Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Fisiu
Jest takie miejsce w drugim akcie (po tym jak reflektorem torujemy drogę Domowi) że jest ślepa uliczka i się pojawia dziura z nadchodzącymi Locustami (Emergence Hole), trzeba zebrać boomshota z 1 aktu (nie pamiętam czy jest w drugim) i nawalać w dziure jak będa wychodzić. Trafiłeś? Cofnij się i wejdź w ciemności by Kryle Cię zjadły, ponawiamy próbę gdyż checkpoint jest 3 sekundy przed momentem wyskoku Locustów. Ja tych w więźieniu ani razu nie trafiłem :E
wolek92
Ja zrobiłem właśnie tak jak na tym filmiku z jutiuba, czyli w więzieniu.
Fisiu
Ja tylko powiedziałem, że dla mnie nie było możliwością wyczuć jak oni wchodzą, szczególnie, że zawsze mi się trafiają, że z jakimś opóźnieniem wchodzili.
canuks
CYTAT(wolek92 @ 22 08 2008, 00:31) *
Ja zrobiłem właśnie tak jak na tym filmiku z jutiuba, czyli w więzieniu.

Ok udaje mi sie ich zabijac ale nie zalicza mi archiva WTF ohmy.gif , zalatwiam cala trojke na najnizszym poziomie trudnosci i takze na hardcore i nie zalicza mi tego dla czego? czy ten archiv jest powiazany z jakims innym? czy trzeba go wykonac na kazdym stopniu trudnosci ?
Fisiu
10 razy zabić 3 gości jednym strzałem/granatem. Na multi też się to liczy - raczej, bo dziwnie wcześnie skończyłem tego achieva, bodajże już po 5 podejściu mi to zaliczyło. Normalnie na jednym poziomie przejdź, zgiń i Cię cofnie, prawda? Granat pod nogi i boom smile.gif

NA multiplayerze mi z boomshota wchodził ten achievement? Albo wtedy źle liczyłem, bardzo szybko mi wpadł achievement.
wujakamil
Już gdzieś kiedyś pisałem, w 4 akcie po spaleniu bersekera gdy mamy hamera idziemy szybko dalej, po pokonaniu brzydala na działku zapadnie sie ziemia najpierw w jednym miejscu, a potem jak wyjdziemy dalej to za nami przy wejściu najlepiej na casualu to zrobić jak zaczną wyłazić to walnąć z hamera w dziure i potem wczytać jeszcze kilka razy ostani punkt kontrolny i to samo a osiągniecie wskoczy smile.gif
Najłatwiejszy chyba sposób, a nie na chybił trafił z granatami biggrin.gif
marv0lo
a mam takie pytanie: posiadam Gears of War w wersji classic i na początku gry nie ma tam żadnego wprowadzającego filmiku FMV, czy to normalne?
Pomezz
Poczekaj chwilkę w głównym menu. Po jakimś czasie powinna sią załączyć animacja.
Owiec
Ale intra samego w sobie nie ma, w normalnej wersji jest tak samo.
Pomezz
Intra jako takiego nie ma. Zaczynasz w więzieniu i jedziesz z Donem na polowanie.
Yap
Dziś mój 15letni braciszek rozwalił Insane...kuźwa czuję się jak lama. Tak długo ślęczał, aż rozkminił SAM każde starcie. Żadnych solucji, żadnego pomagierstwa. Tylko własne preferencje.
qb3k
Bączek PL. Dzieciak ma 9 lat, trochę płacze jak włączy headset, ale heady wali ze snajpy, że szok. Łyso ci? biggrin.gif
Fisiu
CYTAT(Yap @ 7 09 2008, 12:55) *
Dziś mój 15letni braciszek rozwalił Insane...kuźwa czuję się jak lama. Tak długo ślęczał, aż rozkminił SAM każde starcie. Żadnych solucji, żadnego pomagierstwa. Tylko własne preferencje.

