Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
vadzior1
QUOTE(Piasecznik @ 18 11 2006, 18:59) *

Dorzucę trochę dziegciu do tej beczki miodu.
Myślę że giera została zbyt szybko wypchnięta.
Pewne szczególiki zostały niezauważone przy testach.
Zaraz na początku kiedy mamy wybór między dwoma drogami, w lewym korytarzu jest słup w który można wejść.
Przeniosło mnie pod sufit i nie mogłem już się z niego wydostać.
Po loadingu mapy, dogrywają się tekstury dosyć długo.
AI pomocników jest żenujące, pętają się pod lufą, nie strzelają do przeciwników którzy też przebiegają obok nich i dalej pędzą w moją stronę.
Ale i tak dałbym gierce 9/10 wink.gif

cale wsparcie robi za wystawe a cala robote wykonuje Marcus ktory notabene jest bardzo podobny do pewnego stronmena z polski. Skoro cliff ma polskie korzenie to posture gebe i charakterystyczna bandamke na lbie dal po PUDZIANIE rolleyes.gif
Zeratul
cliff jest takim polakiem jak ja japonczykiem...
skoro swoje nazwisko wymawia niezbyt poprawnie... to znaczy, ze od jakis 3-4 pokolen nie mowi sie u blaszynskich po polsku...

lol
dlaczego 70% ludzi na mojej friendlist gra w GoW... LOL
vadzior1
QUOTE(Zeratul @ 18 11 2006, 21:15) *

cliff jest takim polakiem jak ja japonczykiem...
skoro swoje nazwisko wymawia niezbyt poprawnie... to znaczy, ze od jakis 3-4 pokolen nie mowi sie u blaszynskich po polsku...

lol

ale korzenie ma hehe

tak jak barbara bush

ku*wa chyba umie powiedziec
dr_hakenbusz
QUOTE(Zeratul @ 18 11 2006, 19:15) *

Bo pozostałe 30% jeszcze nie ma tej giery wink.gif

Moje ostatnie 4 dni: praca, 3 godz snu, GoW, 3 godz snu i tak od wtorku do piątku, kiedy to poległ ostatni bos. No jest potęga panowie. To już nie jest Deadrising, który oprócz możliwości konsoli miał niewiele do zaoferowania. Tu prócz powalającej grafy jest rewelacyjny gameplay, hektolitry miodu, a co-op ŻONDZI wink.gif Takie tytuły są w stanie przekonać do X360 nie tylko fanów Playstation, ale nawet wyborców PiSu.
mord00k
ale nawet wyborcu PiSu

NIEEE!!!!! JA TO MUSZĘ MIEĆ AAAAAAAAA. A tak nie OT to ta gra mną zamiotła. Tylko dla niej będę płacił za Live! Gold!
PePeP
QUOTE(massmedia @ 18 11 2006, 12:38) *

GRAM, GRAM i ze szczęścia(pipi) biggrin.gif biggrin.gif Boże jak to wygląda na projektorze HD, niesamowiteeeeeeeeeeeeee. GRAĆ ludzie GRAĆ. Jestem dodatkowo wniebowzięty bo kupiłem w Saturnie w dniu premiery tylko za 169zł, a odłożone miałem 3 stówy więc trzasnąłem sobie Kameo w klasyku. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Hmm a gdzie w saturnie ?? W Katowicach w Silesi ?? Czy gdzieś indziej ?? To jest stałą cena czy tylko promocja ??
jurget
QUOTE(PePeP @ 18 11 2006, 21:38) *

QUOTE(massmedia @ 18 11 2006, 12:38) *

GRAM, GRAM i ze szczęścia(pipi) biggrin.gif biggrin.gif Boże jak to wygląda na projektorze HD, niesamowiteeeeeeeeeeeeee. GRAĆ ludzie GRAĆ. Jestem dodatkowo wniebowzięty bo kupiłem w Saturnie w dniu premiery tylko za 169zł, a odłożone miałem 3 stówy więc trzasnąłem sobie Kameo w klasyku. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Hmm a gdzie w saturnie ?? W Katowicach w Silesi ?? Czy gdzieś indziej ?? To jest stałą cena czy tylko promocja ??

w katosach 249zł
Maiden
Powiem krótko: Jak to wygląda O____O

Ktoś mówił że 360 to midle Gen ohmy.gif ?
lukas82
Ja już skończyłem.Dla mnie gra roku (pod nieobecność FFXII:)
Jak ktoś ma ochotę na co-op albo na rozwałkę w sieci - zapraszam, dajcie znaćsmile.gif
mój gamertag--> bobrockPL
FlyJ4ck
gdzie najtaniej kupic gow? kurcze wydalem juz 400 zl na gry biggrin.gif nie moge tera wydac 250 kolejne biggrin.gif
walek
Mozecie napisać, w jakim czasie przechodzi się tą gierke w trybie singiel? Nie chodzi mi tutaj o sprinterskie czasy, chciałbym po prostu wiedzieć, jak długo mozna się bawić tą grą, przechodząc ją w stylu "wymacam każdą ściane i wszystko zbiore". Gears of wars narobiło mi wielki apetyty na Xbox'a.

