Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
n1n3r
kto bedzie mial GoW 17listopada? jak cos to dodawac mnie do listy frendow hehe:D GT: n1n3r PL
jiloo
QUOTE(Gasei @ 7 11 2006, 21:54) *

A moze poprostu w tyłkach sie poprzewracało ? Panowie mocna pozycja na 9+, na pewno spędzi sie przy niej wiele czasu, dodatkowo mocny tryb online oraz piekna grafika ? Narzekacie i tyle.Czy ktoś mowił ze to bedzie Halo killer ? (no chyba ze mowił to sorry tongue.gif) Ja swoją wersję zamówię aczkolwiek 250 złotych boli...

sluszna uwaga. znam pozycje ktore dostawaly oceny 6, a mnie potrafily zachwycic.
a co do Halo. kwestia gustu - zagralem i odlozylem - nie trafilo do mnie.
z ocena 9+ to gra kasek (ktory oczywiscie nie kazdemu zasmakuje).
Soul
W Halo też jest nędzny story mode ,mimo tego ludzie grają w to non stop ,tyle że w multi .W końcu oto chodzi w strzelankach cool.gif W story mode pograć te 10 godzin a potem czas na zabijani żywych przeciwników hyh.gif Killer-San a jak gra dostała ostatnio za gameplay 10 ??? dry.gif I n/p jeżeli taki MGS4 też dostanie za gameplay 9 też będziesz tak marudził??? Ryo ma racje trzeba zagrać w to samemu i dopiero cokolwiek pisać. biggrin.gif
Uzny
QUOTE(Soul @ 8 11 2006, 00:11) *

W Halo też jest nędzny story mode ,mimo tego ludzie grają w to non stop ,tyle że w multi .W końcu oto chodzi w strzelankach cool.gif W story mode pograć te 10 godzin a potem czas na zabijani żywych przeciwników hyh.gif Killer-San a jak gra dostała ostatnio za gameplay 10 ??? dry.gif I n/p jeżeli taki MGS4 też dostanie za gameplay 9 też będziesz tak marudził??? Ryo ma racje trzeba zagrać w to samemu i dopiero cokolwiek pisać. biggrin.gif

Bo bodne! Moze napisalbys chociaz ze wg. Ciebie? No i do tego te "też" mnie roz(pipi)alo...

Mysle ze do 17 wyrobie sie z kupnem xa a gow bedzie jedna z moich pierwszych gier smile.gif Prezentuje sie to wszystko wykurewnie, czuc power tej produkcji, akcja, akcja i jeszcze raz akcja, taktyczne rozpracowywanie przeciwnikow, zachodzenie 'od tylca', pila ( icon_twisted.gif ), o samej grafie nawet nie wspominam - takiego przywiazania do szczegolow jeszcze nigdzie wczesniej nie widzialem (rozgrzane powietrze nad lufa blink.gif ). Zreszta o czym ja mowie, wystarczy spojrzec na oceny, nie ukrywam ze najbardziej wyczekiwalem recki gamespotu... 9.6, az mi portfel podskoczyl. Do zobaczenia na xbl happy.gif
Matriks_1111
Zastanawia mnie tylko, czy aby na pewno poruszony tu problem gameplay'a nie został przyciemniony przez efekty graficzne (równiez tutaj poruszony temat). Od początku byłem w gronie (nielicznych), którym ta gierka się nie podobała. Heh... sama gierka zapowiada się dla mnie dość marnie, bo na singlu pogramy sobie raptem "chwilę", a multi jakoś specjalnie z tego co wiem, nie zachwyca, a rozgrzane powietrze nad lufą to nie jest to, co gierkę wynosi na szczyt, aczkolwiek ta gra moim zdaniem sprzeda się w miliardach egzemplarzy dzięki mega grafice i marketingowemu boom.
Soul
Albo jesteś mega ciołkiem albo tylko takiego udajesz dry.gif Tak czy siak to co wypisujesz mija się z celem .Ta gra miała być hitem i nim jest . Większość wyjątkowych gier za gameplay dostało 9 i ludzie nie marudzili . Nie grałeś to skąd wiesz ze multiplayer jest nie za specjalny ????? Mogę się założyć że do wyjścia Halo3 to będzie gra nr 1 na serwerach XBL (Mam taka nadzieje) i to nie ze względu na grafike. Obejrzałem kilka naście filmików z multi i jak dla mnie jest (pipi) Ludzie pograją w to parę miechów , na pewno znajda jakieś ciekawe myki-patenty cool.gif Ta gra ma ogromny potencjał który jeszcze nie został od kryty . Niedowiarki przekonają się na końcu .Single player pewno jest na 10h + kilka lv trudności ale zapomniałem dla Ciebie ta gra się zapowiada dość "marnie" cool.gif ninja.gif A i weno przybliż mi to grono nielicznych ludzi którym ta gierka się nie podobała ninja.gif ohmy.gif Pograj w tą grę i dopiero zacznij wypisywać swoje poglądy ,co jest marne a co nie a do tego czasu po prostu nic więcej tu nie pisz .

