wisza
ELO! Gralem na X360 u kuzyna w "Girsy" i stwierdzilem ze sa ZAJO! mam pytanie : czy na Pieca ta gierka rowniez daje rady? Bo 360 nie mam, a pogralbym sobie i nie wiem czy kupic smile.gif
Zeratul
w multi ponoc nie
maciucha
Ktoś wie czy map packi (mam oba), ściągnięte na jednym profilu będą działały na drugim na tym samym dysku?
atlas
Beda.
Blim
ale tylko na tej samej konsoli.
McDriv3r
Jako ze nie wszyscy potrafia sciagnac nowe mapy do gearsow proponuje sciagniecie map packa 1 i 2 lub osobno jak kto woli dla ludzi z Trojmiasta za jakies dobre piwko.GG 1601000 lub GT McDriv3r.
qb3k
Chłopaki, problem jest. Włączam sobie dzisiaj Gearsy, a jako że Live ma maintance to zapodałem kampanię... i nic. Wybieram continue, new, whatever, przez chwilkę się ładuje i nic, powraca do tego, co przeglądałem przed chwilą. Dodam, że kiedy wylogowałem swój profil i włączyłem kampanię bez żadnego profilu wszystko śmigało. Myślicie, że wina Live'a (nie wiem jakim cudem O_o) czy trzeba będzie usuwać save'y itp.?
Szabla8
Nie płacz, mam to samo wink.gif I próbowałem też bez podłączonego liva i działało. Nie wiem czy zauważyłeś ale w dashboardzie wywala cię zaraz po zalogowaniu. I dlatego chwile się ładuje i wywala. To wina tego updatu ;( Jutro powinno wszystko być normalnie. Zawsze po update trzeba poczekać do następnego dnia aż wszystko się ustabilizuje. Ale co dziwne, mam dwie konsole i na ten drugiej wszystko działa jak należy.
czapa
Ja tak trochę z innej beczki. Zdażyło się wam że Gearsy się zawiesiły? Mi niestety tak. Było tak.. dosyć często mnie zabijali i musiałem loadować last checkpoint no i za którymś tam razem zamiast loading zobaczyłem czarny ekran. Guide button nie działał, pozostał tylko reset. Konsola na szczęście działa. Co to mogło być?
Szabla8
CYTAT(czapa @ 22 04 2008, 23:30) *
Ja tak trochę z innej beczki. Zdażyło się wam że Gearsy się zawiesiły? Mi niestety tak. Było tak.. dosyć często mnie zabijali i musiałem loadować last checkpoint no i za którymś tam razem zamiast loading zobaczyłem czarny ekran. Guide button nie działał, pozostał tylko reset. Konsola na szczęście działa. Co to mogło być?

Chyba tzw. ZWIECHA wink.gif Może masz płyte zrysowaną czy coś. Napęd może już nie wyrabia.
czapa
CYTAT(Szabla8 @ 22 04 2008, 23:39) *
CYTAT(czapa @ 22 04 2008, 23:30) *

Chyba tzw. ZWIECHA wink.gif Może masz płyte zrysowaną czy coś. Napęd może już nie wyrabia.

Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Płyta jest nieporysowana. Mam kilka porysowanych płyty i chodzą dobrze więc może to był taki mały wypadek przy pracy.
orion50
to normalne, że konsola czasem się zwiesi wink.gif nie martw się. może za blisko jakiejś ściany stoi i się przegrzała
maciucha
Eh confused.gif.... Mam w końcu Map Pack 2 ale konsola go nie czyta.... Przeniosłem go z innego dysku, razem z kontem z któego został ściągnięty. Co robić, bo zaraz mnie coś trafi...
signap
http://www.youtube.com/watch?v=RSHH8cEApxU

dziala to nadal? pytam z ciekawosci smile.gif
maciucha
CYTAT(signap @ 11 05 2008, 20:10) *
http://www.youtube.com/watch?v=RSHH8cEApxU

dziala to nadal? pytam z ciekawosci smile.gif

Działa.
easye
Rozumiem, ze trzeba miec 2 profile Xbox Live ? Drugi musi miec te achivmenty zaliczone, czy nie ?
maciucha
CYTAT(easye @ 12 05 2008, 12:04) *
Rozumiem, ze trzeba miec 2 profile Xbox Live ? Drugi musi miec te achivmenty zaliczone, czy nie ?