Ps. Czy grafa to rzeczywiście prawdziwy majstersztyk? Jak to wygląda w zestawieniu z video-recenzją HD, którą mozna ściągnąc zegametrailers.com? Dwa razy lepiej, trzy!?
PePeP
Nie wiem jak z czasem przechodzenia, ale co do grafiki to wygląda dużo lepiej niż w recenzji GT HD. Po pierwsze na filmikach (nawet w HD) nie widać jak świetne są tekstury podłoża czy ścian (pojedyńcze obiekty czasami mają gorsze tektury ale zdecydowana większość ma je w kosmicznej jakości). Po drugie ze względu na charakterystyczną szate graficzną (troche jednorodna kolorystyka, troche ciemno, duze kontrasty) w czasie kompresji traci dużo szczegółów, głębi kolorów itp. Na serio na żywo nic nie może się z tym równać graficznie - do tego chodzi płynniutko.
Salwador
QUOTE(walek @ 19 11 2006, 09:07) *

Mozecie napisać, w jakim czasie przechodzi się tą gierke w trybie singiel? Nie chodzi mi tutaj o sprinterskie czasy, chciałbym po prostu wiedzieć, jak długo mozna się bawić tą grą, przechodząc ją w stylu "wymacam każdą ściane i wszystko zbiore". Gears of wars narobiło mi wielki apetyty na Xbox'a.

Ps. Czy grafa to rzeczywiście prawdziwy majstersztyk? Jak to wygląda w zestawieniu z video-recenzją HD, którą mozna ściągnąc zegametrailers.com? Dwa razy lepiej, trzy!?

Grę można przejśc w 48godzin blush.gif ...A grafa to miód...na HDtv to nie jestes sobie w stanie nawet wyobrazic jakie to piękne:)...przeczytaj moją ocenę na poprzedniej stronie...Ale wiem że możne być jeszcze leprza grafa bo to dopiero początek nexgenowej ery:p...no i nie pomijając faktu że gra powstala na enginie Unreal3...
Sanryu
Tryb single jest krotki trwa 7-10 godzin(pewnie dlugosc zalezy tez od poziomu trudnosci na ktorym grasz smile.gif .Nie jeszcze nie mam GoW dry.gif Wie ktos gdzie w Szczecinie mozna dostac GoW?(nie licze na wersje kolekcjonerska, chociaz wolalbym ja ale coz tongue.gif )
buzra102
W Empiku (C.H. Galaxy) były zwykłe wersje (ok 5 sztuk) sprytnie schowane w szklanej gablocie. Cena 259zł. Dziwne bo wszystkie gry na 360 były normalne wystawione na pułce i każdy mógł wziąść do ręki i obejrzeć, a GoW nie.
Piechol_Jr
Tutaj

Pod tym adresem mozna tanio dostac... Wersja PAL wiec u nas bez problemow bedzie chodzic... tak? Bo jezeli mam racje to sam zamowie z dvdrave. Pozdrawiam.
buzra102
Dolicz sobie do tych 183 zł koszty przesyłki, czyli $4,5 ok. 14zł. Razem 197 zł, po przewalutowaniu niecałe 200 zł. Czekasz 5-10 dni roboczych, co może się przedłużyć czasami (urząd celny i te sprawy). Już teraz na allegro można łyknąć niezłe ofery -> http://www.allegro.pl/item143218725_gears_...lka_gratis.html
229zł z przesyłką. Sprzedajacy ma dużo komentarzy. Polska wersja. Grę masz w przeciągu kilku dni.
dyniel
jest niedziela , gram od piatku i ukonczylem gow na hardcore teraz jade na insane , ogolnie gralem na pierwszym poziomie tylko aby zalapac "co i jak" po drugim akcie zaczolem od nowa na hardkore (giera staje sie latwa na casual jak sie zalapie o co biega) czy warto kupowac dla niej konsole ?? hm... napewno niewarto kupowac ZADNEJ konsoli dla jednej gry (jaka by niebyla) ale gersy + obliwion + dead rising , daje do myslenia
jurget
Dzisiaj rano pograłem w to w empiku w Silesia Center, no cóż, rozczarowała mnie ta gra. Grafika taka sobie, rozdzielczość tekstur - taka sobie, jeszcze większość tekstur przelecianych jakimś efektem na miarę filtra impresji z photoshopa - z tego powodu niektórym ludziom (w tym mnie) się nie do końca podoba, lub też niektórzy myślą, że gra na standach pokazowych nie jest odpalana na HD.