BTW-

Skąd ta pewność ,że przejdziesz tą grę ras i ją olejesz?! dry.gif 9 za Gameplay to marnie Twoim zdaniem??????????????!!!!!!!! LOL to do sz.ma.ty Ty grasz tylko w takie gry które dostają 10 za Gameplay bo pewno resztajest marna. ninja.gif ninja.gif ohmy.gif

PS -

Uzny dla mnie Story mode w halo jest lipny na maxa , nasi przeciwnicy to totalna beznadzieja dry.gif N/p taki Juan osrał w tej grze singla i gra tylko w multi i dobrze robi nic nie stracił nie przechodząc Halo w campanii ninja.gif
Dorian Gray
Z całym szacunkiem dla panów narzekających ale (pipi)icie od rzeczy. Raz że 9 za gameplay to nie jest mało, a dwa że żaden z was w tą grę jeszcze nie grał. To tyle icon_evil.gif
OsciBosci
A moze to ty jestes ciolkiem?? Gosc dobrze mowi, moze magia tytułu jak i oszalamiajaca grafika przyslonily niektorym oczy na tyle ze nie pozwalaja sie przekonac ze moze grywalnosc naprawde nie jest taka oszalamiajaco?? Jak napisal bodajze IGN w recenzji, akcja ogranicza sie glownie do chowania, wystawiania i ostrzalu i tak w kółko. Rozumiem ze juz grales i mozesz z reka na sercu powiedziec ze gameplay jest tak cudowny ze cie wgniata w fotel?? Wedlug IGN chocby Guitar Hero II - 9,5 , Bully 9,5 za gameplay dostaly wyzej.

No ale ok nie bede sie klocic, bo nie watpie ze GoW jest cudowny, tylko obawiam sie ze pierwsze skrzypce odegra tu grafika a nie gameplay. 9.0 za grywalnosc to super ocena ale mialem po cichu nadzieje ze moze bedzie 9.5, a tak rozumiem ze gra jest super ale jednak nie jest jeszcze 100% wymarzonym przez wszystkich next-genem, bo grafa to nie wszystko. A gier z ocena 9.0 za gameplay jest na X360 kilka: G.R.A.W, Oblivion czy Call Of Duty 2, a zadna z nich nie jest kamieniem milowym nowej generacji, na symbol X360 musimy chyba jeszcze poczekac...
Soul
QUOTE(killer-san @ 8 11 2006, 04:17) *

A moze to ty jestes ciolkiem?? Gosc dobrze mowi, moze magia tytułu jak i oszalamiajaca grafika przyslonily niektorym oczy na tyle ze nie pozwalaja sie przekonac ze moze grywalnosc naprawde nie jest taka oszalamiajaco?? Jak napisal bodajze IGN w recenzji, akcja ogranicza sie glownie do chowania, wystawiania i ostrzalu i tak w kółko. Rozumiem ze juz grales i mozesz z reka na sercu powiedziec ze gameplay jest tak cudowny ze cie wgniata w fotel?? Wedlug IGN chocby Guitar Hero II - 9,5 , Bully 9,5 za gameplay dostaly wyzej.

No ale ok nie bede sie klocic, bo nie watpie ze GoW jest cudowny, tylko obawiam sie ze pierwsze skrzypce odegra tu grafika a nie gameplay. 9.0 za grywalnosc to super ocena ale mialem po cichu nadzieje ze moze bedzie 9.5, a tak rozumiem ze gra jest super ale jednak nie jest jeszcze 100% wymarzonym przez wszystkich next-genem, bo grafa to nie wszystko. A gier z ocena 9.0 za gameplay jest na X360 kilka: G.R.A.W, Oblivion czy Call Of Duty 2, a zadna z nich nie jest kamieniem milowym nowej generacji, na symbol X360 musimy chyba jeszcze poczekac...

