imo nie ma, same stare schematy za to zapakowane w śliczne pudełko
Ale nie powiesz mi ze sie gra w to zle; w końcu chyba chodzi glownie o to zeby dobrze sie przy grze bawic - a gra to jak najbardziej oferuje + dobre wizualia
hola hola kolego, ty czytałeś co ja tam napisałem? gra JEST dobra
Czytalem, spoko uwazasz ze gra jest dobra a jedyne co jest rewelacyjne to grafa a ja uwazam ze oprocz grafy rewelacyjna jest jeszcze sama zabawa z ta gra - tym sie roznia nasze zdania. Poza tym przeciez nie wmawiam ci ze napisales ze gra jest zla - przeczytaj jeszcze raz moje posty
spoko luz nie twierdzę że wmawiasz, ja nie uważam samej zabawy za rewelacyjną - znacznie lepiej się bawię przy Rainbow 6: Vegas MP demo - w GoW za dużo starych i oklepanych schematów - za długo gram aby szczać po nogawkach z byle powodu
no i ta okrutna liniowość rozgrywki - idziesz przez mapę wyznaczoną trasą bez możliwości odbicia w bok (wybór ścieżek to trochę za mało aczkolwiek brawo im za to bo zachęcają do sprawdzenia każdej odnogi = przedłużają żywotność)
co myślę o GoW to mam skojarzenia z KillZone, hype który "zabija" - oczekiwania rosły i rosły, nie do zaspokojenia przez produkt finalny
wniosek? zapewne chłopaki z Epic by woleli jeszcze kwartał nad tym posiedzieć i podszlifować - niestety tego czasu im nie dano (a dano im duuużo)
pomęczę singla, pomęczę coopa z kumplem, sprzedaję
Zeratul
20 11 2006, 13:04
lol jaja sobie robisz... to co sadziles o halo... bo ta gra prezentuje taka sile uderzeniowa jak halo na pierwszego xboxa... i posiada taka sama sile razenia... jedyna roznica, ze to nie fps... wlasnie w Vegas mamy w wiekszosci stare oklepany schematy... no ale to moje zdanie... dzis mi sie konczy na ebayu aukcja Vegas, to byc moze wkrotce bede mial jakies porownanie
Obie gry operują na schemacie "cover is king" - Vegas robi to lepiej, to wręcz CS na konsole
lola poszukaj w rodzinie
QUOTE(Diabeu @ 20 11 2006, 15:11)

Obie gry operują na schemacie "cover is king" - Vegas robi to lepiej, to wręcz CS na konsole
co człowiek to inna opinia, według mnie Vegas ssie boba po całości, a GoW jest znakomite. kwestia gustów, tak czy inaczej oklepane schematy w GoW daje moim zdaniem Nniesamowitą grywalność. ja tam gram od... hmm wieeelu lat i właściwie szybko nudzą mnie nowe tytuły, a brak czasu zniechęca do posiedzenia przed konsolą/kompem. A z powodu GoW zamierzam ograniczyć spanie
o ile co do singla siem Diable zgodze to chyba multi to zupelnie inna bajka nie sadzisz? takie akcje odchodza czasem ze ciezko sie nudzic
o multi nie pisałem, bo w niego nie grałem jeszcze - jak pogram to napiszę co o tym myślę
sotter, Vegas to dla mnie stricte multi, i jest on tam zrobiony kapitalnie - widać że nad tym posiedzieli
QUOTE(Diabeu @ 20 11 2006, 16:58)

sotter, Vegas to dla mnie stricte multi, i jest on tam zrobiony kapitalnie - widać że nad tym posiedzieli
hehe, a multi to szczerze powiedziawszy nie pograłem, może się skuszę, ale ze swej strony szczerze zachęcam do partyjki multi w GoW - MOOOOCCC!!!!
własciwie dla tego trybu i dla nadchodzącego dema Lost Planet wykupiłem golda

A co do GoW, to jednak co by nie mówić, że gameplay najważniejszy, że schematy... artyzm graficznych projektów, w szczególności architektury przynajmniej mnie powalił. czegoś tak pięknego w grach ani na pc ani na konsole nie widziałem i chyba nieprędko zobaczę
QUOTE(Matriks_1111 @ 20 11 2006, 06:30)

QUOTE(vadzior1 @ 20 11 2006, 01:10)