Trzeba mieć konto z legalnie zdobytym Seriously...

Odpowie mi ktoś na to pytanie z Map Packiem?
Master_Lukas
CYTAT(maciucha @ 11 05 2008, 19:31) *
Eh confused.gif.... Mam w końcu Map Pack 2 ale konsola go nie czyta.... Przeniosłem go z innego dysku, razem z kontem z któego został ściągnięty. Co robić, bo zaraz mnie coś trafi...

Tak to nie działa, nie ma tak łatwo wink.gif Musisz pokombinowac z dwoma kartami sieciowymi. Musisz poszukac na forach, bo ludzie o tym pisali.
maciucha
CYTAT(Master_Lukas @ 12 05 2008, 16:06) *

Tak to nie działa, nie ma tak łatwo wink.gif Musisz pokombinowac z dwoma kartami sieciowymi. Musisz poszukac na forach, bo ludzie o tym pisali.

Ale czemu do cho.lery nie? Z drugiego dysku przekopiowalem ten map pack na memorke, razem z tym przenioslem profil z ktorego zostal sciagniety. Obie rzeczy przenioslem memorką na swój dysk i miałem nadzieję, że będzie dzialac a tu zonk... Dwóch kart sieciowych nie mam...
Darko.
http://forum.onlinecenter.pl/showthread.ph...1851&page=8

Sam nie sprawdzałem ale inni sobie chwalą. W każdym razie czapki z głów dla ULTRAVIOLETA. wink.gif
alexx-1
Gears of War z mapkami

Posiadaczy X360 nie posiadających jakimś cudem gry Gears of War, czeka ciekawa oferta, zestawik z mapkami. W skład zestawu będzie wchodzić płytką z grą oraz bonusowa płytka z ciekawymi dodatkami. Co ciekawe, na dysku będzie można zapoznać się zarówno z materiałami z GOW, jak i z przygotowywanej obecnie drugiej części gry! Bonusowa płytka będzie zawierać:

* Gears of War Gamer Picture Pack
* Emergence Day Gamer Picture
* Emergence Day Theme
* "FUTURE WEAPONS" Theme
* Emergence Day Message from Cliffy B
* Gears of War Map Pack 1 Trailer
* Gears of War - Multiplayer Map Pack 1
* 'Hidden Fronts' Multiplayer Map Pack 2

* Gears of War 2: Gamer Picture Pack
* Teeth Theme
* Teaser Trailer
* Trailer
* Assault Game Play Trailer

Zestaw się pojawi 24 czerwca, w USA będzie kosztował 39.99$.

źródło:
http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=2676

EDIT: JAK NA RAZIE ZAPOWIEDZIANE TYLKO DLA USA...
Dziobak_
To dwupłytowe wydanie już wyszło w USA i chcę sie zapytać- jest wersja RF/PAL? Albo chociaż w planach?
Masher
Metoda Ultravioleta działa w 100 %, sam kilka dni tamu ją robiłem. Co do Gear of War Refresh Edition (ta z płytką bonusową), ktoś na tym forum pisał, że gra jest region-free, płytka z bonusami nie.
Dziobak_
CYTAT(Masher @ 6 07 2008, 20:58) *
Metoda Ultravioleta działa w 100 %, sam kilka dni tamu ją robiłem. Co do Gear of War Refresh Edition (ta z płytką bonusową), ktoś na tym forum pisał, że gra jest region-free, płytka z bonusami nie.

Czyli tej bonusowej nie odpale na PALowskiej konsolce? Szajse
Hlipo
CYTAT(maciucha @ 12 05 2008, 17:05) *
CYTAT(Master_Lukas @ 12 05 2008, 16:06) *

Ale czemu do cho.lery nie? Z drugiego dysku przekopiowalem ten map pack na memorke, razem z tym przenioslem profil z ktorego zostal sciagniety. Obie rzeczy przenioslem memorką na swój dysk i miałem nadzieję, że będzie dzialac a tu zonk... Dwóch kart sieciowych nie mam...