A w jakiej grze grywalność jest oszałamiająca ?! W każdej grze kierujemy się jakimś schematem .Polecam przeczytać za powiedź w nowym psxextreme "...czy Re4 też nie był przypadkiem strasznie schematyczny? To nie przeszkadzało bawić się cudownie przez 20 godzin......." Jak by magia tego tytułu i grafika była wszystkim w tej grze nie dostała by 9 za gameplay!!!! Ogromna ilość gier dostała za gameplay 9 mimo tego ludzie grali w nie które tytuły do upadłego cool.gif Uwieź mi ,zagraj w tą grę a zobaczysz że nie samym chowanie człowiek żyje .MP napisałem wyżyje co myślę cool.gif LOL i co to za porównanie co ma wspólnego Guitar Hero II i Bully z GofW?! Oo Jak można w ogóle te gry do siebie porównywać (chodzi mi tu o gameplay) question.gif laugh.gif Po za tym gra dostała bardzo dobre noty nie wiem o choooj wam chodzi dry.gif Gameplay na 9 o ja pier....... czemu przez to ta gra jest marna ;( Grafa przysłoniła nam oczy wacko.gif Panowie Bully 9,5 za gameplay masakra ,czemu jeszcze w to nie gracie question.gif ninja.gif blink.gif
Kenshin
powiem prosto i z mostu ... bo widze ze zescie rospisali sie zabardzo zamiast ogarniac jakies panny smile.gif , bedzie kozak, widzicie to na screenach i trailerach zagracie i sie posikacie smile.gif nie ma co kombinowac z ocenami bo wiecie Pierdzioch (pipi)nol MGS2 8- a SONY N+ dalo dyszke wiec nie zachowujcie sie jak dzi..wka w kosciele tylo poczekajcie, nie rozkminiliscie jeszcze ze ocena to nie wyrocznia ??? bosz dajcie na luz , lyknijcie bro , po swirujcie do lampucery a nie ... panika bo hu..ju muju dal 10 a hu..ju muju dzikie kaczki dal 80% , lajt i do przodu , bedzie gites

PS .pamietajcie ocena to wskazowka a nie wyroczna ziomy
PS2. 8- HIV i tak Ci nie wybacze smile.gif)
Zeratul
dobra, kurde kupilem przed chwila na ebayu smile.gif
$60... jeszcze od kolesia z NJ, to powinna do piatku przyjsc... ja to zawsze musze spontanicznie podchodzic do zakupu gier... confused.gif a wy se czekajcie do 17 tongue.gif tongue.gif biggrin.gif
Butcher
Powiem tylko tyle: chciałbym aby KAŻDA gra, która wygeneruje taki HYPE jak Gears of War, potrafiła mu ostatecznie w tak piękny sposób dorównać, dostając takie recenzje i takie oceny jak GoW.
Lord Tidek
QUOTE(Zeratul @ 8 11 2006, 06:37) *

dobra, kurde kupilem przed chwila na ebayu smile.gif
$60... jeszcze od kolesia z NJ, to powinna do piatku przyjsc... ja to zawsze musze spontanicznie podchodzic do zakupu gier... confused.gif a wy se czekajcie do 17 tongue.gif tongue.gif biggrin.gif

Może sobie poczekamy, ale to na nas ludziska bedą patrzeć z zazdroscia jak bedziemy wychodzić ze świeżą płytką GoW z Empiku czy innego Media markt tongue.gif
aux
Pozwolę sobie zacytować niejakiego Logadina z PCF który już skończył GOW. Najlepszy jest ostatni cytat smile.gif

Ok panowie Gears of War daje radę. Chociaż po pograniu w Lost Planet nie powoduje już szczękopadu ale wygląda świetnie. Sieczka też jak należy, irytuje trochę jednak za mocny motion blur przy obracaniu oraz to że nasz team robi 90% roboty za nas.

Właściwie NIC robić nie musiałem smile.gif Chłopaki robiły 90% tego co powinien zrobić gracz. Zabijali, niszczyli dziury z których wyskakiwały Loctusy itp.
Do tego im dłużej się siedzi tym grafika bardziej rozczarowywuje confused.gif Po pierwszym zachwycie (który i tak był nie na tyle wielki na ile oczekiwałem) robi się średno (ale to pewnie zboczenie zadowode).
Gdybym musiał wybrać Lost Planet, a GoW to brałbym LP -> czysta sieczka + gigantyczne bossy. GoW jest zbyt monotonne (duck and shot) jak dla mnie.

No i Gears of War w co-op ukończone. Cofam wszystko co złe na początku pisałem (w życiu jednak nie kupiłbym Lost Planet mając do wyboru GoW)! Boskie. Jeden piękny, fenomenalny FILM zapierający dech w piersiach z graczami w rolach głównych. POEZJA.
Diabeu
QUOTE(Butcher @ 8 11 2006, 07:50) *

Powiem tylko tyle: chciałbym aby KAŻDA gra, która wygeneruje taki HYPE jak Gears of War, potrafiła mu ostatecznie w tak piękny sposób dorównać, dostając takie recenzje i takie oceny jak GoW.

Eurogamer sez 8
bardziej ufam im niż reszcie serwisów internetowych
Matriks_1111
No teraz w co tu wierzyć...
Diabeu
wierz w co chcesz, 8 od Eurogamera to bardzo dobra ocena
Matriks_1111
Kurde... tak sobie właśnie myślę, czy zamówić tą gierkę, czy nie... 300 zł za kolekcjonerską - ciekawe...
Ryo-San
QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 10:26) *

