Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Flik
obejrzalem trailer hd z gametrailers.com i szczerze niezle nakrecilem sie na te szpilke. grafika robi wspaniale wrazenie. jest bardzo plastyczna i co najwzniejsze prezentuje sie bardzo prawdziwie. postacie poruszaja sie dosc ociezale ale na razie zwalimy to na to iz nosza dosc ciezki sprzet... mam nadzieje ze nie wplynie to na dynamike.
strona audio na razie ciezko cos wiecej powiedziec ale mam nadzieje ze lektorka pozostanie na cala gre. jesli mnie sluch nie myli bardzo podobna barwa do pani z lotr'a.
design chlopkow wolalbym zeby byl jednak bardziej zroznicowany. co prawda mam 3 kompanow, ale wszyscy wygladaja tak samo.
Jakub16
QUOTE(Jakim @ 26 05 2005, 22:39)
Kurde szkoada że jakość słaba ale widac że gra ma potencjał. Niech jeszcze poprawią animację biegu komandosów bo jest troszkę patykowata;]
*

Luuudzie!!! Przecież to jest zaj....cie wczesna wersja gry a do premiery jeszcze duuużo czasu więc jak sie tu czepiać takich szczegółów ja z lekka ''patykowata'' animacja?? A zresztą wierze że to jeszcze poprawią bo na next-genach cos takiego nie prejdzie smile.gif
Wolny
Do tego trzeba dodać ,że główny designer Cliff Bleszinski ,to młody i spoko ziomek,nie różni się od normalnego gracza .

EDIT:Bedzie możliwy split w multi?
<RILES>
Nareszcie!!! Trailer z E3 w wersji HD (720p).
Źródło: TeamXbox.com

sorry za noobowskie pytanie, ale jakim program najlepiej odpalic te filmiki w HD 720p?
el ZAX
QUOTE(<RILES> @ 17 08 2005, 11:30)
sorry za noobowskie pytanie, ale jakim program najlepiej odpalic te filmiki w HD 720p?
*

Power DVD, na wszystkich innych progsach sie u mnie tną a power dvd odpala je idealnie smile.gif
CichyGrzmot
http://www.xboxyde.com/news_1969_en.html
Kilka nowych srceenów
raulos
nie no zoabczcie ten filmik gears of war : o http://www.gametrailers.com/e3_2k5_xb360.php
bebbop
Pojawil sie trailer z X05 w rozdzialce 720p, ktory mozecie zassac tutaj http://www.xboxyde.com/leech_1832_en.html . Ten sam trailer mozecie sciagnac w rozdzialce 640x360 http://www.xboxyde.com/leech_1833_en.html .
Zachecam rowniez to przeczytania wywiadu z Cliff`em Bleszinski`m http://www.gamasutra.com/features/20051021...ffield_01.shtml . Mozna sie tam dowiedziec miedzy innymi, ze framerate nie jest zbyt plynny na filmikach, poniewaz gra chula tylko na jednym procku konsoli, oraz optymalizacja kodu trwala ok. 2 tygodni!! ( czyli wielkie G tongue.gif )
Jakim
dobra chłopcy po okresie małej suszy mamy kilka nowych screenów pokazujących nam planetkę w dzień i kilka potworów.

klik
YETI
Ta gra MUSI zarzadzic!!!
Juz sobie to wyobrazam na jakims LCD'ku hyh.gif
Shinji-kun
czyzby pierwsza gra na x360 godna miana next-gen ?? bardzo prawdopodobne =]
Specu
QUOTE(shinji16 @ 13 01 2006, 19:25) *

jak widze kolejny komentarz w tym stylu to mam ochote niektorych poodwiedzac z lopata w lapie i wyleczyc z glupoty.

a GoW... hhu, jak ta gra wyjdzie automatycznie wciagam kloca :} mam nadzieje ze tworcy sie postaraja i zrobia kilkanascie godzin rozgrywki a nie pojda na latwizne
YETI
QUOTE(shinji16 @ 13 01 2006, 19:25) *

Zgadzam sie w 99% (jest juz FNR3 smile.gif )
walek
Niesamowicie to wyglad, ale bedzie nam to dane ujrzec dopiero w trzecim kwartale tego roku.
zrodlo wp:http://gry.wp.pl/core.html?filtr=14,0&x=gra,26,10957,3085,1#igbody
YETI
co??!!
0_O
Nie załamujcie mnie sad.gif
Matrox
Jak narazie jest zapowiedziane na marzec (ale w sumie to tez nie jest chyba oficjalny termin), ja bym sie nie posilkowal tym co pisze na wp.pl, oni maja swoj swiat... jak to potwierdza jakies porzadne serwisy to w tedy bedzie zonk.
Maiden
Jak narazie jest zapowiedziane na marzec (ale w sumie to tez nie jest chyba oficjalny termin), ja bym sie nie posilkowal tym co pisze na wp.pl, oni maja swoj swiat... jak to potwierdza jakies porzadne serwisy to w tedy bedzie zonk.