130 zeta to jeszcze akceptowalna ale 250 co to q&wa jest pozlacany bembenek
gierka jest przecietna a w moim przypadku nie bardzo trawie tpp
gierka jawnie adresowana do durnych amerykanow
Pewnie nie tylko ja to powiem, ale kazał Ci ktoś w ogóle grać w GoW'a? Kazał kupować X360? Raczej na pewno nikt Cię gwałtem nie przymusił... To, że Ci się gra nie podoba, to akurat nie jest żaden argument uprawniający do jej kradzieży... Jak nie chcesz, to nie graj i tyle. Na X-a Cię było stać, to na gierki też ciułaj.
Mam pytanie do graczy. Czy GoW na multi bardzo różni się od singla (chodzi mi tu o grafe of korz)?
Matriks_1111 a gdzie Ty wyczytałeś chłopie, że ktoś chce ukraść tę grę ???????
vandzior napisal ze jest za droga i nic wiecej, nie wyzywaj od złodziejów niewinnych ludzi.
Zauważyłem w tym temacie, że większość ludzi uważa iż wszyscy mają obowiązek się spuszczać z powodu rewelacyjności Gears of War, a jeśli tego nie robią to należy ich zniszczyć... Wyhamujcie ludzie trochę.
Każda wypowiedź jest wartościowa, nie tylko "ahy i ochy"... Każdy ma prawo się wypowiedzieć na temat gry, ja osobiście szanuję i rozumiem zarówno tych którym się ta gra podoba jak i tych którym ona podoba się nieco mniej lub wcale.
Pozdrawiam
Diabeu, zaatakuj poziom INSANE, przemyśl to wszytko jeszcze raz i wtedy napisz na spokojnie, że gameplay w GoW SSie.
Z tego co widzę, przeszedłeś 2 pierwsze Akty na CASUAL (poziomie, którego nie dotknąłem / oprócz rzecz jasna ostatniego Boss'a).
Wstydź się. Schowaj głowę pod podłoże i zamilknij!
ziemia1
20 11 2006, 18:32
mały offtop, ale tam, znalałem (to najlepsze określenie) intrukcję do GoW Czeski/Polski/Madziar jeśli komuś zjadł pies lub wyrzucili rodzice uderzaj na pm
Salwador
20 11 2006, 18:38
QUOTE(Diabeu @ 20 11 2006, 14:58)

o multi nie pisałem, bo w niego nie grałem jeszcze - jak pogram to napiszę co o tym myślę
Ujmę to to wskorcie tak:...gram w to od 3ech dni...i singla jeszcze nie przeszedłem bo nie jestem się wstanie poprostu oderwać od xbl i multi!!masakra...!!A porownywanie jak dlamnie Vegas z GoW to jak walenię kulą o ścianę

..
Lord Tidek
20 11 2006, 20:14
kurde, tak bardzo chciałbym sprawdzić kto ma racje w tym wszystkim i czy GoW jest warte tych 250 zł, no ale nie moge przez tą naszą polska poczte(mają straszne opóżnienia i bóg wie kiedy ta paczka dojdzie, a najgorsze jest to że niektórym już od 2 tygodni idą paczki, ehh oby to mnie tylko nie spotkało

)
Matriks_1111
20 11 2006, 20:31
QUOTE(jurget @ 20 11 2006, 17:20)

Matriks_1111 a gdzie Ty wyczytałeś chłopie, że ktoś chce ukraść tę grę ???????
vandzior napisal ze jest za droga i nic wiecej, nie wyzywaj od złodziejów niewinnych ludzi.
Tak, ale za to tekst w stylu "lepiej zapłacić 10 zł za DVD DL, to już podchodzi pod piractwo, a inaczej jak kradzieżą tego nazwać nie mogę. Płacę za grę, jestem czysty, ktoś używa piratów, jest dla mnie "z groszej gliny". Gierka niekoniecznie jest must have, dla którego obrzucamy się błotem, ale należy jej się pewien szacunek

QUOTE(Tidusus @ 20 11 2006, 20:14)

kurde, tak bardzo chciałbym sprawdzić kto ma racje w tym wszystkim i czy GoW jest warte tych 250 zł, no ale nie moge przez tą naszą polska poczte(mają straszne opóżnienia i bóg wie kiedy ta paczka dojdzie, a najgorsze jest to że niektórym już od 2 tygodni idą paczki, ehh oby to mnie tylko nie spotkało

)
Też cierpię na tą bolączkę... a tak bym sobie zagrał... single, multi

A tak zostaje tylko delektowanie się filmikami...
mord00k
20 11 2006, 20:31
Muszę cię zasmucić, strajk listonoszy i okienek