Jedyne co ratuje ten tytuł to dosyć dobre i dynamiczne sterowanie.
Zrezygnowałem w każdym razie z zakupu i raczej na pewno nie kupię tej gry za więcej niż 99zł.

moja ocena:

grafika 7/10 (mydlenie oczy przefiltrowanymi teksturami)
muzyka 8/10 (nie przeszkadza, ale wybitna też nie jest)
gameplay 9/10

Jak na razie to pieniądze jakie wydałem na xbox360 muszę uznać za wyrzucone w błoto, choć nie do końca
bo Ninja Gaiden Black wygląda ładniej na HD.
Salwador
QUOTE(jurget @ 19 11 2006, 15:31) *

Dzisiaj rano pograłem w to w empiku w Silesia Center, no cóż, rozczarowała mnie ta gra. Grafika taka sobie, rozdzielczość tekstur - taka sobie, jeszcze większość tekstur przelecianych jakimś efektem na miarę filtra impresji z photoshopa - z tego powodu niektórym ludziom (w tym mnie) się nie do końca podoba, lub też niektórzy myślą, że gra na standach pokazowych nie jest odpalana na HD.

A grałeś w to na hdtv..? wink.gif ..Oczywiscie że grafika nie jest przełomowa ponieważ ta gra powstała na silniku Unreala czyli na poziomie gier z ale mimo wszystko jest świetnie zrobiona..jak i te filtry dodają klimatu...To jest tak jak byś powiedział że film nowy z Final Fantasy 7 jest zbyt szary.. wacko.gif
vadzior1
QUOTE(jurget @ 19 11 2006, 17:31) *

Jedyne co ratuje ten tytuł to dosyć dobre i dynamiczne sterowanie.
Zrezygnowałem w każdym razie z zakupu i raczej na pewno nie kupię tej gry za więcej niż 99zł.

moja ocena:

grafika 7/10 (mydlenie oczy przefiltrowanymi teksturami)
muzyka 8/10 (nie przeszkadza, ale wybitna też nie jest)
gameplay 9/10

Jak na razie to pieniądze jakie wydałem na xbox360 muszę uznać za wyrzucone w błoto, choć nie do końca
bo Ninja Gaiden Black wygląda ładniej na HD.

wlasnie na tych standach i jakis badziewnych samsungach 22 calowych podwieszanych wyglada to przecietnie
te rozmydlenie przecietna jakosc oni chyba to odpalaja w 420p albo jakies dziwne kolory takie metaliczne czasem mialem wrazenie ze to jakis port z ps2 heh. Fear na piecu kolorki texturki wyglada o niebo lepiej

MM w moim przypadku xbox360 jak i gears of war zrobil antyreklame
a obok pelno 40 calowych hd telwizorow same plazmy zamiast zareklamowac odpalic to stoja
Widac chaos kadra kierownicza nie ma pomyslu.

w kazdym razie kupowania xbox360 z zamiar gry na monitorku mija sie z celem
minimum to 25 calowa plazma lcd z supportem 720p
Kenshin
Ja gralem i na HDTV i na zwyklym PAL60 TV , dlamnie gra miazdzy grafika , prosze mi pokazac cos lepszego graficznie od GoW , no ale czego mozna sie spodziewac po kolesiu ktorego wogule nie kreci X360 .... a go kupil ... samo biczowanie ??
vadzior1
QUOTE(Salwador @ 19 11 2006, 18:08) *

QUOTE(jurget @ 19 11 2006, 15:31) *

A grałeś w to na hdtv..? wink.gif ..Oczywiscie że grafika nie jest przełomowa ponieważ ta gra powstała na silniku Unreala czyli na poziomie gier z ale mimo wszystko jest świetnie zrobiona..jak i te filtry dodają klimatu...To jest tak jak byś powiedział że film nowy z Final Fantasy 7 jest zbyt szary.. wacko.gif

no jak to unreal engine 3.0 to jest przelomowy to pierwsza gra na tym silniku

lecz napewno 512 ramu robi swoje

pozatym na standach badziewne te telewizorki przynajmniej w moim MM

jakies metaliczne nasycenie kolorow texury rozmazane jakby sraka wygladalo to strasznie myslalem ze to jakis crap z ps2. Czy uwas w MM tez wisza takie samsungi
Kenshin
Wszedzie takie wisza ... mi tam sie podobalo to co zobaczylem na tym TV
vadzior1
QUOTE(Kenshin @ 19 11 2006, 18:34) *