Dokladnie tak.Min wp przyczynilo sie do rozpowszechniania plotki jakoby X360 rysował plyty.
Ale ja specjalnie na te produkcje nie jestem napalony, owszem wyglada slicznie ale idea gameplayu do mnie nieprzemawia bardziej z marcowych premier czekam na obviliona cool.gif
Xardas
Eheheee, gry.wp i snake wroli super star wink.gif Lubię czytać jego newsy, traktuje je raczej jako odpowiednik Skandali a nie jako konkretne potwierdzone informacje,

A co do jakby przesunięcia premiery GOW, jeżeli by tak rzeczywiście miało być to trudno, przez lata przyzwyczaiłem się już do takich ruchów ze strony wydawcy i dewelopera. Powiem tak, jeżeli uważają że trzeba nad grą jeszcze popracować, to pewnie tak jest, lepiej niech przesuną premierę niżby wink.gif mieli wypluć na rynek kolejnego niedokończonego bubla.

A my i tak będziemy mieli ciekawe tytuły już niedługo, Spliner Cell zbliża się nieubłagalnie wink.gif a i Ghost Recon pewnie będzie warty uwagi, poza tym Oblivion wychodzi też niedługo, premiera DOA już miała miejsce w krajach UE smile.gif
Maiden
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=0&#entry806221

Przykład wiarygodnosci snake'a biggrin.gif
Daleko szukac nie trzeba biggrin.gif
bebbop
Moze byc rowniez tak, ze chodzilo o date wyjscia wersji PC, ktora pojawi sie odpowiednio pozniej od wersji na 360 smile.gif
RosTo
QUOTE(walek @ 21 01 2006, 16:55) *

Niesamowicie to wyglad, ale bedzie nam to dane ujrzec dopiero w trzecim kwartale tego roku.
zrodlo wp:http://gry.wp.pl/core.html?filtr=14,0&x=gra,26,10957,3085,1#igbody

Jak dla mnie Gamestop to jednak pewniejsze źródło informacji:
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&sh...ndpost&p=800245
QUOTE(bebbop @ 21 01 2006, 21:17) *

Moze byc rowniez tak, ze chodzilo o date wyjscia wersji PC, ktora pojawi sie odpowiednio pozniej od wersji na 360 smile.gif

Wersji na PC nie ma na razie w planach. Epic robi GoW bezpośrednio dla Microsoft Game Studios, więc nie liczyłbym, że w najbliższym czasie gra straci plakietkę z napisem "exclusive".

Maiden - akurat tej zapowiedzi nie napisał Snake, ale jak widać większość redaktorów na WP trzyma zbliżony poziom wink.gif
Maiden
Oby tylko nie zrobili z tej gry bomby graficznej uzupelniona szczatkowa fabula i sredniackim gameplayem excl.gif
Specu
no na to sie poki co nie zanosi, EPIC robi gry na poziomie i wierze ze tak bedzie i w tym przypadku
Butcher
Jeżeli poza graficznymi wodotryskami (a tych nie brakuje) panowie z Epic nie wymyślą oryginalnych pomysłów na urozmaicenie rozgrywki, to dostaniemy kolejny shooter TPP w stylu "Strzelanie zza winkla z celowaniem i bez". IGN prorokuje, że już bardziej nowatorski i bogaty w nietypowe akcji może okazać się Prey niż GoW - czego mamy zresztą przyklad w trailerze Prey (puzzle, grawitacja).
Polecam 150 MB trailer GoW z jakichś targów - całość wygląda obłędnie, ale nowości tu niewiele. I fizyka momentami nie teges (wrak auta zjeżdżający w dół uliczki "potyka" się na murku i robi 10metrowe salto w powietrzu...).
Co nie zmienia faktu, że zagram sobie z przyjemnością...
Co do daty premiery - aktualna wersja rozpowszechaniana przez media to 2 lipca 2006. A i tego nikt oficjalnie nie potwierdził.
Dla niedowiarków:
pierwszy akapit
oraz
EB Games
Diabeu
...- a z drugiej silnik Doom 3, klaustrofobiczne korytarze, zasady proste jak budowa cepa i parcie przed siebie z wiadrem naboi. Czego jednak spodziewać się od FPP ?