Eurogamer sez 8

ufasz tym stronniczym scierwom? odkad pamietam Eurogamer jest "obiektywny" jak zaden inny serwis...i nie chodzi tu o ta osemke dla GoW - ale o wiele wiele innych gier...a 4/10 dla Conkera spowodowalo ze wole odwiedzic oficjalna strone radia maryja niz eurogamer.net...5/10 dla Kameo to rowniez błazenada ze strony tego smiesznego serwisu...
ogolnie to GoW mogl tam dostac 3/10 i powiem ze wcale nie bylbym zaskoczony
SpideyPL
To fakt eurogamer, ma dość specyficzne podejście do gier, równiez im nie ufam i przypuszczam że mogą tam pracować tak mniej więcej 56 letni maniacy ponga biggrin.gif
Diabeu
QUOTE(Ryo-San @ 8 11 2006, 09:37) *

QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 10:26) *

Eurogamer sez 8

ufasz tym stronniczym scierwom? odkad pamietam Eurogamer jest "obiektywny" jak zaden inny serwis...i nie chodzi tu o ta osemke dla GoW - ale o wiele wiele innych gier...a 4/10 dla Conkera spowodowalo ze wole odwiedzic oficjalna strone radia maryja niz eurogamer.net...5/10 dla Kameo to rowniez błazenada ze strony tego smiesznego serwisu...
ogolnie to GoW mogl tam dostac 3/10 i powiem ze wcale nie bylbym zaskoczony

nie rozbrajaj mnie, Conker dostał to na co zasługiwał - zwykły odgrzewaniec ze starymi błędami (ino multi dawało frajdę na jakiś czas) a tak to ta gra jest pomyłką
Kameo? może gdyby wyszło na x1 to by było coś, bo tak to też żadna rewelacja, a walić gruchy tylko dlatego że to Rare to nie mam zamiaru

kolesie są właśnie obiektywni i to widać po reckach, zresztą, nawet nie przeczytałeś recki GoW tam a już srasz żarem na kilometr - brawo stary, popis dałeś niezły
Zwyrodnialec
N+ 9.7 ninja.gif
KILL
QUOTE(MaxVarEmreis @ 7 11 2006, 23:12) *

QUOTE(KILL @ 7 11 2006, 21:06) *

na grywalnosc sklada sie wiele czynnikow , w przypadku gears of war jest to ledwo pare godzin gry sad.gif , ja czekam na gre z mocna linia fablularna , a wedlog gametrailers story jest tylko na 8/10 ahh ten czas gry , ale chyba nikt sie nie spodziewal ze takie ciagle strzelanie i chowanie na przemian byloby grywalne przez 20 godzin ( porownanie do RE4 ) , tak ze mozna stwierdzic ze glowna role w tej grze gra tryb online , a story to taki przyjemny dodatek , poprawccie mnie jezeli sie myle ;P

A niby w RE4 to fabułe miałes głeboką niczym Rów Marianski ?? smile.gif
No i wszystkie strzelaninki ( i pochodne) starczaja na dłuzej niż 12h ?? Oj, chyba nie. Podaj mi jakiś tytuł ( pomijajac RE4) którego przejście zajmuje wiecej czasu....

no tam ciekawym elemente wplywajacym na geywalnosc , oprocz wyboru sciezki jaka chcesz isc ( zrobili tez tak w GOW)mamy jeszcze genialny upgrade broni i troche glowkowania , a nie tylko bezmyslne strzelanie...
Matriks_1111
Zastanawiam się, ile czasu potrzeba spędzić na GoW, żeby go skończyć na singlu. Tak samo też ciekawi mnie różnorodność rozgrywki, bo metoda strzał -> cover -> strzał -> idziemy dalej, może być nudna po pewnym czasie...

EDIT: Po obejrzeniu recenzji z Gametrailers mam mieszane odczucia... z jednej strony fajna gierka, z drugiej jednak nudna, bo powtarzają się schematy... No i ten krótki (jednak) single...
woocash198
QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 11:25) *

Zastanawiam się, ile czasu potrzeba spędzić na GoW, żeby go skończyć na singlu. Tak samo też ciekawi mnie różnorodność rozgrywki, bo metoda strzał -> cover -> strzał -> idziemy dalej, może być nudna po pewnym czasie...

Tak to może nudzić ale zawsze możesz spróbować zabijać wrogów jednocześnie unikając ich ognia dzięki refleksowi i zdolnością manualnym nikt ci nie każe wykożystwać osłon w jedyny słuszny sposób.

Pozatym ta gra jest robiona pod multi a single to tylko taki smakowity dodatek a wątpie żeby w multi podstawową strategią było przyleganie do ściany i ostrzeliwanie wroga bo zawsze może cię ktoś zajść od tyłu w odrużnieniu od singla gdzie wrogowie atakują z predefiniowanych pozycji. Mam nadzieje że będzie więcej fajnych patentów jak np ten że trafienie przeciwnika w noge spowoduje utrate równowagi i prawdopodobieństwo że sam się zrani własną bronią być możę strzał w ręke spowoduje niemożność stzrelania przez jakąś chwile. Poczekamy zobaczymy póki co jest to jedyna gra prócz dead rising dla której rozważam kupno nowego x boxa
koso
QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 10:46) *
nie rozbrajaj mnie, Conker dostał to na co zasługiwał - zwykły odgrzewaniec ze starymi błędami (ino multi dawało frajdę na jakiś czas) a tak to ta gra jest pomyłką
Kameo? może gdyby wyszło na x1 to by było coś, bo tak to też żadna rewelacja, a walić gruchy tylko dlatego że to Rare to nie mam zamiaru

kolesie są właśnie obiektywni i to widać po reckach, zresztą, nawet nie przeczytałeś recki GoW tam a już srasz żarem na kilometr - brawo stary, popis dałeś niezły

