Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Amer
Rewelacyjny materiał... chyba - tym bardziej że nie zdążyłem pobrać tongue.gif Macie może to gdzieś jeszcze na sieci?
Er_WolvEr
QUOTE(Butcher @ 23 10 2006, 08:05) *

GameStop After Hours Preview - 10 minut nowego gameplayu, z pokazów w sklepach GameStop - MOC !!!

Umg... Filmik powiedział Bay BAy... Zna ktoś innego linka do tejże filmiku ? Jak ktoś ma lepszej jakości, też niech się nie krempuje smile.gif
behu
wejdz na gametrailers , jest 12 min gameplaya
PePeP
Ja uważam że przeciwnicy ZAWSZE powinni padać po jednej serii a nawet jednym strzale (jeśli jest w głowe). Tylko takie coś może nadać grze DYNAMIZMU. Nienawidze gier które polegają na pakowaniu całych magazunków we wrogów jakby nasz super-duper wielki karabin był wiatrówką. Poziom trudnosci powinien mieć wpływ na AI i celność wrogów, oraz ich liczbe i nasze HP, jednak nasze naboje powinny miec duża siłe rażenia. Tylko wtedy gra ma power. Tak jak Doom, Soldier of fortune, Jedi Knight, Rainbowy, Ghosty itp itd.
Nexus-6
Po lekturze nowego Extreme'a widac wyraźnie jakie wrazenie robi na zgredach ta gra.smile.gif To dbrze, bo mam u nich złożonego pre-ordera i naprawdę chciąłbym żeby gra spełniła te nadzieję...
maciek88
Gra wygląda rewelacyjnie, tylko że sam gameplay jakiś mdły. Nigdy nie gustowałem w taktycznych strzelaninach, ale taki Ghost Recon wydaje się o wiele ciekawszy. Poza tym główny bohater to niezły muł.
Adamgermany
Grafa jest fenomenalna. Ale gameplay jakiś taki kipawy
Prime Hunter
Czy tylko mi wydaje się wypowiadanie o gameplay'u, przed możliwością zagrania idotyczne? wink.gif
maciek88
O to idzie, ze jak na 10 minut gry to rozgrywka jest malo roznorodna. Ściana, bieg, strzal, strzal, bieg, sciana, strzal. Pewno, ze serwisy wyskocza z ocenami w gornych granicach skali, ale mnie taka zabawa wcale nie jara. Za to desing jest naprawde zaje.bisty.
Ryo-San
QUOTE(CoRpsE @ 24 10 2006, 20:10) *

Ściana, bieg, strzal, strzal, bieg, sciana, strzal.

RE4 mial praktycznie to samo - tylko scian brakowalo - a nie przeszkodzilo to tej grze byc(w moim prywatnym rankingu) w pierwszej trojce najlepszych gier poprzedniej generacji ;]
Butcher
Monotonia rozgrywki (w swej najbardziej podstawowej postaci czyli stop&pop) i długość gry to jedyne co może zaboleć w przypadku GoW ("ładne ale krótkie" - to choroba wielu nowych produkcji).,
Jeśli sprawdziłyby się powyższe obawy, pozostaje nadzieja w multi i w tym, że klimat, wykonanie i dynamika singla będą tak samo jarać za drugim i trzecim podejściem, na innych poziomach trudnosci.
Film tego wyraźnie nie pokazuje, ale dobrze byłoby gdyby Emergence Holes ciągle respawnowały Locustów i wymagały likwidacji jak "gniazda" w Lost Planet.
PePeP
Jest ryzyko monotonii ale jeśli gameplay będzie naprawde dobry to nie będzie to przeszkadzało - w końcu gry takie jak doom, mgs, resident, tekken, graw, różne rpg czy wyścigi też są monotonne a jednak chce się w nie grać.
Soul
Zgadza sie , jak dlamnie multi daje rade .Bedzie naprawde ciekawie cool.gif
jiloo
QUOTE(Butcher @ 25 10 2006, 09:45) *

Monotonia rozgrywki (w swej najbardziej podstawowej postaci czyli stop&pop) i długość gry to jedyne co może zaboleć w przypadku GoW ("ładne ale krótkie" - to choroba wielu nowych produkcji).