Wszedzie takie wisza ... mi tam sie podobalo to co zobaczylem na tym TV

u mnie mozna bylo pogtrac w multi na splicie ekranu na takim malym monitorku

Taka gierke ppwinni odpalac na tych duzych krowach plazmach co stoja na pokaz ja ledwo co dojrzalem to stanowisko xboxa z tymi smiesznymi monitorkami

wtedy by zareklamowali jednoczesnie gre telewizory i konsole

a tak zrobili w moim przypadki antyreklame
Kenshin
Antyreklame bo TV byl zamaly ?? na calym swiecie stoja takie same standy od MS , moim zdaniem grafika bardzo ladnie sie prezentowala na tym TV.
vadzior1
QUOTE(Kenshin @ 19 11 2006, 19:14) *

Antyreklame bo TV byl zamaly ?? na calym swiecie stoja takie same standy od MS , moim zdaniem grafika bardzo ladnie sie prezentowala na tym TV.

Samsung LE 26 R71B

http://www.ceneo.pl/240100

absolutnie nie chodzi tu o rozmiar tv
antyreklame ze wzgledu to co widzialem na ekranie monitora nie wiem czy to wina ustawien konsoli badz tv czy gierki w kazdym razie jestem zwiedziony i napewno w tej chwili nie widze tytulu dla ktorego byloby wydac tyle kasy na konsole. Tymbardziej ze tpp'y mi nie leza

sam mam w domu 19lcd wiec rozmiar mi nie przeszkadza

gierka jest troche przereklamowana i widze sporo owczego pedu
jurget
QUOTE(Kenshin @ 19 11 2006, 16:25) *

Ja gralem i na HDTV i na zwyklym PAL60 TV , dlamnie gra miazdzy grafika , prosze mi pokazac cos lepszego graficznie od GoW , no ale czego mozna sie spodziewac po kolesiu ktorego wogule nie kreci X360 .... a go kupil ... samo biczowanie ??

A może "koleś" ma wyższe wymagania od gier niż Ty?
X360 kupiłem bo miałem taki chwilowy kaprys żeby przejść sobie PGR.
mord00k
Nie wiem, wątpię aby konsolę za ponad 1000 złotych kupować dla chwilowego kaprysu confused.gif
Meanthord
Gre kupilem na gieldzie w Warszawie za 240 zl, nie zaluje ani grosza smile.gif. Gra urywa leb - wykonaniem oczywiscie, bo sama w sobie rewolucja nie jest (chociaz jest swietna i wciaga + rozbudowany on-line). Najlepszy graficznie tytul wszechczasow smile.gif. Grac!
dyniel
co do grafy to polecam zobaczyc ostatni akt biggrin.gif , szczegolnie latajace "potwory" wokolo ,sory ale te maszkary wygladaja lepiej niz efekty z starszych filmow np. pitch black albo alone in the dark ,smok z wiedzmina sie chowa smile.gif caly urok grafy jest w szczegolach (w bonusowych filmikach widac jak graficy dopracowywali kolesia "po strzale z shotguna" sa nawet jelita fee... hyh.gif
vadzior1
QUOTE(Meanthord @ 19 11 2006, 21:08) *

Gre kupilem na gieldzie w Warszawie za 240 zl, nie zaluje ani grosza smile.gif. Gra urywa leb - wykonaniem oczywiscie, bo sama w sobie rewolucja nie jest (chociaz jest swietna i wciaga + rozbudowany on-line). Najlepszy graficznie tytul wszechczasow smile.gif. Grac!

dylemat mlodego czlowieka to jest jak z zarobionych 600 netto kupic gre za 250 zl ( 25% ceny konsoli) oraz jeszcze wynajac mieszkanie za 700 z oplatami i aby starczylo na jedzie nie

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

nie lepiej jest wykosztowac sie na dvd dl za 10 zyla

roznica w cenie miedzy wersjami pc a xbox360 chyba ida na haracz dla billa

ceny gier na konsole sa wyssane z palca

no a xboxlive gold za 50 $ to tez przesada
mozi
QUOTE(vadzior1 @ 19 11 2006, 21:51) *

Nie. Lepiej wg Ciebie jest ukrasc nie? Nikt Ci nie kaze grac na 360 prawda? Sprawa jest prosta jak Cie nie stac to trudno - twoj problem ale wg mnie usprawiedliwianie zlodziejstwa w ten sposob jest dziecinada. Ehh w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie...
Btw sam tez za gearsow dalem 240 zeta i jakos nie zarabiam pierdyliard zeta co miesiac.
Lord Tidek
QUOTE(mozi @ 19 11 2006, 22:45) *

QUOTE(vadzior1 @ 19 11 2006, 21:51) *

Nie. Lepiej wg Ciebie jest ukrasc nie? Nikt Ci nie kaze grac na 360 prawda? Sprawa jest prosta jak Cie nie stac to trudno - twoj problem ale wg mnie usprawiedliwianie zlodziejstwa w ten sposob jest dziecinada. Ehh w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie...
Btw sam tez za gearsow dalem 240 zeta i jakos nie zarabiam pierdyliard zeta co miesiac.