twoja Butch wypowiedź o Prey, z jednej strony niby nowe rozwiązania a z drugiej? no zwykłe FPP
z GoW podobnie jest, z jednej strony zabawa w "tworzenie" osłon, wykorzystywanie światła a z drugiej to zwykłe tpp gdzie idziesz przed siebie i plujesz pestkami do wrogów
Specu
... bo czego wiecej nam trzeba? biggrin.gif nie kazda gra musi miec rewolucyjne rozwiazania i byc czyms zupelnie nowym, wystarczy ze wykorzystaja swoj potencjal.
Butcher- mowisz o zrypanej fizyce, ale chcialbym ci przypomniec ze do premiery jeszcze ponad pol roku
Butcher
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja do żadnej z produkcji nic nie mam i zapewne zakupię obydwie jak tylko się ukażą. Co do Prey vs. GoW to pisałem o proroctwie IGN, nie moim - każda gra odarta ze smaczków okaże się tylko prostym przedstawicielem swego gatunku. Kwestia tylko, czy owe smaczki i nowości potrafią nam tę prostotę w umiejętny sposób zatuszować, dając radochę jak z wynalezienia na nowo koła.
Specu - wiem, że jeszcze pół roku prac, poza tym ma być widowiskowo nie ? A z tym rzadko fizyka idzie w parze... biggrin.gif
Diabeu
nie ma strachu, dobrze się rozumiemy icon_twisted.gif
nikt nikomu nic nie imputuje
Specu
QUOTE(Butcher @ 23 01 2006, 18:36) *

Specu - wiem, że jeszcze pół roku prac, poza tym ma być widowiskowo nie ? A z tym rzadko fizyka idzie w parze... biggrin.gif

łe? czemu tak sadzisz?
a co z takim np FlatOutem gdzie fizyka bardzo znaczaco wplywala na widowiskowosc gry smile.gif Co z tym marnym HL2 w ktorym rowniez bylo widowiskowo dzieki dobremu silnikowi odpowiadajacemu za fizyke? smile.gif
imo fizyka (jako rzecz stosunkowo nowa w grach) ma znaczacy wplyw na widowiskowosc, wszystko mozna kopnac, strzelic, masa rzeczy fruwa po strzale z rakietnicy czy tez radosne pastwienie sie nad cialami...
ale rownie dobrze moglem zle zrozumiec twego posta, kac z rana i niezabardzo kontaktuje:D
Butcher
Może faktycznie niedokładnie się wyraziłem - oczywiście, że fizyka to podstawa widowiskowości, że wspomnimy chociażby HL2.
Istnieje jednakże bardzo wąska granica między smakowitą, wymuskaną REALNĄ fizyką, która wpływa na naszą immersję z grą, a pomiędzy fizyką przesadzoną, jaką bardzo często zostajemy uraczeni we współczesnych produkcjach. I o ten aspekt mi chodziło - jeśli developer stawia na przesadną widowiskowość, bardzo łatwo przekłamać prawa fizyki na potrzeby efekciarstwa. A to już czasami psuje smak i odbiór. Zgodnie z przysłowiem: "co za dużo to i świnia..."
Ponownie posłużę się przykladem ze - swoją drogą świetnego - trailera GoW: jeżeli dwóch mocarnych gości pcha wrak auta, które następnie ociężale toczy się w dół, po czym wyskakuje jak z katapulty, potykając się o 0,5m murek, to przesada aż bije z ekranu - w jednej prostej scenie mamy wielką sprzeczność. Ciężkie auto, sunące 5 km/h i 10-metrowe salto raczej kłócą się ze sobą biggrin.gif Wygląda to świetnie, ale raczej nie dokłada cegiełki do wiarygodności przekazu...
Specu
nie no, to to sie rozumie, ale mam nadzieje ze w finalnej wersji oszczedza nam takich kwiatkow. az przypomnial mi sie Driv3r gdzie zapieprzajac autkiem przez miasto kraweznik byl w stanie wybic ze 20 metrow nad ziemie tak efektownie jakbym conajmniej wjechal na pole minowe smile.gif
YETI
Nowe screeny
http://www.gameonly.pl/newsy/8379?sid=00dd...c2a9216b2489dde

a do premiery jeszcze tyle czasu confused.gif
oby tylko gameplay stal na wysokim poziomie