tak sobie pomyslalem grajac w Rainbow Six: Vegas, ze tam tez jest ten sam sytem. Ukrycie, ostrzal, bieg do nastepnej przeszkody, ukrycie, itd... ale to wcale nie znaczy ze jest zle biggrin.gif
ale i tam mam nadzieje, na dobry multi
Zeratul
nie wiem czy ktos juz to pisal, ale na Live pojawila sie reklamowka...
Butcher
I to genialnie zrealizowana reklama... w trochę inny sposób niż zazwyczaj. Artyzm.
BTW: wczoraj sobie ją obejrzałem o północy, na słuchawkach. Extra-klimat, super wrażenia - miałem uczucie, że patrzę na megawypas, rewelacyjną grę, która wali między oczy, next-gen pełną gębą.
Po czym - nie wiadomo czemu - odpaliłem zapowiedź Halo 3 z E3. I od pierwszych dźwięków fortepianu do końca miałem ciarki. Nie wiem jak to opisać, ale całkiem inne wrażenie - bardziej duchowe i mistyczne. Kult.
chrno-x
Ja tam jestem zainteresowany głównie fabułą i sądze że fabułka jest dosyć ciekawa,bardzo bym chciał aby wyszło jakieś demko,wtedy można by było pospekulować czy ma jakieś wady smile.gif.A co do tego trailer'a to strasznie mi się podoba,a najbardziej dzięki muzie można się w ten filmik strasznie wczuć tongue.gif
Ins
Od wczoraj mecze tego trailera non stop, cos wspanialego smile.gif

PS. Czy ta gra naprawde az TAK dobrze wyglada, czy to po prostu jakis podrasowany filmik ? blink.gif
chrno-x
No niby GOW ma pokazać jak gry mają wyglądać,ale ostatnio widziałem filmik z Co-op'a,sądze że Co-op'ie może być przednia zabawa,ciekawe tylko czy przy większych rzeźniach będzie Lagować czy bedziemy mogli sie cieszyć płynnością?
RevulsioN
Będzie trzeba oblukać ten nowy trailerek smile.gif

Co do samego Gears of War - od początku było wiadomo, że to ta gra będzie kartą przetargową mającą przyciągnąć jak największą liczbę graczy do konsoli Billa.

Myślę, że swój cel Microsoft zrealizuje bez dwóch zdań, szczególnie, że PS3 w Europie daleko.

Jakby tego było mało, w naszym kraju na pewno pozytywem będzie polska wersja językowa, chociaż w tego typu grach aż taką zaletą to nie jest. Tylko ta cena.. 250 złotych..

No cóż, miałem zamiar kupić PES 6, ale zdecydowałem przeznaczyć tą kasę na właśnie GoW. Głównie z tego względu, że właśnie GoW pokaże na co tak naprawdę stać X360.

Poza tym fajnie będzie sobie zrobić kolejne Console Party w mieszkanku zapraszając znajomych i patrzeć jak miło im wywlekają się gałki oczne z oczodołów biggrin.gif

PS. Gears of War w złocie smile.gif
Soul
QUOTE(Butcher @ 26 10 2006, 07:51) *

Po czym - nie wiadomo czemu - odpaliłem zapowiedź Halo 3 z E3. I od pierwszych dźwięków fortepianu do końca miałem ciarki. Nie wiem jak to opisać, ale całkiem inne wrażenie - bardziej duchowe i mistyczne. Kult.

Ej no,ja mam zawsze to samo,ciary na caly ciele icon_twisted.gif smile.gif koniec oftopa
lukasik85
QUOTE(Ins @ 26 10 2006, 09:46) *

Od wczoraj mecze tego trailera non stop, cos wspanialego smile.gif

PS. Czy ta gra naprawde az TAK dobrze wyglada, czy to po prostu jakis podrasowany filmik ? blink.gif

podrasowany na maxa filmik, a szkoda ze tak wlasnie nie wyglada gra.
YETI
Moim zdanie to jest na silniku graficznym.

Jezeli chodzi o trailer, jest naprawde...swietny!
Ostatnio takie duze wrazenie wywarł na mnie trailer gry Afrika.
Spodziewałem sie jakis wybuchow, juchy itp. a dostalismy całkiem nastrojowy trailer (muzyka swietnie buduje klimat)

Panowie no to do 17 listopada hyh.gif
Butcher
QUOTE(lukasik85 @ 26 10 2006, 11:28) *

QUOTE(Ins @ 26 10 2006, 09:46) *

Czy ta gra naprawde az TAK dobrze wyglada, czy to po prostu jakis podrasowany filmik ? blink.gif

podrasowany na maxa filmik, a szkoda ze tak wlasnie nie wyglada gra.