(MOJE 120 ZŁ!!!! I NOWE PSX)
Grafa faktycznie miażdży wszystko co do tej pory ukazało się na jakiejkolwiek platformie. Brak słów, żeby opisać wrażenie jakie robi ta gra na odpowiednim telewizorze - ot, opadała mi kopara i tyle. Ale jeśli chodzi o sam gameplay... w sumie jest dokładnie tak jak Diabeu napisał. Bardzo dobra gra ale o rewolucji / rewelacji nie ma co mówić. To, że żeby coś przeskoczyć trzeba się wpierw za tym schować czy praktycznie niemożność skręcenia podczas biegu nie powinny mieć miejsca. Upierdliwe niedoróbki i tyle.
I jeszcze jedno - topic powoli zaczyna przypominać forum Halo. Jak się o grze wrażamy w samych superlatywach, to jest gites, jak sie jej wytyka błędy to "zamilknij i schowaj się pod podłoże". Przystopujcie ludzie bo to, że ktoś nie ma klapek na oczach i coś go drażni to nie powód żeby się obrażać. Nie podoba Wam się, że ktoś ośmiela się krytykować GoW to podajcie argumenty, że nie ma racji a nie "lol" czy coś równie ambitnego i wymyślnego za komentarz...
I jeszcze jedno - mało kogo na foprum obchodzą wasze bolączki związane z tym, że nie możecie grać bo gra nie doszła / poczta strajkuje / nie macie kasy / nie macie konsoli. To jest topic poświęcony grze a nie problemom usera polegającym na tym, że "inni grają a ja nie bo...". Każdy następny post tego typu będzie usuwany a user karany warnem. Tyle.
mord00k
20 11 2006, 20:35
Właśnie. Nie róbcie czegoś takiego że to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE BOSKIE i

muszą ludzie na widok GoW dostawać.
GOW jest fajny wiadomo bylo czego mozna sie bylo spodziewac po nim, przelomu nei ma ale bardzo solidna i dobra gra

wiec tylko sie radowac
nie porownujmy R6:Vegas doGOW bo to dwie rozne bajki
ja tylko sie ciesze ze wkoncu jest wysyp dobrych gier na x360 <F.E.A.R, COD 3,GOW i R6:VEGAS,SC:Double Agent> nic tylko grac, a keidy praca,obowiazki i sport ?
kurcze nie wiem
mord00k
20 11 2006, 20:42
a kiedy praca, obowiązki i sport?
Walić. A GoW multi to cyber sport xP
FlyJ4ck
20 11 2006, 20:47
ty masz cyber mózg

a co do gow to sadze ze gra zasluguje na 8. z grafika przesadzacie

w lost planet jest ladniejsza w gow jest taka mroczna i czarna ze tuszuje niedoskonalosci ktore widac z bliska
mord00k
20 11 2006, 20:49
Hmmm... czy ja wiem że LP ma taką coool grafę?

Wybuchy tak ale reszta

? Nie-e cyber mózgu nie mam xP
Lord Tidek
20 11 2006, 21:04
Zgadzam się z mord00k'iem że Lost Planet nie ma jakiejś superowej grafy, fajne wybuchy i tyle, tam niedoskonałości tuszuje ciągle padajacy śnieg
FlyJ4ck chyba jestes slepy, no offence.
Rzeczywiście grafika jest wspaniała, ale czy pokazuje potęgę X360? Moim zdaniem nie. Podobnie było z Halo na X-a, również jak na tamten czas miażdżyła inne gry pod względem grafiki, a co było później? Halo 2 i Far Cry

. Także uważam, że będzie jeszcze lepiej, chociaż po tym co prezentuje ta gra, aż trudno mi to sobie na dzień dzisiejszy wyobrazić (wierzę w potęgę Halo 3

).
-gmeru-
20 11 2006, 21:33
Jak pobiegałem po lesie w czasie burzy to normalnie

SZOK SZOK SZOK ja chce takiego residenta
Lord Tidek
20 11 2006, 22:02
wiecie, mi ta grafa pasuje i może taka być, byle by obszart grt były coraz większe a zarazem tak ładne i szczegółowe jak te w GoW
Kenshin
20 11 2006, 22:03
QUOTE(-gmeru- @ 20 11 2006, 23:33)