To ci od 9 dla Sensible Soccer 2006 (PES5 dostalo tyle samo)? Niah, raczej buduja swoja pozycje na kontrowersyjnych werdyktach, bo w porownaniu z amerykanskimi serwisami ich robota jest kiepska. Jedyna dyskusyjna ocena, z ktora sie zgadzam, to 8 dla Halo - chyba i tak ciut zawyzona.

A wracajac do tematu - chetnie smagnalbym biczem Johna, ktory bedzie skladal do kupy moje zamowienie na DVD Crave, porwalbym tez dyrektora poczty lotniczej i zarzadzil przekierowanie Airbusa na poznańską Ławicę, żeby tylko polozyc wreszcie łapska na tej pozycji icon_evil.gif
Matriks_1111
QUOTE(woocash198 @ 8 11 2006, 11:39) *

Tak to może nudzić ale zawsze możesz spróbować zabijać wrogów jednocześnie unikając ich ognia dzięki refleksowi i zdolnością manualnym nikt ci nie każe wykożystwać osłon w jedyny słuszny sposób.

Pozatym ta gra jest robiona pod multi a single to tylko taki smakowity dodatek a wątpie żeby w multi podstawową strategią było przyleganie do ściany i ostrzeliwanie wroga bo zawsze może cię ktoś zajść od tyłu w odrużnieniu od singla gdzie wrogowie atakują z predefiniowanych pozycji. Mam nadzieje że będzie więcej fajnych patentów jak np ten że trafienie przeciwnika w noge spowoduje utrate równowagi i prawdopodobieństwo że sam się zrani własną bronią być możę strzał w ręke spowoduje niemożność stzrelania przez jakąś chwile. Poczekamy zobaczymy póki co jest to jedyna gra prócz dead rising dla której rozważam kupno nowego x boxa

Ja właśnie dzisiaj chcę zakupić Dead Rising w końcu wink.gif Myślę ciągle nad tym wydaniem kolekcjonerskim GoW'a i kurde nie potrafię się przekonać... Na multi przez XBL grałem może 3 razy w życiu (raczej jestem single-playerowym graczem wink.gif ), a jak sam mówisz GoW to głownie multi. Czegoś mi tej gierce brakuje, ale jak się zawezmę w sobie, to to pewnie w końcu znajdę tongue.gif
YETI
QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 13:25) *

Zastanawiam się, ile czasu potrzeba spędzić na GoW, żeby go skończyć na singlu.

Podobno 10-12 godzin. (IGN chyba zjechal gre za jej długosc)
Za kilka dni sie przekonamy jak to jest.

QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 13:48) *

Pozatym ta gra jest robiona pod multi a single to tylko taki smakowity dodatek a wątpie żeby w multi podstawową strategią było przyleganie do ściany i ostrzeliwanie wroga

widziałem około 20 filmików z multi i powiem ci ze podstawowa strategia w tej grze to...przyleganie do sciany i wychylanie.
multi rządzi sie takimi zasadami jak single player.
Trzymasz sie razem z druzyna, przylegasz do sciany, wychylasz sie i tak dalej.
Matriks_1111
QUOTE(YETI @ 8 11 2006, 12:00) *

Gametrailers też miało ale do tego tematu dry.gif

I tak znam odpowiedź, na to pytanie (ale ponoć nie ma głypich pytań, są tylko głupie odpowiedzi tongue.gif), ale je zadam. Nie wydaje się wam, że w ta gra będzie trochę nudna i monotonna?
Diabeu

Zastanawiam się, ile czasu potrzeba spędzić na GoW, żeby go skończyć na singlu.....

6h i pęka
YETI
QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 14:03) *

Zastanawiam się, ile czasu potrzeba spędzić na GoW, żeby go skończyć na singlu.....