Mam nadzieję, że po 17.11. wszyscy się mocno zdziwimy... rolleyes.gif

a tak BTW: taksiebawi! taksiebawi! HO---LI---ŁUD!!
Gears of War Cemetery Party - 26.10.06. Hollywood, Los Angeles, cmentarz (!!!) Hollywood Forever: skreczujący CliifyB, Korn, gwiazdy i gwiazdeczki, żarło i drineczki, plus parę innych atrakcji... ninja.gif
YETI
Co tam Korn i gwiazdeczki, maja tam dobre zarci i fajne tiviki wink.gif
Kenshin
Widziałem najnowszy "klimatyczny" trailer , i znowu chce mi sie grac jak za malolata nice biggrin.gif kozak klimat biggrin.gif
lukasik85
QUOTE(Kenshin @ 27 10 2006, 01:12) *

znowu chce mi sie grac jak za malolata nice biggrin.gif kozak klimat biggrin.gif

to samo uczucie mnie ogarnelo, zachcialo mi sie grac jak nigdy.
sentinel
odnośnie tego ślicznego trailerka - zmontowane sceny nie pochodzą bezpośrednio z gry i choć są oparte na nowym silniku unreala, całość została wykonana na zamówienie przez wyspecjalizowaną w filmowych teaserach firmę z la (notabene nad projektem czuwał sam józef kosiński, który na swoim koncie ma m.in. świetne reklamy dla nike i kilku innych potentatów - na jego stronie znajdziemy zresztą świetnej jakości trailer oraz screeny z projektu gow). co więcej podobnych filmików ukazać ma się więcej a skupiać się one mają na różnych aspektach i postaciach z gry.

Microsoft’s creative partners used innovative techniques to tell stories about the lead character of the game, Marcus Fenix. Using a script acted out in the Unreal Engine 3, developed by Epic, these spots were not created from footage pulled by a game operator. This intensive method is similar in process to the way today’s animated features are created. Directed by Joseph Kosinski, with consultation provided by David Fincher, the commercial for cinema and television was produced by Digital Domain in Los Angeles. The recently launched “Gears of War” site, www.gearsofwar.com, immerses gamers through a series of disturbing flashback videos that foretell various aspects of the game’s storyline and highlight the uniquely destroyed beauty of the games environment.

dla zainteresowanych creditsy:

“Mad World” Credits
Client: Microsoft
Brand: XBOX
Title: Gears of War
Agency: McCann Worldgroup, San Francisco
Executive Creative Directors: John McNeil, Rob Bagot
Creative Directors: Scott Duchon, Geoff Edwards
Copywriter: Mat Bunnell
Art Director: Nate Able
Agency Producer: Hannah Murray
Group Strategy Director: Mike Harris
General Manager: Courtney Buechert
Account Director: Chris McDonald
Account Executive: Mandie Bowe

Production Company: Anonymous Content
Director: Joseph Kosinski
Creative Consultant: David Fincher
Executive Producer: Jeff Baron
Line Producer: Scott Kaplan

Animation and Visual Effects: Digital Domain, Inc.
Sr. V. P. of Production/Executive Producer: Ed Ulbrich
Executive Producer: Lisa Beroud
Visual Effects Supervisor: Eric Barba
Co-Visual Effects Supervisor: Vernon Wilbert
Visual Effects Producer: Melanie La Rue
Visual Effects Coordinator: Alex Thiesen
Flame Artist: Dave Stern
Flame Artist: Kevin Ellis
Editor: Russ Glasgow
Assistant Editor: John Cason
Previs Supervisor: Chris De Santis
Technical Director: Ryan Vance
Technical Director: Daniel Maskit
Digital Artist: Nancy Adams
Digital Artist: Jeff Dierstein
Digital Artist: Dan Fowler
Digital Artist: Juan Gomez
Digital Artist: Ron Herbst
Digital Artist: Lori Green
Digital Artist: Terry Naas
Digital Artist: John Riggs
Digital Artist: Greg Szafranski
Digital Artist: Daniel Thron

co się zaś tyczy wykorzystanego utworu, to jest to "mad world" w aranżacji jules'a i andrews'a, pierwotnie wykonywany przez tears for fears (nieco szybsza wersja).