Jak pobiegałem po lesie w czasie burzy to normalnie

SZOK SZOK SZOK ja chce takiego residenta

Dokladnie wiem co czules , jak dlamnie klimacik z lasu poprostu niszczyl zreszta grafa tak samo
QUOTE(teddy @ 20 11 2006, 21:33)

Rzeczywiście grafika jest wspaniała, ale czy pokazuje potęgę X360? Moim zdaniem nie. Podobnie było z Halo na X-a, również jak na tamten czas miażdżyła inne gry pod względem grafiki, a co było później? Halo 2 i Far Cry

. Także uważam, że będzie jeszcze lepiej, chociaż po tym co prezentuje ta gra, aż trudno mi to sobie na dzień dzisiejszy wyobrazić (wierzę w potęgę Halo 3

).
Dokladnie

Analogiczna sytuacja - szok po Spilnter Cell, a pozniej Chaos Theory. Ta generacja to jeszcze otwarty rozdzial

. Wyobrazcie sobie GoW2
Dzisaj pogralem troche i w zasadzie jedyne do czego moge sie na ta chwile przyczepic, to fakt, ze bohaterowie wygladaja na bardziej zmutowanych niz Locusci. Nie wiem kto wpadl na pomysl zrobienia z ludzi zmutowanych Pudzianow, ale na pewno przesadzil (ten czarny ma bicepsy wieksze od swojej glowy...). Moze jakis koksiarzy, to rajcuje, ale mnie wkur.wia.
A oprocz tego to w skrocie, na chwile obecna - przekozak.
to ludzie przyszlosci maja bionicznie hodowane miesnie
dlamnie gow i lost planet to pierwsza liga no i SC:DA jesli idzie o grafike ,ale wszystkie 3 sa rozne wiec nie bede ich porownywac
QUOTE(t3xz @ 20 11 2006, 17:23)

Diabeu, zaatakuj poziom INSANE, przemyśl to wszytko jeszcze raz i wtedy napisz na spokojnie, że gameplay w GoW SSie.
Z tego co widzę, przeszedłeś 2 pierwsze Akty na CASUAL (poziomie, którego nie dotknąłem / oprócz rzecz jasna ostatniego Boss'a).
tekst tygodnia, rozumiem że na wyższym poziomie sterowanie jest inne i inne mapy (większe itp.)
strzel barana w ścianę i poturlaj się po podłodze w kierunku zachodzącego słońca
jeszcze gratuluję spostrzegawczości, znalazłeś w moich postach wyraz "ssie" - jesteś boski ziomek
QUOTE(Diabeu @ 21 11 2006, 10:22)

QUOTE(t3xz @ 20 11 2006, 17:23)

tekst tygodnia, rozumiem że na wyższym poziomie sterowanie jest inne i inne mapy (większe itp.)
strzel barana w ścianę i poturlaj się po podłodze w kierunku zachodzącego słońca
jeszcze gratuluję spostrzegawczości, znalazłeś w moich postach wyraz "ssie" - jesteś boski ziomek
Chodzi o odbiór, mój drogi. A w tym pojechałeś jak lama po łysej kobyle.
Jak mam wierzyć twoim "genialnym" doniesioniom, że R6:V ma lepsze sterowanie i w ogóle plansze tik tak, skoro nawet nie liznąłeś GoW na tyle, żeby podnosić jakikolwiek głos w dyskusji.
EOT
nie dopowiadaj sobie, bo się błaźnisz z każdym postem
weź zimny prysznic, zjedz śniadanie, idź na spacer, skończ pieprzyć od rzeczy
Piasecznik
21 11 2006, 09:30
Może jakiś moderator zareaguje?
to ludzie przyszlosci maja bionicznie hodowane miesnie
No to mnie przekonales...
Fsceci wygladaja jak zmutowana gora miecha, a kobiety (a przynajmniej jedna) normalnie... IMO bezsens. I nie czepiam sie gry na sile, bo mi sie zdecydowanie podoba.
Piasecznik, a w jakim celu?
krisHGT
21 11 2006, 10:25
Jak dla mnie, GoW ma wszystko co powienien mieć hicior, ale...
Czegoś jej brakuje, może za bardzo przehypowana, może faktycznie oczekiwania były takie że miała dech zapierać - i w pewnym sensie zapiera - ale chyba brakuje jej tego czegoś...
I martwi mnie trochę fakt, czego można oczekiwac po DLC. No bo czego niby? Nowych broni, pewnie jakiejś mapy do multiplayera. Ale nie wrzucą całego nowego epizodu żeby wydłużyć historię dla jednego gracza.
Lord Tidek
21 11 2006, 10:29
T3xz daj spokój bo dziwne rzeczy gadasz, co pomoże że Diabeu przejdzie na wysokim poziomie gre, przecież otrzyma praktycznie to samo co na poprzednich. Gra faktycznie wymiata graficznie i może na multi no ale to wciąż tylko shooter, nie próbuj na siłe zmuszac nikogo do prawienia iż GoW jest boskie a reszta jest be. Gra jest pieknym shooterem i to mi się podoba jednak powiela schematy, mi to nie przeszkadza