RAAM w dwadzieścia pare sekund na insane z Miłekp., pobijesz? cool.gif tongue.gif

Ty, to skoro czujesz się jak lama to przyjdź do nas dziś o 18:30 na spotkanie w Gearsach. Wyślij cynka to Cię zaproszę.
CYTAT(qb3k @ 7 09 2008, 13:10) *
Bączek PL. Dzieciak ma 9 lat, trochę płacze jak włączy headset

To chyba my płaczemy... ze śmiechu :E
Yap
Bączek PL. Dzieciak ma 9 lat, trochę płacze jak włączy headset, ale heady wali ze snajpy, że szok. Łyso ci? biggrin.gif
Niebaudzo...powinno?

CYTAT(Fisiu @ 7 09 2008, 13:18) *
CYTAT(Yap @ 7 09 2008, 12:55) *

RAAM w dwadzieścia pare sekund na insane z Miłekp., pobijesz? cool.gif tongue.gif
Nie zamierzam nawet podchodzić. Już na Hardcore miałem problem. Nie gram tak namiętnie w Gears'ów.

To chyba my płaczemy... ze śmiechu :E
Tego nie rozumiem, ale spoks. Pewnie między sobą kumacie.
Wiolku
Mi tam RAM się zaciął na najtrudniejszym poziomie i go roz.(pipi)ałem też w parę sekund.
Tommo

Czasem tez wyzywa innych od kure,w i wysyla wiadomosci ty pi,zdo ;]

Wiadomo jak to jest z tym hostowaniem meczy do achiva?
Jak hamburgery wyjda lub zostana 2-3 osoby to zalicza?
Pelipe
Chyba ta.
Ale kto z tą bandą pedałów gra? chytry_.gif
milekp

A ja przecież "cienki Bolek" w gearsach jestem wink.gif
il capitano
CYTAT(Tommo @ 8 09 2008, 08:58) *

Czasem tez wyzywa innych od kure,w i wysyla wiadomosci ty pi,zdo ;]

Wiadomo jak to jest z tym hostowaniem meczy do achiva?
Jak hamburgery wyjda lub zostana 2-3 osoby to zalicza?

Mecz po prostu musi się skończyć, bez wychodzenia hosta i zrywania granego meczu. Co najgorsze to to, że achievy i tak zalicza jak chce. Mając 150 killi za pomocą piły dopiero mi je odblokowało, głupota i oby w GoW2 było to rozwiązane jak należy.
Fisiu
Akurat mecze nie nalicza, jak chce, bo ja dostałem w potwornie szybkim tempie... :E

Mnie jeszcze bączek nie zjechał. Najbardziej to zllMariollz płacze jak dostanie w czacheta ode mnie laugh.gif
il capitano
CYTAT(Fisiu @ 8 09 2008, 14:18) *
Akurat mecze nie nalicza, jak chce, bo ja dostałem w potwornie szybkim tępie... :E

Mnie jeszcze bączek nie zjechał. Najbardziej to zllMariollz płacze jak dostanie w czacheta ode mnie laugh.gif

sorry ale razi mnie to Fisiu - TEMPIE, możesz kogoś tępić jak już.

Mnie nie zlicza, zresztą powstała już legenda na temat achievów w Girsach.
Fisiu
No zdarza się ort raz na 1000 postów :E
No, tamtego dnia za ę/ą mnie zjechali w szkole i się za bardzo w czułem w ogonki...

Kobik, zacznij opowiadać. Wolę to niż mitologie ;(
Wiolku
Próbowaliście kiedyś trafić w lecącego granata np.snajpą? Bo o ile mi wiadomo to gdy granat w locie trafi w przeciwnika to od razu wybucha.
Fisiu
@Wiolku, nie wybucha od razu. Chwile masz czasu by uciec. Poza tym, powodzenie w celowaniu w granat ze snajpy xD
TheBesTia
CYTAT(Wiolku @ 9 09 2008, 10:40) *
Próbowaliście kiedyś trafić w lecącego granata np.snajpą?