Music: "Mad World"
Performed by Michael Andrews, featuring Gary Jules
Courtesy of Everloving Records and Elgonix Labs
www.everloving.com
www.elginpark.com
Mix: Loren Silber, Lime Studios

co ciekawe z wykorzystanej w trailerze wersji utworu wyleciało kilka początkowych wersów, ale prawdopodobnie chodziło tylko o skrócenie tekstu:

All around me are familiar faces
Worn out places
Worn out faces

Bright and early for the daily races
Going no where
Going no where

Their tears are filling up their glasses
No expression
No expression

Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow
No tomorrow

anyway obu wersji możecie posłuchać na youtube:
oryginał - http://www.youtube.com/watch?v=U6Ev8ayqEk0&
remake - http://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4&

do kompletu dorzucam tekst utworu:
http://www.lyrics007.com/Gary%20Jules%20Ly...d%20Lyrics.html

i dzwonki polifoniczne ;-)))
http://lyrics007.ringtone-logo-game.com/4-...es/1/index.html

;->
RevulsioN
Sentinel - najsik raport tongue.gif

Postanowiłem sobie wczoraj ściągnąć ten filmik GoW z MarketPlace i... o ja piernicze!

Spodziewałem się ostrej młócki, szybkich najazdów kamery, ogólnie wszystko to co do tej pory widziałem w zapowiedziach na necie, a tu taki szok.

Nastrojowa muzyczka, melancholiny główny bohater, zaczepista grafa, świetne ujęcia kamery... Ech. Wczoraj obejrzałem teaserek z 6 razy, dzisiaj przed wyjściem do pracy kolejne 6 smile.gif

Tak jak do tej pory z podziwem patrzyłem na reżyserię w Metal Gear Solid, tak teraz nie mogłem się napatrzeć na tak świetnie zrealizowaną produkcję promującą Gears of War.

Jednak GoW to zdecydowany Must Have biggrin.gif
Diabeu
przesadzili z muzą, dali jeden z najpiękniejszych kawałków popu jaki kiedykolwiek powstał
Gresh
Proponuje mieć cały album greates hits tears for fears, rewelacja smile.gif
Jeśli chodzi o trailer to jest bombowy, efekt zaszczucia i kontrastujaca muzyka
(pipi) mi sie podoba ze ta gra nie jest osadzona w swiecie drapaczy hmur super światów rodem z gwiezdnych wojen czy innych anno domini 2905... tylko jakby paryż/praga/wiedeń 2006...

Chciałbym żeby takie trailery chodziły w polskich kinach, żone bym przekonałsmile.gif ze to gra warta świeczki...
Butcher
QUOTE(Gresh @ 27 10 2006, 09:54) *

mi sie podoba ze ta gra nie jest osadzona w swiecie drapaczy hmur super światów rodem z gwiezdnych wojen czy innych anno domini 2905... tylko jakby paryż/praga/wiedeń 2006...

Bardziej mi to przypomina Paryż/Praga/Wiedeń 1944 - tylko Locuści średnio pasują ... smile.gif
Ozi
Kapitalnie zmontowany trailer, bez żadnych fajerwerków ale porządnie wali w łeb.

Malutkie dzieło sztuki, ot co.
Adamgermany
Świetny trailer. Nastawia człowieka, na tą grę jak cholera mad.gif
SpideyPL
Super concepty.
Już dosc stare, ale może ktoś nie widział jeszcze, a jest naprawdę warto
Jeżeli było wczesniej to sorry.
http://www.beyondunreal.com/main/gearsofwar/inside.php
Diabeu
Marcus to ma aparycję Pudziana wacko.gif
to jedyna rzecz która mi nie pasuje
behu
sie zgodze , naprawde podobny jest do pudziana , tak btw niewiedzialem ze ten pająk jest TAK OGROMNY ! walka z nim bedzie napewno nie zapomnianym przezyciem ( siema bossy z painkillera smile.gif )
inteligent
No i dobrze. Musi być dobrze zbudowany. Nie chciałbym grać takim np. Kaczką przeciwko ponaddwumetrowym ufokom.
Diabeu
tu o ryj chodzi o nie muskulaturę
Sylvan Wielki
Mnie tam przeokrutnie sie podoba to na co patrze w GoW rolleyes.gif Po takich graficznych padakach jak DoA4 , czy nowy PGR doszlo do mnie ze X360 to nawet nie half-next gen huh.gif No ale GoW totalnie destrukcyjnie wplywa na chyba kazdego , jak nie klimatem to feelingiem , desibngiem a jak nie to niszczaca oprawa graficzna unsure.gif Sadzilem ze tylko tytuly na PS3 piekne sa a X ma tylko Oblivion a tu TAKIE kakako w barek sie dostaje icon_twisted.gif