Takie rozwiązanie by się sprawdziło jakbyś korzystał z konsoli na której zostało to pobrane. Zawsze możesz spróbować coś zdziałać z transferem licencji.
Tomaszek88
wie ktoś czy w grze jest jakiś licznik zabitych, bo nie wiem ile mi brakuje do 10.000 killsow
Owiec
Jest, wchodzisz chyba w leaderboardy or sumfin podobnego, tryb ktory Cie interesuje i masz. Czy kille sie sumuja ze wszystkich trybow ,juz Ci nie powiem ;P
TheBesTia
Z Seriously nie jest taka prosta sprawa , zazwyczaj wpada on dopiero nie po 10tys. killi , a po kilkunastu .
Jeden koleszka nawet się chwalił/żalił , że wpadło mu dopiero po 23tysiakach - co najlepsze , nie wiedzieć czemu ?!? Najprawdopodobniej nie zalicza za skrojone kile.
Tomaszek88
hmm.. a ja dalej nie wiem gdzie jest ten licznik killsow wink.gif
Owiec
Jesny to idz poszukaj ,dalem Ci mniej wiecej, gdzie to bedzie. Nie bede sobie specjalnie gearsow kupowal, zeby Ci powiedziec literke w literke gdzie to.
qb3k
W głównym menu wybierasz Xbox LIVE i potem Leaderboards bodajże.
Tomaszek88
heh... zapomnialem dodac ze gram w wersje na PC. rozni sie ona duzo od tej na X360?
TheBesTia
A skąd mamy to wiedzieć?
Podejrzewam że mało tu osób (o ile wogule ktoś) gra w tą samą gre na dwóch platformach.
wujakamil
CYTAT(TheBesTia @ 16 08 2008, 15:22) *
A skąd mamy to wiedzieć?
Podejrzewam że mało tu osób (o ile wogule ktoś) gra w tą samą gre na dwóch platformach.

Ja gram, na razie jestem w czwartym akcie i wszystko jest tak samo jak na xboxie tongue.gif no poza napisami które są po polsku przez co mogę sie dokładniej zagłębić w fantastyczną i głęboką fabułę girsów laugh.gif
canuks
Mam pytanko
Zaczynam pogeywac w GoW'a po pierszym nie najlepszym wrazeniu jakie zrobila namnie gra ,dzisiaj spedzilem przy niej prawie 6 h smile.gif i powiem ze mnie wciagnelo i to mocno. jestem ocenie w 3 akcie chyba juz przy koncu.
Ale mam pytanie co do tych koralikow czy jak to nazwac ktore sie zbiera jest ich 30 ja narazie mam chyba 6 smile.gif ,Do czego one sluza ? da si je jakos wykorzystac w grze ico bedzie jak uzbieram wszystkie 30 ?

zrozumcie dopiero zaczynam grac tongue.gif
Owiec
Tylko do achievementow ,jeden jest za 15 ,a drugi za 30 ,nic wiecej. Chociaz podobno w drugiej czesci ,jesli zebrales iles tam to dostaniesz dodatkowa grywalna postac.
signap
daja dodatkowy GS jak sie nie myle, zadnych jakis bonusow z tego nie ma. Jedynie do GOW2 gdy zdobedziesz chyba 1/3 dostaniesz jakas postac do multi.
canuks
CYTAT(Owiec @ 20 08 2008, 20:46) *
Tylko do achievementow ,jeden jest za 15 ,a drugi za 30 ,nic wiecej. Chociaz podobno w drugiej czesci ,jesli zebrales iles tam to dostaniesz dodatkowa grywalna postac.

CYTAT(signap @ 20 08 2008, 20:48) *
daja dodatkowy GS jak sie nie myle, zadnych jakis bonusow z tego nie ma. Jedynie do GOW2 gdy zdobedziesz chyba 1/3 dostaniesz jakas postac do multi.

ok dzieki
TheBesTia
Tu masz pomoc , jbc :
http://www.youtube.com/watch?v=Up34K5CwikA
Fisiu
Tylko oglądnij ten filmik jak skończysz grę - po co psuć sobie rozrywkę, i tak zebrałeś 6 sztuk tylko, gdzie w samym pierwszym akcie bodajże jest z 10.
michalc
CYTAT(Owiec @ 20 08 2008, 20:46) *

Masz trzy achiv za cog tag za 10,20 i za 30 zebranych.
canuks
CYTAT(Fisiu @ 20 08 2008, 23:03) *
Tylko oglądnij ten filmik jak skończysz grę - po co psuć sobie rozrywkę, i tak zebrałeś 6 sztuk tylko, gdzie w samym pierwszym akcie bodajże jest z 10.