A ja żeby zamówić sobie Gears of War to musiałem sprzedac mojego Gamecube'a, no ale uwarza iż warto było mimo że nie grałem tongue.gif(przy okazji zamówiłęm sobie pada, ładowarkę do baterii i Half Life 2 na PC happy.gif )
qazar
ja jestem nauczycielem <wiadomo jakie pensje> i tez kupuje orginaly biggrin.gif bo nie uwazam ze skoro mnie nie stac to moge krasc biggrin.gif

a GOW jest rewelka biggrin.gif dlamnie 9,5/10 grafa w HD urywa leb tongue.gif
Wampis
A ja jeszcze gorzej bo z kieszonkowym muszę sobie jakoś radzić.
I GOW pewnie kupię w przyszłym roku, oryginał oczywiście, choć może używany; widać, że ta gra to mus (ale dopiero na monitorku pogram).
n1n3r
rozmowy chyba odbiegaja od tematu troszke, co?
sorry za offtop ale ja rowniez jade na oryginalach i 1gra miesiecznie mi zupelnie wystarcza i na GoW nie zalowalem tych 299zl... nikt nikogo nie zmusza do zakupu...
Velius
Gdyby tylko wysoka cena(i tak dawno dawno temu gry byly jeszcze drozsze,nawet po 299 zl na konsole) byla problemem,ale jest jeszcze bardzo bolesna co dla poniektorych sprawa,mianowicie niektore ciekawe gry,wydawane tylko w jap i usa czyli system NTSC nie obslugiwany u nas.Do dzis jestem zly ze wiekszosc ciekawych rpgow nie zawitala i nie zawita do europy ehh.
AbraHAM
bylem dzisiaj w MM na prezentacji Gears of War, wchodze a tam przy stoisku z X360 ta sama pani co przy premierze , a na ekranie PGR , spytalem sie kiedy bedzie mozliwosc przetestowania nowej gry (Gow) a ona do nieogolonego goscia kolo 30 lat (do mnie ;P ) ,, masz juz ukonczone 18 lat biggrin.gif " haha nawet nie wiedzialem ze tak mlodo wygladam tongue.gif , okazalo sie ze gra jest , pani musiala zmienic plytke , troszke kobiecinie zeszlo bo konsole sa pod szkalanymi kloszami zamknietymi na klucz ( dziwne ze nie bylo zwiech z braku wentylacji ) , wziolem otworzylem pudelko z gow , a tam zdziwo bo oprocz oprocz instrukcji byla kartka z danymi konsoli , ktore pani przytaczala przy kazdej okazji ( a wie pan ze to ma 3 rdzenie smile.gif ) , ok odpalila gre tylko ze w najnizszej rozdzialce smile.gif przez co gra wygladala gorzej niz screeny z gier na wii , nie dalo sie grac i zaraz mnie sprzatneli confused.gif , tak jak ktos napisal wyzej M$ robi sobie exreklame dzieki tak zdolnemu personelowi smile.gif
the_m
Pobawie sie w recenzenta.
Uprzedzam w GOW gralem tylko na standzie (okolo 5h na splicie), nie mam pojecia jaka rozdzialke ma TV ze standu bo nikt w sklepie nie wiedzial.