innym może tak .
QUOTE(krisHGT @ 21 11 2006, 10:25)

I martwi mnie trochę fakt, czego można oczekiwac po DLC. No bo czego niby? Nowych broni, pewnie jakiejś mapy do multiplayera. Ale nie wrzucą całego nowego epizodu żeby wydłużyć historię dla jednego gracza.
Epic z założenia dba o swoje gry w kwestii DLC, nowe mapy? tryby gry? epizody? wszystko możliwe
czas pokaże
edit:
przede wszystkim patch do multi, brak możliwości zakładanie teamów w grze na nich opartej to sroga wtopa, z tego co kojarzę to też nie ma oznaczeń członów teamu (nie ma to jak pokroić swojego, rewela)
Dorian Gray
21 11 2006, 11:06
Hela zobacz co oni muszą targać. Taka spluwa to na oko z 25 kilo waży. Do tego dochodzi to ich blaszane wdzianko myślę że z następne 30 kilosów. Dolicz granaty, zapas amunicji i spokojnie dobijemy do 60 kilo cuzamen. Jakbyś musiał z tym dygać cały dzień też byś wyglądał jak Mariusz P.

No i nie zapominaj że to wojsko jest, na 100% dokładają im anaboli do kanapek
z tego co kojarzę to też nie ma oznaczeń członów teamu (nie ma to jak pokroić swojego, rewela)
Brak Gamertagów nad głową ludzi z twojej drużyny to minus, ale akurat bardziej w tym znaczeniu, że nie bardzo wiesz kto jest obok ciebie itd. Na przykład ktoś zachodzi kogoś od nas od tyłu, a ty nawet nie bardzo wiesz jak go ostrzec. Twój przykład może odnosić się tylko do gier nierankingowych i ludzi, którzy nie potrafią odróżnić Locusta od człowieka

Z innych niedoróbek multi dodałbym jeszcze:
- brak możliwości zakładania klanów czy chociażby startowania ze swoimi w grach rankingowych (można obejść, ale traci się na to czas)
- brak opcji rematch czy coś w tym stylu, zakładanie pokoju od nowa za każdym razem w rankingowych meczach jest denerwujące
- niedziałający headset osób dołączających się w czasie trwania meczu nierankingowego
Coś tam jeszcze by się znalazło, ale na tą chwilę tylko to mi przychodzi do głowy.
El Loco Chocko
21 11 2006, 12:14
Do tego dodam ze by przydala sie opcja pozwalajaca na zmiane trybu gry inaczej jak przez zakladanie nowej.
wrogu, czyli mam rozumieć że jeden team składa się tylko z ludzi a drugi tylko z locustów? nie ma mieszanek? jak tak to git
dziś się pobawię w multi, jak co to wołajcie
Tak jest, masz podział na Locustów i pudzianów.
hehehehe dobre, to jeszcze jedno, skin hipka jest w z góry narzucony czy mamy jakiś wybór?
Masz do wyboru po 5 czy 6 skinów w każdej drużynie. Możesz sobie w opcjach ustawić na stałe, którego ma ci przydzielać po wejściu do danego teamu. Jest też możliwość zmiany wyglądu przed samym startem mapki.
Zeratul
21 11 2006, 14:02
nie no gra pozamiatala... wczoraj skonczylem hardcore... dzis mozna zabrac sie za insane... gralem akurat z jakims amerykancem, ktory tez jeszcze gry nie skonczyl... i tylko co chwile lecialo od jednego albo drugiego...
- omg
- awesome
- cool
itd...
heh najsmieszniejsze jest to, ze jeszcze ani razu active reload nie uzylem bo nie wiem jak

btw. w najnowszym GameInformer gra dostala 9.5...czyli niezle, gdyby nie fakt, ze tyle samo dostal resistance na ps3...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.