Spewnoscia bedzie to znakomita gra , zbyt piekna, zbyta artystyczna by sie nie udalo happy.gif
McDrive
QUOTE(SpideyPL @ 27 10 2006, 12:43) *

Super concepty.
Już dosc stare, ale może ktoś nie widział jeszcze, a jest naprawdę warto
Jeżeli było wczesniej to sorry.
http://www.beyondunreal.com/main/gearsofwar/inside.php

Widziałem je. Zarąbiste.

Jeżeli mówiliście o trailerku to mam nadzieje że chodzi o ten "cinematic". Poprostu jest jedwabistu. Lubie taką przygnębiającą muze.
Hela
Obejrzalem dzisiaj ten trailer co to maja go w kinach puszczac i musze przyznac, ze jest niesamowity. Genialny ktos mial pomysl zeby wrzucic taki spokojny, smutny kawalek i wlasnie w takiej tonacji zmontowac trailera gry ktora bedzie dosyc brutalna.
Mikes
Zgadzam się z Helą, trailerek robi niesamowite wrażenie, poproszę więcej takich smile.gif
Hela
Wlasnie przeczytalem, ze ten trailerek rezyserowal sam David Fincher (koles od Seven, czy Fight Club jakby ktos nie wiedzial) i juz wiadomo czemu jest tak swietnie zmonotowany.
Zeratul
czyli to jednak prawda, ze mozna zrobic megakillera mieszczac sie w budzecie $10mln... chyba, ze nie ma sie silnika do gry...

A co do reklamowki, to oceniajac ja jak zapowiedz filmu, mysle ze wybralbym sie na to do kina smile.gif
sentinel
QUOTE(Hela @ 27 10 2006, 15:18) *

Wlasnie przeczytalem, ze ten trailerek rezyserowal sam David Fincher (koles od Seven, czy Fight Club jakby ktos nie wiedzial) i juz wiadomo czemu jest tak swietnie zmonotowany.

fincher był wyłącznie konsultantem, reżyserował joseph kosinski (->)
konrado0905
fincher był wyłącznie konsultantem, reżyserował joseph kosinski

jak sie nie myle jest on Polakiem
Butcher
Gears of War multiplayer:

Modes:
War Zone - 4-on-4 team deathmatch; no respawns
Resurrection - 4-on-4 team deathmatch; downed players will revive after 30 seconds, unless finished off by opponents
Execution - "Kill the Leader"; highest-ranked player on the team is the leader and can pick up weapons supporting players can't use

Maps (all are small, many symmetrical):
Canals
Clocktower
Escalation - series of terraces; one team starts at the top, the other at the bottom; bottom team aided by sniper pick-up
Gridlock - narrow street with bombed out cars for cover (playable at E3) - tu się bawiłem hyh.gif
Fuel Depot - warehouse bases; cargo crates for cover
Mansion - "haunted house"; destructible cover; choke points: courtyard and foyer
Mausoleum - circular; a series of rings, the outer being a graveyard; design lends itself to match draws
Roof Tops
Tyro Station - watch out for the bullet train
War Machine

Extras:
Health system - as you take damage, the Gears' skull will begin to appear on-screen; once it's all there, one more shot, and then light's out
Magnum - high-powered pistol
Hammer of Dawn - satellite laser strike

http://xbox360.ign.com/articles/741/741993p1.html
Onikage.
szkoda ze Marcus nie ma "akcentu" pudziana, byłyby niezłe jaja
YETI
QUOTE(Butcher @ 27 10 2006, 21:29) *

Maps (all are small, many symmetrical):

To mnie cieszy smile.gif

Widziałem kilka filmkow z multi i jakos nie przekonały mnie do siebie. Wszytsko dzieje sie za wolno, goscie zawsze biegaja z shotganami lub karabinami nie wygladało aby ta gra wymagała jakiegos skilla.
Mam nadzieje ze bedzie jakas skillowa bron oprocz snajperki (chociaz snajpa nie zawsze musi byc skillowa ;P)

Butcher ty juz miałes przyjemnosc pograc w multiplayera, mozesz cos o tym napisac (lub napisałes w ktoryms numerze PSXE? smile.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.