PS. Wyobrażacie sobie ta gre podpieta pod HDTV ? smile.gif
Butcher
QUOTE(YETI @ 23 02 2006, 09:49) *

PS. Wyobrażacie sobie ta gre podpieta pod HDTV ? smile.gif

Powiem tak: inaczej jej sobie NIE wyobrażam. Przynajmniej od czasu, jak zobaczyłem trailer w HD...
Pavlis
Screeny maskarują ta gra musi być dobra
styxq
jak tak wyglądają jedne z pierwszych gier na x360 to boje się pomyslec co będzie w 2007 biggrin.gif
te screeny wyglądaja kozacko, jeszcze tylko zeby gra byla troche dluzzsza niz większosc fpsow ( 7 godz)
Maiden
Coprawda to coś pośredniego ale zawsze...tekst o Unreal Engine 3: KLIK
Ryo-San
rozumiem ze wszyscy widzieli pokaz GoW'a z konferencji MS..i wszyscy wiedza jaki rozpierdalacz sie szykuje.. ninja.gif
Soul
Ooj wiedza, wiedza:D:D:D:D:
styxq
trailer suuuper ale gameplay mnie troche zmartwil bo zauwazylem schematycznosc malą. idziemy wyskakuja potworki chowamy sie za osloną strzelamy idziemy dalej iiiiii zgadznij co happy.gif znowu to samo. nic wielkiego pewno sie dopierniczylem jakis (pipi) biggrin.gif a do premiery duzo zczasu więc napewno zdąza gameplay podbic.
ze strony graficznej GOW MASAKRUJE
Yaxa
No dokladnie wydaje sie byc troche schematyczn, mam nadzieje ze rozgrywka bedzie urozmaicona w jakis sposob a grafa nie ulegnie jakiemus pogorszeniu smile.gif
Trzcina
No i mam nadzieje ze przy tym claym przepychu graficznym animacja nie ulegnie degradacji... i ze poprawia to co bylo widac confused.gif

Aside from that 'i love this game' biggrin.gif
m1sza
E tam, kazda strzelanka jest schematyczna wink.gif Wrog - tratatata, idziemy, wrog tratatata, wrog taratata wink.gif
W sumie to takie gry nie sa ambitne.

Zreszta GoW mna pozamiatal graficznie i klimatycznie.
YETI
QUOTE(styxq @ 10 05 2006, 16:51) *

trailer suuuper ale gameplay mnie troche zmartwil bo zauwazylem schematycznosc malą. idziemy wyskakuja potworki chowamy sie za osloną strzelamy idziemy dalej iiiiii zgadznij co happy.gif znowu to samo. nic wielkiego pewno sie dopierniczylem jakis (pipi)

i to kolejny pokaz gameplayu ktory własnie opiera sie na chowaniu wychylaniu i strzelaniu confused.gif
normalnie kill switch closedeyes.gif
Green Goblin
hey kolego wlasnie czytalem w innym temacie ze bardzo podobal ci sie render 8 Days - a powiedz mi co tam robisz oprocz chowania sie i strzelania?
YETI
lol co za pytanie 0___0
jade samochdem i wpadam do stacji bezynowej przez szybe - rotfl
miszczuniu to był pierwszy pokaz tej gry ktory trwa niecałe 2 minuty, a tu mamy kolejny gameplay ktory opiera sie na tym samym
Diabeu
trailer mnie jakoś nie zmiażdżył, a tylu się tak podniecało - co jest w nim niby takiego kewl że niszczy wam zwoje w mózgu?
Ryo-San
Beziol olej ten trailer i zobacz gameplay z pierwszego levelu z konferencji Microsoftu..to dopiero kopie dupe a nie jakis tam trailerek
Soul
Jest to gdzies na marketplace??? ,skad mozna zasac ta konferencje??smile.gif
Diabeu
QUOTE(Ryo-San @ 11 05 2006, 18:05) *

Beziol olej ten trailer i zobacz gameplay z pierwszego levelu z konferencji Microsoftu..to dopiero kopie dupe a nie jakis tam trailerek

jest na MP? jak nie to ja to walę, a to z tego powodu że średnio mnie kręci oglądanie filmików w okienku 10cmx10cm,
Yaxa
Diabeu wiekszosc playerow ma opcje full screen smile.gif A jak nie pasi Ci rozdzialka niska to wiekszosc trailerow jest juz w hd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.