no tak to pozostaje zaczac od nowa biggrin.gif

Obecnie jestem na koncu aktu 4 smile.gif i musze sie dostac do tego swojego samochodziku mam 30 sek od zabica tych dwoch duzych kolesi z granatnikiem zanim mi rozwala moj bryke. Jak tam sie dostac skoro jestem podobszczalem. probowalem juz na pale tam przedostac ale le dostaje w plecy z granatnika , walczac z nimi konczy mi sie czas. Delikatnie mowiac utknolem w tym miejscu . Ktos m ipodpowie jak ta przeskoczyc ?
Owiec
Podobszczalem... Zalatwiasz jednego z granatnikiem (walisz w leb ,duzy dosyc jest) i biegniesz na pale.
wujakamil
CYTAT(canuks @ 21 08 2008, 10:00) *
Obecnie jestem na koncu aktu 4 smile.gif i musze sie dostac do tego swojego samochodziku mam 30 sek od zabica tych dwoch duzych kolesi z granatnikiem zanim mi rozwala moj bryke. Jak tam sie dostac skoro jestem podobszczalem. probowalem juz na pale tam przedostac ale le dostaje w plecy z granatnika , walczac z nimi konczy mi sie czas. Delikatnie mowiac utknolem w tym miejscu . Ktos m ipodpowie jak ta przeskoczyc ?

Biegnij i ich omijaj wink.gif
orion50
rozwalasz jednego boomera i dopiero jak go położysz czas zaczyna lecieć, potem biegniesz na pałę
Fisiu
A w ogóle najlepiej to mieć 6 strzałek w łuku. Jedna strzałka = jeden boomer, jedną stroną się przedzieramy... łatwizna. Na insane samemu sobie spróbujcie :E
canuks
CYTAT(Fisiu @ 21 08 2008, 12:04) *
A w ogóle najlepiej to mieć 6 strzałek w łuku. Jedna strzałka = jeden boomer, jedną stroną się przedzieramy... łatwizna. Na insane samemu sobie spróbujcie :E

No udalo sie przejsc :)czy takie latwe .... kilka razy dostalem w plecy z granatnika a bylem juz tak blisko ... tongue.gif ale pzreszedlem . teraz jestem w koncowce aktu 5 iwalcze z tym przystojniakiem co ma cale stadko "golebi" :E przy sobie .... .jak tego typa pzrejsc tzraba walic ile wlezie w neigo czy jest jakis sprytny sposob na niego tongue.gif

EDIT : juz wiem tzreba ladowac w niego ile wlezie tongue.gif ide to wykonac ....
Fisiu
Najlepsza technika, łuk i snajpa. Ja z kolegą (pozdrowienia Milekp) przeszliśmy go w jakieś 20-30 sekund. On łuk, ja snajpa, potem tylko z łuku nawalaliśmy, zdechł wink.gif

EDIT: Mowa ofc o poziomie Insane.
canuks
CYTAT(Fisiu @ 21 08 2008, 20:10) *
Najlepsza technika, łuk i snajpa. Ja z kolegą (pozdrowienia Milekp) przeszliśmy go w jakieś 20-30 sekund. On łuk, ja snajpa, potem tylko z łuku nawalaliśmy, zdechł wink.gif

EDIT: Mowa ofc o poziomie Insane.

Poradzilem sobie z tym typem smile.gif gra ukonczona na najnizszym stopniu trudnosci .teraz HARDCORE tongue.gif

Ale mam pytanie co do jednego archiva , nalezy zabic 3 kolesi na raz ,jak gdzies wyczytalem najlpesze miejsce to zaraz jak uciekamy z wiezienia kiedy op4 otwieraja drzwi nalezy ladnie podeslac im granat. wszsytko ladnie pieknie ale cos ciezko to wykonac nalezy iidealnie wycelowac. spedzilem dzisiaj na tym ponad godzine , ale nie udalo mi sie tego wykonac. rozwalam 2 granatem a tzreci zawsze przezyje.
Ktos mi moze poradzi gdzie celowac tym granaem dokladnie i w ktorym momencie rzucić ...
wolek92
http://www.youtube.com/watch?v=nj0ib_HkRyg
Na YT jest pełno tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.