Zacznijmy od tego ze gra bardzo mi sie podoba i jak juz bede mial ixboksa360 to na bank sobie sprawie - narazie przeszedlem okolo polowy (tak mi sie wydaje). Nie ocenie gry pod wzgledem fabularnum bo zdecydowana wiekszosc scenek skipowalem ale i tak sie domyslam ze fabuly tam za duzo nie ma bo wkoncu nie oto chodzi w strzelankach.
Sama zabawa z GOW rozpoczyna sie od prostych i przejrzystych menusow. Do wyboru jest kilka trybow (na standach mozna grac we wszystkie) - gralem w kampanie na singlu i split screenie. Jak latwo sie domyslic o wiele przyjemiej gra sie we dwoch, ekran jest dobrze podzielony (poziom) i nie utrudnia gry. Poprostu wszystko dobrze przemyslane i zoptymalizowane pod katem dostarczania jak najlepszych doznan podczas rozgrywki.
Zabawa z GOW jest niezwykle przyjemna (w singlu tez), daje sporo radosci i dostarcza wielu emocji. Jednym slowem panowie z EG sie popisali. No i najwazniejsze w koncu nie jest to FPS! Moze XO wkoncu wyleczy sie z toczacej jego starszego brata, choroby FPSowej. To takie moje male zyczenie.
Przejdzmy do grafiki, ktora niewatpliwie, obok zabawy, jest najwazniejszym aspektem tej gry. IMO ta gra byla glownie stworzona dla pokazania grafiki, i to ona jakby nie patrzec jest glownym motorem napedzajacym hype wokol GOW i popyt na ta gre. Owszem wizualia tej gry przy pierwszym kontakcie oszolamiaja ale po dluzszym obcowaniu stwierdzam, ze jest to najlepiej wygladajaca gra na konsole, ktora zostala wydana- czy utrzyma ten zaszczytny tytul zobaczymy kiedy wyjdzie nastepna generacja gier na PS3 no i na XO.
Pokrótce napisze o udzwiekowieniu. Odglosy w grze sa na dobrym poziomie ale czasem wystepuje cos takiego jak nalozenie sie kilku okrzykow bojowych alienow z czego powstaje okropny skrzek.
Moim zdaniem gra jest bardzo dobrym kawalkiem softu ale nie nazwalbym jej wspaniala. Jak juz napisalem Gears of War napewno kupie i bede sie nia cieszyl (zagram wkoncu na XBL). Na koniec powiem jeszcze jedno, mimo ze gra dzialala plynnie przez cala zabawe w dwóch miejscach podczas wielkiej zawieruchy na ekranie animacja dosc mocno zwolnila (taki slow motion) ale przy takiej ilosci obiekow i mnogosci detali na kazdym z nich to chyba nic dziwnego. Ewentualnie mogla byc to wina XO. nvm

Ocena 9.3/10
Gameplay - 9.0
Grafika - 9.6

Mendrek
Pogralem w to TROSZKE. Co do grafy, bardzo mi przypadla go gustu (chociaz znow te przygnebiajace kolory, cholera - gdzie ten Unreal gdzie swiat byl kolorowy i zywy, a nie szary i zrujnowany?), nie sadzilem ze z Unreal Engine mozna taka moc wycisnac i nie ma co owijac w bawelne, poki co konkurencji graficznej nie ma (co nie znaczy ze nie bedzie i oby tak bylo, bo to nie jest jeszcze to czego oczekuje pod Next Genie). Fenomenalny system unikow, jest rzecza ktora pewnie niejeden powieli. Troche mi tak MGS-em pachnialo jednak, chociaz sposoby w jakich przechodzi sie miedzy danymi przeszkodami kopia zad. Troche tez Resident Evilem, chodzi o kamere. Ofkoz ma swoje plusy, czuje sie jak operator (szkoda ze musze sie patrzec a to na plery a to na wypiety zadek) i ogolnie to nawet wyglada jakbys biegal za kolesiem z kamera... z drugiej - ta gra powinna byc FPS-em! Niech by dali chociaz opcje... Moim zdaniem FPS daje mozliwosc niezwyklego straszenia, a tak to czujemy sie zawsze jako ten "operator" i ze nie sterujemy "soba" tylko tym ludzikiem przed nami... Zmartwily mnie teksty wielokrotnie powtarzane ze ktos ukonczyl ta gre w 5/7/8 godzin w trybie Single. To troche malo? Ponadto jak wspomnialem, gra jedzie po przejadlym sie juz stareotypie space marines, ktory nie dosc ze wszystko robi zapiety w duza puszke (czasami jak kryje sie za malym murkiem to wyglada to troche smiesznie ;p ), w dodatku jest takim cwiercinteligentem ktory umie naciskac spust w dobrym momencie rownie sprawnie co wiazanie kolejnych kombinacji i modulacji slow "fu.ck" i "sh.it". Czy to cos nowego? Nie. Pachnie mi nieco Starcraftem, zwlaszcza jesli sie poczyta ksiazki i orientuje w swiecie, to mialem wrazenie ze Ci kolesie sa zywcem takim miesem armatnim ktory umie krzyknac "go go go" i pruc z karabinem w lapach... Nie wiem, mnie to powoli przestaje bawic. Przy okazji prujemy znow do takich obcych, krwiozerczych, dzikich i glupich... no coz. W kazdym badz razie, gra ma troche wspolnego z Time Spltters, m. in. o tym ze zapomniano o... skakaniu. Why? Nie wiadomo, chociaz faktem jest ze "unikami" mozna sobie wskakiwac i przeskakiwac smile.gif Zreszta jest troche tu wiecej nawiazan do Time Splitters i niestety pewna wada. Bronie nie do konca sa jakby zrownowazone. TS ogolnie bronily sie tym ze broni mialy sporo, tu na razie widzialem maly arsenal - ponadto ulepszona wersja granatnika z plasma gun z TS 2 (takie cos co sie przyczepia do nas i wybucha) jest moim zdaniem cholernie przepowerowana bronia, nie dosc ze celownik, plus szybkosc... Granatem takim w TS-ie bylo cholernie ciezko trafic, chociaz w TS i GoW "nalepka" konczy sie jednakowo (3 seconds to instant death wink.gif ). PIla jest fajna jak sie nia trafi, aczkolwiek sadze ze dobrzy gracze z mozliwoscia robienia przewrotow i szybkiego biegania nie dadza sie w to naciac. Szkoda moim zdaniem przycisku na pile smile.gif Co do bossow, fajnie ze sa - ten z ktorym mierzylem sie przypominal mi jednego z Chaos Legion wink.gif Jestem za to ciekaw jak prezentuje sie sciezka dzwiekowa, oraz fabula (mimo iz ponoc Single krotki). Podsumowywuje - duzo halo (Halo?) sie zrobilo kolo tej gry, przez co schodzily jak swieze bulki. Gra prezentuje sie bardzo ladnie (i najlepiej moim zdaniem dzis z next gen), ma system unikow ktory przyda sie w przyszlosci (ciekawe czy w fps-ach daloby sie to osiagnac - ah te wirowania kamery podczas unikow "z oczu" biggrin.gif ), ogolem tez pewnie multi ma duzo pokladow miodu, dla fanow strzelanek jest to must have. Nie jest ta gra jakims mega fenomenem czy rewolucja, dlatego ja wstawilbym tej grze ocene: 9 (betaocena).
vadzior1
QUOTE(qazar @ 19 11 2006, 23:07) *