6h i pęka

ty tak na serrio czy sobie zartujesz? blink.gif

QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 14:03) *

Nie wydaje się wam, że w ta gra będzie trochę nudna i monotonna?

nie smile.gif
wystarczy spojrzec na recenzje, ten tytuł musi miec kazdy posiadacz X360 (chyba ze nie grzeja cie tego typu gry)
Diabeu
ani to ani to Yogi

edit: http://www.360-gamer.com/review.asp?id=31
Matriks_1111
QUOTE(YETI @ 8 11 2006, 12:05) *

nie smile.gif
wystarczy spojrzec na recenzje, ten tytuł musi miec kazdy posiadacz X360 (chyba ze nie grzeja cie tego typu gry)

Spojrzałem, nawet na kilka z nich (ba... nawet dokładnie przestudiowałem wink.gif ). Lubię gierki tego typu, bo ogólnie lubię shooter'y, chociaż akurat nie zawsze gry pokroju Quake'a mnie kręciły. Aczkolwiek z chęcią bym sobie zagrał w ten "must have", ale ja oporny jestem z natury i przekonać mi się jest trudno tongue.gif Więc może jakieś uzasadnienia drogi Panie? tongue.gif
woocash198
QUOTE(YETI @ 8 11 2006, 12:00) *

QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 13:48) *

Pozatym ta gra jest robiona pod multi a single to tylko taki smakowity dodatek a wątpie żeby w multi podstawową strategią było przyleganie do ściany i ostrzeliwanie wroga

widziałem około 20 filmików z multi i powiem ci ze podstawowa strategia w tej grze to...przyleganie do sciany i wychylanie.
multi rządzi sie takimi zasadami jak single player.
Trzymasz sie razem z druzyna, przylegasz do sciany, wychylasz sie i tak dalej.

Mam nadzieje że strategie z tych meczy o których piszesz to tylko póki co brak lepszego pomysłu i nawyki z singla bo przecież taką drużyne można szybko wyczyścić dobrze rzuconym granatem lub laserem z nieba czytałem że plansze śą tak skonstruowane że praktycznie nie ma miejsc gdzie można bezpiecznie się campować więc jest szansa że jednak zajście z flanki czy od tyłu będzie skótecznym sposobem eliminacji wroga bo po co by dawali piłę, shotguna i inne brutalne ataki meele czy możliwość wbicia granata w ciało wroga skoro walka miała by sie toczyć tylko na dystans
Matriks_1111
QUOTE(woocash198 @ 8 11 2006, 12:19) *

Mam nadzieje że strategie z tych meczy o których piszesz to tylko póki co brak lepszego pomysłu i nawyki z singla bo przecież taką drużyne można szybko wyczyścić dobrze rzuconym granatem lub laserem z nieba czytałem że plansze śą tak skonstruowane że praktycznie nie ma miejsc gdzie można bezpiecznie się campować więc jest szansa że jednak zajście z flanki czy od tyłu będzie skótecznym sposobem eliminacji wroga.

Pytanie tylko, czy multi naprawdę jest w stanie przedłużyć żywotność tego tutułu i spowodować, że pobije takie tytuły jak np. GRAW czy BF2:MC (mowa tu o multi of korz)?
*-dka
juz dzisaj moglem kupic gears of war za 250 zl i juz dzis w nia grac ale nie mam kasy ;/
Matriks_1111
QUOTE(*-dka @ 8 11 2006, 12:27) *

juz dzisaj moglem kupic gears of war za 250 zl i juz dzis w nia grac ale nie mam kasy ;/

Normalna, czy kolekcjonerska edycja? No i gdzie ją mogłeś zakupić? ninja.gif
Soul
Dobra już po szpanowaliście to dziękuję , teraz moja kolej Zacznę od początku ,grafa faktycznie jest taka jak na filmikach i screenach po prostu graficzny orgazm!!!! cool.gif Wszystko ostre jak żyleta ,masa szczegulów cool.gif cool.gif
Muzyka dopasowana genialnie !!!! Pora na gameplay ,mnie on nie nudzi fakt że chowanie się za ścianą to priorytet tej gry smile.gif Nie uważam tego za nudne i monotonne (po za tym odkąd było nam dane zobaczyć pierwszy filmik z gameplay wiedzieliśmy jak on się mniej więcej prezentuję ) Tak jak już napisałem w każdej grze kierujemy się schematami na podstawie których gra się opiera cool.gif Single player jest tak złożony że nasi przeciwnicy za każdym razem zachowują się inaczej cool.gif dzięki czemu rozgrywa nie jest taka sama ,przeciwnik obiera sobie różne drogi ,przez co i my musimy inaczej się zachować grając drugi raz w ten sam akt W grze jest 5 aktów pierwszy z nich trwa jakieś 4-5 godzin i tyle na razie wiem ,przeładowanie borni jest genialne i nie jest jakieś mega proste po jakimś czasie dojdziemy do perfekcji cool.gif Przejeżdżanie z piły to też nie taka prosta sprawa najpierw trzeba ją włączyć "B" a potem umiejętnie podbiec i zaatakować Na mnie gra zrobiła ogromne wrażenie i jest warta swojej ceny !!! Gdy się zobaczy na własne oczy na tviku jak się to wszystko zachowuję , coś pięknego nie mam pytań !! Trzeba pamiętać też o tym że w grze jest 4 albo i więcej poziomów trudności biggrin.gif
Chowanie strzelanie , pomoc ziomów , zachodzenie przeciwników i przejeżdżanie ich z piły to coś cudownego no i to jego bieganie podjazdy do ścian masa!!!! cool.gif Bardzo dobra ocena N+ nie mogło być inaczej A jeszcze nie grałem w multi o mamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_twisted.gif