Podejrzewam , że nie ma jeszcze takiego szaleńca , ale dobry pomysł , napewno wypróbuje wink.gif
hansatan
CYTAT(TheBesTia @ 9 09 2008, 23:10) *

Podejrzewam , że nie ma jeszcze takiego szaleńca , ale dobry pomysł , napewno wypróbuje wink.gif

Z tego co wiem to nie ma jeszcze bullet time w GOW cool.gif
Wiolku
CYTAT(hansatan @ 10 09 2008, 10:19) *

Ale jest skill cool.gif Trzeba spróbować. Fisiu taki noob to ja nie jestem, że nie wiem co granat robi hehe
signap
chyba ktos to juz zrobil wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=e4-YrHq7WYU
Pomezz
Bo o ile mi wiadomo to gdy granat w locie trafi w przeciwnika to od razu wybucha.

Źle Ci wiadomo. Nic takiego nie ma miejsca w GOW.
Fisiu
CYTAT(Wiolku @ 10 09 2008, 11:03) *
CYTAT(hansatan @ 10 09 2008, 10:19) *

Ale jest skill cool.gif Trzeba spróbować. Fisiu taki noob to ja nie jestem, że nie wiem co granat robi hehe

To po co pytasz? happy.gif

Zapraszam dziś na partyjkę w GoWa o 18:30.
Psyko
Zrobilem singla (Hardcore, teraz w co op Insane), co nie stanowilo zadnego problemu, oprocz kilku momentow i zaczalem zabawe z multi. No i jest ciezko, lamie strasznie, kazdy mecz koncze z max 6 kill'ami, tluka mnie niemilosiernie. Jakies hinty oprocz: poznaj stage;y i graj jak najwiecej?
Pelipe
Jak ktoś kiedyś powiedział "Nigdy singla nie traktuj jako trening przed multi !" i 110 % prawdy w tym.
Polecam przeszukać na youtubie wielu tutoriali dotyczących broni lub map. Poza tym dodatkowe tipsy mogą Ci powiedzieć bardziej obeznani już w Girsach ziomki na Live'ie smile.gif
Tommo
CYTAT(Psyko @ 15 09 2008, 00:41) *
Zrobilem singla (Hardcore, teraz w co op Insane), co nie stanowilo zadnego problemu, oprocz kilku momentow i zaczalem zabawe z multi. No i jest ciezko, lamie strasznie, kazdy mecz koncze z max 6 kill'ami, tluka mnie niemilosiernie. Jakies hinty oprocz: poznaj stage;y i graj jak najwiecej?

Ja przez pierwsze 2 tygodnie gralem tylko na playerach anexowych z hamburgerami, dopiero potem zaczalem grac mecze rankingowe.
Na playerach mozna wyrobic skilla bo raczej lamy tak graja
Wiolku
Staraj się używać dużo mele ataków(szczególnie snajpą), ja na początku też kampiłem trochę(teraz lecę często na hura bo skill jest), więc niech koledzy z drużyny idą a Ty czekaj aż nadarzy się sytuacja zaatakowania od tyłu chama, pobaw się granatami, mają cholernie duży zasięg przy uderzeniu nimi, spróbuj też combo revolver 1 strzał(nie ten co masz na początku) + atak mele, zazwyczaj padają od razu. No i ja gram na Piecu tak w ogóle he he .
Fisiu
CYTAT(Psyko @ 15 09 2008, 00:41) *

Przyjdź do nas dziś o 18:30 to Ci trochę doradzimy.
Mój Gamertag: Fist4chPL - wyślij prośbę o dodanie.
qb3k
Basic stuff: covery (nawet tapowanie A na chama daje radę), używaj szotgana (po wymasterowaniu jesteś nie do zdjęcia). Przy używaniu szota używaj przybliżenia (LT) tylko w momencie strzału lub w ogóle, bo to strasznie spowalnia. Polecam zacząć od czajenia się i wsadzania granatów lub tego samego z piłowaniem. Szotgan przyjdzie z czasem. I taki mega hint: po opanowaniu combo łokieć+ strzał z szotgana jesteś niemalże nie do zajechania, chyba, że po melee nie trafisz szotganem biggrin.gif. Jak ktoś wcześniej pisał pomaga też jechanie na pałę wciskając A, podbiegnięcie do przeciwnika, strzał w brzuch i natychmiastowy odwrót. Ajj, można tak długo pisać tongue.gif.
cichy_
Melee + szot prawdziwe lamerskie combo, tylko dla takich osób które mają koszmarnego aima.