ja jestem nauczycielem <wiadomo jakie pensje> i tez kupuje orginaly biggrin.gif bo nie uwazam ze skoro mnie nie stac to moge krasc biggrin.gif

a GOW jest rewelka biggrin.gif dlamnie 9,5/10 grafa w HD urywa leb tongue.gif

ooo nauczyciel ale chyba nie ten z budowlanki w toruniu laugh.gif laugh.gif

no pan nauczyciel musi swiecic wzorem co to by bylo jakby paly przyszly na kontrole do domu pana nauczyciela tam same piraty. I przy sasiadach badz nawet uczniach pana nauczyciela by wyprowadzali w kajdankach paly laugh.gif

QUOTE(Velius @ 20 11 2006, 01:14) *

Gdyby tylko wysoka cena(i tak dawno dawno temu gry byly jeszcze drozsze,nawet po 299 zl na konsole) byla problemem,ale jest jeszcze bardzo bolesna co dla poniektorych sprawa,mianowicie niektore ciekawe gry,wydawane tylko w jap i usa czyli system NTSC nie obslugiwany u nas.Do dzis jestem zly ze wiekszosc ciekawych rpgow nie zawitala i nie zawita do europy ehh.

130 zeta to jeszcze akceptowalna ale 250 co to q&wa jest pozlacany bembenek

gierka jest przecietna a w moim przypadku nie bardzo trawie tpp

gierka jawnie adresowana do durnych amerykanow
Kali
Skonczone na hardcore - OGIEEEEN!!! Cooperative po prostu roz.pier.papier smile.gif
Matriks_1111
QUOTE(vadzior1 @ 20 11 2006, 01:10) *

130 zeta to jeszcze akceptowalna ale 250 co to q&wa jest pozlacany bembenek

gierka jest przecietna a w moim przypadku nie bardzo trawie tpp

gierka jawnie adresowana do durnych amerykanow

Pewnie nie tylko ja to powiem, ale kazał Ci ktoś w ogóle grać w GoW'a? Kazał kupować X360? Raczej na pewno nikt Cię gwałtem nie przymusił... To, że Ci się gra nie podoba, to akurat nie jest żaden argument uprawniający do jej kradzieży... Jak nie chcesz, to nie graj i tyle. Na X-a Cię było stać, to na gierki też ciułaj.

Mam pytanie do graczy. Czy GoW na multi bardzo różni się od singla (chodzi mi tu o grafe of korz)?
Piasecznik
Multi nie różni się od singla niczym poza oczywiście mapami.

Dodam jeszcze jeden kamyczek do ogródka panów z EPIC.
Brak jakiegokolwiek wprowadzenia w zastaną sytuację i wytłumaczenia ococho.
Te cztery zdania z manuala nie wystarczą.
Przydałoby się jakieś intro.
No i uważam że graficznie najbardziej miażdży etap w deszczu.
Shinji-kun
QUOTE(Piasecznik @ 20 11 2006, 08:15) *

Multi nie różni się od singla niczym poza oczywiście mapami.