BTW

Matriks_1111 Bucu jagodowy czy Ty grasz wiecznie tylko w singla?! Po to został stworzony mp żeby cieszyć się tą grę dłużej W każda grę jaką się gra na singlu gra się raz albo dwa no może oprócz NG ninja.gif Każda gra się kiedyś nudzi na singlu prędzej czy później wacko.gif i gdy przyjdzie ta chwila że Singla będziesz już miał w (pipi)e odpalasz multi i dalej cieszy się grę bo jest się qrva czym cieszyć. Po za tym ile masz lat?! blink.gif
Ryo-San
QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 11:46) *

przeciez mowie ze od czasow Conkera nie wchodze na ten szmatlawy serwis, a czytanie tam recek to strata czasu...a popis to Ty dales niezly piszac ze im ufasz lol dla mnie Eurosrejmer to nic nie warte scierwo i tyle w tym temacie...a ze dla Ciebie to wyrocznia to coz moge powiedziec...chyba nic...i pozostaje mi to zostawic bez komentarza...
E.O.T
Master_Lukas
Do tych ktorzy psiocza na single i nie przekonuje ich multi. A co z CS-em? Czy ktos zachwyca sie Half Life'em (single)? Mozna powiedziec ze CS (multi) to oddzielna gra, ale oparta na HL. Mimo iz CS posiada bledy i rozgrywki staja sie schematyczne (kto szybciej zajmie dana pozycje, wiadomo gdzie beda czekac przeciwnicy, itd.). Co prawda GoW to nie CS (choć po opisach o zachodzeniu od tylu lub krycie => strzelanie, to są podobne smile.gif), ale multi na pewno bedzie kozackie (co potwierdzaja osoby, ktore juz siekaja - szczesciarze dry.gif) A Single bedzie sluzyl jako trening do multi smile.gif Tyle z mojej strony.

P.S. Matriks - juz nie jedna osoba Ci napisala, jak nie chcesz, to nie musisz kupowac tej gierki. Nikt nie bedzie Cie namawial. Epic na pewno nie zbankrutuje jak nie kupisz tej gierki.
YETI
QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 14:06) *

no to mamy druga 8, i jeszcze od takiego servisu, ale sie porobiło ;P

QUOTE(Matriks_1111 @ 8 11 2006, 14:16) *

Spojrzałem, nawet na kilka z nich (ba... nawet dokładnie przestudiowałem wink.gif ). Lubię gierki tego typu, bo ogólnie lubię shooter'y, chociaż akurat nie zawsze gry pokroju Quake'a mnie kręciły. Aczkolwiek z chęcią bym sobie zagrał w ten "must have", ale ja oporny jestem z natury i przekonać mi się jest trudno tongue.gif Więc może jakieś uzasadnienia drogi Panie? tongue.gif

Recenzje i jeszcze raz recenzje, gra ma naprawde bardzo wysoką średnią.
Powiedz mi co innego może przekonac do zakupy gry jak nie recenzje ? smile.gif

QUOTE(woocash198 @ 8 11 2006, 14:19) *

Mam nadzieje że strategie z tych meczy o których piszesz to tylko póki co brak lepszego pomysłu i nawyki z singla bo przecież taką drużyne można szybko wyczyścić dobrze rzuconym granatem lub laserem z nieba czytałem że plansze śą tak skonstruowane że praktycznie nie ma miejsc gdzie można bezpiecznie się campować więc jest szansa że jednak zajście z flanki czy od tyłu będzie skótecznym sposobem eliminacji wroga bo po co by dawali piłę, shotguna i inne brutalne ataki meele czy możliwość wbicia granata w ciało wroga skoro walka miała by sie toczyć tylko na dystans

Moze masz racje, ja jednak sadze ze chowanie sie za roznego rodzaju filarami itp. to podstawa w multi.
Chowanie sie i wychylanie to jest szkielet tej gry, cała rozgrywka sie na tym opiera. To nie jest gra typu H2, tu wszystko dzieje sie znacznie wolniej i bronie nie sa tak skillowe.

QUOTE(*-dka @ 8 11 2006, 14:27) *

mozna wiedziec...gdzie?