Najlepszym sposobem jest wallstick, bardzo ciężkie do nauczenia... ale trochę wprawy i będzie git. Szybkość koniecznie ustawiona na HIGH.
Wampis
I spróbuj Warzone, wszyscy Polacy grają Execution, a tymczasem Warzone jest dużo bardziej klasycznym trybem.
qb3k
Warzone jest lamerski. Zdownowaną osobę można dobić z drugiego końca mapy. Nonsens...
Wampis
Zwróć uwagę, że w większości shooterów można zabić przeciwnika z daleka, dlatego dla osoby zaczynającej przygodę z Gearsami może to być dużo bardziej logiczne.
Kiler8888
Sprawa wygląda tak ze teoretycznie kiedy upadasz to jesteś martwy(w innych grach już byś nie żył), i ewentualnie powinieneś się cieszyć jeśli jakimś cudem ktoś cię podniesie. A nie że "dobił mnie z daleka - lama".

Osobiście wolę warzone, ale Gearsy mają troszkę z(pipi)any balans na to.
Dwójka zrobi pogrom: brak przewagi hosta, żadnego rashowania/turlania się z shotgunem, mele + shotgun pewnie też nie będzie, brak zdownowania po activie ze snajpy, stopping power.
Dziobak_
CYTAT(cichy_ @ 15 09 2008, 20:04) *
Melee + szot prawdziwe lamerskie combo, tylko dla takich osób które mają koszmarnego aima.

Najlepszym sposobem jest wallstick, bardzo ciężkie do nauczenia... ale trochę wprawy i będzie git. Szybkość koniecznie ustawiona na HIGH.

Jakoś nie widziałem EvilBlizza odbijającego się od ścian jak małpa, a shota ma uber mocnego smile.gif
signap
jaki jest normalny tryb jak w innych grach typu - strzelam, strzelam i koles pada bez zbednej egzekucji,itp?
signap
czemu na singlu gdy strzelamy z "przyblizenia" broni to jej damage jest rowniez slaby nawet gdy jest active reload zrobiony a gdy zakryje sie za murkiem i bede strzelal blind fire to Locusty szybciej padaja? Gram na PC ale chyba na Xie tez takie cos bylo
Slupek88
CYTAT(signap @ 16 09 2008, 10:02) *
jaki jest normalny tryb jak w innych grach typu - strzelam, strzelam i koles pada bez zbednej egzekucji,itp?

Kampania. wink.gif
ShtaS
Nie wiem co się dzieje, ale właśnie normalnie pobieram drugi map pack do Gearsów oO Dooma i Duke'a również ściągnąłem. Koniec blokady, czy jakiś błąd na serwerach M$? Nie wiem, ale trzeba korzystać biggrin.gif

EDIT

Natomiast I gameplay z Gearsów 2 nadal niedostępny oO
il capitano
U mnie nie chwyta, ani na koncie EU ani US
_tomek
Hmm, od kilku tygodni siedzę na RAAMem na Insane. Próbowałem grać online, ale ludzie byli raczej mało fajni (zabieranie snajpy i strzelanie w kolesia z kryllami anyone?). Potem próbowałem grać samemu, jednak problem wówczas jest taki, że on cały ogień koncentruje na mojej postaci, Doma kasuje jak mu pod nogi wpadnie biggrin.gif I teraz moje pytanie - taktyki, rady? Albo może ktoś mógłby mnie wspomóc na Live?
Tak czy siak, dzięki.
hooki
wpisz w youtube twój problem i wyskoczy ci sporo filmów z taktyką na niego..
_tomek
Tak, widziałem trik/bug z podbieganiem pod jeden z bloków i blokowanie RAAMa. Niestety nie zawsze się udaje, a kiedy już, i tak mnie rozwala (poza tym sześć strzałów z łuku i dwa granaty + Lancer nie wystarczają).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.