Dodam jeszcze jeden kamyczek do ogródka panów z EPIC.
Brak jakiegokolwiek wprowadzenia w zastaną sytuację i wytłumaczenia ococho.
Te cztery zdania z manuala nie wystarczą.
Przydałoby się jakieś intro.
No i uważam że graficznie najbardziej miażdży etap w deszczu.

Odczekaj minutke na ekranie tytulowym, a pojawi Ci sie intro wyjasniajace co nie co.
Diabeu
QUOTE(Kali @ 20 11 2006, 01:55) *

Skonczone na hardcore - OGIEEEEN!!! Cooperative po prostu roz.pier.papier smile.gif

coop zawsze jest rozpierpapier:p no chyba że ziomek łamaga

nie pamiętam żeby CliffyB mówił o tym że szykują rewolucję w gatunku, i dobrze bo jej nie ma
twoi pomagierzy to idioci, włążą pod lufę, wpychają się za osłony akurat tam gdzie ty jesteś (a Dom w walce z Berserkerem to już kretyn do potęgi, spacerkiem sobie chodzi mongoł) i nawet jak wszyscy są bliscy wykrwawienia to wystarczy że wyczyścisz "pomieszczenie" i od razu heal-up/stand-up idziemy na wojnę
betonowe osłony są niezniszczalne - phi
przypisanie zbyt wielu akcji do A to pomyłka, chcesz biec a tu się Marcus do ściany przykleił (bieganie też jest zryte, skręcać podczas biegu to miszyn imposible) aby przeskoczyć osłonę to wpierw trzeba się do niej przykleić blink.gif
dialogi to pisał ktoś na odwyku - słabe, puste, drętwe - silenie się na dowcipy zabija część klimatu
i czemu kazdy wygląda jakby na śniadanie żarł michę Metki i zapijał to Testosteronem? fabryka klocków istna

co mi podeszło, bronie to na pewno - są przemyślane i zbalansowane odpowiednio (chociaż siła pistoletu to chyba za duża jest, istna armata)
sam klimat walki też daje radę, jest w tym jakiś element dramatyzmu (niestety podszytego drętwymi dialogami rodem z filmów akcji z Markiem Dacascosem)
miejscówki pomysłowe, dobrze zaprojektowane

temperatura walk pozwala zapomnieć o schematach jakimi ta gra się kieruje

niezdrowy Hype jej chyba zaszkodzi, bo to dobra gra ale rewelacyjna tylko w kwestii oprawy graficznej
the_m
bo to dobra gra ale rewelacyjna tylko w kwestii oprawy graficznej

no moze bez przesady, orocz grafiki to ta gra oferuje jeszcze swietna zabawe smile.gif

Dorzuce jeszcze cos do minusow (to oczym wczesniej zapomnialem).
Popierwsze moment w ktorym jezdzi sie pojazdem to nic przyjemnego, 'samochod' jest toporny i ma dziwny 'gaz' tj przyspieszenie - niby jest ale tak jakby o nie bylo czasami.
Zniszczalnosc srodowiska jest tez malo next-genowa, mozna zniszczyc tylko to co przewidzieli developerzy - IMO Black juz mial wieksza zniszczalnosc (chociaz tez pewnie przedmiotow z gory ustalonych). Interakcja ze srodowiskiem - np przesowanie wrakow, jest mozliwa tylko w okreslonych miejscach (niektore samochody stoja luzem a i tak nie mozna ich ruszac) czego juz na nowej generacj konsol nie powinno byc - a juz napeno nie w tytulach pokroju GOW.

Dobra jest fizyka, lecz potwory ktore nie rozpadly sie na kawalki (to tyglada bosko - mozgi rece walajace sie po calej planszy), po tym jak sie po nich przejdzie, zachowuja sie jak kopnieta pilka mimo ze czesc znich jet sporych rozmiarow. Jeszcze jedno, dlaczego przeciwnicy znikaj, przeciez nie powinno miec to miejsca w grach nowej generacji, zostaje po nich tylko krew (no i urwane czesci ciala ale caego korpusu brak) ale to juz bylo nawet GTA3...

To co te gre ratuje to grafa i zabawa jakiej dostarcza smile.gif
Diabeu
no podstawie czego stwierdzasz że przesadzam?
the_m
no podstawie czego stwierdzasz że przesadzam?

Na podstawie krotkiego mojego kontaktu z gra i tego ze procz grafiki jak twierdzisz:
QUOTE("Diabeu")
rewelacyjna tylko w kwestii oprawy graficznej
ma ona jeszcze cos ewelacyjnego do zaoferowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.