Soul gdzie kupiłes gre ze juz ja masz ? rolleyes.gif
Soul
Nie ja , ją mam tylko "kolega" z Wawki i nie jest to kopia zapasowa ninja.gif a skąd ją on ma tego nie powie nawet własnej Matuli ninja.gif cool.gif Powiem tylko tyle że odpalicie tą grę i padniecie z wrażenia co ta gra sobą oferuje A Yeti uwierz mi że ta gra nie będzie wcale taka nOOb frendli :f A Bronie są skillowe od przeładowania do przejechania piła ze strzelanie włącznie , jedno co boli to ze snajpy z bliskości można na miecie walić głowy ninja.gif nie grałem w mp wiec nie wiem jak to tam wygląda tongue.gif nie grałeś to mord w kubeł dry.gif

BTW - Master Lukas dobrze napisane!!!!! cool.gif
Mermind
QUOTE(YETI @ 8 11 2006, 12:58) *

QUOTE(Diabeu @ 8 11 2006, 14:06) *

no to mamy druga 8, i jeszcze od takiego servisu, ale sie porobiło ;P

Tzn od jakiego serwisu> przeciez ten 360-gamer.com nie spelnia odpowiednich warunkow przez co jego oceny nie sa brane pod uwage do srednich...
YETI
QUOTE(Mermind @ 8 11 2006, 15:07) *

Tzn od jakiego serwisu

poswieconemu tylko X360

QUOTE(Soul @ 8 11 2006, 15:02) *

A Yeti uwierz mi że ta gra nie będzie wcale taka nOOb frendli :f A Bronie są skillowe od przeładowania do przejechania piła ze strzelanie włącznie nie gorałeś to mord w kubeł dry.gif

łokej morda w kubeł smile.gif
Soul napisz cos wiecej o tym przeładowaniu broni, co w tym takiego niezwykłego?
Jezeli GoW nie jest takie "n00b frendli" to tylko wypada sie cieszyc smile.gif moze gra dorowna popularnosci Halo2 ?!
Diabeu
Czy ktos zachwyca sie Half Life'em (single)? Mozna powiedziec ze CS (multi) to oddzielna gra, ale oparta na HL.

jak oparta? bo na silniku Source? trochę to naciągane chłopie

NIGDY nie traktuje się singla jako trningu przed multi, człowiek łapie złe nawyki i potem co chwila jest karany przez doświadczonych i myślących graczy
behu
QUOTE(Master_Lukas @ 8 11 2006, 13:54) *

Do tych ktorzy psiocza na single i nie przekonuje ich multi. A co z CS-em? Czy ktos zachwyca sie Half Life'em (single)? Mozna powiedziec ze CS (multi) to oddzielna gra, ale oparta na HL. Mimo iz CS posiada bledy i rozgrywki staja sie schematyczne (kto szybciej zajmie dana pozycje, wiadomo gdzie beda czekac przeciwnicy, itd.)

Grałeś kiedyś w cs że sie wypowiadasZ? bo to co piszesz to totalna bzdura , zagraj zemną solo i ciekawe jak wypatrzysz moje pozycje na mapie .. co z tego ze ktos zajmie pozycje jakmoze dostac granatem ,flashem i na kupe ci ta pozycja jak bedizesz slepy i gluchy ? i jeszcze przez sciane heada dostaniesz (chyba ze kamien)?

od kiedy gow jest pisany pod multi ? przeciez to smieszne smile.gif
Master_Lukas
Czy naprawde wiekszosc z Was patrzy na recki/oceny serwisow o grach lub pism o konsolach? Kazda ocena jest subiektywna. Nawet gdyby GoW dostal 5/10, to i tak bym kupil ta gre, bo widzialem na co ją stac. Zadna recka czy ocena by mnie do tego nie zniechecila. Niektorzy naprawde chyba spodziewali sie niemozliwego i wiadomo ze najlatwiej jest wytknac bledy, a trudniej przyznac ze mamy do czynienia naprawde ze sliczna gra smile.gif A gameplay moze niech oceniaja na razie osoby, ktore juz graly w GoW. Jeden Ci powie, ze jest SUPER, drugi OK, ale..., trzeci jeszcze co innego. Oczywiscie mozna powiedziec ze recka danej gierki ma wplyw na to czy ja kupimy czy nie, poniewaz zeby samemu sie przekonac, musimy ja kupic, a nie kazdego stac na to, zeby "wyrzucic" 250zł. Akurat GoW jest taka gierka (dla mnie) ktora mozna kupic "w ciemno". A jezeli ktos ma watpliwosci, to niech poczeka az stanieje lub kumpel sobie kupi biggrin.gif
Diabeu
Czy naprawde wiekszosc z Was patrzy na recki/oceny serwisow o grach lub pism o konsolach? Kazda ocena jest subiektywna. Nawet gdyby GoW dostal 5/10, to i tak bym kupil ta gre, bo widzialem na co ją stac.

w pełni się zgadzam, recki to tylko drobna pomoc, nic więcej
nawet gdyby łapała same dychy to bym na starcie jej nie kupował - to już postanowiłem sobie dosyć dawno - są w GoW drobne rzeczy które mnie irytują

jak nie będę miał w co grać a GoW będzie w rejonach 100pln to zapewne sobie ją zakupię
koso
Nie wiem czemu tak sie uparliscie na to 250 zlotych - na takim DVD Crave jest jakies 50 zeta taniej (z wysyłką).
OsciBosci
#Soul

No coz ale po takiej grze na next -geny mozna sie spodziewac czegos wiecej niz gre oparta na ciaglych schematach??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.